Albatrosin Japani

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Tokion modernista popkulttuurista perinteiseen tunnelmaan Kiotossa, entisessä pääkaupungissa Narassa sekä kaunis Kyushun saari. Moniulotteinen Japani!

Tokion pikkukylien ja kortteleiden kiehtova rihmasto ja upeaa luontoa Hakonen kansallispuistossa, jossa nousemme gondolihissillä ylös Komagatake-vuorelle ihailemaan näkymiä majesteettiselle Fujille. Matkaamme Kiotoon, entiseen keisarilliseen kaupunkiin, jossa tuhannet temppelit, puutarhat, geishakorttelit ja mainio ruoka odottavat. Narassa, ensimmäisessä pysyvässä pääkaupungissa ovat maan vanhimmat ja kenties vaikuttavimmat rakennukset.

Hiroshimassa tutustumme toisen maailmansodan muistomerkkeihin ja läheiseen Miyajiman pyhään temppelisaareen, jonka tunnusmerkki on saaren edustalla meressä seisova oranssinpunainen torii-portti.

Kagoshimassa, Kyushun kauniilla saarella Japanin eteläisimmässä kärjessä, käymme mm. Sakurajiman tulivuorella ja haikujen Sengan-enissä sekä näemme ja kuulemme kamikaze&samuraihistoriaa. Tyypillinen kagoshimalainen jalkakylpyä nimeltään asi-yu hellii matkailijan jalkoja ja Ibusukin rannikkokaupungissa sukellamme kirjaimellisesti hiekkaan -täällä hiekka lämpiää maanalaisten kuumien lähteiden ansiosta ja sisältää suolaa. Hiekkakylvyn uskotaan omaavan tervehdyttäviä vaikutuksia. Matka päättyy Osakaan, jossa on aikaa tehdä viimeiset ostokset. Liikumme matkan aikan kuuluisilla Shinkansen-luotijunilla.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Jeni (JPY)

Päiväohjelma
Päivä 1 Helsinki - Tokio
Päivä 2 Saapuminen Tokioon, Japaniin - kävelykierros ja tervetulopäivällinen
Päivä 3 Retki Hakonen kansallispuistoon
Päivä 4 Tokio - Tsukijin kalatori – Ginza - Tokyo International Forum - keisarillinen palatsi - Shibuya ja shintopyhäkkö Meiji Jingu
Päivä 5 Shinkansen-junalla Kiotoon - omaa aikaa
Päivä 6 Kioto - Kultainen paviljonki - pyöräretki Arashiyamassa - Tenryu-ji - bambulehto ja shintotemppeli Fushimi Inari-taisha
Päivä 7 Kioto - Nijon linna ja retki Naraan
Päivä 8 Shinkansen-junalla Hiroshimaan - Atomikupoli, Rauhanpuisto, Rauhanmuseo – junalla & lautalla Miyajiman temppelisaarelle
Päivä 9 Shinkansen-junalla Kagoshimaan - Sengan-en-puisto
Päivä 10 Kagoshima - Sakurajiman tuliperäinen saari, jalkakylpy, Kamikaze-museo, samurai-kortteli ja hiekkakylpy Ibusukissa
Päivä 11 Shinkansenilla Osakaan - Dotonborin ostoskatu ja jäähyväisillallinen
Päivä 12 Osaka - Helsinki

Kuvagalleria

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
3.448€
Helsinki
Muutama paikka jäljellä
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki - Tokio
Lennämme Finnairin suoralla reittilennolla Tokioon.
Päivä 2
Saapuminen Tokioon, Japaniin - kävelykierros ja tervetulopäivällinen

Tokio oli kauan sitten vähäinen kalastajakylä, mutta nykyään se on yksi maailman suurimmista ja moderneimmista kaupungeista. Tokio koostuu monista pienistä kaupunginosista: Tokion ydinalueen muodostaa 23 erillisaluetta, joiden asukasluku on yhteensä noin 8,6 miljoonaa. Suur-Tokion alueella asuu noin 12,8 miljoonaa asukasta. Jokaisella kaupunginosalla on omat erityispiirteensä ja oma tunnelmansa. Tulevien päivien aikana vierailemme useassa kiinnostavassa korttelissa. 

Illalla aloitamme seikkailumme Japanissa nauttimalla tervetulopäivällisen. Japanilainen ruoka on yksi maailman terveellisimmistä ja monipuolisimmista; siihen kuuluu paljon kalaa ja kasviksia, ja se on paljon muutakin kuin sushia. Ruoalla on suuri rooli seikkailussa Auringon valtakunnassa. Joissakin ravintoloissa on kuvat ruoka-annoksista – useinkin jopa luonnollista kokoa olevat muoviset mallit – joten tällä matkalla on loistava tilaisuus kokeilla jotakin aivan uutta!

Päivä 3
Retki Hakonen kansallispuistoon

Lähdemme retkelle Hakonen kansallispuistoon, Tokiosta länteen. Kaunis ja majesteettinen Fuji-vuori on Japanin tunnetuin symboli ja yksi maan pyhimmistä paikoista. Jos sää sallii, vuoren voi nähdä matkalla monesta suunnasta. Fuji kohoaa 3 776 metriin ja on Japanin korkein vuori. Tulivuoren muovaamassa maisemassa, joka on vain 40 000 vuotta vanhaa, meitä odottaa risteily Ashijärvellä ja matka gondolihissillä ylös Komagatake-vuorelle. Ylhäältä on hienot näkymät Fujille. Palaamme Tokioon illalla.

Päivä 4
Tokio - Tsukijin kalatori – Ginza - Tokyo International Forum - keisarillinen palatsi - Shibuya ja shintopyhäkkö Meiji Jingu
Temppeli Tokiossa

Päivän retken toteutamme jalkaisin ja metrolla. Aloitamme päivän käymällä Tsukijin kalatorilla, joka on maailman suurin. Väitetään, että joka seitsemäs maailmassa kalastettu kala myydään täällä. Kalatorin vaikuttava tunnelma täytyy kokea nyt, sillä seuraavien vuosien aikana tori on tarkoitus siirtää Tokion ulkopuolelle. Kalatorilla näemme, miten lukemattomia erilaisia kaloja, äyriäisiä ja leviä käsitellään. Meno torilla on vilkasta, ja japanilaisten rakkaus merenherkkuja kohtaan näkyy kaikessa. Vierailu torilla on erilainen kokemus! Pääsemme maistamaan joitakin paikallisia erikoisuuksia, sillä vierailemme torin laidalla sijaitsevissa ruokakojuissa – tuoreempaa sushia on vaikea löytää.

Tokiossa vaikuttavat rakennukset leimaavat katukuvaa: futuristisista jättiläisrakennuksista tylsiin toimistotaloihin – katsoo minne tahansa, silmiin osuu eri tyylilajien värikäs sekoitus. Tokion arkkitehtuurista voi olla monta mieltä, mutta yksi asia on varma: Tokion kaduilla seikkailu on kaikkea muuta kuin tylsää!

Kävelemme Ginzaan, Tokion ylellisimmälle ostosalueelle, josta saa kaikki kalliit merkkituotteet ja voi thedä ostoksia ylellillisissäkin tavarataloissa. Ginza on Tokion vastine New Yorkin Fifth Avenuelle ja Pariisin Champs-Élyséesille. Kuljemme pitkin Ginzan vilkasta ja tyylikästä pääkatua, jolla näkee niin shoppailijoita kuin kiireisiä liikemiehiäkin.

Seuraava kohteemme on arkkitehtoninen erikoisuus. Vierailemme Tokyo International Forumissa, isossa kongressikeskuksessa, joka on valmistunut vuonna 1996. Terästä ja lasia oleva rakennus muistuttaa pitkää laivaa. Täällä pidetään konferensseja, messuja, konsertteja ja näyttelyitä.

Kävelemme seuraavaksi keisarilliselle palatsille, eli Kokyolle. Täällä keisari Akihito ja keisarinna Michiko asuvat perheineen, joten alue on pääosin suljettu yleisöltä. Palatsi sijaitsee suuressa puistossa ja alueen edustalla on suuri aukio, Kokyo Gaien, jolta voi katsella hienoja näkymiä kaksiosaiselle Nijubashi-sillalle.

Suuntaamme yhteen kaupungin tunnetuimmista osista – niin japanilaisten kuin turistienkin keskuudessa – nimittäin Shibuyaan, joka sijaitsee keskellä Tokiota ja jonka asema on yksi Tokion liikenteellisistä solmukohdista. Maailman vilkkaimmaksi sanotussa Center gain risteyksessä neonvalot vilkkuvat, mainokset ja musiikkivideot välkkyvät valtavilla videoseinillä, ja sadat japanilaiset – liikemiehistä koululaisiin ja trendikkäisiin nuoriin villeine kampauksineen – kiiruhtavat eteenpäin valon vaihtuessa vihreäksi. Aseman edustalla on pieni koirapatsas – Hachiko – joka on kaupungin tunnetuin tapaamispaikka. Tarina uskollisesta Hachiko-koirasta, joka päivästä päivään odottaa isäntäänsä aseman edessä – myös tämän jo kuoltua – on itsessään hyvin liikuttava. Hachikon tarinasta tehtiin Japanissa elokuva jo 1980-luvulla, ennen Richard Geren tähdittämää Hollywood-versiota vuodelta 2009.

Retken päätteeksi käymme Japanin suurimmassa shintotemppelissä, Meiji Jingussa, joka valmistui 1920 ja symboloi keisarin tärkeää roolia japanilaisessa yhteiskunnassa sekä poliittisena että uskonnollisena johtajana. Vasta toisen maailmansodan jälkeen keisari menetti jumalallisen asemansa sekä poliittisen vaikutusvaltansa. Palaamme hotellille myöhään iltapäivällä.

pannuja, japanilaista keramiikkaa, ruokatikkuja, teekannuja ja paljon paljon muuta.

Päivä 5
Shinkansen-junalla Kiotoon - omaa aikaa

Tokion modernista suurkaupunkitunnelmasta siirrymme kuuluisalla Shinkansen-luotijunalla entiseen keisarilliseen kaupunkiin Kiotoon. Junamatkalla saamme käsityksen siitä, kuinka tiheästi asuttu maa Japani on. Jos sää sallii, voimme matkan varrella nähdä pyhän Fuji-vuoren. Shinkansen-junat ovat mukavia, täsmällisiä ja erittäin nopeita. Ennen junaan astumista on mahdollisuus ostaa mukaan ”bento”, tyypillinen japanilainen eväslaatikko. Bentoja on laaja valikoima, mutta tyypillisesti se sisältää riisiä, herkullisia lisukkeita ja pieniä annoksia esimerkiksi kalaa, lihaa, vihanneksia ja salaatteja. Herkullista eikä erityisen kallista.

Saavumme Kiotoon iltapäivällä. Menemme keskustan tuntumassa olevaan hotelliimme ja on loppupäivä omaa aikaa. Voit lähteä matkanjohtajan mukaan pienelle kävelyretkelle, joka suuntautuu Kioton Gion-kortteleihin. Täällä tunnelmalliset ruokapaikat houkuttelevat rinta rinnan perinteisten, huomaamattomien teehuoneiden kanssa, joissa Kioton kuuluisat geishat työskentelevät. Jos sinulla on onnea, saatat nähdä geishan sipsuttavan kadulla upeassa kimonossa huolellisesti puuteroiduin kasvoin. Voit käydä myös Kioton kuuluisalla Nishiki-torilla. Täältä löytyy valtava valikoima japanilaisia erikoisuuksia – hedelmiä ja vihanneksia, kalaa, lihaa, säilykkeitä ja pientä naposteltavaa.

Kioto tunnetaan erittäin laadukkaasta vihreästä teestä, joten kannattaa kurkistaa johonkin monista teekaupoista ja ostaa mukaan pieni makumuisto Japanista. Myös japanilainen käsintehty keramiikka, vaikka teemuki, on mukava tuliainen.

Kiotossa on yli 1 600 buddhalaistemppeliä ja 270 shintolaispyhättöä. Sen lisäksi kaupungissa on keisarillinen palatsi, shoguneiden Nijon linna, sekä keisarillisia huviloita, puistoja ja liuta Japanin parhaita museoita.

Kioto oli ainoa Japanin suurkaupungeista, joka säästyi pommituksilta toisessa maailmansodassa. Väitetään, että syynä olivat kaupungin ainutlaatuiset kulttuuriaarteet. Valitettavasti kaupungin johto ei ole osoittanut samaa kunnioitusta, joten isot, kauniit puutalokorttelit ovat lähes kadonneet. Kukaan ei onneksi ole uskaltanut koskea tuhansiin temppeleihin, pyhättöihin ja ihastuttaviin puutarhoihin. Erityisesti kaupungin laitamilla tuntee siirtyvänsä aikaan, jolloin kauneus ja estetiikka olivat arvossaan.

 

Päivä 6
Kioto - Kultainen paviljonki - pyöräretki Arashiyamassa - Tenryu-ji - bambulehto ja shintotemppeli Fushimi Inari-taisha

Lähdemme tutustumaan yhdessä tähän kauniiseen temppeleiden kaupunkiin ja aloitamme kaupungin pohjoislaidalta, jossa näemme Kioton ehkä kuuluisimman nähtävyyden: Kultaisen paviljongin. Kioton tuhansista temppeleistä olemme valinneet tutustumiskohteiksemme Tenryu-jin ja Fushimi Inari-taishan.

Ihastuttava, puhtaalla lehtikullalla päällystetty paviljonki on kopio alkuperäisestä, yli 500 vuotta vanhasta rakennuksesta, jonka eräs mielisairas munkki sytytti tuleen 1955. Kultaisen paviljongin suosion ymmärtää, kun seisoo paviljongin edessä ja katselee, kuinka rakennus heijastuu järven vedestä.

Jatkamme matkaa Kioton länsilaidalle, jossa teemme pienen pyöräretken Arashiyaman kauniissa luonnossa vuorten juurella. Vierailemme Unescon suojelemassa Tenryu-jin temppelissä, joka on kuuluisa 1300-luvulta peräisin olevasta kauniista zen-puutarhasta. Temppeli valmistui 1339 ja kuuluu buddhalaiselle Rinzai-koulukunnalle. Pyöräilemme läpi kauniin bambulehdon, jossa useita metrejä korkeiden bambujen muodostama metsä luo eksoottista tunnelmaa. Symmetriset riisipellot ja Unescon suojelemat rakennukset täplittävät maisemaa. 

Päivän päätteeksi käymme vielä Fushimi Inari-taishan shintopyhäkössä, jossa kuljemme läpi lukemattomien oranssinpunaisten torii-porttien. Tuhannet torii-portit muodostavat kauniin, nousevan polun läpi vihreän metsän. Kaikki eivät tunne Fushimi Inari-taishaa, mikä ei vähennä sen arvoa mitenkään – päinvastoin, monille vierailu on yksi matkan kohokohdista.

Päivä 7
Kioto - Nijon linna ja retki Naraan

Toinen Kioton maamerkeistä on vaikuttava ja hyvin säilynyt Nijon linna. Keisarillisen Japanin armeijan ylipäällikkö oli shogun. Pitkiä ajanjaksoja hän oli myös maan todellinen hallitsija. Keisarin rooli oli pikemminkin symbolinen. Tokugawa-shogunaatti rakensi Nijon linnan vuonna 1603. Linnan rakennukset ovat hyvin säilyneitä. Linnan rakentamiseen osallistuivat parhaat käsityöläiset, ja aikansa taitavimmat taiteilijat koristelivat sen. Satakielilattiat ovat hyvä esimerkki siitä, kuinka hienostunut linna on. Lattiat on rakennettu niin, että ne vikisevät linnun lailla, kun niillä astelee. Tarkoituksena oli suojella linnan asukkaita salamurhaajilta ja yllätyshyökkäyksiltä.

Vierailtuamme linnassa suuntaamme kohti etelää ja Naraa, Japanin ensimmäistä pysyvää pääkaupunkia. Narassa voimme nähdä joitakin maan vanhimpia ja vaikuttavimpia rakennuksia. Matkustamme Naraan junalla ja teemme kaupunkikierroksen kävellen ja/tai taksilla. Yksi kohteista on maailman suurin puurakennus, Todaiji-temppeli, joka on yhtä korkea kuin 12-kerroksinen asuintalo ja jossa sijaitsee maailman suurin pronssiveistos, 22 m korkea Buddha. Käymme myös Kasuga Taishassa, 1 335 vuotta vanhassa shintopyhätössä. Tietä Kasuga Taishaan valaisee 3 000 kivi- tai pronssilyhtyä. Temppelin yhteydessä on viehättävä kasvitieteellinen puutarha. Naran puistoalueella kuljeskelee vapaana yli 1 000 peuraa, joista monet ovat niin kesyjä, että ne melkein varastavat ruoan kädestä.

Päivä 8
Shinkansen-junalla Hiroshimaan - Atomikupoli, Rauhanpuisto, Rauhanmuseo – junalla & lautalla Miyajiman temppelisaarelle

Hiroshima tunnetaan maailmalla tapahtumista elokuun 6. päivänä vuonna 1945. Koko maailma muuttui, kun ”Little Boy” iski Hiroshimaan ja päätti toisen maailmansodan. Yksinkertainen kupolimainen rauniorakennus seisoo muistuttamassa valtavasta tuhosta ja yli 100 000 ihmisen kuolemasta, jonka ydinpommi aiheutti. Lähellä on kaunis Rauhanpuisto, jossa palaa Rauhanliekki – se sammutetaan vasta, kun viimeinenkin ydinase maailmassa on tuhottu.

Käymme puistossa ja Rauhanmuseossa, jonka näyttely kertoo tapahtumien kulusta tuona tuhoisana päivänä. Hiroshima on rakennettu täysin uudestaan ja on hyvin erilainen kuin muut japanilaiset kaupungit leveine ja ilmavine katuineen. Syömme lounaan Hiroshimassa, jonka jälkeen nousemme paikallisjunaan. Matkustettuamme noin kolme varttia vaihdamme autolauttaan ja teemme lyhyen merimatkan Miyajiman saarelle, katsomaan erästä Japanin tunnetuimmista, kuvatuimmista ja rakastetuimmista kohteista: oranssinpunaista, ”leijailevaa” torii-porttia saaren edustalla. Kaunista, runollista ja niin tyypillisen japanilaista. Saarella on kauniita pyhättöjä, hauskoja katukeittiöitä (jotka tarjoavat mm. tuoreita, höyryävän kuumia ostereita) ja pieniä käsitöitä ja matkamuistoja myyviä kauppoja.

Palaamme illaksi Hiroshimaan ja hotelliimme.

Päivä 9
Shinkansen-junalla Kagoshimaan - Sengan-en-puisto

Nousemme jälleen Shinkansen junaan ja suhautamme Kagoshimaan, joka sijaitsee Kyushun saarella. Kyushu on kolmanneksi suurin ja eteläisin Japanin neljästä pääsaaresta. Suora Shinkansen-yhteys Kagoshimaan avautui maaliskuussa 2011, mikä antaa meille hienon mahdollisuuden tutustua tähän vähemmän tunnettuun osaan Japania.

Kagoshimaa kutsutaan usein Japanin Napoliksi, sillä kaupunki on maan eteläisin iso kaupunki ja sijaitsee rannikolla, siellä vallitsee aurinkoinen ja leuto ilmasto sekä ihastuttava, rento tunnelma. Kaiken lisäksi Kagoshiman lähellä sijaitsee aktiivinen tulivuori, Sakurajima, joka on kaupungin vastine Napolin Vesuviukselle. Ei pelkästään Kagoshima, vaan koko Kyushu on tunnettu tuliperäisestä aktiivisuudesta.

Kagoshiman historian punainen lanka on Shimazu-klaani, joka hallitsi kaupunkia lähes 700 vuoden ajan – kokonaiset 29 sukupolvea. Kun Japani lähes 200 vuoden ajan oli suljettu ulkomaailmalta, Kagoshima oli ensimmäisiä paikkoja, joilla oli yhteys ulkomaihin. Vuosien ajan kaupunki oli myös tärkeä solmukohta kaupassa Kiinan kanssa. Täältä alkoi myös kapina shogunaattia vastaan, mikä johti lopulta siihen, että uusi, länsimaisten esikuvien mukainen aikakausi Japanissa saattoi alkaa.

Japanilaisten ensimmäinen kosketus kristinuskoon tapahtui Kagoshimassa, kun espanjalainen munkki ja lähetyssaarnaaja Francisco Xavier saapui kaupunkiin 1549 portugalilaisen seurueen kanssa. Peräänantamattoman käännytystyönsä ansiosta Xavier onnistui valamaan perustan Japanin kristilliselle vähemmistölle. Nykyään Japanin väestöstä vain kaksi prosenttia on kristittyjä, valtaosa on buddhalaisia. Japanissa on pitkä shintolaisuuden perinne, joka on tiukasti nivoutunut japanilaisten arkielämään, olivat he sitten buddhalaisia tai kristittyjä.

Saavuttuamme Kagoshimaan jätämme matkatavarat hotellille ja lähdemme saman tien tutustumaan kaupunkiin. Käymme kauniissa japanilaisessa puutarhassa Sengan-enissä, jota kutsutaan myös nimellä Iso-teien. Se perustettiin 1658 Shimazu-klaanin kesäasunnoksi. Puutarha muokattiin nykyiseen muotoonsa 1848, ja jo pelkästään puutarhan sijainti on nerokas: sieltä on ainutlaatuiset näkymät yli merenlahden Sakurajima-tulivuorelle.

Sengan-enissa on mm. lampi, jossa uiskentelee isoja japanilaisia karppeja, bambulehto, vesiputous ja puro, jonka varrella Shimazu-klaani piti runojuhliaan. Kupillinen sakea asetettiin puroon, ja ennen kuin kuppi saavutti alajuoksulla odottavat osallistujat, heidän tuli laatia haikuruno. Haikurunous syntyi 1600-luvulla ja oli pidetty harrastus Japanin eliitin keskuudessa. Runot tulee laatia tiettyjen muotosääntöjen mukaan: rivejä on kolme ja tavuja yhteensä 17 eli ensimmäisellä rivillä on 5 tavua, toisella 7 ja kolmannella jälleen 5. Haikujen aiheet liittyvät yleensä luontoon. Yksi tuon ajan tunnetuimpia japanilaisia haikurunoilijoita on Matsuo Basho, jonka yksi haikuista kuuluu näin: Vanha lampi / sammakko sukeltaa: / veden ääni.

Jos haluat mieluummin viettää päivän omatoimisesti, voit hemmotella itseäsi ja käydä onsenissa, perinteisessä japanilaisessa kylpylässä, jossa altaiden terveyttä edistävä vesi tulee suoraan kuumista lähteistä. Vesi on yleensä 39–43-asteista, mutta tarjolla on aina myös jääkylmää vettä, jolla voi viilennellä itseään. Onsenissa on noudatettava lukuisia kirjoittamattomia sääntöjä, joista matkanjohtaja kertoo lisää.

Jos tunnet tarvetta huuhdella onsen-käynnin jälkeen kurkkusi, kokeile paikallista shochua, japanilaista viinaa. Ulkomailla riisiviini sake tunnetaan paremmin, mutta shochu on japanilaisten itsensä rakastama juoma. Shochu valmistetaan yleensä riisistä, ohrasta tai bataatista. Kyushun saari on kuuluisa siitä, että sen shochun kulutus asukasta kohti on Japanin korkein – mikä saattaa selittää alueella vallitsevan rennon tunnelman paremmin kuin mikään muu.

Päivä 10
Kagoshima - Sakurajiman tuliperäinen saari, jalkakylpy, Kamikaze-museo, samurai-kortteli ja hiekkakylpy Ibusukissa

Ajamme sillan yli Sakurajiman tulivuorelle. Sakurajima oli ennen erillinen saari, mutta on sittemmin yhdistynyt Kuyshun saareen. Maisema on kuun pintaa muistuttavaa laavakenttää. Tutkijat seuraavat silmä kovana tulivuoren jokaista pienintäkin liikahdusta – kaupungin läheisyyden takia se on ehdottoman tärkeää.

Kokeilemme tyypillistä kagoshimalaista jalkakylpyä nimeltä ashi-yu. Samalla kun annamme jaloillemme hyvin ansaitun lepohetken, nautimme kupillisen vihreää teetä ja lataamme akkuja loppupäivän ohjelmaa varten. Käymme kamikaze-lentäjien rauhanmuseossa Chiranin kaupungissa, jossa koulutettiin lentäjiä toisen maailmansodan aikana – sodan viimeisinä päivinä myös kamikaze-lentäjiä. Chiran oli Okinawan taistelun tärkein lentotukikohta, ja useat sadat itsemurhalentäjät nousivat täältä ilmaan epätoivoisena yrityksenään muuttaa vielä sodan kulku. Museossa on esillä joitakin lentokoneita – lähinnä torpedoja ja siipiä – sekä joitakin lentäjien henkilökohtaisia tavaroita, kuten kirjeitä, testamentteja ja valokuvia.

Chiran on ollut myös muunlaisten taistelijoiden kotipaikka, mutta silloin on siirryttävä ajassa pidemmälle taaksepäin: kyseessä ovat historialliset samurait. Kaupungissa on säilynyt samurai-kortteli, noin 700 m pitkä katu, jota samuraiden talot ja puutarhat reunustavat molemmin puolin. Talot ovat noin 250 vuotta vanhoja ja kuuluivat tämän erityislaatuisen sotilaskastin viimeisille edustajille. Samuraiden kausi päättyi 1870-luvulla, kun Japani modernisoitui.

Aikamatkan jälkeen sukellamme johonkin aivan muuhun – nimittäin hiekkaan! Ibusukin rannikkokaupungin hiekka lämpiää maanalaisten kuumien lähteiden vaikutuksesta ja sisältää suolaa. Väitetään, että se helpottaa oireita reumatismissa ja parantaa verenkiertoa. Teemme kuten muutkin: annamme haudata itsemme hiekkaan niin, että vain pää näkyy. Vartin rentoutumisen jälkeen nousemme ylös hiekkavuoteiltamme ja huuhdomme hiekan pois kylvyssä. Palaamme hotellille virkistäytyneinä.

Päivä 11
Shinkansenilla Osakaan - Dotonborin ostoskatu ja jäähyväisillallinen

Tänään ohjelmassa on Osaka, Japanin kolmanneksi suurin kaupunki. Yhdessä Koben ja Jokohaman kanssa Osaka on yksi Japanin tärkeimmistä satamakaupungeista ja on pitkään ollut yksi maan vilkkaimpia ja rikkaimpia kauppakaupunkeja. Kuten monet Japanin kaupungeista, myös Osaka tuhottiin toisen maailmansodan aikana pahoin, joten alkuperäisestä Osakasta ei ole paljonkaan jäljellä. Sitä vastoin Osakan arkkitehtuuri on ehkä Japanin kiinnostavinta ja kokeilevinta.

Osaka tunnetaan myös ruoasta. Kaupunkia pidetään yhtenä Japanin gastronomisista keitaista. Erityisesti Osakaan liitetään ruokalaji nimeltä okonomiyaki, joka on eräänlainen japanilainen lettu, joka valmistetaan pöydässä. Täytteeksi voi valita kaikkea mahdollista mustekalasta vihanneksiin ja lihaan. Teemme kävelykierroksen vilkkaalla Dotonbori-kadulla, joka seurailee Dotonbori-kanavaa. Kadun lukemattomat putiikit, teatterit ja pienet ruokapaikat houkuttelevat väkeä läheltä ja kaukaa.

Osakassa on hyvät ostosmahdollisuudet. Kysy neuvoa matkanjohtajalta, jos etsit jotakin tiettyä. Kaupungin junat ja metrot vievät nopeasti ja luotettavasti perille, joten omatoiminen kulkeminen on helppoa.

Jos mieluummin matkaat ajassa taaksepäin Japaniin, jossa elivät uskolliset ja ylpeät samurait, voit vierailla vaikuttavassa Osakan linnassa, jolla oli merkittävä rooli Japanin yhtenäistymisessä 1500-luvulla. Nykyinen linna on jäljennös alkuperäisestä, 1583 valmistuneesta linnasta, jonka rakennutti Toyotomi Hideyoshi. Rakentamiseen meni kolme vuotta ja siihen osallistui 100 000 miestä. Osakan linna on palanut ja rakennettu uudestaan useita kertoja, se myös vaurioitui toisessa maailmansodassa. 1997 linnaa on kunnostettu viimeksi. Linnassa on mielenkiintoinen näyttely Osakasta, Toyotomi Hideyoshista ja itse linnasta. Linna nähdään elokuvaohjaaja Kurosawan kuuluisassa samurai-elokuvassa Shogun, joka valmistui 1980-luvun alkupuolella. Elokuva perustuu James Clavellin samannimiseen romaaniin.

Illalla kokoonnumme yhteiselle jäähyväisillalliselle.

Päivä 12
Osaka - Helsinki
Suuntaamme Kansain lentokentälle, josta kotimatka alkaa.

Shinkansen luotijuna

Matkustamme Japanin rautateiden kuuluisalla luotijunalla, Shinkansenilla joka on yhdistänyt Tokion muihin Japanin suurkaupunkeihin vuodesta 1964 lähtien. Nopeimpien junien maksiminopeus on 320 km/h, ja vuosittain junilla matkustaa noin 300 miljoonaa ihmistä. Shinkansenissa voi olla jopa 16 vaunua ja kokonaispituutta noin 400 m. Koska Shinkansen-junat ajavat erikoisraiteilla, joilla muita junia ei kulje, myöhästymisiä on vain harvoin. Keskimääräinen myöhästyminen junaa kohti on noin 30-40 sekuntia. Junat on mukavia, jalkatilaa on riittävästi ja penkit kääntyvät, joten voit aina istua kasvot menosuuntaan. Junassa ei ole ravintolavaunua, mutta pientä syötävää ja juotavaa voi ostaa vaunuosastoja kiertävästä myyntikärrystä. Junissa ei saa tupakoida, lukuun ottamatta uusimpia junia, jotka on varustettu tupakointitiloin. Lue lisää: http://english.jr-central.co.jp/about/

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta).

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 3.448€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
498€
Hintaan sisältyy
 • Finnairin reittilennot Helsinki – Tokio/Osaka – Helsinki turistiluokassa
 • majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa kolmen ja neljän tähden hotelleissa
 • aamiaiset
 • lounas matkapvinä 2-4, 6, 8 ja 10
 • illallinen 2 ja 11
 • junamatka Tokio – Kioto – Hiroshima – Kagoshima - Osaka
 • kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • yhden hengen huoneen lisämaksu 498€/hlö
 • muut ruokailut ja juomat matkan aikana

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Valuutta ja luottokortit

Japanin valuutta on jeni (JPY). Kansainväliset luottokortit (VISA, Master, AMEX ja Diners) yleistyvät Japanissa kovaa vauhtia, mutta edelleen suosittelemme ottamaan matkalle mukaan jonkin verran käteistä. Pankeissa ei yleensä ole kansainväliset luottokortit hyväksyviä automaatteja. Sen sijaan Seven Eleven -kaupoissa on usein kansainväliset luottokortit hyväksyvät ATM-automaatit.

Yöpymiset

Tokio: 3 yötä
Kioto: 3 yötä
Hiroshima: 1 yö
Kagoshima: 2 yötä
Osaka: 1 yö

Japanin suurkaupungeissa hotellihuoneet ovat usein kooltaan pieniä, joten esim. matkalaukkusäilytystilaa voi olla niukasti.

 

Liikkuminen

Käytämme matka aikana paljon julkisia kulkuvälineitä: metroa, raitiotievaunua ja junaa.

Matkustamme 4 päivän aikana nopeilla luotijunilla lähes 1900 kilometriä. Junissa on niukalti tilaa matkalaukuille, joten isot laukut siirretään erillisellä kuljetuksella Tokiosta Kiotoon ja Kiotosta Osakaan. Ota mukaan reppu tai kassi, johon voit pakata noin 3,5 päivän aikana tarvitsemasi vaatteet ja muun tarpeellisen. Painorajoituksia ei ole, mutta kannat itse laukkua, joten pakkaa mahdollisimman kevyesti.

Retkipäivinä tulee paljon kävelyä. Ota mukaan hyvät ja tutut lenkkarit tai kävelykengät. Matka ei sovi liikuntarajoitteiselle.

Kiva tietää

Kirjavinkkejä:
Haruki Murakami, Suuri lammasseikkailu (1982)
Norwegian Wood (1987)
Kafka rannalla (2002)
Kawabata, Lumen maa (2012)
Mia Kankimäki, Asioita jotka saavat sydämen lyömään nopeammin (2013)

Leffavinkkejä:
Kurosawa, Seitsemän samuraita
Coppola, Lost in Translation

Yleistä matkustustietoa

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista. 

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot:
http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta.

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä.

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Pidennä matkaasi

Saarihyppely Okinawalla (Yaeyema Islands)

Tyyppi Pidennä matkaasi
Kesto 6 päivää
Hinta 648€
Pidennä reissuasi ja vietä loppuloma Okinawan pääsaaren eteläpuolisilla saarilla. Subtrooppinen ilmasto, valkoiset hiekkarannat ja turkoosinsininen meri odottavat!

Yaeyema Islands
Okinawan pääsaaresta 400 km etelään sijaitsee Yaeyama-saaret. Lennämme pääsaarelle Ishigakille ja jatkamme matkaa valitsemallesi saarelle. Välimatkat ovat lyhyitä, ja ehdit tutustua useampaan saareen oleskelun aikana. Saaret tarjoavat matkailijalle valkoisia rantoja, rehevää viidakkoa ja mangrovemetsää sekä upean vedenalaisen maailman. Täällä sijaitsee Japanin suurin koralliriutta. Lisää listaan vielä autenttinen japanilainen ruoka ja vieraanvaraiset ihmiset. Voit valita kahdesta saaresta: Kohama tai Iriomote.

Retket Kohomalta ja Iriomotelta
Voit osallistua kiinnostaville retkille. Useimmat retket suuntautuvat muille saarille, kuten Taketomille ja Ishigakille. Tarjolla on myös vaellus- ja melontaretkiä mangrovemetsiin, retkiä lasipohjaveneellä sekä sukellus- ja snorklausretkiä. Retken voi varata paikan päällä retkeä edeltävänä päivänä.

Kuvia
Hotelli

Voit valita kolmesta eri hotellista. Lauttamatka Kohamalle kestää noin puoli tuntia ja Iriomotelle n. 50 minuuttia.

Kohama: Haimurubushi Resort
Neljän tähden lomahotelli, joka sijaitsee noin viiden minuutin ajomatkan päässä rannalta. Hotellilta kulkee shuttlebussi rannalle. Korallikivestä valmistetut bungalowit, joissa on punainen tiilikatto, ovat tilavia. Niissä on parveke ja isot ikkunat. Nauti aterioista hotellin ulkoilmaravintolassa, vuokraa polkupyörä ja valitse sinulle mieluinen rantakaistale.

Hinta
alk. 848€/hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
15.10. ja 24.10. lähdöillä alk. 998€/hlö jaetussa kahden hengen huoneessa

Lisämaksu yhden hengen huoneesta
alk. 368€
15.10. ja 24.10. lähdöillä alk. 398€

Kohama: Hotel Nirakanai Kohama
Neljän tähden lomahotelli, joka sijaitsee noin viiden minuutin ajomatkan päässä rannalta. Hotellilta kulkee shuttlebussi rannalle. Korallikivestä valmistetut bungalowit, joissa on punainen tiilikatto, ovat tilavia. Niissä on parveke ja isot ikkunat. Nauti aterioista hotellin ulkoilmaravintolassa, vuokraa polkupyörä ja valitse sinulle mieluinen rantakaistale.

Hinta
alk. 648€/hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
15.10. ja 24.10. lähdöillä alk. 998€/hlö jaetussa kahden hengen huoneessa

Lisämaksu yhden hengen huoneesta
alk. 368€
15.10. ja 24.10. lähdöillä alk. 398€

Iriomote: Nirakanai Resort Iriomote
Neljän tähden lomahotelli, joka sijaitsee noin viiden minuutin kävelymatkan päässä rannalta. Huoneet on tilavia ja niissä on parveke ja isot ikkunat. Hotellissa on mm. uima-allas, mahdollisuus hierontaan, useita ravintoloita ja mahdollisuus vuokrata polkupyörä. Noin 20 minuutin polkupyörämatkan päässä sijaitsee useita ravintoloita.

Hinta
alk. 848€/hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
15.10. ja 24.10. lähdöillä alk. 998€/hlö jaetussa kahden hengen huoneessa

Lisämaksu yhden hengen huoneesta
alk. 368€
15.10. ja 24.10. lähdöillä alk. 398€

Hintaan sisältyy
 • lento Osaka/Tokio – Ishigaki (meno-paluu)
 • lentokenttäkuljetukset: Bussi hotellilta Kyotossa/Tokiossa lentokentälle, taksi Ishigakin lentokentältä lauttaterminaaliin, lautta ja shuttle-bussikuljetus hotelliin (meno-paluu)
 • 5 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa
 • 1 yö jaetussa kahden hengen huoneessa Osakassa (Matkanjohtaja kertoo kohteessa pidennyspaketin yksityiskohdat ja vahvistaa viimeisen yön hotellin nimen Osakassa/Tokiossa.)
 • aamiainen
Varaa

Paketti sisältää tietyn etukäteen myynnissä olevan määrän päiviä ja mahdollisuudet ovat esitelty päämatkan yhteydessä. Hintaan sisältyy lennot/kuljetukset sekä majoitukset, jotka on eritelty pidennyksen yhteydessä tapauskohtaisesti. Pidennys on ilman Albatrosin matkanjohtajaa.

Matkan pidennys on tilattava ja maksettava viimeistään 75 päivää ennen matkalle lähtöä. Suosittelemme varaamaan kuitenkin niin ajoissa kuin mahdollista, koska matkan pidennykset ovat aina erikoistilauksesta ja niitä on saatavilla rajallinen määrä. Huomioithan, että kotisivuillamme mainitut hinnat ovat alkaen hintoja. Hotelli- ja/tai lentohintojen mahdolliset muutokset vaikuttavat lopulliseen hintaan.

Otamme aina teihin yhteyttä ennen varauksen vahvistamista. Jos pidennys peruutetaan vahvistuksen jälkeen, veloitamme syntyneet kulut jotka esim. lentoyhtiö ja hotelli meiltä veloittaa.

Rated 5 out of 5 by from Elämysmatka Olin matkalla kaksi viikkoa sitten. Matka oli hyvin järjestetty ja ohjelma monipuolinen. Matka oli kiertomatka ja liikkuminen tapahtui pääsääntöisesti julkisilla kulkuneuvoilla kuten metrot ja junat mutta myös omalla turistibussilla Majoittuminen oli hyvin varustelluissa hotelleissa . Aamiainen hotelleissa oli erittäin runsa, joten sen syötyään pärjäsi pitkälle iltapäivään.. Muut matkaan kuuluvat ruokailut olivat hyvä läpileikkaus Japanin ruokakulttuurista. Omatoiminen ruokailu hoitui joko marketeista ostetuilla eväillä tai ravintoloissa syödyillä erittäin maukkailla aterioilla sekä kahviloissa nautituilla leivoksilla tai sandvicheillä.
Date published: 2016-04-28
Rated 4 out of 5 by from Mielenkiintoinen kohde Olin matkalla ja kohde oli mielenkiintoinen kokonaisuudessaan, mutta olisin muuttanut sisältöä jonkin verran - Hakonen retki oli tylsä, koska kohde ei ollut kiinnostava millään tavalla eikä oikein auennut, miksi se oli valittu koko päivän kohteeksi. Sen tilalla olisi voinut olla esimerkiksi yksi päivä Tokiossa - samalla retkellä ollut risteily ei ollut risteily vaan siirtyminen paikasta toiseen - Kagoshiman ensimmäinen kohde "delfiinirannalla" oli myös turha. Se oli järjestetty ateriointia varten, mutta järjestelyt olisi voitu tehdä toisinkin. Hyvää matkalla oli kuulokkeet, joiden kautta kuuli oppaan puheen vaikka oli kauempanakin. Suosittelen niiden yleistymistä muillakin matkoilla. Kokonaisuutena tuossa matka-ajassa näki Japania monelta kantilta
Date published: 2016-11-09
Rated 5 out of 5 by from Kokonaisuus erinomainen Olin tyytyväinen suurimmaksi osaksi matkaan. Tokion osuuden koin sisällöltään ei minua niin palvelevaksi. Kalatorilla meni liikaa aikaa, kävelyä suunnattomasti, palatsin näkeminen kaukaa ei tuonnut toivottua lisäarvoa. Jämäkämpi lyhyemmät kävelyt sisältävä ohjelma Tokioon monien mahdollisuuksien paikkaan olisi ollut hyvä. Määnjäristyksen vuoksi tehdyt muutokset matkasuunnitelmaan onnistuivat hyvin! Kiitos. Hotelli ja saarivierailu olivat erinomaisia. Hiroshimapäivä oli paras. Kioto kaunis. Hotelli mukava ja kotoinen. Kiotoon joku teeseremonia olisi ollut kokemus.Osaka pikainen. Ryhmä toimi hyvin matkanjohtajan ohjauksessa. Onnistuneet aikataulut. Kokemus ryhmänohjaamisessa näkyi.
Date published: 2016-04-27
Rated 4 out of 5 by from Mielenkiintoinen maa Tämä oli ensimmäinen matkamme Aasiaan, mikä vähän arvelutti erityisesti siisteyden suhteen, mutta kulttuuri ja nähtävyydet kiinnostivat siina määrin, että innostuimme lähtemään. Japani on siisti maa, jonka asukkaat ovat kohteliaita ja avuliaita. Nähtävyydet ovat kiehtovia ja luonto eksoottista. Vuodenaika oli mitä sopivin, sillä kirsikkapuut kukkivat ja luonto parhaimmillaan. Suurkaupungit ovat suurkaupunkeja joka paikassa, mutta aasialaisuus toi siihenkin oman lisävärinsä. Puutarhat olivat kuitenkin matkan parasta antia.
Date published: 2016-05-06
Rated 4 out of 5 by from Sisältörikas reissu Ensimmäinen matkamme Albatrosilla oli kattava kierros Japanissa. Vaikka käyntikohteita oli paljon ja maanjäristys muutti suunnitelmia, kaikki sujui mallikkaasti. Nähtiinpä niitä kukkivia kirsikkapuitakin! Ruoat maistuivat ja ne tarjoiltiin hauskasti, buffeet olivat runsaita. Kävelyä oli tosipaljon, muttei koskaan kiire, paitsi toisella paikallisoppaista, jolla suunnatkaan eivät olleet aina selvillä. Aikataulut pitivät, ei ollut turhaa odottelua asemilla. Mikael huolehti laumastaan kaikin tavoin. Suurkiitos erityisesti hänelle!
Date published: 2016-05-06
Rated 4 out of 5 by from Hyvin kattava tutstuminen Japanin historiaan ja nykypäivään. Matka oli vaihtelua luonnon ja ihmisen käsien luoman (puutarhat) kauneuden ja hiljaisuuden ja toisaalta miljoonakaupunkien vilinän ja sotien varjojen välillä.Kohteliaisuus ja hymyt olivat viehättäviä. Kuulokkeet auttoivat hienosti liikkumista ja uskomattoman joustavaa liikkumista esim metroissa.Onnitteluni! Temppeli ja pyhättökierrokset sujuivat upeasti. Hienoa että opas antoi informaation ennen aluetta. Saimme rauhallisesti kierrellä. Hakonen kansallispuiston päivä oli ainoa joka tuntui turhalta. Ennemmin olisin kierrellyt Tokiossa.Ajomatka tuntui pitkältä eikä kansallispuistossa sitten päässyt kiertelemään kun polut oli suljettu vaaran vuoksi, maisema oli höyryineen ankara ja eihän se Fuji näkynyt.Retkipäivän voisi korvata käynnillä Kyushun saaren Aso vuorella!
Date published: 2016-11-04
Rated 5 out of 5 by from Hinta laatu suhde kohdillaan Loistava matkakokemus. Kirsikkapuut kukkivat. Erilaista Japania tuli nähdyksi ja koetuksi. Matkanjohtajan toiminta erinomaista. Tutustuminen Japaniin matkaoppaiden avulla helpotti kaiken koetun sisäistämistä. Toinen paikallinen opas oli varsin 'vauhdikas', hitaampi kävellys olisi helpottanut osan ryhmäläisistä jaksamista ja olisi jaksanut omalla ajalla lähteä seikkailemaan. Suosittelen lämpimästi matkaa. Harkitsen itse toista Japanin matkaa jonkin ajan kuluttua, yhdistettynä johonkin naapurimaahan.
Date published: 2016-05-05
Rated 3 out of 5 by from Mielenkiintoinen matka, ennakkoaineistossa parantamisen varaa Olin ensimmäistä kertaa Japanissa, siksi valitsin kiertomatkan. Ohjelma oli monipuolinen. Tokio ja Kioto ovat sopivan erilaisia, Hiroshima ja Kagoshima sotahistorioineen mielenkiintoisia. Tosin pieniä muutoksia olisin ohjelmaan tehnyt. Tokio-osuudesta Hakonen retki pois, rikkikentät koin jopa vastenmielisiksi. Päivän olisin käyttänyt Tokion nähtävyyksien tutkimiseen. Kioton hotelli olisi voinut olla keskustassa. Ryokan hotellia ja teeseremoniaa ehdottaisin myös perusohjelmaan. Retkiohjemaan kuuluvien ruokailujen tasot vaihtelivat suuresti, mm tervetulo- ja lähtöillalliset olivat hyviä kun taas monet lounaat huonoja, Kagoshiman lounas jopa ala-arvoinen. Albatrossin matkainfossa on parantamisen varaa. Ennakkoaineisto tulisi tehdä matkakohtaisesti eikä yleistasoisesti. Esimerkiksi Japanin matkan ohjeissa sanottiin, että jos matkakohteessa tarvitaan viisumia, niin tulee se itse hankkia. Viikkoa ennen matkaa lähetettävä kirje tulisi olla lyhyt juuri ko matkaa varten tehty.Esim meidän matkan kirjeessä olisi pitänyt korostaa sitä, että isot matkalaukut lähtevät Kiotosta suoraan Osakaan ja 3,5 päivää kuljetaan pienillä laukuilla.
Date published: 2016-10-31
 • y_2018, m_1, d_18, h_4
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.6
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_17
 • loc_fi_FI, sid_JPRTR02, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Matkakokemukset

Tässä näet muiden asiakkaiden kommentteja matkasta. Toivomme, että sinulle on hyötyä heidän rehellisestä mielipiteestään, hyvistä neuvoista sekä ruusuista ja risuista. Saat vinkkejä siitä, millaisesta matkasta on kyse ja voit käyttää niitä hyödyksesi, valitaksesi sinua kiinnostavan Albatros-matkan. Asiakkaiden kommentit ovat sensuroimattomia ja puolueettomia. Lue lisää: www.albatros-travel.fi/hyva-tietaa/usein-kysyttya

Voit myös kirjoittaa meille kysymyksiä matkaan liittyen ja lukea muiden lähettämiä kysymyksiä. Huomiothan, että muiden matkustajien arvioinnit matkasta näkyvät kysymys- ja vastausosion jälkeen.

Mikäli matkasta ei ole ehtinyt kertyä suomenkielisiä arvioita, näet matkan kohdalla kokonaispistemäärän Albatrosin pohjoismaalaisista asiakasarvioista. Pohjoismaalaisia arvioita voit lukea esim. Albatrosin ruotsalaisilta kotisivuita: www.albatros-travel.se.

Huomaathan, että lentoyhtiö, lentoreitti, hotellit, matkanjohtaja ja/tai matkareitti voivat vaihdella. Tämän vuoksi kommentoitu matka voi erota myynnissä olevasta matkasta.

Vastaavia matkoja

18JPRTR02AFI2804