Aida ja ihastuttava Wien

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Koe fantastinen oopperanäytös keskellä luontoa ja ihastuttava Wien.

Uutuus

Lähde oopperamatkalle ja koe Aida Euroopan suurimmalla luonnonnäyttämöllä. Aloitamme matkan keisarillisesta Wienistä, jonka vaikuttavat palatsit ja rakennukset hurmaavat kävijän. Nautimme Verdin Aida-oopperasta keskellä luontoa, St. Margarethen vanhan louhoksen toimiessa rustiikkina lavasteena.

Retkeilemme mahtavaan Klosterneuburgin luostariin Wienin pohjoispuolella. Luostarin historia ulottuu 1100-luvulle saakka. Maistelemme myös luostarin viinitarhojen antimia. Innokkailla on aikaa käydä viimeisenä matkapäivänä Schönbrunnin linnassa Wienissä.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka, Oopperamatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta EUR

Päiväohjelma 4 päivää
Päivä 1
Saapuminen Wieniin.
Päivä 2
Kaupunkikierros Wienissä ja ooppera Aida St. Margarethen kivilouhoksessa.
Päivä 3
Klosterneuburgin luostari ja viinimaistelu. Omaa aikaa Wienissä
Päivä 4
Omaa aikaa ja mahdollisuus vierailla Schönbrunnin linnassa. Kotimatka

Hotelli

NH Danube City Hotel

Viihtyisä hotelli sijaitsee hieman keskustan ulkopuolella kävelyetäisyyden päässä metrosta. Wienin keskustaan pääsee ilman vaihtoja vain 10 minuutissa.

Huoneet ovat siistejä ja yksinkertaisesti sisustettuja. Kylpyhuoneessa on amme ja suihku. Huonevarustukseen kuuluu lisäksi tv, tallelokero, hiustenkuivain ja ilmainen internetyhteys (huoneessa).

Wagramer Strasse 21
1220 Wien, Itävalta
Puh: + 43 1 260 200
nhdanubecity@nh-hotels.com

Kuvagalleria

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
998€
Helsinki
Täynnä
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Saapuminen Wieniin.

Saavumme Itävallan upeaan keisarilliseen pääkaupunkiin, joka odottaa meitä hienoine palatseineen ja vaikuttavine rakennuksineen. Lentokentältä ajamme kaupungin keskustaan ja aloitamme kaupunkikiertoajaelumme, johon luonnollisesti sisältyy osia Ringstrasse-bulevardista, joka ulottuu yli neljän kilometrin matkalle, ja jossa nähtävyydet melkein rivittyvät esille. Ohitamme muun muassa maailmankuulun oopperatalon, Wiener Staatsoperin ja parlamenttirakennuksen, joka 45 kreikkalaisella marmoripylväällään erottuu joukosta, ja jota pidetään yhtenä Ringstrassen tärkeimmistä rakennuksista.

Kierroksen aikana pidämme tauon ja sinulla on mahdollisuus syödä lounasta (omakustanteinen).

Iltapäivällä menemme hotelliimme, joka sijaitsee hieman keskustan ulkopuolella Tonavan toisella puolella. Lähin metroasema sijaitsee kävelyetäisyyden päässä. Pääsemme Wienin keskustaan metrolla ilman vaihtoja vain noin 10 minuutissa. Tällä matkalla käytämme metroa, sillä se on kätevin ja nopein tapa liikkua kaupungissa.

Sinulla tovi aikaa levätä hotellissa ennen kuin illalla lähdemme matkanjohtjan mukana metrolla keskustaan ja syömme yhteisen illallisen. Houkuttelisiko kenties klassinen wieninleike?

Päivä 2
Kaupunkikierros Wienissä ja ooppera Aida St. Margarethen kivilouhoksessa.

Tänään tutustumme paremmin Wienin historialliseen ja viehättävään keskustaan. Aamiaisen jälkeen ajamme metrolla keskustaan ja aloitamme kaupunkikierroksen.

Wienin keskustassa on vaikuttavia Habsburgien valtakaudelta peräisin olevia palatseja ja vehreitä puistoja. Täällä vanha ja uusi kulkevat käsi kädessä: Straussin valsseja soitetaan, jopa parikymppisten tanssiaisissa, ja entiset keisarilliset tallirakennukset on herätetty henkiin yllätyksellisenä ja eläväisenä museokorttelina.

Wienin vanhakaupunki ja sen monet hienot rakennukset sijaitsevat Ringstrassen sisäpuolella. Useat rakennuksista on suunnitellut tanskalainen arkkitehti Theofil Hansen (jonka nimi muuttui aateloinnin jälkeen von Hanseniksi). Lähdemme kierrokselle vanhaankaupunkiin matkanjohtajan opastuksella.

Näemme vaikuttavan goottilaistyylisen katedraalin Stephansdomin (Pyhän Tapanin tuomiokirkon) ja kävelemme pitkin eleganttia Grabenia, joka on yksi Wienin pääkaduista. Michaelerplatzilta, josta arkeologit ovat löytäneet Rooman valtakunnan aikaisia raunioita, suuntaamme edelleen kohti Hofburgin linnaa ja Heldenplatzia. Siellä näemme kahden Itävallan suuren sankarin, prinssi Eugenin ja arkkiherttua Karlin ratsastajapatsaat. Hofburgissa toimii kuuluisa Espanjalainen ratsastuskoulu, jossa pidetään yllä vanhoja ratsastusperinteitä, jotka ovat peräisin 400 vuoden takaa. Kiinnostuneille matkanjohtaja näyttää reitin myös vaikuttavalle ja maailmankuululle oopperatalolle, eli Wiener Staatsoper:n, jossa voi oopperan lisäksi nauttia balettiesityksistä. Wienin oopperaa pidetään yhtenä tärkeimmistä oopperataloista, ja se on samassa liigassa kuin New Yorkin The Metropolitan ja Milanon La Scala. Sodan aikana vuonna 1945 oopperatalo sai suuria vaurioita ilmahyökkäyksessä. Seuraavien kymmenen vuoden aikana taloa korjattiin huolellisesti entiseen loistoonsa. Ooppera avattiin uudelleen vuonna 1955 ja siitä lähtien siellä on esitetty kaikki merkittävät oopperat. Esityksiä onkin lähes joka päivä.

Iltapäivällä palaamme metrolla hotelliimme ja matkanjohtaja kertoo illan tapaamisajan.

Illalla meitä odottaa upea oopperaesitys avoimen taivaan alla St. Margarethen louhoksessa, joka sijaitsee Burgenlandissa lähellä Unkarin rajaa, n. tunnin ajomatkan päässä Wienistä.

Näemme Giuseppe Verdin kuuluisan Aidan. Oopperan tapahtumat sijoittuvat Egyptiin ja ensimmäisten faaraoiden aikaan. Aida on tarina egyptiläisen kenraalin Radamesin ja kauniin orjan Aidan välisestä rakkaudesta. Aida on todellisuudessa nubian prinsessa ja tarinaan punoutuu kotalokasta juonittelua. Aida jää kiinni rakkaudestaan ​​Radamesiin ja uskollisuudestaan ​​kotimaahansa. Kahden välinen rakkaus johtaa väistämättä molempien kuolemaan. Aida on lumoava ooppera, ja sekä toiminta että musiikki tekevät siitä upean kokemuksen Steinbruch St. Margaretissa.

Kivilouhos on Euroopan suurin oopperakäytössä oleva luonnonnäyttämö. Kauniit kiviseinät, luonnon tuoksu ja alueen ainutlaatuinen kasvillisuus ja eläimistö tekevät elämyksestä vielä vaikuttavamman. Louhokseen mahtuu 4 700 katsoja, ja taustana toimiva kiviseinä tuottaa upean akustiikan. Kun asettuu aloilleen, ja aurinko katoaa hitaasti horisontin taakse samalla, kun luonnon äänet kilpailevat orkesterin kanssa, ymmärtää hyvin, miksi monet palaavat yhä uudelleen nauttimaan oopperasta tässä erikoisessa paikassa.

Syömme illallisen yhdessä ennen kuin saavumme kivilouhokselle.

Oopperaesitys alkaa klo 20.30 ja kestää n. 2 h ja 45 min (sisältäen väliajan). Verdin Aida on moderni versio oopperasta ja se esitetään italiaksi, apuna ovat saksankieliset tekstitykset.

Oopperaesityksen jälkeen palaamme bussilla takaisin hotellille.

Päivä 3
Klosterneuburgin luostari ja viinimaistelu. Omaa aikaa Wienissä

Tänään nukumme pitkään ja nautimme aamiaisen ennen kuin ajamme Klosterneuburgiin, joka sijaitsee Wienin pohjoispuolella. 
Lyhyen ajomatkan jälkeen saavumme suureen ja mahtavaan Klosterneuburgin luostariin. Luostari on keskellä kaupunkia ja kumpuilevissa maisemissa. Sen historia ulottuu 1100-luvulle, jolloin legendaarinen arkkiherttua Leopold III perusti luostarin sille paikalle, jossa tuuli repi hunnun vaimoltaan Agnesilta parin hääpäivänä. Yhdeksän vuosisadan aikana Klosterneuburgin luostarista on kehittynyt uskonnollinen, kulttuurinen, tieteellinen ja taloudellinen keskus, jonka vaikutus on yltänyt pitkälle luostarin muurien ulkopuolelle. Opastetulla kierroksella opimme lisää luostarin kiehtovasta historiasta, johon kuuluvat Augustinian  ritarikunta ja luostarin arvokkain taideteos, Verdun-alttaritaulu.

Luostarista on kaunis näkymä kaupunkiin ja viinitarhoihin. Vuonna 1114 luostari perusti Itävallan ensimmäisen viinitarhan, ja nykyään luostarissa on viinitarhoja neljällä eri alueella, mukaan lukien Klosterneuburgin ja Wienin. Pääsemme maistamaan kolmea erilaista viiniä samalla kun kuulemme lisää eri rypälelajikkeiden tuotannosta. 

Itapäivällä ajamme takaisin Wieniin, jonka jälkeen loppupäivä on omaa aikaa nauttia Wienistä omatoimisesti. Ehkäpä pieni ostoskierros tai museokäynti? Hofburg, Sissi-näyttely tai vaikuttava Belvederen palatsi ovat vierailun arvoisia. Pääsyliput on suositeltavaa ostaa etukäteen netistä, jotta vältyt pitkiltä jonoilta. Korkeasesongin aikaan vierailuajat voivat myös olla ajoittain täyteenvaratut.

Sään salliessa voit käydä kävelyllä ja rentoutua Belvederen puistossa tai Stadtparkissa. Joka tapauksessa Wienillä on niin paljon tarjottavanaan, että päivästä tulee taatusti hyvä.

Päivä 4
Omaa aikaa ja mahdollisuus vierailla Schönbrunnin linnassa. Kotimatka

Tänään ehdit vielä nauttia Wienistä ennen kuin kotimatka alkaa.

Halukkaat voivat lähteä matkanjohtajan kanssa Schönbrunnin linnaan, joka toimi Habsburgien ja erityisesti keisarinna Elisabetin – joka tunnetaan paremmin nimellä Sisi – kesäpalatsina.Tunnetuimpia linnan asukkaista oli kiistatta myös keisarinna Maria Theresia, jolla oli peräti 12 lasta. Linna kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Linnassa on 1441 huonetta ja se on yksi Itävallan tärkeimmistä arkkitehtonisista, kulttuurisista ja historiallisista kohteista. Linnan historia ulottuu yli 300 vuoden päähän ja linna kertookin eri hallitsijoiden mausta ja kiinnostuksen kohteista.

Käytämme sekä meno- että paluumatkalla metroa.

Retki varataan ja maksetaan etukäteen, viimeistään 45 päivää ennen lähtöpäivää. Hinta 40€/hlö.

Hintaan sisältyy metroliput sekä opastetun (audio guide) Grand Tour-kierroksen linnassa, johon sisältyy pääsy 40 huoneeseen.

 

 

Istumapaikkaluokan korotus oopperaan

Matkan hintaan sisältyy lippu kategoriasta 4. Voit myös ostaa paikan kategoriasta 2. Lisämaksun näet kohdassa Hintatiedot.

Suosittelemme valitsemaan sopivan lippukategorian heti matkaa varattaessa. Jos kuitenkin päätät vaihtaa istumapaikan myöhemmin, tulee se tehdä viimeistään matkan loppumaksun yhteydessä, yleensä 75 päivää ennen matkaa. Mikäli matka varataan lähempänä lähtöpäivää, lipunvaihto tulee tehdä viimeistään 30 päivää ennen lähtöä. (Emme voi taata saatavuutta.)

Hintatiedot

Yhden hengen huoneen lisämaksu
180€
Istumapaikkaluokan korotus oopperassa

55€

Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki – Wien – Helsinki turistiluokassa
 • Majoitus 3 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa keskitason hotellissa
 • Istumapaikkalippu oopperaan, kategoria 4
 • Aamiaiset päivinä 2-4
 • Kaksi illallista
 • 4 x metrolippu
 • Viinimaistelu
 • Kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • Suomenkielinen paikallisopas
 • Verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • Yhden hengen huoneen lisämaksu
 • Istumapaikkaluokan korotus oopperassa, kategoria 2
 • Retki Schönbrunnin linnaan, varataan ja maksetaan ennen matkaa
 • Muut juomat ja ruoat matkan aikana

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 20  henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Matka lentokentältä

Ajoaika Wienin lentokentältä keskustaan ja hotelliin on noin 1/2 tuntia.

Pakkaa mukaan

Aamuin ja illoin voi olla viileämpää ja sadekuurot ovat mahdollisia. Iltaisin esim. ravintoloissa itävaltalaiset eivät pukeudu erityisen muodollisesti, mutta siisti pukeutuminen on sopivaa. Juhlapäivinä ja isommissa tilaisuuksissa, myös konserteissa, pukeutuminen on juhlavampaa. Naisilla esim. leninki/pitkät housut ja blazer. Miehillä esim. kauluspaita, pitkät housut ja puvuntakki


 
Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Matkustaminen alaikäisten lasten kanssa

Jos matkustat lasten kanssa, jotka eivät ole omia lapsiasi, esim. lapsenlapsesi kanssa, tai jos biologisena vanhempana matkustat lasten kanssa ilman toista vanhempaa, huomioi, että kohdemaasta riippuen matkustamiseen voidaan vaatia erityisiä asiakirjoja.

Suosittelemme ottamaan hyvissä ajoin ennen matkaa yhteyttä kyseisen maan suurlähetystöön tai konsulaattiin ja selvittämään, mitkä säännöt koskevat alaikäisten lasten maahan saapumista.

Vaikka alaikäisten lasten maahantuloon ei vaadittaisi mitään virallisia asiakirjoja, lentoyhtiö voi vaatia tällaisiä asi​​akirjoja ja estää lennolle pääsyn lähtöselvityksessä, jos asiakirjat puuttuvat.

Tämän vuoksi suosittelemme vahvasti joka tapauksessa ottamaan matkalle mukaan lasten englanninkieliset virkatodistukset, kopiot molempien vanhempien passin kuva-aukeamasta sekä englanninkielisen suostumusilmoituksen vanhemmalta/vanhemmilta, jotka eivät osallistu matkalle.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Vastaavia matkoja