Toscana ja vehreä Umbria

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Kauniista laaksosta kuningattarena kohoava Orvieto Umbriassa. Siena ja San Gimignano Toscanassa. Kaupungit kuin taideteoksia!

Toscanan kumpuilevassa maastossa vuorottelevat auringonkukkapellot, oliivilehdot ja viinitarhat. Matkan aikana käymme myös Umbriassa ja kauniissa Orvietossa, jonka sijainti korkealla kallion laella on ainutlaatuinen. 

Ihastuttavien maisemien lisäksi Toscana tarjoaa ainutlaatuisia kulttuurinähtävyyksiä. Vierailemme hurmaavissa kaupungeissa: Sienassa, Pienzassa ja San Gimignanossa. Näillä keskiaikaisilla kaupungeilla kapeine katuineen, kauniine kirkkoineen ja vanhoine torneineen on useita vuosisatoja pitkä historia kerrottavanaan. Nautimme italialaisesta tunnelmasta, vierailemme viinitilalla ja pääsemme tietysti myös maistamaan tilan tuotteita.

Teemme kävelyretken vanhaa pyhiinvaellusreittiä pitkin viinitilalle ja yhtenä päivänä käytössäsi on polkupyörä, mikäli haluat omaan tahtiisi tutustua kauniiseen toscanalaiseen luontoon.

Tukikohtamme koko matkan ajan on vanhassa kylpyläkaupungissa Chianciano Termessä, joka on tunnettu  kuumista lähteistään ja kylpylöistään. 

.

 

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Ryhmämatka, Viini ja gastronomia

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Euro

Päiväohjelma 7 päivää
Päivä 1
Helsinki - Rooma - Chianciano Terme - kävelykierros kaupungilla
Päivä 2
Keskiaikainen Siena ja Pienzan renessanssikaupunki
Päivä 3
Pyöräretki Toscanan maisemissa
Päivä 4
Umbria ja majesteettinen Orvieto
Päivä 5
Kävely pyhiinvaellusreitillä, viininmaistelua ja viehkeä San Gimignano
Päivä 6
Omaa aikaa. Mahdollisuus osallistua kokkauskurssille, kylpyläkäynnille tai omia retkiä
Päivä 7
Kotimatka

Hotelli

Hotel Sanremo tai vastaava

Hotellimme sijaitsee Chianciano Termen pienessä toscanalaiskaupungissa, jossa italialaiset ovat käyneet vuosisatojen ajan virkistäytymässä kylpylöissä. Sanremo on ollut Albatrosin ryhmien käytössä useamman vuoden ajan. Hotellin omistaa paikallinen perhe. Matkan hintaan sisältyvät ateriat nautitaan hotellin ravintolassa. Illallisilla on tarjolla yksinkertaista, maistuvaa italialaista kotiruokaa. Hotellissa on pieni viihtyisä baari, jossa on mukava piipahtaa lasillisella illallisen jälkeen. Silloin tällöin perheen pojan pieni jazzorkesteri soittaa ravintolassa klassisia jazzkappaleita ja tuttuja italialaisia iskelmiä.

Sanremossa on pieni uima-allas (ei lämmitetty), johon on viilentävää pulahtaa erityisesti kesäkuukausina. Wi-Fi toimii yleisissä tiloissa. Rooman lentokentältä matka Chianciano Termeen ja hotelli Sanremoon kestää noin 2,5 tuntia (200 km). Perushintaan sisältyy majoitus kahden hengen huoneessa. Huoneiden koko ja sisustus vaihtelee.

Sanremo
Via Paolo Ingegnoli, 21
I-53042 CHIANCIANO TERME (SI)
Puh. 0578/6330
Fax 0578/63609

www.albergosanremo.net

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta.)

Kuvagalleria

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
1.048€
Helsinki
Täynnä
1.048€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki - Rooma - Chianciano Terme - kävelykierros kaupungilla

Lennämme Helsingistä Roomaan, jossa nousemme bussiin ja ajamme läpi Lazion kohti pohjoista,  määränpäänämme Toscana (ajomatka noin 200 km). Majoitumme Chianciano Termeen, joka on ollut suosittu kylpyläkaupunki jo Rooman valtakunnan ajoista lähtien. Näille seuduille tullaan luonnollisesti nauttimaan myös upeista maisemista. Pysähdymme kahvikupposelle ja virkistäytymiselle matkan varrella.

Perillä hotellissamme asetumme huoneisiimme, ja illan aikana matkanjohtaja vie meidät pienelle kävelylle katselemaan kaupunkia. (Mikäli saavumme hotelliin myöhään, kävelykierros toteutetaan tarvittaessa muuna päivänä).

Syömme illallisen hotellissa, joka tarjoilee mutkatonta italialaista perusruokaa. Hotellin ravintolassa on pöytiin tarjoilu.

Päivä 2
Keskiaikainen Siena ja Pienzan renessanssikaupunki

Tänään vierailemme Sienassa, joka on yksi Italian kauneimmista kulttuurikaupungeista. Täällä on helppo aistia Italian suuruuden aikojen valtava kulttuuriperintö. Siena on jo itsessään taideteos. Teemme kaupungilla kävelyretken ja päätämme sen simpukan muotoiselle Piazza del Campon aukiolle, joka sijaitsee Sienan keskustassa. Aukiota hallitsevat rakennukset 1200-luvun lopulta. Kuljemme pitkin kapeita katuja, ohi myöhäiskeskiaikaisten palatsien, ja ihailemme tuomiokirkkoa, jota monet pitävät Italian kauneimpana.

Kävelykierroksen jälkeen on aikaa syödä lounasta (omakustanteinen) ja vierailla vaikkapa tuomiokirkossa ja kaupungin taidemuseossa, josta on näkymä kaupunkiin (sisäänpääsyn hinta 13€/hlö, lokakuu 2021). Voit myös ihailla Piazza del Campoa ja sen elämää aukion laidalla olevissa kahviloissa.

Sienasta suunnistamme Pienzaan, joka oli alunperin maalaiskylä ja paavi Pius II:n (1405–1464) synnyinpaikka. Kaupunki kuuluu nykyään Unescon maailmanperintökohteisiin. Keskustan rakennutti paavi Pius II. Arkkitehtinä toimi Bernardo Rossellino, joka loi upean renessanssikaupungin.

Näkymät ympäröivään luontoon ovat hienot. Pienza on kuuluisa herkullisesta pecorino-juustosta, joka valmistetaan lampaanmaidosta. Täältä sitä saa sen kaikissa muodoissa: miedosta vahvimpaan, pippureilla tai chilillä maustettuna.

Takaisin Chianciano Termessä olemme perillä myöhään iltapäivällä. Syömme päivällisen hotellissa. 

 

Päivä 3
Pyöräretki Toscanan maisemissa

Tänään koemme Toscanan maisemia pyörän selästä. Voit lähteä pyöräretkelle porukalla yhdessä matkanjohtajan kanssa tai tehdä oman retken.

Matkanjohtaja auttaa mielellään ja kertoo reittivaihtoehdoista. Vieraile vaikka Montepulcianossa (yhteensä n. 18 km), jossa voit syödä esim. lounaan. Tai käy ostamassa leipää, juustoa, kinkkua ja juotavaa ja nauti pikniklounas oliivilehtoja ja viiniköynnöksiä katsellen. Hyvä kohde on myös La Foce, joka sijaitsee kaupungin kupeessa. Sieltä on upeat näkymät yli kauniiden sypressien, ja pääset lähelle luontoa.

Maasto voi ensisilmäyksellä näyttää vaativammalta kuin se todellisuudessa onkaan. Matkanjohtajan ehdottamat reitit eivät ole kovin pitkiä (12–18 km). Polkupyörät ovat uusia, niissä on kuusi vaihdetta ja käsijarrut. Jos haluat käyttää pyöräilykypärää (suosittelemme), ota se mukaasi kotoa. Pyöräily on täysin vapaaehtoista ja päivän voi toki viettää halutessaan muulla tavalla.

Iltapäivällä polkupyöräretkeltä palaavat voivat vaikkapa käydä pienen kaupungin keskustassa kahvikupposella. Ilallispaikan voi jokainen tänään valita omien mieltymysten mukaan. Yksi vaihtoehto on pieni Il Buco-ravintola, jossa voi syödä hyvin kohtuuhintaan. Omistaja Silvio pitää huolta asiakkaistaaan ja ravintolan ikkunassa komeilee kansainvälisen Michelin-ravintolaoppaan tarra.

 

Päivä 4
Umbria ja majesteettinen Orvieto

Tänään vierailemme Umbrian lounaisosissa. Laaksosta majesteettisesti kohoava Orvieto on komea näky. Kun nousemme köysiradalla tai minibusseilla kaupungin yläpuolelle, pääsemme ihailemaan upeita näkymiä yli ympäröivien viinitarhojen. Kaupungin vanhassa keskustassa on rakennuksia, jotka ovat peräisin 1200- ja 1300-luvuilta. Katedraalin fasadi on oikea mestariteos ja Luca Signorellin maalaamat kauniit freskot ainutlaatuisia. Kaupungin alla on historiaa huokuva maanalainen maailma: 2 500 vuotta vanha käytävien ja luolien verkosto, johon tutustumme yhdessä.

Jos meillä on onnea, Orvietossa on markkinapäivä. Siinä tapauksessa menemme katsastamaan, mitä kaikkea italialaisilla markkinoilla myydään. Kaupunki tunnetaan erityisesti keramiikkaesineistään, joita myydään useissa putiikeissa.

Lounaspaikan saat itse valita. Täällä Umbriassa käytetään paljon tryffeliä. Löydät ehkä kivan ravintolan, jossa voit nauttia tryffelipastaa. Kokeile vaikka Trattoria La Palombaa, jossa tarjoillaan Umbrichelli Ascaroa, käsintehtyä pastaa ja munista, kermasta ja pancettasta (paikallinen pekoni) valmistettua kastiketta, jonka päälle raastetaan tryffeliä.

Iltapäivällä meillä on aikaa tutustua lähemmin keskiaikaiseen Orvietoon. Kiemuraiset kujat houkuttelevat kävelylle, viehättävällä aukiolla on kiva nauttia kuppi espressoa ja ihastella kaupungin kauniita kirkkoja.

Päivä 5
Kävely pyhiinvaellusreitillä, viininmaistelua ja viehkeä San Gimignano

Suuntanamme on tänään San Gimignano. Sijainti Canterburysta Roomaan johtaneen Via Francigenan pyhiinvaellusreitin varrella teki San Gimignanosta keskiajalla tärkeän kauppapaikan. Se toi rikkauksia pieneen kaupunkiin, joka tunnettiin jo tuolloin silkinpehmeästä valkoviinistään Vernaccia di San Gimignanosta.

Ennen vierailua itse kaupungissa teemme pienen kävelyretken (noin 1,5 km) pitkin vanhaa pyhiinvaellusreittiä Fattoria di Fugnanon viinitilalle. Olemme tehneet yhteistyötä tilan kanssa jo monta vuotta. Viinitilan sijainti on ainutlaatuinen. Sieltä on hienot näkymät ympäröivään luontoon ja sinne näkyvät myös San Gimignanon kuuluisat tornit. Viinitilan omistaa kolme energistä naista, jotka kertovat viininvalmistuksesta ja tilan toiminnasta. Pääsemme maistamaan tilan viinejä: kuuluisaa valkoista Vernacciaa, Chianti Colli Senesiä sekä tilan “supertoscanalaista”, tynnyrissä kypsytettyä Sangiovesea – viiniä, johon on helppo mieltyä.

Syömme viininmaistelun ohessa kevyen pikniklounaan. Voit ostaa tilalta viiniä mukaan. Kävelemme takaisin bussille, ja matka tuntuu tällä kertaa ehkä kevyemmältä kuin tullessa. Suunta on alaspäin, ja tuskin viinikään tunnelmaa pilaa.

Käymme myös itse San Gimignanossa, jossa tuntuu kuin siirtyisi suoraan keskiajalle. Täällä on kiva käveleskellä, käydä kauniissa kirkossa, kidutusmuseossa tai syödä jäätelöä torin auringossa. Palaamme iltapäivällä hotellille.

Illalla on aika syödä yhteinen läksiäisillallinen hotellissa.

Päivä 6
Omaa aikaa. Mahdollisuus osallistua kokkauskurssille, kylpyläkäynnille tai omia retkiä

Mikäli mielit oppia hieman lisää italialaisesta ruosta, tarjoaa hotelli mahdollisuuden osallistua pastantekoon. Parin tunnin ajan opettelemme valmistamaan paikallista pici-pastaa, joka on tyypillistä erityisesti Toscanassa. Valmistamme pastan lisukkeeksi luonnollisesti sopivan kastikkeen. Nautimme itse valmistamme pasta-aterian viinilasillisen kera. Pienelle kokkauskurssille voit ilmoitatutua paikan päällä - 10€/hlö hintaan sisältyy kevyt pastalounas ja lasillinen viiniä.

Päivän aikana voit halutessasi rentoutua ja helliä mieltä ja kehoa kylpylässä. Chinaciano Terme on vanha kylpyläkaupunki kuumien lähteidensä ansiosta, joiden veden uskotaan omaavan keholle hyväätekeviä ominaisuuksia. Kokeile vaikka Parco Aqua Santan kylpyläkeskusta. Täällä voit modernissa Terme Sensorialissa 45 euron hintaan (hinta elokuussa 2021) rentotua aromaterapiassa, ottaa mutanaamion, trooppisen suihkun, jääkylvyn, porekylvyn tai nauttia kolmesta eri saunavaihtoehdosta viihtyisässä ympäristössä.

Tai voit vuokrata polkupyörän ja tehdä oman pyöräretken. Paikallisbusilla pääset Chiusiin ja junalla esim. Firenzeen. Voit myös viettää rauhallisen päivän pikkukaupungissa.

 

Päivä 7
Kotimatka

Lennämme Roomasta Helsinkiin. 

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 1.048€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
138€
Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki - Rooma - Helsinki turistiluokassa 
 • Majoitus 6 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa kolmen tähden (paikallinen luokitus) hotellissa
 • Aamiaiset pvät 2-7 ja 4 illallista hotellissa
 • Kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • Viinitilavierailu ja kevyt piknik San Gimignanossa
 • Polkupyörävuokra (1 pvä)
 • Suomalainen matkanjohtaja
 • Verot ja viranomaismaksut

 

 

Hintaan ei sisälly
 • Lisämaksu yhden hengen huoneesta
 • Muut ruoat ja juomat matkan aikana

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Tietoa viinitilaretkestä

Viintilaretkemme kohde on:

Fattoria di Fugnano, San Gimignano
www.fattoriadifugnano.com

(Albatros Travel ei vastaa yhteistyökumppanin kotisivujen ylläpidosta tai sisällöstä.)

Ruoka Italiassa - maassa maan tavalla

Italia on nuori kansakunta. Itse asiassa maa yhdistyi lopulta vasta vuonna 1870. Tämän vuoksi on vaikea kutsua mitään italialaisruoaksi.

Pikemminkin puhumme lukuisista paikallisista keittiöistä, ja siksi törmäät myös moniin hyvin erilaisiin ruokiin riippuen siitä, missä osassa maata olet. Kaiken kaikkiaan voidaan sanoa, että se, mitä me Pohjoismaissa pidämme italialaisena ruokana, on muunnelmia eri ruoista, jotka ovat saaneet inspiraationsa Italiasta

Usein aterioilla tarjoillaan hillitty pieni salaatti öljyn ja etikan, salaatinlehtien, porkkanoiden, kurkkujen, maissinjyvien kera, jotka voivat tulla jopa tölkistä, sekä oliiveista. Näin se tehdään: pasta tai risotto tarjoillaan usein ensin, sen jälkeen toinen ruokalaji – liha tai kala – ja Italiassa vihanneksia kypsennetään usein hieman enemmän kuin Pohjoismaissa.

Olemmehan matkustaneet Italiaan syömään kuin italialaiset - emme opettamaan heitä syömään kuten Pohjoismaissa!

Leipä on tarina sinänsä. Se, mitä me kutsumme italiaksi leiväksi, ei ole sitä, mitä tavallisesti ajattelisit. Täällä hallitsee klassinen valkoinen leipä, ja Toscanassa jopa täysin ilman suolaa. Klassinen italialainen aamusämpylä, rosetta, on samanlainen kuin se on ollut jos satoja vuosia. Speltti, vehnän ytimet, auringonkukansiemenet ja leseet eivät ole vielä löytäneet paikkaansa täällä.

Yksi vierailtamme usein kuulemamme kommentti on, että italialainen ruoka ei ole sitä, mitä kotona etukäteen ajatteli. Ja ymmärrämme sen täysin!

Ruoka ei useinkaan ole niin värikästä ja koristeltua, kuin miten sen Pohjoismaissa valmistamme. Kokki kieltäytyy heittämästä päälle hienonnettua persiljaa, basilikaa tai punaista paprikaa vain esillepanon vuoksi. Se ei kuulu ruokalajiin, eikä siksi tule käytetyksi. Tällaista ruokaa saa toki huvipuistoista ja muista pikaruokapaikoista, joissa asiakkaat haluavat saada tämän tyyppistä ruokaa.

Paikallista ruokaa ja sen perinteitä kunnioittava kokki puolestaan ​​tarjoilee ruoat, niin kuin pitääkin.

Lyhyesti sanottuna me pohjoismaalaiset olemme paljon anteliaampia valkosipulin, mausteiden ja koristeiden suhteen, kun haluamme itse tehdä italialaista ruokaa. Italialainen keittiö on kuitenkin uskomattoman yksinkertaista – ja ehkä Euroopan konservatiivisinta. Yksittäinen raaka-aine ei saa hukkua eri makuihin, sen on seisottava omillaan.

Italialaiset käyttävät itse asiassa paljon vähemmän valkosipulia kuin uskotkaan –usein vain paahtoleipä sivellään hienovaraisesti valkosipulilla bruschettaksi. Me pohjoismaalaiset taasen tykkäämme heittää joukkoon viisi valkosipulinkynttä. Valkosipuli on Italiassa aina huomaamaton kumppani.

Risotto voi olla yksi herkimmistä ruoista. Se on yksinkertainen, parhaista raaka-aineista valmistettu ruokalaji, jolla on hyvä pohja ja hillitty maku. Se ei ole maggikuutioiden makuräjähdys.

Jos sinulla on puolihoito Italiassa, pääset paljon lähemmäksi italialaisen perheen kanssa nauttimaasi ateriaa, kuin kenties paikallisessa ravintolassa kotimaassa.

Laske odotuksiasi ruoasta Italiassa. Koe se mitä tuodaan pöytään. Tunne olosi kotoisaksi kuin olisit italialaisen perheen parissa. Hotelleissa ruoasta vastaavat usein todelliset kokit; ei savua, vaahtoa ja molekyyligastronomiaa loihtivien huippukokkien tai Masterchef-kilpailijoiden armeijaa.

Kun olet Pohjois-Italiassa, pöydässä on todennäköisesti enemmän risottoa, radicchiota ja Tipo-jauhoista valmistettua pastaa. Jos olet Etelä-Italiassa, siellä ruokalistalla on enemmän munakoisoa, tomaattia, oliiviöljyä ja durumvehnästä valmistettua pastaa.

Buon appetito!

Liikkuminen matkan aikana

Ajomatka Rooman Fiumicinon kentältä Chianciano Termeen kestää noin 2,5 tuntia (ajomatka noin 200 km).

Sinulla on yhtenä päivänä mahdollisuus lähteä pyöräilemään. Oman kunnon ja halusi mukaan. Jos tämä liikunnallinen vaihtoehto vetoaa sinuun, ota matkalle mukaan mukavat ja pyöräilyyn sopivat vaatteet sekä oma kypärä.

Monet Toscanan ja Umbrian vierailukohteista ovat kukkuloilla. Bussit eivät välttämättä voi ajaa perille asti, vaan autot on parkkeerattava pysäköintipaikoille kaupungin/kylän ulkopuolelle. Retkipäivien aikana tulee paljon kävelyä ja kävelyosuuksilla on jonkin verran korkeuseroja. Matka ei sovellu liikuntaesteiselle.

Kotisivuilla olevaan matkaohjelmaan voi tulla muutoksia, esim. matkaohjelman päivien järjestykseen. 

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 25 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Lue lisää matkakohteesta

Lue lisää Italiasta: https://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/eurooppa/italia

Lue mm. ilmastosta ja säästä, aikaerosta, juomarahoista ja tarkista, tarvitsetko viisumia.

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Matkustaminen alaikäisten lasten kanssa

Jos matkustat lasten kanssa, jotka eivät ole omia lapsiasi, esim. lapsenlapsesi kanssa, tai jos biologisena vanhempana matkustat lasten kanssa ilman toista vanhempaa, huomioi, että kohdemaasta riippuen matkustamiseen voidaan vaatia erityisiä asiakirjoja.

Suosittelemme ottamaan hyvissä ajoin ennen matkaa yhteyttä kyseisen maan suurlähetystöön tai konsulaattiin ja selvittämään, mitkä säännöt koskevat alaikäisten lasten maahan saapumista.

Vaikka alaikäisten lasten maahantuloon ei vaadittaisi mitään virallisia asiakirjoja, lentoyhtiö voi vaatia tällaisiä asi​​akirjoja ja estää lennolle pääsyn lähtöselvityksessä, jos asiakirjat puuttuvat.

Tämän vuoksi suosittelemme vahvasti joka tapauksessa ottamaan matkalle mukaan lasten englanninkieliset virkatodistukset, kopiot molempien vanhempien passin kuva-aukeamasta sekä englanninkielisen suostumusilmoituksen vanhemmalta/vanhemmilta, jotka eivät osallistu matkalle.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 4 out of 5 by from Ajankohta hyvä Kaikki toimi
Date published: 2024-05-28
Rated 4 out of 5 by from Ihastuin Toscanaan Ihana matkakohde, upea luonto ja unohtumattomat nähtävyydet. Hyvä opas antoi niin paljon tietoa italialaisuudesta ja historiasta. Yksi tähti meni hotellista.
Date published: 2024-05-28
Rated 4 out of 5 by from Mielenkiintoinen ja kaunis Toscana Hyvin valitut retkikohteet. Hyvä matkanjohtaja.
Date published: 2024-05-28
Rated 3 out of 5 by from Mielenkiintoinen matka Toscanaan Toscanassa kannatti käydä maisemien ja historiallisten kaupunkien takia.
Date published: 2024-05-27
Rated 4 out of 5 by from Toscanan ja Umbria Viikko Toscanassa onnistui upeasti
Date published: 2024-05-27
Rated 4 out of 5 by from Näkemisen arvoinen paikka Kotiuduimme eilen ikimuistoiselta matkalta. Kohde oli ihana ja matka meni hyvin. Opas oli erittäin asiansa tunteva ja saimme paljon irti opastuksista. Jos jotain kehitettävää on, niin mielestäni hieman turhaa kiirettä pidettiin opastus kierroksilla-huomioon-ottaen ryhmän ikähaitari. Kun viimeiset saapuivat paikalle kävelykierroksilla, puheet oli jo pidetty ja matkaa jatkettiin vauhdilla, jossa esim. yli 80 vuotiaat matkalaiset eivät tahtoneet pysyä mukana. Lisäksi kuuluvuus ongelmia oli myös. Ehkä ryhmä oli vähän liian suuri retkillä yhden ihmisen opastukselle? Hotelli oli siisti, palvelu ystävällistä, mutta ilmanvaihtoa ei ollut, sisustus 70 luvulta? Ruoka oli hyvää, vaatimattomista aineksista taidolla tehtyä. Joissakin huoneissa oli jääkaappi, toisissa tallelokero ja joissakin parveke-kaikkia näitä ei ilm. missään?
Date published: 2024-05-27
Rated 4 out of 5 by from Hieno matka Sopivan rasittava. Opas otti huomioon myös huonoimmin kävelevät.
Date published: 2023-05-20
Rated 4 out of 5 by from Hyvä ohjelma ja hyvä opas Olimme tällä matkalla viikon.Oli mielenkiintoista tutustua Italian historiaan ja kulttuuriin. Oppalla hyvin laajat tiedot ja ammattitaito erinomainen.
Date published: 2023-05-19
 • y_2024, m_5, d_30, h_6
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.42
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_1, tr_43
 • loc_fi_FI, sid_ITRTR62, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja