Albatrosin Georgia

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Koe Kaukasuksen parhaat palat: upea luonto, vaikuttavia kulttuurielämyksiä ja maailmanluokan gastronomiaa.

”Jokainen vieras on Jumalan lähettämä”, sanoo vanha georgialainen sananlasku. Selvää on, että georgialaiset pitävät hyvää huolta vieraistaan. Georgialaiset ovat hyvin ylpeitä pienestä maastaan ja innokkaita kertomaan siitä, kuinka upea maa Georgia on. Ja syystäkin: maalla on oma kieli ja omat aakkoset, dramaattinen ja mielenkiintoinen historia sekä ruokakulttuuri, joka kuuluu maailman parhaisiin.

Tälle matkalle olemme koonneet Georgian parhaat palat. Lähdemme liikkeelle maan kauniista pääkaupungista Tbilisistä, joka uhkuu energiaa ja yritteliäisyyttä. Käymme Kakhetissa, Georgian tunnetulla viiniseudulla, jossa maistelemme laadukkaita tuotteita ja nautimme aterian paikallisen perheen luona. Vierailemme myös Uplistsikhen luolakaupungissa, Stalinin synnyinkaupungissa Gorissa sekä uskonnollisesti tärkeässä Mtskhetassa. Sitten suuntaamme vuorille upeaan luontoon Kazbegin ympäristössä. Siellä käymme katsomassa Georgian kansallissymbolia, pientä Pyhän kolminaisuuden kirkkoa, joka sijaitsee kauniilla paikalla lumipeitteisten vuorten ympäröimänä.

Jatkamme matkaa kohti länttä ja Georgian toiseksi suurinta kaupunkia, Kutaisia, jossa on jälkiä neuvostokaudelta, upouusi ja käyttämätön parlamenttirakennus sekä maailman vaikuttavimpiin kuuluvia tippukiviluolia. Päätämme kierroksemme Mustanmeren rannalle vanhaan satamakaupunkiin Batumiin. Siellä meitä odottavat palmut, ylelliset putiikit ja kuusi kilometriä pitkä rantakatu, joka muuttuu iltaisin isoksi huvittelualueeksi.

Asumme pienissä ja kivoissa yksityisomisteisissa hotelleissa, nautimme georgialaisen keittiön herkuista ja matkaamme nykyaikaisissa busseissa.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Kyllä

 • Valuutta Lari

Päiväohjelma 9 päivää
Päivä 1
Helsinki – Tbilisi
Päivä 2
Tbilisi. Saapuminen ja kaupunkikierros: vanhakaupunki, Metekhi-kirkko, Nariqala-linnoitus ja Vapaudenaukio.
Päivä 3
Tbilisi – Sighnaghi – Sagaredjo – Tbilisi. Vuoristokylä Sighnaghi, paikallistyylinen lounas ja viinimaistiaiset.
Päivä 4
Tbilisi– Mtskheta – Gudauri. Ruokabasaari, Svetitskhovelin katedraali ja Kaukasusvuoristo.
Päivä 5
Gudauri – Kazbegi – Gudauri. Vaikuttavaa luontoa, Pyhän kolminaisuuden kirkko ja kevyt kävelyretki.
Päivä 6
Gudauri – Gori – Uplistsikhe – Kutaisi. Stalin-museo ja Uplistsikhen luolakaupunki.
Päivä 7
Kutaisi – Tskaltubo – Prometeus – Batumi. Tskaltubon parantolat ja Prometeuksen luolat.
Päivä 8
Batumi. Kaupunkikierros, omaa aikaa ja läksiäisillallinen
Päivä 9
Lento Batumi – Helsinki.

Kuvagalleria

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
1.598€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki – Tbilisi

Lennämme Georgian pääkaupunkiin Tbilisiin. Perille saavumme seuraavana päivänä. Välilasku ja koneenvaihto Riiassa.

Päivä 2
Tbilisi. Saapuminen ja kaupunkikierros: vanhakaupunki, Metekhi-kirkko, Nariqala-linnoitus ja Vapaudenaukio.

Saavuttuamme Tbilisiin ajamme suoraan hotellille, jossa on mahdollisuus levätä ennen kuin lähdemme kaupunkikierrokselle.

Tbilisi on vanha kaupunki, jonka historia ulottuu 400-luvulle eKr. Kaupunki on tuhottu useita kertoja lähes maan tasalle. Viimeisin yritys oli vuonna 1795, kun Persian Sheikki Aga Muhammad Khan poltti kaupungin.

Ensimmäinen kohteemme on kaupungin vanhin osa, joka kapeine kujineen ja kallellaan olevine puuparvekkeineen tuo mieleen entisaikojen Kaukasian. Pysähdymme katsomaan Metekhi-kirkkoa, joka on rakennettu 1200-luvun lopulla ja jota on korjattu useita kertoja. Paikalla oli kuningas Vakhtang Gorgasalin (perusti tarun mukaan Tbilisin kaupungin) rakennuttama kirkko jo 400-luvulla. Täällä on myös naispuolisen marttyyrin Pyhän Shushanikin hautakivi. Pyhä Shushanik kuoli miehensä kiduttamana vuonna 544 kieltäydyttyään luopumasta uskostaan.

Seuraavaksi tutustumme yhteen kaupungin vanhoista kylpylöistä, joka on rakennettu suoraan kuuman lähteen päälle. Sana ”tbili” merkitsee lämmintä, ja lähteiden vesi onkin 38–40-asteista. Huolimatta rikkipitoisen veden hieman epämiellyttävästä hajusta kylpylät ovat hyvin suosittuja. Monet tulevat tänne hoitamaan ihoaan tai reumaa, hierottavaksi tai vain rentoutumaan. Nousemme ylös jyrkälle Sololaki-kukkulalle, jolla seisoo Nariqala-linnake kuin suoraan ritariromaaneista. Se on kaupungin vanhin linnake ja peräisin 200-luvulta. Ylhäältä kukkulalta on hyvät näkymät yli vanhankaupungin.

Jatkamme kierrosta kaupungin suurimpaan synagogaan sekä Sionin katedraaliin ja kaupungin vanhimpaan kirkkoon Antšiskhatiin, joka on rakennettu 500-luvulla. Päivän päätteeksi teemme rennon kävelyretken Vapaudenaukiolle, joka on Tbilisin pääaukio, ja sieltä Rustavelille, jonka varrella sijaitsee parlamenttitalo sekä muutama iso museo.

Kokoonnumme erääseen ravintolaan syömään georgialaisista ruokalajeista koostuvan illallisen. Sitten onkin aika vetäytyä yöpuulle.

Päivä 3
Tbilisi – Sighnaghi – Sagaredjo – Tbilisi. Vuoristokylä Sighnaghi, paikallistyylinen lounas ja viinimaistiaiset.

Tänään suuntaamme Kakhetin alueelle Tbilisin itäpuolelle. Georgiassa on tuotettu viiniä ainakin 7 000 vuotta, ja erityisesti Kakhetin alueen maisemia leimaavat viinitarhat. Perinteinen menetelmä on antaa rypälemehun käydä maahan haudatuissa saviastioissa, mutta viimeisten vuosien aikana Euroopasta tulleet rypälelajikkeet ja valmistustavat ovat saaneet jalansijaa – syrjäyttämättä kuitenkaan kokonaan vanhoja menetelmiä ja perinteisiä rypälelajikkeita. Ensimmäinen pysähdyspaikkamme on yksi alueen sievimmistä kaupungeista: pieni Sighnaghi, joka sijaitsee kukkulan huipulla ja josta on näkymät Alazanin laaksoon ja Kaukasukselle. Täällä on kapeita, jyrkkiä mukulakivikatuja ja pastellivärisiä taloja kaiverrettuine puuparvekkeineen 1700- ja 1800-luvuilta. 1700-luvulta peräisin oleva kaupunginmuuri on yhä koskematon ja sen päällä voi kävellä pienen matkaa.

Katseltuamme lähemmin tätä mielenkiintoista kaupunkia jatkamme matkaa kohti Sagaredjon kylää, jossa vierailemme paikallisella maatilalla. Syömme hyvän, tukevan georgialaisen lounaan ja saamme käsityksen elämästä maaseudulla. Kuulemme myös georgialaisista perinteistä.

Lopuksi pääsemme maistelemaan Kakhetin tunnetuksi tehneitä viinejä. Käymme eräällä viinitilalla ja maistelemme paikallisia tuotteita sekä kuulemme lisää georgialaisista viiniperinteistä.

Iltapäivän lopuksi lähdemme paluumatkalle pääkaupunkiin, jonne saavumme illallisaikaan.

Päivä 4
Tbilisi– Mtskheta – Gudauri. Ruokabasaari, Svetitskhovelin katedraali ja Kaukasusvuoristo.

Aamiaisen jälkeen on aika poistua Tbilisistä. Matkalla pois kaupungista käymme vilkaisemassa Georgian suurinta elintarvikebasaaria, Desertiria. Basaari ei ole kuitenkaan aina ollut elintarvikekaupan keskus, vaan Venäjän ja Georgian välisestä sodasta 1920-luvulla palanneet sotilaat myivät siellä aseensa ja varusteensa. Nykyään myytävänä on kaikkea kumisaappaista omenoihin ja parturinvälineistä georgialaisiin mausteisiin – mielellään ruosteisen Ladan peräkontista. Basaarin hinnoissa on tinkimisvaraa!

Lähdemme nyt kohti Mtskhetaa. Kristinuskosta tuli Georgian valtionuskonto vuonna 317, 14 vuotta Armenian jälkeen. Kirkot Mtskhetan kaupungin ympäristössä kuuluvat koko Georgian vanhimpiin ja merkittävimpiin. Unesco on ottanut kirkot maailmanperintökohteiden listalle. Yksi kirkoista on Džvarin luostari, joka sijaitsee kukkulan laella, ja sieltä on upea näköala yli kaupungin ja Mtkvarijoen. Pieni luostari perustettiin 600-luvulla pyhälle paikalle, jolle joko Pyhä Nino (naispuolinen evankelista) tai kuningas Mirian, jonka Pyhä Nino käännytti kristinuskoon, pystytti isokokoisen puuristin. Rakennus on jyrkän symmetrinen: ristinmuotoisessa rakennuksessa on ylimääräistä tilaa sakaroiden välissä, joten pohjapiirustus näyttää kahdeksankulmaiselta.

Keskellä Mtskhetan vanhaa keskustaa kohoaa Svetitskhovelin katedraali, joka on yksi Georgian tärkeimmistä kirkoista sekä kooltaan toiseksi suurin. Katedraali on Mtskhetan ja Tbilisin arkkipiispan piispankirkko. Perimätiedon mukaan Kristuksen kaapu olisi haudattu kirkon alle. Alkuperäinen puukirkko 300-luvulta korvattiin sata vuotta myöhemmin kivikirkolla, jonka osia voi vielä nähdä nykyisen kirkon (1000-luvulta) rakenteissa. Katedraali oli omana aikanaan valtava. Se on kauniisti koristeltu sisältä ja ulkoa.

Meillä on aikaa kuljeskella omaan tahtiin kirkon ympärillä sijaitsevilla viihtyisillä kaduilla ennen kuin lähdemme kohti Gudaurin talviurheilukeskusta. Se sijaitsee kauniilla paikalla ja sieltä on näkymät vaikuttavaan Kaukasusvuoristoon. Majapaikkamme on keskellä luontoa. Syömme illallisen hotellissa.

Päivä 5
Gudauri – Kazbegi – Gudauri. Vaikuttavaa luontoa, Pyhän kolminaisuuden kirkko ja kevyt kävelyretki.

Tänään ajamme ylös Kaukasusvuoristoon pitkin Georgian armeijan valtatietä, joka rakennettiin vaikeakulkuiseen maastoon 1800-luvulla Venäjän miehittäessä Georgian. Tien vähemmän viehättävästä nimestä huolimatta maisemat ovat upeat.

Ensimmäinen pysähdyspaikkamme on Stepansmindan (ent. Kazbegi) vuoristokylä, jossa pysähdymme jaloittelemaan ja ihailemaan näkymiä Kazbek-vuorelle. Pyhän kolminaisuuden kirkko tai Tsminda Sameba, joksi sitä myös kutsutaan, seisoo eristyksissä vuorenhuipulla Kaukasuksen jylhissä maisemissa ja on yksi Georgian kansallissymboleista.
Syömme lounasta Kazbegissa paikallisten asukkaiden luona. Tarjolla on kotitekoisia erikoisuuksia ja paikallista votkaa, chachaa. Kazbegissa ja sen ympäristössä asuu paljon käsityöläisiä. Lounaan jälkeen vierailemme paikallisen taiteilijan luona. Hän on erikoistunut huopatuotteisiin ja esittelee niitä meille mielellään.

Seuraavaksi reittimme kulkee rehevän Snolaakson läpi. Siellä on mahdollisuus tehdä pieni kävelyretki kauniissa ympäristössä. Jos kävely ei houkuttele, voit etsiä rauhallisen paikan ja vain nauttia maisemista.

Palaamme Gudauriin iltapäivän lopussa. Päivän päätteeksi syömme hyvän illallisen hotellissa.

Päivä 6
Gudauri – Gori – Uplistsikhe – Kutaisi. Stalin-museo ja Uplistsikhen luolakaupunki.

On tullut aika jättää hyvästit vuoristolle ja suunnata alas tasangolle, tarkemmin sanottuna Josif Stalinin synnyinkaupunkiin Goriin.

Tyyliltään kreikkalais-roomalaisen paviljongin suojassa sijaitsee vaatimaton talo, jossa Stalin – tuolloin Ioseb Besarionis dze Džughašvili – vietti elämänsä ensimmäiset neljä vuotta. Museo sijaitsee talon kupeessa. Se rakennettiin 1957 vastikään kuolleen Neuvostoliiton johtajan kunniaksi. Georgian itsenäistyttyä Stalinin toimien kaunistelua on karsittu, ja näyttely kertoo nyt myös puhdistuksista ja poliittisesta vainosta, vankileireistä ja sopimuksesta Hitlerin kanssa vuonna 1939. Kyse on tärkeästä kappaleesta maailmanhistoriaa nähtynä avainhenkilön elämänhistorian kautta.

Seuraavaksi tutustumme Uplistsikhen luolakaupunkiin, joka oli 600 eKr.—100 jKr. esikristillisen uskonnollisen elämän keskus. Kaupungissa palvottiin auringon jumalaa. Arabien vallattua Tbilisin vuonna 645 Uplistsikhestä tuli kristittyjen kuninkaiden asuinpaikka. Pakanatemppelit muutettiin kristillisiksi kirkoiksi. Kaupungissa oli huippuvuosina 20 000 asukasta. Näemme tänään vain alle puolet alkuperäisestä kaupungista, sillä mongolit tuhosivat sen vuonna 1240. Voimme kuitenkin yhä ihmetellä sitä työn määrää, joka on käytetty luolien louhimiseen ja muotoiluun yli 2 500 vuotta sitten.

Matka jatkuu Georgian kolmanneksi suurimpaan kaupunkiin Kutaisiin, jonne saavumme myöhään iltapäivällä. Majoitumme viihtyisään majataloon, jossa emännällä on päivällinen valmiina.

Päivä 7
Kutaisi – Tskaltubo – Prometeus – Batumi. Tskaltubon parantolat ja Prometeuksen luolat.
Batumi

Ravitsevan aamiaisen jälkeen otamme suunnan kohti varsin erikoista aluetta Kutaisin ulkopuolella. Matkan varrella ohitamme Georgian parlamentin, joka siirtyi tuolloisen presidentin Saakašvilin käskystä Kutaisiin vuonna 2012. Pyrkimyksenä oli hajauttaa hallintoa pääkaupungista muualle maahan.

Pian meitä ympäröivät isot, rappeutuneet rakennukset, joissa toimi aikaisemmin Georgian suurin parantola. Kun Tskaltubo oli kukkeimmillaan 1960-luvun puolivälissä, tänne tuli vuosittain yli 100 000 kävijää, jotka yöpyivät paikkakunnan monissa hotelleissa ja majataloissa. Monet ottivat lisäksi hoitoja parantavissa vesissä, joista Tskaltubo oli kuuluisa. Abhasian sodan aikana 1992–1993 osaa rakennuksista käytettiin pakolaisten väliaikaismajoitukseen. Nyt elämä alkaa hiljalleen palata alueelle. Uusia hotelleja rakennetaan ja ne sekoittuvat vanhoihin kylpylöihin, joista vain osa on kunnostettu.

Jatkamme matkaa tippukiviluolille, jotka sijaitsevat pienen Kumistavin kylän liepeillä. Luolat löydettiin vuonna 1984 ja ne saivat georgialaisen tarinan mukaan nimen Prometeus. Kyse on Georgian suurimmista ja eniten kävijöitä puoleensa vetävistä luolista. Noin 1,5 km pitkällä reitillä näemme stalaktiitteja, stalakmiitteja, lampia ja saleja, jotka saavat kokeneimmankin luolakävijän huokailemaan ihastuksesta.

Maanalaisen kierroksen jälkeen suuntaamme rannikolle Batumiin. Batumi, joka oli alunperin kreikkalainen kauppapaikka, sijaitsee Mustanmeren rannalla. Siellä vallitsee subtrooppinen ilmasto, joka on viimeisten vuosikymmenten aikana houkutellut alueelle matkailijoita. Matkailijoiden perässä ovat tulleet uudet, modernit hotellit, kasinot ja muu viihdetarjonta. Kaupungissa on yhä vanha ja viihtyisä keskusta, ja isoa teollisuussatamaa on yritetty siistiä. Vuonna 1884 rakennettu Batumi Boulevard kulkee kuusi kilometriä pitkin merenrantaa ja sen varrella on valtava määrä ulkoilmaravintoloita, baareja ja kahviloita. Elämä tapahtuu täällä, ja täällä kaupungin sielu todella avautuu.

Majoitumme hotelliin. Ilta on varattu omille seikkailuille.

Päivä 8
Batumi. Kaupunkikierros, omaa aikaa ja läksiäisillallinen

Aloitamme päivän pienellä kaupunkikierroksella Batumissa. Käveleskelemme pitkin sataman kävelykatua ja katsastamme kaupungin tunnusmerkin, Alphabetic Towerin, joka symboloi georgiankielisten aakkosten ainutlaatuisuutta. Reittimme kulkee myös kauniiden aukioiden kautta. Kuljemme pätkän pitkin lähes seitsemän kilometriä pitkää rantakatua, joka kuuluu maailman pisimpiin.

Loppupäivä on varattu omille seikkailuille. Kaupungissa on monia kiinnostavia putiikkeja ja rauhallisia puistoja. Kaupungin laitamilta löytyy Georgian kaunein kasvitieteellinen puutarha. Puutarhan perusti venäläinen kasvitieteilijä Andrei Krasnov vuonna 1912. Puutarha sijaitsee kauniilla paikalla kumpuilevassa maastossa keskustan pohjoispuolella.

Jos historia ja kulttuuri kiinnostaa enemmän, Batumissa on tarjontaa silläkin saralla. Ehkä haluat käydä pienessä Nobel-museossa, joka kertoo Nobelin veljesten öljyseikkailusta alueella. Myös kaupungin vasta avattua etnografista museota voi suositella lämpimästi. Museo on yksityisessä omistuksessa ja siellä on esillä ainoastaan esineistöä, jonka omistaja Kemal ja hänen perheensä on itse kerännyt. Jopa mallinuket ovat kopioita kuolleista perheenjäsenistä, ystävistä ja tuttavista.

Illalla kokoonnumme illalliselle paikalliseen ravintolaan.

Päivä 9
Lento Batumi – Helsinki.

On tullut aika jättää hyvästit kauniille Georgialle. Lähdemme varhain aamulla kohti Batumin lentokenttää ja lennämme takaisin Suomeen.

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 1.598€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
328€
Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki – Tbilisi/Batumi – Helsinki (välilasku ja koneenvaihto sekä menossa että paluussa)
 • Majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa hyvissä 3-4 tähden hotelleissa
 • Aamiainen päivinä 2-8
 • Lounas päivinä 2,3 ja 5
 • Illallinen 2,4-6 ja 8
 • Kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • Suomalainen matkanjohtaja
 • Verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • Yhden hengen huoneen lisämaksu
 • Muut juomat ja ruokailut matkan aikana
 • Juomarahat paikallisoppaille ja kuljettajille, yhteensä 40€/hlö (suositus)

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Majoitus

Majoitumme hotelleihin, joissa on yleiset mukavuudet. Hotellit on valittu sijainnin ja mukavan tunnelman perusteella. Hotellit ovat hyviä paikallisia 3–4 tähden hotelleja, jotka ovat yksinkertaisuudesta huolimatta hurmaavia. Sekä palvelutaso että mukavuudet ovat hieman eritasoisia kuin mihin olemme Euroopassa tottuneet. Huoneissa on joka tapauksessa oma kylpyhuone/wc. Lopullisen listan hotelleista saat noin seitsemän päivää ennen matkaa.

Ei sovellu liikuntarajoitteisille

Koska suuri osa retkistä tehdään jalkaisin, osallistujien on pystyttävä liikkumaan itsenäisesti ilman apuvälineitä.

Vierailut ortodoksisissa kirkoissa

Ortodoksisissa kirkoissa naisten tulee peittää hiuksensa huivilla. Retkille kannattaa tästä syystä varata huivi mukaan. Miesten sen sijaan tulee paljastaa päänsä kirkossa.

Ortodoksinen pääsiäinen

Ortodoksinen pääsiäinen on tässä maailmankolkassa yksi tärkeimmistä juhlapyhistä. Juhla voi vaikuttaa joihinkin yksittäisiin kohtiin matkaohjelmassa, mutta yritämme tietysti viedä ohjelman läpi suunnitelman mukaisesti. Mikäli se ei onnistu, ilmoitamme pienehköistä ohjelmamuutoksista matkadokumenttien yhteydessä. Matkadokumentit saat viimeistään 14 päivää ennen matkaa.

Yöpymiset

Tbilisi 2 yötä, Gudauri 2, Kutaisi 1 ja Batumi 1.

Vahvistamme hotellit yhteystietoineen viimeistään viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Lue lisää matkakohteesta

Lue lisää Georgiasta: https://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/eurooppa/georgia

Lue mm. säästä, tarvitseko viisumia, aikaerosta ja juomarhakäytännöistä.

Käsi sydämellä

Lennot

Tällä matkalla käytämme Air Balticin reittilentoja, ja kuten muillakin Tbilisiin operoivilla eurooppalaisilla yhtiöillä, lennot ovat yölennot. Saavuttuamme Tbilisiin hotellihuoneet ovat käytössämme ja viimeisenä matkapäivänä huoneet ovat käytössämme lentokentälle lähtöön saakka.

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Matkustaminen alaikäisten lasten kanssa

Jos matkustat lasten kanssa, jotka eivät ole omia lapsiasi, esim. lapsenlapsesi kanssa, tai jos biologisena vanhempana matkustat lasten kanssa ilman toista vanhempaa, huomioi, että kohdemaasta riippuen matkustamiseen voidaan vaatia erityisiä asiakirjoja.

Suosittelemme ottamaan hyvissä ajoin ennen matkaa yhteyttä kyseisen maan suurlähetystöön tai konsulaattiin ja selvittämään, mitkä säännöt koskevat alaikäisten lasten maahan saapumista.

Vaikka alaikäisten lasten maahantuloon ei vaadittaisi mitään virallisia asiakirjoja, lentoyhtiö voi vaatia tällaisiä asi​​akirjoja ja estää lennolle pääsyn lähtöselvityksessä, jos asiakirjat puuttuvat.

Tämän vuoksi suosittelemme vahvasti joka tapauksessa ottamaan matkalle mukaan lasten englanninkieliset virkatodistukset, kopiot molempien vanhempien passin kuva-aukeamasta sekä englanninkielisen suostumusilmoituksen vanhemmalta/vanhemmilta, jotka eivät osallistu matkalle.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 3 out of 5 by from Kokemus tämäkin Vuoristo ja Batumi mielenkiintoisimmat. Tbilisistä ei niin hyvää vaikutelmaa, siellä myös huono hotelli, museot olisivat kiinnostaneet
Date published: 2024-06-02
Rated 4 out of 5 by from Idän ja lännen kohtauspaikka -Georgia Mielenkiintoinen läpileikkaus vuoristo-ja tasankomaasta, jossa neuvostoaikaan näkyi monella lailla esim rapistuneina rakennuksina ja töykeänä palvelutasona!
Date published: 2024-05-29
Rated 4 out of 5 by from Ihmeellinen Georgia Yhdeksän päivän matka, jonka aikana näimme monipuolisesti Georgiaa. Tbilisissä olisi voitu olla kauemmin ja joku kohde olisi voitu jättää väliin. Ihmeelliset Kaukasusvuoret!
Date published: 2024-05-28
Rated 4 out of 5 by from Mielenkiintoinen maa, paljon nähtävää, hyvä ruoka Paljon positiivista oli matkalla. Ikävät asiat yölennot ja kulkukoirat.
Date published: 2019-05-16
Rated 4 out of 5 by from Kiehtova kohde! Georgiaan suuntautunut 10 päivän ryhmämatka oli onnistunut, paitsi että majoitus maaseutukaupungissa (Telavi ?) ei lainkaan vastannut odotuksia ja ruokailussa tyydyttiin päivästä toiseen yksitoikkoisesti samoissa (tosin paikallisessa) ruokalajeissa
Date published: 2019-05-15
Rated 5 out of 5 by from Onnistunut matka Olisin halunnut enemmän infoa päivien ohjelmasta etukäteen. Matkan oppaat olivat hyviä. Hieman oli vaikekulkuisia reittejä mm. paljon portaita, mutta onneksi huomioitiin myös hitaammin kulkevat. Kannattaa korostaa, että matkalle tarvitaan todella hyvät jalkineet! Rakennusarkkitehtuuri oli kinnostavaa.
Date published: 2019-05-15
Rated 5 out of 5 by from Kaunis ja ystävällinen maa Tutustuimme monipuolisesti sekä kaupunkeihin että maaseutuun. Kaukasuksen vuoristomaisemat tekivät vaikutuksen, samoin monet historialliset kohteet luolakaupunkeineen, kirkkoineen ja luostareineen. Georgian ruokakulttuuria ei turhaan kehuta, ateriat olivat runsaita ja maistuvia. Molemmat oppaamme olivat ammattitaitoisia ja mukavia. Kaikki järjestelyt toimivat moitteetta. Lennot Riian kautta sujuivat hyvin, vaihtoaikaa oli juuri sopivasti. Maalla on paljon kehitettävää edessään: tiet ovat paikoin heikossa kunnossa ja liikennekulttuuri hurjapäistä. Tbilisin autoliikenne oli ruuhkaista ja autokanta melko vanhaa, mikä tuntui paikotellen hengitysilmassa. Paljon näkyi myös huonokuntoisia rakennuksia, joten korjattavaa riittää! Kaikenkaikkiaan oikein positiivinen kokemus, voin suositella muillekin.
Date published: 2019-05-14
Rated 4 out of 5 by from Äärimmäisen mielenkiintoinen matkakohde Olin tällä matkalla vk sitten. Ohjelma oli monipuolinen. Kaipasin jotain kulturellista tapahtumaa esim. paikallista laulua ja/tai tanssia illallisen yhteydessä tai vapaaehtoisena lisänä
Date published: 2019-05-14
 • y_2024, m_6, d_13, h_4
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.42
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_11
 • loc_fi_FI, sid_GERTR09, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja