Turkki

Turkki on kiehtova ja moniulotteinen matkakohde, joka stimuloi kaikkia aisteja. Sinisen moskeijan kuusikärkiset minareetit erottuvat kauniisti Istanbulin horisonttissa. Upean puutarhan toisella puolella illan kävelykierros ohittaa kauniin okranvärisen Hagia Sofian – kirkkona se oli Bysantin valtakunnan keskus lähes tuhat vuotta, kunnes ottomaanit valloittivat silloisen Konstantinopolin ja muuttivat kirkon moskeijaksi.

Asukasluku 81 milj.
Pääkaupunki Ankara
Kieli turkki
Lippu on suhteellisen uusi, mutta punaista väriä on käytetty Turkin lipuissa 1300-luvulta lähtien
Tiesitkö, että...

että myytti joulupukista on perustaa Pyhään Nikolaukseen , joka oli Myrran piispa? Ilahduttaakseen köyhimpien perheiden elämää hän heitti kolikoita heidän savupiippuihinsa.

että vaikka sillä ei ole mitään tekemistä sarjakuvien tai Hollywoodin kanssa, niin kyllä, Turkissa on kaupunki nimeltä Batman?

Istanbul

Nykypäivän Hagia Sofia on vaikuttava museo, jossa on muun muassa 1,6 hehtaarin seinien peittävä kultamosaiikki. Istanbulin monien muiden kulttuuristen ja historiallisten aarteiden joukossa sinun täytyy nähdä myös sulttaanin ylellinen Topkapin palatsi, jossa hän viihdytti hoviaan ja haaremiaan – monet pihat ja salit todistavat käsittämättömästä rikkaudesta. Tutustu myös Bosporinsalmeen ja suureen katettuun basaariin, jossa voit helposti houkutella kauniisti muotoiltuja käsitöitä ja koruja. Tai egyptiläisessä basaarissa, jossa värikkäät kojut, joissa on kanelia, kuminaa ja currya, kiihottavat sekä näkö- että hajuaistia.

Turkkilainen keittiö on oikeutetusti kuuluisa, ja Blomsterpassagenissa Istaklal Caddesissa metropolin modernissa, eloisassa osassa pöydät ovat täynnä mezeä – erilaisia ​​pikkuruokia – ja rakia sen seuraksi. Kokeile myös riisi- tai lihadolmenia sekä monia erilaisia ​​kebabeja - tietenkin klassista iskenderiä. Täydennä kokemuksesi turkkilaisella kahvilla ja hyvällä, raskaalla siirapilla liotetulla baklavalla.

Egeanmeri

Turkki on paljon enemmän kuin vain Istanbul. Egeanmeren rannikolla on paljon nähtävää, kuten Cesmen niemimaa ja viehättävä Izmirin satamakaupunki sekä Marmariksen, Bodrumin ja Kusadasin merenrantakohteet. Jälkimmäinen on monien matkailijoiden kohokohta Turkissa kulttuurisesti kiinnostavaan muinaiseen Efesoksen kylän takia. Se oli aikoinaan tärkeä jumalattarien palvonnan keskus, missä sijaitsee myös Artemiksen temppeli, joka oli 6. vuosisadalla suurin kreikkalaisten arkkitehtien koskaan luoma rakennus. Nykyään siitä on jäljellä vain yksinkertainen joonialainen pylväs, mutta rauniokaupungissa on silti jännittävää vaeltaa.

Välimeren rannikko

Välimeren rannikolla on runsaasti kauniita hiekkarantoja: Ölüdeniz lähellä Fethiyen merenrantakohdetta ja kauniita Kekovan lahtia. Voit muun muassa vierailla kuusi metriä merenpinnan alapuolella sijaitsevassa "upotetussa kaupungissa" - maanjäristyksessä tuhoutuneiden portaiden ja talojen jäänteitä voi ihailla kirkkaan veden läpi. Jopa kaupungin vanha osa tunnetussa Antalayan lomakylässä on mielenkiintoinen tuttavuus - kaupungin historia ulottuu aina 158 kruunuun eaa. kun se toimi kristittyjen pyhiinvaeltajien lähtösatamana. Ölüdenizista on pitkä matka Aspendosiin, jossa on yksi maailman parhaiten säilyneistä roomalaisista teattereista.

Anatolia

Täysin erilainen puoli Turkkia löytyy Keski-Anatoliasta. Pääkaupunki Ankaran lisäksi alueella kiehtoo myös lumoava muslimien pyhiinvaelluskaupunki Konya, joka tunnetaan Sufista, mystisestä Mevlanasta ja hänen tanssivista dervisheistään sekä Kappadokian upeista luonnonmaisemista ja kuuta muistuttavista kalliomaisemista. Ostanatolia on myös ihastuttavan kaunis ja saat hyvän kuvan kurdi-Turkkiin Diyarbakirin ympäristössä ja arabialaiseen osaan Sanliurfan ja Harranin kaupunkeja niiden satumäisten mehiläispesän muotoisten talojen ympärillä.

70 miljoonan asukkaan Turkki on tärkeä maa Euroopan ja Lähi-idän välissä. Maa mainitaan usein mediassa, mutta useimmille "todellinen" Turkki on edelleen hyvin pidetty salaisuus.

Amfiteatteri Pergamonissa

Aleksanteri Suuren maailma

Ainutlaatuinen matka Välimeren alueen kulttuurihistoriallisiin keitaisiin. Reitti vie vähemmän tunnettuun Pohjois-Makedoniaan sekä Kreikkaan ja Turkkiin.

4,2
  • 10-09-2024
  • 10 päivää
  • 1.798€
Helsingistä
Jaa tämä sivu