Skotlanti

Jylhä ja luonteikas Skotlanti. Henkeäsalpaavat maisemat, jyrkät kalliot, kalastajakylät, kirkkaat joet ja kanervanummet. Näe myyttinen Loch Ness ja sen hirviökin kenties. Skyen hurmaava saari ja kulttuurikaupunki Edinburgh. Maanläheinen meininki, tarinat ja tilkka single maltia -täydellistä!

Asukasluku 5,4 milj.
Pääkaupunki Edinburgh
Kielet Englanti, skotti, gaeli
Tiesitkö, että...

Sana "kiltti" tulee skotin kielen verbistä "kilt", joka tarkoittaa "kietaista vaate ylleen?"

valkoinen länsiylämaanterrieri, westie on kotoisin Skotlannista?

Edinburgh

Pääkaupungissa Edinburghissa on runsaasti mahdollisuuksia maistaa ja oppia lisää Skotlannin kultaisesta juomasta - esim. Scotch Whisky Heritage Centerissä, joka sijaitsee The Royal Milen varrella ja kaupungin sydämessä. Katsasta myös vuonna 2004 valmistunut, ja lähes viiden miljardina kruunua maksanut parlamenttirakennus sekä Holyroodhousen kuninkaallinen palatsi - joka on kuninkaan virallinen asuinpaikka hänen vieraillessaan Edinburghissa. Skotlannin kansallisgalleria on arvostettu, siellä on esillä mm. Titianin, Gauguinin ja Rembrandtin töitä. Museo sijaitsee Princess Street Gardenissa Edinburghin linnan alapuolella. 

Edinburghin linna sijaitsee Castle Hillin sammuneen tulivuoren huipulla ja on kenties Skotlannin tunnetuin monumentti. Tuntuu aivan luonnolliselta, että Skotlanti on kasvattanut monta merkittävää kirjailijaa, kuten Sir Walter Scottin, joka kirjoitti ritariromaanin "Ivanhoe."  Scott syntyi Edinburghissa.

Glasgow

Tunnettu lähetyssaarnaaja ja tutkimusmatkailija David Livingstone syntyi lähellä Glasgow'ta, joka on tänä päivänä 600 000 asukkaallaan Skotlannin väkirikkain kaupunki. Glasgow ei ole enää se harmaa teollisuuskaupunki, johon monet sen voivat vielä yhdistää. Kaupungin keskustan Merchant City kuhisee elämää, design-liikkeitä ja ravintoloita. 

Glasgowissa kannattaa nähdä myös Glasgow Cathedral, upea yli 800 vuotta vanha goottilainen katedraali, jonka valmistuminen kesti yli 300 vuotta. Käy myös Gallery of Modern Art, joka sijaitsee uusklassisessa rakennuksessa Glasgow'n keskustassa. City Chambers, Glasgow'n kaupungintalo on vilkkaalla George Squarella. 

Glasgow Greenissä on mukava kävellä. Puisto on Ison-Britannian vanhin yleisölle avoin puisto, joka ulottuu Clyde-joen varrelle. Glasgow'n keskustan ulkopuolella, Pollok Country Parkissa on arvostettu Burrell-kokoelma, jossa on kaikkea muinaisesta taiteesta ranskalaisiin impressionisteihin. 

Skotlantilaiset rakastavat jalkapalloa, ja jos heille annetaan mahdollisuus, he menevät ehdottomasti paikallisten joukkueiden Celticin ja Glasgow Rangersin otteluihin. Glasgowssa on kokonainen jalkapallomuseo - Scottish Football Museum. Museo sijaitsee Hampden Parkissa, joka on yksi maailman vanhimmista stadioneista. Jotkut väittävät, että jalkapallo on täyttä tiedettä. Parempi mahdollisuus kuin saada lippu paikallisotteluun tätä todistamaan, on hieroa energiapalloja Glasgow Science Centressä, hienossa interaktiivisessa elämyskeskuksessa.

Koillis-Skotlanti

Jännittävä linnaseikkailu on mahdollinen dramaattisessa Donnottar Castlessa, joka sijaitsee lähellä Skotlannin neljänneksi suurinta kaupunkia Dundeeta. Lähellä on hieman suurempi Aberdeenin kaupunki, jossa on kauniita viktoriaanisia taloja ja vihreitä puistoja. 

Nähtävyyksiä Skotlannissa

Skotlannin matkaan voi sisällyttää matkan Hebrideille ja Orkneysaarille, Loch Nessille tai Shetlanninsaarille. Täällä on karu, villi ja kaunis maisema kunnioitusta herättävine kalliomuodostelmineen. Pieniä kalasatamia, kiljuviin lokkeja ja pubeja, joissa tunnelma on korkealla.

Skotlanti

 • Tarujen Skotlanti

  Jylhä ja luonteikas Skotlanti! Näe henkeäsalpaavat maisemat, myyttinen Loch Ness, dramaattisten maisemien Skyen saari ja kulttuurikaupunki Edinburgh.

  4,3
  • 24-04-2025
  • 8 päivää
  • 1.798€
  Helsingistä
 • Skotlannin Ylämaa

  Koe Skotlannin Ylämaan kaunis luonto keskiaikaisine linnoineen, laiduntavine lampaineen ja laadukkaine viskeineen.

  3,9
  • 23-09-2024
  • 6 päivää
  • 1.498€
  Helsingistä
Ota yhteyttä

Soita
09 31585999
(pvm/mpm)

Jaa tämä sivu