Matkat Islantiin

Luonnonvoimien muokkaama Islanti ja sen viehättävä pääkaupunki Reykjavik tarjoavat matkailijalle sekä upeita luontoelämyksiä että omaperäistä kulttuuria. Kuumat lähteet suihkuttavat kiehuvan kuumaa vettä ja höyryä kohti taivasta, tunturihaukka liitelee saalista etsien. Meressä elävät rinta rinnan hylkeet, delfiinit, miekka- ja ryhävalaat. Mahtava luonto on aina inspiroinut islantilaisia taiteilijoita. Koko joukko tuliperäisen saaren kirjailijoita, kuvataiteilijoita sekä muusikoita on lyönyt läpi kansainvälisesti.

Asukasluku 372.000
Pääkaupunki Reykjavik
Kieli Islanti
Islanti itsenäistyi toisen maailmansodan jälkeen ja lippu on ollut käytössä vuodesta 1948 lähtien.
Tiesitkö, että...

Islanti on Färsaarten lisäksi ainoa maa, jossa ei ole lainkaan hyttysiä?

Islannissa ei ole asevelvollisuutta. Mikäli islantilainen haluaa käydä armeijan, hänen täytyy tehdä se Norjassa?

Sininen laguuni

Rikin katku sekoittuu raikkaaseen ilmaan. Höyry asettuu sumupilveksi turkoosissa vedessä rentoutuvien ihmisten päiden yläpuolelle. Sinisen laguunin vesi on 35 – 40-asteista. Laguuni syntyi, kun lähistölle rakennettiin lämpö- ja sähkövoimala. Sininen laguuni hemmottelee unohtumattomalla tavalla sekä muodostaa oivat puitteet myös eri tyyppisille tilaisuuksille. Paikalla on järjestetty esimerkiksi vuosittaisen Iceland Airwaves -musiikkifestivaalin tapahtumia.

Reykjavik

Pääkaupunki Reykjavikin yöelämä on vilkasta viikonloppuisin, ja klubeilla voi törmätä paikallisiin kuuluisuuksiin. Huolimatta pienestä koostaan – Reykjavikissa asuu vähän yli puolet koko Islannin asukkaista, noin 183 000 henkeä – kaupungista on tullut vilkas kulttuurimetropoli, jossa riittää uusia kykyjä kaikille taiteen aloille. Yhä pinnalla oleva laulaja Björk, jonka ura on kestänyt jo yli 30 vuotta, on tasoittanut tietä kansainväliseen menestykseen muille islantilaisille muusikoille. Reykjavikissa on toki tarjolla muutakin kuin musiikkia. On ulkouimaloita ja kylpylöitä, taiteilija Einar Jonssonin museo sekä Alvar Aallon suunnittelema Pohjola-talo, joka toimii pohjoismaisena kulttuuri- ja osaamiskeskuksena sekä luovana kohtaamispaikkana. 
Reykjavik

Islannin luonnon­nähtävyydet

Reykjavikin välittömässä läheisyydessä odottavat luontoelämykset. Tee Kultainen kierros ja tutustu kolmeen Islannin päänähtävyyteen: Thingvelliriin, Geysiriin ja Gullfossiin. Thingvellirin kansallispuisto sijaitsee Euroopan ja Amerikan mannerlaattojen törmäyspisteessä. Siellä yhdistyy historia ja luonnonkauneus. Geysirit Strokkur ja Geysit ovat suihkuttaneet vettä ilmoille jo 1300-luvulta lähtien. Gullfossin vesiputous sijaitsee jääkauden muovaamassa jäätikköjoessa. Putous laskee 32 m päätyäkseen kapeaan kanjoniin, joka on 70 m syvä ja 2,5 km pitkä. Samalla reissulla voi myös kokeilla koskenlaskua Hvitájoella.

Islannissa kannattaa käydä myös Snæfellsnesin niemimaalla ja sen mytologisella tulivuorella Snæfellsjökullilla, jota pidetään yhtenä Islannin vertauskuvista. Koe myös Vestfjordin alue, jolta näkee melkein Grönlantiin saakka, sillä välimatkaa on vain 300 km. Pohjois-Islannissa odottavat Dentifossin upea vesiputous, pilkulliset savimuodostelmat ja valtavat lintuparvet. Rannikolla elää isoja lintuyhdyskuntia, lintulajeja on yli 280, joista yksi on tunturihaukka. Ei pidä unohtaa myöskään eteläistä Islantia ja Vestmannasaaria tai Islannin aktiivisia tulivuoria. Vuonna 2000 viimeksi purkautuneen Heklan huipulta on upeat näkymät jäätiköille, Atlantille ja Etelä-Islannin alangoille.

Loma Islannissa tarjoaa taianomaisia maisemia, vettä purskauttelevia geysirejä, kuumia lähteitä, kuohuvia vesiputouksia, tulivuoria ja laavakenttiä sekä unohtumattomia kulinaarisia elämyksiä ja raaka-aineita, joita ei takuulla tule joka päivä vastaan: lokinmunia, haikalaa tai lampaan papanoilla savustettua lihaa tai vaikkapa lunnia.

Godafoss

Islanti

 • Uutuus

  Talvinen Islanti

  Talvimatka Islantiin: jäätyneitä vesiputouksia, maagisia revontulia talvenvalkoisissa maisemissa sekä kulttuurielämyksiä tunnelmallisessa Reykjavikissa.

  4,1
  • 3 lähtöä
  • 4 päivää
  • Alkaen 1.048€
  Helsingistä
 • Tutkimusmatka Länsi-Grönlantiin – Diskonlahti

  Vaikuttava matka Grönlannin länsirannikolle ja Diskonlahdelle Albatrosin omalla Ocean Albatros tutkimusaluksella.

  4,6
  • 16-08-2024
  • 9 päivää
  • 6.198€
  Helsingistä
Ota yhteyttä

Soita
09 31585999
(pvm/mpm)

Jaa tämä sivu