Hyvä tietää Grönlannista

Tällä sivulla on tärkeää tietoa ennen matkaa ja matkalla Grönlannissa.
  • Kieli Pääosa väestöstä puhuu länsigrönlannin murretta ja tanskaa
  • Pääkaupunki Nuuk
  • Asukasluku 56.200
  • Uskonto Evankelis-luterilaisuus on Grönlannin pääuskonto
  • Valuutta Tanskan kruunu
  • Pinta-ala 2 166 086 km2 (Suomi noin 338 000 km2)

Hyvä tietää

Ennen matkaa
Noin viikko ennen matkaa lähetämme sinulle sähköpostitse lentoliput ja tietokirjeen matkaan liittyen. Ota nämä tiedot matkalle mukaan.
Passi ja viisumi

Passisi tulee olla voimassa koko Grönlannin matkan ajan. Grönlantiin ei tarvita viisumia.

Rokotukset

Grönlantiin matkustettaessa et tarvitse erityisiä rokotuksia. Varmista, että jäykkäkouristusrokotus on voimassa.

Risteilemme länsirannikon läheisyydessä, jossa merenkäynti saattaa joskus olla yllättävän voimakasta. Mikäli sinulla on taipumusta pahoinvointiin, suosittelemme että otat yhteyttä omaan lääkäriin ennen matkaa, jotta saat matkalle mukaan sopivat lääkkeet. Apteekista saa käsikauppalääkkeitä.

Grönlannissa on kesä- ja heinäkuussa hyttysiä. Ota matkalle mukaan hyttyskarkotteita.

Matkavakuutus

Tarkista ennen matkaa vakuutusyhtiöstäsi, että sinulla on koko matkan ajan voimassa oleva ja riittävän kattava matka- ja matkaturvavakuutus. Varmista, että vakuutukseen sisältyy perusturva.

Käsimatkatavarat

Suosittelemme, että pakkaat tärkeimmät tavarat, kuten arvoesineet ja lääkkeet käsimatkatavaroihin. Jos tarvitset matkallasi lääkkeitä, kuljeta ne alkuperäisissä pakkauksissa, joissa on mukana lääkäriltä saamasi resepti. Lisätietoja ja pakkausohjeita saat tarvittaessa Finavian nettisivuilta: www.finavia.fi (Matkustajat/Pakkausohjeita).

Sää

Grönlannin ilmasto on arktinen – vuoden keskilämpotila on +0,5 astetta. Lämpimimmät kuukaudet ovat kesäkuusta syyskuuhun. Sää saattaa muuttua paljonkin lyhyessä ajassa. Kesäisin lämpötila voi  nousta yli +10 c:een. Saaren eteläisimmässä kärjessä ja suojaisten vuonojen perukoilla lämpötila saattaa nousta jopa yli +20 c:een.

Tarkista matkakohteesi sää ennen matkalle lähtöä internetistä, esimerkiksi osoitteista www.foreca.fi, www.cnn.com tai www.bbc.com

Vaatetus

Varaa mukaan sateen ja tuulenpitävä takki ja housut, villapusero, lämmin kerrasto, sukat, käsineet ja päähine. Jalkaan tukevapohjaiset jalkineet tai vaelluskengät. Älä unohda  aurinkolaseja ja suojavoidetta.

Sea Explorerin illallisille riittää siisti ja rento pukeutuminen.

Ota mukaan reppu päiväretkille ja kiikarit

Pyyhettä ei tarvitse ottaa mukaan matkalle, niitä on hytissäsi.

Aikaero Suomeen

Länsi-Grönlannin aika on kesällä 6 tuntia Suomen aikaa jäljessä.

Valuutta

Grönlannissa valuuttana on Tanskan kruunu. Matkalle kannattaa varata Tanskan kruunuja, sillä  luottokortit eivät välttämättä toimi kaikissa paikoissa.

Minimimatkustajamäärä

M/S Sea Explorer risteilyn minimiosallistujamäärä on 10 matkustajaa. Matkanjärjestäjällä on oikeus peruuttaa matka vähäisen osallistujamäärän vuoksi viimeistään 21 päivää ennen matkan aiottua ajankohtaa. Tällöin kaikki suoritetut maksut palautetaan asiakkaalle. Ylivoimaisen esteen vuoksi (force majeure) matka voidaan perua matkanjärjestäjän toimesta. Asiakkaalle palautetaan  matkasta maksamansa maksut. Matkanjärjestäjältä ei voi vaatia muuta korvausta tämän lisäksi.

Kuka voi osallistua matkalle?

Matkustajan tulee olla terve ja kykenevä liikkumaan hieman vaativammassakin maastossa ja sääolosuhteissa sekä veneessä (käytämme tilavia Zodiac-kumiveneitä rantautumiseen) ilman avustajaa.

Tutkimusmatka Länsi-Grönlantiin – Diskonlahti

Vaikuttava matka Grönlannin länsirannikolle ja Diskonlahdelle Albatrosin omalla Ocean Albatros tutkimusaluksella.

4,6
  • 16-08-2024
  • 9 päivää
  • 6.198€
Helsingistä