Uruguay

Uruguayssa on hienoja hiekkarantoja, viehättäviä siirtomaakaupunkeja, mehukkaita pihvejä ja todellinen gaucho-tunnelma. Koko Etelä-Amerikan eliitti ryntää Punte del Esten merenrantakohteeseen esittelemään uima-asuja, käteistä ja asennetta, kun taas uruguaylaiset pelaavat jalkapalloa puistossa tai kannustavat kansallisia jalkapallon sankareita seuraaviin MM-kisoihin. Lehmät ovat lihaisia ​​kuin naapurimaassa Argentiinassa, ja kansallisruoka parrillada on runsas cocktail jokaista kuviteltavissa olevaa grillattua lihaa huuhdeltu vakavalla määrällä matetta, joka on eteläamerikkalainen tee.

Asukasluku 3,3 milj.
Pääkaupunki Montevideo
Kieli Espanja
Värit ja "maissiaurinko" tulevat Argentiinan lipusta – Uruguay oli aiemmin osa Argentiinaa. Maissin aurinko symboloi itsenäisyyttä
Tiesitkö, että...

että Uruguay oli maailman ensimmäisten jalkapallon MM-kisojen isäntämaa ja että he voittivat turnauksen?

että Uruguay on kooltaan suuri, sen väkiluku on vain 3,3 miljoonaa?

Uruguayn maantiede ja ilmasto

Uruguayn maa on nimetty Uruguay-joen mukaan, joka muodostaa rajan Argentiinan kanssa. Pienen tasavallan koko nimi, República Oriental del Uruguay, tarkoittaa "Uruguayn itäpuolella olevaa maata", ja viitaten juuri jokeen. Suurin osa maasta on matalia kukkuloita, melkein kaikkialla rehevän niityn tai pampan peitossa. 200 km pitkä Atlantin rannikko on varustettu hienorakeisella hiekalla, joka houkuttelee uimareita läheltä ja kaukaa.

Uruguayn väestö ja uskonto

Uruguayn 3,4 miljoonasta asukkaasta 90 % on eurooppalaisten jälkeläisiä ja 5 % on eurooppalaista ja alkuperäisamerikkalaista syntyperää olevia mestizoja. Loput väestöstä ovat afrikkalaisia ​​tai mulatteja. Viimeiset alkuperäisamerikkalaiset ilman eurooppalaista syntyperää tuhottiin monta vuotta sitten. Vaikka Uruguayn pääuskonto on katolilaisuus, sillä on hieman pienempi rooli kuin muissa Etelä-Amerikan maissa. Useimmat uruguaylaiset eivät harjoita aktiivisesti uskontoaan, ja maa on yksi Etelä-Amerikan maallistuneimmista.

Uruguayn historia

Ensimmäiset espanjalaiset merimiehet saapuivat Uruguayn rannoille vuonna 1516 ja kohtasivat vaeltavia intiaaniheimoja, jotka elivät metsästyksellä ja kävivät usein sotaa keskenään. Intiaanit tappoivat myös ensimmäiset espanjalaiset pioneerit, mutta se ei pitänyt muita kultaa etsiviä espanjalaisia ​​ja portugalilaisia ​​loitolla. Vasta vuonna 1680 Uruguaysta tuli todellinen siirtomaa Portugalin alaisuudessa. Pian sen jälkeen espanjalaiset perustivat pääkaupungin Montevideon, ja Uruguay oli pitkään kiistanalainen rajamaa ja puskurivaltio Espanjan ja Portugalin välillä. Kuultuaan vuorotellen kahdelle suurvallalle Uruguay itsenäistyi vuonna 1828. Tämä johti aluksi poliittisiin valtataisteluihin, sisällissotiin ja sotilaalliseen diktatuuriin, joka kesti 1900-luvun alkuun saakka, jolloin uusi presidentti José Batlle y Ordonez pystyi luomaan rauhaa ja hyvinvointia, jota Etelä-Amerikassa ei tähän mennessä oltu nähty. 1950-luvulla hyvinvointivaltio saapui päätökseen, kun maailmanmarkkinahinnat kääntyivät ja maan menot ylittivät yhtäkkiä selvästi tulot. Mellakat ja lakot tyytymättömän väestön keskuudessa vain pahensivat tilannetta, ja sissiryhmä Tupamaros tuhosi demokratian viimeisetkin jäännökset. Uruguaysta tuli yhtäkkiä yksi Etelä-Amerikan julmimmista maista ankaran sotilashallinnon alaisuudessa, joka ei uskonut ihmisoikeuksien ja säädyllisyyden kuuluvan maan hallitukseen. Vuonna 1984 demokraattisesti valittu presidentti asetettiin vihdoin virkaan, ja maan tilanne alkoi hiljalleen tasaantua.

Nähtävyydet Uruguayssa

Uruguay tunnetaan parhaiten kauniista rannoistaan ​​ja vanhasta portugalilaisesta Colonian satamakaupungista, ja suurin osa Uruguayssa lomailijoista keskittyy rannikolle. Kaunis vanha kaupunki, jonka koko nimi on Colonia del Sacramento, on hienolla siirtomaa-arkkitehtuurillaan ansainnut paikan Unescon maailman kulttuuriperinnön halutulle listalle. Suurin osa rakennuksista on 1600- ja 1700-luvuilta, ja koska kaupunki oli portugalilainen siirtomaa, rakennustyyli on peräisin täältä. Viihtyisä ja vilkas pääkaupunki Montevideo on myös mukana monilla Uruguayn matkoilla. Kaupunki tunnetaan parhaiten viehättävästä vanhastakaupungistaan, mutta sillä on myös moderni alue kiehtovalla arkkitehtuurilla. Espanjalaiset rakensivat Montevideon vastauksena portugalilaisten voimatukikohtaan Coloniassa, jonka portugalilaiset rakensivat puolestaan ​​vastapisteeksi Espanjan pääkaupungille Buenos Airesille veden toiselle puolelle. Jos Uruguayn matkan pääainekset ovat hiekka ja vesi, valinnanvaraa riittää. Punta del Diablo on pieni kalastus-, surffaus- ja rantakaupunki, jossa on pieniä, mutkaisia ​​katuja ja hienoja rantoja, jotka eivät ole tupaten täynnä; vaihtoehtoinen ja rento versio Punta del Esten kansainvälisestä rannasta ja yöelämästä. Maailmankuulussa Punta del Estessä viehättävät paikalliset värit on korvattu ylellisyydellä, kasinoilla ja golfkentillä, ja siellä on mahdollisuus nähdä uusimpia uimapukuja.

Etelä-Amerikan sydämessä

Matka elämännautiskelijoille! Upeita elämyksiä Brasiliassa, Argentiinassa ja Uruguayssa.

  • 4 lähtöä
  • 13 päivää
  • Alkaen 3.998€
Helsingistä
Jaa tämä sivu