Rokotukset Paraguay

Alla rokotukset, joita suositellaan Paraguayihin.

Rokotukset

Lyhyt matka, alle 3 vkoa ja turistialueille: hepatitis A , kurkkumätä/jäykkäkouristus ja keltakuume
   
   

Keltakuume

Keltakuumerokotus täytyi aiemmin uusia 10 vuoden välein. Tämä on nyt kuitenkin muuttunut, ja rokote tekee sinut immuuniksi keltakuumeelle eliniäksi. Mikäli et voi terveyssyistä ottaa rokotetta, sinulla on oltava rokotustodistuksessa merkintä lääkäriltäsi (englanniksi). 

Malaria

Paraguayssa esiintyy malariaa lokakuusta toukokuulle. Suojaa itsesi varsinkin auringon laskettua hyttysiltä. Käytä hyttyssprayta ja käytä pitkähihasia housuja ja paitoja, sekä suojaa niskasi. Mikäli hotelleissa on hyttysverkko, käytä sitä öisin. Voit keskustella myös lääkärisi kanssa malarian estolääkityksestä, joka aloitetaan hyvissä ajoin ennen matkaa.

Denguekuume

Paraguyaissa hyttyset voivat levittää virustautia, joka aiheuttaa kuumetta ja flunssan kaltaisia oireita. Tautia vastaan ei ole rokotetta tai lääkitystä etukäteen. Suojaa itsesi varsinkin auringon laskettua hyttysiltä. Käytä hyttyssprayta ja käytä pitkähihasia housuja ja paitoja, sekä suojaa niskasi. Mikäli hotelleissa on hyttysverkko, käytä sitä öisin. 

Jos olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat muuta terveyteen liittyvää lisätietoa, ota yhteyttä omaan lääkäriisi tai lue lisää: www.rokote.fi ja www.thl.fi