Passi ja viisumi Argentiinaan

Alla on tietoa passi- ja viisumimääräyksistä Argentiinaan matkustettaessa.

Passin tulee olla voimassa koko matkan ajan ja vähintään 6 kuukautta matkan jälkeen. Argentiinan ei tarvita viisumia, jos matkan kesto on alle 90 päivää. Mikäli olet muun maan kuin Suomen kansalainen, tarkistathan viisumimääräykset omasta suurlähetystöstäsi.

 

Maahantulosäännökset Argentiinaan

Kaikkien matkustajien tulee täyttää maahantulokaavake, aikaisintaan 48 tuntia ennen menolennon lähtöselvitystä Helsingin lentokentällä. Kun olet täyttänyt kaavakkeen, saat sähköpostiisi dokumentin/koodin, joka sinun pitää tulostaa ja ottaa mukaan matkalle. Dokumentti/koodi näytetään viranomaisille Argentiinaan saavuttaessa.

Tämän kaavakkeen lisäksi Argentiinaan matkustettaessa voi olla voimassa muita säännöksiä.

Jos olet saanut kaksi kororokotetta ja sinulla on voimassaoleva EU-koronatodistus, sinulla tulee koronatodistuksen lisäksi olla mukanasi negatiivinen PCR-testitulos, joka saa olla enintään 72 tuntia vanha.

Suosittelemme, että tallennat todistuksen Omakannasta kuvana matkapuhelimeen sekä tulostat mukaan myös paperisen version EU-koronatodistuksesta.

Lisäksi mukanasi tulee olla todistus matkavakuutuksesta, joka kattaa mahdollisen sairaalahoidon ja/tai eristyksen.

Argentiinan viranomaisten ohjeistus: ”Kaikilla henkilöillä tulee olla vakuutus sekä COVID-19 että kuolemantapauksen varalta. Vakuutuksen tulee kattaa mahdollinen eristys, paluulennon menetys, sairaalahoito ja kotiinkuljetus. Vakuutuksen tulee myös kattaa eristyksen ja kuljetuksen kustannukset todetussa altistumisessa lähikontaktissa. Lisäksi vakuutuksen tulee kattaa mahdollinen matkan peruuntuminen.”

Tarkista matkavakuutuksesi kattavuus hyvissä ajoin ennen matkaa.

Kaikkien alle ja 70 vuotta täyttäneiden matkustajien tulee täyttää maahantulokaavake, joka mainitaan tämän sivun alussa.

Mikäli et ole saanut kahta koronarokotetta, sinun tulee itse selvittää maahantulosäännöt, jotka koskevat sinua. Huomioithan, että maakohtaiset säännökset voivat muuttua lyhyellä varoitusajalla.

Lue ajankohtaiset tiedot Ulkoministeriön kotisivuilta: https://um.fi/matkustustiedotteet-a-o

Terveyden- ja hyvinvoinnin laitos: https://thl.fi/fi/

 

Maahantulokaavake (DDJJ-kaavake)

Ennen matkustamista Suomesta Argentiinaan kaikkien alle ja 70 v. täyttäneiden henkilöiden tulee täyttää DDJJ-kaavake (Declaraciones Juradas).

Vaikka olisit yli 70-vuotias, suosittelemme vahvasti täyttämään kaavakkeen joka tapauksessa. Tämä sen vuoksi, että ohjeistukset muuttuvat jatkuvasti ja lyhyellä varoitusajalla.

Albatros Travel on tehnyt suomenkieliset ohjeet kaavakkeen täyttämiseksi. Suosittelemme seuraamaan näitä ohjeita, jotta kaavake tulee täytettyä oikein. Ohjeet on hyvä tulostaa paperille tai pitää saatavilla tietokoneen näytöllä, samalla kun täytät kaavaketta.

Mikäli kaavaketta ei ole täytetty, matkalle pääsy estyy lentokentällä. Tässä tapauksessa matkan hintaa ei palauteta.

Kaavakkeen täyttäminen on kunkin matkustajan omalla vastuulla.

Dokumentin/koodin näyttäminen lentokentällä ja kohdemaahan saapuessa

Kun kaavake on täytetty, saat sähköpostiisi viestin, jossa on koodi. Tämä koodi tulee näyttää lentokentällä matkalle lähtiessä ja Argentiinaan saapuessa. Koodi tulee ottaa mukaan tulostettuna paperiversiona ja/tai digitaalisena versiona matkapuhelimessa. Suosittelemme aina ottamaan matkalle mukaan myös paperisen version, siltä varalta että puhelimesi akku loppuisi tai puhelin muuten vahingoittuisi matkan aikana.

Maahantulokaavakkeen suomenkieliset täyttöohjeet:

https://documents.albatros-travel.com/fi/Maahantuloselvitys_plf_argentiina.pdf

Linkki DDJJ-kaavakkeeseen:

https://ddjj.migraciones.gob.ar/app/home.php

 

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Milloin voin täyttää DDJJ-kaavakkeen?
Kaavaketta ei voi täyttää loppuun saakka kuin aikaisintaan 48 tuntia ennen koneen lähtöaikaa Helsingistä.

Milloin saan tiedon istumapaikastani menolennolla?
Lähetämme istumapaikkanumeron, kun saamme tiedon lentoyhtiöltä. Saat tiedon joko muiden matkadokumenttien mukana noin viikkoa ennen matkan lähtöpäivää tai erillisellä e-mailviestillä viimeistään 48 tuntia ennen matkalle lähtöaikaa. Mikäli istumapaikan numero muuttuisi ennen lentoa, suosittelemme jättämään alkuperäisen istumapaikan numeron kaavakkeeseen. Lentoyhtiöllä on joka tapauksessa käytössään oikea istumapaikkanumeronne, jos sitä tarvittaisiin esim. tartuntaketjun jäljittämisessä.

Mitä teen, jos minulla on vaikeuksia kaavakkeen täyttämisessä?
Seuraa suomenkielisiä ohjeitamme ja täytä kaavake askel kerrallaan ja rauhassa. Pyydä tarvittaessa apua perheenjäseneltä, ystävältä tai tuttavalta.

Pitääkö kaikki kohdat kaavakkeessa täyttää?
Täytä ainoastaan pakollisiksi merkityt kentät (nämä kerrotaan suomenkielisissä ohjeissa), muut kohdat voit jättää tyhjiksi.

Onko DDJJ-kaavake henkilökohtainen vai samalla matkavarauksella oleville ?

Kaikkien alle ja 70 vuotta täyttäneiden tulee täyttää oma DDJJ-kaavakkeensa. Suosittelemme myös yli 70 vuotiaita täyttämään kaavakkeen.

Onko DDJJ-kaavake maksullinen?

Kaavake on maksuton. Jos sinulle tulee maksukehotus kaavaketta täyttäessäsi, olet väärällä sivustolla. Käytä ainoastaan tällä sivulla olevaa linkkiä DDJJ-kaavakkeeseen.

Pitääkö lapselle täyttää oma kaavake?

Kyllä jokaisella matkustajalla tulee olla oma kaavake.

Argentiina

 • Etelä-Amerikan sydämessä

  Matka elämännautiskelijoille! Upeita elämyksiä Argentiinassa, Paraguayssa ja Brasiliassa.

  4,5
  • 16-11-2022
  • 13 päivää
  • 3.198€
  Helsingistä
 • Tutkimusmatkaristeily Patagoniaan ja Chilen saaristoon

  Fantastinen matka Albatrosin uudella aluksella: Beaglensalmi, Kap Horn, Glacier Highway ja Magalhãesinsalmi sekä Chilen saaristo.

  • 24-03-2022
  • 20 päivää
  • 8.998€
  Helsingistä
 • Uutuus

  Antarktis ja Etelä-Georgian saaret

  Ainutkertainen matka Albatros Travelin omalla upouudella Ocean Victory-aluksella.

  • 2 lähtöä
  • 24 päivää
  • Alkaen 11.998€
  Helsingistä