Seychellit

Seychellit muistuttavat  klassista paratiisin käsitettä. Vihreät vuoret ja pehmeästi pyöristyneet graniittikivet muodostavat koristeellisen taustan valkoisille hiekkarannoille, joissa palmut huojuvat ja turkoosinsininen vesi aaltoilee rauhoittavasti rantaan. Jättikilpikonnat venyttelevät pitkää kaulaansa raskaan tummanharmaan panssarin alla, vihreät gekot liikkuvat vikkelästi auringossa ja papukaijoja voi nähdä vilahtavan palmunlehtien lomassa.

Asukkaita 99.000
Pääkaupunki Victoria
Kieli Englanti ja ranska
Tiesitkö, että...

Seychellit asutettiin ensimmäisen kerran, kun eurooppalaiset siirtolaiset saapuivat 1800-luvulla? Seychelleillä ei siis ole alkuperäisväestöä.

Aldabran atolli on koti maailman suurimmalle jättiläiskilpikonnalle? Suurimmat jättiläiskilpikonnat voivat painaa jopa 250 kg ja elää yli 150-vuotiaiksi.

Seychellien luonto

Seychellien saaret nousevat jyrkästi Intian valtamerestä, noin 1800 km:n päässä Afrikan itärannikolta. Seychellit koostuvat hieman yli 100 koralli- ja graniittisaaresta. Seychellit itsenäistyi Yhdistyneestä kuningaskunnasta vuonna 1976, ja siellä asuu suuri määrä endeemisiä lintu- ja eläinlajeja. Jos hyppäät veteen snorkkeli ja sukellusmaski päällä, voit tervehtiä muun muassa klovnekalaa, papukaijakalaa ja maailman suurinta kalaa, valashaita – planktonilla ja pienillä kaloilla elävää rauhallista jättiläistä, joka voi kasvaa jopa 16 metriä pitkäksi ja painaa 13 tonnia.

Nähtävyydet ja gastronomia Seychelleillä

Käveleminen ja rentoutuminen rannalla ovat Seychellien suosituimpia aktiviteetteja. Maailman 20 parhaan rannan arvioinnissa kolme valituista sijaitsee täällä Seychelleillä. Kun olet lopettanut vaelluksen Mahén suurimmalla saarella, jossa asuu valtaosa tasavallan 80 000 asukkaista, kun olet nähnyt kaiken ylhäältä korkealla sijaitsevassa Morne Seychelloisin kansallispuistossa tai olet syönyt ruokahalua sensaatiomainen maustetori pääkaupungissa Victoriassa, voit jatkaa matkaa upottamalla hampaasi carri cocoon – mietoon curryyn, jossa on kookoksessa haudutettua kuningaskalaa. Loma Seychelleillä on kokemus myös herkkusuille.

Kun olet sukeltanut Praslinin toiseksi suurimman saaren ympärillä olevassa koralliriutassa, antanut vaikutelman palmujen välissä vaeltavista mustista papukaijoista tai saanut aisteja viritettyä kaikkialla esiintyvillä orkideoilla ja villivaniljalla, voit lähteä sotaan Daube – makea muhennos, joka tarjoillaan juuri pyydetyn kalmarin kera. La Diguen kalliomuodostelmia ja hienoja, perinteisiä taloja ihaillun jälkeen matka jatkuu härkäkärryillä lähimpään ruokapaikkaan, jossa se seisoo salade de palmiste –palmusydänsalaatti – tai tec-tec, äyriäisten ja kurpitsakeiton päällä. Ja kun olet säätänyt linssin ja ottanut lomakuvia usean sadan kilon jättiläiskilpikonnasta Aldabralla, voit puhdistaa kurkkusi ja huuhdella jäljet ​​mehukkailla ananaksilla, mangoilla ja papaijalla

Seychellois-keittiö on kreolia, ja se on kaikki hienostunut sekoitus ranskalaista estetiikkaa, aasialaista paistinpannua ja intialaista currya. Täällä ruoka on mausteista eikä eksoottisista ainesosista ole pulaa.

Suurin luonnonpääoma on kalat ja äyriäiset, joita löytyy runsaasti paratiisisaarten ympäriltä. Merenpinnan alapuolella on havaittu yli 1000 eri lajia. Kuningaskalan ja kalmarin lisäksi ruokalistan kärjessä ovat barracuda, raput ja jättikatkaravut - papukaija- ja haipihvit ovat harvinaisempia tuttavuuksia.

Jaa tämä sivu