Malediivit

Maldivit oavt täysin klassinen kuva eksoottisesta trooppisesta saaresta: kirkkaanvalkoiset hiekkarannat, huojuvat palmupuut, lämmin, turkoosinsininen vesi jossa on valtava määrä värikkäitä koralleja ja eksoottisia kaloja. Maassa, joka koostuu 1200 pienestä saaresta, vierailijan pääkiinnostus on luonnollisesti kaikki mikä liittyy veteen. Uiminen, snorklaus, sukellus, purjelautailu, kalastus ja yleinen auringonotto rannalla ovat ohjelmassa turisteille näillä autioilla paratiisisaarilla.

Asukasluku 390 000
Pääkaupunki Malé
Kieli Divehi
Punainen neliö edustaa rohkeutta ja vihreä symboloi rauhaa.
Tiesitkö, että...

99% Malediiveista koostuu vedestä?

Malediivit ovat olleet asuttuja jo 600 eaa. Ensimmäiset asukkaat tulivat Intiasta ja Sri Lankasta ja olivat luultavasti kalastajia.

Maantiede ja ilmasto

Malediivit koostuuvat 1200 pienestä korallisaaresta Intian valtameressä lounaaseen Sri Lankasta. Näistä 300 000 asukkaasta noin 80 000 asuu pääkaupungissa Maléssa, kun taas loput ovat hajallaan 200 muulla saarella. Saariryhmä koostuu 26 atollista, pienestä korallisaarten ryhmästä, jotka alun perin muodostivat ympyränmuotoisen koralliriutan tulivuoren ympärille. Saaret syntyivät siten, että itse tulivuori hitaasti upposi mereen ja jätti jälkeensä riutan, joka on muodostanut pienen saarten ympyrän. Pohjoisesta etelään saaristo ulottuu yli 800 km. Malediiveilla on trooppinen monsuuni-ilmasto, joka meren läheisyyden vuoksi ei tunnu yhtä kuumalta kuin muissa saman leveysasteen paikoissa. Lämpötila vaihtelee suurimman osan vuodesta välillä 24 ja 33 astetta. Monsuunisateet saapuvat kesällä, mutta lämpötila ei laske, mikä johtaa melko lämpimään ja kosteaan säähän huhtikuusta lokakuuhun. Luonto on lähes koskematon useimmilla malediivisilla saarilla, ja kookospalmujen välissä ei ole pitkä matka. Koralliriutoilla, jotka ympäröivät kaikkia saaria, kukoistavat värikkäät korallit ja lukematon määrä trooppisia kaloja. Suuremmat meren eläimet koostuvat delfiineistä, hait ja 6-8 metrin siipivälillä varustetuista manta-raioista.

Matkustaminen Malediiveilla

Malediiveilla on useita maantieteellisiä ennätyksiä. Se on Aasian pienin ja tasaisin maa, jonka korkein kohta on vain kaksi ja puoli metriä merenpinnan yläpuolella. Lisäksi se on maailman pienin maa, jossa islam on valtauskontona. Malediivit ovat niin islamilaisia, että maahan ei saa tuoda muiden uskontojen symboleja, ja kaikki tv-ohjelmat keskeytetään viisi kertaa päivässä, kun on aika ottaa esille rukousmatto ja kääntyä Mekkaa kohti. Ei kuitenkaan tarvitse pelätä tiukkoja islamilaisia sääntöjä Malediiveilla vieraillessa. Ylelliset hotellit sijaitsevat omilla saarillaan ilman paikallisia asukkaita. Täällä juomat virtaavat ja bikinit sekä hawaiihousut ovat yleisiä rannoilla ja baareissa. Malediivit olivat aikoinaan buddhalaisia, mutta islaminusko otettiin valtioksi 1100-luvulla. Kauniit paratiisisaaret ovat olleet portugalilaisten, hollantilaisten ja brittien siirtomaita ja saavuttivat itsenäisyyden vuonna 1965.

Malediivien nähtävyydet

Jos kiinnostuksen kohteena ovat rantalomailu, sukellusloma tai romanttinen pakomatka kookospalmujen katveessa, matka Malediiveille on täydellinen valinta. Monet saarista ovat täysin koskemattomia ja tarjoavat täydellisen kohteen niille, jotka tarvitsevat pientä taukoa arjesta. Matka Malediiveille voi tarjota enemmän kuin vain akkujen lataamisen. Kudahovadhoo-saarella on jotain, mikä muistuttaa buddhalaisen temppelin jäännöksiä sekä hieno vanha moskeija islaminuskon ensimmäisiltä vuosisadoilta maassa. Pääkaupunki Malé voi, huolimatta pienestä koostaan ja silmiinpistävästä hiljaisuudestaan, lievittää kaupunki-ikävää moskeijoillaan, markkinoillaan ja vilkkailla toreillaan. Banana Reef on suojeltu luonnonsuojelualue, jossa on dramaattisia kallioita, lukuisia luolia ja kauniita koralliriuttoja. Malediivit ovat myös maailman tunnetuimman sukellusalueen, Mushimasmingali Thilan, koti, joka houkuttelee sukeltajia ympäri maailmaa jyrkillä vedenalaisilla kallioillaan ja lukuisilla riutoilla ja luolilla, joita kalat, korallit ja merianemonit rakastavat.

Jaa tämä sivu