Rento ja aurinkoinen Florida

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Kulttuuria, elämyksiä, aurinkoa ja rentoa tunnelmaa Floridassa.

Koe ”Sunshine Staten” parhaat palat. Matkaohjelmassa on kaupunkikierros Miamissa ja kokopäiväretki värikylläiseen ja boheemiin Key Westiin, Florida Keysin saariketjun eteläkärjessä. Lisäksi saamme kyytiä suokopterilla Evergladesin kansallispuistossa. Saat myös tilaisuuden snorklata manaattien kotivesillä Crystal Riverissä. Orlando toimii tukikohtanamme vieraillessamme historiallisessa St. Augustinessa ja mielenkiintoisessa Kennedy Space Centerissä.

Matkalla on mukana suomalainen matkanjohtaja. Majoitumme keskitason hotelleihin ja hintaan sisältyy aamiaiset. 

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Kyllä

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Yhdysvaltain dollari

Päiväohjelma 11 päivää
Päivä 1
Lento Helsinki - Miami, USA - majoittuminen hotelliin
Päivä 2
Kiertoajelu Miamissa: Coral Gables, Coconut Grove Park ja Little Havana - Art deco -kierros kävellen South Beachin kortteleissa
Päivä 3
Kokopäiväretki Florida Keys -saarijonon eteläkärkeen ja Key Westiin
Päivä 4
Homestead, Evergladesin kansallispuisto - ajelusuokopterilla ja Fort Myers
Päivä 5
Fort Myers - Edisonin talviasunto, St. Petersburg/Clearwater - Tarpon Springs ja Crystal River
Päivä 6
Crystal River - lisämaksullinen retki snorklaamaan manaattien kanssa villissä luonnossa - vierailu Homosassa State Parkissa ja Orlandossa
Päivä 7
Orlando - lisämaksullinen kokopäiväretki St. Augustineen ja Daytona Beachille, hintaan sis. lippu Castillo de San Marcosin kansallismonumentille
Päivä 8
Orlando - lisämaksullinen kokopäiväretki Kennedy Space Centeriin - Cape Canaveraliin ja Cocoa Beachille
Päivä 9
Orlando - omaa aikaa tai yhteiskuljetus huvipuistoon ja ostoksia outlet-myymälässä
Päivä 10–11
Orlandosta Miamiin ja kotimatka

Hotelli

Quality Inn Florida City, Homestead

 • Ilmastointi
 • Kahvin- ja teenkeitin
 • Hiustenkuivain
 • Kaapeli-TV
 • Silitysvälineet

Miellyttävä motelli siajitsee Highway 1:n varrella Florida Cityssä/Homesteadissa, sijainti on hyvä matkaohjelmaamme ajatellen. Yövymme täällä Key Westistä palatessamme. Pihalla on uima-allas ja kaikissa huoneissa on maksuton wifi ja kaapeli-TV. Kävelyetäisyydellä on useampia ravintoloita.

Lue lisää: http://www.qualityinnfloridacity.com/

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta).

Plantation, Crystal River

 • Ilmastointi
 • Kahvin- ja teenkeitin
 • Kaapeli-TV
 • Hiustenkuivain
 • Silitysvälineet

Perinteikäs Plantation on lähellä Crystal Riverin kuumia lähteitä, Banana Islandia ja manaattien kotivesiä. Hotellissa on ulkouima-allas ja ravintola. Kaikissa huoneissa on maksuton wifi.

Lue lisää: http://www.plantationoncrystalriver.com/

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta).

Rosen Inn Lake Buena Vista

 • Ilmastointi
 • Kahvi/teekeitin
 • Hiustenkuivain
 • Kaapeli-TV
 • Silitysvälineet

Hyvä tukikohta Orlandon ja ympäristön tutkimiselle: hotelli sijaitsee eteläisessä Orlandossa, lyhyen ajoetäisyyden päässä useammasta teemapuistosta. Hotellilla on ulkouima-allas ja huoneissa on maksuton wifi sekä kaapeli-TV. Kävelyetäiyydellä on useampia ravintoloita.

Lue lisää: www.rosenlbv.com 

 

 

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta).

Faro Blanco Resort, Marathon

 • Ilmastointi
 • Hiustenkuivain
 • Kaapeli-tv
 • Silitysvälineet
 • Kahvinkeitin
 • Puhelin
 • Wi-fi (maksullinen)

Hotelli sijaitsee meren ja huvivenesataman äärellä Marathonissa. Hotellin tunnusmerkki on vanha majakka sen edustalla. Faro Blancossa on ulkouima-allas.

Kaikissa huoneissa wc, suihku/kylpy, tv, teen/kahvinkeitin, hiustenkuivain ja wi-fi (maksullinen).

Lue lisää hotellista: https://www.faroblancoresort.com/

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta).

Holiday Inn Edison, Fort Meyers

 • Maksuton wifi
 • Kaapeli-tv
 • Kahvinkeitin

Hotelli sijaitsee Fort Meyersin historiallisessa keskustassa ja sen puutarhassa on ulkouima-allas.

Lue lisää hotellista: https://www.ihg.com/holidayinn/hotels/gb/en/fort-myers/fmycl/hoteldetail?fromRedirect=true&qSrt=sBR&qIta=99627964&icdv=99627964&qDest=Fort%20Myers,%20FL,%20USA&qRms=1&qAdlt=1&qChld=0&qCiD=08&qCiMy=012021&qCoD=09&qCoMy=012021&qAAR=6CBARC&qRtP=6CBARC&setPMCookies=true&srb_u=1

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta).

Winter Haven, Miami

 • Ilmastointi
 • Hiustenkuivain
 • Tv
 • Wi-Fi
 • Kahvin/´teenkeitin

Hotelli on South Beachin alueella ja kuuluisan Ocean Driven varrella, lähellä rantaa. Kävelyetäisyydellä on ravintoloita ja kauppoja. Hotellista on helppo kävellä tutkimaan lähistön Miamin Art Deco-arkkitehtuuria.

Lue lisää: https://www.marriott.com/hotels/travel/miaak-winter-haven-autograph-collection/?scid=bb1a189a-fec3-4d19-a255-54ba596febe2&y_source=1_NzM4NDQxLTcxNS1sb2NhdGlvbi5nb29nbGVfd2Vic2l0ZV9vdmVycmlkZQ%3D%3D

Kuvagalleria

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
2.098€
Helsinki
Täynnä
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lento Helsinki - Miami, USA - majoittuminen hotelliin

Lennämme Helsingistä Miamiin, jonne saavuttuamme bussi vie meidät hotellille South Beachin alueelle. Majoitumme, ja voit pulahtaa mereen tai hotellin uima-altaaseen sekä ladata akut seuraavien päivien seikkailuja varten.

Miami on Floridan osavaltion suurin kaupunki mantereella ja eteläisen Floridan kaupallinen keskus. Miami Beach sijaitsee puolestaan 17 saarelle jakautuneena Biscaynelahdella Miamin kaupungin ulkopuolella. Hallinnollisesti kyse on kahdesta eri kaupungista.

Miami Beachillä asuu iso joukko amerikkalaisia, jotka pakenevat pohjoisten osavaltioiden talvea Floridan lämpöön ja auringonpaisteeseen nauttimaan hiekkarannoista, huojuvista palmuista ja vilkkaasta yöelämästä. Tänään on aikaa totuttautua aikaeroon ja rentoutua pitkän lennon jälkeen. Mikäli jaksat, voit lähteä matkanjohtajan mukaan rennolle kävelylle pitkin rantakatua.

Päivä 2
Kiertoajelu Miamissa: Coral Gables, Coconut Grove Park ja Little Havana - Art deco -kierros kävellen South Beachin kortteleissa

Lähdemme kiertoajelulle Miamiin ja Miami Beachille. Molemmat kaupungit ovat melko nuoria. Noin 100 vuotta sitten Miami oli vain kauppa-asema hyttysiä sikiävässä rämeikössä Miamijoen varrella. Kun hotelli- ja rautatiekuningas Henry Flagler rakennutti rautatien syrjäiseen Fort Dallasin taajamaan, monet edistyksellisinä pidetyt yrittäjät seurasivat hänen esimerkkiään, heidän joukossaan Carl Fisher, Julia Tuttle, William Bricknell ja John Sewell. He aloittivat työt uppiniskaisen luonnon kesyttämiseksi. Rakennettiin hotelleja, siltoja ja satamia ja vedettiin sähköt. Kapea mangroverämeikkökaistale muuttui nykyiseksi Miami Beachiksi – ja alueella alkoi virrata matkailijoita. Niin kutsutussa Greater Miamissa, joka tarkoittaa Miamia ja sen esikaupunkeja, voi kokea monta erilaista matkakohdetta yhdellä suppealla alueella. Se on mielenkiintoinen ja hyvin monikulttuurinen elämys. Täällä sekoittuvat pehmeä ja melodinen latinalaisamerikkalainen ja karibialainen puheenparsi, ruokaperinteet ja kulttuuriset ilmiöt. Täällä voi aistia todellisen ”joie de vivren”, elämänilon, taustanaan kaikkialla läsnä oleva upea hiekkaranta.

Kiertoajelulla keskitymme alueisiin, jotka tekevät Miamista erityisen, kuten esim. Coral Gables, joka on ylellinen asuinalue välimerelliseen tyyliin viihtyisine ravintoloineen ja Miracle Mile -ostoskatuineen. Joidenkin mielestä kadun nimi johtuu siitä, että on ihme, jos kadulta selviää lompakossaan enemmän kuin yksi sentti. Jatkamme kierrosta viehättävään Coconut Grove Parkiin ja Little Havanaan, jonne monet kuubalaisista maahanmuuttajista asettuivat Kuuban vallankumouksen jälkeen. Alueella voi tuntea sikarien ja vahvan kuubalaisen kahvin tuoksun, dominon pelaaminen on suosittu ajanviette ja taidegallerioita on runsaasti, erityisesti ”Calle Ocholla”. Tänä päivänä myös muut kansallisuudet ovat löytäneet tiensä Little Havanaan, josta on tullut enemmän yleislatinalainen. Downtown Miamissa näemme enemmän uudisrakennuksia. Nautimme Floridan suurimman kaupungin tunnelmasta ja otamme sitten kurssin kohti hotellia, josta lähdemme tutustumaan kaupunkiin kävellen. Lounas on omakustanteinen.

Suuntaamme kävellen South Beachin kortteleihin, jotka ovat Miamin tunnusmerkki enemmän kuin mikään muu. Alue on ollut todellinen trooppinen leikkipaikka arkkitehdeille 1920- ja 1930-lukujen art deco -kaudella. Pastelliväriset rakennukset seisovat ripirinnan katsellen valkeahiekkaisen rannan yli Atlantille. Tunnetuin kaduista on Ocean Drive, jolla on aina elämää. Matkanjohtaja kertoo matkan varrella rakennuksista, ja saamme kuulla tarinoita henkilöistä, jotka liittyvät alueeseen. Illalla South Beach täyttyy tyylikkäästi pukeutuneista ihmisistä, jotka käyvät sen monissa yökerhoissa ja ravintoloissa – joita riittää jokaiseen makuun.

Päivä 3
Kokopäiväretki Florida Keys -saarijonon eteläkärkeen ja Key Westiin

Tänään ajamme kohti etelää pitkin Highway 1:tä manterelta Key Westiin. Ajomatka itsessään on jo upea kokemus, sillä reitti kulkee saarelta toiselle. Saaria yhdistää tie ja 42 siltaa. Tunnetuin silloista on seitsemän mailin pituinen Seven Mile Bridge, jonka olet takuulla nähnyt useissa elokuvissa.

Reittimme kulkee ohi simpukkakoruja myyvien lahjatavaraputiikkien, hampurilaisravintoloiden ja sukellusyritysten. Yhteistä kaikille on se, että ne sijaitsevat kuvankauniilla vihreillä saarilla, jotka hädin tuskin rikkovat merenpintaa. Pinnan alta löytyykin toinen maailma värikkäine kaloineen ja koralliriuttoineen. Määränpäämme on Key West, Florida Keysin eteläisin kärki.

Tänne asettui myös kirjailija Ernest Hemingway. Yhä nykyäänkin Key West on monien rohkeiden taiteilijoiden koti.

Key Westistä löytyy trooppinen idylli, jollaista ei ole monessakaan paikassa USA:ssa. Viehättävä vanha kaupunki kookospalmuineen kutsuu rentoutumaan ja nauttimaan ravintoloiden, baarien ja uniikkien kauppojen palveluista.

Katselemme kaupunkia lähemmin ja käymme myös Hemingwayn kotitalolla (sisäänpääsymaksu ei sisälly hintaan). Sitten otamme kurssin kohti pohjoista ja hotelliamme Homesteadissa.

Päivä 4
Homestead, Evergladesin kansallispuisto - ajelusuokopterilla ja Fort Myers

Tänään otamme kurssin kohti Evergladesin kansallispuistoa, joka on päässyt Unescon maailmanperintökohteiden listalle. Puisto on USA:n laajin subtrooppinen erämaa-alue. Lähdemme liikkeelle Homesteadista ja matkaamme yli ”the Gladesin” keskisen osan. Pienet poikaset vaikuttavat melkoisen vaarattomilta verrattuna aikuisiin alligaattoreihin, jotka voivat kasvaa jopa nelimetrisiksi. Evergladesin kansallispuistossa, jonka pinta-ala on 6 100 km2, elää suurin amerikkalainen alligaattoripopulaatio. Eläinten lisäksi puiston kasvillisuus on kiinnostava orkideoineen, sypresseineen jne.

Evergladesin monipuoliseen eläimistöön kuuluu värikkäitä lintuja sekä krokotiileja ja alligaattoreita, jotka elävät täällä – ainoana paikkana maailmassa – rinta rinnan. Okeechobeejärveen on vuosien varrella rakennettu patoja, jotta saataisiin parempaa viljelysmaata. Patoaminen on muuttanut alueen ekosysteemin vedensaantia. Ekosysteemin palauttaminen entiselleen on poliittisesti tärkeä asia, mikä merkitsee, että Evergladesilla on toivoa. Alue on valtava ja siellä saa käsityksen yhdestä maailman ainutlaatuisimmista ekosysteemeistä.

Evergladesia kuvaillaan usein suoalueeksi, mutta todellisuudessa se on hitaasti virtaavien jokien jättimäinen verkosto. Ajelemme suokopterilla ja lähes lennämme yli matalan veden tiiraillen eläimiä. Toivottavasti näemme alligaattoreita ja lintuja nauttiessamme upeasta kasvillisuudesta. Amerikkalaiset ovat yleensä taitavia esittelemään kansallispuistojaan, ja Everglades on elämys kaikille. Rämeveneajelu tapahtuu Everglades Safarin läheisyydessä. Siellä pääsemme tutustumaan miccosukee-intiaanien elämäntapaan. Amerikan hallituksen ei koskaan onnistunut saada otetta miccosukee-heimosta, ja 1800-luvulla heimo itse päätti asettua rämeikköiseen Evergladesiin välttyäkseen hallituksen vainolta. Täällä suoalueella intiaanit mukautuivat sen erikoisiin olosuhteisiin ja loivat itselleen uuden elämän yhteisymmärryksessä paikallisen luonnon kanssa. Muutamat heimon jäsenet vievät meidät mielenkiintoiselle ja jännittävälle suokopteriajelulle. Liu’umme elegantisti pitkin ”River of Grassia”, kuten Evergladesia usein kutsutaan kiitos hitaasti virtaavan veden ja monien vesikasvien.

Evergladesista ajamme länteen määränpäänämme Fort Myers, jossa yövymme.

Päivä 5
Fort Myers - Edisonin talviasunto, St. Petersburg/Clearwater - Tarpon Springs ja Crystal River

Kuten nimikin antaa ymmärtää, Fort Myers oli kerran pelkkä linnake. Puolustuslinnaketta tarvittiin paikallisten seminole-intiaanien hyökkäyksiä vastaan. Kun vuonna 1858 onnistuttiin sopimaan rauhasta intiaanipäällikkö Billy Länkisäären (Billy Bowlegs) kanssa, uudisasukkaat saattoivat levittäytyä laajemmalle alueelle. Linnake sijaitsee Caloosahatcheejoen rannalla, ja kaupunki perustettiin 1886. Puolustustarkoituksiin linnaketta käytettiin seuraavan kerran Amerikan sisällissodassa.

Kaupungista on viime vuosikymmeninä tullut eräänlainen portti Floridan lounaisosaan, joka on yksi osavaltion tärkeimmistä matkailualueista. Vanhassakaupungissa, River Districtissä, seisoo 100 vuotta vanhoja taloja, joista on tehty kauppoja, ravintoloita ja gallerioita. Kuulemme lisää entisaikojen tunnelmasta ja ajasta, jolloin Fort Myers oli pieni kalastajakylä ja Thomas Edison sekä Henry Ford rakennuttivat tänne talviasuntonsa.

Kaksi kaunista puutaloa isossa puutarhassa lähellä Caloosahatcheejokea toimivat suunnilleen yhtä aikaa talviasuntona maailmankuululle keksijälle Thomas Alva Edisonille ja kokoonpanolinjan isälle Henry Fordille, jotka työskentelivät yhdessä ja ystävystyivät. He tarvitsivat paikkaa, jonne paeta kotikaupunkiensa kylmyyttä, ja rakennuttivat Seminole Lodgen ja The Mangoesin. Talot ovat toimineet museoina vuodesta 1965.

Seuraavaksi suuntaamme St. Petersburgiin (jonka paikalliset tuntevat nimellä St. Pete), osavaltion 5. väkirikkaimpaan kaupunkiin. Tampa Bayn länsipuolella sijaitseva niemi on varma pysähdyspaikka seikkailunhaluisille ihmisille. St. Petersburgissa käynti yhdistetään mielellään käyntiin Clearwaterissa, joka tunnetaan parhaiten valkohiekkaisista rannoistaan. Meillä on aikaa syödä lounasta ennen kuin jatkamme matkaa Tarpon Springsin kautta Crystal Riveriin ja sen kuumille lähteille.

Crystal Riverin seudulla ilma voi olla hieman tavanomaista kosteampaa.

Päivä 6
Crystal River - lisämaksullinen retki snorklaamaan manaattien kanssa villissä luonnossa - vierailu Homosassa State Parkissa ja Orlandossa

”Snorklausta manaattien kanssa” -retken ostaneet lähtevät tänään aikaisin tapaamaan manaatteja. Paikalle täytyy ehtiä ennen kuin ne uivat kauemmas järvelle. Alueen kuumat lähteet ovat syy sille, että niin monet manaatit ovat asettuneet tänne. Mahdollisuudet nähdä näitä lempeitä jättejä ovat näin ollen sataprosenttiset. Kapteeni ja miehistö kertoo meille perusteellisesti retken kulusta ja kuinka meidän tulee toimia luonnon ja manaattien vieraina. Manaatit ovat niiden luontaisessa elinympäristössä ja vapaina. Tästä syystä emme myöskään voi taata, miten paljon manaatteja näemme.

Kohtaaminen näiden jättikokoisten ja hieman kummallisten, mutta hyväntuulisten eläinten kanssa on ihan yksinkertaisesti elämys.

Kun matka Floridaan osuu talveen, snorklaaminen manaattien vesillä on mahdollista. Kesäkaudella manaatit hakeutuvat kauemmas Meksikonlahdelle.

Palattuamme retkeltä kokoonnumme jatkamaan matkaa yhdessä kohti itää. Ensin käymme kuitenkin Homosassa State Parkissa, jossa yritämme bongata villieläimiä sekä manaatteja. Kuumien lähteiden ansiosta alueen eläimistö on rikas. Kävelemme pitkin korotettuja reittejä ja väijymme Floridan eläimiä.

Seuraavaksi ajamme Orlandoon, teemapuistojen pääkaupunkiin. Alueella oli ainoastaan sitrusviljelmiä, kunnes vuonna 1965 Walt Disney osti edulliseen hintaan palan maata ja perusti Disneyworldin. Siitä lähtien tänne on ilmestynyt huvipuisto toisensa perään, ja kaupungissa käy nykyään noin 68 miljoonaa vierailijaa, joista osa on kongressivieraita ja osa huvittelijoita kaikkialta maailmasta.

Orlando levittäytyy laajalle maantieteelliselle alueelle, mutta todellista keskustaa sillä ei ole. Meillä on Orlandossa joka päivälle yhteistä ohjelmaa, joista kaksi retkeä tulee varata jo ennen matkaa. Vaihtoehtoisesti voit itse suunnitella oleskelusi ja tekemisesi, matkanjohtaja auttaa mielellään.

Päivä 7
Orlando - lisämaksullinen kokopäiväretki St. Augustineen ja Daytona Beachille, hintaan sis. lippu Castillo de San Marcosin kansallismonumentille

Päivän Albatros-retki vie St. Augustineen, USA:n vanhimpaan eurooppalaisten perustamaan kaupunkiin. St. Augustine on hurmaava vanha kaupunki, josta tulee mieleen Espanja ja Välimeri. Kaupungin perusti vuonna 1565 espanjalainen amiraali Pedro Menéndez de Avilés, joka nimesi kaupungin San Agustíniksi, sillä hänen laivueensa oli nähnyt maata Floridassa 11 päivää aikaisemmin, 28. elokuuta, joka on Pyhän Augustinuksen päivä. Vuonna 1702 kaupunki tuhoutui tulipalossa, mutta rakennettiin kiireesti uudelleen. Jo vuoteen 1763 mennessä St. Augustinesta oli tullut tärkeä hallinnollinen keskus ja sitä alettiin pitää itäisen Floridan pääkaupunkina. Vuosien varrella kaupunki oli milloin espanjalaisten, milloin englantilaisten hallinnassa, kunnes vuonna 1819 se julistautui amerikkalaiseksi. Espanjalaiset juuret ovat silti yhä vahvat.

Emme voi olla huomaamatta espanjalaista alkuperää kulkiessamme historiallisella alueella St. George Streetillä ja vieraillessamme Castillo de San Marcosissa, joka on yksi USA:n vanhimmista linnoituksista. Linnoituksen perustukset ja muuri ovat yhä pystyssä, ja linnoitusta voi – ikä huomioon ottaen: rakentaminen alkoi 1672 – kuvata melko hyvin säilyneeksi. Retken hintaan sisältyy pääsy linnoitukseen. Katselemme lähemmin näyttelyitä ja saamme käsityksen linnoituksen historiasta ja samalla koko alueesta.

Olemme varanneet pari tuntia aikaa kapeilla kaduilla kuljeskelemiselle ja lounaalle (omakustanteinen). St. George Streetiltä löytyy varmasti mukava lounaspaikka, sillä kävelykadun kahvila- ja ravintolavalikoima on laaja. Jälkiruoaksi kannattaa tilata viipale Key Lime Pie -torttua, joka on floridalainen erikoisuus. Kyse on mureasta tortusta, jossa on makea, limetin mehulla ja kuorella maustettu herkullinen täyte.

Suositeltava käyntikohde on myös alue kauniin Magnolia Avenuen ympäristössä, jossa sijaitsee pieni Nuoruuden lähteen arkeologinen puisto, jonka väitetään olevan paikka, josta Amerikan siirtokunta sai alkunsa 1513, kun espanjalainen löytöretkeilijä Ponce de Leon astui maihin Floridassa. Väitteen mukaan ensimmäinen paikka ei ollutkaan Plymouth Rock, jonne Mayflower-alus tuli vasta 1620.

Parin St. Augustinessa vietetyn tunnin jälkeen palaamme takaisin Orlandoon Daytona Beachin kautta. Daytona Beach on rantakaupunki, joka ylpeilee olevansa ainoa, jossa autoilla on lupa ajaa rannalla. Aiemmin kaupunki tunnettiin parhaiten elokuvien kulissina, nykyään se on kuuluisa moottoriradoistaan. Ajamme Daytona International Speedwayn ohi ja pysähdymme kaupungissa.

Päivä 8
Orlando - lisämaksullinen kokopäiväretki Kennedy Space Centeriin - Cape Canaveraliin ja Cocoa Beachille

Päivän Albatros-retki on kokopäiväretki avaruuslentojen merkeissä NASA:n Kennedy Space Centeriin Cape Canaveralissa. Alue avaruuskeskuksen ympärillä Atlantin puolella on luonnonsuojelualuetta. Pääsylipulla pääsee katsomaan sekä IMAX-elokuvia että näyttelyitä, joten olemme varanneet vierailuun reilut viisi tuntia aikaa.

Pyrimme saapumaan avaruuskeskukseen suunnilleen silloin, kun sen ovet avautuvat. Avaruuskeskuksen alueella on suositeltavaa lähteä kaksituntiselle opastetulle bussikierrokselle (Kennedy Space Center Bus Tour). Kierroksia on useita, kysy neuvoa matkanjohtajalta etukäteen.

Kohokohtiin kuuluvat mm. avaruussukkula Atlantis, Hubble-avaruusteleskooppi (malli), avaruusohjelma Apollo raketteineen ja avaruussukkuloineen, Saturn V sekä IMAX-elokuvat, jotka kertovat kaikesta asiaan liittyvästä alkaen avaruusmatkojen pioneereista aina USA:n ja Neuvostoliiton väliseen kilpailuun avaruuden valloituksesta.

Kotimatkalla ajamme keskustan eteläpuolitse ja katsastamme lähemmin Cape Canaveralin ja Cocoa Beachin alueen.

Päivä 9
Orlando - omaa aikaa tai yhteiskuljetus huvipuistoon ja ostoksia outlet-myymälässä

Päivä on varattu omille seikkailuille. Tänään on mahdollisuus käydä joissakin alueen kuuluisista teemapuistoista. Disneyworldiä ei voi jättää väliin – ihan konkreettisesti: Walt Disney World Resort, johon kuuluu useita erilaisia teemapuistoja, hotelleja, ravintoloita, liikkeitä ja viheralueita, kattaa noin 100 km2:n suuruisen alueen. Jos tykkäät erilaisista vempeleistä ja hurjasta kyydistä, suuntaa Disney’s Hollywood Studios -puistoon. Rock ’n’ Rollercoaster kiihtyy nollasta sataan kilometriin tunnissa kolmessa sekunnissa ja Twilight Zone Tower of Terrorissa nouset hissiin, joka putoaa 13 kerrosta. Epcot-teemapuiston Mission:Spacessa voit kokea painottomuuden kuin astronautti avaruudessa, tosin keskipakoisvoiman avulla – villi elämys! Universal Studios Orlando on erinomainen kohde henkilöille, jotka eivät välitä ihan niin villistä menosta. Paikka muistuttaa Universal Studios Hollywoodia. Myös International Drive -kadun varrella on paljon huvituksia, ravintoloita ja baareja.

Mikäli shoppailu kiinnostaa enemmän, kaupungin laidalla on iso outlet-myymäläalue, Premium Outlets. Siellä myydään merkkituotteita reilusti alennettuun hintaan.

Matkanjohtaja suunnittelee reitin yhdessä kuljettajan kanssa ryhmän toiveiden pohjalta. Yleensä reittimme kulkee vähintään yhden huvipuiston, International Driven ja yhden Premium Outletin kautta. Sovimme joko yhteisen paluuajankohdan tai jokainen palaa hotellille omatoimisesti.

Päivä 10–11
Orlandosta Miamiin ja kotimatka
Kun on aika lähteä kohti lentokenttää, bussi noutaa meidät hotellilta ja ajamme Miamin lentokentälle. Pysähdymme kiinnostavissa kohteissa matkan varrella, mikäli lentoaikataulu antaa myöten. Helsinkiin saavutaan seuraavana päivänä.

Lisämaksulliset retket

Orlandon retkipakettiin sisältyy:

• Kokopäiväretki St. Augustineen ja Daytona Beachille, sis. lippu Castillo de San Marcosin kansallismonumentille
• Kokopäiväretki Kennedy Space Centeriin, Cape Canaveraliin ja Cocoa Beachille

Hinta: 98€/hlö

• Crystal River - retki snorklaamaan manaattien kanssa villissä luonnossa. Kapteeni ja miehistö kertovat perillä perusteellisesti retken kulusta ja kuinka meidän tulee toimia luonnon ja manaattien vieraina ja niiden ehdoilla.

Hinta: 78€/hlö

Retket tulee varata viimeistään 45 päivää ennen matkaa.

Hintatiedot

Yhden hengen huoneen lisämaksu
598€
Hintaan sisältyy
 • reittilennot Helsinki – Miami – Helsinki (välilasku menossa ja paluussa) turistiluokassa
 • majoitus 9 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa keskitason hotelleissa
 • aamiaiset
 • kuljetukset, retket ja sisäänpääsyt ohjelman mukaan
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • lisämaksu yhden hengen huoneesta 648€
 • lisämaksulliset retket
 • ESTA-matkustuslupa USA:han (hinta noin 21 USD). Katso tarkemmat tiedot ja hakuohjeet "Passi ja viisumi USA:ssa"-osiosta täältä: https://www.albatros-travel.fi/hyva-tietaa/matkustussaantoja-usahan
  Huom. netissä on tarjolla välitystoimistojen palveluja, jotka ovat huomattavasti kalliimpia kuin tämän USA:n virallisen ESTA-sivuston palvelu.
 • paikalliset juoma- ja palvelurahat noin 35 USD/henkilö
 • muut ruokailut ja juomat matkan aikana

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Pakkaaminen

 • pieni reppu tai laukku
 • matka-adapteri (USA.ssa pistokkeissa on kaksi kapeaa reikää)
 • aurinkosuojavoidetta
 • hattu tai lippis
 • kevyt pusakka tai villatakki
 • urheilusandaalit tai lenkkarit

Yöpymiset

Miami: 2 yötä
Homestead:
 1 yö
Fort Myers: 1 yö
Crystal River: 1 yö
Orlando: 4 yötä

Välimatkoja

Päivä 3: 520 km
Päivä 4: 320 km
Päivä 5: 400 km
Päivä 6: 160 km
Päivä 7: 400 km
Päivä 8: 250 km
Päivä 9: 25 km
Päivä 10-11: 410 km

Bussimatkat

Matka on suunniteltu niin, että pääsemme kokemaan mahdollisimman paljon sekä kansallispuistoja että kaupunkeja. Tämä tarkoittaa, että joinakin päivinä ajomatkat ovat suhteellisen pitkiä. Pysähdymme matkan varrella kuitenkin useita kertoja ja nautimme maisemista. Yhdysvallat on mielenkiintoista kokea ”tien päältä”!

Bussit ovat USA:ssa yleensä mukavia. Ovia on kuitenkin tavallisimmin vain yksi. Mukitelineet ja edessä olevan istuimen selkäosan verkkotaskut puuttuvat usein. Tästä syystä kannattaa ottaa mukaan reppu, jota voi käyttää henkilökohtaisten tavaroiden säilytykseen ja kuljetukseen retkillä ja bussissa.

Ilmasto ja pukeutuminen

Sää helmikuussa Floridassa on yleisesti ottaen miellyttävä. Esim. päivän keskilämpötila Miamissa on noin +20-22C. Orlando sijaitsee pohjoisempana ja siellä lämpötilat ovat matalammat, keskilämpötilan ollessa noin +18-19C. Illat voivat olla viileitä ja USA:ssa esim. osotoskeskuksissa sekä ravintoloissa ilmastointi on voimakasta. Ota matkalle mukaan myös lämmintä vaatetusta.

Wi-Fi ja internet hotelleissa USA:ssa

Monissa hotelleissamme on ilmainen langaton internetyhteys tai yhteyskaapeli huoneissa.

Yhteys ja yhteyden laatu on kuitenkin osoittautunut vaihtelevaksi. Jotkut hotellit tarjoavat ilmaista langatonta yhteyttä huoneissa, kun taas toisissa ilmainen internet yhteys on tarjolla yhteisissä tiloissa (kysy internetyhteydestä kirjoittautuessasi sisään hotelliin tai tiedustele asiaa matkanjohtajalta). Joskus signaali on voimakkain yhteisissä tiloissa, jolloin kannattaa luopua taistelusta huoneessa ja siirtyä käyttämään internetiä vaikka hotelliaulaan. Monesti signaalin voimakkuus riippuu huoneen sijainnista suhteessa lähimpään reitittimeen.

Jotkin hotellit ottavat maksun internetin käytöstä. Yleensä yhteys on näissä paikoissa parempi.

Yksi paikka, joissa voi käyttää ilmaista langatonta internetyhteyttä, ovat kahvilaketjut, kuten Starbucks. Niitä löytyy isommissa kaupungeissa yleensä lähistöltä.

Aamiaiset

Amerikkalainen aamiainen on suhteellisen yksinkertainen verrattuna pohjoismaiseen. Useimmissa hotelleissa USA:ssa aamiainen on ns. mannermainen aamiainen (eng. continental breakfast), johon kuuluu yleensä kahvi/tee, mehu, paahtoleipä sekä voi ja marmeladi. On ihan tavallista, että hotelliaamiaisella USA:ssa käytetään kertakäyttöastioita, sillä monet ottavat aamiaisen mukaansa.

Amerikkalainen juomarahakulttuuri voi tuntua meistä pohjoismaalaisista hieman oudolta. Juomarahat ovat kuitenkin merkittävä osa esim. tarjoilijoiden palkkaa. Matkanjohtaja kertoo juomarahakäytännöistä tarkemmin paikan päällä.

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 20 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Passi ja viisumi

Passi ja ja ESTA-markustulupa USA:han

Tarvitset ESTA-matkustusluvan USA:n matkalle. Lupa on anottava sähköisellä lomakkeella viimeistään 72 tuntia ennen matkaa. Suosittelemme hakemaan luvan hyvissä ajoin. Aloittaessasi ESTA-hakemuksen, järjestelmä lähettää sähköpostiisi nelimerkkisen koodin jolla hakemus vahvistetaan. Tämän jälkeen pääset jatkamaan hakemuksen tekoa.

Lue lisää: https://www.albatros-travel.fi/hyva-tietaa/matkustussaantoja-usahan

Tarkista, että passisi on voimassa. Passin tulee olla voimassa 6 kuukautta matkan jälkeen. Tämän lisäksi passin on oltava:
- koneellisesti luettava
- passissa on oltava skannattu valokuva sekä biometrinen tunniste (Suomi otti käyttöön bio-tunnistepassit 21.8.2006, sitä aikaisemmat passit eivät ole enää voimassa 1.4.2016 lähtien).

Yhdysvallat on tiukentanut (21.1.2016) sääntöjään koskien Visa Waiver –ohjelmaan (VWP) kuuluvien maiden kansalaisia. Suomen kansalaiset saavat edelleen matkustaa Yhdysvaltoihin ja viipyä maassa viisumitta 90 päivän ajan hyväksytyllä ESTA-hakemuksella sekä voimassa olevalla passilla.

Huom: Suomen kansalaisten, jotka ovat matkustaneet tai oleskelleet Iranissa, Irakissa, Sudanissa tai Syyriassa 1.3.2011 jälkeen tai joilla on kaksoiskansalaisuus jossain kyseisistä maista, tulee hakea viisumia Yhdysvaltojen suurlähetystöstä tai konsulaatista. Mikäli heillä on jatkuva, aikaisemmin myönnetty ESTA-hakemus, se katsotaan mitätöidyksi ja matkustajan tulee anoa viisumia suurlähetystöstä tai konsulaatista.

Turvatoimet lentomatkoilla USA:han

TSA-hyväksytyt matkalaukkulukot suositeltavia USA:han matkaaville ja elektroniset laitteet käsimatkatavaroissa

USA:n lentokentän turvatarkastajilla on oikeus tarkastaa matkalaukun sisältö, vaikka omistaja ei ole paikalla.  TSA-hyväksytty (Transportation Security Administration) lukko voidaan avata ja sulkea viranomaisten toimesta ilman lukon rikkomista (heillä on "pääavain", joka käy kaikkiin TSA-lukkoihin, myös yhdistelmälukkoihin), kun taas tavanomainen lukko voidaan murtaa auki laukun tutkimista varten.

TSA-lukko on täysin turvallinen käyttää, koska sen saavat auki vain viranomaiset ja laukun omistaja.

USA:n viranomaiset ovat tiukentaneet käsimatkatavaroihin pakattujen matkapuhelimien, tablettien, tietokoneiden ja muiden elektronisten laitteiden tarkastuksia. Laitteiden akkujen tulee olla ladattuja, jotta laitteet voidaan käynnistää turvatarkastuksessa.

Akun ollessa tyhjä, tai jos laitetta ei voida kytkeä päälle, viranomaiset voivat vaatia laitteen haltuunottoa. Matkanteko saattaa näin viivästyä ja mahdollisuus jatkoyhteyksien menettämiseen kasvaa.

Lisätietoa esim. British Airwaysin kotisivulta:
http://www.britishairways.com/travel/flightops/public/en_us?p_faqid=5047

 

 

Aamiainen

.

Pohjois-amerikkalainen aamiaiskulttuuri poikkeaa pohjoismaalaisesta. Aamiainen on suurimmassa osassa keskitason hotelleja Kanadassa ja USA:ssa ns. ”mannermainen aamiainen” (continental breakfast). Aamiainen sisältää tavallisesti kahvia/teetä, mehua, paahtoleipää, marmeladia ja voita. Käytössä on monin paikoin edelleen kertakäyttöisiä aterimia ja lautasia. Monet ottavat aamiaista mukaansa, ”to go”-tyyliin.

Yleistä matkustustietoa

Turvallinen matkakokemus

Haluamme, että tunnet olosi turvalliseksi Albatros-matkallasi. Aina siitä alkaen kun varaat matkasi, siihen saakka kun palaat kotiin monta kokemusta rikkaampana – siitäkin huolimatta, että maailmassa on koronavirusta. Tätä ajatellen olemme koonneet tietoa ja ohjeita, kuinka minimoida tartuntariski matkalla. Kuitenkin niin, että voit myös nauttia matkastasi ja sen suomista elämyksistä. Näihin toimiin kuuluu mm. seuraavaa:

 • Kaikki matkanjohtajamme ovat sertifioituneet WHO:n ohjeistusten mukaisesti tartuntojen minimoimiseksi.
 • Edellytämme kaikkia yhteistyökumppaneitamme matkakohteissa kiinnittämään erityistä huomiota siivoukseen ja puhtaanapitoon.
 • Tiedotamme kaikkia asiakkaitamme matkavakuutuksen tärkeydestä sekä siitä, miten minimoida tartuntariski.

Lue lisää täältä

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 4 out of 5 by from Suota ja cityä! 12 päivän reissu ympäri Floridaa takana, väsynyt mutta tyytyväinen. Matkan ensimmäinen yöpymispaikka Miami Beachilla, Ocean Five, oli hieman tyly aloitus matkalle. Huoneet olivat ahtaat ja nuutuneet, laukuille ei ollut juurikaan tilaa ja aamupala oli todella vaatimaton, mutta sijainti oli mitä parhain. Oli lupa odottaa matkan edetessä parempaa, ja niinhän siinä kävikin, hotellit olivat jatkossa hyviä. Key Westissä olisimme mielellämme yöpyneet ja viettäneet enemmän aikaa, tämä sanoivat monet muutkin. Uintiretkellä manaattien kanssa ei aina paista aurinko kuten matkaesitteen kuvassa. Kokonaisuutena matka onnistui hyvin, järjestelyt toimivat ja matkanjohtajamme oli todella pro.
Date published: 2019-03-19
Rated 5 out of 5 by from Hieno matka, paljon nähtävää. Kattava matkapaketti Floridasta, kaikki tärkeimmät kohteet tuli käytyä ohjalman mukaisesti. Oppaamme Jukka oli perehtynyt kohteeseen ja tarjoili tietoja sopivina annoksina matkan kuluessa. Hotellien taso vaihteli, mutta yhden yön yöpymisissä sillä ei ollut suurta merkitystä. Kuten muillakin Albatrossin matkoillamme ryhmä oli sopivan kokonen (27 henkeä) ja kaikki olivat mukavaa matkaseuraa. Kohokohtana käynti Kennedy Space Centerissä. Miinuksena muutama viileä päivä.
Date published: 2019-11-27
Rated 4 out of 5 by from Hyvä matka, mutta pikku viilausta tulevalle matkalle. Ensinnäkin matkanjohtaja Jukka oli todella asiansa osaava ja hyvä opas, huomioi hyvin matkalaiset ja olosuhteet, hänelle iso kiitos. Matkalla näki ja koki paljon, mutta tuli paljon autossa istumista, olisiko päivät voineet olla lyhyempiä ja jotakin olisi voinut jättää pois? Hotellien taso ei ollut tyydyttävä. Varsinkin Miamin hotellin sijainti ok, mutta taso huono. Key Westissä olisi pitänyt ehdottomasti olla enemmän aikaa, nyt pitkä ajomatka ja perillä vain muutama tunti. Toinen yöpyminen olisi voinut olla siellä. Fordin ja Edisonin museossa olisi pitänyt olla paljon enemmän aikaa, nyt piti kiireellä suikkia paikat. Kenedy space center oli hieno kokemus ja aikaa oli riittävästi, hyvä retki. Ajelu suokopterilla oli myös hauska. Jäimme kaipaamaan yhteisiä aterioita, joita aikaisemmin muilla Albatrossin reissuilla on ollut. Olisi tiivistänyt porukkaa. .
Date published: 2019-03-07
Rated 4 out of 5 by from Hyvä kokonaisuus Palasimme reissultamme pari päivää sitten oikein tyytyväisinä. Erityiskiitos matkanjohtaja Jukalle, joka oli asiantunteva ja osaava. Ohjelma oli monipuolinen ja riittävän tiivis. Kehitysehdotuksena esittäisimme yöpymistä Key Westissä. Kennedy Space Centerissä voisi viipyä vähän pidempään, 6 tuntia on niukka tähän kohteeseen. Hotellit Orlandossa ja Homesteadissa heikkotasoisia. Mm. siisteydessä parannettavaa.
Date published: 2019-11-24
Rated 5 out of 5 by from Upea matka Vietimme 10 aurinkoista päivää Floridaa kierrellen. Matkamme onnistumisen takasi jo edelliseltä Amerikan matkaltamme tuttu kymmenen pisteen arvoinen matkanjohtajamme. Kiva ryhmä. Tutustuimme uusiin ihmisiin. Hyvä Albatros.
Date published: 2019-03-07
Rated 5 out of 5 by from Kattava ja kaikin puolin onnistunut reissu kertakaikkiaan! Olin matkalla viime viikolla ja olen erittäin tyytyväinen. Matkaopas oli ihan loistava. Jukka oli paneutuvin ja pätevin opas, johon olen koskaan törmännyt. Kaikki järjestelyt toimivat sujuvasti ja opas piti meistä muutenkin todella hyvää huolta. Hotellikortit ja herätyksetkin huolehdittiin valmiiksi, ja tietoa matkan kulusta ja kohteesta tuli vähintäänkin riittävästi.
Date published: 2019-11-24
Rated 4 out of 5 by from Kaiken kaikkiaan hieno matka Sisältörikas matka jonka olisi voinut kyllä tehdä Finnairin suoralla lennolla vaikka olisi tullut lisää maksettavaa. Päivät olivat pitkät mutta tosi antoisat. Ensimmäinen hotelli oli heikko.Rallia kadulla läpi yön,vireisestä huoneesta kuului tavallinen puhe, sängyt loppuun nukuttu.Muuten hotellit hyvät. Loistava asiantunteva opas.Paljon tuli tietoa ja hyvin valitut matkakohteet.Hinta-laatusuhde erittäin hyvä.
Date published: 2019-03-08
Rated 4 out of 5 by from Matkapaketti ihan yes: Florida on the road Olimme matkalla marraskuussa 2019. Matka täytti varsin hyvin esitteen luomat odotukset. Aikataulut pitivät hyvin. Bussinkuljettaja oli kokenut ja rauhallinen. Kyyti oli turvallista. Matkaseurueeseen kuului kokeneita matkailijoita, mukavaa konstailematonta väkeä. Hotellihuoneissa oli jääkaapit, mikroaaltouunit, silityslaudat ja ilmastointi, joka tosin joissakin huoneissa oli turhan meluisa. Sanoisin, että ne huoneet, jotka meille sattuivat, olivat niiden kuluneisuus, ilmastoinnin meluisuus ja ympäristömelu huomioon otten vain noin kolmosen tasoa eurooppalaisittain. Sängyt tosin olivat kaikissa hotelleissa erinomaiset, jota ne eivät hyvissäkään eurooppalaisissa hotelleissa välttämättä lainkaan ole. Kiertomatkan kohteet oli hyvin valittu. Etäisyydet olivat siedettäviä, koska meillä oli hyvä bussi, ja sopivasti taukoja. Taukopaikkojen valinta oli sujuvaa ja osin joustavaakin matkanjohtajamme ja bussinkuljettajamme sujuvan yhteistyön ja molempien hyvän kohdetuntemuksen ansiosta. Matkanjohtajamme Jukka oli erittäin asiantunteva, tunsi kohteet hyvin, ja kertoi selkeästi matkakohteista ja aikatauluista. Hän oli positiivinen ja valmis neuvomaan kaikissa kysymyksissä koko ajan. Hyvä reissu kokonaisuutena. Suosittelen sille, joka haluaa nähdä Etelä-Floridaa monipuolisesti lyhyehkön ajan sisällä. Pieni kehittämisehdotus seuraavia matkoja silmällä pitäen: käyntikohteisiin voisi, vaikkapa maksullisena retkenä, sisällyttää jonkin merellisen kokemuksen, vaikkapa retken katsomaan pesusienten kalastusta, taikka pienimuotoisen risteilyn esim. Miamin edustalla, jollakin joella tms. Mutta ei missään tapauksessa mitään rannalla löhöilypäivää.
Date published: 2019-11-24
 • y_2022, m_10, d_4, h_21
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.34
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_20
 • loc_fi_FI, sid_USRTR27, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja