Rento ja aurinkoinen Florida

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Historiaa, kulttuuria, elämyksiä, aurinkoa ja kesätunnelmaa auringonpaisteen osavaltiossa Floridassa.

Lähde mukaan ja koe ”Sunshine Staten” parhaat palat. Matkaohjelmassa on kaupunkikierros Miamissa ja kokopäiväretki leppoisaan Key Westiin Florida Keysin saariketjun eteläkärjessä. Lisäksi saamme kyytiä rämeveneillä Evergladesin kansallispuistossa ja käymme Edisonin talvikodissa. Saat myös tilaisuuden snorklata manaattien kanssa Crystal Riverissä. Orlando toimii tukikohtanamme vieraillessamme historiallisessa St. Augustinessa ja mielenkiintoisessa Kennedy Space Centerissä.

Matkalla on mukana suomalainen matkanjohtaja. Majoitumme keskitason hotelleihin. Matka-ajankohtana sää on kotimaassa yleensä harmaa, mutta Floridassa pääsemme nauttimaan lämmöstä ja valosta.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Kyllä

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Yhdysvaltain dollari

Päiväohjelma 11 päivää
Päivä 1
Lento Helsinki – Miami, USA. Majoittuminen hotelliin (n. 55 km).
Päivä 2
Kokopäiväretki Florida Keys -saarijonon eteläkärkeen ja Key Westiin. Yöpyminen Marathonissa.
Päivä 3
Marathon, kilpikonnasairaala, Evergladesin kansallispuisto, ajelu rämeveneellä ja Fort Myers.
Päivä 4
Fort Myers, Edisonin talviasunto – Clearwater, Tarpon Springs ja Crystal River
Päivä 5
Crystal River. Lisämaksullinen retki snorklaamaan manaattien kanssa villissä luonnossa. Vierailu Homosassa State Parkissa ja Orlandossa
Päivä 6
Orlando. Lisämaksullinen kokopäiväretki St. Augustineen ja Daytona Beachille, hintaan sis. lippu Castillo de San Marcosin kansallismonumentille
Päivä 7
Orlando. Lisämaksullinen kokopäiväretki Kennedy Space Centeriin, Cape Canaveraliin ja Cocoa Beachille
Päivä 8
Orlando. Omaa aikaa tai yhteiskuljetus huvipuistoon ja ostoksia outlet-myymälässä
Päivä 9
Orlando – Miami. Kiertoajelu Miamissa: Coral Gables, Coconut Grove Park ja Little Havana
Päivä 10
Miami ja kotimatka
Päivä 11
Saapuminen Helsinkiin.

Hotelli

Hotellimme

Alla on esimerkit hotelleista, joita käytämme tällä matkalla. Hotellit ovat nämä tai vastaavat.  Vahvistamme hotellit yhteystietoineen aina matkadokumenttien mukana, viimeistään viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Quality Inn Florida City, Homestead

 • Ilmastointi
 • Kahvin- ja teenkeitin
 • Hiustenkuivain
 • Kaapeli-TV
 • Silitysvälineet

Miellyttävä motelli siajitsee Highway 1:n varrella Florida Cityssä/Homesteadissa, sijainti on hyvä matkaohjelmaamme ajatellen. Yövymme täällä Key Westistä palatessamme. Pihalla on uima-allas ja kaikissa huoneissa on maksuton wifi ja kaapeli-TV. Kävelyetäisyydellä on useampia ravintoloita.

Lue lisää: http://www.qualityinnfloridacity.com/

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta).

Best Western Fort Myers Waterfront, Fort Myers

 • Ilmastointi
 • Kahvin- ja teenkeitin
 • Hiustenkuivain
 • Kaapeli-TV
 • Silitysvälineet

Hotelli on aivan rannassa (laituri, ei hiekkarantaa) Fort Myersin pohjoisosassa.  Hotellissa on ulkouima-allas, kuntosali ja tilavissa huoneissa on maksuton wifi ja kaapeli-TV. Kävelyetäisyydellä on ravintoloita.

Lue lisää: http://www.bestwesternwaterfront.com/

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta).

Plantation, Crystal River

 • Ilmastointi
 • Kahvin- ja teenkeitin
 • Kaapeli-TV
 • Hiustenkuivain
 • Silitysvälineet

Perinteikäs Plantation on lähellä Crystal Riverin kuumia lähteitä, Banana Islandia ja manaattien kotivesiä. Hotellissa on ulkouima-allas ja ravintola. Kaikissa huoneissa on maksuton wifi.

Lue lisää: http://www.plantationoncrystalriver.com/

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta).

Rosen Inn Lake Buena Vista

 • Ilmastointi
 • Kahvi/teekeitin
 • Hiustenkuivain
 • Kaapeli-TV
 • Silitysvälineet

Hyvä tukikohta Orlandon ja ympäristön tutkimiselle: hotelli sijaitsee eteläisessä Orlandossa, lyhyen ajoetäisyyden päässä useammasta teemapuistosta. Hotellilla on ulkouima-allas ja huoneissa on maksuton wifi sekä kaapeli-TV. Kävelyetäiyydellä on useampia ravintoloita.

Lue lisää: www.rosenlbv.com 

 

 

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta).

Washington Park Hotel

 • Silitysrauta ja -lauta (pyydettäessä)
 • Hiustenkuivain
 • Kaapeli-tv
 • Teen/kahvinkeitin
 • Ilmastointi

Hotelli sijaitsee rauhallisella ja keskeisellä paikalla Miamin South Beachin alueella, lähellä historiallista Art Deco-aluetta, Ocean Drivella. Hotelli on lähellä rantaa ja hotellissa on ulkouima-allas ja kuntosali.

Kaikissa huoneissa on maksuton wi-fi ja kaapeli-tv. Kävelymatkan etäisyydessä on useita ravintoloita.

Hotellin kotisivut:
https://www.wphsouthbeach.com/
(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta)

Kuvagalleria

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
2.648€
Helsinki
Huom. Lue lisätietoja täältä.
2.798€
Helsinki
Huom. Lue lisätietoja täältä.
2.798€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lento Helsinki – Miami, USA. Majoittuminen hotelliin (n. 55 km).

Lennämme Helsingistä Miamiin, jonne saavuttuamme bussi noutaa meidät lentokentältä. Jotta saisimme kaiken irti matkastamme, aloitamme ajamalla 55 km päähän Florida Cityyn, jossa vietämme ensimmäisen yön. Hotellimme Miamissa sijaitsee vain n. 200 m päässä rannasta. Florida Citystä on nimittäin lyhyempi matka Key Westiin kuin Miamin keskustasta, mikä on hyvä lähtökohta huomiselle retkellemme Key Westiin.

Päivä 2
Kokopäiväretki Florida Keys -saarijonon eteläkärkeen ja Key Westiin. Yöpyminen Marathonissa.

Tänään ajamme kohti etelää pitkin Highway 1:tä manterelta Key Westiin. Ajomatka itsessään on jo upea kokemus, sillä reitti kulkee saarelta toiselle. Saaria yhdistää tie ja 42 siltaa. Tunnetuin silloista on seitsemän mailin pituinen Seven Mile Bridge, jonka olet takuulla nähnyt useissa elokuvissa.

Reittimme kulkee ohi simpukkakoruja myyvien lahjatavaraputiikkien, hampurilaisravintoloiden ja sukellusyritysten. Yhteistä kaikille on se, että ne sijaitsevat kuvankauniilla vihreillä saarilla, jotka hädin tuskin rikkovat merenpintaa. Pinnan alta löytyykin toinen maailma värikkäine kaloineen ja koralliriuttoineen.

Määränpäämme on Key West, Florida Keysin eteläisin kärki. Tänne villiin ja värikkääseen Key Westiin asettui myös kirjailija Ernest Hemingway. Yhä nykyäänkin Key West on monien rohkeiden taiteilijoiden koti. Key Westistä löytyy aito trooppinen idylli, jollaista ei ole monessakaan paikassa USA:ssa. Viehättävä vanha kaupunki kookospalmuineen kutsuu rentoutumaan ja nauttimaan ravintoloiden, baarien ja uniikkien kauppojen palveluista.

Katselemme kaupunkia lähemmin ja käymme myös Hemingwayn kotitalolla (sisäänpääsymaksu ei sisälly hintaan). Sitten otamme kurssin kohti pohjoista ja hotelliamme Marathonissa, joka sijaitsee 13 saarella. Marathon on ihan Florida Keysin sydämessä, ja hotellimme veden äärellä, joten käytä tilaisuus hyväksesi ja nauti illallinen samalla merinäköalaa ihastellen (ei sisälly matkan hintaan).

Päivän ajomatka on noin 285 km.

Päivä 3
Marathon, kilpikonnasairaala, Evergladesin kansallispuisto, ajelu rämeveneellä ja Fort Myers.

Päivän alkajaisiksi vierailemme kilpikonnasairaalassa. Sairaala sijaitsee Marathonin entisessä satamamotellissa, joka on muutettu eläinsairaalaksi. Sen pääasiallinen tehtävä on hoitaa ja kuntouttaa loukkaantuneita merikilpikonnia. Kun konnat ovat jälleen terveitä, ne vapautetaan mereen. Saamme tietoa sairaalan työstä ja näemme joitakin potilaita.

Tänään otamme kurssin kohti Evergladesin kansallispuistoa, joka on päässyt Unescon maailmanperintökohteiden listalle. Puisto on USA:n laajin subtrooppinen erämaa-alue. Lähdemme liikkeelle Marathonista ja matkaamme yli ”the Gladesin” keskisen osan. Perillä pääsemme kokemaan Evergladesin lähietäisyydeltä ja näemme ehkä alligaattorin poikasia, jotka ovat alle 20-senttisiä ja selvinneet ensimmäisistä kuukausistaan ankarassa luonnossa. Pienet poikaset vaikuttavat melkoisen vaarattomilta verrattuna aikuisiin alligaattoreihin, jotka voivat kasvaa jopa nelimetrisiksi. Evergladesin kansallispuistossa, jonka pinta-ala on 6 100 km2, elää suurin amerikkalainen alligaattoripopulaatio. Eläinten lisäksi puiston kasvillisuus on kiinnostava orkideoineen, sypresseineen jne.

Evergladesin monipuoliseen eläimistöön kuuluu värikkäitä lintuja sekä krokotiileja ja alligaattoreita, jotka elävät täällä – ainoana paikkana maailmassa – rinta rinnan. Okeechobeejärveen on vuosien varrella rakennettu patoja, jotta saataisiin parempaa viljelysmaata. Patoaminen on muuttanut alueen ekosysteemin vedensaantia. Ekosysteemin palauttaminen entiselleen on poliittisesti tärkeä asia, mikä merkitsee, että Evergladesilla on toivoa. Alue on valtava ja siellä saa käsityksen yhdestä maailman ainutlaatuisimmista ekosysteemeistä.

Evergladesia kuvaillaan usein suoalueeksi, mutta todellisuudessa se on hitaasti virtaavien jokien jättimäinen verkosto. Ajelemme rämeveneillä ja lähes lennämme yli matalan veden tiiraillen eläimiä. Toivottavasti näemme alligaattoreita ja lintuja nauttiessamme upeasta kasvillisuudesta. Amerikkalaiset ovat yleensä taitavia esittelemään kansallispuistojaan, ja Everglades on elämys kaikille. Rämeveneajelu tapahtuu Miccosukee Indian Villagen läheisyydessä. Siellä pääsemme tutustumaan miccosukee-intiaanien elämäntapaan. Amerikan hallituksen ei koskaan onnistunut saada otetta miccosukee-heimosta, ja 1800-luvulla heimo itse päätti asettua rämeikköiseen Evergladesiin välttyäkseen hallituksen vainolta. Täällä suoalueella intiaanit mukautuivat sen erikoisiin olosuhteisiin ja loivat itselleen uuden elämän yhteisymmärryksessä paikallisen luonnon kanssa. Muutamat heimon jäsenet vievät meidät mielenkiintoiselle ja jännittävälle rämeveneajelulle. Liu’umme elegantisti pitkin ”River of Grassia”, kuten Evergladesia usein kutsutaan kiitos hitaasti virtaavan veden ja monien vesikasvien.

Evergladesista ajamme länteen määränpäänämme Fort Myers, jossa yövymme lähellä Floridan golfrannikkoa.

Päivän ajomatka on noin 380 km.

Päivä 4
Fort Myers, Edisonin talviasunto – Clearwater, Tarpon Springs ja Crystal River

Kuten nimikin antaa ymmärtää, Fort Myers oli kerran pelkkä linnake. Puolustuslinnaketta tarvittiin paikallisten seminole-intiaanien hyökkäyksiä vastaan. Kun vuonna 1858 onnistuttiin sopimaan rauhasta intiaanipäällikkö Billy Länkisäären (Billy Bowlegs) kanssa, uudisasukkaat saattoivat levittäytyä laajemmalle alueelle. Linnake sijaitsee Caloosahatcheejoen rannalla, ja kaupunki perustettiin 1886. Puolustustarkoituksiin linnaketta käytettiin seuraavan kerran Amerikan sisällissodassa.

Kaupungista on viime vuosikymmeninä tullut eräänlainen portti Floridan lounaisosaan, joka on yksi osavaltion tärkeimmistä matkailualueista. Vanhassakaupungissa, River Districtissä, seisoo 100 vuotta vanhoja taloja, joista on tehty kauppoja, ravintoloita ja gallerioita. Kuulemme lisää entisaikojen tunnelmasta ja ajasta, jolloin Fort Myers oli pieni kalastajakylä ja Thomas Edison sekä Henry Ford rakennuttivat tänne talviasuntonsa.

Kaksi kaunista puutaloa isossa puutarhassa lähellä Caloosahatcheejokea toimivat suunnilleen yhtä aikaa talviasuntona maailmankuululle keksijälle Thomas Alva Edisonille ja kokoonpanolinjan isälle Henry Fordille, jotka työskentelivät yhdessä ja ystävystyivät. He tarvitsivat paikkaa, jonne paeta kotikaupunkiensa kylmyyttä, ja rakennuttivat Seminole Lodgen ja The Mangoesin.

Talot ovat toimineet museoina vuodesta 1965. Sisustus on jätetty ennalleen. Tästä syystä näemme talot vain ulkopuolelta. Ikkunoiden ja ovien kautta pääsemme kuitenkin kurkistamaan sisään ja näemme joitakin huonekaluja, lamppuja ja pikkuesineitä. Näemme molemmat talot, puutarhat ja laboratoriot, joissa nuo kaksi miestä viettivät monta talvea työskennellen, keskustellen ja ehkä rentoutuenkin Floridan lounaisosan subtrooppisessa ilmastossa. Kahden maailmankuulun neron kekseliäisyydestä ja ahkeruudesta ei voi olla vaikuttumatta, sillä vaikka he viettivät talvet täällä Floridan miellyttävässä lämmössä, he eivät todellakaan lomailleet.

Seuraavaksi suuntaamme St. Petersburgiin (jonka paikalliset tuntevat nimellä St. Pete), osavaltion 5. väkirikkaimpaan kaupunkiin. Tampa Bayn länsipuolella sijaitseva niemi on varma pysähdyspaikka seikkailunhaluisille ihmisille. St. Petersburgissa käynti yhdistetään mielellään käyntiin Clearwaterissa, joka tunnetaan parhaiten valkohiekkaisista rannoistaan. Meillä on aikaa syödä lounasta ennen kuin jatkamme matkaa Tarpon Springsin kautta Crystal Riveriin ja sen kuumille lähteille.

Ajamme Clearwateriin, joka sijaitsee Meksikonlahden rannalla. Teemme pienen kävelyretken veden äärellä ja huomaamme selvästi eron hiekassa ja vedessä täällä Floridan länsirannikolla verrattuna Floridan itärannikkoon, josta tulemme. Clearwaterista reittimme kulkee Tarpon Springsiin, joka tunnetaan mm. isosta kreikkalaisyhteisöstä ja hurmaavasta keskustasta, jonka talot ovat peräisin 1800-luvun lopulta – talojen ikä ei tee vaikutusta useimpiin eurooppalaisiin, mutta amerikkalaisille ne edustavat suurin piirtein samaa kuin Turun linna meille! Pysähdymme kaupungissa ja meillä on aikaa katsella kaupunkia omatoimisesti tai yhdessä matkanjohtajan kanssa. Voit käydä esim. merenrannassa, jossa seisoo pelottoman sienisukeltajan patsas. Täältä Tarpon Springsin löytyi nimittäin vuonna 1873 isoja alueita pesusientä. Sieniä käytettiin kotitalouksissa, ja noin vuoteen 1900 saakka kyse oli teollisuudenalasta, jonka palveluksessa oli yli 500 kreikkalaista sienisukeltajaa. Kenties näemme kopion patsaasta matkamuistomyymälässä tänään.

Tarpon Springsistä jatkamme matkaa Crystal Riveriin, jossa yövymme. Crystal Riverin seudulla ilma voi olla hieman tavanomaista kosteampaa. Olemme keskellä Floridan golfrannikon sitä osaa, jossa on paljon luontoa, ympärillämme King’s Bayn lähteet.

Päivän ajomatka on noin 400 km.

Päivä 5
Crystal River. Lisämaksullinen retki snorklaamaan manaattien kanssa villissä luonnossa. Vierailu Homosassa State Parkissa ja Orlandossa

Crystal Riverin yksi ehdottomista pääkohteista on yli 400 manaattia (suurta merinisäkästä), jotka oleskelevat alueella talvikauden kiitos kuumien lähteiden, joiden lämpötila laskee harvoin alle 22 celciusasteen.

”Snorklausta manaattien kanssa” -retken ostaneet lähtevät tänään aikaisin tapaamaan manaatteja. Paikalle täytyy ehtiä ennen kuin ne uivat kauemmas järvelle. Alueen kuumat lähteet ovat syy sille, että niin monet manaatit ovat asettuneet tänne. Mahdollisuudet nähdä näitä lempeitä jättejä ovat näin ollen sataprosenttiset. Kapteeni ja miehistö kertoo meille perusteellisesti retken kulusta ja kuinka meidän tulee toimia luonnon vieraina. Kohtaaminen näiden jättikokoisten ja hieman kummallisten, mutta hyväntuulisten eläinten kanssa on ihan yksinkertaisesti maailmanluokan elämys.

Kun matka Floridaan osuu talveen, snorklaaminen manaattien kanssa on mahdollista. Kesäkaudella manaatit hakeutuvat kauemmas Meksikonlahdelle.

Retkelle voi ilmoittautua mukaan, vaikkei haluaisi snorklata manaattien kanssa. Tuolloin eläimiä katsellaan veneestä käsin.

Palattuamme retkeltä kokoonnumme jatkamaan matkaa yhdessä kohti itää. Ensin käymme kuitenkin Homosassa State Parkissa, jossa yritämme bongata villieläimiä sekä manaatteja. Kuumien lähteiden ansiosta alueen eläimistö on rikas. Kävelemme pitkin korotettuja reittejä ja väijymme Floridan eläimiä.

Seuraavaksi ajamme Orlandoon, teemapuistojen pääkaupunkiin. Alueella oli ainoastaan sitrusviljelmiä, kunnes vuonna 1965 Walt Disney osti edulliseen hintaan palan maata ja perusti Disneyworldin. Siitä lähtien tänne on ilmestynyt huvipuisto toisensa perään, ja kaupungissa käy nykyään noin 68 miljoonaa vierailijaa, joista osa on kongressivieraita ja osa huvittelijoita kaikkialta maailmasta.

Orlando levittäytyy laajalle maantieteelliselle alueelle, mutta todellista keskustaa sillä ei ole. Meillä on Orlandossa joka päivälle yhteistä ohjelmaa, joista kaksi retkeä tulee varata jo ennen matkaa. Vaihtoehtoisesti voit itse suunnitella oleskelusi ja tekemisesi, matkanjohtaja auttaa mielellään.

Päivän ajomatka on noin 160 km.

Päivä 6
Orlando. Lisämaksullinen kokopäiväretki St. Augustineen ja Daytona Beachille, hintaan sis. lippu Castillo de San Marcosin kansallismonumentille

Päivän Albatros-retki vie St. Augustineen, USA:n vanhimpaan eurooppalaisten perustamaan kaupunkiin. St. Augustine on hurmaava vanha kaupunki, josta tulee mieleen Espanja ja Välimeri. Kaupungin perusti vuonna 1565 espanjalainen amiraali Pedro Menéndez de Avilés, joka nimesi kaupungin San Agustíniksi, sillä hänen laivueensa oli nähnyt maata Floridassa 11 päivää aikaisemmin, 28. elokuuta, joka on Pyhän Augustinuksen päivä. Vuonna 1702 kaupunki tuhoutui tulipalossa, mutta rakennettiin kiireesti uudelleen. Jo vuoteen 1763 mennessä St. Augustinesta oli tullut tärkeä hallinnollinen keskus ja sitä alettiin pitää itäisen Floridan pääkaupunkina. Vuosien varrella kaupunki oli milloin espanjalaisten, milloin englantilaisten hallinnassa, kunnes vuonna 1819 se julistautui amerikkalaiseksi. Espanjalaiset juuret ovat silti yhä vahvat.

Emme voi olla huomaamatta espanjalaista alkuperää kulkiessamme historiallisella alueella St. George Streetillä ja vieraillessamme Castillo de San Marcosissa, joka on yksi USA:n vanhimmista linnoituksista. Linnoituksen perustukset ja muuri ovat yhä pystyssä, ja linnoitusta voi – ikä huomioon ottaen: rakentaminen alkoi 1672 – kuvata melko hyvin säilyneeksi. Retken hintaan sisältyy pääsy linnoitukseen. Katselemme lähemmin näyttelyitä ja saamme käsityksen linnoituksen historiasta ja samalla koko alueesta.

Olemme varanneet pari tuntia aikaa kapeilla kaduilla kuljeskelemiselle ja lounaalle (omakustanteinen). St. George Streetiltä löytyy varmasti mukava lounaspaikka, sillä kävelykadun kahvila- ja ravintolavalikoima on laaja. Jälkiruoaksi kannattaa tilata viipale Key Lime Pie -torttua, joka on floridalainen erikoisuus. Kyse on mureasta tortusta, jossa on makea, limetin mehulla ja kuorella maustettu herkullinen täyte.

Suositeltava käyntikohde on myös alue kauniin Magnolia Avenuen ympäristössä, jossa sijaitsee pieni Nuoruuden lähteen arkeologinen puisto, jonka väitetään olevan paikka, josta Amerikan siirtokunta sai alkunsa 1513, kun espanjalainen löytöretkeilijä Ponce de Leon astui maihin Floridassa. Väitteen mukaan ensimmäinen paikka ei ollutkaan Plymouth Rock, jonne Mayflower-alus tuli vasta 1620.

Parin St. Augustinessa vietetyn tunnin jälkeen palaamme takaisin Orlandoon Daytona Beachin kautta. Daytona Beach on rantakaupunki, joka ylpeilee olevansa ainoa, jossa autoilla on lupa ajaa rannalla. Aiemmin kaupunki tunnettiin parhaiten elokuvien kulissina, nykyään se on kuuluisa moottoriradoistaan. Ajamme Daytona International Speedwayn ohi ja pysähdymme kaupungissa.

Päivän ajomatka on noin 400 km.

Päivä 7
Orlando. Lisämaksullinen kokopäiväretki Kennedy Space Centeriin, Cape Canaveraliin ja Cocoa Beachille

Päivän Albatros-retki on kokopäiväretki avaruuslentojen merkeissä NASA:n Kennedy Space Centeriin Cape Canaveralissa. Alue avaruuskeskuksen ympärillä Atlantin puolella on luonnonsuojelualuetta. Pääsylipulla pääsee katsomaan sekä IMAX-elokuvia että näyttelyitä, joten olemme varanneet vierailuun reilut viisi tuntia aikaa.

Pyrimme saapumaan avaruuskeskukseen suunnilleen silloin, kun sen ovet avautuvat. Avaruuskeskuksen alueella on suositeltavaa lähteä kaksituntiselle opastetulle bussikierrokselle (Kennedy Space Center Bus Tour). Kierroksia on useita, kysy neuvoa matkanjohtajalta etukäteen.

Kohokohtiin kuuluvat mm. avaruussukkula Atlantis, Hubble-avaruusteleskooppi (malli), avaruusohjelma Apollo raketteineen ja avaruussukkuloineen, Saturn V sekä IMAX-elokuvat, jotka kertovat kaikesta asiaan liittyvästä alkaen avaruusmatkojen pioneereista aina USA:n ja Neuvostoliiton väliseen kilpailuun avaruuden valloituksesta. Toisin sanoen meillä on edessämme muutama tunti Yhdysvaltain kiehtovan avaruusohjelman parissa.

Kotimatkalla ajamme keskustan eteläpuolitse ja katsastamme lähemmin Cape Canaveralin ja Cocoa Beachin alueen.

Päivän ajomatka on noin 250 km.

Päivä 8
Orlando. Omaa aikaa tai yhteiskuljetus huvipuistoon ja ostoksia outlet-myymälässä

Päivä on varattu omille seikkailuille. Tänään on mahdollisuus käydä joissakin alueen kuuluisista teemapuistoista. Disneyworldiä ei voi jättää väliin – ihan konkreettisesti: Walt Disney World Resort, johon kuuluu useita erilaisia teemapuistoja, hotelleja, ravintoloita, liikkeitä ja viheralueita, kattaa noin 100 km2:n suuruisen alueen. Jos tykkäät erilaisista vempeleistä ja hurjasta kyydistä, suuntaa Disney’s Hollywood Studios -puistoon. Rock ’n’ Rollercoaster kiihtyy nollasta sataan kilometriin tunnissa kolmessa sekunnissa ja Twilight Zone Tower of Terrorissa nouset hissiin, joka putoaa 13 kerrosta. Epcot-teemapuiston Mission:Spacessa voit kokea painottomuuden kuin astronautti avaruudessa, tosin keskipakoisvoiman avulla – villi elämys! Universal Studios Orlando on erinomainen kohde henkilöille, jotka eivät välitä ihan niin villistä menosta. Paikka muistuttaa Universal Studios Hollywoodia. Myös International Drive -kadun varrella on paljon huvituksia, ravintoloita ja baareja.

Mikäli shoppailu kiinnostaa enemmän, kaupungin laidalla on iso outlet-myymäläalue, Premium Outlets. Siellä myydään merkkituotteita reilusti alennettuun hintaan.

Matkanjohtaja suunnittelee reitin yhdessä kuljettajan kanssa ryhmän toiveiden pohjalta. Yleensä reittimme kulkee vähintään yhden huvipuiston, International Driven ja yhden Premium Outletin kautta. Sovimme joko yhteisen paluuajankohdan tai jokainen palaa hotellille omatoimisesti.

Päivän ajomatka on noin 25 km.

Päivä 9
Orlando – Miami. Kiertoajelu Miamissa: Coral Gables, Coconut Grove Park ja Little Havana

Saavuttuamme Miamiin lähdemme kiertoajelulle Miamiin ja Miami Beachille. Molemmat kaupungit ovat melko nuoria. Noin 100 vuotta sitten Miami oli vain kauppa-asema hyttysiä sikiävässä rämeikössä Miamijoen varrella. Kun hotelli- ja rautatiekuningas Henry Flagler rakennutti rautatien syrjäiseen Fort Dallasin taajamaan, monet edistyksellisinä pidetyt yrittäjät seurasivat hänen esimerkkiään, heidän joukossaan Carl Fisher, Julia Tuttle, William Bricknell ja John Sewell. He aloittivat työt uppiniskaisen luonnon kesyttämiseksi. Rakennettiin hotelleja, siltoja ja satamia ja vedettiin sähköt. Kapea mangroverämeikkökaistale muuttui nykyiseksi Miami Beachiksi – ja alueella alkoi virrata matkailijoita.

Päivän ajomatka on noin 410 km.


Niin kutsutussa Greater Miamissa, joka tarkoittaa Miamia ja sen esikaupunkeja, voi kokea monta erilaista matkakohdetta yhdellä suppealla alueella. Se on mielenkiintoinen ja hyvin monikulttuurinen elämys. Täällä sekoittuvat pehmeä ja melodinen latinalaisamerikkalainen ja karibialainen puheenparsi, ruokaperinteet ja kulttuuriset ilmiöt. Täällä voi aistia todellisen ”joie de vivren”, elämänilon, taustanaan kaikkialla läsnä oleva upea hiekkaranta.

 

Kiertoajelulla keskitymme alueisiin, jotka tekevät Miamista erityisen, kuten esim. Coral Gables, joka on ylellinen asuinalue välimerelliseen tyyliin viihtyisine ravintoloineen ja Miracle Mile -ostoskatuineen. Joidenkin mielestä kadun nimi johtuu siitä, että on ihme, jos kadulta selviää lompakossaan enemmän kuin yksi sentti. Jatkamme kierrosta boheemiin Coconut Grove Parkiin ja Little Havanaan, jonne monet kuubalaisista maahanmuuttajista asettuivat Kuuban vallankumouksen jälkeen. Koko alue hohkaa sikarien ja vahvan kuubalaisen kahvin tuoksua, joka puolella pelataan dominoa ja gallerioita on joka nurkalla, erityisesti ”Calle Ocholla”. Nykyään myös muut kansallisuudet ovat löytäneet tiensä Little Havanaan, josta on tullut enemmän yleislatinalainen. Miamin keskustassa näemme enemmän uudisrakennuksia. Näemme myös Wynward Wallsin, ison katutaiteen (street art) näyttelyalueen. Sen ovat luoneet eräät maailman parhaista katutaiteilijoista.

Kierroksemme päättyy hotellillemme Miami Beachissä. Ilta on omaa aikaa. Voit nauttia sykkivästä yöelämästä Ocean Drivella, yhdellä maailman kuuluisimmista rantakaduista.

Yöpyminen Miamissa.

Päivä 10
Miami ja kotimatka

Aamupäivällä suuntaamme kävellen South Beachin kortteleihin, jotka ovat Miamin tunnusmerkki enemmän kuin mikään muu. Alue on ollut todellinen trooppinen leikkipaikka arkkitehdeille 1920- ja 1930-lukujen art deco ‑kaudella. Pastelliväriset rakennukset seisovat ripirinnan katsellen valkeahiekkaisen rannan yli Atlantille. Tunnetuin kaduista on Ocean Drive, jolla on aina elämää. Matkanjohtaja kertoo matkan varrella rakennuksista, ja saamme kuulla tarinoita todellisista ja keksityistä henkilöistä, jotka liittyvät alueeseen.

Päivä 11
Saapuminen Helsinkiin.

Retkipaketit

Olemme koonneet kaksi retkipakettia vain Albatros Travelin asiakkaille. Retket vetää suomalainen matkanjohtajamme. Retkipaketit tulee ostaa viimeistään 45 päivää ennen matkaa.

Retkipaketti Orlando

• Orlando: kokopäiväretki St. Augustineen ja Daytona Beachille, sis. pääsylipun Castillo de San Marcosin kansallismonumentille

• Orlando: kokopäiväretki Kennedy Space Centeriin, Cape Canaveraliin ja Cocoa Beachille, sis. pääsyliput

Hinta: 218 €/henkilö

Retki: Snorklaus luonnossa manaattien kanssa

• Crystal River: puolipäiväretki Crystal Riveriin veneellä, sis. kapteenin ohjeistuksen, useita uinti-/snorklauskertoja ja kuljetuksen edestakaisin

Hinta: 118 €/henkilö

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 2.648€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
678€
Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki – Miami – Helsinki (välilasku ja koneenvaihto menossa ja paluussa) turistiluokassa
 • Majoitus 9 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa keskitason hotelleissa
 • Aamiaiset päivinä 2-10 (joko nk. amerikkalainen aamiainen tai mannermainen aamiainen)
 • Retket, kuljetukset ja sisäänpääsyt ohjelman mukaan
 • Juomarahat kuljettajille (noin 50€/hlö)
 • Suomalainen matkanjohtaja
 • Verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Bussimatkat

Matka on suunniteltu niin, että pääsemme kokemaan mahdollisimman paljon sekä kansallispuistoja että suurkaupunkeja. Tämä tarkoittaa, että joinakin päivinä ajomatkat ovat suhteellisen pitkiä. Pysähdymme matkan varrella kuitenkin useita kertoja ja nautimme maisemista. Yhdysvallat on mielenkiintoista kokea ”tien päältä”!

Tavalliset turistibussit ovat USA:ssa yleensä mukavia. Yleensä ovia on kuitenkin vain yksi. Mukitelineet ja edessä olevan istuimen selkäosan verkkotaskut puuttuvat usein. Tästä syystä kannattaa ottaa mukaan reppu, jota voi käyttää henkilökohtaisten tavaroiden säilytykseen ja kuljetukseen retkillä ja bussissa.

Pakkaaminen

 • pieni reppu tai laukku
 • matka-adapteri (USA:ssa pistokkeissa on kaksi kapeaa reikää)
 • aurinkosuojavoidetta
 • hattu tai lippis
 • kevyt pusakka tai villatakki
 • urheilusandaalit tai lenkkarit

Matkatavarat

Jos haluat lukita matkalaukkusi, sinun tulee käyttää ns. TSA-lukkoa.
Transport Security Administration (TSA) valvoo matkatavaroita lennoilla USA:han, USA:sta ja USA:n kautta. TSA:lla on ”pääavain”, jolla voi avata TSA-lukot. Jos olet lukinnut matkalaukkusi muunlaisella lukolla, TSA pidättää itsellään oikeuden rikkoa lukko. Tämä koskee myös matkalaukun omaa lukkoa. TSA-lukkoja myydään useimmissa matkalaukkuliikkeissä. Saatavilla on TSA:n hyväksymiä riippulukkoja ja matkalaukkuvöitä.

Mukaan kannattaa pakata pienehkö reppu tai kassi päiväretkiä ja sellaisia päiviä varten, joina näet matkatavarasi seuraavan kerran vasta illalla. Pyyhkeitä ei tarvitse kantaa kotoa. Rannalla käymistä varten voit kuitenkin ottaa mukaan oman rantapyyhkeen. Matkan varrella on toki mahdollisuuksia myös ostaa rantapyyhe.

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 20 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Ilmasto ja pukeutuminen

Voit tarkistaa matkakohteen sään ennen matkaa esim. osoitteesta foreca.fi Huomaathan, että vaikka olemme valinneet matka-ajankohdan sään mukaan, kohdalle saattaa osua yksittäisiä viileitä päiviä.

Useimpina päivinä lämpötila on yleensä +20–25˚ C, joten kannattaa valita vaatetus sen mukaisesti.

Yöpymiset

Florida City 1 yö, Marathon 1, Fort Myers 1, Crystal River 1, Orlando 3 ja Miami 2.

Lue lisää matkakohteesta

Täältä löydät lisää tietoa USA:sta: https://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/pohjois-amerikka/usa

Sivustolla kerrotaan mm. ilmastosta ja säästä, aikaerosta, juomarahakäytännöistä sekä viisumista ja rokotuksista.

Passi ja viisumi

Passi ja ja ESTA-markustulupa USA:han

Tarvitset ESTA-matkustusluvan USA:n matkalle. Lupa on anottava sähköisellä lomakkeella viimeistään 72 tuntia ennen matkaa. Suosittelemme hakemaan luvan hyvissä ajoin. Aloittaessasi ESTA-hakemuksen, järjestelmä lähettää sähköpostiisi nelimerkkisen koodin jolla hakemus vahvistetaan. Tämän jälkeen pääset jatkamaan hakemuksen tekoa.

Lue lisää: https://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/pohjois-amerikka/usa/maahantulo

Tarkista, että passisi on voimassa. Passin tulee olla voimassa 6 kuukautta matkan jälkeen. Tämän lisäksi passin on oltava:
- koneellisesti luettava
- passissa on oltava skannattu valokuva sekä biometrinen tunniste (Suomi otti käyttöön bio-tunnistepassit 21.8.2006, sitä aikaisemmat passit eivät ole enää voimassa 1.4.2016 lähtien).

Yhdysvallat on tiukentanut (21.1.2016) sääntöjään koskien Visa Waiver –ohjelmaan (VWP) kuuluvien maiden kansalaisia. Suomen kansalaiset saavat edelleen matkustaa Yhdysvaltoihin ja viipyä maassa viisumitta 90 päivän ajan hyväksytyllä ESTA-hakemuksella sekä voimassa olevalla passilla.

Huom: Suomen kansalaisten, jotka ovat matkustaneet tai oleskelleet Pohjois-Koreassa, Iranissa, Irakissa, Jemenissä, Libyassa, Somaliassa, Syyriassa tai Sudanissa 1.3.2011 jälkeen, tai mikäli olet käynyt Kuubassa 12.1.2021 jälkeen tai joilla on kaksoiskansalaisuus jossain kyseisistä maista, tulee hakea viisumia henkilökohtaisesti Yhdysvaltojen suurlähetystöstä Helsingissä. Mikäli heillä on jatkuva, aikaisemmin myönnetty ESTA-hakemus, se katsotaan mitätöidyksi ja matkustajan tulee anoa viisumia suurlähetystöstä tai konsulaatista. Tämä sääntö on myös voimassa, mikäli matkallasi on vain välilasku Yhdysvalloissa (transit). Viisumin haku ja sen myöntäminen voi viedä pari kuukautta.

Turvatoimet lentomatkoilla USA:han

TSA-hyväksytyt matkalaukkulukot suositeltavia USA:han matkaaville ja elektroniset laitteet käsimatkatavaroissa

USA:n lentokentän turvatarkastajilla on oikeus tarkastaa matkalaukun sisältö, vaikka omistaja ei ole paikalla.  TSA-hyväksytty (Transportation Security Administration) lukko voidaan avata ja sulkea viranomaisten toimesta ilman lukon rikkomista (heillä on "pääavain", joka käy kaikkiin TSA-lukkoihin, myös yhdistelmälukkoihin), kun taas tavanomainen lukko voidaan murtaa auki laukun tutkimista varten.

TSA-lukko on täysin turvallinen käyttää, koska sen saavat auki vain viranomaiset ja laukun omistaja.

USA:n viranomaiset ovat tiukentaneet käsimatkatavaroihin pakattujen matkapuhelimien, tablettien, tietokoneiden ja muiden elektronisten laitteiden tarkastuksia. Laitteiden akkujen tulee olla ladattuja, jotta laitteet voidaan käynnistää turvatarkastuksessa.

Akun ollessa tyhjä, tai jos laitetta ei voida kytkeä päälle, viranomaiset voivat vaatia laitteen haltuunottoa. Matkanteko saattaa näin viivästyä ja mahdollisuus jatkoyhteyksien menettämiseen kasvaa.

Lisätietoa esim. British Airwaysin kotisivulta:
http://www.britishairways.com/travel/flightops/public/en_us?p_faqid=5047

 

 

Käsi sydämellä

Information

Amerikkalainen aamiainen on suhteellisen yksinkertainen verrattuna pohjoismaiseen. Useimmissa hotelleissa USA:ssa aamiainen on ns. mannermainen aamiainen (eng. continental breakfast), johon kuuluu yleensä kahvi/tee, mehu, paahtoleipä sekä voi ja marmeladi. On ihan tavallista, että hotelliaamiaisella USA:ssa käytetään kertakäyttöastioita, sillä monet ottavat aamiaisen mukaansa.

Amerikkalainen juomarahakulttuuri voi tuntua meistä pohjoismaalaisista hieman ärsyttävältä. Jotta sinä lomalaisena välttyisit päänvaivalta, olemme sisällyttäneet juomarahan paikallisoppaille ja kuljettajille matkan hintaan. Hotellisiivoojat odottavat kuitenkin, että heille jätetään sängylle 1–2 USD/päivä/henkilö ennen hotellista poistumista.

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Matkustaminen alaikäisten lasten kanssa

Jos matkustat lasten kanssa, jotka eivät ole omia lapsiasi, esim. lapsenlapsesi kanssa, tai jos biologisena vanhempana matkustat lasten kanssa ilman toista vanhempaa, huomioi, että kohdemaasta riippuen matkustamiseen voidaan vaatia erityisiä asiakirjoja.

Suosittelemme ottamaan hyvissä ajoin ennen matkaa yhteyttä kyseisen maan suurlähetystöön tai konsulaattiin ja selvittämään, mitkä säännöt koskevat alaikäisten lasten maahan saapumista.

Vaikka alaikäisten lasten maahantuloon ei vaadittaisi mitään virallisia asiakirjoja, lentoyhtiö voi vaatia tällaisiä asi​​akirjoja ja estää lennolle pääsyn lähtöselvityksessä, jos asiakirjat puuttuvat.

Tämän vuoksi suosittelemme vahvasti joka tapauksessa ottamaan matkalle mukaan lasten englanninkieliset virkatodistukset, kopiot molempien vanhempien passin kuva-aukeamasta sekä englanninkielisen suostumusilmoituksen vanhemmalta/vanhemmilta, jotka eivät osallistu matkalle.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 5 out of 5 by from Upea matks Paljon mielenkiintoisia kohteita, hyvä opastus ja ilmastoidussa bussissa välimatkat sujuivat hyvin eri kohteiden välillä.
Date published: 2022-12-30
Rated 3 out of 5 by from Matkan sisältö kohtalainen Olin matkalla 11 vrk puolisoni kanssa. Retkipäivät pitkiä. Hotellit hyvää keskitasoa, aamiaisen laskutuksessa epäselvyyttä.
Date published: 2022-12-18
Rated 4 out of 5 by from Kattava tutustumunen Floridan tarjontaan Suomen kokoisen osavaltion koluaminen sisältää paljon bussissa istuskelua. Siitä huolimatta matkan varrella paljon mielenkiintoista nähtävää. Kannattaa varautua siihen, että ei aina ehditä kunnolla aterioimaan, kannattaa ostaa evästä taukopaikoilta.
Date published: 2022-12-13
Rated 3 out of 5 by from Liian kiireinen kierros Miamiin lisää aikaa .Muutamat ajopäivät Liian pitkiä ja osa hotelleista paikoissa,joissa ei mitään mielenkiintoista.Retket hyviä,mutta orkideafarmi ja vaihtoehtokylä jäivät näkemättä,oppaan mukaa niitä ei nykyohjelmassa mainittu (kyllä ne mainittiin).Orlandon vapaapäivä ei saisi olla viikonloppuna,jolloin huvipuistot tupaten täynnä.Kuljetus puistoihin omalla busiilla tuntui olevan hyvin vaivalloista ja niistä mainittiin tulkinnanvaraisesti esitteessä.Takseista ja puistoista opas ei tiennyt mitään.Hän lupaili kuljetuksia,mutta viivytti lisätietoja niin,ettemme enää mahtuneet haluamaamme puistoon.Pyysimme myös mutkaamaan Trumpin Mar a Lagon ohi,mutta ei kuulemma ollut ollenkaan paluureittimme varrella Miamiin.Google mapsin mukaan etäisyys oli vain 6-7km!Samoin olisi ollut kiva vilkaista Palm Beachia ja Fort Lauderdalea,joista kotimaassa puhutaan paljon.Ohjelman mukaan matkustajat voivat suunnitella reittiä yhdessä kuskin ja oppaan kanssa.Tämä ei meillä missään vaiheessa onnistunut.Kuski puhui pelkkää espanjaa,ei edes vastannut tervehdyksiin.Olisi ollut tarpeen kysellä paikallisia asioita häneltä ja suoraan ehdottaa pikkumutkaa,mutta se ei näin ollen onnistunut. Manaattisnorklaus,Kennedy space center ja St Augustine olivat hyviä retkikohteita Evergladesissa olisi mieluusti kierrellyt pitempäänkin. Matkaohjelma aika huolimattomasti laadittu.Siinä tulkinnanvaraisuutta (huvipuisto/outletkuljetukset tms) ,joitain asioita jaariteltiin turhin detaljeja yms. Kaiken kaikkiaan näin lyhyessä ajassa nähtiin paljon ihan kohtuullisella hinnalla,mutta kaikki varmasti olisivat mieluusti kiertäneet aluetta 2vk.
Date published: 2022-12-11
Rated 2 out of 5 by from Tulipahan tehtyä Matkasta jäi mielikuva, että ohjelman suunnittelu oli jäänyt puolitiehen.
Date published: 2022-12-08
Rated 5 out of 5 by from Paljon näkemistä Onnistunut synttärimatka
Date published: 2019-12-12
Rated 5 out of 5 by from Hieno matka, paljon nähtävää. Kattava matkapaketti Floridasta, kaikki tärkeimmät kohteet tuli käytyä ohjalman mukaisesti. Oppaamme Jukka oli perehtynyt kohteeseen ja tarjoili tietoja sopivina annoksina matkan kuluessa. Hotellien taso vaihteli, mutta yhden yön yöpymisissä sillä ei ollut suurta merkitystä. Kuten muillakin Albatrossin matkoillamme ryhmä oli sopivan kokonen (27 henkeä) ja kaikki olivat mukavaa matkaseuraa. Kohokohtana käynti Kennedy Space Centerissä. Miinuksena muutama viileä päivä.
Date published: 2019-11-27
Rated 4 out of 5 by from Tiivis, monipuolinen Hotellien aamiainen yllätti monipuolisuudellaan, koska odotukset amerikkalaisesta aamiaisesta olivat vaatimattomammat.
Date published: 2019-11-27
 • y_2024, m_5, d_29, h_3
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.42
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_1, tr_25
 • loc_fi_FI, sid_USRTR27, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja