New York, New York

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Aktiivinen matka yhteen maailman kiehtovimmista ja monipuolisimmista suurkaupungeista. Omatoimisesti ja suomalaisen matkanjohtajan mukana.

Tässä on kaupunki, joka ei koskaan nuku – ja jossa on tarjolla kaikkea, mitä matkailija voi toivoa! Tämä kaupunkiloma maailman ehkä kiinnostavimmassa suurkaupungissa kuljettaa meidät läpi New Yorkin monien kaleidoskooppimaisten alueiden – Financial Districtiltä, jota hallitsevat kolossaaliset pilvenpiirtäjät, eksklusiiviseen Uptowniin. Sukellamme metropolin ainutlaatuiseen ja intensiiviseen tunnelmaan.

Matka sopii sekä heille, jotka haluavat kulkea omatoimisesti ja selviytyä suurkaupungissa itsekseen sekä heille, jotka haluavat ottaa lomasta kaiken irti suomalaisen matkanjohtajan opastuksella. Retkikohteiksi on valittu New Yorkin tärkeimpiä nähtävyyksiä, ja joka päivä tutustumme uuteen kaupunginosaan.

Jos valitset osallistumisen yhteiseen ohjelmaan, siihen kuuluu kulttuuria, opastettuja kierroksia, katuelämän aistimista ja omaakin aikaa. Kuljemme sekä jalkaisin että metroilla, jotka yhdistävät kaikki kaupungin solmukohdat tehokkaasti ja joilla pääsee liikkumaan nopeasti paikasta toiseen.

Alla kuvatun ohjelman päivien sisällön järjestys voi muuttua, riippuen esim. paikallisista pyhistä, sää- ja liikenneolosuhteista.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka, Kaupunkilomat

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Kyllä

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Yhdysvaltain dollari

Päiväohjelma 7 päivää
Päivä 1
Lento New Yorkiin
Päivä 2
Financial District - Wall Street - Ground Zero - Brooklyn Heights ja Brooklyn Bridge
Päivä 3
Upper West Side - Museum of Natural History - Central Park ja Guggenheim Museum
Päivä 4
New York, Downtown: Flatiron Building, Greenwich Village, SoHo, Little Italy ja Chinatown
Päivä 5
Midtown: Empire State Building - Rockefeller Center, Fifth Avenue & risteily
Päivä 6
New York - omaa aikaa ja kotimatka
Päivä 7
Saapuminen Helsinkiin

Hotelli

Doubletree by Hilton

 • 399 huonetta
 • Ilmastointi
 • Hiustenkuivain
 • Tv
 • Puhelin
 • Wi-fi

Hotelli sijaitsee Lower Manhattanin sydämessä. Wall Street, Battery Park, Trinity Church ja 9/11 Memorial ovat lyhyen kävelymatkan päässä. Lisäksi on alle 5 minuutin kävelymatka useille metroasemille (Bowling Green, South Ferry ja Wall Street), jotka yhdistävät metrolla käytännössä koko Manhattanin. Kävelymatkan päässä ovat myös Brooklyn Bridge, Tribeca, SoHo ja Canal Street -alueet, jotka kaikki ovat täynnä elämää ja tarjoavat runsaasti ravintoloita, nähtävyyksiä ja kauppoja. 

Hotellissa on kuntokeskus, italialaista ruokaa tarjoava ravintola, baari/lounge ja pankkiautomaatti. Hotellissa on 399 huonetta 44 kerroksessa.

Kaikissa huoneissa on tallelokero, TV (yli 80 kanavaa), mahdollisuus kahvin/teen keittoon, hiustenkuivaaja, ja ilmainen wi-fi on kaikkialla hotellissa.

Lyhyen kävelymatkan päässä on lukuisia ravintoloita ja kauppoja.

Hotellin kotisivut: https://www.hilton.com/en/hotels/nycbpdt-doubletree-new-york-downtown/

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta.)

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Lähtöpäivät

Klikkaa "Varaa", näet vapaat huone- tai hyttityypit
Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
Huom. Lue lisätietoja täältä.
1.998€
Helsinki
Täynnä
1.698€
Helsinki
1.998€
Helsinki
1.998€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman
Klikkaa "Varaa", näet vapaat huone- tai hyttityypit

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lento New Yorkiin

Lennämme New Yorkiin ja maahantulomuodollisuuksien jälkeen ajamme suoraan hotellille.

Näemme jo kaupunkiin saapuessamme Manhattanin tunnusmerkit: uudet ja vanhat pilvenpiirtäjät, jotka symboloivat kaupungin taloudellista valtaa. Manhattan on lumoava näky: vanhat, ylväät rakennukset 1920- ja 30-luvuilta, kuten Empire State Building ja Chrysler Building, sekä alakaupungin mahtavat teräs- ja lasirakennelmat toivottavat meidät tervetulleiksi.

Lentoaikataulusta ja Manhattanille saapumisajasta riippuen, voimme vielä kokoontua yhteen ja matkanjohtaja kertoo tulevan viikon ohjelmasta. Voimme myös tehdä pienen orientoivan kävelykierroksen hotellin ympäristössä.

 

Päivä 2
Financial District - Wall Street - Ground Zero - Brooklyn Heights ja Brooklyn Bridge

Syötyämme yksinkertaisen aamiaisen hotellissa aloitamme tutustumisen finanssielämän keskukseen Manhattanin eteläkärjessä. Määränpäämme on finanssielämän ydin, maailmantalouden keskus, jossa monilla maailman suurimmista ja merkittävimmistä monikansallisista yrityksistä ja pankeista on pääkonttori.

Jatkamme matkaa jalan ja käymme katsomassa alueen nähtävyyksiä. Aloitamme Battery Parkista, joka sijaitsee Manhattanin eteläisimmässä kärjessä. Ohitamme Bowling Greenin, joka tarinan mukaan on paikka, jossa hollantilaiset uudisasukkaat ostivat Manhattanin algonkin-intiaaneilta tavaroilla, joiden arvo vastasi 24 dollaria. Jatkamme pitkin Broadwaytä Trinity Churchille ja edelleen finanssimaailman kuuluisimmalle kadulle Wall Streetille. Ohitamme Federal Hallin ja New Yorkin pörssin. Lounasaikaan ravintolat kuhisevat toimistoväkeä ja katukojujen edessä on jonoa.

Pidämme lounastauon South Street Seaportissa, joka on New Yorkin vanhan sataman ympärille korjattu viihtyisä alue. Täällä on ravintoloita ja putiikkeja sekä terassi, jolta on hienot näkymät East River -joelle. Valikoima on laaja: tarjolla on kaikkea hampurilaisista meksikolaiseen ja japanilaiseen ruokaan. (Lounas on omakustanteinen)

Päätämme kaupunkikierroksen vierailuun 9/11-muistomerkillä. Täällä seisoivat Word Trade Centerin kaksoistornit. Muistomerkki kattaa puolet noin 64 000 m2:n alueesta. Muistomerkki avattiin yleisölle 10 vuotta kaksoistornien tuhon jälkeen. Iskussa kuoli 2 753 ihmistä, joista valtaosa World Trade Centerin kaksoistorneissa.

Tornien paikalla on nyt kaksi isoa neliönmuotoista allasta, joissa vesi virtaa alas tummanharmaita seiniä yötä päivää ja päätyy pohjattomalta näyttävään aukkoon. Altaat symboloivat tornien sortumista ja tuhoa. Pronssilaattoihin on kaiverrettu kaikkien 11. syyskuuta 2001 kuolleiden nimet. Altaita ympäröivällä aukiolla kasvaa satoja puita, jotka on istutettu symboloimaan toivoa ja jälleensyntymää. Muistomerkin ovat suunnitelleet arkkitehdit Michael Arad ja Peter Walker & Partners, joiden ehdotus voitti suunnittelukilpailun. Norjalainen arkkitehtitoimisto Snøhetta (joka on suunnitellut myös Norjan suurlähetystön Berliinissä) puolestaan suunnitteli paviljongin, joka toimii sisäänkäyntinä vuonna 2014 avattuun museoon.

Maan alla sijaitsee Ground Zero-museo, jonne on koottuna mm. tuhosta jäljelle jääneitä rakennelmia ja museo kunnioittaa hienolla tavalla menehtyneiden muistoa. (Erillinen sisäänpääsy).

Matkanjohtaja jakaa mielellään vinkkejä omatoimisia seikkailuja varten ja palaa myöhemmin hotellille yhdessä niiden kanssa, jotka eivät halua kulkea yksin. Kävelymatka hotellille ei ole pitkä.

Tapaamme jälleen iltapäivällä ja lähdemme metrolla Brooklyniin. Brooklyn Heightsista on upeat näkymät yli New Yorkin. (Metrolippu ei sisälly matkan hintaan.)

Näemme Manhattanin eteläkärjen, Vapaudenpatsaan sekä entisen vastaanottokeskuksen Ellis Islandilla, jonka kautta kulki 12 miljoonaa maahanmuuttajaa. East Riverin rantaa seurailevalta kävelykadulta saamme käsityksen kaupungin valtavasta koosta ja yleiskuvan New Yorkin viidestä hallinnollisesta osasta: Manhattanista, Brooklynista, Queensistä, Bronxista ja Staten Islandista.

Päivän päätteeksi nautimme New Yorkin välkkyvästä iltataivaasta Brooklyn Bridgen kävelysillalta. Palaamme hotelliin tai voit lähteä nauttimaan illasta omatoimisesti.

Kävelemme päivällä yhteensä n. 6 km ja iltapäivällä/illalla n. 4 km.

 

Päivä 3
Upper West Side - Museum of Natural History - Central Park ja Guggenheim Museum

Tänään ohjelmassa on Uptown Manhattan. Aamiaisen jälkeen nousemme metroon (metrolippu ei sisälly hintaan) ja ajamme Columbus Circleen, joka sijaitsee Central Parkin (Keskuspuisto) lounaiskulmassa.

Columbus Circlestä matka jatkuu läpi Upper West Siden. Nimi Upper West Side tarkoittaa aluetta Central Parkin länsipuolella. Alue on nykyään varsin monimuotoinen ja eläväinen ja yksi New Yorkin himoituista asuinalueista. Taiteellinen boheemius on korvannut slummin, joka inspiroi Leonard Bernsteinia kirjoittamaan kuuluisan rakkausmusikaalinsa West Side Story. Näemme mm. Lincoln Centerin, jossa toimii New York City Ballet ja Metropolitan Opera, sekä kaupungin kenties tunnetuimman bagel-leipomon. Myös rauhalliset sivukadut tyypillisine ”brownstone”-taloineen ovat viehättäviä.

Reippaan aamukävelyn jälkeen menemme yhdessä Amerikan luonnonhistorialliselle museolle, joka on maailman suurin: sen kokoelmiin kuuluu yli 36 miljoonaa esinettä. Museossa on mm. maailman suurin kokoelma dinosaurusten fossiileja, pala afrikkalaista sademetsää ja 563 karaatin Star of India-safiiri. Nähtävää on paljon, ja saat itse valita, mitä haluat kenties myöhemmin matkan aikana nähdä (erillinen sisäänpääsy). Lähistöllä on paljon muutakin nähtävää, ja kenties tuokio Keskuspuistossa omaan tahtiin on myös vaihtoehto.

Seuraavaksi reitti kulkee ohi Dakota Buildingin, jonka edustalla John Lennon murhattiin 1980. Kuljemme läpi Central Parkin ja näemme matkan varrella muutamia valtavan puiston nähtävyyksistä, esim. Strawberry Fieldsin, jonka Yoko Ono perusti kuolleen miehensä muistoksi, Bethesda Fountainin, jonka suunnittelija on Emma Stebbins, sekä tanskalais-amerikkalaisen Georg Løberin H. C. Andersenia esittävän patsaan.

Puiston toisella puolella (Upper East Sidella) kohteemme on kuuluisa ja vaikuttava Salomon R. Guggenheim Museum. Sen lisäksi, että kyseessä on arkkitehtoninen mestariteos, museossa on monien 1900-luvun suurimpien taiteilijoiden teoksia. Joukkoon kuuluvat mm. Chagall, Kandinsky, Picasso ja van Gogh. Jos olet taiteen ystävä, voit jäädä museoon loppupäiväksi ja palata hotellille omatoimisesti metrolla tai taksilla (n. 20–25 dollaria tippeineen).

Guggenheim-museolta halukkaat jatkavat metrolla (metrolippu ei sis. hintaan) kohti 34. katua ja Hudson Yardsia, josta teemme kävelylenkin pitkin High Linea. Korotettu junarata kulkee läpi 22 korttelin Gansevoort Streetiltä West 30. Streetille Washington Streetin ja 11th Avenuen välissä.

Kävelemme pitkin entisiä junaraiteita. Meitä ympäröi vehreä kasvillisuus, ja samanaikaisesti voimme katsella alas kadulle, joka kulkee raiteiden alapuolella. High Line on upea paikka kävellä ilman liikenteen häiriötä. Päätämme kävelyn Chelsea Marketille, jossa on mahtavat mahdollisuudet syödä hyvä ateria edulliseen hintaan.

Kävelemme aamupäivän aikana yhteensä n. 5 km ja iltapäivällä toiset 5 km.

Sisäänpääsyt Amerikan luonnonhistorialliseen museoon ja Guggenheimiin eivät sisälly matkan hintaan.

Päivä 4
New York, Downtown: Flatiron Building, Greenwich Village, SoHo, Little Italy ja Chinatown

Tänään tutustumme kiinnostavaan ja monimuotoiseen Downtown Manhattaniin. Suhteellisen pienellä alueella kaupungin luonne ja tunnelma vaihtuu useita kertoja – trendikkäästä SoHosta italialaisten aikoinaan hallitsemaan Little Italyyn ja itä-aasialaiseen Chinatowniin.

Jos haluaa verrata New Yorkin eri kaupunginosia toisiinsa, kannattaa lähteä kävelylle. Tätä metodia käytämme tänään, kun tutustumme Downtowniin. Aloitamme 23. kadulta, jossa Broadway ja Fifth Avenue risteävät. Täällä sijaitsee New Yorkin ensimmäinen oikea pilvenpiirtäjä, jota muotonsa vuoksi kutsutaan Flatiron Buildingiksi (silitysrautarakennus). Seuraavaksi suuntaamme Broadwaytä pitkin alas Union Squarelle ja ohitamme New York Universityn alueen, jolla on paljon viihtyisiä baareja ja ravintoloita.

Pidettyämme tauon Washington Square Parkissa, joka tunnetaan riemukaarestaan, kävelemme läpi boheemin Greenwich Villagen ja ylitämme Houston Streetin ja saavumme SoHoon (South of Houston). SoHossa on laaja valikoima designerliikkeitä ja taidegallerioita sekä hyviä ravintoloita hieman tyyriimmästä päästä.

Seuraavaksi ylitämme Broadwayn ja saavumme Little Italyyn, joka on nykyään jopa pienempi kuin nimi antaa ymmärtää. Monet italialaiset ovat viime vuosina muuttaneet Little Italysta Brooklyniin tai Queensiin. Sitä vastoin Chinatown, joka sijaitsee korttelin päässä Little Italysta Canal Streetin eteläpuolella, on laajentunut entisestään kiitos aasialaisten maahanmuuttajien. Huolimatta nimestään Chinatown on nykyään sekoitus kaikenlaista väestöä. Kiinalaisten lisäksi täällä asuu esim. vietnamilaisia, malesialaisia ja korealaisia. Chinatownin uusien asukkaiden ansiosta alueet, jotka ennen kuuluivat Little Italyyn, ovat nykyään osa Chinatownia. Vieläkin voi huomata, kuinka italialaiset ravintolat vaihtuvat yhtäkkiä Chinatownin vilinään Canal Streetin eteläpuolella. Chinatownissa voi syödä vaikka tyypillisen aasialaisen lounaan (omalla kustannuksella) itsekseen tai yhdessä matkanjohtajan kanssa jossakin alueen monista ravintoloita.

Iltapäivä on varattu omille seikkailuille Downtownissa. Matkanjohtaja jakaa mielellään menovinkkejä.

Kävelemme päivän aikana yhteensä n. 6 km.

Päivä 5
Midtown: Empire State Building - Rockefeller Center, Fifth Avenue & risteily

Aloitamme päivän matkaamalla metrolla (metrolippu ei sis.hintaan) Herald Squarelle, joka sijaitsee Broadwayn ja 6th Avenuen risteyksessä.

Ohitamme Macy’sin tavaratalon matkalla maailman tunnetuimmalle pilvenpiirtäjälle, Empire State Buildingille. Käymme rakennuksen näköalatasanteella, joka sijaitsee n. 400 metriä katutason yläpuolella (pääsylippu sis. matkan hintaan). Aamulla vältämme kenties pisimmät jonot. Ylhäältä useimmat tunnistavat alueet, joilla olemme kulkeneet muutamana edellisenä päivänä. Empire State Buildingiltä kävelemme läpi Bryant Parkin, joka on jättiläismäisten kerrostalojen ympäröimä pienehkö viihtyisä puistoalue. Täällä istuu usein lähistön toimistorakennuksissa työskenteleviä ihmisiä syömässä lounaseväitään. Usein puistossa pidetään myös jazzkonsertteja.

Seuraava kohteemme on näyttävä Grand Central Terminal, jonka kuuluisaa ja jopa loisteliasta keskushallia käymme katsomassa. Se edustaa tyyliltään uusbarokkia, joka oli suosiossa 1900-luvun alussa. Käymme vilkaisemassa myös Great Northern Food Hallia samassa rakennuksessa.

Matka jatkuu lähettyvillä olevaan Rockefeller Centeriin, joka on mahtipontinen toimisto-, ravintola- ja kauppakompleksi 1930-luvulta. Sitä koristavat lukuisat art deco -tyyliset patsaat ja maalaukset, joihin kuuluvat mm. Paul Manshipin kullalla päällystetty pronssipatsas Prometheus ja Lee Lawrien jättikokoinen patsas Atlas, jonka voi nähdä Fifth Avenuelta.

Sopivassa kohdassa pidämme levähdys- ja lounastauon (lounas on omakustanteinen).

Tauon jälkeen kierros jatkuu ylös pitkin Fifth Avenueta, jonka varrella käymme St. Patrick’s Cathedralissa ja St. Thomas Churchissä sekä ohitamme monia kadun tunnettuja liikkeitä, kuten Saks, Louis Vuitton, Tiffany’s ja Prada.

Iltapäivällä ohjelmassa on risteily ympäri Manhattanin eteläkärjen. Risteily kestää n. 1,5 tuntia ja näemme mm. Vapaudenpatsaan (sisältyy matkan hintaan).

Kävelemme päivän aikana yhteensä n. 5 km.

Päivä 6
New York - omaa aikaa ja kotimatka

Aamupäivä on varattu omatoimiselle kaupunkiin tutustumiselle. Hotellille voi jättää matkalaukut säilytykseen. Metropolitan Museum of Art on New Yorkin suurin museo. Pariisissa on Louvre, Pietarissa Eremitaasi, Amsterdamissa Rijksmuseum – ja New Yorkissa The Met. Metropolitan Museum of Artissa on esillä monentyyppistä taidetta: muinaisen Egyptin esineistöstä ja keskiaikaisista eurooppalaisista haarniskoista muotiin, valokuviin ja moderniin taiteeseen. Museosta löytyy katsottavaa jokaiseen makuun. Jos museoon saapuu heti aamusta, tarjolla on opastettuja kierroksia. Sisäänpääsymaksun suuruuden saa itse päättää (suositushinta on 25 USD).

Myös Museum of Modern Art eli MoMA on kokemisen arvoinen. Museo vetää puoleensa taiteesta kiinnostuneita kaikkialta maailmasta ja sen modernin taiteen kokoelma on maailman hienoin. Kokoelmiin kuuluu teoksia mm. van Goghilta ja Picassolta. Museo on keskittynyt myös moderniin designiin. Jo itse rakennus on näkemisen arvoinen.

Voit luonnollisesti myös tutustua paremmin johonkin niistä kaupunginosista, joissa olemme matkan aikana käyneet, tai vain nauttia suurkaupungin tunnelmasta. Käy vaikka syömässä jossakin monista kiinnostavista lounasravintoloista tai käytä hyväksesi New Yorkin mahtavat ostosmahdollisuudet.

Kuluneiden päivien aikana Manhattanin eri kaupunginosissa liikkuessamme matkanjohtaja on maininnut monia ostospaikkoja tai näyttänyt muita kiinnostavia kohteita.

Koska kaikkien shoppailutarvetta ei varmaankaan ole vielä tyydytetty, tänään on mahdollista palata paikkoihin, joissa olemme käyneet. Suosittelemme Macy’s- ja Bloomingdale’s-tavarataloja, CNN Time Warner -ostoskeskusta, Century 21 -tavarataloa (hotellimme lähellä), joka myy merkkituotteita alennushintaan, tai Downtown Broadwayn pienempiä putiikkeja. Vaikkei dollarin kurssi olekaan enää niin alhainen kuin ennen, ostostenteko New Yorkissa on silti usein kotimaata edullisempaa. Ei ole ollenkaan epätavallista, että merkkivaatteita myydään jopa alle puolet halvemmalla kuin Suomessa.

Huomiothan, että mikäli valitset museokäynnin aamun ohjelmaksi, niin käynti on hyvä suunnitella etukäteen. Esim. Metropolitan -museo on niin kooltaan valtava, että laajemmin kokoelmiin tutkimiseen menisi useampi päivä. Valitse siis yksi aikakausi tai osasto, josta olet erityisesti kiinnostunut. Useimmat museot avautuvat klo 10 tai 11 (tarkista kunkin museon tarkemmat aukioloajat esim. matkanjohtajalta).

Aamupäivän jälkeen tapaamme hotellilla, josta bussi kuljettaa meidät lentokentälle ja kotimatka alkaa.

Huom. lentoaikataulusta riippuen aika kaupungissa voi jäädä kuvailtua lyhyemmäksi.

Päivä 7
Saapuminen Helsinkiin

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 1.698€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
868€
Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki - New York - Helsinki turistiluokassa (välilasku menossa ja paluussa)
 • 5 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa keskitason hotellissa ala-Manhattanilla
 • Mannermainen aamiainen päivinä 2-6
 • Pääsylippu Empire State Buildingiin
 • Satamaristeily Manhattanin ympäri
 • Kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • Suomalainen matkanjohtaja
 • Verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • Lisämaksu yhden hengen huoneesta 
 • ESTA-matkustuslupa (hinta noin 21 USD) tai viisumi USA:han. Katso tarkemmat tiedot ja hakuohjeet "Passi, viisumi ja maahantulosäännöt USA:han"-osiosta täältä: https://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/pohjois-amerikka/usa/maahantulo
 • Julkisen liikenteen liput New York Cityssä (metroliput, noin 33 USD/hlö)
 • Juomarahat kuljettajille ja laukun kantajille, yhteensä noin 10 USD/hlö (suositus)
 • Muut ruokailut ja juomat matkan aikana

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

ESTA-matkustuslupa

Tarvitset ESTA-matkustusluvan USA:n matkalle. Lupa on anottava sähköisellä lomakkeella viimeistään 72 tuntia ennen matkaa. Suosittelemme hakemaan luvan hyvissä ajoin. Aloittaessasi ESTA-hakemuksen, järjestelmä lähettää sähköpostiisi nelimerkkisen koodin jolla hakemus vahvistetaan. Tämän jälkeen pääset jatkamaan hakemuksen tekoa. Lue lisää: https://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/pohjois-amerikka/usa/viisumi

Tarkista, että passisi on voimassa. Passin tulee olla voimassa 6 kuukautta matkan jälkeen. Tämän lisäksi passin on oltava:

 • koneellisesti luettava
 • passissa on oltava skannattu valokuva sekä biometrinen tunniste (Suomi otti käyttöön bio-tunnistepassit 21.8.2006).

Yhdysvallat on tiukentanut (21.1.2016) sääntöjään koskien Visa Waiver –ohjelmaan (VWP) kuuluvien maiden kansalaisia. Suomen kansalaiset saavat edelleen matkustaa Yhdysvaltoihin ja viipyä maassa viisumitta 90 päivän ajan hyväksytyllä ESTA-hakemuksella sekä voimassa olevalla passilla.

Nimen/nimien tulee olla ESTA-matkustusluvassa täsmälleen samalla tavalla kuin lentolipussasi ja passissasi.

Huom. Suomen kansalaisten, jotka ovat matkustaneet tai oleskelleet Etelä-Koreassa, Iranissa, Irakissa, Jemenissä, Libyassa, Somaliassa, Sudanissa tai Syyriassa maaliskuun 2011 jälkeen sekä Kuubassa 12.01.2021 jälkeen, tarvitsevat viisumin. Tarvitset viisumin myös siinä tapauksessa, että teet ainoastaan välilaskun USA:ssa.

 

Turvatoimet lentomatkoilla USAhan

TSA-hyväksytyt matkalaukkulukot suositeltavia USA:han matkaaville ja elektroniset laitteet käsimatkatavaroissa.

USA:n lentokentän turvatarkastajilla on oikeus tarkastaa matkalaukun sisältö, vaikka omistaja ei ole paikalla.  TSA-hyväksytty (Transportation Security Administration) lukko voidaan avata ja sulkea viranomaisten toimesta ilman lukon rikkomista (heillä on "pääavain", joka käy kaikkiin TSA-lukkoihin, myös yhdistelmälukkoihin), kun taas tavanomainen lukko voidaan murtaa auki laukun tutkimista varten.

TSA-lukko on täysin turvallinen käyttää, koska sen saavat auki vain viranomaiset ja laukun omistaja.

USA:n viranomaiset ovat tiukentaneet käsimatkatavaroihin pakattujen matkapuhelimien, tablettien, tietokoneiden ja muiden elektronisten laitteiden tarkastuksia. Laitteiden akkujen tulee olla ladattuja, jotta laitteet voidaan käynnistää turvatarkastuksessa.

Akun ollessa tyhjä, tai jos laitetta ei voida kytkeä päälle, viranomaiset voivat vaatia laitteen haltuunottoa. Matkanteko saattaa näin viivästyä ja mahdollisuus jatkoyhteyksien menettämiseen kasvaa.

Lisätietoa esim. SAS:n kotisivulta:

https://www.flysas.com/fi/fi/travel-info/before-travel/passport-and-visa/us/

Wi-fi hotellissa

Hotellissa on maksuton Wi-fi (toimii sekä huoneissa että yleisissä tiloissa).

Useimmissa kahviloissa (erityisesti ketjukahvilat, kuten esim. Starbucks) New Yorkissa on yleensä maksuton Wi-fi, joka toimii usein vaihtelevasti.

Liikkuminen New Yorkissa

Kuljetus lentokentältä Manhattanille ja hotelliin on omalla bussilla, samoin kuin kotimatkan alkaessa bussi vie meidät Manhattanilta lentokentälle. Matkan aikana ja retkillä kävelemme paljon (useita kilometrejä päivittäin) ja käytämme metroa (subway). Tämä on paras tapa tutustua kaupunkiin ja välttää autoruuhkia. Kunkin päivän kohdalla on arvioitu kävelymatka kilometreissä. Huom. käytännössä matkat voivat olla jopa joinain päivinä pidempiä ja toisina lyhyempiä, mikäli reitti toteutetaan muussa järjestyksessä, esim. säätilan mukaan.

Ota mukaan hyvät kävelykengät tai lenkkarit sekä vaatteita, joissa on mukava liikkua. Matka ei sovi liikuntaesteiselle. 

Aamiainen hotellissa

Yksinkertainen, buffettyyppinen aamiainen, joka sisältää esim. paahtoleipää, voita, marmeladia, kananmunia, pekonia ja jogurttia. Kahvia, teetä ja mehua. 

Lisää USA:sta

Täältä löydät lisää tietoa USA:sta: https://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/pohjois-amerikka/usa

Lue mm. ilmastosta ja säästä, aikaerosta, juomarahoista ja tarkista, tarvitsetko viisumia.

Aamiainen

.

Pohjois-amerikkalainen aamiaiskulttuuri poikkeaa pohjoismaalaisesta. Aamiainen on suurimmassa osassa keskitason hotelleja Kanadassa ja USA:ssa ns. ”mannermainen aamiainen” (continental breakfast). Aamiainen sisältää tavallisesti kahvia/teetä, mehua, paahtoleipää, marmeladia ja voita. Käytössä on monin paikoin edelleen kertakäyttöisiä aterimia ja lautasia. Monet ottavat aamiaista mukaansa, ”to go”-tyyliin.

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Matkustaminen alaikäisten lasten kanssa

Jos matkustat lasten kanssa, jotka eivät ole omia lapsiasi, esim. lapsenlapsesi kanssa, tai jos biologisena vanhempana matkustat lasten kanssa ilman toista vanhempaa, huomioi, että kohdemaasta riippuen matkustamiseen voidaan vaatia erityisiä asiakirjoja.

Suosittelemme ottamaan hyvissä ajoin ennen matkaa yhteyttä kyseisen maan suurlähetystöön tai konsulaattiin ja selvittämään, mitkä säännöt koskevat alaikäisten lasten maahan saapumista.

Vaikka alaikäisten lasten maahantuloon ei vaadittaisi mitään virallisia asiakirjoja, lentoyhtiö voi vaatia tällaisiä asi​​akirjoja ja estää lennolle pääsyn lähtöselvityksessä, jos asiakirjat puuttuvat.

Tämän vuoksi suosittelemme vahvasti joka tapauksessa ottamaan matkalle mukaan lasten englanninkieliset virkatodistukset, kopiot molempien vanhempien passin kuva-aukeamasta sekä englanninkielisen suostumusilmoituksen vanhemmalta/vanhemmilta, jotka eivät osallistu matkalle.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 5 out of 5 by from matkalla mahtava sisältö ja opas oli super asiansa osaava. olin eka kertaa albatross mastkassa ja olen tyytyväinen.
Date published: 2024-02-29
Rated 5 out of 5 by from Hyvä reissu Opas oli hyvä, antoi vinkkejä ja kertoi hyvin asioista. Hän oli rauhallinen ja ystävällinen, nähtiin paljon.
Date published: 2024-02-29
Rated 5 out of 5 by from Tiivis kokonaisuus keskeisistä kohteista Osallistuimme matkalle lokakuussa. Matkan sisältö on hyvin mietitty, tutustuimme kohteisiin kattavasti. Ohjelmassa on runsaasti kävelyä, mikä osalle osallistujista saattoi olla liikaa (suosittelen lukemaan matkan sisältökuvaukset etukäteen huolella). Viikon matkasta menee matkoihin osansa, joten perillä ei jää paljoa aikaa omiin menoihin, mutta meille tämä oli juuri sopiva kokonaisuus. Matkanjohtaja osasi asiansa.
Date published: 2023-10-23
Rated 5 out of 5 by from Unelmien matka -totta! New York on ollut kauan unelmieni matka - nyt unelma toteutui - täytenä! Pitkät lennot tuntuivat lyhyiltä. Hotellin sijainti sopiva. Jet lag kesti yhden yön. Sadepäivä, mutta puhutteleva World Trade Center memorial ja Survival Tree. Sunnuntain päivänpaisteessa John Lennonin kotitalon ohi Central Parkiin vehreille poluille ja pyhäpäivän viettoon newyorkilaisten kanssa. Omille poluille Guggenheimiin ja Broadwayn Hamiltonin "best ever" huippumusikaaliin. Times Squaren vilinästä kotihotellin rauhaan. Näemme Brooklynin rannalta pilvenpiirtäjien Manhattanin ja nautimme kodikkaasta Brooklynista ja kuulun Brooklynin sillan ylityksestä. Kävely Chinatownin hedelmäkaupustelijoiden ja lyhtyjen keskellä. MET-museo omana valintana, vaikuttava. Matkan huipentaa päivä, kun näemme Empire State Buildingista koko pilvenpiirtäjien New Yorkin linnun silmin ja mereltä risteilyllä. Laivamme lipuu ohi merkittivän symbolin, Vapauden patsaan. Omana valintana ehtii lähtöpäivänä hotellin läheiseen Amerikan intiaanien kulttuurin vaikuttavaan museoon. Neljässä päivässä on voinut kokea dynaamisen New Yorkin keskeiset paikat ja kulttuurin pulssit. New York, New York!
Date published: 2023-10-20
Rated 4 out of 5 by from Upea New York Olin opastetulla matkalla New Yorkissa lokakuun alussa. Reissu oli upea! Big Apple on nimensä veroinen ja "kerran elämässä"kohde. Opas oli asiansa ja kaupungin tunteva, ja kaikkeahan ei voi kukaan tietää, kun kyseessä on miljoona kaupunki. Kävelykierroksilla eri kaupunginosissa sai hyvän tuntuman kyseisestä paikasta ja pääsi myös aistimaan tavallisten nykkiläisten elämää. Parina päivänä tihuutti vettä mutta muuten oli lähemmäs +20'c lämmintä. Mukana oli kolme eri takkia, sadetakki myös ja ehdottomasti hyvät sisäänajetut kengät, näitäkin kolmet. Taidetta löytyy jokaiselle ja mielenkiintoisia maailman parhaita museoita. Brooklyn on koettava ja puistoissa istuskeltava! Ihanaa matkaa!
Date published: 2023-10-14
Rated 4 out of 5 by from Upea kohde, loistava opas ja kiva matkaseurue! Paljon nähtävää kohteessa. Kohteessa viisi kokonaista päivää. Nähtävyyksien näkeminen suhteessa päiviin oli hyvin suunniteltu, mutta pari extra-päivää ihan oman aikataulun mukaan olisi ollut mukava, kun ohjelma ei jättänyt paljon aikaa ja energiaa itsetutkiskelulle.
Date published: 2023-10-13
Rated 5 out of 5 by from Erittäin hyvä matkaohjelma. Olin tällä matkalla 6 päivää ja joka päivälle oli antoisia retkiä. Matkanjohtaja Helena oli asiantunteva ja mukava.
Date published: 2023-10-13
Rated 4 out of 5 by from Hinta/laatu-suhde kohdallaan Tulin eilen kotiin ja muistelen matkaa tyytyväisenä.
Date published: 2023-10-13
 • y_2024, m_6, d_16, h_7
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.42
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_1, tr_56
 • loc_fi_FI, sid_USVCB02, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja