Jokiristeily Reinillä ja Moselilla

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Risteile Kölnin goottilaistyyliseltä tuomiokirkolta Reininlaakson läpi ja koe viehättävät keskiaikaiset kaupungit.

Reinin ja Moselin kauneimpia osuuksia pitkin Ranskan Strasbourgiin. Kuka tietää, ehkä kuulemme seireenien laulun ohittaessamme tarunhohtoisen Loreleyn kallion.

Matkaamme rauhallisesti ja miellyttävästi mukavan ja nykyaikaisen neljän tähden aluksen MS Rhein Symphonien kyydissä kauniiden jokimaisemien lipuessa ohi. Yksi matkan ehdottomista kohokohdista on ihmeellisen kaunis Reininlaakso, jossa vuoristoiset maisemat sekoittuvat viiniviljelmiin ja pittoreskeihin linnanraunioihin. Matkan varrella kohtaamme joitakin keskieurooppalaisen kulttuurin raskassarjalaisista, nimittäin Kölnin ja sen tuomiokirkon sekä Ranskan Alsacessa sijaitsevan Strasbourgin ja sen Unescon suojeleman keskiaikaisen keskustan. Käymme myös joissakin pienemmissä paikoissa, kuten Traben-Trarbachissa ja Koblenzissa sekä Saksan suurimman viinialueen keskellä sijaitsevassa Mannheimissa.

Tarjous syksyn risteilystä Reinillä! Varaa nyt ja säästä 150€/hlö. (Ei voi yhdistää muihin etuihin.) Alennus lisätään manuaalisesti matkavaraukseen ja saat meiltä uuden laskun/matkavahvistuksen muutaman arkipäivän kuluessa.

 

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Risteily, Jokiristeily

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta EUR

Päiväohjelma 8 päivää
Päivä 1
Lento Helsinki – Frankfurt. Bussikuljetus Kölniin, kaupunkikävely ja lähtöselvitys risteilyalukselle. Risteily alkaa.
Päivä 2
Cochem ja Traben-Trarbach. Retkipaketti: Eltzin linna.
Päivä 3
Traben-Trarbach. Lisämaksullinen opastettu kaupunkikävely Traben-Trarbachissa.
Päivä 4
Läpi Reininlaakson, Loreleyn kallio ja Mainz. Lisämaksullinen kaupunkikierros, jonka teemana on Gutenberg ja kirjapaino.
Päivä 5
Mannheim. Retkipaketti: teemallinen kaupunkikierros automobiilipioneeri Bertha Benzin jalanjäljissä.
Päivä 6
Strasbourg, Ranska. Retkipaketti: kaupunkikierros Unescon suojelemassa keskiaikaisessa keskustassa. Lisämaksullinen retki Alsacen maisemiin.
Päivä 7
Koblenz. Retkipaketti: kaupunkikierros ja köysiradalla ylös Ehrenbreitsteinin linnoitukselle.
Päivä 8
Köln – Frankfurt ja kotimatka.

MS Rhein Symphonie

MS Rhein Symphonie on mukava ja nykyaikainen jokiristeilijä, jolla on tilaa 198 matkustajalle.

Nauti leppoisasta menosta tilavalla aluksella: mukavassa loungebaarissa, herkullisen ruoan äärellä ravintolassa, isolla aurinkokannella tai oman hytin rauhassa.

Tilavassa aluksessa (pituus 132 m ja leveys 11,4 m) yhdistyy nykyaikainen mukavuus ja viihtyisä tunnelma. Matkustajat voivat nauttia maisemista loungebaarissa tai rentoutua aurinkokannen lepotuoleissa. Kaikki ateriat (täysihoito) nautitaan aluksen ravintolassa, jossa ateriat tarjoillaan joko seisovasta pöydästä tai lautasannoksina pöytiin.

Lue lisää aluksesta: https://www.nicko-cruises.de/en/fleet/ship/ms-rhein-symphonie/

Hyttikuvat ovat esimerkkejä lisämaksullisista kategorioista.

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta).

 

Klikkaa kuvaa nähdäksesi sen suurempana

Kuvagalleria

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lento Helsinki – Frankfurt. Bussikuljetus Kölniin, kaupunkikävely ja lähtöselvitys risteilyalukselle. Risteily alkaa.

Laskeuduttuamme Frankfurtin lentokentälle nousemme bussiin ja ajamme n. 2,5 tunnin matkan Kölniin. Kaupunkikierroksen jälkeen on aikaa nauttia omakustanteinen ja -valintainen lounas ennen kuin lähdemme kohti satamaa. 

Teemme kaupunkikävelyn roomalaisten perustamassa Kölnissä. Köln oli ilmeisesti yksi suurimmista kaupungeista Rooman ulkopuolella ja sitä kutsuttiin nimellä Colonia Claudia Ara Agrippinensium. Roomalaisten aika antaa yhä leimansa kaupunkikuvalle, ja jopa pysäköintihalleissa voi törmätä Rooman valtakunnan aikaisten rakennusten jäännöksiin.

Aloitamme vanhastakaupungista (saks. Altstadt), joka sijaitsee lähellä Reinjokea. Kölnin vanhakaupunki ei ole yhtä korea kuin monet muut saksalaiskaupungit, mutta sen mutkikkailla kujilla on mukava kuljeskella. Alue on pieni, ja siellä on tunnelmallinen tori (Alter Markt) sekä paljon “historiallisia” rakennuksia, jotka on rakennettu uudelleen toisen maailmansodan jälkeen, jolloin Köln tuhottiin lähes maan tasalle. Kerrotaan, että viimeisen pommituksen jälkeen asukkaat kömpivät esiin pommisuojista. He katselivat ympärilleen ja pohtivat, rakentaisivatko kaupungin uudelleen vai muuttaisivatko muualle. Nähdessään Kölnin tuomiokirkon seisovan yhä pystyssä kuin ihmeen kautta he päättivät jäädä – ja vain siksi.

Käymme totta kai katsomassa myös vaikuttavaa tuomiokirkkoa, joka on erinomainen esimerkki goottilaisesta arkkitehtuurista sekä samalla Pohjois-Euroopan suurin goottilainen kirkko. Kölner Dom kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin ja on yksi Saksan suosituimmista nähtävyyksistä.

Kaupunkikierroksen jälkeen on mahdollista tutustua Kölniin omatoimisesti ja ehkä nauttia lasi tai pari paikallista olutta, Kölschiä. Kölsch muistuttaa maultaan pilsner-tyyppistä lager-olutta ja  se tarjoillaan korkeista, kapeista laseista. Sitten kokoonnumme jälleen, ja bussi vie meidät Reinin rannalle, jossa aluksemme odottaa.

Lähtöselvitysmuodollisuuksien jälkeen voi tutustua alukseen. Iltapäivän päätteeksi lähdemme liikkeelle ja nautimme ensimmäisen illallisen yhdessä.

Päivä 2
Cochem ja Traben-Trarbach. Retkipaketti: Eltzin linna.

Olemme nyt ohittaneet paikan, jossa Mosel laskee Reinjokeen. Moselin ja Reinin varren yli 40 linnaa ovat peräisin ajalta, jolloin joki oli yksi tärkeimmistä kauppareiteistä Keski- ja Pohjois-Euroopan välillä. Laivaliikennettä piti suojella paikallisten ryöväreiden hyökkäyksiltä. Joessa oli 1400-luvulla useita virtapaikkoja ja vesiputouksia, jotka tekivät purjehtimisesta vaativaa. Tänä päivänä homma on helpompaa, sillä sulut ovat tehneet virtauksesta rauhallisemman. Kuljemme varhain aamulla kolmen sulun läpi ennen saapumistamme Cochemiin.

Kuten monen alueella sijaitsevan kaupungin, myös Cochemin historia ulottuu Rooman valtakunnan aikaan. Kun Cochem 1300-luvulla sai kaupungin statuksen, kaupunkiin rakennettiin linnoitus, josta osa on yhä olemassa. Asetumme laituriin vastarannalle, missä sijaitsevat entiset kalastajakylät Cond ja Sehl, joista tuli osa Cochemia, kun ensimmäinen silta valmistui 1927.

Jos olet ostanut retkipaketin, pääset tänään katsomaan Eltzin linnaa, joka selvisi vahingoittumattomana sodista 1600- ja 1700-luvulla. Opastetulla kierroksella, johon sisältyy jonkin verran portaita, teemme kulttuurimatkan 800 vuoden läpi. Jokainen vuosisata näkyy arkkitehtuurissa ja huoneiden sisustuksessa. Aarrekammiossa on yli 500 esinettä 1100-luvulta 1800-luvulle.

Iltapäivällä alus lähtee kohti viinialueen keskellä sijaitsevaa Bernkastelia. Saavumme perille myöhään illalla.

(Päivän retki Eltzin linnaan ei sisälly matkan hintaan. Voit ostaa erillisen retkipaketin, josta lisää tietoa ohjelman jälkeen.)

Päivä 3
Traben-Trarbach. Lisämaksullinen opastettu kaupunkikävely Traben-Trarbachissa.

Trabenin ja Trarbachin kaksoiskaupunki sijaitsee Koblenzin ja Trierin välissä. Sitä pidetään Moselin laakson viinipääkaupunkina. Puutarhamaiset kävelyreitit tarjoavat upeat näkymät ympäröivälle maaseudulle, ja kävijästä tuntuu, että on saapunut pieneen kaupunkiin suoraan sadusta.

Tänään on mahdollisuus osallistua varustamon retkelle, joka on opastettu kävelykierros Traben-Trarbachissa. Kierroksen teema on kaupungin, seudun ja viinin historia.

Vaihtoehtoisesti voit tehdä kierroksen omatoimisesti, istahtaa johonkin paikallisista viinibaareista ja nauttia lasillisen katsellen Moselin varren terassimaisia viinitarhoja.

(Päivän retki ei sisälly matkan hintaan. Retki tilataan ja maksetaan aluksella. Mikäli osallistujia on tarpeeksi, suomalainen matkanjohtaja lähtee retkelle mukaan.)

Päivä 4
Läpi Reininlaakson, Loreleyn kallio ja Mainz. Lisämaksullinen kaupunkikierros, jonka teemana on Gutenberg ja kirjapaino.

Tänään teemme matkaa Unescon suojelemassa Mittelrheinin jokilaaksossa. Täällä vuoristomaisemat sekoittuvat viinitarhoihin. Jokaisella vuorenhuipulla tuntuu seisovan pittoreskit linnanrauniot, ja molemmin puolin jokea näemme pikkukaupunkeja, joissa alueen pitkä historia ja rikas kulttuuriperintö elää edelleen. Seutu tunnetaan Reinin romanttisena osuutena, jota Goethe kuvasi matkakertomuksessaan 1770-luvulta.
Suosittelemme asettumaan aluksen aurinkokannelle ja nauttimaan maisemista. Noin pari tuntia matkattuamme saavumme Loreley-kallion luo. Loreley on kaikkein tarunhohtoisin paikka koko Reinin varrella. Valtava, lähes pystysuora liuskekiviseinämä kohoaa 132 metrin korkeuteen. Tarun mukaan täällä asuu myyttinen seireeni, jonka laulu houkuttelee merimiehiä kuolemaan joen petolliseen virtaan. Paikka on myös Reinin kapein kohta Sveitsin ja Pohjanmeren välillä, ja hankala etappi onkin luultavasti syy tarun syntyyn.

Saavumme tänään entiseen Rooman valtakunnan provinssinpääkaupunkiin, Mainziin, joka on nykyään Rheinland-Pfalzin osavaltion pääkaupunki. Kaupunki perustettiin roomalaisten sotilastukikohdaksi vuonna 13 eKr. ja myöhemmin siitä tuli Germania Superiorin pääkaupunki. Merkkejä roomalaisista on yhä selvästi näkyvissä, myös risteillessämme Reininlaaksossa. Roomalaiset nimittäin opettivat paikallisväestön viljelemään viiniä aurinkoisilla rinteillä. Mainz sijaitsee keskellä Rheinhesseniä, Saksan suurinta viinialuetta.

Varustamo järjestää tänään kävelykierroksen entisöidyssä vanhassakaupungissa, jossa on upeita puuristikkotaloja. Siellä sijaitsee myös tuhat vuotta vanha Mainzin katedraali, jolla oli suuri merkitys 1100- ja 1200-luvuilla. Katedraalissa kruunattiin nimittäin kokonaiset seitsemän kuningasta. Mainz oli vuosisatojen ajan tärkeä kulttuurin ja edistyksen keskus. Täällä Johann Gutenberg keksi kirjapainokoneen ja mahdollisti näin kirjojen massatuotannon, tuonaikaisessa mittakaavassa tietenkin.

Näemme myös modernin kaupungin. Mainz tuhottiin pahoin toisessa maailmansodassa, ja sodan jälkeen alkoi suurin rakennusbuumi kaupungin historiassa. Mainzin modernin kaupungintalon on suunnitellut tanskalainen Arne Jacobsen.

Voit tänään vaihtoehtoisesti käydä omatoimisesti jossakin kaupungin monista perinteisistä viinibaareista, jotka tarjoilevat mm. paikallisia herkkuja, kuten Spundekäsiä, mausteista tuorejuustoa, jonka kyytipojaksi sopii mainiosti paikallinen viini.

(Päivän retki ei sisälly matkan hintaan. Retki tilataan ja maksetaan aluksella. Mikäli osallistujia on tarpeeksi, suomalainen matkanjohtaja lähtee retkelle mukaan.)

Päivä 5
Mannheim. Retkipaketti: teemallinen kaupunkikierros automobiilipioneeri Bertha Benzin jalanjäljissä.

Tänään saavumme Mannheimin kulttuurikaupunkiin, joka sijaitsee Baden-Württembergin osavaltiossa ja jonka asukasluku on noin 315 000.

Mannheimissa on useita museoita, teattereita ja oppilaitoksia. Kadut ovat viivasuoria ja kaupunki on rakennettu ruutukaavaan, joten suunnistaminen on helppoa. Mannheim perustettiin 1600-luvun alussa. Se on rakennettu uudelleen sotien tuhottua infrastruktuuria – Mannheim kärsi erityisen paljon toisessa maailmansodassa, sillä liittoutuneet pommittivat kaupunkia ahkerasti.
Mannheimin nähtävyyksistä mainittakoon barokkityylinen Mannheimin linna, televisiotorni Fernmeldeturm ja 60 m korkea barokkityylinen vesitorni, joka sijaitsee Friedrichsplatzilla.
Jos olet ostanut Albatros Travelin retkipaketin, pääset tänään opastetulle kaupunkikierrokselle Bertha Benzin jalan- tai pikemminkin renkaanjäljissä. Retken teema on nimittäin auton historian kiehtova alku. Bertha Benz ajoi vuonna 1888 Benz Patent Motorwagenillaan Mannheimista Pforzheimiin ja varmisti näin itselleen paikan maailmanhistoriassa. Tällä ensimmäisellä onnistuneelle pidemmällä automatkalla Benz loi perustan vallankumouksellisen kulkuvälineen kehitykselle ja perheensä yrityksen kaupalliselle menestykselle. Tutustumme Benzin perheen mielenkiintoiseen tarinaan ja kaupunkiin, jossa perhe eli useita vuosia ja auttoi näin Mannheimia saavuttamaan historiallista tunnettuutta.

(Päivän retki Bertha Benzin jalanjäljissä ei sisälly matkan hintaan. Voit ostaa erillisen retkipaketin, josta lisää tietoa ohjelman jälkeen.)

Päivä 6
Strasbourg, Ranska. Retkipaketti: kaupunkikierros Unescon suojelemassa keskiaikaisessa keskustassa. Lisämaksullinen retki Alsacen maisemiin.

Saavumme hienoon ja hyvin hoidettuun keskiaikaiseen Strasbourgiin lähellä Saksan rajaa. Strasbourg on Alsacen alueen pääkaupunki ja merkittävä kulttuuri- ja kauppakaupunki. Kaupungissa on laaja museotarjonta, upeaa arkkitehtuuria sekä Unescon suojelema vanhakaupunki Grand Îlen saarella.

Huolimatta ristiriitojen täyteisestä historiasta, jolloin kaupunki oli välillä saksalaisten, välillä ranskalaisten hallussa, Strasbourg toimii nykyään sillanrakentajana näiden kahden naapurimaan välillä. Erityisesti Strasbourgin yliopisto on onnistunut luomaan ymmärrystä alueen protestanttien ja katolisten välille. Ranskan toiseksi suurimmassa yliopistossa on opiskellut mm. saksalainen runoilija Goethe. Strasbourgissa on Europarlamentin virallinen päämaja ja siellä kokoontuu Euroopan neuvosto sekä Euroopan ihmisoikeustuomioistuin.

Päivän retkellä suuntaamme kaupunkiin ja katselemme lähemmin vanhaakaupunkia. Näemme Ill-joen pienet kanavat ja vanhat sulut sekä uudemman kaupunginosan, jossa sijaitsee Euroopan parlamentti. Kierros vie meidät läpi 2000-vuotisen historian. Teemme kävelyn maalauksellisessa La Petite Francen korttelissa, jossa kauniit puukehikkotalot seisovat rinta rinnan. Kävelykierros vie meidät myös valtavalle goottilaistyyliselle katedraalille, joka on peräisin vuodelta 1439. Katedraali sijaitsee lähellä jokea ja kaunista Palais Rohania, joka rakennettiin kaupungin piispalle 1700-luvun alussa.

Kierroksen jälkeen on aikaa kävellä kaupungilla itsekseen tai vaikka istahtaa kahville tai viinilasilliselle johonkin kaupungin monista kahviloista.

(Päivän retki – kaupunkikierros Strasbourgissa – ei sisälly matkan hintaan. Voit ostaa erillisen retkipaketin, josta lisää tietoa ohjelman jälkeen.)

Albatros Travelin retken jälkeen voit lähteä vielä varustamon retkelle Alsacen maaseudulle: viehättäviä maalaiskyliä, puuristikkotaloja, viinitiloja ja rustiikkia tunnelmaa. Retki kuljettaa läpi alueelle tyypillisten hurmaavien maalaiskylien, joiden puuristikkotaloja koristavat värikkäät kukat. Monia pieniä kaupunkeja Alsacessa ympäröi keskiaikainen muuri, ja maisemia kylien välillä hallitsevat isot viinitarhat, jotka ovat tunnettuja rieslingistään ja pinot blancistaan.

(Varustamon retki Alsacen maaseudulle ei sisälly matkan hintaan. Retki tilataan ja maksetaan aluksella. Mikäli osallistujia on tarpeeksi, suomalainen matkanjohtaja lähtee retkelle mukaan.)

Päivä 7
Koblenz. Retkipaketti: kaupunkikierros ja köysiradalla ylös Ehrenbreitsteinin linnoitukselle.

Saavumme yhteen Saksan vanhimmista ja kauneimmista kaupungeista, Koblenziin. Koblenzin historia ulottuu yli 2 000 vuoden päähän. Koblenz sijaitsee Deutsches Eckissä, Rein- ja Moseljokien yhtymäkohdassa.

Kaupunki levittäytyy neljälle harjanteelle, joita peittää metsä tai niitty. Toki myös itse Rein on alueelle tärkeä. Teemme perille saavuttuamme kävelykierroksen kaupungilla (osa retkipakettia) ja nautimme näkymistä kahdelle joelle. Koblenz tuhoutui pahoin toisessa maailmansodassa, mutta on jälleenrakennettu.

Koblenzin alkuperäinen nimi oli Confluentes. Se on roomalaisten antama nimi, joka kuvastaa Reinin ja Moselin yhtymistä. Päivän retki on kaupunkikierros pitkin historiallisen vanhankaupungin kauniita, kapeita katuja. Reitillä näemme mm. St. Kastorin basilikan, Liebfrauenkirchen ja Schängel-suihkulähteen kaupungintalon edustalla. Nousemme vielä köysiradalla ylös ihastelemaan upeita maisemia yli Reinin ja katsastamaan Ehrenbreitsteinin linnoituksen, joka kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin.

(Päivän retki – kaupunkikierros Koblenzissa – ei sisälly matkan hintaan. Voit ostaa erillisen retkipaketin, josta lisää tietoa ohjelman perässä.)

Päivä 8
Köln – Frankfurt ja kotimatka.

Saavumme Kölniin ja aluksella nautitun aamiaisen jälkeen hyvästelemme aluksen miehistön ja ajamme Frankfurtin lentokentälle. On kotimatkan aika.

Retkipaketti

Retkipaketti on ainoastaan Albatrosin asiakkaille ja retkillä on mukana suomalainen matkanjohtaja. Retkipaketti varataan ja maksetaan viimeistään 45 päivää ennen matkan lähtöpäivää.

Retkipakettiin sisältyy:

 • Puolipäiväretki Cochemista Eltz Slotiin
 • Puolipäiväretki Mannheimissa Bertha Benzin jalanjäljissä
 • Puolipäiväretki Strasbourgissa, sis. käynnin vanhassakaupungissa
 • Puolipäiväretki Koblenzissa, sis. köysradalla ylös Ehrenbreitsteinin linnoitukselle

Retkien kesto on noin kahdesta neljään tuntia.

Hinta: 148€/hlö

Hintatiedot

Lisämaksu yhen hengen hytistä
 • Hytti yhdelle Main-kannella, kat. C: 698€
 • Hytti yhdelle Main-kannella, kat. D: 598€ Single cabin Main deck category D: 598
 • Hytti yhdelle Middle-kannella: 1 198€
 • Hytti yhdelle Upper-kannella, ranskalainen parveke: 1 698€
Hyttiluokan korotus
 • Jaettu kahden hengen hytti Middle-kannella: 298€/hlö
 • Jaettu kahden hengen hytti Upper-kannella, ranskalainen parveke: 598€/hlö
Alennus

Jaettu kahden hengen hytti Main-kannella, kat. D: -68€/hlö

Hintaan sisältyy
 • Lufthansan reittilennot Helsinki – Frankfurt – Helsinki turistiluokassa 
 • majoitus 7 yötä jaetussa kahden hengen ulkohytissä (pyöreä ikkuna) MS Rhein Symphonie -jokiristeilijällä Main-kannella, kat. C
 • täysihoito risteilyllä (ei sisällä ruokajuomia)
 • kahvi ja tee aterioiden yhteydessä risteilyllä
 • kuljetukset ohjelman mukaan
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • hytti yhdelle
 • lisämaksulliset hyttityypit
 • lisämaksulliset retket
 • juomarahat laivan henkilökunnalle, noin 7-10€/päivä (suositus)
 • juomarahat paikallisoppaille, noin 5€/hlö (suositus)
 • muut juomat ja ruokailut matkan aikana

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Matkatavarat

Kannattaa pakata mukaan pienehkö reppu tai kassi retkiä tai niitä matkapäiviä varten, joina näet matkatavarasi seuraavan kerran vasta illalla. Mukaan on hyvä pakata kiikari – ilman moni asia voi jäädä näkemättä.

Kuka voi osallistua?

Jokiristeilylle osallistujan tulee kyetä liikkumaan omatoimisesti ja pystyä kävelemään ilman apua kaupungeissa ja puistojen poluilla. Alle 18-vuotiaat matkustavat ja majoittuvat samaan hyttiin/huoneeseen yhdessä yli 18-vuotiaan kanssa.

Erityisehdot

Matkustaja on velvollinen ilmoittamaan Albatros Travelille mahdollisesta sairaudesta tai vaivasta, vammasta, raskaudesta tai muusta asiaintilasta, jolla voi olla merkitystä matkustajan hyvinvoinnin tai terveyden kannalta risteilyn aikana.

Ei sovellu liikuntarajoitteisille

Jotkin retket ja kaupunkikierrokset tehdään jalkaisin, ja kävelemme usein alukselta keskustaan. Koska monet vanhat kaupunginosat on suojeltu ja niiden kadut ovat mukulakivipäällysteisiä, niihin ei pääse bussilla. Aistimme myös paljon enemmän tunnelmia ja pääsemme lähemmäs kaupunkia, kun kuljemme jalan. Saatamme myös käyttää julkista liikennettä, kuten raitiovaunua ja metroa. Osallistujien tulee varautua siihen, että kaupunkikierroksilla kävellään rauhalliseen tahtiin noin 4–6 km päivässä. Kaupunkikierrokset kestävät noin 1,5–2,5 tuntia. Osallistujien tulee kyetä liikkumaan itsenäisesti ilman apua.

Valitettavasti jokiristeilyalus ei sovellu liikuntarajoitteisille matkustajille, jotka eivät pysty liikkumaan omin avuin. Tämä johtuu lähinnä turvallisuussyistä, sillä varustamo vaatii, että kaikkien matkustajien on kyettävä siirtymään aluksesta toiseen ilman miehistön tai kanssamatkustajien apua.

Pyörätuolia tai kävelytukea/rollaattoria ei saa tuoda alukselle. Kyse on turvallisuudesta: kulkuväylät täytyy pitää vapaina.

Kokopäiväretket ja puolipäiväretket

On tavallista erotella retket puolipäivä- ja kokopäiväretkiin. Tämä ei tarkoita välttämättä, että retket kestävät juuri puoli päivää tai koko päivän. Puolipäiväretki kestää yleensä joko aamupäivän tai iltapäivän ja päättyy ennen ruoka-aikaa. Retkeltä palataan yleensä ennen lounasta tai illallista. Puolipäiväretket kestävät tyypillisesti 2–4 tuntia. Kokopäiväretkien kesto on usein n. 5–9 tuntia ja niiden aikana nautitaan yleensä yksi ateria. Ateria ei kuitenkaan aina sisälly retken hintaan. Asia selviää retkikuvauksesta.

Tietoa varustamosta

Tietoa varustamosta

Nicko Cruises on saksalainen varustamo, jolla on kolmen ja neljän tähden aluksia, joiden mukavuus- ja palvelutaso vastaa saman kategorian hotellia. Alusten ikä, mukavuudet ja hytit ovat erilaisia, joten jokaisen matkan yhteydessä kannattaa lukea kyseisen aluksen kuvaus. Aluksen palvelu ja ruoka on tasoa, joka ylittää reilusti arkipäiväisen.
Matkustajat aluksella ovat pääasiassa Pohjoismaista ja Saksasta. Pääkieli on useimmiten saksa ja yksittäisillä lähdöillä englanti. Suomalainen matkanjohtaja on aina mukana matkalla ja pitää huolta Albatros Travelin asiakkaista. Miehistö puhuu englantia ja saksaa.

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Matkustaminen alaikäisten lasten kanssa

Jos matkustat lasten kanssa, jotka eivät ole omia lapsiasi, esim. lapsenlapsesi kanssa, tai jos biologisena vanhempana matkustat lasten kanssa ilman toista vanhempaa, huomioi, että kohdemaasta riippuen matkustamiseen voidaan vaatia erityisiä asiakirjoja.

Suosittelemme ottamaan hyvissä ajoin ennen matkaa yhteyttä kyseisen maan suurlähetystöön tai konsulaattiin ja selvittämään, mitkä säännöt koskevat alaikäisten lasten maahan saapumista.

Vaikka alaikäisten lasten maahantuloon ei vaadittaisi mitään virallisia asiakirjoja, lentoyhtiö voi vaatia tällaisiä asi​​akirjoja ja estää lennolle pääsyn lähtöselvityksessä, jos asiakirjat puuttuvat.

Tämän vuoksi suosittelemme vahvasti joka tapauksessa ottamaan matkalle mukaan lasten englanninkieliset virkatodistukset, kopiot molempien vanhempien passin kuva-aukeamasta sekä englanninkielisen suostumusilmoituksen vanhemmalta/vanhemmilta, jotka eivät osallistu matkalle.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Vastaavia matkoja