Passi ja viisumi Ranskaan

Alla on tietoa passi-ja viisumimääräyksistä Ranskaan matkustettaessa sekä korona-aikaan liittyvistä maahantulosäännöistä.

Passin tulee olla voimassa koko matkan ajan. Mikäli olet jonkin muun kansalainen, tarkistathan oman maasi viisumimääräykset.
Ennen matkaa lähetämme sinulle tietoa niistä maahantulosäännöistä, jotka koskevat matkakohdettasi. Maahantulosäännöt voivat kuitenkin muuttua hyvin lyhyellä varoitusajalla. Tämän vuoksi on tärkeää, että seuraat Ulkoministeriön matkustustiedotteita osoitteessa https://um.fi ja sen lentoyhtiön/lentoyhtiöiden sivuja, jotka liittyvät matkaasi. Tiedot voivat muuttua esim. sen osalta minkä tyyppisiä kasvomaskeja tulee lennoilla käyttää tai vaatiiko kohdemaa koronatestiä ja negatiivista testitulosta ennen matkustamista maahan. Jos matkaasi sisältyy välilaskullisia lentoja, huomiothan myös niiden maiden maahantulosäännöt, joihin teet ainoastaan välilaskun ja vaihdat konetta.

Sinun omalla vastuullasi on huolehtia siitä, että täytät kaikki ne ehdot, jotka ovat voimassa matkakohteessasi ennen matkasi lähtöpäivää. Mikäli matkalle pääsy estyy sen vuoksi, ettei voimassaolevia sääntöjä ja rajoituksia ole huomioitu, matkan hintaa ei palauteta.

Edellä mainitut koskevat kaikkia matkustajia, huolimatta siitä; oletko saanut koronarokotteet, et ole saanut koronarokotteita tai olet sairastanut koronan.
 

Ranskan maahantulosäännöt

Kaikkien matkustajien tulee täyttää ennen matkaa englanninkielinen maahantulokaavake, eli PLF-kaavake (Passenger Locator Form). Kaavake tulee olla täytettynä ennen matkan alkamista. Kun olet täyttänyt ja lähettänyt kaavakkeen, saat e-mailviestin, jossa on QR-koodi. Ota tämä koodi mukaan matkalle.

Tämän kaavakkeen lisäksi Ranskaan matkustettaessa voi olla voimassa muita säännöksiä.

Jos sinulla on voimassaoleva EU-koronatodistus: sinun tulee täyttää yllä mainittu PLF-kaavake ennen matkaa ja ottaa koronatodistus matkalle mukaan. Suosittelemme, että tallennat todistuksen Omakannasta kuvana matkapuhelimeen sekä tulostat matkalle mukaan myös paperisen version koronatodistuksesta. Ota mukaan pankkitunnukset, jotta voit matkan aikana tarvittaessa kirjautua Omakantaan.

Mikäli sinulle ei ole voimassaolevaa EU-koronatodistusta: sinun tulee itse selvittää maahantulosäännöt, jotka koskevat sinua. Huomioithan, että maakohtaiset säännökset voivat muuttua lyhyellä varoitusajalla

Lue ajankohtaiset tiedot Ulkoministeriön kotisivuilta: https://um.fi/matkustustiedotteet-a-o

Terveyden- ja hyvinvoinnin laitos: https://thl.fi/fi/
 

Tärkeää tietoa:

Tämänhetkisten Ranskassa voimassa olevien koronarajoitusten vuoksi sinulla tulee olla otettuna molemmat Covid-19 rokotteet, jotta voit matkustaa mukanamme Ranskaan. Mikäli sinulla on kysyttävää, otathan mahdollisimman pian yhteyttä asiakaspalveluumme.*
 

Maahantulokaavake (PLF-kaavake)

Kaikilla yli 18v. matkustajilla tulee olla ennen matkaa täytettynä englanninkielinen maahantulokaavake. Huom. Jos vierailet matkan aikana (esim. jokiristeily) Ranskassa, sinun tulee täyttää oma PLF-kaavake, joka on maahan vesiteitse saapuville matkustajille.

Olemme tehneet suomenkieliset maahantulokaavakkeen täyttöohjeet. Suosittelemme seuraamaan näitä ohjeita. Tulosta ohjeet tai pidä ne saatavilla tietokoneen näytöllä, kun täytät maahantulokaavaketta.

Mikäli kaavaketta ei ole täytetty ennen matkan alkamista, lennolle ja matkalle pääsy estyy. Tässä tapauksessa matkan hintaa ei palauteta.

Jokaisen matkustajan omalla vastuulla on täyttää maahantulokaavake ennen matkalle lähtöä ja että tiedot ovat oikein.

QR-koodin näyttäminen lentokentällä/maihin noustessa:

Kun olet täyttänyt ja lähettänyt kaavakkeen, saat sähköpostiisi pdf.-muodossa olevan tiedoston, jossa on QR-koodi. Tämä koodi tulee näyttää lähtölentokentällä ja Ranskaan saavuttaessa. QR-koodin voi näyttää tulostettuna paperiversiona tai digitaalisesti (esim. puhelimen näytöltä. Suosittelemme joka tapauksessa printtaamaan matkalle mukaan myös paperisen version).

Klikkaa tästä avataksesi Albatrosin suomenkieliset täyttöohjeet PLF-maahantulokaavakkeen täyttämiseksi:

https://documents.albatros-travel.com/fi/maahantulokaavake_plf_Ranska.pdf

Klikkaa tästä avataksesi PLF-maahantulokaavakkeen:

https://app.euplf.eu
 

Huom. Mikäli saavut Ranskaan laivalla/jokiristeiljällä, sinun tulee täyttää etukäteen tämä PLF-kaavake: https://passager.serveureos.org/

Ranskassa on toistaiseksi voimassa maskipakko mm. julkisisissa liikennevälineissä.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Miten toimin, jos teen ainoastaan lennoilla välilaskun Ranskaan?
Mikäli jatkat kansainvälisellä lennolla 24 tunnin sisällä, etkä ylitä Ranskan rajoja, sinun ei tarvitse täyttää maahantulokaavaketta.

Milloin voin täyttää maahantulokaavakkeen?

Voit aloittaa kaavakkeen täyttämisen milloin tahansa, mutta voit täyttää sen loppuun saakka vasta sen jälkeen, kun olet saanut istumapaikkanumeron menolennolle. (Lentäen maahan saapuvat).

Milloin saan tietooni istumapaikkanumeron lennolla?

Lähetämme tiedon sinulle, kun saamme istumapaikkanumerot lentoyhtiöltä.  Saat tiedon, joko matkadokumenttien mukana viimeistään noin viikkoa ennen matkan lähtöpäivää tai erillisellä e-mailviestillä viimeistään 48 tuntia ennen lennon lähtöaikaa. Mikäli istumapaikkasi muuttuisi ennen lennon lähtöä, suosittelemme jättämään kaavakkeeseen alkuperäisen numeron. Lentoyhtiöllä on oikea istumapaikkasi numero, mikäli sitä tarvittaisiin jälkikäteen esim. tartuntaketjun jäljittämisessä.

Mitä teen, jos minulla on ongelmia kaavakkeen täyttämisessä?

Suosittelemme seuraamaan Albatrosin suomenkielisiä ohjeita ja täyttämään kaavakkeen rauhallisesti, yksi kohta kerrallaan. Voit myös pyytää apua perheenjäseneltä, ystävältä tai tuttavalta, mikäli koet kaavakkeen täyttämisen hankalaksi.

Tuleeko kaikki kohdat PLF-kaavakkeessa täyttää?

Suomenkielisissä ohjeissa kerrotaan, mitkä kentät/tiedot ovat pakollisia, ja mitkä voi jättää täyttämättä.

Onko maahantulokaavake henkilökohtainen vai samalla matkavarauksella oleville ?

Kaikkien yli 18 v. matkustajien tulee täyttää oma PLF-kaavakkeensa.

Onko PLF-maahantulokaavake maksullinen?

Kaavake on maksuton. Jos sinulle tulee maksukehotus kaavaketta täyttäessäsi, olet väärällä sivustolla. Käytä ainoastaan tällä sivulla olevaa linkkiä kaavakkeeseen.

Pitääkö lapsille täyttää oma PLF-kaavakkeensa?

Lapset alle 18v. tulee lisätä aikuisen maahantulokaavakkeeseen.