group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Jaavalla ja Balilla pääsemme kokemaan Kaakkois-Aasian upeimmillaan.

Jaava on vaikuttava saari. Viidakon ja kirkkaanvihreiden riisipeltojen välissä kohoaa kartionmuotoisia tulivuoria, vuorten rinteillä viljellään kahvia, kaakaota ja mausteita. Pieniä idyllisiä kyliä riittää katkeamattomana virtana. Näissä maisemissa koemme sekä buddhalaisuuden, hindulaisuuden että luonnon hienoimmat saavutukset: satumaiset Borobudurin ja Prambananin temppelit sekä maagisen kauniin Bromo-tulivuoren. Matka jatkuu Balille, joka on Indonesian jalokivi kaikessa, mihin liittyy hiekkaa, vettä, rentoutumista ja upeaa luontoa. Balista tekee erityisen sen vieraanvaraiset ja hyväntuuliset asukkaat. Ubud on saaren sydän, ja siellä asumme kolme yötä lomahotellissa aivan rannan tuntumassa taustanamme kirkkaanvihreät riisipellot. Sanur Beachillä pääsemme viettämään rantaelämää. Majoitumme hyvään hotelliin meren äärelle. Voit itse päättää, haluatko rentoutua, sukeltaa vai tutustua lähemmin jumalten saareen.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Kyllä

 • Valuutta Indonesian rupia

Päiväohjelma
Päivä 1 Lento Helsinki - Jakarta
Päivä 2 Saapuminen Jakartaan - tervetuloillallinen
Päivä 3 Jakarta - kaupunkikierros
Päivä 4 Jakartasta junalla Yogyakartaan
Päivä 5 Yogyakarta ja sen ympäristö - sulttaanin palatsi ja Borobudur-temppeli
Päivä 6 Yogyakarta - pyöräretki, Prambananin temppelialue
Päivä 7 Junalla Yogyakartasta Malangiin
Päivä 8 Malang - tulivuori Bromo
Päivä 9 Bromo - Surabaya, josta lento Balille
Päivä 10 Ubud - aamupäivällä pyöräretki riisipeltojen keskellä, iltapäivällä retki Ubudiin
Päivä 11 Omaa aikaa Ubudissa
Päivä 12 Ubud - Sanur - ”Nuoruuden lähde” ja kraatterijärvi Batur-tulivuoren juurella
Päivä 13 Sanur - rentoutumista ja omia seikkailuja
Päivä 14 Kotimatka
Päivä 15 Saapuminen Helsinkiin

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
2.198€
Helsinki
Huom. Lue lisätietoja täältä.
2.498€
Helsinki
Matkan pidennys
2.298€
Helsinki
Huom. Lue lisätietoja täältä.
2.598€
Helsinki
Matkan pidennys
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lento Helsinki - Jakarta
Päivä 2
Saapuminen Jakartaan - tervetuloillallinen
Laskeudumme Indonesian pääkaupunkiin, Jakartaan. Majoitumme hotelliin ja syömme illallisen. Yöpyminen Jakartassa.
Päivä 3
Jakarta - kaupunkikierros

Tänään teemme kaupunkikierroksen Indonesian monikulttuurisessa pääkaupungissa. Kaupungin nähtävyyksiä sävyttää se, että Indonesiaan on muuttanut paljon väkeä mm. Intiasta, Kiinasta ja Kambodžasta ja että maa oli Hollannin siirtomaa vuoteen 1945. Aloitamme käymällä kauniissa valkoisessa kansallismuseossa, jossa on iso kokoelma arkeologisia, uskonnollisia ja etnografisia esineitä, jotka kuvastavat Indonesian rikasta luontoa ja jännittävää historiaa.

Kierros jatkuu 132 metriä korkealle kansallismuistomerkille, joka avattiin 1975. Päästäkseen muistomerkin huipulle on noustava hissiin, joka on kuin torni nelikulmaisella lautasella. Tyydymme katselemaan muistomerkkiä ulkopuolelta, sillä käynti ylhäällä tarkoittaa tuntien jonotusta. Tornin alimmassa kerroksessa on pieni museo, jossa pistäydymme.

Kaupunkikierros päättyy vanhalle kaupungintalolle, joka sijaitsee Oud Bataviassa, hollantilaisten siirtomaaherrojen nimeämällä alueella. Isolla aukiolla kaupungintalon edustalla näemme leijojen lennättäjiä ja tandempyöräilijöitä. Yöpyminen Jakartassa.

Päivä 4
Jakartasta junalla Yogyakartaan
Nousemme aamujunaan, joka vie meidät Jaavan vehreän saaren sydämeen. Junamatkan aikana pääsemme nauttimaan upeista näkymistä yli kumpuilevan, vihreän maaston. Junassa nautitun lounaan jälkeen saavumme perille Yogyakartaan, joka on Jaavan taiteen, kulttuurin ja opiskelun keskus. Jos pääkaupunki Jakarta on Jaavan talousmoottori, Yogyakarta on kiiltävä viimeistely: pääasia täällä on elämästä nauttiminen, taide, kulttuuri ja vanhat indonesialaiset perinteet. Yogyakarta houkuttelee monia paikallisia ja ulkomaalaisia taiteilijoita ja opiskelijoita kiitos isojen, hyvämaineisten yliopistojen ja taidekoulujen, joissa opetetaan perinteistä tanssia, batiikkitöitä, maalausta, korusuunnittelua ja puunveistoa. Kaupunki toimi muinoin Mataramin sultanaatin pääkaupunkina ja kaupungin johtajaa kutsutaankin yhä sulttaaniksi. Kaupunki on Indonesian ainoa yhä olemassa oleva sultanaatti. Yogyakarta on osoittanut useita kertoja olevansa vapauden kaupunki, viimeksi taistelussa Hollannin siirtomaamahtia vastaan sen piirittäessä kaupunkia 1948. Sulttaani luovutti palatsinsa Indonesian vastarintaliikkeelle, joka sai todella majesteettisen päämajan taistelulleen vapauden puolesta. Hollantilaiset eivät uskaltaneet suista sulttaania vallasta ja altistua miljoonien sulttaanille uskollisten indonesialaisten raivolle. Kaupunki on yhä vapauden symboli useimmille indonesialaisille. Kun olemme majoittuneet hotelliimme, energisimmät voivat lähteä matkanjohtajan mukaan pienelle kävelylle. Vaihtoehtoisesti voit vaikkapa rentoutua altaalla.
Päivä 5
Yogyakarta ja sen ympäristö - sulttaanin palatsi ja Borobudur-temppeli

Päivän alkajaisiksi käymme sulttaanin palatsissa tai kratonissa, kuten palatsia kutsutaan täällä päin maailmaa. Palatsi, jolla oli tärkeä rooli Indonesian vapautuessa Hollannin siirtomaavallasta, on yhä perinteisen kulttuurin keskus Yogyakartassa. Käymme katsomassa muutamia lukuisista paviljongeista ja rakennuksista, joita käytetään nykyään edustustarkoituksiin. Palatsin sydän on iso vierassali, jota kutsutaan nimellä Kultainen paviljonki. Kuten valtaosa palatsin rakennuksista, sekin on hyvin koristeellinen kultaisine kaiverruksineen katossa ja tiikkipuisissa pilareissa. Sekä sisä- että ulkopuolesta huolehtii vanhempi valvoja, puutarhuri ja siivoojat, jotka perinteiseen jaavalaiseen tapaan ovat ylpeitä siitä, että palatsi on kiiltävän puhdas.

Sulttaanin luona vierailtuamme syömme lounaan kaupungilla paikallisessa ravintolassa ja suuntaamme sitten katsomaan Borobuduria, maailman suurinta buddhalaista monumenttia. Riisipeltojen ja hoikkien palmupuiden keskellä seisoo nelikulmainen temppeli ja säteilee harmoniaa. Upea temppeli on rakennettu porraspyramidiksi, joka koostuu yhdeksästä valtavasta askelmasta. Ylimmällä tasolla seisoo jättikokoinen stupa, jota ympäröi 72 pienempää stupaa. Buddhan patsas istuu kaiken keskellä. Viisi kilometriä pitkä friisi kiertää temppelin kuutta alinta kerrosta. Temppeli kertoo 500 patsaan ja 1500 yksityiskohtaisen reliefin avulla Buddhan matkasta läpi elämän syntymästä nirvanaan, valaistumiseen. Kuten aina, kun kyseessä on buddhalainen monumentti, se tulee kiertää auringon mukaan eli myötäpäivään, jotta tarina etenee oikeassa järjestyksessä. Borobuduria rakennettiin 780–850 ja sen rakentamiseen tarvittiin kaksi miljoonaa kiveä. Hollantilaiset löysivät temppelin vuonna 1817. Vuosien saatossa harmoninen rakennelma on selvinnyt sekä Gunung Merapi -tulivuoren tuhkasta että pommihyökkäyksestä 1985, puhumattakaan miljoonista kävijöistä, joiden kengänpohjat hiovat päivittäin 1 200 vuotta vanhoja kiviä. Onneksemme temppeli on ollut vuodesta 1991 Unescon maailmanperintökohde.

Palaamme hotellille myöhään iltapäivällä.

Päivä 6
Yogyakarta - pyöräretki, Prambananin temppelialue

Tänään teemme kokopäiväretken kaupungin ulkopuolelle. Ajamme pienessä Prambananin kylässä sijaitsevaan upeaan hindutemppeliin.

Vaihdamme bussin polkupyöriin ja lähdemme jännittävälle retkelle temppelialueen lähistölle ja ympäröiviin kyliin. Parituntisen pyöräretkemme jälkeen katselemme lähemmin menneiden aikojen jäänteitä. Temppelialue on suurin Jaavan hindutemppeleistä ja kolmessa päärakennuksessa, jotka näkee jo kaukaa, on nähtävissä joitakin Jaavan hienoimmista reliefeistä ja veistoksista. Kauneimmat reliefit kuvaavat kohtauksia kuuluisista hindulaisista Ramayana-tarinoista. Ne kertovat sankari Raman dramaattisesta elämästä ja hänen taistelustaan demoneita vastaan, jotka veivät hänen vaimonsa Sitan. Ihan kuten pohjoismainen mytologia, Ramayama-eepos pursuaa taikauskoa ja vanhoja elämänohjeita, mutta siitä huolimatta sillä on yhä suuri merkitys tämän päivän hinduille. Suurin e temppeleistä on omistettu Shiva-jumalalle ja sen sivuilla on pienemmät temppelit Brahmalle ja Vishnulle. Nämä kolme jumalaa – tuhoaja, luoja ja ylläpitäjä – muodostavat tärkeän kolmiyhteyden hindulaisuuden monimutkaisessa jumalakäsityksessä. Loisteliaassa Shivan temppelissä on nähtävillä erinomainen esimerkki yhdestä temppelialueen ainutlaatuisesta tunnusmerkistä, nimittäin buddhalaisten elementtien läsnäolosta keskellä hindulaista loistokkuutta ja kauneutta. Keskellä temppeliä seisoo nelikätisen tanssivan Shivan patsas, yksi hindulaisuuden tunnetuimmista symboleista. Shiva on asetettu keskelle lootusta, buddhalaisuuden alati läsnä olevaa puhtaan mielen symbolia. Syy tälle uskonnollisten symbolien käytölle on ilmeisesti se, että Jaavan buddhalaiset ja hindulaiset dynastiat yhdistyivät 800-luvulla, kun hindulainen sulttaani avioitui buddhalaisen prinsessan kanssa. Temppeli on luonnollisesti yksi Unescon maailmanperintökohteista.

Palaamme hotellille aikaisin iltapäivällä ja vietämme loppupäivän kukin omien toiveiden mukaan.

Päivä 7
Junalla Yogyakartasta Malangiin
Nousemme aamujunaan rehevän Jaavan saaren sydämessä. Junamatka kulkee läpi upeiden vehreiden maisemien. Junassa nautitun lounaan jälkeen saavumme iltapäivällä entiseen siirtomaakaupunkiin Malangiin.
Päivä 8
Malang - tulivuori Bromo
Vietämme aamupäivän viihtyisässä kaupungissa, jota hollantilaiset kehittivät ja laajensivat 1700-luvun lopussa. Kävelemme pitkin aukeita bulevardeja, joita loisteliaat siirtomaavallan aikaiset palatsit reunustavat ja jotka päättyvät yhdelle kaupungin toreista. Torilla voi tehdä löytöjä! Malangista ajamme Tosariin, joka on tukikohtamme tutustuessamme Bromo-tulivuoreen. Syömme lounaan ravintolassa matkan varrella. Saavuttuamme Tosariin majoitumme hotelliin. Pieni paikkakunta sijaitsee vuorenrinteessä, ja vietämme loppuiltapäivän kävellen alueella ja nauttien näkymistä tunnetulle tulivuorelle, jonka voisi kuvitella kuuluvan ihan toiseen maailmaan. Bromo syntyi useita tuhansia vuosia sitten toisen valtavan tulivuoren kraatterista ja seisoo kahden muun tulivuoren kanssa tuhkan ja vulkaanisen hiekan keskellä. Bromo on yhä aktiivinen, ja savua ja tuhkaa nousee silloin tällöin pyöreästä kraatterista tuoden tarumaisen vivahteen maisemien loputtomalle kauneudelle.
Päivä 9
Bromo - Surabaya, josta lento Balille

Päivä alkaa aikaisin retkellä ylös kraatterille (viimeinen etappi huipulle on mahdollista kulkea hevosella). Sieltä ihailemme aurinkoa, joka nousee tulivuoren ylle ja heittää lämpimän, punertavan valonsa yli Bromon savuavan kraatterin ja tulivuoren juurta ympäröivän mahtavan hiekka- ja tuhkameren. Toivottavasti sää on hyvä – emme luonnollisesti voi taata, että näemme auringon. Kun olemme ihailleet tarpeeksi aamuauringon nousua (oli pilvistä tai ei, näky on kaunis) Indonesian ehkä upeimmissa maisemissa, palaamme hotellille ja syömme aamiaisen. Seuraavaksi matkaamme bussilla Jaavan isoon satamakaupunkiin Surabayaan, josta lennämme Balille.

Perillä Balilla suuntaamme Ubudiin, joka sijaitsee noin tunnin bussimatkan päässä lentokentältä. Olemme löytäneet sieltä viehättävän lomahotellin, joka sijaitsee aivan Balin sydämessä.

Päivä 10
Ubud - aamupäivällä pyöräretki riisipeltojen keskellä, iltapäivällä retki Ubudiin

Jos joudut nipistämään itseäsi herätessäsi tässä ympäristössä, ymmärrämme hyvin. Täällä vallitsee rauha, ei liikennekaaosta ja näkymä yli vehreiden riisipeltojen on täydellinen. Rauhallisen aamun ja kiireettömän aamiaisen jälkeen lähdemme pyöräretkelle lähiseudulle. Reitti kulkee pitkin peltoja ja terassiviljelmiä maaseudun idyllissä. Ohitamme matkan varrella riisipeltoja, mausteviljelmiä ja pieniä kyliä ja pysähdymme katselemaan temppeleitä, taloja tai paikallisten arkea. Olemme monta vaikutelmaa rikkaampia palatessamme takaisin lomahotelliimme.

Ehdimme rentoutua muutaman tunnin altaalla ja syödä lounaan ennen kuin nousemme bussiin ja ajamme Ubudin keskustaan, joka sijaitsee noin 15 minuutin bussimatkan päässä hotellista.

Ubudia pidetään saaren kulttuurikeskuksena, ja alue kaupungin ympärillä houkuttelee monia ulkomaalaisia taiteilijoita, jotka matkustavat tänne ruokkiakseen luovuuttaan ja nauttiakseen elämästä. Kannattaakin tutustua kaupungin lukuisiin käsityöliikkeisiin. Ubud on vilkas kaupunki, jonka kahdella pääkadulla on melkoisesti liikennettä. Vietettyämme muutamia tunteja mukavassa, mutta melko hektisessä kaupungissa palaamme rauhalliseen lomahotelliimme.

Päivä 11
Omaa aikaa Ubudissa

Päivä on varattu omille seikkailuille. Matkanjohtaja järjestää halukkaille pienen aamupäiväkävelyn.

Voit käydä Goa Gajahissa, Norsuluolassa, joka on louhittu kallioseinämään ja jonka sisäänkäynti muistuttaa paholaisen suuta. T-kirjaimen muotoisen luolan sisällä on nähtävissä osia hindusymboleista, mm. Shivasta ja hänen pojastaan Ganeshasta, jolla on norsun pää. Luolan edustalla on kaksi vanhaa allasta, joiden veden väitetään tulevan nuoruuden lähteestä. Paikalliset tekevätkin tänne pyhiinvaelluksia puhdistaakseen kehoaan ja sieluaan. On epäselvää, milloin temppeli on rakennettu, mutta arvioiden mukaan se olisi tapahtunut 1000-luvulla. Hollantilaiset arkeologit löysivät luolan 1923, mutta suihkulähde ja altaat löytyivät vasta 1954. Joka uskaltaa, voi käydä tutustumassa temppeleihin Ubudin kuuluisassa apinametsässä kaupungin laidalla.

Päivä 12
Ubud - Sanur - ”Nuoruuden lähde” ja kraatterijärvi Batur-tulivuoren juurella
Poistumme Ubudista ja vietämme päivän mukavalla retkellä ympäri Balia. Päivän retkikohde on Kintamanin kaunis vuoristoalue, josta on upeat näkymät yli Baturin aktiivisen tulivuoren ja kirkasvetisen Baturjärven. Koska ylhäällä vuorilla voi olla viileää, suosittelemme pakkaamaan neuleen mukaan päiväreppuun. Matkalla Kintamaniin käymme eräässä taiteilijakaupungissa sekä Tampaksiringin kaupungissa. Tampaksiringissä näemme Nuoruuden lähteen, jonne paikalliset tulevat puhdistamaan kehoaan ja sieluaan. Päivän elämysten jälkeen ajamme Sanurin rantakohteeseen, jonne saavumme iltapäivän päätteeksi.
Päivä 13
Sanur - rentoutumista ja omia seikkailuja

Vietämme päivän Sanurissa olostamme nauttien. Majoitumme neljän tähden hotelliin Puri Santrianiin, joka sijaitsee rannalla. Sanur Beach on täydellinen matkakohde rentoutumiseen rauhallisessa ja luonnonkauniissa ympäristössä. Kaupungilla voit pistäytyä paikallisilla markkinoilla ja pikku putiikeissa ja ostaa matkamuistoja.

Rannalla näet, kuinka kalastajat saapuvat mereltä päivän saalis mukanaan. Sanurista tehdään snorklausretkiä, joilla pääsee ihastelemaan värikästä vedenalaista maailmaa. Voit myös rentoutua hieronnassa tai syödä illallista meren äärellä jalat lämpimään hiekkaan upotettuina.

Päivä 14
Kotimatka

On aika jättää hyvästit Balille. Vietämme päivän omaan tahtiin, ja päivän päätteeksi ajamme lentokentälle, josta kotimatka alkaa.

Voit jatkaa lomaasi neljällä päivällä hotelli Puri Santrianissa Sanurissa.

Päivä 15
Saapuminen Helsinkiin

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 2.198€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Lisämaksu yhden hengen huoneesta
498€
Hintaan sisältyy
 • Qatar Airwaysin reittilennot Helsinki – Jakarta/Bali – Helsinki (Dohan kautta) sekä Surabaya – Bali turistiluokassa
 • majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa hyvätasoisissa hotelleissa
 • aamiaiset
 • lounas päivinä 3, 5-10 ja 12
 • illalinen päivinä 2, 9 ja 13
 • kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • lisämaksu yhden hengen huoneesta 498€ (12 yötä)
 • juomarahat kuljettajille ja paikallisoppaille yhteensä noin 48 USD/hlö
 • Indonesian sisäisen lennon vero 2 USD/hlö, maksetaan käteisellä lentokentällä lähtöselvityksen yhteydessä
 • muut juomat ja ruokailut matkan aikana

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Matkalle mukaan

Ota mukaan hyvät, mukavat kävelykengät ja reppu tai laukku, johon voit kätevästi pakata päivän aikana tarvitsemasi tavarat. Matkan alussa liikumme ylänköalueella, jossa on iltaisin viileämpää ja sadekuurot mahdollisia. Ota mukaan myös pitkähihaista ja lahkeista vaatetusta sekä kevyt sadetakki tai sateenvarjo.

Pakkaa mukaan kesävaatteita, joissa on mukava olla ja liikkua, sekä aurinkovoidetta, hyttyskarkotetta, hattu tai lakki.

 

Liikkuminen

Teemme matkan aikana kävelyretkiä ja pyöräretken luonnossa. Maasto on vaihtelevaa, reiteillä on korkeuseroja ja sää on trooppisen lämmin. Nautit retkistä, jos sinulla on normaali fyysinen kunto ja askel ei paina. Matkan rantaosuudella fyysiset ponnistukset ovat vähäisiä.

Yöpymiset

Jakarta: 2 yötä
Yogyakarta: 3
Malang: 2
Ubud, Bali: 3
Sanur, Bali: 2

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 15 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 15 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matkan. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.
Rated 4 out of 5 by from Monipuolisen mainio paketti Jaavaa ja Balia Loistava matkaohjelma, johon sisältyi monipuolista nähtävää, koettavaa ja kuultavaa. Joistakin asioista olisi voinut kuulla vaikka enemmänkin. Matkan pidennys omine seikkailuineen kruunasi loman.
Date published: 2018-10-13
Rated 4 out of 5 by from Jaava ja Bali Todella kiva matka
Date published: 2018-10-10
 • y_2019, m_2, d_22, h_1
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.11
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_2
 • loc_fi_FI, sid_IDRTR03, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja

19IDRTR03AFI2006