Intian Himalaja, Delhi ja Taj Mahal

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Ainutlaatuinen kulttuurimatka, jossa Himalajan karu kauneus ja suurmogulien aikaisten monumenttien eleganssi kohtaavat.

Uutuus

Kiertomatkamme alkaa Intian pääkaupungista Delhistä, jossa saamme kokea modernin Intian käydessämme katsomassa New Delhin tärkeimpiä nähtävyyksiä. Delhistä lennämme Lehiin Ladakhin ylängölle. Vanha kaupunki, joka sijaitsee 3 500 metrin korkeudessa, on sekoitus värikkäitä basaareja, historiallisia luostareita ja lumipeitteisiä vuorenhuippuja. Ohut, kristallinkirkas ilma ja sininen taivas muodostavat taustan kulttuuriselle aarreaitalle, joka ulottuu vaikuttavasta Lehin palatsista rauhaa uhkuvaan Shanti Stupaan.

Lehistä matkaamme Nubran laaksoon, joka sijaitsee eristyksissä vaikuttavan Khadung La -solan toisella puolella. Täällä maisema muuttuu Lehin lumihuippuisista vuorista Hunderin hiekkadyyneihin ja harvinaiset kaksikyttyräiset kamelit vaeltavat vapaina. Nubrassa käymme majesteettisessa Diskitin luostarissa ja syvennymme laakson ainutkertaiseen kulttuuriin ja kauneuteen.

Ladakhin ylängöltä suuntaamme Intian sydämeen käydäksemme Agrassa, jossa sijaitsee maailmankuulu Taj Mahal. Tämä ikoninen muistomerkki, jonka keisari Shah Jahan rakennutti, on ikuinen rakkauden symboli ja osoitus suurmogulien aikakauden mahtavuudesta. Agra on muutakin kuin Taj Mahal: Agran linnoitus, vilkkaat markkinat ja historialliset kadut kertovat tarinoita kadonneesta ajasta.

Tämä on matka sielulle, matka läpi ajan ja paikan, matka jota et koskaan unohda.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka, Albatros Aktiivi

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Kyllä

 • Rokotukset Kyllä

 • Valuutta Intian rupia

Päiväohjelma 11 päivää
Päivä 1
Lähtö Helsingistä.
Päivä 2
Saapuminen Delhiin. India Gate ja elämyksiä Old Delhissä.
Päivä 3
Delhi – Leh. Aamulento Lehiin ja rentoutumista.
Päivä 4
Leh – Sankar – Leh. Kaupunkikierros Lehissä ja retki Sankarin luostariin.
Päivä 5
Leh – Tikse – Hemis – Leh. Retki Tiksen ja Hemisin luostareihin sekä vierailu SOS-Lapsikylässä.
Päivä 6
Leh – Nubran laakso. Khardung La -solan ylitys.
Päivä 7
Nubran laakso. Ainutlaatuisia luontoelämyksiä ja perinteinen tanssiesitys.
Päivä 8
Nubran laakso – Leh. Paluu sivistyksen pariin. Omaa aikaa.
Päivä 9
Leh – Delhi – Agra. Aamulento Delhiin ja käynti Agran linnoituksessa.
Päivä 10
Agra – Delhi. Taj Mahal ja ostoksia.
Päivä 11
Delhi – Helsinki.

Kuvagalleria

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Matkaohjelman järjestykseen voi tulla muutoksia, matkaohjelman sisältyy pysyy samana.

Päivä 1
Lähtö Helsingistä.

Lennämme Helsingistä Intian pääkaupunkiin Delhiin, jonne saavumme seuraavana päivänä.

Päivä 2
Saapuminen Delhiin. India Gate ja elämyksiä Old Delhissä.

Delhin historia ulottuu yli 3 000 vuoden päähän. Kaupungilla on ollut suuri vaikutus Intian kulttuurihistoriaan. Kun Intian muut rannikkokaupungit olivat vielä pelkkiä mutaisia penkereitä, oli Delhi ikivanhan valtion vilkas pääkaupunki. Harvat kaupungit on rakennettu, vallattu, ryöstetty, poltettu, hylätty ja rakennettu uudestaan yhtä monta kertaa kuin Delhi. Kaiken kaikkiaan kaksi kuningatarta ja 70 kuningasta pitänyt valtaa kaupungissa sitten vuoden 1193. Valloittajia on tullut ja mennyt ja he kaikki ovat jättäneet kaupunkiin jälkensä, hyvässä ja pahassa.

Delhi on pääkaupunki, jossa menneisyys ja nykyaika elävät rinta rinnan. Tai pikemminkin se on kaksi kaupunkia yhdessä: Vanha Delhi (eng. Old Delhi) on linnoitus, moskeijoita ja basaareja. Uusi Delhi (eng. New Delhi) on brittien 1930-luvulla alulle panema elegantti metropoli, jossa on leveitä bulevardeja, loistokkaita rakennuksia ja hyvin hoidettuja puutarhoja. Vanha ja uusi elävät rinnakkain useimmissa intialaisissa kaupungeissa, mutta missään muualla se ei ole yhtä silmiin pistävää kuin Delhissä. Vanha, köyhä kaupunginosa elää omaa elämäänsä niin kuin aina ennenkin samalla kun rikkaat ja poliittinen eliitti linnoittautuvat korkeiden aitojen taa ja keskustelevat sivistyneesti köyhyydestä. Delhin tilanne kuvastaa hyvin koko maan tilannetta.

Aloitamme kaupungin uudemmasta osasta, jossa käymme katsomassa mm. India Gatea ja kaupungin vihreitä keuhkoja, Sir Edward Lutyens Parkia. Myöhemmin päivällä suuntaamme vanhaan osaan, jossa seikkailemme mm. jännittävällä basaarialueella. Basaarien kojut myyvät kaikenlaisia outoja hedelmiä ja tuoksuvia yrttejä. Kojujen väleissä on pieniä vaatimattomia kauppoja, joissa räätälit, parturit ja käsityöläiset ovat aina kiireisiä.

Päivän päätteeksi nautimme hyvin ansaitun illallisen hotellissamme.

Päivä 3
Delhi – Leh. Aamulento Lehiin ja rentoutumista.

Poistumme nyt keskisestä Pohjois-Intiasta ja lennämme Himalajan vuoristoon. Lento lähtee hyvin varhain aamulla. Määränpää on Leh, Ladakhin alueen suurin kaupunki. Lentomatka Himalajan lumipeitteisten huippujen yli kestää vain tunnin ja on yksi kauneimmista, mitä kuvitella saattaa. On vaikea uskoa silmiään, kun lentokapteeni kääntää koneen alas kapeaan Indusjokilaaksoon. Maisemien perusteella voisi luulla olevansa kuussa! Laskeutuminen 3 520 metrin korkeuteen on erikoinen elämys. Tässä korkeudessa olo voi olla hieman pyörryttävä, ja siksi ajammekin suoraan hotellille. Tällä päivälle meillä ei ole sen suurempaa ohjelmaa, jotta saamme tilaisuuden tottua oleskeluun korkealla.

Ladakh tunnetaan myös nimellä Pikku Tiibet. Se jälkeen, kun Tiibet liitettiin Kiinaan, nimi on saanut ihan uuden merkityksen. Toisin kuin Kiinan Tiibetissä, Pikku Tiibetissä eletään yhä ikivanhojen tiibetiläisten periaatteiden mukaisesti. Kaikkialla huomaa värikkään Tiibetin buddhalaisuuden vaikutuksen. Vain harvassa paikassa ihmiset ovat yhtä kärsivällisiä ja mukautuvaisia suhteessa vieraisiin kulttuureihin ja toisinajattelijoihin.

Lehin ja Pikku Tiibetin tarina ei ole vain tarina Tiibetin buddhalaisuudesta. Lehiin liittyvät myös yritteliäät kauppiaat ja vaarallinen karavaanielämä. Silkkitie, ikivanha kauppareitti Euroopan ja Kaukoidän välillä, kulki vain muutaman päivän matkan päässä Lehin ja Indusjokilaakson pohjoispuolella. Koska Leh sijaitsee Indusjokilaakson hedelmällisellä puolella, kaupunki oli kätevä paikka levähtää, hankkia tarvikkeita ja vaihtaa hevosia. Näin Leh kasvoi vähitellen merkittäväksi kaupankäynnin keskukseksi. Eikä vähiten siksi, että myös suuri osa Intian niemimaan ja pohjoisten maiden välisestä kaupasta kulki kaupungin läpi.

Päivä 4
Leh – Sankar – Leh. Kaupunkikierros Lehissä ja retki Sankarin luostariin.

Ladakhin ohueen ilmaan tottuminen ottaa aikaa, joten emme kiirehdi ja nukumme pitkään. Lähdemme kaupunkikierrokselle vasta aamupäivällä.

Kierros vie läpi labyrinttimaisen basaarin. Näemme vaikuttavan yhdeksänkerroksisen Lehin palatsin ulkopuolelta. Se hallitsee pientä kaupunkia. Palatsi on rakennettu 1600-luvulla, ja sanotaan, että se on miniatyyriversio Lhasassa, Kiinan Tiibetin pääkaupungissa, sijaitsevasta Potalan palatsista. Kukkulan rinteessä sijaitseva palatsi, jossa on valkoiset paksut seinät, kaltevat tukipilarit ja ulkonevat puiset parvekkeet, huokuu sekä suloista eleganssia että massiivista vakautta. Palatsi on ollut asumaton 1800-luvun puolivälistä lähtien ja on saanut luvan ränsistyä, mutta nyt sitä kunnostetaan.

Hotellissa nautitun lounaan jälkeen lähdemme iltapäivällä käymään pienessä Sankarin luostarissa. Se sijaitsee vain kolme kilometriä Lehistä pohjoiseen ja on yksi Ladakhin helppopääsyisimmistä luostareista. Luostarissa elää tällä hetkellä vain 20 munkkia ja se on yksi Indusjokilaakson pienimmistä. Kun astumme sisään värikkäästi koristeltuun rakennukseen, saamme ensimmäisen kosketuksen buddhalaiseen uskontoon ja kulttuuriin. Intiassa elää noin 6,5 miljoonaa buddhalaista, mikä ei ole paljon suhteutettuna maan yli miljardiin asukkaaseen. Siitä huolimatta buddhalaisuutta pidetään Intiassa tärkeänä uskontona, sillä sen isä Siddharta Gautama saarnasi viestiään ensimmäisenä juuri tässä maassa.

Päivä 5
Leh – Tikse – Hemis – Leh. Retki Tiksen ja Hemisin luostareihin sekä vierailu SOS-Lapsikylässä.

Tänään lähdemme retkelle, jonka reitti kulkee Indusjokilaakson läpi. Määränpäitämme ovat Tiksen ja Hemisin luostarit, jotka molemmat sijaitsevat Indusjoen varrella ja kuuluvat Pikku Tiibetin isoimpiin ja hienoimpiin.

Lähdemme liikkeelle hyvin varhain, sillä tarkoituksenamme on osallistua aamuseremoniaan isossa Tiksen luostarissa. Luostari on perustettu 1300-luvulla, jolloin sitä rakennettiin kerros kerrokselta pienelle erilliselle kukkulalle. Valkoiset seinät, jotka hohtavat sinistä taivasta vasten, ovat vaikuttava näky. Ylimpänä sijaitsevan temppelin katolle on mahdollista mennä katsomaan sieltä kylään, Indusjokilaaksoon ja vuorille avautuvia upeita näkymiä.

Seuraava kohteemme on Hemisin luostari. Luostari, joka on Pikku Tiibetin suurin, sijaitsee pinjalehdossa kauempana laaksossa. Sitä ympäröi viehättävä kylä. Hemisin luostarissa näemme hienoja freskoja, upeita saleja ja patsaita. Mikäli sää on suotuisa, syömme evääksi ottamamme aamupalan täällä luostarin pihalla.

Mielenkiintoisten luostarivierailujen jälkeen on tullut aika katsella hienoa luontoa, joten pysähdymme Indusjoen varrella. Palaamme hotellille Lehiin syömään lounasta.

Iltapäivällä käymme paikallisessa SOS-Lapsikylässä. Lapsikylässä asuu pääasiassa tiibetiläisiä pakolaisia. Näemme sekä opetustiloja että yhden monista perhetaloista. Meillä on myös mahdollisuus kuulla enemmän arjesta ja projekteista täällä yhdessä Intian parhaiten toimivista lapsikylistä.

Päivä 6
Leh – Nubran laakso. Khardung La -solan ylitys.

On tullut aika poistua Lehistä ja suunnata kohti uusia seikkailuja. Määränpäämme on Nubran laakso. Ajomatka Lehistä Nubran laaksoon on vaikuttava. Ylitämme tarunhohtoisen Khardung La -solan 4 600 metrin korkeudessa. Tarjolla on upeita näkymiä lumihuippuisille vuorille, jotka jatkuvat joka suuntaan.

Laskeutuminen Nubran laaksoon tarkoittaa lumihuippuisten vuorten vaihtumista hiekkadyyneihin, jollaisia odottaa näkevänsä aavikolla. Laakso on rehevä vihreä kaistale, jossa kaksi jokea, Shyok ja Nubra, yhtyy. Majesteettisten vuorten ja rönsyilevien buddhalaisten luostareiden ympäröimä laakso tarjoaa maisemia täynnä vastakohtia: vihreistä niityistä ruskeisiin aavikkotasankoihin ja valkoisiin lumipeitteisiin vuoriin.

Saavumme iltapäivän päätteeksi pieneen ja viihtyisään hotelliin, jossa vietämme seuraavat kaksi yötä. Mikäli aikataulu sallii, teemme vielä kävelykierroksen lähiympäristössä ennen kuin nautimme illallisen hotellissa.

Päivä 7
Nubran laakso. Ainutlaatuisia luontoelämyksiä ja perinteinen tanssiesitys.

Hyvien yöunien ja aamiaisen jälkeen olemme valmiita uusiin seikkailuihin.

Tänään suuntaamme kauniiseen Diskitin luostariin, joka seisoo majesteettisena kalliolla Diskitin kylän yläpuolella. Luostarista, joka on Nubran suurin, on ainutkertaiset näkymät laaksoon. Luostarissa on vaikuttava Maitreya Buddhan patsas. Sisätiloissa seinät on koristeltu värikkäillä freskoilla ja buddhalaisilla kirjoituksilla, jotka todistavat alueen rikkaasta hengellisestä perinnöstä.

Melko lähellä sijaitsee Hunder, joka tunnetaan maalauksellisista hiekkadyyneistä ja rehevän vihreistä niityistä, jotka luovat voimakkaan vastakohdan ympäröiville aavikkotasangoille. Täällä aika pysähtyy, ja otamme aikaa nauttia kauniista ympäristöstä. Vaeltaminen tällä seudulla on kuin astuisi maailmaan, jossa aika tuntuu pysähtyvän, ja luonnon ja kulttuurin kauneus yhdistyy harmonisesti.

Juuri täällä meillä voi olla onni kohdata harvinainen kaksikyttyräinen kameli, jota on käytetty kuljetusvälineenä vuosisatojen ajan.

Illalla hotellissa pääsemme katselemaan perinteistä tanssiesitystä. Paikalliset ovat hyvin ylpeitä perinteistään, ja on hieno kokemus päästä katselemaan ja kuuntelemaan heidän tanssiaan ja lauluaan.

Päivä 8
Nubran laakso – Leh. Paluu sivistyksen pariin. Omaa aikaa.

Tänään palaamme Lehiin, jossa iltapäivä on varattu omille seikkailuille. Jos et ole vielä ostanut pysyvää muistoa Ladakhin kokemuksista, basaarissa on runsaasti houkuttelevaa tarjontaa. Basaarin monet värikkäät kojut houkuttelevat perinteisillä ladakhilaisilla tuotteilla, kuten pashminahuiveilla ja käsin tehdyillä koruilla. Myös käyntiä Shanti Stupalla, valkoisena kimaltelevalla rauhanmuistomerkillä, voi suositella. Lopuksi voi nauttia kupposen paikallista voiteetä tai aprikoosimehua mukavassa kahvilassa.

Illalla kokoonnumme nauttimaan viimeisen yhteisen illallisen Ladakhissa.

Päivä 9
Leh – Delhi – Agra. Aamulento Delhiin ja käynti Agran linnoituksessa.

Valitettavasti meidän on aika hyvästellä kiehtova Pikku Tiibet.

Aamiaisen jälkeen ajamme pienelle lentokentälle ja lennämme takaisin Delhiin. Lentoreitti kulkee jälleen Himalajan ikuisen lumen yli. Himalaja on maailman suurin ja korkein vuoristo, joka ulottuu Afganistanista ja Pakistanista Intian, Tiibetin (Kiina), Nepalin ja Bhutanin läpi Myanmariin (Burmaan). Himalajalla sijaitsee myös maailman korkein vuori, Mount Everest (8 848 m). Delhistä matkaamme bussilla suoraan Agraan ja majoitumme hotelliin.

Iltapäivällä vierailemme Agran punaisessa linnoituksessa, jonka rakennutti suurmoguli Akbar vuosina 1565–73. Vaikuttava linnoitus on hyvin hoidettu rakennus, jossa näkyy selvästi vaihtuneiden hallitsijoiden merkit Akbarin punaisesta hiekkakivestä Shah Jahanin valkoisiin marmoripintoihin, joihin on upotettu jalokiviä. Näkymä Yamuna-joelta Taj Mahalille on häikäisevä. Pian Taj Mahalin valmistumisen jälkeen suurmoguli Shah Jahanin vallan sokaisema poika Aurangzeb kaappasi vallan, murhasi nuoremman veljensä ja sulki isänsä Agran linnoituksen Jasmiinitorniin. Tornin kauniilta marmoriparvekkeelta Shah Jahan katseli kaihoten Taj Mahalia, rakkaan vaimonsa hautamonumenttia, aina kuolemaansa saakka.

Illallisen syömme hotellissa.

Päivä 10
Agra – Delhi. Taj Mahal ja ostoksia.

Agran varhainen historia tunnetaan huonosti. 1500-luvun alussa kaupungista tuli suurmogulien valtakunnan pääkaupunki ja Intian niemimaan valtakeskus. Suurmogulit hallitsivat osia Afganistanista ja Persiasta ja valloittivat laajoja alueita Pohjois-Intiasta. Suurmogulien, joiden valtakausi kesti noin 200 vuotta vuodesta 1500 vuoteen 1700, arvellaan olleen vaikutusvaltaisimpia kaikista Intian ulkopuolelta tulleista hallitsijoista.

Päivän kohokohta on tietenkin Taj Mahal. Shah Jahan rakennutti Taj Mahalin hautamuistomerkiksi vaimolleen Mumtaz Mahalille, joka kuoli lapsivuoteeseen. Persialaistyylinen Taj Mahal on rakennettu 1631 hohtavanvalkoisesta marmorista ja koristeltu miljoonin puolijalokivin. Rakennus seisoo neljä metriä korkealla korokkeella ja sitä ympäröi neljä hoikkaa minareettia. Mausoleumi säteilee ainutlaatuista rauhaa ja harmoniaa.

Agrassa on hienoja kauppoja, ja myöhemmin päivällä on mahtava tilaisuus täyttää matkalaukku kaikella mahdollisella käsitöistä suitsukkeisiin.

Iltapäivällä ajamme Delhiin. Aikaisemmin matka kesti kauan, mutta nykyään matka-aika on lyhentynyt kiitos suhteellisen uuden Yamuna Expresswayn. Perillä Delhissä majoitumme hotelliin. Nautimme vielä yhteisen läksiäisillallinen.

Päivä 11
Delhi – Helsinki.

Elämyksekkään matkan päätteeksi on aika heittää hyvästit Delhille.

Hintatiedot

Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki – Delhi – Helsinki turistiluokassa
 • Sisäinen reittilento Delhi – Leh – Delhi turistiluokassa
 • Majoitus 10 yötä jaetussa kahden hengen huonessa keskitason hotelleissa
 • Täysihoito päivinä 3-10 (ei sis. ruokajuomia)
 • Illallinen päivänä 2
 • Kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • Suomalainen matkanjohtaja
 • Verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 20 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tällaisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Pakkausvinkkejä

Intian sisäisillä lennoilla ruumaan menevien matkatavaroiden enimmäispaino on 15 kg ja käsimatkatavaroiden 7 kg. Mikäli painoraja ylittyy, ylimenevästä painosta pitää maksaa ylipainomaksua n. 6 USD/kg. Suosittelemme, että pidät painorajat mielessä jo kotoa lähtiessä, erityisesti mikäli aiot tehdä matkan varrella ostoksia.

Mukaan kannattaa pakata pienehkö reppu tai kassi retkiä tai niitä matkapäiviä varten, joina näet matkatavarasi seuraavan kerran vasta illalla. Delhissä on kesäkuukausina kuumaa ja kosteaa. Tiibetin ylängöllä (yli 3000 metrissä) lämpötilat ovat huomattavasti alhaisemmat. Matkalle pitää siis pakata mukaan sekä hengittäviä kesävaatteita että lämmintä päälle pantavaa.

Vierailut käsityöverstaissa

Ohjelmassa on yksittäisiä käyntejä pienissä yrityksissä ja osuuskunnissa, jotka tuottavat joitakin Intialle tyypillisiä tuotteita: tekstiilejä, marmoriesineitä ja koruja. Näistä paikoista voit myös ostaa tuotteita.

Korkealla vuoristossa

Matkaohjelma on tiivis ja liikumme paljon. Yli 2500 metrin korkeudessa meren pinnasta olevilla alueilla on riski sairastua vuoristotautiin. Vuoristotauti ilmenee eri tavoin. Tavallisimpia oireita ovat voimakas päänsärky, pahoinvointi ja hengästyminen. Elimistön sopeutuminen ohueen ilmanalaan voi olla hyvin yksilöllistä. Koko matkan ajan on erittäin tärkeää juoda riittävästi nestettä. Pidä mahdollisuuksien mukaan koko ajan mukanasi vesipulloa. Mikäli sinulla on esim. sydänlääkitys, tarkista matkustusohjeet omalta lääkäriltäsi ennen matkan varaamista. Varmista, että sinulla on riittävän kattava matkavakuutus.

Matkalla käymme seuraavissa paikoissa yli 2500 m korkeudessa:

 • Leh 3.500 m.
 • Khardung La-sola 5.600 m.
 • Nubran laakso 3.000 m.

Matkustaminen maastoajoneuvoilla

Ladakhissa kuljemme nykyaikaisilla maastoajoneuvoilla, sillä tieverkko ei sovellu busseilla kulkemiseen. Tästä syystä on odotettavissa, että matkapäivinä 6–8 suurin osa osallistujista matkaa ilman suomenkielistä opasta. Pysähdysten ja opastettujen kierrosten aikana suomalainen matkanjohtaja on luonnollisesti kaikkien apuna. Myös paikallisoppaat ja yksittäiset kuljettajat puhuvat sujuvaa englantia.

Yöpyminen Nubran laaksossa

Nubran laaksossa yövymme pienehköissä hotelleissa, joiden taso ei vastaa eurooppalaisia standardeja. Huoneet on sisustettu niukasti eivätkä patjat ole yhtä mukavia kuin mihin olemme tottuneet. Paikat ovat siitä huolimatta siistejä ja omistajat hyvin auttavaisia ja ystävällisiä.

Lisää tietoa Intiasta

Täältä voit lukea lisää Intiasta: https://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/aasia/intia
Lue mm. ilmastosta ja säästä, aikaerosta, juomarahoista ja tarkista, tarvitsetko viisumia tai rokotuksia.

Viisumi Intiaan

Suosittelemme, että haet itse e-viisumia Intiaan.
Lue lisää: https://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/aasia/intia/viisumi

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Matkustaminen alaikäisten lasten kanssa

Jos matkustat lasten kanssa, jotka eivät ole omia lapsiasi, esim. lapsenlapsesi kanssa, tai jos biologisena vanhempana matkustat lasten kanssa ilman toista vanhempaa, huomioi, että kohdemaasta riippuen matkustamiseen voidaan vaatia erityisiä asiakirjoja.

Suosittelemme ottamaan hyvissä ajoin ennen matkaa yhteyttä kyseisen maan suurlähetystöön tai konsulaattiin ja selvittämään, mitkä säännöt koskevat alaikäisten lasten maahan saapumista.

Vaikka alaikäisten lasten maahantuloon ei vaadittaisi mitään virallisia asiakirjoja, lentoyhtiö voi vaatia tällaisiä asi​​akirjoja ja estää lennolle pääsyn lähtöselvityksessä, jos asiakirjat puuttuvat.

Tämän vuoksi suosittelemme vahvasti joka tapauksessa ottamaan matkalle mukaan lasten englanninkieliset virkatodistukset, kopiot molempien vanhempien passin kuva-aukeamasta sekä englanninkielisen suostumusilmoituksen vanhemmalta/vanhemmilta, jotka eivät osallistu matkalle.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Vastaavia matkoja