Georgia keväällä ja syysauringon alla

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Upea luonto, vaikuttava historia ja maukas georgialainen keittiö sekä viinit tulevat matkan aikana tutuiksi. Tukikohtana kiinnostava Tbilisi.

”Jokainen vieras on Jumalan lähettämä”, sanoo georgialainen sananlasku. Georgialaiset pitävätkin vieraistaan hyvää huolta! Tulet huomaamaan, että paikalliset ovat kaikkialla innokkaina kertomassa, kuinka upea maa Georgia on. Georgialaiset eivät ole pelkästään erinomaisen vieraanvaraisia, vaan myös todella ylpeitä pienestä maastaan. Georgialaisilla onkin monta syytä ylpeyteen: heillä on ainutlaatuinen kieli ja kirjaimisto, dramaattinen ja mielenkiintoinen historia sekä keittiö, joka kuuluu maailman parhaisiin.
 
Tällä matkalla tukikohtanamme toimii Georgian pääkaupunki Tbilisi mielenkiintoisine rakennuksineen ja viihtyisine vanhoine keskustoineen. Teemme päiväretken maan kuuluisimman henkilön, Josif Stalinin, synnyinkaupunkiin ja hänelle omistettuun museoon sekä käymme katsomassa lähes 3 000 vuotta vanhaa Uplistsikhen luolakaupunkia. Vierailemme vaikuttavassa Svetitskhovelin katedraalissa Mtskhetan seudulla, minkä jälkeen suuntaamme Kakhetin viinialueelle. Siellä vierailukohteemme on kuvauksellinen Signaghin kylä. Maistelemme paikallisia viinejä ja syömme lounasta georgialaisella maatilalla.

Asumme hyvissä keskustahotelleissa Georgian pääkaupungissa. Matkaa maustavat makuhermoja kutkuttavat ruoka- ja viinielämykset.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Georgian lari

Päiväohjelma
Päivä 1 Lähtö Helsingistä
Päivä 2 Saapuminen Tbilisiin, Georgiaan. Kaupunkikierros: vanhakaupunki, Nariqala-linnoitus ja pääkatu Rustaveli
Päivä 3 Tbilisi – Gori – Uplistsikhe – Tbilisi – Gorin Stalin-museo ja Uplistsikhen luolakaupunki
Päivä 4 Tbilisi – Mtskheta – Tbilisi – Unescon suojelema Džvarin luostari, Svetitskhovelin katedraali ja kansallismuseo
Päivä 5 Tbilisi – Sighnaghi – Bodbe – Tbilisi. Vuoristokylä Sighnaghi, Bodben luostari ja maalaiselämää
Päivä 6 Tbilisi – Omaa aikaa tai lisämaksullinen retki ”Moderni Tbilisi” (sis. lounaan) – yhteinen jäähyväisillallinen
Päivä 7 Tbilisi – Helsinki

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
998€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lähtö Helsingistä

Lähdemme Helsingistä kohti Tbilisiä.

Päivä 2
Saapuminen Tbilisiin, Georgiaan. Kaupunkikierros: vanhakaupunki, Nariqala-linnoitus ja pääkatu Rustaveli

Laskeudumme Tbilisiin aikaisin aamulla. Ajamme lentokentältä hotelliin ja lepäämme pari tuntia. Hotelliaamiaisen jälkeen lähdemme katselemaan kaupunkia, joka sijaitsee Mtkvarijoen molemmin puolin. Tbilisi on vanha kaupunki, jonka historia ulottuu 400-luvulle eKr. Kaupunki on tuhottu useita kertoja lähes maan tasalle. Viimeisin yritys oli vuonna 1795, kun Persian šeikki Aga Muhammad Khan poltti kaupungin.

Teemme ensimmäiseksi kävelykierroksen kaupungin vanhimmassa osassa, joka kapeine kujineen ja kallellaan olevine puuparvekkeineen tuo mieleen entisaikojen Kaukasian. Pysähdymme katsomaan Metekhi-kirkkoa, joka on rakennettu 1200-luvun lopulla ja jota on korjattu useita kertoja. Paikalla oli kuningas Vakhtang Gorgasalin (perusti tarun mukaan Tbilisin kaupungin) rakennuttama kirkko jo 400-luvulla. Täällä on myös naispuolisen marttyyrin Pyhän Shushanikin hautakivi. Pyhä Shushanik kuoli miehensä kiduttamana vuonna 544 kieltäydyttyään luopumasta uskostaan.

Seuraavaksi tutustumme yhteen kaupungin vanhoista kylpylöistä, joka on rakennettu suoraan kuuman lähteen päälle. Sana ”tbili” merkitsee lämmintä, ja lähteiden vesi onkin 38–40-asteista. Huolimatta rikkipitoisen veden hieman epämiellyttävästä hajusta kylpylät ovat hyvin suosittuja. Monet tulevat tänne hoitamaan ihoaan tai reumaa, hierottavaksi tai vain rentoutumaan.

Nousemme ylös jyrkälle kukkulalle, jolla seisoo Nariqala-linnake kuin suoraan ritariromaaneista. Se on kaupungin vanhin linnake ja peräisin 200-luvulta. Kuten kaikki muukin Tbilisissä, sekin on tuhottu ja rakennettu uudelleen useita kertoja. Ylhäältä kukkulalta on hyvät näkymät yli vanhankaupungin. Jatkamme kierrosta kaupungin suurimpaan synagogaan sekä Sionin katedraaliin ja kaupungin vanhimpaan kirkkoon Antšiskhatiin, joka on rakennettu 500-luvulla.

Päivän päätteeksi teemme rennon kävelyretken Tbilisin pääkadulle, Rustavelille, jonka varrella sijaitsee parlamenttitalo sekä muutama iso museo. Kaupunkikierroksen jälkeen syömme vielä yhteisen illallisen.

Päivä 3
Tbilisi – Gori – Uplistsikhe – Tbilisi – Gorin Stalin-museo ja Uplistsikhen luolakaupunki

Tänään suuntaamme länteen kohti Goria, Josif Stalinin synnyinkaupunkia. Tyyliltään kreikkalais-roomalaisen paviljongin suojassa sijaitsee vaatimaton talo, jossa Stalin – tuolloin Ioseb Besarionis dze Džughašvili – vietti elämänsä ensimmäiset neljä vuotta. Museo sijaitsee talon kupeessa. Se rakennettiin 1957 vastikään kuolleen Neuvostoliiton johtajan kunniaksi. Georgian itsenäistyttyä Stalinin toimien kaunistelua on karsittu, ja näyttely kertoo nyt myös puhdistuksista ja poliittisesta vainosta, vankileireistä ja sopimuksesta Hitlerin kanssa vuonna 1939. Kyse on tärkeästä kappaleesta maailmanhistoriaa nähtynä avainhenkilön elämänhistorian kautta.

Seuraavaksi tutustumme Uplistsikhen luolakaupunkiin, joka oli 600 eKr.—100 jKr. esikristillisen uskonnollisen elämän keskus. Kaupungissa palvottiin auringon jumalaa. Arabien vallattua Tbilisin vuonna 645 Uplistsikhestä tuli kristittyjen kuninkaiden asuinpaikka. Pakanatemppelit muutettiin kristillisiksi kirkoiksi. Kaupungissa oli huippuvuosina 20 000 asukasta. Näemme tänään vain alle puolet alkuperäisestä kaupungista, sillä mongolit tuhosivat sen vuonna 1240. Voimme kuitenkin yhä ihmetellä sitä työn määrää, joka on käytetty luolien louhimiseen ja muotoiluun yli 2 500 vuotta sitten.

Iltapäivällä palaamme Tbilisiin.

Päivä 4
Tbilisi – Mtskheta – Tbilisi – Unescon suojelema Džvarin luostari, Svetitskhovelin katedraali ja kansallismuseo

Päivän retkikohde on yksi Georgian ortodoksisen kirkon tärkeimmistä paikoista. Kristinuskosta tuli Georgian valtionuskonto vuonna 317, 14 vuotta Armenian jälkeen. Kirkot Mtskhetan kaupungin ympäristössä kuuluvat koko Georgian vanhimpiin ja merkittävimpiin. Unesco on ottanut kirkot maailmanperintökohteiden listalle. 

Yksi kirkoista on Džvarin luostari, joka sijaitsee kukkulan laella, ja sieltä on upea näköala yli kaupungin ja Mtkvarijoen. Pieni luostari perustettiin 600-luvulla pyhälle paikalle, jolle joko Pyhä Nino (naispuolinen evankelista) tai kuningas Mirian, jonka Pyhä Nino käännytti kristinuskoon, pystytti isokokoisen puuristin. Rakennus on jyrkän symmetrinen: ristinmuotoisessa rakennuksessa on ylimääräistä tilaa sakaroiden välissä, joten pohjapiirustus näyttää kahdeksankulmaiselta.

Keskellä Mtskhetan vanhaa keskustaa kohoaa Svetitskhovelin katedraali, joka on yksi Georgian tärkeimmistä kirkoista sekä kooltaan toiseksi suurin. Katedraali on Mtskhetan ja Tbilisin arkkipiispan piispankirkko. Perimätiedon mukaan Kristuksen kaapu olisi haudattu kirkon alle. Alkuperäinen puukirkko 300-luvulta korvattiin sata vuotta myöhemmin kivikirkolla, jonka osia voi vielä nähdä nykyisen kirkon (1000-luvulta) rakenteissa. Katedraali oli omana aikanaan valtava. Se on kauniisti koristeltu sisältä ja ulkoa.

Palaamme iltapäivän aikana Tbilisiin, jossa käymme vaikuttavassa kansallismuseossa. Museo on korjattu joitakin vuosia sitten ja sen muinaisesineiden kokoelma on hyvin kiinnostava.

Päivä 5
Tbilisi – Sighnaghi – Bodbe – Tbilisi. Vuoristokylä Sighnaghi, Bodben luostari ja maalaiselämää

Tänään poistumme jälleen suurkaupungista ja suuntaamme vuorille Georgian itäosaan. Ensimmäinen pysähdyspaikkamme on yksi alueen sievimmistä kaupungeista: pieni Sighnaghi, joka sijaitsee kukkulan huipulla ja josta on näkymät Alazanin laaksoon ja Kaukasukselle. Täällä on kapeita, jyrkkiä mukulakivikatuja ja pastellivärisiä taloja kaiverrettuine puuparvekkeineen 1700- ja 1800-luvuilta. 1700-luvulta peräisin oleva kaupunginmuuri on yhä koskematon ja sen päällä voi kävellä pienen matkaa. Katsastamme myös lähellä sijaitsevan Bodben luostarin, jonka luota on mahtavat näkymät yli Alazanijokilaakson.

Matka jatkuu pienehkölle viinitilalle, jolla saamme johdatuksen omaleimaiseen viininvalmistustapaan sekä pääsemme maistamaan paikallisia tuotteita. Georgiassa on tuotettu viiniä ainakin 7 000 vuotta, ja erityisesti Kakhetin alueen maisemia leimaavat viinitarhat. Perinteinen menetelmä on antaa rypälemehun käydä maahan haudatuissa saviastioissa, mutta viimeisten vuosien aikana Euroopasta tulleet rypälelajikkeet ja valmistustavat ovat saaneet jalansijaa – syrjäyttämättä kuitenkaan kokonaan vanhoja menetelmiä ja perinteisiä rypälelajikkeita.

Nyt nautimme runsaan georgialaisen maalaislounaan paikallisen perheen luona. Saamme hyvän kuvan elämästä maaseudulla sekä georgialaisista perinteistä.

Palaamme pääkaupunkiin vatsat täynnä ja monta elämystä rikkaampina.

Päivä 6
Tbilisi – Omaa aikaa tai lisämaksullinen retki ”Moderni Tbilisi” (sis. lounaan) – yhteinen jäähyväisillallinen

Päivä on varattu omille seikkailuille, mikäli et halua lähteä lisämaksulliselle ”Moderni Tbilisi” -retkelle. Retki vie meidät viime vuosikymmenten aikana ison muutoksen läpikäyneen pääkaupungin uusiin osiin. Käymme vaikuttavassa Pyhän kolminaisuuden katedraalissa, joka valmistui 2003. Näemme myös Tbilisin uuden kävelykadun, New Tiflisin. Sen varrella on valtava määrä viihtyisiä kahviloita, jotka toimivat vastaremontoiduissa taloissa. Lähistöltä löytyy myös kaupungin iso antiikkitori. Tehdäksemme elämyksestä niin autenttisen kuin mahdollista, käytämme julkista liikennettä. (Päivän retki ei sisälly matkan hintaan, vaan tilataan erikseen.)

Illalla kokoonnumme yhteiselle jäähyväisillalliselle.

Päivä 7
Tbilisi – Helsinki

Lento lähtee keskiyöllä, ja saavumme Helsinkiin vasta seuraavana aamuna.

Lisämaksullinen retki ”Moderni Tbilisi”

Lisämaksullinen retki tehdään käyttäen julkista liikennettä. Se vie meidät kauniin pääkaupungin uusimpiin osiin. Käymme vaikuttavassa Pyhän kolminaisuuden katedraalissa, joka valmistui 2003. Näemme myös Tbilisin uuden kävelykadun, New Tiflisin. Sen varrella on liuta mukavia kahviloita vastaremontoiduissa rakennuksissa. Lähistöllä sijaitsee kaupungin iso antiikkitori. Lounas paikallisessa ravintolassa sisältyy hintaan.

Hinta: 40€/hlö

Retki toteutuu, jos osallistujia on vähintään 15.

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 998€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
220€
Hintaan sisältyy
 • Air Balticin reittilennot Helsinki – Tbilisi – Helsinki (Riikan kautta) turistiluokassa
 • majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa keskitason hotelleissa (5 yötä)
 • kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • aamiainen päivinä 2-6
 • lounas päivinä 2-5
 • illallinen päivinä 2 ja 6
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • lisämaksu yhden hengen huoneesta 220€ (5 yötä)
 • lisämaksullinen retki ”Moderni Tbilisi” 40€/hlö
 • ruokajuomat
 • muut ruokailut ja juomat matkan aikana
 • paikalliset juoma- ja palvelurahat paikallisoppaille ja kuljettajille, kokonaisuudessaan noin 40 USD/henkilö

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 25 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Matkatavarat

Ota mukaan pieni reppu tai laukku, johon voit kätevästi pakata päivän aikana tarvitsemasi tavarat.

Pukeutuminen

Matkan aikana vierailemme useammassa kirkossa ja luostareissa. Tällöin olkapäät ja polvet tulee olla peitettyinä. Naisilla tulee olla huivi. Lainahuiveja on saatavilla rajoitetusti paikan päällä, joten ota mukaan oma huivi.

Lentomatka

Lennämme Tbilisiin Air Balticilla. Meillä on yölennot. Olemme sisällyttäneet hotellin sekä saapumis- että lähtöpäivään, jotta yölennon rasitukset jäisivät mahdollisimman vähäisiksi.

Majoittuminen

Lähtöpäivästä riippuen käytämme eri keskitason/turistiluokan hotelleja Tsibilisin keskustassa. Hotelleiden huoneiden koko ja sisustus vaihtelevat. Jotkut hotellit voivat koostua useista eri rakennuksista.
Vahvistamme hotellit yhteystietoineen matkadokumenttien mukana viimeistään viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Viisumitietoa

Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Georgiaan ja EU-maiden kansalaiset eivät tarvitse viisumia Armeniaan. Mikäli olet jonkin muun kansalainen tai kotimaasi ei ole EU-maa, selvitäthän sinua koskevat maahantulomääräykset ennen matkaa.

Liikkuminen

Retkikohteissa kävellään paljon, myös epätasaisessa maastossa, jossa on korkeuseroja. Ota mukaan hyvät jalkineet. Matka ei sovi liikuntaesteiselle

Yleistä matkustustietoa

Turvallinen matkakokemus

Haluamme, että tunnet olosi turvalliseksi Albatros-matkallasi. Aina siitä alkaen kun varaat matkasi, siihen saakka kun palaat kotiin monta kokemusta rikkaampana – siitäkin huolimatta, että maailmassa on koronavirusta. Tätä ajatellen olemme koonneet tietoa ja ohjeita, kuinka minimoida tartuntariski matkalla. Kuitenkin niin, että voit myös nauttia matkastasi ja sen suomista elämyksistä. Näihin toimiin kuuluu mm. seuraavaa:

 • Kaikki matkanjohtajamme ovat sertifioituneet WHO:n ohjeistusten mukaisesti tartuntojen minimoimiseksi.
 • Edellytämme kaikkia yhteistyökumppaneitamme matkakohteissa kiinnittämään erityistä huomiota siivoukseen ja puhtaanapitoon.
 • Tiedotamme kaikkia asiakkaitamme matkavakuutuksen tärkeydestä sekä siitä, miten minimoida tartuntariski.

 

Lue lisää täältä

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 5 out of 5 by from Monipuolinen matkaohjelma Georiassa oli jo kesä huhtikuun viimeisellä viikolla. Matkaohjelma oli tiivis,mutta antoisa. Yksi lisäpäivä olisi voinut olla vielä, jotta olisi voinut tutustua paremmin pääkaupunki Tbilisiin. Ruoka oli todella hyvää ja saatiin monipuolinen katsaus maan ruoka- ja viinikulttuuriin, mutta lounas ja päivällinen joka päivä olivat vähän liikaa, paljon ruokaa jäi syömättä,kun yksinkertaisesti oli niin täynnä ettei enemäpää mahtunut, vaikka mieli olisi tehnyt. Iso kiitos myös paikallisoppaan toiminnalle: hän kyseli juomatoiveet ja keräsi niistä maksut, mikä nopeutti ja helpotti matkantekoa. Hienoja kokemuksia olivat myös ruokailut paikallisten perheiden luona.
Date published: 2018-04-30
Rated 4 out of 5 by from Hieno, mieleenpainuva matka Palasimme Georgian matkalta vastikään ja matka oli todella kokemisen arvoinen. Georgia on mielenkiintoinen ja luonnoltaan kaunis ja monipuolinen maa. Retkikohteet oli valittu hyvin ja oli mukavaa, kun tukikohtana oli Tbilisi. Päivät ovat ohjelmaltaan varsin tiiviitä ja kiipeämistä ja portaiden nousemista ja laskemista on paljon. Matkan hintaan kuuluivat hotelliaamiaisen lisäksi runsaat lounaat ja päivälliset ja joskus myös ruokajuomat - omaa rahaa kului varsin vähän ja hintatasoltaan Georgia on edullinen. Oppaamme Julia oli asiantunteva ja johti ryhmäämme rauhallisesti - yksi parhaista tapaamistamme oppaista.
Date published: 2018-04-22
Rated 4 out of 5 by from Upea Gruusia, Kaukasuksen helmi Viikon mittainen matka antoi melko hyvän kattauksen Georgiasta. Paljon nähtävää ja sopiva vuodenaika. Ruoka oli hyvää ja riittävästi. Ehkä ryhmä olisi voinut olla pienempi, mutta tämäkin määrä toimi melko hyvin. Lounas oli jonain päivänä liian myhään, joten illallinen tuli liian nopeasti. Ruoka oli hyvää, mutta jäi paljon symättä. Koska edellinen ateria vielä oli kuluttamatta. Mukava hotelli ja oli kiva, että retket teimme samasta lähtöpaikasta. Oli luksusta, että pääsimenomatkalla suoraan hotelliinlepäämään ja paluupäivänä suoraan hotellista lentokentälle.
Date published: 2018-10-01
Rated 4 out of 5 by from Georgia tutustumisen arvoinen! Ihanan erilainen kohde niin maisemiltaan, kulttuuriltaan kuin rakennuskannaltaankin. Sää vaihteli kovin, ennusteet eivät pitäneet aivan paikkaansa. Välimatkat tutustumiskohteisiin eivät kilometreiltään pitkiä, mutta teiden kunnon takia aikaa vieviä, ehkä liikaakin bussissa istumista. Maisemat tosin korvaavat osin tämän epämukavuuden. Osa retken hintaan kuuluvista ruokailuista olivat superia, suurin osa kuitenkin keskinkertaisia, valitettavasti. Matkanjohtaja erittäin ammattitaitoinen ja rauhallinen. Eli kokonaisuudessaan taattua Albatrossia!
Date published: 2019-05-26
Rated 4 out of 5 by from paljon nähtävää, (liian) paljon ruokaa Olin vaimoni kanssa matkalla ja olimme pääoson tyytyväisiä matkan kokonaisuuteen, joskin myös vähän kritisoitavaa löysimme. Mielenkiintoista nähtävää oli paljon, ja suomalainen opas oli tälläkin kertaa ihan huippu . Hänellä oli kohteen asiat hallussa ja vastaus tuli epäröimättä kaikkiin kysymyksiin Myöskin sivistyneisyys ja hyvä ulosanti plussaa. Kiirettä reissussa piti, mutta sitä osasimme odottaakin, ei haitannut. Hotellin taso ei aivan tyydyttänyt. ruokahetkiä oli liikaa ja ruokamäärät suuria. Paljon on georgialaista ruokaa ylistetty, ja olihan se hyvää mutta ehkä ylisanoja on kuitenkin käytetty vähän liikaakin. Mietityttämään jäi myös, että onko se kehuttu ruoka aina sitä samaa, sillä variaatiot aterioissa eri ravintoloissa olivat hyvin pieniä.
Date published: 2018-05-16
Rated 4 out of 5 by from Matkakohde ja matkan sisältö Palasin matkalta eilen. Matkakohde ja ajankohzvarin luostariinzvta olivat erinomaiset. Matkaohjelma oli tiukka ja päivät pitkiä. Kaikkien retkipäivien kohteiden vaativuutta ei kerrottu riittävän selkeästi etukäteen (David Garejan luostarialueelle kiipeäminen oli turhan rrankka osalle matkalaisista. olisi ollut hyvä kehottaa ottamaan matkaan mukaan jotain veren sokeria kohottavaa ja juotavaa, sillä meidän ryhmällä matka kesti kolme tuntia.) Hotelli oli varsin vaatimaton. Ruokapaikat ja palvelu niissä olivat pääsääntöisesti hyviä. Poikkeuksen teki Easy Wine-niminen ravintola, jossa tarjoilu ja tuotteiden laatu oli osin ala-arvoista. Kannattaa poistaa listoilta. Kirkkoja ja luostareita oli ohjelmassa ehkä liikaa. 4. päivän retken päätteeksi ajoimme Dzvarin luostariin, joka olikin lukossa. Se olisi hyvin voinut jättää väliin.
Date published: 2018-10-21
Rated 2 out of 5 by from Liikaa kirkkoja. Palasin matkalta eilen. Päiväretket ovat turhan pitkiä. Kirkkokäynneistä voisi poistaa 2/3 osaa jolloin mielenkiinto säilyisi ja samalla matkat kevenisi. Hotelli oli liian vaatimaton. Ei aulabaaria. Lämmitystys ei toiminut. Mielummin maksaisi lisää paremmasta hotelissta.
Date published: 2018-10-26
Rated 3 out of 5 by from Mielenkiintoinen kohde Tbilisi/Georgia on poikkeuksellisen kiinnostava matkakohde vaiherikkaan historiansa ja viime aikojen värikkäiden tapahtumien takia. Juuri päättynyt vajaan viikon matka toi mukavasti lisävalaistusta aikaisemmin kuullulle ja opitulle. Ohjelma oli tiivis ja retkipäivät pitkiä, mikä toisaalta oli ymmärrettävää, koska nähtävää oli paljon, mutta samalla se oli fyysisesti hieman rasittavaa. Rasitusta lisäsi yölennot kumpaankin suuntaan. Hotelli oli heikkotasoinen ja huoneiden taso epätasainen. Paikalliskuljetuksiin käytetty bussi oli hieman epämukava ottaen huomioon pitkät ajomatkat.
Date published: 2019-09-23
 • y_2020, m_7, d_11, h_15
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.10
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_5, tr_74
 • loc_fi_FI, sid_GERTR05, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja

20GERTR05DFI0811