Albatrosin Vietnam

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Lähde mukaan lumoavalle matkalle läpi Vietnamin. Matkan keskiössä ovat erityisesti luontoelämykset ja yövymme viehättävissä luontoresorteissa.

Uutuus

Koemme Vietnamin kauneuden läheltä pyörä-, vene- ja kävelyretkillä. Matka alkaa Hanoista ja sen vilkkaasta vanhastakaupungista. Sitten suuntaamme Ninh Binhin ympäristössä sijaitseviin maalauksellisiin maisemiin. Seuraavaksi lähdemme miniristeilylle Halonginlahden ikonisten kalliomuodostelmien keskelle.

Keski-Vietnamissa kuljemme pitkin Hoi Anin vanhoja kujia ja teemme pyöräretken maaseudulle. Keski-Vietnamin ruokakulttuuri on maan monipuolisinta. Hoi Anista lennämme Etelä-Vietnamiin Mekongjoen suistoon. Majoitumme ihastuttavaan ”nature lodgeen” ja nautimme isäntäparin ystävällisestä huolenpidosta ja tutustumme suiston labyrinttimaisiin vesireitteihin. Vastakohdan monille luontoelämyksille löydämme Ho Chi Minh Citystä, josta teemme vielä retken Cu Chin tunneleihin. Kaiken kaikkiaan kyse on matkasta täynnä mieliinpainuvia luontoelämyksiä!

 

 

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Kyllä

 • Valuutta Dong

Päiväohjelma 15 päivää
Päivä 1
Lähtö Helsingistä.
Päivä 2
Saapuminen Hanoihin. Kävelykierros Hanoin vanhassakaupungissa ja tervetuloillallinen.
Päivä 3
Hanoi. Kaupunkikierros: mm. Ho Chi Minhin mausoleumi, Kirjallisuuden temppeli, Hoan Kiem -järvi ja vesinukketeatteri.
Päivä 4
Hanoi – Ninh Binh. Kaunista luontoa ja veneretki kalkkikivikallioiden välissä ja Mua Cave
Päivä 5
Ninh Binh. Pyöräretki aamupäivällä ja iltapäivällä veneretki
Päivä 6
Ninh Binh – Halonginlahti. Miniristeily.
Päivä 7
Halonginlahti – Hanoi. Lento Danangiin, josta bussilla edelleen Hoi Aniin.
Päivä 8
Kaupunkikävely Hoi Anin vanhassakaupungissa. Iltapäivä omaa aikaa.
Päivä 9
Hoi An. Pyöräillen ja veneellä Kim Bongin saarelle
Päivä 10
Hoi An – Lento Ho Chi Minh Cityyn tai Can Thohon. Matka jatkuu edelleen Mekong Nature Lodgeen.
Päivä 11
Mekong Nature Lodge. Tori, ruoanlaittokurssi ja pyöräretki.
Päivä 12
Mekongjoen suistosta Ho Chi Minh Cityyn.
Päivä 13
Ho Chi Minh City. Cu Chin tunnelit, kaupunkikierros ja läksiäisillallinen.
Päivä 14
Ho Chi Minh City. Omaa aikaa ja kotimatka.
Päivä 15
Saapuminen Helsinkiin

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
2.798€
Helsinki
2.798€
Helsinki
Täynnä
2.898€
Helsinki
2.798€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lähtö Helsingistä.

Lennämme Helsingistä Vietnamiin, jonne saavumme seuraavana päivänä.

Päivä 2
Saapuminen Hanoihin. Kävelykierros Hanoin vanhassakaupungissa ja tervetuloillallinen.

Saavumme Hanoin lentokentälle ja bussi vie meidät sieltä hotellille. Asetuttuamme huoneisiimme teemme kävelykierroksen vanhassakaupungissa. Vanhakaupunki on Hanoin sydän ja tunnelma siellä on eläväinen. Alueella on kapeita kiemurtelevia katuja, joista kukin on usein omistettu tiettyjä tuotteita myyville kaupoille tai käsitöille. Vanhassakaupungissa on paljon katukeittiöitä, kahviloita, putiikkeja ja toreja ja siellä myydään kaikkea perinteisistä käsitöistä matkamuistoihin ja piraattituotteisiin. Kävelykierroksemme päättyy paikalliseen ravintolaan, jossa syömme yhdessä mukavan tervetuloillallisen.

Päivä 3
Hanoi. Kaupunkikierros: mm. Ho Chi Minhin mausoleumi, Kirjallisuuden temppeli, Hoan Kiem -järvi ja vesinukketeatteri.

Päivän aikana tutustumme lähemmin joihinkin pääkaupungin lukuisista nähtävyyksistä. Käymme katsomassa Ho Chi Minhin vaikuttavaa mausoleumia, jossa 1969 kuolleen maan isän maalliset jäännökset lepäävät. Vierailemme myös Ho Chi Minhin talossa, joka sijaitsee mausoleumin takana. Pieni talo on rakennettu pilarien varaan kuten perinteiset vietnamilaiset maalaistalot. Talo, joka on säilytetty siinä kunnossa kuin Ho Chi Minh sen jätti, sijaitsee idyllisesti hyvin parturoidussa puutarhassa ison ja kalaisan järven rannalla.

Tutustumme seuraavaksi joihinkin Hanoin uskonnollisista nähtävyyksistä. Yhden kaupungin tunnetuimmista pagodeista, Yhden pilarin pagodin, rakennutti keisari Ly Thai Tong 1049 erään armollisen jumalattaren kunniaksi, joka ilmestyi hänelle ja lupasi pojan perilliseksi. Pagodi on valmistettu puusta ja seisoo yhden ainoan kivipilarin varassa. Se symboloi lootuksen kukkaa, joka kohoaa ylös surujen merestä. Seuraavaksi kävelemme pitkin kapeita katuja, katselemme katuelämää lähietäisyydeltä ja ohitamme mm. lammen, jossa lojuu yhä maahan syöksyneen amerikkalaisen lentokoneen hylky kuin muistomerkkinä sodan tuhoista.

Nousemme paikallisten polkupyörätaksien kyytiin ja annamme niiden kuljettaa meidät sokkeloisen kaupungin läpi Kirjallisuuden temppelille, joka on kenties yksi parhaista esimerkeistä Vietnamin perinteisestä arkkitehtuurista. Kirjallisuuden temppeli rakennettiin vuonna 1070 keisari Ly Thanh Tongin toimesta kiinalaisen filosofin Kungfutsen kunniaksi. Temppelin ympäristöön perustettiin 1076 Vietnamin ensimmäinen yliopisto, jossa prinssit kasvatettiin tuleviin tehtäviinsä. Keisari Le Thanh Tong määräsi vuonna 1484, että jokaista tohtorinarvon saavuttanutta nuorta miestä tulee kunnioittaa hakkaamalla tämän nimi kivitauluun. Tohtorinarvon saavuttaminen ei kuitenkaan ollut helppoa, ja 1442–1778 seinään kiinnitettiin vain 82 kivitaulua.

Sitten on vuorossa lounas, jonka syömme paikallisessa ravintolassa. Suuntaamme aterian jälkeen Hoan Kiem -järvelle, joka on kuin rauhallinen keidas keskellä vilkasta Hanoita. Pienellä saarella Hoan Kiem -järven pohjoispuolella sijaitsee turkoosinvärinen Ngoc Sonin temppeli (Jadevuori-temppeli), jonka rakentaminen aloitettiin vuonna 1700. Saarelle pääsee pitkin punaiseksi maalattua puusiltaa. Kaupunkikierros päättyy vesinukketeatteriesitykseen. Vesinukketeatteri on perinteinen pohjoisvietnamilainen nukketeatterin muoto, joka on yli 1000 vuotta vanha.

Illalla syömme yhteisen illallisen paikallisessa ravintolassa.

Päivä 4
Hanoi – Ninh Binh. Kaunista luontoa ja veneretki kalkkikivikallioiden välissä ja Mua Cave

Tänään kaupunkielämä vaihtuu upeaan luontoon, kun poistumme Hanoista ja ajamme kohti Ninh Binhin maakuntaa ja Cuc Phuongin kansallispuistoa, joka sijaitsee noin 130 km Hanoista etelään. Ninh Binhin maakunta sijaitsee Punaisenjoen eteläisessä suistossa ja tunnetaan Vietnamin Halonginlahtena kiitos korkeiden kalkkikivimuodostelmien, jotka kohoavat korkeuksiin muutoin tasaisesta vihreästä maastosta. Koko maakunnan luonto on upeaa: täällä on vuoria, jokia ja rannikkoa.

Ninh Binh on myös historiallisesti kiinnostava, sillä Hoa Lun kaupunki oli muinaisen vietnamilaisen Dai Vietin kuningaskunnan pääkaupunki 900-luvulta lähtien. Pientä valtakuntaa ympäröi tuolloin linnoitus, joka yhdessä kalkkikivivuorten kanssa oli hyvä puolustus pohjoisesta uhkaavia kiinalaisia vastaan. Muinaisesta kuningaskunnasta ei kuitenkaan ole enää paljon nähtävää jäljellä.

Ensimmäinen pysähdyspaikkamme on Van Longin vesistöalue. Saamme veneestä käsin nauttia upeista maisemista riisipeltojen ja kalkkikivimuodostelmien ympäröiminä. Vesistöalue on myös lintubongarin paratiisi.

Syömme lounaan paikallisessa ravintolassa ennen kuin lähdemme Muan luolalle. Itse luola ei ole yhtä laaja kuin jotkin muut luolastot, mutta käymme silti katsomassa sitä sisältä. Muan luola tunnetaan paremmin näkymistä, jotka odottavat kalkkikivivuoren huipulla. Sinne päästäkseen on kuitenkin selvittävä noin 500 portaasta. Näkymät huipulla ovat takuulla reissun arvoiset! Palkinnoksi pääsemme nauttimaan ainutlaatuisista näkymistä vehreille riisipelloille, Ngo Dong -joelle, pieniin kyliin ja kalkkikivivuorille.

Seuraavaksi ajamme ihastuttavaan lomahotelliimme, jossa vietämme seuraavat kaksi yötä. Meillä on hieman aikaa nauttia hotellin kauniista ympäristöstä ennen kuin kokoonnumme yhteiselle illalliselle.

Päivä 5
Ninh Binh. Pyöräretki aamupäivällä ja iltapäivällä veneretki

Aloitamme päivän mukavalla pyöräretkellä. Reittimme kulkee kauniissa laaksossa, riisiviljelmien ohi ja pienten kylien läpi. Pysähdymme Bich Dong-pagodalla, jonka jälkeen meitä odottaa paikallisessa ravintolassa. hyvin ansaittu lounas.

Lounaan jälkeen pyöräilemme takaisin hotelliimme ja pidämme lepopaussin ennen kuin lähdemme iltapäivällä Thung Nhamin lintujen suojelualueelle. Tuhannet haikarat ovat löytäneet varsinaisen paratiisin pienemmällä vesistöalueella, jota ympäröivät kallioseinämät. Itse matka paikan päälle on kokemus: liikumme pienillä veneillä rauhallisesti, idyllisten maisemien ja kapeamman väylän läpi. Ympärillä kohoaa puiden ja kasviston peittämät kalliot.

Veneretkemme päättyy Thung Nhamin varsinaiselle lintualueelle, Nähtävillä on yleensä haikaroiden järjestämä spektaakkeli: pesiä rakennetaan ja niitä huolletaan, poikasia "kasvatetaan" ja ruokaa hankitaan. Vaikka et olisikaan lintuharrastaja, näky tekee vaikutuksen.

Päivän lopuksi ajamme bussilla takaisin hotelliimme ja ilta on omaa aikaa.

Päivä 6
Ninh Binh – Halonginlahti. Miniristeily.

Vaihdamme kauniit maisemat maan kamaralla yhtä lumoavaan luontoon vesillä ja lähdemme miniristeilylle Unescon suojelemalle Halonginlahdelle. Ajamme bussilla ohi riisipeltojen, jokien ja maanviljelyalueen, kunnes saavumme kuuluisalle lahdelle. Tyynestä, sinivihreästä merestä kohoaa 3 000 karstikukkulaa, jotka ovat kasvillisuuden peittämiä. Risteily lumoavissa maisemissa on unohtumaton elämys! Nousemme perinteisen vietnamilaisen džonkin kyytiin. Alus on kotimme seuraavan vuorokauden ajan. Majoitumme hytteihimme, jonka jälkeen voimme nauttia maisemista kaikessa rauhassa ja antaa miehistön pitää meistä huolta. Hyteissä on oma suihku ja wc.

Päivä 7
Halonginlahti – Hanoi. Lento Danangiin, josta bussilla edelleen Hoi Aniin.

Kun aamulla avaat silmäsi ja katsot ulos ikkunasta, saatat luulla uneksivasi: ympäröivät maisemat kuuluvat maailman kauneimpiin. Nauttiessamme brunssia alus palaa takaisin rantaan.

Suuntaamme Hanoin lentokentälle ja lennämme Danangiin. Matkalla lentokentälle pysähdymme tyypillisessä vietnamilaisessa maalaiskylässä ja vierailemme paikallisen perheen luona. Kuulemme vietnamilaisten arjesta samalla kun nautimme vietnamilaista vihreää teetä ja paikallisia naposteltavia. Mukavan pysähdyksen jälkeen jatkamme matkaa lentokentälle.

Danangiin saavuttuamme matkaamme bussilla lyhyen matkan Hoi Aniin, joka on Vietnamin viehättävin ja parhaiten säilynyt kaupunki. Hoi Anin uskomaton historia ulottuu tuhansien vuosien päähän.

Hoi An tunnettiin aikaisemmin vilkkaana kauppasatamana. 1700-luvulla tänne tuli kauppalaivoja varsinkin Hollannista, Portugalista, Kiinasta ja Japanista. Ne kuljettivat emämaihinsa silkkiä, paperia, posliinia, teetä, sokeria, pippuria, kiinalaisia lääkkeitä, norsunluuta ja lakkatöitä. Satamakaupungin sijainti hieman ylempänä jokisuusta osoittautui myöhemmin huonoksi. Kun kauppalaivojen koko kasvoi, joen syvyys ei enää riittänyt aluksille. 1800-luvun puolivälissä kauppa siirtyi pohjoisemmaksi, jossa sijaitseva iso merenlahti oli kuin luotu uutta satamakaupunkia varten. Kaupunki tunnetaan nykyään nimellä Danang. Asukkaita siellä on lähes miljoona ja se on Vietnamin viidenneksi suurin kaupunki.

Hoi An unohdettiin ja se jatkoi elämäänsä pienenä kalastajakylänä, kunnes matkailu Vietnamiin alkoi suuremmassa mittakaavassa 1990-luvulla, ja ensimmäiset matkailijat löysivät tämän unohdetun jalokiven. Monet vanhankaupungin rakennukset – kiinalaiset, ranskalaiset, vietnamilaiset – on suojeltu. Nämä arkkitehtoniset helmet ovat lähes mystisellä tavalla selvinneet monista sodista ja levottomuuksista. Hoi Anista tuli Unescon maailmanperintökohde 1999. Huolimatta monista turisteista kaupunki on onnistunut säilyttämään ainutlaatuisen ja idyllisen tunnelmansa. Kiinnostavaa nähtävää on toki muuallakin kuin vain vanhassakaupungissa; koko jokisuiston alue on mielenkiintoinen. Kaupungista ei tarvitse lähteä kauas, kun ollaan jo maaseudulla riisipeltoineen ja pienine kylineen.

Päivä 8
Kaupunkikävely Hoi Anin vanhassakaupungissa. Iltapäivä omaa aikaa.

Vietämme rauhallisen päivän täällä Hoi Anissa, vaikka mukavat kokemukset jälleen meitä odottavatkin. Aamiaisen jälkeen lähdemme kävelylle vanhaankaupunkiin, jossa mm. ylitämme Japanilaisen sillan, jonka japanilaiset rakensivat 1593 yhdistääkseen japanilaisen kaupunginosan joen toisella puolella sijainneeseen kiinalaiseen osaan. Sillasta tehtiin erittäin jykevä, sillä japanilaiset pelkäsivät maanjäristyksiä. Silta katettiin, jotta se suojaisi auringolta ja tuulelta, ja koristeltiin japanilaisin ornamentein. Huom. siltaa entisöidään ja töiden valmistumisajankohta ei ole tarkkaan tiedossa (tieto alkuvuonna 2024.)

Kävelemme lounaspaikkaan, syömme yhdessä ja sen jälkeen iltapäivän voit viettää rentoutuen tai omin päin seikkaillen. Hoi An on mainio paikka rennon iltapäivän viettämiselle, sillä kaupungissa on kaikkea. Vanhassakaupungissa on iso joukko erinomaisia ravintoloita ja kahviloita sekä kauppoja, gallerioita ja pieniä museoita. Illalla kaupunkia valaisevat värikkäät lyhdyt, jotka luovat ihastuttavan tunnelman. Hoi Anissa on tarjolla runaasti ja edullisesti myös hierontaa ja esim. jalka- ja kynsihoitoja.

Päivä 9
Hoi An. Pyöräillen ja veneellä Kim Bongin saarelle

Polkupyörät tuodaan hotellille ja lähdemme pyöräilemään yhdessä Hoi Anin satamaan. Täältä veneilemme jokisuistoa pitkin pienelle Kim Bongin saarelle, jossa on maaseutumainen tunnelma ja vähemmän autoliikennettä kuin mantereella. Teemme pyöräretken riisi-, maissi-, sokeriruko- ja maapähkinäviljelmien värittämissä maisemissa.

Vierailemme yhdessä tai parissa verstaassa, jossa valmistetaan esim. riisinuudeleita.

Loppuiltapäivä ja ilta on omaa aikaa Hoi Anissa.

Päivä 10
Hoi An – Lento Ho Chi Minh Cityyn tai Can Thohon. Matka jatkuu edelleen Mekong Nature Lodgeen.

Ajamme Danangin lentokentälle, josta lentomme Mekongjoen suistoalueen suuntaan lähtee. Lennämme joko Ho Chi Minh Cityyn tai Can Thohon Mekongjoen suistossa riippuen lentoaikataulusta. Lentokentältä otamme saman tien kurssin kohti Vinh Longia, joka sijaitsee maailman hedelmällisimmällä alueella, Mekongjoen suistossa. Mahtava Mekongjoki, joka saa alkunsa eteläisestä Kiinasta, on lähes 5 000 km pitkä ja kulkee läpi viiden maan, kunnes haarautuu suistoksi. Tätä ainutlaatuista aluetta kutsutaan Vietnamin ruoka-aitaksi, ja sieltä saadaan vuosittain 3–4 riisisatoa. Vaihdamme bussin veneeseen, joka vie meidät pienehköllä saarella sijaitsevaan lodgeen.

Matkaamme veneellä pitkin yhtä isoista kanavista, jotka yhdistävät kaksi Mekongjoen haaraa toisiinsa, ja saavumme An Binhin saarelle, jolla ihastuttava Mekong Nature Lodge sijaitsee. Se on tukikohtamme seuraavat pari päivää. Paikka on hiljattain rakennettu perinteiseen, aitoon vietnamilaiseen tyyliin ja huokuu idylliä. Lodgessa on vain 16 huonetta, joissa kaikissa on rehevään puutarhaan avautuva veranta. Täällä voi loikoilla altaalla tai käveleskellä lodgen naapurissa sijaitsevien hedelmätarhojen keskellä. Kyse on todellakin rauhallisesta keitaasta Mekongjoen suiston sydämessä.

Mikäli aikataulu antaa myöten, teemme kävely- tai pyöräretken saaren ympäri ja vierailemme paikallisten luona saadaksemme hyvän käsityksen alueesta. Illalla kokoonnumme lodgen ravintolaan nauttimaan illallista.

Päivä 11
Mekong Nature Lodge. Tori, ruoanlaittokurssi ja pyöräretki.

Olemme matkan aikana jo tutustuneet vietnamilaiseen keittiöön. Tänään pääsemme itse kokeilemaan taitojamme. Aloitamme käymällä paikallisella torilla Vinh Longin kylässä noin 15 minuutin venematkan päässä. Paikalliset torit ovat Vietnamissa aina erityinen elämys, sillä torit ovat vilkkaita ja myytävänä on kaikenlaista tavaraa ja satoa. Täällä suistoalueella voimme nähdä myös eksoottisempia tuotteita kuten isoja sammakoita, käärmeitä ja ehkä grillattuja vesirottia. Meidän ei silti tarvitse tehdä ostoksiamme kaikkein eksoottisimmista kojuista, vaan hankimme sen sijaan tuoreita vihanneksia, kalaa, lihaa ja yrttejä, jotka ovat vietnamilaisen keittiön tärkein ainesosa. Kassit täynnä tarvikkeita palaamme takaisin lodgeen ja muunnamme ravintolan kokkikouluksi, jossa kiedomme essut eteemme ja ryhdymme valmistamaan klassisia vietnamilaisia ruokia. Touhujemme päätteeksi syömme itse valmistamamme aterian – hyvää ruokahalua!

Nyt on aika tutustua ympäristöön mukavalla pyöräretkellä. Suisto koostuu lukemattomista saarista, jotka Mekongjoen monet haarat ja sivujoet ovat luoneet. Suistoalueella on myös monia erikokoisia ihmisen kaivamia kanavia. Vietnamilaisten suosima kulkuväline myös tällä seudulla on skootteri, ihan kuten suurkaupungissakin. Tästä syystä kaikkialle suistoon on rakennettu hyviä sementoituja polkuja ja pieniä siltoja. Polut ovat erinomaisia pyöräreittejä, ja koska liikennettä on vähän, paikka sopii mainiosti pyöräilyyn. Reitti on vaihteleva: ajamme riisipeltoja seuraillen, pienten maalaiskylien läpi ja pysähdymme paikallisissa käsityöpajoissa ja hedelmätarhoissa.

Matkan varrella voimme pysähtyä sammuttamaan janomme jossakin pienessä kahvilassa.

Päivä 12
Mekongjoen suistosta Ho Chi Minh Cityyn.

Aamiaisen jälkeen on aika hyvästellä majapaikkamme paikallinen isäntäväki. Matkaamme veneillä Vinh Longiin, ja matkan varrella nousemme maihin ja käymme hedelmätarhoissa ja näemme, kuinka paikalliset käsittelevät satoaan. Katselemme mm. kookoskaramellien, riisipopcornin ja kotitekoisen viinan valmistusta. Rohkeimmat saavat myös maistaa – kippis!

Syömme lounaan ennen kuin jatkamme matkaa kohti Ho Chi Minh Cityä. Tämä sykkivä suurkaupunki Etelä-Vietnamissa on huomattavan erilainen kuin pääkaupunki Hanoi. Katukuvaa hallitsevat isot, modernit rakennukset, värikkäät mainostaulut ja upouudet autot. Paikalliset ovat tottuneita ulkomaalaisiin, ja monet puhuvat englantia.

Päivä 13
Ho Chi Minh City. Cu Chin tunnelit, kaupunkikierros ja läksiäisillallinen.

Varhain aamulla lähdemme retkelle kuuluisiin Cu Chin tunneleihin, jotka Etelä-Vietnamin kansallinen vapausrintama rakensi 1940–60. Aluksi tunneleista haettiin suojaa helikoptereilta ja muulta modernilta sotakoneistolta, mutta Vietnamin sodan riehuessa pahimmillaan tunneleita jatkettiin ja yhdistettiin, ja lopulta ne ulottuivat Ho Chi Minh Citystä Kambodžan rajalle saakka. Pelkästään Cu Chin alueella on yli 250 km maanalaisia tunneleita.

Lounaan jälkeen palaamme kaupunkiin ja teemme kaupunkikierroksen, jolla tutustumme joihinkin Ho Chi Minh Cityn lukuisista historiallisista nähtävyyksistä. Kävelemme yhdelle kaupungin keskeisistä aukioista, jolla sijaitsee Notre Damen katedraali, jota rakennettiin 1877–1883. Näemme myös kaupungintalon, oopperatalon sekä vanhan postitalon, jotka kaikki sijaitsevat lähekkäin. Seuraavaksi käännämme katseemme Yhdistymisen palatsiin, joka tunnettiin aiemmin presidentinpalatsina tai Itsenäisyyden palatsina. Mahtipontinen palatsi on tyypillinen 1960-luvun rakennus, johon Etelä-Vietnamin presidentti Ngo Dinh Diem asettui hylättyään vanhan ranskalaisen kuvernöörin asunnon. Pääsemme kokemaan kadonneiden aikojen suuruuden ja rikkauden vaeltaessamme läpi valtavien salien, jotka ovat samassa kunnossa kuin vuonna 1975. Tutustumme myös sotamuseoon, joka kertoo Vietnamin pitkästä itsenäisyystaistelusta. Pääpaino on ”sodassa Yhdysvaltoja vastaan”, jonka me tunnemme Vietnamin sotana (1965–1973). Museo on jaettu osastoihin eri teemojen ympärille. Museossa on myös näyttely siitä, miten Vietnamin sotaa vastustettiin ympäri maailmaa. Pihalla on esillä vanhoja lentokoneita, taisteluvaunuja yms. Museo on rankka, kuten itse aihekin, mutta ehdottomasti mielenkiintoinen ja tärkeä, jotta voi ymmärtää Vietnamin historiaa.

Illalla syömme läksiäisillallisen paikallisessa ravintolassa.

Päivä 14
Ho Chi Minh City. Omaa aikaa ja kotimatka.

Jos haluat vielä ostaa viimeiset tuliaiset tai matkamuistoja, kannattaa käydä läheisellä Ben Than -torilla. Päivä on siis varattu omille seikkailuille, kunnes on aika lähteä lentokentälle ja kotimatkalle.

Päivä 15
Saapuminen Helsinkiin

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 2.798€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
398€
Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki – Hanoi/Ho Chi Minh City (välilasku ja koneenvaihto menossa ja paluussa) turistiluokassa
 • Majoitus 12 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa keskitason hotelleissa ja lodgeissa
 • Sisäiset reittilennot Hanoi-Danang ja Hoi An-Ho Chi Minh City/Can Tho turistiluokassa
 • Aamiaiset päivinä 2-14
 • 9 lounasta: päivinä 3-6, 8, 9 ja 11-13
 • Brunssi päivänä 7
 • 7 illallista: päivinä 2-4, 6, 10, 11 ja 13
 • Kuljetukset, retket ja sisäänpääsyt ohjelman mukaan
 • Suomalainen matkanjohtaja
 • Verot ja viranomaismaksut

 

Hintaan ei sisälly
 • Yhden hengen huoneen lisämaksu
 • Muut juomat ja ruokailut matkan aikana
 • Juomarahat kuljettajille ja paikallisoppaille yhteensä 65 USD/hlö (suositus)

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Yöpymiset

Hanoi 2 yötä, Ninh Binhin alue 2, Halonginlahti, miniristeily 1, Hoi An 3, An Binhin saari 2 ja Ho Chi Minh City 2.

Matkatavararajoitukset lennoilla

Mannerten välisillä lennoilla sallittu kirjattavan (koneen ruumaan menevän) matkatavaran määrä on yksi kpl, max. 30 kg/hlö sekä 1 kpl käsimatkatavara, max. 7 kg/hlö. Tarkemmat matkatavaroiden kokoa ja painoa koskevat rajoitukset ovat luettavissa kunkin lentoyhtiön kotisivuilta.

Huomioittehan, että Vietnamin sisäisillä lennoilla kirjattavan matkatavaran määrä on 1 kpl, max. paino 20 kg/hlö ja 1 kpl käsimatkatavaraa, 7 kg/hlö.

Vietnamilainen uusivuosi

Vietnamissa uusivuosi, Tet Nguyen Dan, on kansallinen pyhäpäivä ja yksi vuoden suurimmista tapahtumista.

Uudenvuodenjuhlintaa leimaa aivan erityinen ja odottava tunnelma. Kadut on koristeltu kauniisti tuhansin kukkasin ja kaikkialle on ripustettu kiinalaisia lyhtyjä. Voit olla iloinen siitä, että pääset kokemaan tämän hyvin erityislaatuisen kansanjuhlan, joka kestää useita päiviä! Huomaathan, että monet kaupat ovat kiinni juhlapäivinä. Välttämättömimmät ostokset pystyy kyllä tekemään, ja ravintolat ovat auki.

Matkaohjelmaan tulee mahdollisesti yksittäisiä muutoksia uudenvuoden vuoksi. Tiedämme jo nyt, että Mekongjoen suiston kelluvat markkinat on suljettu uudenvuoden aikaan. Lähtökohtaisesti noudatetaan kuitenkin alkuperäistä matkaohjelmaa.

Uudenvuoden juhlapäivät perustuvat kuukalenteriin ja vaihtelevat vuosittain. Vuonna 2025 ne ovat 28.1.–1.2.2025 ja seuraavana vuonna 16.2.–21.2.2026.

Matkatavarat

Kannattaa pakata mukaan pienehkö reppu tai kassi retkiä tai niitä matkapäiviä varten, joina näet matkatavarasi seuraavan kerran vasta illalla.

Viisumi

Lisää tietoa Vietnamista

Täältä voit lukea lisää Vietnamista: https://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/aasia/vietnam

Lue mm. ilmastosta ja säästä, aikaerosta, juomarahoista ja tarkista, tarvitsetko viisumia tai rokotuksia.

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 15 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Matkustaminen alaikäisten lasten kanssa

Jos matkustat lasten kanssa, jotka eivät ole omia lapsiasi, esim. lapsenlapsesi kanssa, tai jos biologisena vanhempana matkustat lasten kanssa ilman toista vanhempaa, huomioi, että kohdemaasta riippuen matkustamiseen voidaan vaatia erityisiä asiakirjoja.

Suosittelemme ottamaan hyvissä ajoin ennen matkaa yhteyttä kyseisen maan suurlähetystöön tai konsulaattiin ja selvittämään, mitkä säännöt koskevat alaikäisten lasten maahan saapumista.

Vaikka alaikäisten lasten maahantuloon ei vaadittaisi mitään virallisia asiakirjoja, lentoyhtiö voi vaatia tällaisiä asi​​akirjoja ja estää lennolle pääsyn lähtöselvityksessä, jos asiakirjat puuttuvat.

Tämän vuoksi suosittelemme vahvasti joka tapauksessa ottamaan matkalle mukaan lasten englanninkieliset virkatodistukset, kopiot molempien vanhempien passin kuva-aukeamasta sekä englanninkielisen suostumusilmoituksen vanhemmalta/vanhemmilta, jotka eivät osallistu matkalle.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Vastaavia matkoja