Pitkä matka Vietnamissa

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Koe sykkivä suurkaupunki Ho Chi Minh City, Cu Chin tunnelit ja Mekongjoen suisto sekä vietä 14 päivää neljän tähden hotellissa Etelä-Kiinan meren rannalla.

Uutta

Varaa kalenteristasi kolme viikkoa ja matkusta Vietnamiin. Tällä pitkällä Vietnamin-matkalla ohjelmassa on jännittäviä elämyksiä ja runsaasti aikaa rentoutumiseen.

Matka alkaa modernista suurkaupungista Ho Chi Minh Citystä, josta teemme retken Vietnamin sodan aikaisiin Cu Chin tunneleihin. Majoitumme kahdeksi yöksi hurmaavaan lodgeen hedelmällisen Mekongjoen suistoon ja katselemme paikalliselämää.

Seuraavaksi siirrymme pieneen Mui Nen lomakaupunkiin Etelä-Kiinan meren rannalle. Majoitumme ihastuttavaan, rannalla sijaitsevaan neljän tähden lomahotelliin 14 päiväksi, joten meillä on reilusti aikaa rentoutua tai tehdä retkiä alueella.

Ohjelmaan merkittyjen retkien lisäksi matkanjohtaja järjestää yhteisiä illallisia, luentoja, peli-iltoja ja ylimääräisiä retkiä, joille voi osallistua omien halujen mukaan.

Matkan hintaan sisältyy puolihoito.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Pitkä matka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Kyllä

 • Valuutta Vietnamin dong, Yhdysvaltain dollari

Päiväohjelma 21 päivää
Päivä 1
Lähtö Helsingistä.
Päivä 2
Saapuminen Ho Chi Minh Cityyn. Tervetuloillallinen.
Päivä 3
Ho Chi Minh City. Cu Chin tunnelit ja kaupunkikierros.
Päivä 4
Ho Chi Minh City – Mekongjoen suisto.
Päivä 5
Mekong Nature Lodge. Tori, ruoanlaittokurssi ja pyöräretki.
Päivä 6
Mekongjoen suisto – Mui Ne Etelä-Kiinan meren rannalla.
Päivä 7–19
Mui Ne omatoimisesti
Päivä 20
Kotimatka. Bussilla Ho Chi Minh Cityyn ja lento Helsinkiin.
Päivä 21
Saapuminen Helsinkiin.

Hotelli

Pandanus Resort Mui Ne

 • 257 huonetta
 • Vastaanotto auki vuorokauden ympäri
 • Suoraan rannalla
 • 2 ravintolaa
 • Baari
 • Hissi (rakennuksessa, jossa Superior Standard/Deluxe -huoneet sijaitsevat)
 • 2 x ulkoallasta
 • Pyyhkeet rannalla/altaalla
 • Lepotuoleja altaalla/puutarhassa ja rannalla
 • Kansainväliset luottokortit hyväksytään maksuvälineinä
 • Spa ja kuntosali
 • Ilmainen Wi-Fi hotellissa
 • TV huoneessa
 • Minibaari huoneessa
 • Tallelokero huoneessa
 • Ilmastointi huoneessa
 • Kahvin-/teenkeittovälineet huoneessa
 • Hiustenkuivan huoneessa

Pandanus Resort on ihastuttava hotelli, joka on rakennettu vietnamilaiseen Champa-tyyliin. Hotelli sijaitsee rauhallisessa ympäristössä lähellä Mui Netä, entistä kalastajakylää. Hotellista pääsee suoraan rannalle. Hotellin puutarha, jossa kasvaa valtavasti värikkäitä kukkia ja trooppisia kasveja, luo omalta osaltaan lumoavat puitteet rentouttavalle oleskelulle.

Majoitumme kauniisti sisustettuihin Superior Standar/Deluxe -huoneisiin, joissa kaikissa on oma puutarhaan avautuva parveke/terassi. Huonevarustukseen kuuluu tv (kansainvälisiä kanavia), minibaari, tallelokero, kahvin-/teenkeittovälineet ja hiustenkuivain. Kaikissa huoneissa on lisäksi ilmastointi.

Lisämaksusta on mahdollista majoittua bungalowiin. Ne on sijoitettu vehreän puutarhan ympärille. Kaikissa bungaloweissa on oma terassi ja näkymät altaalle tai merelle. Huoneet ovat tilavia ja ne on varustettu ekstraleveällä parivuoteella. Superior Standard/Deluxe -huoneiden varustuksen lisäksi bungaloweissa on ihastuttava ulkokylpyhuone.

Hotellissa on kaksi uima-allasta, ja allasalueella aurinkovuoteita ja -varjoja. Altaalla on lisäksi pyyhepalvelu. Sun Terrace ‑allasbaari tarjoilee viileitä juomia ja pientä syötävää. Runsas aamiaisbuffet on tarjolla Ravintola Blue Lagoonissa, jossa voi syödä myös lounasta ja illallista. Illallisen jälkeen kannattaa suunnata drinkille Waterfall Loungeen, jossa voi muutamina iltoina nauttia elävästä musiikista.

Hotellissa on ihastuttava kylpyläosasto, josta voi varata itselleen hieronnan ja hoitoja. Lisäksi hotellissa on kuntosali ja tenniskenttiä sekä mahdollisuus osallistua joogatunneille tai tutustua erilaisiin vesiurheilulajeihin. Hotelli tarjoaa myös ruoanlaittokursseja. Punaiset hiekkakukkulat sijaitsevat vain 5 min kävelymatkan päässä, ja hotellilta on päivittäin kuljetus Mui Nen torille. Huomaathan, että osa aktiviteeteista on maksullisia.

Lue lisää hotellista heidän kotisivuiltaan: https://www.pandanusresort.com/

 

Kuvagalleria

Lähtöpäivät

Klikkaa "Varaa", näet vapaat huone- tai hyttityypit
Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
2.998€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman
Klikkaa "Varaa", näet vapaat huone- tai hyttityypit

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lähtö Helsingistä.

Lennämme Helsingistä Vietnamiin, jonne saavumme seuraavana päivänä.

Päivä 2
Saapuminen Ho Chi Minh Cityyn. Tervetuloillallinen.

Laskeudumme Ho Chi Minh Cityyn, Etelä-Vietnamin sykkivään metropoliin. Kaupunki on kehittynyt valtavasti viime vuosina, ja katukuvaa hallitsevat isot, modernit rakennukset, värikkäät mainostaulut, upouudet autot ja kirjaimellisesti miljoonat moottoripyörät ja mopot. Modernin kaupungin keskeltä löytyy kuitenkin yhä ihastuttava Vietnam. Aika Ranskan siirtomaana näkyy kaupungissa leveinä puistokatuina ja upeina huviloina.

Ajamme suoraan keskustahotelliimme. Ehdit hieman virkistäytyä ennen kuin kävelemme paikalliseen ravintolaan tervetuloillalliselle. Jos jaksat, voit käydä katsomassa vilkasta yötoria matkalla takaisin hotelliin.

Päivä 3
Ho Chi Minh City. Cu Chin tunnelit ja kaupunkikierros.

Kunnon yöunien jälkeen olemme valmiit seikkailuun. Aloitamme retkellä kuuluisiin Cu Chin tunneleihin, jotka Etelä-Vietnamin kansallinen vapausrintama rakensi 1940–60. Aluksi tunneleista haettiin suojaa helikoptereilta ja muulta modernilta sotakoneistolta, mutta Vietnamin sodan riehuessa pahimmillaan tunneleita jatkettiin ja yhdistettiin ja lopulta ne ulottuivat Ho Chi Minh Citystä Kambodžan rajalle saakka. Pelkästään Cu Chin alueella on yli 250 km maanalaisia tunneleita.

Palattuamme Ho Chi Minh Cityyn teemme kaupunkikierroksen ja tutustumme joihinkin kaupungin lukuisista historiallisista nähtävyyksistä. Käymme mm. Yhdistymisen palatsissa, joka tunnettiin aiemmin presidentinpalatsina tai Itsenäisyyden palatsina. Mahtipontinen palatsi on tyypillinen 1960-luvun rakennus, johon Etelä-Vietnamin presidentti Ngo Dinh Diem asettui hylättyään vanhan ranskalaisen kuvernöörin asunnon. Pääsemme kokemaan kadonneiden aikojen suuruuden ja rikkauden vaeltaessamme läpi valtavien salien, jotka ovat samassa kunnossa kuin vuonna 1975.

Kierros jatkuu Notre Damen katedraalille, joka rakennettiin 1877–1883. Katedraalissa on kaksi 40 m korkeaa tornia, jotka näkyvät kauas. Ihailemme kirkkoa ulkopuolelta ja nautimme samalla näkymistä kuuluisalle postitalolle, joka sijaitsee kirkon lähettyvillä. Molemmat rakennukset ovat siirtomaavallan ajalta ja muistuttavat kaupungin ranskalaisesta historiasta. Tutustumme myös sotamuseoon, joka kertoo Vietnamin pitkästä itsenäisyystaistelusta. Pääpaino on ”sodassa Yhdysvaltoja vastaan”, jonka me tunnemme Vietnamin sotana (1965–1973). Museo on rankka, kuten itse aihekin, mutta ehdottomasti mielenkiintoinen ja tärkeä, jotta voi ymmärtää Vietnamin historiaa.

Ajamme takaisin hotellille. Meillä on hieman aikaa tutustua lähiseutuun ennen kuin kokoonnumme jälleen ja syömme yhteisen illallisen.

Päivä 4
Ho Chi Minh City – Mekongjoen suisto.

Hyvästelemme suurkaupungin ja lähdemme seikkailulle Mekongjoen suistoon. Seuraavien päivien aikana tutustumme valtavaan jokisuistoon, joka on yksi maailman hedelmällisimpiä alueita. Mahtava Mekongjoki, joka saa alkunsa eteläisestä Kiinasta, on lähes 5 000 km pitkä ja kulkee läpi viiden maan, kunnes haarautuu suistoksi. Tätä ainutlaatuista aluetta kutsutaan Vietnamin ruoka-aitaksi, ja sieltä saadaan vuosittain 3–4 riisisatoa.

Parin tunnin ajomatkan jälkeen saavumme Cai Behen, joka on pienehkö kaupunki Mekongjoen varrella. Vaihdamme bussin veneisiin, jotka vievät meidät majapaikkaamme pienelle saarelle.

Matkan varrella nousemme maihin ja käymme hedelmätarhoissa ja näemme, kuinka paikalliset käsittelevät satoaan. Katselemme mm. kookoskaramellien, riisipopcornin ja kotitekoisen viinan valmistusta. Rohkeimmat saavat myös maistaa – kippis!

Seuraavaksi matkaamme veneellä yhden ison kanavan läpi, joka yhdistää kaksi Mekongjoen päähaaraa. Saavumme An Binhin saarelle, jossa sijaitsee Mekong Nature Lodge, joka on tukikohtamme parin seuraavan päivän ajan. Paikka on nykyaikainen, mutta rakennettu perinteiseen vietnamilaiseen tyyliin ja tihkuu idyllistä tunnelmaa. Lodgessa on vain 16 huonetta. Kaikissa huoneissa on veranta, joka avautuu rehevään puutarhaan.

Nautimme lounaan lodgen ravintolassa, minkä jälkeen voimme siirtyä huoneisiimme.

Iltapäivällä otamme polkupyörät ja teemme lyhyen kierroksen alueella keskellä lodgea ympäröiviä hedelmätarhoja. Rauhallisessa keitaassamme Mekongjoen suiston sydämessä ei ole lähes lainkaan liikennettä.

Illallisen syömme yhdessä lodgen kauniissa puitteissa.

Päivä 5
Mekong Nature Lodge. Tori, ruoanlaittokurssi ja pyöräretki.

Aamiaisen jälkeen tutustumme lähemmin vietnamilaiseen keittiöön. Olemme toki jo maistelleet herkullista vietnamilaista ruokaa, mutta tänään pääsemme kokeilemaan kokkaustaitojamme.

Nousemme pienehköön veneeseen, joka vie meidät paikalliselle torille Vinh Longiin noin 15 min matkan päähän lodgestamme. Paikalliset torit ovat aina erityinen elämys, sillä toreilla on vilkasta ja myynnissä on monenlaista. Täällä jokisuistossa saatamme nähdä eksoottisempiakin tuotteita, kuten sammakoita, käärmeitä tai grillattuja vesirottia.

Myös meidän on tarkoitus tehdä ostoksia, tosin ei kaikkein eksoottisimmalla osastolla. Ostamme tuoreita vihanneksia, kalaa, lihaa ja tietysti yrttejä, jotka ovat vietnamilaisen ruoan upean maun perusta.

Pussit täynnä raaka-aineita palaamme lodgelle ja muutamme ravintolan kokkikouluksi, jossa me kaikki – essuihin pukeutuneina – opimme valmistamaan muutamia klassisia vietnamilaisia ruokalajeja. Kokkailun päälle nautimme valmistamamme ruoan – hyvää ruokahalua!

Iltapäivällä lähdemme vielä tutustumaan lähiseutuun pyöräillen. Jokisuisto koostuu lukuisista saarista, jotka Mekongjoen monet haarat ja sivu-uomat ovat luoneet. Sen lisäksi suistossa on monia erikokoisia kanavia. Vietnamilaisten suosima kulkuväline myös tällä seudulla on skootteri, ihan kuten suurkaupungissakin.

Tästä syystä kaikkialle suistoon on rakennettu hyviä sementoituja polkuja ja pieniä siltoja. Polut ovat erinomaisia pyöräreittejä, ja koska liikennettä on vähän, paikka sopii mainiosti pyöräilyyn. Reitti on vaihteleva: ajamme riisipeltoja seuraillen, pienten maalaiskylien läpi ja pysähdymme paikallisissa käsityöpajoissa ja hedelmätarhoissa.

Päivä 6
Mekongjoen suisto – Mui Ne Etelä-Kiinan meren rannalla.

Aamiaisen jälkeen on aika hyvästellä majapaikkamme paikallinen isäntäväki. Matkaamme veneillä Vinh Longiin, josta bussi kuljettaa meidät rannikolle ja Mui Nen kauniille ranta-alueelle. Perille saavumme iltapäivän puolella.

Perinteisesti Phan Thiet on tunnettu Vietnamissa kalakastikkeestaan, mutta kun maahan alkoi tulla matkailijoita, he ihastuivat nopeasti pitkiin kutsuviin rantoihin pienen Mui Nen kaupungin ympäristössä. Mui Ne sijaitsee reilun 10 km päässä Phan Thietistä.

Majoitumme Mui Nessä ihastuttavaan neljän tähden lomahotelliin, joka sijaitsee aivan upean hiekkarannan vieressä. Lue lisää Pandanus Resortista alempaa sivulta.

Kun olemme saaneet huoneet, teemme matkanjohtajan kanssa kierroksen hotellialueella ja tutustumme uuteen paikkaan.

Päivä 7–19
Mui Ne omatoimisesti

Päivinä, joina ei ole lukkoon lyötyä ohjelmaa, matkanjohtajat järjestävät erilaisia aktiviteetteja halukkaille. Matkanjohtajat pitävät esitelmiä, järjestävät filmiesityksiä ja ylimääräisiä retkiä. Jos esim. haluat pelata bridgeä tai muita korttipelejä, matkanjohtajat auttavat pelikavereiden etsimisessä. Lyhyesti sanottuna matkanjohtajat ovat paikalla varmistamassa, että saat parhaan mahdollisen irti lomastasi. Voit nauttia muitten seurasta siinä määrin kuin itse haluat. Päivät voi viettää myös rannalla, altaalla tai Mui Nessä seikkaillen.

Mui Nen seutu on suosittu kohde leijasurffauksesta innostuneille, sillä tuuliolosuhteet ovat yleensä lajille suotuisat. Talvikuukausina erityisesti iltapäivät voivat olla tuulisia, jolloin lämpötila tuntuu vähemmän kuumalta ja joillekin ehkä miellyttävämmältä.

Tuulisina iltapäivinä mereen ei saa mennä uimaan. Tällöin kannattaa asettua hotellin altaalle, sillä sinne pääsee pulahtamaan vaikka tuulisikin.

Päivä 20
Kotimatka. Bussilla Ho Chi Minh Cityyn ja lento Helsinkiin.

Kaikki päättyy aikanaan: on aika hyvästellä Vietnam. Ajamme Ho Chi Minh Cityn lentokentälle. Siellä nousemme lentokoneeseen, joka vie meidät takaisin koti-Suomeen.

Päivä 21
Saapuminen Helsinkiin.

Saavumme Helsinkiin matkalaukku täynnä muistoja Vietnamista.

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 2.998€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
738€
Huoneluokan korotus bungalowiin Pandanus Resortissa Mui Ne:ssä:

Majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa Bungalow Garden/uima-allasnäkymä, lisämaksu: 268 €/hlö
​Majoitus yhden hengen huoneessa Bungalow Garden/uima-allasnäkymä, lisämaksu: 538 €/hlö

Täysihoito Plus-paketti Pandanus Resortissa

Täysihoito Plus-paketti Pandanus Resortissa: 398 €/hlö

* Matkan hintaan sisältyy puolihoito Pandanus Resortissa. Puolihoitoon sisältyy aamiainen ja a´la carte illallinen, jossa on alkuruoka, pääruoka ja jälkiruoka (ruokajuomat eivät sisälly hintaan).

Sinulla on mahdollisuus varata ”Täysihoito Plus”-paketti, joka sisältää yllämainitun a´la carte menun sekä lounaalla että illallisella. Lisäksi pakettiin sisältyy juomat sekä lounaalla että illallisella: talon viiniä, paikallista olutta, kivennäisvettä ja vettä.

Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki – Ho Chi Minh City – Helsinki (koneenvaihto ja välilasku menossa ja paluussa) turistiluokassa
 • Majoitus 2 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa hyvässä turistiluokan hotellissa Ho Chi Minh Cityssä
 • Majoitus 2 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa Nature Lodgessa Mekongjoen suistossa
 • Majoitus 14 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa neljän tähden (paikallinen luokitus) Pandanus Resortissa
 • Aamiaiset päivinä 3-20
 • Lounas päivinä 3, 4 ja 5
 • Illallinen (päivinä 2-19)
 • Kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • Suomalainen matkanjohtaja
 • Verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • Yhden hengen huoneen lisämaksu
 • Juomarahat paikallisoppaille ja kuljettajille, yhteensä noin 30 USD/hlö (suositus)
 • Muut juomat ja ruoat matkan aikana

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Vietnamilainen uusivuosi

Vietnamissa uusivuosi, Tet Nguyen Dan, on kansallinen pyhäpäivä ja yksi vuoden suurimmista tapahtumista.

Uudenvuodenjuhlintaa leimaa aivan erityinen ja odottava tunnelma. Kadut on koristeltu kauniisti tuhansin kukkasin ja kaikkialle on ripustettu kiinalaisia lyhtyjä. Voit olla iloinen siitä, että pääset kokemaan tämän hyvin erityislaatuisen kansanjuhlan, joka kestää useita päiviä! Huomaathan, että monet kaupat ovat kiinni juhlapäivinä. Välttämättömimmät ostokset pystyy kyllä tekemään, ja ravintolat ovat auki. Matkaohjelmaan tulee mahdollisesti yksittäisiä muutoksia uudenvuoden vuoksi, mutta lähtökohtaisesti noudatetaan kuitenkin alkuperäistä matkaohjelmaa.

Uudenvuoden juhlapäivät perustuvat kuukalenteriin ja vaihtelevat vuosittain. Vuonna 2024 ne ovat 11.–14.2.2024.

Sää

Mui Nen seudulla voi talvikuukausina olla tuulista. Useimmiten tuulee iltapäivisin. Aamupäivät ovat yleensä tyynempiä ja aurinkoisia. Päivälämpötila on tammi–maaliskuussa noin +25–27˚C.

Matkatavarat

Kannattaa pakata mukaan pienehkö reppu tai kassi retkiä tai niitä matkapäiviä varten, joina näet matkatavarasi seuraavan kerran vasta illalla.

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 15 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Lisää tietoa Vietnamista

Täältä voit lukea lisää Vietnamista: https://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/aasia/vietnam

Lue mm. ilmastosta ja säästä, aikaerosta, juomarahoista ja tarkista, tarvitsetko viisumia tai rokotuksia.

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Matkustaminen alaikäisten lasten kanssa

Jos matkustat lasten kanssa, jotka eivät ole omia lapsiasi, esim. lapsenlapsesi kanssa, tai jos biologisena vanhempana matkustat lasten kanssa ilman toista vanhempaa, huomioi, että kohdemaasta riippuen matkustamiseen voidaan vaatia erityisiä asiakirjoja.

Suosittelemme ottamaan hyvissä ajoin ennen matkaa yhteyttä kyseisen maan suurlähetystöön tai konsulaattiin ja selvittämään, mitkä säännöt koskevat alaikäisten lasten maahan saapumista.

Vaikka alaikäisten lasten maahantuloon ei vaadittaisi mitään virallisia asiakirjoja, lentoyhtiö voi vaatia tällaisiä asi​​akirjoja ja estää lennolle pääsyn lähtöselvityksessä, jos asiakirjat puuttuvat.

Tämän vuoksi suosittelemme vahvasti joka tapauksessa ottamaan matkalle mukaan lasten englanninkieliset virkatodistukset, kopiot molempien vanhempien passin kuva-aukeamasta sekä englanninkielisen suostumusilmoituksen vanhemmalta/vanhemmilta, jotka eivät osallistu matkalle.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 4 out of 5 by from Mielenkiintoinen matka Eka kertaa Aasiassa.
Date published: 2019-02-16
 • y_2024, m_5, d_29, h_3
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.42
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_1
 • loc_fi_FI, sid_VNVLT02, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja