Kaunis Etelä-Intia – kiertomatka ja rantaloma

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Koe Kerala, yksi Intian viehättävimmistä osavaltioista niemimaan vehreällä lounaisrannikolla.

Uutta

Täällä tahti on rauhallisempi kuin kiireisemmässä Pohjois-Intiassa. Keralalla on paljon tarjottavanaan: kaunista luontoa, teetä, mausteita, ayurvedahoitoja, hyvää ruokaa ja upeita rantoja.

Useita tuhansia vuosia ennen kuin esi-isämme hyökkäsivät Eurooppaan, he vaelsivat pitkin Intian rannikkoa kohti Aasiaa ja Australiaa. Jotkut asettuivat tälle lämpimälle trooppiselle rannikolle, jossa sää oli vakaa. He rakensivat yhden maailman ensimmäisistä maatalousyhteiskunnista, joka kävi kauppaa babylonialaisten, assyrialaisten, egyptiläisten ja myöhemmin foinikialaisten ja arabien kanssa jo 5 000 vuotta sitten. Malabarin rannikolta peräisin olevia mausteita on viety maailmalle vuosisatojen ajan.

Etelä-Intian hurmaavassa Keralan osavaltiossa vierailemme Kochissa, jossa Vasco da Gama kuoli. Kaupunki muodostaa kehykset ensimmäisille päivillemme Intiassa. Ohjelmassa on kaupunkikävely ja käynti Mattancherry-palatsissa. Käymme myös ylhäällä vuorilla Munnarin kaupungissa, jossa vierailemme teeviljelmällä ja teemme mukavan kävelyretken kauniissa maisemissa. Yhden yön vietämme asuntolaivassa Keralan ns. Backwatersin alueella, joka on valtava kosteikko laguuneineen, järvineen ja pienine vuonoineen. Sitä ei turhaan kutsuta Intian Venetsiaksi!

Matkan lopuksi vietämme neljä päivää Kovalamin merenrantakaupungissa, jonka erikoisuuksia ovat rentoutuminen, ayurvedahoidot ja merenherkut.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Kyllä

 • Rokotukset Kyllä

 • Valuutta Intian rupia

Päiväohjelma 11 päivää
Päivä 1
Lähtö Helsingistä.
Päivä 2
Saapuminen Kochiin. Kaupunkikävely vanhassakaupungissa, pyykkäriyhteisö ja kuuluisat kalaverkot.
Päivä 3
Kochi. Mattancherry-palatsi, juutalainen synagoga ja kathakali-tanssi.
Päivä 4
Kochi – Munnar. Teeviljelmät ja upeat maisemat
Päivä 5
Munnar. Kevyt kävelyretki, vesiputous ja villejä norsuja
Päivä 6
Munnar – Alleppey. Kerala Backwaters ja yöpyminen asuntolaivassa.
Päivä 7
Alleppey – Kovalam. Majoittuminen rantahotelliin.
Päivä 8–10
Kovalam. Rentoutumista ja rantaelämää.
Päivä 11
Kovalam – Trivandrum – Helsinki.

Hotelli

Uday Samudra Hotel

 • 227 huonetta
 • 5 ravintolaa
 • Wi-fi koko hotellin alueella
 • Tallelokero huoneessa
 • 3 uima-allasta
 • Ilmastointi

Kovalamin alue on rantaparatiisi vertaansa vailla: 17 km pitkä rantakaistale ja kolme hienoa uimarantaa. Kovalam-nimi merkitsee jotakin sen suuntaista kuin: ”kookospalmulehto meren äärellä” – idyllisempää ei voi olla! Älä säikähdä rantahiekan osin mustaa väriä: kyse ei ole saasteista, vaan mustasta mineraalista nimeltä ilmeniitti eli rautatitaanioksidi.

Uday Samudra Hotel sijaitsee rannikkokaupunki Kovalamissa, Etelä-Intian Malabarin rannikolla. Rantakadulla Arabianmeren äärellä on vieri vieressä baareja ja ravintoloita, jotka tarjoilevat tuoretta kalaa, hummereita ja isoja katkarapuja sekä drinkkejä auringonlaskun aikaan. Jos kaupunkielämä kiinnostaa, osavaltion pääkaupunki Trivandrum sijaitsee vain noin 15 km päässä. Kaupunkia (jonka virallinen nimi on Thiruvananthapuram) ympäröi vehreät kukkulat, ja Mahatma Gandhi kutsuikin kaupunkia runollisesti ”Intian ikivihannaksi kaupungiksi”. Trivandrum on opiskelukeskus täynnä kouluja ja teknologisia-instituutteja. Siellä sijaitsee myös Keralan yliopisto. Kaupungissa valmistuu 55 % tietokoneohjelmistoista, joilla osavaltio käy vientikauppaa. Kaupungissa on myös eläintarha, museoita ja gallerioita.

Neljän tähden Uday Samudra Hotellissa (paikallinen luokitus viisi tähteä) on yhteensä 227 huonetta ja neljä kerrosta. Deluxe-huoneista on näkymä merellä ja uima-altaalle. Kaikissa huoneissa on joko terassi tai parveke, ilmastointi, tv, hiustenkuivain ja minibaari sekä vedenkeitin ja tallelokero ja Wi-fi.

Lue lisää hotellin kotisivuilta: http://www.uds.co.in

(Albatros Travel ei vastaa yhteistyökumppanin kotisivujen ylläpidosta tai sisällöstä.)

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
2.798€
Helsinki
2.798€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lähtö Helsingistä.

Otamme kurssin kohti Intiaa ja Keralan osavaltiota. Määränpäämme on Kochin kaupunki.

Päivä 2
Saapuminen Kochiin. Kaupunkikävely vanhassakaupungissa, pyykkäriyhteisö ja kuuluisat kalaverkot.

Saavumme perille aamulla ja suuntaamme suoraan hotellille. Mikäli mahdollista, asetumme huoneisiimme, mutta mikäli huoneet eivät ole vielä valmiit, saamme mahdollisuuden virkistäytyä hieman hotellissa.

Keralassa 90 % väestöstä osaa lukea ja kirjoittaa. Korkean koulutustason ansiosta lapsikuolleisuus on osavaltiossa Intian alhaisin. Myös sosiaaliset palvelut ovat maan kehittyneimmät. Kochi koostuu vanhasta ja uudesta kaupunginosasta, jotka sijaitsevat merenlahden ympärillä. Pienet lautat kulkevat päivisin lahden yli. Valta Kochissa on vaihtunut usein: valtaa ovat pitäneet portugalilaiset, hollantilaiset ja englantilaiset, kunnes kaupunki siirtyi takaisin Intian haltuun maan itsenäistyttyä 1947. Jokainen siirtomaavalta on lyönyt oman leimansa kaupunkiin.

Aloitamme Kochin vanhastakaupungista. Teemme kävelyretken pitkin kapeita vanhoja katuja, joilla kulkiessa huomaa yhä, että Kochi on ollut tärkeä kauppakaupunki. Kristinusko levisi alueella laajalle, minkä ansiosta vanhastakaupungista löytyy Intian vanhin kristitty kirkko.

Käymme katsomassa myös pyykkäriyhteisöä, jonka ”dhobi wallahit” (pyykkärit) pesevät, kuivattavat ja silittävät kaupungin pyykit. Nerokas järjestelmä varmistaa, että kaikki saavat omat pyykkinsä takaisin. Vierailun jälkeen ymmärrämme, miksi jokainen intialainen näyttää aina kulkevan puhtaissa ja vastasilitetyissä vaatteissa.

Sataman suulla kalastetaan kiinalaisilla kalaverkoilla, jotka muistuttavat verkkonsa yläpuolella saalista odottavia suuria hämähäkkejä. Satamassa voimme nauttia sen vilskeestä ja eksoottisesta tunnelmasta sekä näkymistä Arabianmerelle.

Illalla nautimme hyvän illallisen hotellissamme.

Päivä 3
Kochi. Mattancherry-palatsi, juutalainen synagoga ja kathakali-tanssi.

Lähdemme aamiaisen jälkeen tutustumaan nähtävyyksiin. Tänään käymme vaikuttavassa Mattancherry-palatsissa, jonka portugalilaiset rakensivat 1557. Palatsi edustaa Keralalle tyypillistä perinteistä rakennustyyliä, ja sen keskellä on Bhagavati-jumalalle omistettu temppeli. Kauniit freskot temppelin seinillä kuvaavat hindujen tärkeää eeposta Ramayanaa, joka kertoo prinssi Ramasta, Vishnun seitsemännestä inkarnaatiosta.

Seuraavaksi käymme katsomassa Intian niemimaan ainoaa synagogaa sekä käymme tervehtimässä paikallista mattokauppiasta. Matot ovat olleet tärkeä vientituote vuosisatojen ajan. Päivän päätteeksi suuntaamme yhteen Kochin kuuluisista kathakali-tanssikeskuksista. Kathakali-tanssi on peräisin Keralasta ja on hyvin värikästä ja temperamenttista kertoen yleensä muinaisista hindulaisista uskonnollisista teksteistä.

Huomio! Mattancherry-palatsi on suljettu perjantaisin ja synagoga perjantaisin ja lauantaisin. Jos satumme Kochiin perjantaina ja lauantaina, yritämme parhaamme mukaan järjestää ohjelmaa uudelleen.

Päivä 4
Kochi – Munnar. Teeviljelmät ja upeat maisemat

Syömme aamiaisen hotellissa ja lähdemme sitten kohti Munnaria. Munnar sijaitsee 1600 metrin korkeudessa ja on yksi Intian kauneimmista paikoista. Täällä on tee- ja kahviplantaaseja niin pitkälle kuin silmä kantaa. Siellä täällä näkee värikkäitä vihannestarhoja. Siirtomaa-aikana alue oli brittien suosima lomakohde. Kun näemme kauniit laaksot ja vuoret, värikkään kasvillisuuden ja eläimet sekä ihastuttavat metsät, ymmärtää kyllä miksi!

Vierailemme paikallisessa museossa, jossa kuulemme lisää alueen mielenkiintoisesta historiasta. Myöhään iltapäivällä saavumme perille Munnariin, joka sijaitsee padotun Mattuppetty-järven välittömässä läheisyydessä ja on osa läntistä Ghatsin vuorijonoa. Munnaria kutsutaan myös "Etelä-Intian Kashmiriksi" ja se on ollut vuosien ajan suosittu retki- ja ulkoilukohde.

Päivän päätteeksi nautimme yhteisen illallisen hotellissamme.

Ajomatka n. 130 km/4–5 h

Päivä 5
Munnar. Kevyt kävelyretki, vesiputous ja villejä norsuja

Syömme aamiaisen ja lähdemme käymään Kollukmalain seudulla. Näkymät Keralan ja Tamil Nadun väliselle rajaseudulle ovat hengästyttävät. Ei mikään ihme, että seutua kutsutaan mini-Sveitsiksi.

Olemme sisällyttäneet ohjelmaan noin 4 km pitkän kävelyretken kauniissa maisemissa. Pysähdymme tutustumaan erääseen mausteplantaasiin. (Lue lisää kävelyretkestä kohdasta Hyvä tietää/Ennen matkaa.)

Kävelyretken jälkeen palaamme hotellille syömään lounasta. Lounaan jälkeen seikkailumme Munnarin hienoissa maisemissa jatkuu. Vaihdamme bussin maastoautoihin, joilla matkaamme pitkin pikkuteitä ylös pieneen ja idylliseen Anakulamin kylään. Kylä tunnetaan parhaiten villeistä norsuista, jotka oleskelevat alueella. Pysähdymme niin kutsutussa ”elephant arrival pointissa”, valtavalla aukiolla, jonka keskellä on yksi ainoa puu. Aukiolla, jonne isot eläimet usein tulevat, on norsujen tallaamia polkuja.

Jatkamme matkaa läpi jättimäisten teeviljelysten ja pysähdymme vaikuttavan vesiputouksen luona. Sitten palaamme takaisin hotelliimme.

Loppupäivä on varattu rentoutumiselle ihastuttavassa ympäristössä. Voit esim. ottaa taksin padotulle Mattupettyjärvelle, joka sijaitsee 10 km Munnarista itään. Siellä voi tehdä mukavan veneretken tyynellä järvellä. Vai houkutteleeko paikallinen ruusutarha enemmän? Ruusutarhassa viihtyvät myös monet lintulajit.

Kokoonnumme illalla syömään yhteisen illallisen.

Päivä 6
Munnar – Alleppey. Kerala Backwaters ja yöpyminen asuntolaivassa.

Ajamme kohti etelää Alleppeyn kaupunkiin, jonne saavumme keskipäivällä. Jos Intian Venetsia -nimitys jollekin kuuluu, niin tälle alueelle. Alleppeyn takapihan muodostaa Keralan ns. Backwaters – valtava alue, jolle meri on tunkeutunut ja luonut kokonaisen järvien, laguunien ja pienten poukamien verkoston. Täällä kookospalmut seisovat rinta rinnan kanavien varsilla, ja kanavien määrä ylittää reippaasti katujen määrän. Täällä sekä nukutaan, eletään että liikutaan veden päällä. Todella monet alleppeylaiset asuvat asuntoveneissä, ja niin teemme mekin!

Lähdemme vesille ja tutustumme yhteensä 900 km pitkän kiemuraisen vesireitin joihinkin osiin. Vesistöalue on vuosisatojen ajan toiminut Etelä-Intian moottoritienä, ja paikallisasukkaat kulkevat yhä itse ja kuljettavat tavaroitaan meloen. Kookoskuidulla katetun asuntoveneen kyydissä liu’umme hiljaa ohi kalastajien ja pienten maalaiskylien. Jokaisessa asuntoveneessä on kolmesta kuuteen hyttiä, oma kapteeni, kokki, tarjoilijat ja muu palveluhenkilökunta. Yöksi veneet asettuvat laituriin.

Päivän ajomatka on n. 170 km/5–6 h.

Päivä 7
Alleppey – Kovalam. Majoittuminen rantahotelliin.

Palaamme Alleppeyhin, nousemme asuntolaivasta maihin ja ajamme Kovalamin rannikkokaupunkiin, jossa majoitumme rantahotelliin.

Kovalamin alue on rantaparatiisi vertaansa vailla: 17 km pitkä rantakaistale ja kolme upeaa uimarantaa. Kovalam-nimi merkitsee jotakin sen suuntaista kuin ”kookospalmulehto meren äärellä” – idyllisempää ei voi olla. Älä säikähdä rantahiekan osin mustaa väriä: kyse ei ole saasteista, vaan mustasta mineraalista nimeltä ilmeniitti eli rautatitaanioksidi.

Ajomatka n. 175 km/4–5 h.

Päivä 8–10
Kovalam. Rentoutumista ja rantaelämää.

Sinulla on nyt neljä päivää aikaa nauttia elämästä Etelä-Intian Malabarin rannikolla. Rantakadulla Arabian meren äärellä on vieri vieressä baareja ja ravintoloita, jotka tarjoilevat tuoretta kalaa, hummereita ja isoja katkarapuja sekä drinkkejä auringonlaskun aikaan, mikäli sellainen houkuttelee.

Voit myös hemmotella itseäsi 5 000 vuotta vanhan ayurvedaperinteen mukaisilla hoidoilla. Ayurvedaa käytetään kaikkialla Intiassa, mutta sen perinteiden säilyttäminen koetaan erityisen tärkeäksi juuri Keralassa. Voit olla varma, että vanhoja ohjeita noudatetaan prikulleen. Jotkin Kovalamin ravintoloista ovat jopa erikoistuneet valmistamaan ruokaa ayurvedan ohjeiden mukaan. Hotellimme tarjoaa erilaisia hoitoja, mm. hierontaa. Matkanjohtajalta voi kysyä suosituksia myös muista hoitoloista. (Ayurvediset hoidot eivät sisälly matkan hintaan.)

Jos kaupunkielämä kiinnostaa, osavaltion pääkaupunki Trivandrum sijaitsee vain noin 15 km päässä. Kaupunkia (jonka virallinen nimi on Thiruvananthapuram) ympäröi vehreät kukkulat, ja Mahatma Gandhi kutsuikin kaupunkia runollisesti ”Intian ikivihannaksi kaupungiksi”. Trivandrum on opiskelukeskus täynnä kouluja ja teknologisia instituutteja. Siellä sijaitsee myös Keralan yliopisto. Kaupungissa valmistuu noin 55 % tietokoneohjelmistoista, joilla osavaltio käy vientikauppaa. Kaupungissa on myös eläintarha, museoita ja gallerioita.

Päivä 11
Kovalam – Trivandrum – Helsinki.

Varhain aamulla hyvästelemme Intian ja lennämme takaisin Suomeen, jonne saavumme saman päivän aikana.

Ajomatka 15 km/30–45 min.

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 2.798€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
598€
Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki-Kochi/Trivandrum – Helsinki (välilasku ja koneenvaihto menossa ja paluussa) turistiluokassa
 • Majoitus 8 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa hyvätasoisissa hotelleissa
 • Majoitus 1 yö jaetussa kahden hengen hytissä keskitason asuntoveneessä
 • Aamiaiset päivinä 2-10
 • Lounas päivinä 1 – 7
 • Illallinen päivinä 1 – 6
 • Kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • Suomalainen matkanjohtaja
 • Verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Matkatavarat

Mukaan kannattaa pakata pienehkö reppu tai kassi retkiä ja sellaisia päiviä varten, joina näet matkalaukkusi seuraavan kerran vasta illalla.

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 15 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Yöpymiset

Kochi 2 yötä, Munnar 2, Kerala Backwaters, asuntolaiva 1 ja Kovalam 4.

Vahvistamme hotellit yhteystietoineen matkadokumenttien mukana, viimeistään noin viikko ennen lähtöpäivää.

Vierailut käsityöläisten verstaissa

Matkan varrella vierailemme pienissä yrityksissä tai osuuskunnissa, jotka valmistavat tyypillisiä intialaisia tuotteita. Paikoissa on mahdollista myös ostaa tuotteita.

Asuntolaiva

Kaikissa asuntolaivoissa on 3–6 hyttiä, kapteeni, kokki ja muuta henkilökuntaa. Yöllä veneet seisovat laiturissa. Seuraavana päivänä palaamme takaisin ja jatkamme matkaa bussilla Kovalamiin.

 

Kävelyretki Munnarissa

Kävelyretkelle voivat osallistua kaikki, joilla on normaali peruskunto ja jotka pystyvät liikkumaan itsenäisesti ilman apuvälineitä. Kävelyretken ajaksi voi jäädä bussiin, mikäli ei halua osallistua retkelle.

Lue lisää matkakohteesta

Täältä voit lukea lisää tietoa Intiasta: https://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/aasia/intia
Tietoa mm. säästä ja ilmastosta, aikaerosta ja viisumista.

 

Viisumi Intiaan

Tarvitset viisumin Intiaan. Lue tärkeää tietoa viisumista ja sen hankkimisesta:

https://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/aasia/intia/maahantulo

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Matkustaminen alaikäisten lasten kanssa

Jos matkustat lasten kanssa, jotka eivät ole omia lapsiasi, esim. lapsenlapsesi kanssa, tai jos biologisena vanhempana matkustat lasten kanssa ilman toista vanhempaa, huomioi, että kohdemaasta riippuen matkustamiseen voidaan vaatia erityisiä asiakirjoja.

Suosittelemme ottamaan hyvissä ajoin ennen matkaa yhteyttä kyseisen maan suurlähetystöön tai konsulaattiin ja selvittämään, mitkä säännöt koskevat alaikäisten lasten maahan saapumista.

Vaikka alaikäisten lasten maahantuloon ei vaadittaisi mitään virallisia asiakirjoja, lentoyhtiö voi vaatia tällaisiä asi​​akirjoja ja estää lennolle pääsyn lähtöselvityksessä, jos asiakirjat puuttuvat.

Tämän vuoksi suosittelemme vahvasti joka tapauksessa ottamaan matkalle mukaan lasten englanninkieliset virkatodistukset, kopiot molempien vanhempien passin kuva-aukeamasta sekä englanninkielisen suostumusilmoituksen vanhemmalta/vanhemmilta, jotka eivät osallistu matkalle.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Vastaavia matkoja