Zebra Nature Reserve - Etelä-Afrikka

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Olisiko tämä ensimmäinen matkasi Afrikkaan? Albatrosin oma Zebra Nature Reserve suo siihen loistavat mahdollisuudet!

Reilun tunnin ajomatkan päässä Johannesburgista sijaitsee kolmen tähden Zebra Nature Reserve, joka koostuu kolmesta erillisestä lodgesta. Tällä matkalla majoitut ihastuttavaan Zebra Stablesiin, jonka varustukseen kuuluu pieni uima-allas, baari, ravintola ja tietysti etelä-afrikkalainen “boma”, jossa illallinen tarjoillaan tulipaikan ympärillä tähtitaivaan alla. Lue lisää lodgesta alla.

Matkan hintaan sisältyy puolihoito, safari, luontokävely sekä mielenkiintoinen vierailu Pretoriaan ja Sowetoon. Tarjolla on lisäksi koko joukko lisämaksullisia retkiä, joilla voit täydentää matkaohjelmaa oman kiinnostuksesi mukaan. Voit esim. tehdä useampia safareita, ratsastaa tai käydä timanttikaivoksessa, josta löytyi Afrikan tähti. Tällä matkalla on aikaa sekä rentoutumiselle että seikkailulle.

 

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka, Safari

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta ZAR

Päiväohjelma 10 päivää
Päivä 1
Lähtö Helsingistä
Päivä 2
Johannesburg – Pretoria – Zebra Nature Reserve
Päivä 3
Safari Dinokengin eläintensuojelualueella ja viinimaistelu
Päivä 4
Nature walk eli luontokävely ja Reptile Center
Päivä 5–8
Lisämaksullisia retkiä, joista voit itse valita kiinnostavimmat
Päivä 9
Käynti Sowetossa ja kotimatka
Päivä 10
Saapuminen Helsinkiin

Hotelli

Zebra Nature Reserve

Zebra Nature Reserve koostuu kolmesta erillisestä lodgesta, jotka tarjoavat mukavaa majoitusta keskellä etelä-afrikkalaista luontoa. Jokaisessa lodgessa on oma uima-allas ja baari, ravintola ja tietysti “boma”, jossa tarjoillaan illallinen tulipaikan ympärillä. 

Tarjolla on valikoima aktiviteetteja ja retkiä. Paikan päällä voi käydä hieronnassa, melomassa tai kalassa. Ndebelen kulttuurikylä tarjoaa maistiaisia paikallisesta kulttuurista ja menneestä elämäntavasta. Päivittäin järjestetään jeeppi- ja kävelysafareita lähialueelle sekä Big Five-safareita naapurissa sijaitsevalle Dinokengin suojelualueelle.

Zebra Stables
Majoitut Zebra Stablesiin, jossa on 20 huonetta ja yksi perhehuone. Huoneet on kunnostettu viehkeästi vanhaan tallirakennukseen. Huoneista on suora käynti yhteiselle piha-alueelle/ulkoterassille.

Kaikki huoneet on varustettu modernein mukavuuksin. Huoneissa on oma wc, kylpy/suihku, kahvin- ja teenkeittomahdollisuus, hiustenkuivain sekä tuuletin. Lodgen tilavassa ravintolassa tarjoillaan kansainvälisiä ruokalajeja. Lodgessa on myös hyvin varusteltu baari, pieni uima-allas ja kaksi “bomaa” perinteisiä eteläafrikkalaisia grilliherkutteluja varten. Keittiöstä voi myös tilata (lisämaksusta) paikallisilla herkuilla täytettyjä eväskoreja.

Lue lisää: https://zebranaturereserve.com/

Kuvagalleria

Lähtöpäivät

Klikkaa "Varaa", näet vapaat huone- tai hyttityypit
Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
1.698€
Helsinki
Täynnä
1.698€
Helsinki
Täynnä
1.698€
Helsinki
1.748€
Helsinki
1.798€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman
Klikkaa "Varaa", näet vapaat huone- tai hyttityypit

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lähtö Helsingistä

Lennämme Helsingistä Johannesburgiin. Matkalla on välilasku ja koneenvaihto.

Päivä 2
Johannesburg – Pretoria – Zebra Nature Reserve

Laskeuduttuamme Johannesburgiin ajamme Pretoriaan, Etelä-Afrikan hallinnolliseen pääkaupunkiin. Teemme siellä pienen kaupunkikierroksen. Pysähdymme katsomaan mm. hienoa Union Buildingiä, jossa Etelä-Afrikan hallitus kokoontuu. Puolikuun muotoinen rakennus seisoo mäen harjalla, josta on upeat näkymät yli kaupungin. 285 m pitkä rakennus valmistui 1913. Rakennuksen kaksi siipeä symboloi maan kahta väestöryhmää, englantilaisia ja buureja. Musta kansanosa unohdettiin rakennuksen symboliikasta kokonaan.

Syömme lounaan (omakustanteinen) joko ennen Union Buildingiä tai sen jälkeen. Sitten meillä on edessä vielä Reilun tunnin ajomatka läpi avarien eteläafrikkalaismaisemien. Perillä Zebra Nature Reservessä asetumme huoneisiimme, ja loppupäivä on varattu rentoutumiselle. Illalla syömme yhteisen tervetuloillallisen.

Päivä 3
Safari Dinokengin eläintensuojelualueella ja viinimaistelu

Kunnon yöunien jälkeen lähdemme safarille tutustumaan Etelä-Afrikan villiin luontoon. Dinokengin eläintensuojelualue sijaitsee lähellä Zebra Nature Reserveä, joka on Gautengin provinssin ensimmäinen suojelualue. “Big Fiven” – norsun, leijonan, sarvikuonon, puhvelin ja leopardin – lisäksi alueen eläimistöön kuuluu gepardi, ruskohyeena, kirahvi ja iso joukko sorkka- ja kavioeläimiä sekä lintuja.

Päivän safari sisältyy matkan hintaan. Jos suojelualueen villieläimet kiehtovat, voit viikon kuluessa osallistua useammallekin lisämaksulliselle safarille. Kuljetus lodgelta suojelualueelle ja takaisin sisältyy retken hintaan.

Ajomatka Dinokengin suojelualueelle voi olla kuoppainen teiden huonokuntoisuuden vuoksi.

Tänä iltana ennen kuin syömme illallisen, maistelemme Zebra Lodgen omassa viinikellarissa muutamia erinomaisia etelä-afrikkalaisia viinejä. Matkanjohtaja kertoo valituista valko- ja punaviineistä enemmän.

 

Päivä 4
Nature walk eli luontokävely ja Reptile Center

Päivä alkaa mielenkiintoisella vaihtoehdolla autolla tehtävälle safarille. Kahden tunnin luontokävelyllä kiertelemme jalkaisin lähialueella ja tutustumme hieman pienikokoisempiin asukkeihin. Opimme lisää mm. hyönteisistä, kasveista ja puista.

Seuraavaksi vierailemme Zebran omassa Matelijakeskuksessa. Täällä saamme mahdollisuuden tutkia sekä Etelä-Afrikan käärmeitä että muita kiehtovia matelijoita. Keskus toimii myös lähialueen koulutus- ja pelastuskeskuksena.

Päivä 5–8
Lisämaksullisia retkiä, joista voit itse valita kiinnostavimmat

Voit lähteä omavalintaisille retkille tai rentoutua lodgessa ja sen ympäristössä.

Retkiä ja tekemistä:
Tässä on kooste mahdollisuuksista ja hinnoista. Hinnat ja ohjelma voivat muuttua sesongin aikana.

Big Five -safari Dinokengin eläintensuojelualueella
Dinokengin eläintensuojelualue sijaitsee lähellä Zebra Lodgea. Se on Gautengin provinssin ensimmäinen eläintensuojelualue. Viikon aikana voit osallistua yhdelle tai useammalle safarille. Kuljetus lodgelta suojelualueelle ja takaisin sisältyy retken hintaan. Alaikäraja safarille Dinokengin suojelualueella on kolme vuotta, mutta suosittelemme, että safarille lähtevät lapset ovat vähintään viisivuotiaita.
noin 570 ZAR/henkilö.

Auringonlaskun ihailua
Auringonlaskun aikaan teemme kahden tunnin retken autoilla Zebra Nature Reserven suojelualueella. Näet seeproja, antilooppeja ja muita eläimiä. Pysähdymme matkan varrella nauttimaan “sundownerit”, virkistävät juomat, ja ihailemaan laskevaa aurinkoa.
Noin 230 ZAR/henkilö.

Bushwalk
Kahden tunnin kävelyretki paikallisoppaan johdolla. Koe mm. kosteikkojen ainutlaatuinen linnusto sekä hyönteiset, kasvit ja puut.
Noin 230 ZAR/henkilö.

Luontoajelu
Noin 250 ZAR/henkilö.

Nelipyöräinen moottoripyörä (ATV/quad)
Retki off-road pyörällä maastossa erilaisissa ja vaativissakin olosuhteissa.
Noin 850 ZAR/henkilö. 

Maastopyöräily
Noin 250 ZAR/henkilö (1 tunti).

Kajakin vuokra
Noin 230 ZAR/henkilö (1 tunti).

Kalastusretki
Kokeile kalaonneasi! Retki läheiselle padolle.
Noin 180 ZAR/henkilö (1 tunti sis.kalastusluvan).

SPA hoidot Zebra Nature Reservessä - tutustu hoitoihin ja hintoihin:

https://zebranaturereserve.com/wp-content/uploads/2022/05/ZEBRA-SPA-MENU_compressed-1.pdf

Matelijakeskus (Reptile Center)
Tutustu alueen paikallisiin ja eksoottisiin matelijoihin.
Noin 50 ZAR/henkilö (sisäänpääsymaksu)

Vaijeriliuku Muningin rotkossa
Mikäli kaipaat seikkailua, voit kokeilla vaijeriliukua Muningin rotkossa. Kaiken kaikkiaan neljä vaijeria on viritetty yli rotkon 80 m korkeuteen. Liukumatkaa on yhteensä 1,5 km.
Noin 1050 ZAR/henkilö.

Retki Cullinanin timanttikaivokselle
Noin kaksi tuntia kestävä retki tutustuttaa kuuluisan Cullinanin timanttikaivoksen historiaan. Kaivos avattiin vuonna 1902 ja tunnetaan erityisesti maailman suurimmasta timantista, Cullinanin timantista, joka löytyi vuonna 1905. Timantti jaettiin pienempiin osiin, joista suurin tunnetaan Afrikan tähtenä. Saamme kuulla, miten timantteja etsitään. Kierros tehdään maan pinnalla, ei alhaalla kaivoksessa. Syömme lounaan lähellä sijaitsevassa kaupungissa (ei sisälly retken hintaan). Tarvitset passin mukaasi kaivoskäynnille. Kaikilla vierailijoilla tulee olla jalassaan umpinaiset kengät (myös tennarit tai lenkkikengät käyvät.)
Noin 900 ZAR/henkilö.

Huomioithan, että tämä retki tulee varata viimeistään 2 päivää etukäteen, koska osallistujien tulee täyttää vastuulomake ja ottaa kopio passin kuvasivusta. Ennen retkeä ei ole sallittua juoda alkoholia. Ennen kaivosalueelle menoa osallistujat puhallutetaan, ja mikäli veressä on alkoholia, kaivokselle pääsy estyy.

Päivä 9
Käynti Sowetossa ja kotimatka

Lähdemme Zebra Lodgesta ja suuntaamme Johannesburgiin, josta lennämme kotiin. Joburgissa, kuten Etelä-Afrikan suurinta kaupunkia arkipuheessa kutsutaan, asuu yli kuusi miljoonaa ihmistä. Se muistuttaa amerikkalaista suurkaupunkia: keskustan liikekortteleissa seisoo pilvenpiirtäjiä, ja vähitellen kaupunkikuva muuttuu matalammaksi esikaupungiksi. Joburg on maailman timantti- ja kultakaupan keskus.

Vierailemme kuuluisassa ja pahamaineisessa Sowetossa. Jätettyään taakseen pitkän ja synkän vaiheen, joka alkoi 1944, Soweto on nykyään paradoksien täyttämä. Soweto oli 1970-luvulla apartheid-hallinnon vastustamisen symboli. Kierroksellamme Sowetossa tutustumme sen historiaan ja nykypäivään. Tämän päivän Soweto on taiteen, musiikin, teatterin ja runouden sulatusuuni, joka pursuaa luovuutta ja pyrkii eteenpäin.

Illan tullen ajamme Johannesburgin lentokentälle, josta kotimatka alkaa.

Päivä 10
Saapuminen Helsinkiin

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 1.698€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
298€
Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki – Johannesburg – Helsinki (matkalla välilaskut/välilaskuja menossa ja paluussa) turistiluokassa
 • Majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa Zebra Nature Reserve-lodgessa (7 yötä)  
 • Puolihoito (aamiainen päivinä 3-9 ja 7 illallista)  
 • Vierailu matelijakeskuksessa (Reptile Center)
 • Viinimaistelu Zebran omassa viinikellarissa
 • Kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • Suomalainen matkanjohtaja
 • Verot ja viranomaismaksut

 

Hintaan ei sisälly
 • Lisämaksu yhden hengen huoneesta 
 • Muut ruoat ja juomat matkan aikana
 • Juomarahat paikallisoppaille ja kuljettajille (suositus, n. 25€/hlö)
 • Paikan päällä varattavat retket ja aktiviteetit
Lapsihinta
 • 24-09-2023
  ​1198€/ alle 12v. lapsi kahden aikuisen kanssa.
 • 22-10-2023
  1198€/ alle 12v. lapsi kahden aikuisen kanssa.
 • 26-11-2023:
  1248€/ alle 12v. lapsi kahden aikuisen kanssa.
 • 2024:
  1248€/ alle 12v. lapsi kahden aikuisen kanssa.

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Safari Dinokengissä ja luontokävely

Tärkeintä tällä matkalla on, että pidät luonnosta ja eläimistä. Paikalliset rangerit tuntevat suojelualueen läpikotaisin ja tekevät parhaansa, jotta näet safariajeluilla mahdollisimman monipuolisesti eläimistöä. Takuuta siitä, mitä eläimiä näemme ja milloin, hekään eivät voi toki antaa. Safariajelut tehdään eläinten ehdoilla ja niitä mahdollisimman vähän häiritsemättä. Olemme vierailijoita niiden kotiseuduilla.

Päivän ensimmäinen safari on varhain aamulla, yleensä juuri ennen auringonnousua tai pian sen jälkeen. Tällöin ulkona on vielä viileää lukuunottamatta ajanjaksoa marraskuusta maaliskuuhun, jolloin lämpötilat ovat korkeammat jo varhain aamulla. Kerrospukeutuminen on suositeltavaa. Ota mukaan lämmin paita tai takki  sekä pitkälahkeiset housut. Kävellen tehtävillä bush walkeilla tulee liikkuessa nopeammin lämmin.

Luontokävelyllä jalassa tulisi olla kengät, jotka peittävät koko jalkaterän. Safariajeluilla riittävät esim. urheilusandaalit. Pakkaa mukaan aurinkovoide, hyttyskarkote, lippalakki, hattu tai huivi, kamera sekä kiikarit.

Teemme safarit maastoautoilla, joissa molemmissa on kuljettajana englanninkielinen ranger. Albatrosin matkanjohtaja on mukana safareilla ja vaihtelee mahdollisuuksien mukaan maastoautosta toiseen päivien aikana.

Jeeppisafareilla ikäraja on turvallisuussyistä 6 vuotta.

Lue lisää:

Safarit Etelä-Afrikassa

 

.

Johannesburgin lentokentän matkatavarasäännökset 

Ruumaan menevien matkatavaroiden tulee olla tavanomaisia matkalaukkuja, siis matkalaukkuja, joissa on vähintään yksi tasainen sivu. Pyöreitä tai epäsäännöllisen muotoisia kasseja ei hyväksytä. Myöskään pitkät nauhat tai nyörit eivät ole sallittuja. Mikäli matkalaukussasi on pitkä nauha tai matkakassi on muuten sääntöjen vastainen, matkatavaran saa teipattua Johannesburgin lentokentällä maksua vastaan. Säännöillä pyritään välttymään matkatavarahihnojen jumittumiselta ja odotusaikojen pitkittymiseltä. Pitkät nauhat tai nyörit ovat suurin syy matkatavarahihnojen pysähtymiseen. Jos matkalaukussasi on pitkä nauha, joudut irrottamaan sen ennen kuin selvität matkatavarat lennolle Johannesburgissa tai vaihtoehtoisesti teippauttamaan sen kiinni matkalaukkuun.

Lastenrattaat, golflaukut ja muut isot matkatavarat ovat poikkeus, sillä ne käsitellään kuin “odd sized baggage” (erityismatkatavarat).

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 10 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Pakkausvinkit

Matkaohjelmassa on kevyitä kävelyretkiä, joten kannattaa pakata mukaan mukavat kengät sekä rentoja vaatteita, joka sopivat liikkumiseen ulkoilmassa. Lämpötila voi vaihdella lämpimästä (päivällä) viileään (yöllä). Suosittelemme ottamaan mukaan myös aurinkovoidetta, hyttyskarkotetta, aurinkolasit, päähineen, käsidesiä, kiikarit ja kameran.

Alueella ei esiinny malariaa, joten estolääkitystä ei tarvita.

 

Lue lisää Etelä-Afrikasta

Lue mm. Etelä-Afrikan maahantulosäännöistä täältä:

https://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/afrikka/etela-afrikka

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Matkustaminen alaikäisten lasten kanssa

Jos matkustat lasten kanssa, jotka eivät ole omia lapsiasi, esim. lapsenlapsesi kanssa, tai jos biologisena vanhempana matkustat lasten kanssa ilman toista vanhempaa, huomioi, että kohdemaasta riippuen matkustamiseen voidaan vaatia erityisiä asiakirjoja.

Suosittelemme ottamaan hyvissä ajoin ennen matkaa yhteyttä kyseisen maan suurlähetystöön tai konsulaattiin ja selvittämään, mitkä säännöt koskevat alaikäisten lasten maahan saapumista.

Vaikka alaikäisten lasten maahantuloon ei vaadittaisi mitään virallisia asiakirjoja, lentoyhtiö voi vaatia tällaisiä asi​​akirjoja ja estää lennolle pääsyn lähtöselvityksessä, jos asiakirjat puuttuvat.

Tämän vuoksi suosittelemme vahvasti joka tapauksessa ottamaan matkalle mukaan lasten englanninkieliset virkatodistukset, kopiot molempien vanhempien passin kuva-aukeamasta sekä englanninkielisen suostumusilmoituksen vanhemmalta/vanhemmilta, jotka eivät osallistu matkalle.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Pidennä matkaasi

Rentoa ja aktiivista lomaa Sun City Resortissa

Tyyppi Pidennä matkaasi
Kesto 6 päivää
Hinta Alkaen -
Matkan pidennys, 4 yötä

Mukavia aktiviteetteja ja rentoutumista Sun City Resort lomakeitaassa!

Safarimatkan päätteeksi ajamme koko perheen lomakeitaaseen, Sun City Resortiin. Täällä voit rentoutua altaalla, viettää päivän Valley of Waves vesipuistossa, pelata kierroksen golfia tai tehdä kävelyretkiä kauniissa luonnossa. Saatavilla on myös kauneushoitoja. Ja myös lisää safareita halukkaille.

Kuvia
Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana
Hotelli

Voit valita kahdesta hotellista:

Cabanas Sun City Resort

Cabanas Sun City Resort on lapsiystävällinen hotelli. Hotellissa on yhteensä 120 standardihuonetta. 24 standardihuoneesta on näkymät järvelle. Yhteensä 201 perhehuonetta ja 2 esteetöntä huonetta. 32 perhehuoneesta on näkymä järvelle.

Perhehuoneessa on parisänky sekä sohvasänky. Huone sopii kahdelle aikuiselle ja kahdelle pienehkölle lapselle. Huoneet ovat melko pieniä, mutta nykyaikaisia ja käytännöllisesti sisustettuja. Kaikissa huoneissa on suihku.
Cabanasista pääsee lähes kaikkialle kävellen, mutta alueella kulkee myös ilmainen sukkulalinja. 

Hinta:
Hinta alkaen 698€/hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Hinta alkaen 1198€/hlö yhden hengen huoneessa

Lapsihinta:

498€/hlö (max. 2 alle 12 v. lasta kahden aikuisen kanssa)

Lue lisää: https://www.suninternational.com/sun-city/

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta.)


Sun City Resort – The Palace

The Palace on tasokas 5-tähden (paikallinen luokitus) hotelli, jossa on afrikkalaista eleganssia.

The Palacen sisäänkäynti on näyttävä taidokkaasti maalatulla katollaan, mosaiikkiteoksillaan ja pehmustetuilla huonekaluillaan. Kaikki hotellin ylelliset huoneet sijaitsevat vehreässä puutarhassa, ja niissä on käsintehdyt huonekalut. Hotellissa on kaksi ulkouima-allasta ja yksityinen kävelytie Valley of Waves-vesipuistoon.

Hinta:
Hinta alkaen  1298€/hlö jaetussa kahden hengen huoneessa

Hinta alkaen 2298€/hlö yhden hengen huoneessa

Lapsihinta:
698€/hlö (max. 2 alle 12 v. lasta kahden aikuisen kanssa)

Lue lisää:  https://www.suninternational.com/palace/
(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston ylläpidosta tai sisällöstä.)

 

Hintaan sisältyy
 • Lentokenttäkuljetukset
 • 1 yö jaetussa kahden hengen huoneessa hotellissa Johannesburgissa
 • 4 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa Sun City Resortissa 
 • Aamiaiset
Varaa

Varaa

Paketti sisältää tietyn etukäteen myynnissä olevan määrän päiviä ja mahdollisuudet ovat esitelty päämatkan yhteydessä. Hintaan sisältyy lennot/kuljetukset sekä majoitukset, jotka on eritelty pidennyksen yhteydessä tapauskohtaisesti. Voit varata pidennyksen kotisivujemme kautta tai soittamalle meille. Pidennys on ilman Albatrosin matkanjohtajaa (mikäli tästä on poikkeuksia, mainitsemme siitä kunkin matkan kohdalla erikseen).

Matkan pidennys on tilattava ja maksettava viimeistään 75 päivää ennen matkalle lähtöä.  Suosittelemme varaamaan pidennyksen kuitenkin niin ajoissa kuin mahdollista, koska matkan pidennykset ovat aina erikoistilauksesta ja niitä on saatavilla rajallinen määrä. Huomioithan, että kotisivuillamme mainitut hinnat ovat alkaen hintoja. Hotelli- ja/tai lentohintojen mahdolliset muutokset vaikuttavat lopulliseen hintaan.

Kapkaupunki

Tyyppi Pidennä matkaasi
Kesto 5 päivää
Hinta Alkaen 798€
5 päivää kulttuuria,ostoksia, hyvää ruokaa ja kaunista luontoa Kapkaupungissa

Kaunis, kulturelli ja täynnä elämää. Tätä on Kapkaupunki. Niemimaata ympäröi Atlantti ja kaupunkia suojaa Pöytävuori. Hyvällä syyllä Kapkaupunki mainitaan yhdeksi maailman kauneimmista suurkaupungeista. Sen sijainti on ainutlaatuinen ja kaupungin tarjonta monipuolinen. Historiallisia nähtävyyksiä, luontokohteita lähettyvillä, upeita viinialueita lyhyen ajomatkan päässä ja kaupungin ravintolatarjonta sekä ostosmahdollisuudet mainiot.

Kuvia
Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana
Hotelli

Voit valita kahdesta hotellista:

Southern Sun Cape Sun
Cape Sun sijaitsee Kapkaupungin sydämessä. Hotellissa on 368 huonetta, joissa kaikissa on ilmastointi ja maksuton wi-fi (500 MB per päivä). Ravintola, baari, sisäuima-allas ja luntosali sekä kylpyläosasto.

Lue lisää: https://www.southernsun.com/southern-sun-cape-sun
(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta). 

Hinta
798€/hlö jaetussa kahden hengen huoneessa, Southern Sun Cape Sun
1298€/hlö yhden hengen huoneesta, Southern Sun Cape Sun

The Cullinan
Hotelli sijaitsee kävelymatkan päässä Waterfrontista, jossa on mm. baareja ja ravintoloita. Tasokkaassa hotellissa on hyvinvarustetut huoneet, ravintola, baari ja ulkouima-allas.

Lue lisää: https://www.southernsun.com/the-cullinan
(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta)

Hinta
Lisämaksu, jaetussa kahden hengen huoneessa, The Cullinan: 100€/hlö
Lisämaksu, hengen huoneesta, The Cullinan: 200€

Retket Kapkaupungissa
Kapkaupungissa voit osallistua lisämaksusta kansainvälisille retkille. Lue lisää: Retket Kapkaupungissa

Hintaan sisältyy
 • Sisäiset lennot Etelä-Afrikassa
 • Lentokenttäkuljetukset
 • 4 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa
 • Aamiaiset
Varaa

Paketti sisältää tietyn etukäteen myynnissä olevan määrän päiviä ja mahdollisuudet ovat esitelty päämatkan yhteydessä. Hintaan sisältyy lennot/kuljetukset sekä majoitukset, jotka on eritelty pidennyksen yhteydessä tapauskohtaisesti. Voit varata pidennyksen kotisivujemme kautta tai soittamalle meille. Pidennys on ilman Albatrosin matkanjohtajaa (mikäli tästä on poikkeuksia, mainitsemme siitä kunkin matkan kohdalla erikseen).

Matkan pidennys on tilattava ja maksettava viimeistään 75 päivää ennen matkalle lähtöä. Suosittelemme varaamaan pidennyksen kuitenkin niin ajoissa kuin mahdollista, koska pidennykset ovat aina erikoistilauksesta ja niitä on saatavilla rajallinen määrä. Huomioithan, että kotisivuillamme mainitut hinnat ovat alkaen hintoja. Hotelli- ja/tai lentohintojen mahdolliset muutokset vaikuttavat lopulliseen hintaan.

Otamme aina teihin yhteyttä ennen varauksen vahvistamista. Jos pidennys peruutetaan vahvistuksen jälkeen, veloitamme syntyneet kulut jotka esim. lentoyhtiö ja hotelli meiltä veloittaa.

Luksusloma Victorian putouksilla - Zimbabwe

Tyyppi Pidennä matkaasi
Kesto 5 päivää
Hinta Alkaen 1.098€
Neljän päivän rentouttava loma ylellisissä puitteissa vesiputouksen äärellä, joka on yksi maailman kauneimmista.

Victorian putoukset on vaikuttava paikka viettää neljää päivää Afrikan-matkan päätteeksi: putouksilla on korkeutta 100 metriä, leveyttä kaksi kilometriä ja sitä ympäröi sademetsä. Bantujen kielellä paikkaa kutsutaan nimellä ”mosi-oa-tunya” eli ”savu, joka jyrisee”, mikä kuvaa hienosti putouksia.

Kuvia
Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana
Hotelli

Valittavissa kaksi eri hotellivaihtoehtoa:

The Explorers Village

Viehättävä keskitason lodge, jossa on uima-allas, ravintola ja baari. Lodgesta on näkymät luontoon ja vesipaikalle, jossa norsut ja puhvelit käyvät juomassa ja virkistäytymässä. Lodge sijaitsee ainoastaan noin 400 m päästä Victoria Fallsin kansallispuistosta.

Lue lisää: www.shearwatervictoriafalls.com

Hinta
1098 EUR /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa The Explorers Village at Victoria Falls-lodgessa
1298 EUR /hlö yhden hengen huoneessa The Explorers Village at Victoria Falls-lodgessa

Victoria Falls Hotel
Ihastuttava viiden tähden hotelli (paikallinen luokitus), jossa on kaikki mahdolliset mukavuudet, mm. useita laadukkaita gourmet-ravintoloita. Vesiputoukset sijaitsevat 10 min kävelymatkan päässä hotellilta ja ne sekä näkee että kuulee hotellialueelta.

Lue lisää: www.africansunhotels.com/hotels/1/the-victoria-falls-hotel

(Albatros Travel ei vastaa ulkoupuolisten sivustojen sisällöstä tai ylläpidosta.)

Lisämaksu, jaetussa kahden hengen huoneessa, Victoria Falls Hotel: 600€/hlö
Lisämaksu, hengen huoneesta, Victoria Falls Hotel: 1300€

Hintaan sisältyy
 • edestakainen lento Johannesburg - Victorian putoukset (Zimbabwe)
 • kuljetus lentokentältä hotelliin ja takaisin
 • 3 yötä hotellissa Victorian putouksilla jaetussa kahden hengen huoneessa 
 • 1 yö hotellissa Johannesburgissa jaetussa kahden hengen huoneessa
 • auringonlaskuristeily Zambesijoella
 • kävelyretki Victorian putouksilla
Hintaan ei sisälly
 • Zimbabwen viisumi, noin 35 USD (single entry). Viisumin saa paikan päällä lentokentältä saavuttaessa ja maksetaan käteisellä US-dollareissa. Jos poistutte matkan pidennyksen aikana Zimbabwesta, huomioittehan että tällöin viisumin tulee olla "multiple entry".
  Lisätietoja Zimbabwen suurlähetystö:
  www.zimembassy.se/ansoka-om-visa

 

 

 

Varaa

Paketti sisältää tietyn etukäteen myynnissä olevan määrän päiviä ja mahdollisuudet ovat esitelty päämatkan yhteydessä. Hintaan sisältyy lennot/kuljetukset sekä majoitukset, jotka on eritelty pidennyksen yhteydessä tapauskohtaisesti. Voit varata pidennyksen kotisivujemme kautta tai soittamalle meille. Pidennys on ilman Albatrosin matkanjohtajaa (mikäli tästä on poikkeuksia, mainitsemme siitä kunkin matkan kohdalla erikseen).

Matkan pidennys on tilattava ja maksettava viimeistään 75 päivää ennen matkalle lähtöä. Matkan pidennykset ovat aina erikoistilauksesta ja niitä on saatavilla rajallinen määrä.

Mikäli matkan hintaan sisältyvä lentoluokka on täyteen varattu, tilausta ei voida toteuttaa tai lentoyhtiön perimä lisämaksu voi muuttua. Otamme aina teihin yhteyttä ennen varauksen vahvistamista. Jos pidennys peruutetaan, veloitamme syntyneet kulut jotka esim. lentoyhtiö meiltä veloittaa.

Mauritius

Tyyppi Pidennä matkaasi
Kesto 6 päivää
Hinta Alkaen 1.598€
Palmurantoja, lepäilyä ja kiinnostavaa gastronomiaa keskellä Intian valtamerta.

Neljä päivää rennosti uima-altaalla tai rannalla Mauritiuksen trooppisella saarella, aktiviteetteja kaipaaville monia mahdollisuuksia tutkia lähemmin saarta ja osallistua järjestetyille kansainvälisille retkille.

Päiväohjelma:
Päivä 1: Yöpyminen joko Johannesburgissa tai Kapkaupungissa.
Päivä 2: Johannesburg/Kapkaupunki - Mauritius, kuljetus kentältä hotelliin
Päivä 3-6: Nautinnollisia päiviä Mauritiuksella
Päivä 7: Aamulento Mauritiukselta Johannesburgiin, päivähuone käytössä hotellissa Johannesburgissa. Illalla kotimatka alkaa.

Mainittu on alkaen hinta jaetussa kahden hengen huoneessa.

Huom. lentoyhteyksistä riippuen Johannesburgissa tai Kapkaupungissa yövytään 1 tai 2 yötä.

Kuvia
Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana
Hotelli

Valittavissa 3 eri hotellivaihtoehtoa Mauritiuksella:

Casuarina Hotel - kolme tähteä (paikallinen luokitus)
Hotelli sijaitsee Trou aux Bichesissä, saaren luoteisrannikolla. Hotellilta näkymä laguunille, Grand Bayn vilkkaaseen kaupunkiin 5 km ja pääkaupunki Port Louisiin 18 km. Casuarinan on lähellä valkeahiekkaista uimarantaa. Puolihoito.
Kotisivut:
http://hotel-casuarina.com/mauritius/
Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston ylläpidosta tai sisällöstä.

Hinta:
Jaetussa kahden hengen huoneessa, Casuarina Hotel: 1598€/hlö
Yhden hengen huoneesta, Casuarina Hotel: 2196€/hlö

Sofitel Mauritius L´Impérial Resort & Spa - 5 tähteä (paikallinen luokitus)
Suuren trooppisen puutarhan ympäröimä tasokas hotelli saaren länsirannikolla. Huoneet on äskettäin remontoidut ja niissä on käytetty paljon luonnonmukaisia materiaaleja. Huoneissa on wifi-yhteys ja tasokkaat MyBed-sängyt. Hotellissa on aasialaistyylinen spa-osasto, hienohiekkainen ranta-alue ja hyvätasoinen ravintola. Puolihoito.
Kotisivut:
www.sofitel.com/gb/hotel-1144-sofitel-mauritius-l-imperial-resort-spatansport/index.shtml
(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston ylläpidosta tai sisällöstä).

Hinta:
Lisämaksu jaetussa kahden hengen huoneessa Sofitel Mauritius L'Imperial Resort & Spa: 350€/hlö

Lisämaksu yhden hengen huoneesta Sofitel Mauritius L'Imperial Resort & Spa: 698€/hlö

Hintaan sisältyy
 • reittilennot Johannesburg tai Kapkaupunki – Mauritius turistiluokassa (meno/paluu)
 • lentokenttäkuljetukset
 • 1 yö hotellissa, Johannesburg tai Kapkaupunki jaetussa kahden hengen huoneessa, aamiainen
 • 5 yötä Casuarina Hotel/Le Meridie Ile Maurice/Sofitel Mauritius L´Impérial Resort & Spa jaetussa kahden hengen huoneessa
 • Johannesburgista lennettäessä päivähuone hotellissa paluumatkalla
Varaa

Paketti sisältää tietyn etukäteen myynnissä olevan määrän päiviä ja mahdollisuudet ovat esitelty päämatkan yhteydessä. Hintaan sisältyy lennot/kuljetukset sekä majoitukset, jotka on eritelty pidennyksen yhteydessä tapauskohtaisesti. Voit varata pidennyksen kotisivujemme kautta tai soittamalle meille. Pidennys on ilman Albatrosin matkanjohtajaa (mikäli tästä on poikkeuksia, mainitsemme siitä kunkin matkan kohdalla erikseen).

Matkan pidennys on tilattava ja maksettava viimeistään 75 päivää ennen matkalle lähtöä.  Suosittelemme varaamaan pidennyksen kuitenkin niin ajoissa kuin mahdollista, koska matkan pidennykset ovat aina erikoistilauksesta ja niitä on saatavilla rajallinen määrä. Huomioithan, että kotisivuillamme mainitut hinnat ovat alkaen hintoja. Hotelli- ja/tai lentohintojen mahdolliset muutokset vaikuttavat lopulliseen hintaan.

Otamme aina teihin yhteyttä ennen varauksen vahvistamista. Jos pidennys peruutetaan vahvistuksen jälkeen, veloitamme syntyneet kulut jotka esim. lentoyhtiö ja hotelli meiltä veloittaa.

Rated 4 out of 5 by from Mukava yllätys! Zebra Nature Lodge oli leppoisa. Palvelu ja ruoka oli hyvää ja tunnelma oli erittäin mukava. Hyvän tuulen paikka. Järjestimme Lodgen Managerin avulla lisäretkiä (Pilanesberg/ Sun City) ja näiden järjestely oli hoidettu hienosti. Rauhallista retriittiä hakeville Zebra Lodge on oiva kohde. Lintuharrastajille on myös paljon nähtävää ja kuvattavaa. Kiitos Esa! Matkassasi oli mukava olla.
Date published: 2022-11-30
Rated 5 out of 5 by from Kaikki toimi Hienosti Olimme ensimmäistä kertaa Albatrossin matkalla,muuten olemme matkustaneet paljon,myös Afrikassa.Kaikki toimi hienosti ,ruoka oli hyvää,retkille pääsi hyvin ,omatoimisesti voi liikkua.Haluan mainita nimeltä vielä matkanjohtaja Esa Eskelisen joka järjesti kaiken hienosti ja hänellä on mahtava tieto eläimistä ja kasveista.
Date published: 2022-11-27
Rated 5 out of 5 by from Aivan upea reissu-vahva suositus! Vaimon kanssa lähdimme pitkään suunnitellulle reissulle hieman epävakaaseen korona-aikaan, mutta varovaisuus ja ennakoidut turvatoimet pitivät ja kaikki meni oikein hyvin. Zebra Lodge sijaitsi riittävän syrjässä, jotta tunnelma säilyi aitona ja hyvänä, sekä sieltä aloitetut retket siirtymisineen olivat sopivan mittaisia. Sää suosi - ei liian kuuma eikä viileä saati sateinen - ja eläimistö näyttäytyi kaikkine komeuksineen. Suomalainen seurueemme oli hotellissa suurimman osan ajasta aivan ainoana, ja henkilökunta matkanjohtajineen pisti parastaan. Dinokeng-Game Reserve alue oli kokemus!
Date published: 2021-12-03
Rated 4 out of 5 by from Upea kokemus Safarille lähdetään usein klo 5 avojeepillä, jolloin on oikeasti niin kylmä, että villavaatteet, pipot ja hanskat ovat tarpeen. Safarit olivat minulle ensikertalaisena aivan mahtavia kokemuksia ja niihin ei kyllästynyt ja halusin lähteä joka päivä, vaikka yleensä pitäisin heräämistä ennen viittä aivan mahdottomana. Joonas oli erinomainen matkanjohtaja, oli hienoa kuunnella hänen juttujaan Etelä-Afrikasta. Hän oli myös erinomaisen auttavainen. Koko henkilökunta oli ystävällistä. Vaijeriliukuretki oli myös aivan mahtava kokemus. Oli hienoa syödä nuotiolla tähtitaivaan alla. Paikallinen opas puskakävelyllä oli myös oikein hyvä. Kaiken kaikkiaan tämä ensimmäinen matkani Afrikkaan ylitti kaikki odotukseni; en ollut osannut odottaa, että näkisin niin paljon eläimiä ja niin läheltä.
Date published: 2020-04-13
Rated 4 out of 5 by from Erinomaisen onnistunut reissu Helmi-maaliskuussa reilu viikko Zebra Lodgessa ja vajaa Kapkaupungissa. Ylitti odotukset, oli antoisaa. Erinomainen hinta-laatusuhde. Parannusehdotuksia kuitenkin pari: tarkempi etukäteisinfo kohteista, aikataulusta ja retkistä olisi ollut hyödyllistä.
Date published: 2020-04-12
Rated 5 out of 5 by from Aivan mahtava ja upea matka! Olimme tällä matkalla 02/2020, tämä oli ensimmäinen Albatros Travel matkamme, mutta tuskin viimeinen. Matka ja ohjelma oli erinomaisesti järjestetty. Zebra Country Lodge oli majoituksena ja paikkana oikein viihtyisä ja rauhallinen. Juuri sitä mitä odotimme. Ruoka ja muutenkin palvelun taso oli erinomainen. Kaiken lisäksi sen hintataso oli suorastaan edullinen. Ohjelmaa oli laadittu sopivasti ja lisäretkille osallistuminen oli helppoa ja niitä järjestyi tarpeen mukaan. Zebra Lodgella oli mahdollista liikkua turvallisesti aidatulla alueella omatoimisesti kohtuu pitkiäkin kävelyretkiä (7km) seeprojen, kirahvien ja knuiden keskellä, josta todella pidimme. Matkaopas Joonas oli todella asiansa osaava ja työhönsä intohimoisesti suhtautuva mukava persoona, joka muun työnsä lisäksi piti mm. lähes päivittäin vapaaehtoisia luentoja meille Etelä-Afrikkaa koskevista mielenkiintoisista aiheista, näitä olisimme kuulleet mielellämme lisääkin. Matkalla oli kaikenikäisiä osallistujia, pääosan ollessa työikäisiä. Me pidensimme matkaamme Kapkaupunkiin, joka oli todella onnistunut päätös. Sekin oli aivan huikea paikka. Vuokrasimme mm. Joonaksen kautta auton ja kuskin sinne päiväksi ja teimme 2 muun suomalaisen pariskunnan kanssa päiväretken Hyväntoivonniemelle ja kaikkiin Kapkaupungin ympäristön päänähtävyyksiin. Tykkäsimme todella. Tätä on helppo suositella kun kerran muutenkin samalla suunnalla jo on! Etelä-Afrikan hintataso on suomalaisille mielestämme todella edullinen. Tätä matkaa, matkayhdistelmää ja Albatros Travelsia voi hyvillä mielin suositella kaikille matkailusta pitäville. Järjestelyt ja kohteet olivat erinomaisia.
Date published: 2020-03-26
Rated 4 out of 5 by from Huikea reissu! Matkakohde oli mitä mielenkiintoisin ja opas oli aivan huippu! Zepra Lodge oli todella miellyttävä majoituspaikkana ja luonto todella läsnä. Retket olivat mielenkiintoisia ja niitä olisi saanut olla enemmänkin. Ennen reissuun lähtöä olisin toivonut parempaa ohjeistusta pukeutumiseen, sillä kotimaassa ei ihan juolahtanut mieleen, että Afrikassakin on kylmä, ennen kuin aurinko nousee. Joka tapauksessa yksi parhaista matkoistamme ikinä!
Date published: 2020-03-24
Rated 4 out of 5 by from Hieno reissu! Reissu oli hieno ja retket erinomaisia. Hotellialueella oli viihtyisä ja samoin sen ympäristö. Opas oli hyvä ja asiantunteva. Ainoa pieni miinus oli se, että retkien ajankohtia ei pystytty viikon alussa lyömään lukkoon (johtuiko afrikkalaisista yhteistyökumppaneista?) ja osa matkustajista ei mahtunutkaan kaikille luvatuille retkille.
Date published: 2020-03-10
 • y_2023, m_9, d_29, h_4
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.35
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_10
 • loc_fi_FI, sid_ZARTR43, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja