Unelmien Ecuador ja Galápagossaaret

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Unelmamatka, jolla risteillään Galapagossaarilla, yövytään ekolodgessa Amazonin sademetsässä ja tutustutaan kulttuurihistoriaan Quitossa ja Otavalossa.

Uusi 2025 lähtö

Matka alkaa Otavalosta, jossa käymme alkuperäisasukkaiden jälkeläisten muodostaman yhteisön luona. He ovat lisäksi taitavia soittamaan panhuilua, joka on tyypillinen soitin Andien vuoristoalueella.

Päiväntasajalla pysähdymme katsomaan Quitsaton aurinkokelloa.

Amazonin sademetsässä yövymme ekolodgessa, josta käsin teemme kävely - ja kanottiretkiä ja koemme erilaisen luonnon ja eläimistön. .

Ecuadorin pääkaupungissa Quitossa,teemme kävelykierroksen hyvin säilyneessä vanhassakaupungissa, joka kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin.

Galápagossaariin tutustumme risteillen pienellä ja mukavalla risteilyaluksella. Pääsemme näkemään Galápagossaaret mereltä ja maalta käsin. Lähde Albatrosin mukana tutustumaan Tyynenmeren kruununjalokiveen!

Max. 15 osallistujaa.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka, Risteily, Albatros Aktiivi

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Kyllä

 • Valuutta US dollarit

Päiväohjelma 12 päivää
Päivä 1
Helsinki – Quito – Otavalo.
Päivä 2
Otavalo. Paikalliset intiaaniyhteisöt, kraatterijärvi ja markkinat.
Päivä 3
Otavalo – Papallacata. Aurinkokello päiväntasajalla ja kuumat lähteet.
Päivä 4
Papallacata -Amazonia. Sademetsän kolibrit.
Päivä 5
Amazonia – vaellusretki sademetsässä ja vierailu intiaanikylässä.
Päivä 6
Amazonia – Quito. Kaupunkikävely Quitossa ja Alabado-museo.
Päivä 7
Quito – Galápagos. Lento Galapagossaarille. Majoittuminen alukselle ja Santa Cruzin jättiläiskilpikonnat.
Päivä 8
Galápagos. North Seymour ja Mosquera – sinijalkasuulia ja merileijonia.
Päivä 9
Galápagos. Darwin Bay ja Prince Philip’s Steps Genovesan saarella. Punajalkasuulia ja merileijonia.
Päivä 10
Galápagos. Leguaaneja, galapagosinhiirihaukka ja merileijonia South Plazan ja Santa Fen saarilla.
Päivä 11
Galápagos. Korallihiekkaranta Witch Hill. Lento Guayaquiliin ja kotimatka
Päivä 12
Saapuminen Helsinkiin

Hotelli

Hotellimme

Alla on esimerkit hotelleista, joita käytämme tällä matkalla. Hotellit ovat nämä tai vastaavat.  Vahvistamme hotellit yhteystietoineen aina matkadokumenttien mukana, viimeistään viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Hosteria Hacienda Pinsaqui

 • 30 huonetta
 • Vastaanotto auki vuorokauden ympäri
 • Ravintola
 • Baari
 • Wi-fi (maksuton)

Hacienda Pinsaqui on espanjalainen tila 1600-luvulta, jossa asuminen on jo itsessään elämys. Hacienda sijaitsee Otavalon ulkopuolella, Imbabura-tulivuoren juurella ja on kauniin puutarhan ympäröimä. Hevoset kuljeskelevat ja laiduntavat alueella. Paikan omistajat ovat ylpeitä hevosten kasvattajia, ja heidän viihtyisässä baarissaan voimme nähdä kuvia hevosista ja palkinnoista, joita he ovat voittaneet vuosien varrella. Aamiainen syödään hotellin ravintolassa, ja siellä on mahdollista nauttia myös laadukas illallinen. Haciendassa on useita tilavia huoneita, joiden takat sytytetään iltaisin ja joiden tunnelma on täysin ainutlaatuinen. Hotellin yhteisissä tiloissa on käytössä ilmainen WiFi, valitettavasti yhteys on melko huono.

Lue lisää hotellista:
http://www.haciendapinsaqui.com/
(Albatros Travel ei vastaa yhteistyökumppanin kotisivujen ylläpidosta tai sisällöstä.)

Huoneet
Tilavat huoneet on sisustettu samaan tyyliin kuin muukin hacienda. Huoneissa on kaksi erillistä vuodetta tai parivuode sekä takka tai sähkölämmitin, jottei yöllä tule kylmä. Tallelokero sijaitsee vastaanotossa.

Termas de Papallacta

 • 32 huonetta
 • Vastaanotto avoinna 24/7
 • Ravintola
 • Baari
 • Pieniä geotermisiä-altaita ja kylmävesialtaita (springs)
 • Maksuton wi-fi

Viehättävä hotelli sijaitsee Andien vuoristossa ainutlaatuisen páramo-ekosysteemin ympäröimänä. Hotelli tunnetaan sen geotermisistä altaista, jotka ovat  nautinto keholle ja sielulle. Alueella on pieniä geotermisiä-altaita ja kylmäaltaita, jotka ovat vapaasti hotellin asiakkaiden käytössä (spa-hoidot ovat maksullisia).

Hotellin ympärillä on useita luontopolkuja, joita pitkin on mukava tutustua lähiympäristöön. Hotellissa on ravintola ja baari.

Lue lisää hotellista: http://www.termaspapallacta.com/
(Albatros Travel ei vastaa yhteistyökumppanin kotisivujen ylläpidosta tai sisällöstä.)

Huoneet
Viehättävät ja tilavat huoneet on varustettu lattialämmityksellä, puhelimella, tallelokerolla ja kirjoituspöydällä. Huoneissa ja yleisissä tiloissa on ilmainen wi-fi. Kaikissa huoneissa on oma kylpyhuone, jonka varustukseen kuuluu hiustenkuivain.

Itamandi Eco Lodge

 • 29 huonetta
 • Vastaanotto auki 24/7
 • Ravintola
 • Baari
 • Uima-allas

Viehättävässä Itamandi Eco Lodgessa on 29 mukavaa huonetta. Lodge sijaitsee joen rannassa sademetsän ympäröimänä. Lodge on rakennettu niin, että se on harmoniassa ympäristönsä kanssa ja pyrkii säilyttämään herkkää luontoa. Katetut kävelysillat yhdistävät huoneet yhteisiin tiloihin.

Ateriat nautitaan viihtyisässä ravintolassa, ja ruoka valmistetaan tuoreista paikallisista raaka-aineista. Baari sijaitsee avaran taivaan alla ja siellä myydään tuorepuristettuja mehuja sekä muita virkistäviä juomia. Uima-allasalueella on lepotuoleja.

Lodgessa ei ole internet/wi-fi yhteyttä. Lodgessa voi maksaa ainoastaan käteisellä.

Lue lisää lodgesta:

http://itamandi.com/
(Albatros Travel ei vastaa yhteistyökumppanin kotisivujen ylläpidosta tai sisällöstä.)

Huoneet
Huoneet ovat viihtyisiä ja ne on sisustettu rustiikkiin tyyliin, joka sopii ympäristöön. Näkymä sademetsään tai joelle. Kaikissa huoneissa on oma kylpyhuone.

M/Y Solaris

M/Y Solaris on moderni risteilyalus (rakennettu vuonna 2019), jossa on tilaa 20 matkustajalle. Risteilyaluksessa on 11 hyttiä, ja hytit sijaitsevat joko pää- tai yläkannella. Kaikissa hyteissä on ikkuna. Viihtyisissä yhteisissä tiloissa sekä sisällä että ulkona on mukava rentoutua ja katsella maisemia. Aluksella on ravintola, baari ja pieni lounge-alue sekä aurinkokansi. 

Lue lisää:
https://yachtsolaris.com/
(Albatros Travel ei vastaa yhteistyökumppanin kotisivujen ylläpidosta tai sisällöstä.)

Klikkaa kuvaa nähdäksesi sen suurempana

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
7.298€
Helsinki
Huom. Lue lisätietoja täältä.
7.598€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki – Quito – Otavalo.

Lennämme Quitoon, Ecuadorin pääkaupunkiin. Saavuttuamme Quitoon jatkamme vielä Otavaloon.

Otavalo sijaitsee Andien vuoristossa. Asukkaat ovat pääasiassa intiaaneja, Ecuadorin alkuperäisasukkaiden jälkeläisiä. Saavuttuamme hotelliimme, sinulla on aikaa levähtää ja viettää hieman omaa aikaa.

Yöpyminen Otavalossa.

 

Päivä 2
Otavalo. Paikalliset intiaaniyhteisöt, kraatterijärvi ja markkinat.

Tänään käymme tutustumassa paikallisiin intiaaniyhteisöihin. Intiaanit ovat erikoistuneet maanviljelykseen ja moniin erityyppisiin käsitöihin, kuten esim. kudontaan. Jokaisella kylällä on omat kuvionsa, jotka kudotaan vaatteisiin. Monet tunnistaa päähineistä. Vierailemme myös muusikkoperheen luona. He näyttävät meille, kuinka he valmistavat panhuiluja, sekä esittelevät myös muita Andien seudun instrumentteja.

Seuraava kohteemme on Cotacachi-Cayapasin kansallispuisto, jossa sijaitsee kaunis, smaragdinvihreä kraatterijärvi Cuicocha. Teemme vaellusretken kraatterille. Pääsemme nauttimaan upeista näkymistä järvelle ja ympäröiville vuorille.

Pysähdymme Cotacachin kylässä, joka tunnetaan nahkatuotteistaan. Ehdit hyvin ostaa matkamuistoja, kun käymme paikallisilla intiaanimarkkinoilla: myytävänä on kudonnaisia, keramiikkaa, koruja, puutöitä ja paljon muuta. 

Yöpyminen Otavalossa.

Päivä 3
Otavalo – Papallacata. Aurinkokello päiväntasajalla ja kuumat lähteet.

Aamiaisen jälkeen lähdemme Otavalosta ja matkan varrella pysähdymme katsomaan Quitsaton aurinkokelloa, joka sijaitsee päiväntasaajalla. Päiväntasaajalla on Ecuadorissa hyvin erityinen asema: maa on nimetty päiväntasaajan mukaan (esp. ecuador) ja linja kulkee läpi Cayambe-tulivuoren, joka on korkein ja ainoa lumipeitteinen kohta koko päiväntasaajalla.

Papallacta sijaitsee kauniilla paramó-ekosysteemin alueella 3 300 metrin korkeudessa. Täällä kasvillisuus on niukkaa, ja näkymät ovat kuin toisesta maailmasta. Majoitumme Hotel Termas Papallactaan, jolla on omia kuumia lähteitä ja laaja polkuverkosto – voit tehdä poluilla kävelyretkiä omaan tahtiisi. Vietämme iltapäivän hotellilla, jossa voit vapaasti valita rentoutumisen ja lähiympäristöön tutustumisen väliltä.

Yöpyminen Papallacatassa

Päivä 4
Papallacata -Amazonia. Sademetsän kolibrit.

Otamme kurssin kohti Amazoniaa, joka sijaitsee Ecuadorin itäosassa ja jossa elää puolet maan nisäkkäistä. Kyse on Amazonin sademetsän osasta, jossa on helpoin liikkua. Metsässä viihtyy yli 500 lintulajia, perhosia ja apinoita. Tiedossa on hieno ajomatka läpi vuorten. Teemme pysähdyksiä matkan varrella, kunnes saavumme lämpimälle ja hedelmälliselle alangolle.

Pysähdymme Guango Lodgessa, joka sijaitsee sademetsäalueella ja alueella asustelee jopa 14 eri kolibrilajia.

Iltapäivän aikana saavumme Tenaan, jossa kanootit odottavat. Viimeiset 20 min matkaa tehdään kanoottien kyydissä. Majoitumme ekolodgeen. Ennen illallista lähdemme iltakävelylle. Taskulampuin ja kumisaappain varustautuneina suuntaamme sademetsään lodgen lähistölle. Aistit terävöityvät, kun on pimeää, ja nopeasti huomaamme, että tähän aikaan vuorokaudesta metsässä käy vipinä. Taskulampun avulla havaitsee helposti hämähäkkejä, sammakoita, kummitussirkkoja ja muita pienikokoisia lajeja. Kävelyretken jälkeen syömme yhteisen illallisen.

Yöpyminen Amazonin sademetsässä.

Päivä 5
Amazonia – vaellusretki sademetsässä ja vierailu intiaanikylässä.

Mikäli sää sallii, teemme varhain aamulla lyhyen kanoottiretken paikkaan, jonne papukaijat kokoontuvat syömään mineraalipitoista mutaa. Se auttaa niiden ruoansulatusta käsittelemään syödyt hedelmät ja siemenet. Puiden latvustoissa on usein satoja lintuja odottamassa tilaisuutta lentää alas ja syödä mutaa. Kanoottiretken jälkeen syömme tukevan aamiaisen, jotta jaksamme lähteä kohti päivän muita seikkailuja.

Seuraavana on vuorossa 2 tunnin viidakkovaellus sademetsässä. Paikallinen luonto-opas kertoo, miten metsän kasveja voi hyödyntää. Näemme erilaisia hyönteisiä, lintuja ja – jos olemme onnekkaita – myös liskoja.

Jatkamme kanooteilla Arajuna-sillalle  ja vierailemme kichwa-heimon luona. Kichwat esittelevät meille elämäntapaansa ja kuinka he ovat vuorovaikutuksessa sademetsän kanssa. Saamme tilaisuuden maistaa fermentoidusta maniokista (Yucca) valmistettua juomaa.

Yöpyminen Amazonin sademetsässä

Päivä 6
Amazonia – Quito. Kaupunkikävely Quitossa ja Alabado-museo.

Aikaisin aamulla jätämme sademetsän taakse ja suuntamme kohti Ecuadorin pääkaupunkia.

Quito on jakautunut kahteen osaan: moderniin ja historialliseen. Keskitymme historialliseen osaan, joka on päässyt myös Unescon maailmanperintökohteeksi ja jota hallitsevat Espanjan siirtomaakauden aikaiset palatsit, rakennukset ja vaikuttavat kirkot. Aloitamme kaupunkikävelyn keskusaukiolta, Plaza de la Independencialta, jolla sijaitsee kaupungin katedraali. Yksi kohokohdista on jesuiittojen perustama kirkko La Campaña, jonka koristeluun on käytetty monta tonnia lehtikultaa. Päätämme kierroksen vierailuun El Panecillolla, joka on korkea kukkula keskellä kaupunkia. Sieltä on hienot näkymät yli vanhankaupungin ja jopa lähes 5 000 m korkealle Pichincha-tulivuorelle saakka.

Käymme vielä Quiton kauneimmassa museossa, Alabadossa, jossa koottuna Latinalalisen Amerikan aarteita.

Museossa on vaikuttava kokoelma esikolumbiaanisia taideteoksia ja esineitä, jotka tarjoavat käsityksen alueen rikkaasta kulttuuriperinnöstä. Näyttelyitä ja interaktiivisia kokemuksia sisältävä museo vie meidät matkalle alueen historiaan.

Yöpyminen Quitossa.

Päivä 7
Quito – Galápagos. Lento Galapagossaarille. Majoittuminen alukselle ja Santa Cruzin jättiläiskilpikonnat.

Tänä aamuna nousemme varhain, sillä edessä on neljän tunnin lento Galápagossaarille. Laskeudumme Baltran saarelle, joka sijaitsee isomman Santa Cruzin kupeessa. Bussi vie meidät satamaan, josta siirrymme zodiac-kumiveneillä risteilyaluksellemme M/Y Solarisille. Asetumme hytteihimme ja syömme lounasta.

Aloitamme tutustumisen Galápagossaariin Santa Cruzin saarelta, jolla elää kiehtovia jättiläiskilpikonnia. Kumisaappaat (saamme ne paikan päällä) jalassa voimme kävellä mutaisille alueille, joilla kilpikonnat elävät. Meillä on tilaisuus päästä varsin lähelle kilpikonnia.

Huom. aikataulusta riippuen voimme ensin käydä vierailulla kilpikonnien luona, ennen kuin menemme alukselle. Tällöin syömme lounaan maissa.

Päivällinen ja yöpyminen aluksella.

Päivä 8
Galápagos. North Seymour ja Mosquera – sinijalkasuulia ja merileijonia.

North Seymourin saari on pääasiassa tasainen. Se on täydellinen pesimispaikka monille Galápagosin kauniille linnuille. Täällä elää myös fregattilintuja. Näemme komeita koiraita, jotka pullistavat kurkkupussiaan houkutellakseen naaraita. Saatamme nähdä myös kuuluisia sinijalkasuulia. Suulakoirailla on erikoinen keino tehdä vaikutus naaraisiin: ne esittelevät upeita jalkojaan tanssimalla kömpelösti. On hienoa nähdä näitä luonnon näytelmiä lähietäisyydeltä. Saaren rannoilla näkee lisäksi usein merileijonia, jotka surffaavat iloisesti isoilla aalloilla.

Nautimme lounaan aluksella. Sen jälkeen nousemme maihin Mosqueran saarella, joka sijaitsee Baltran ja North Seymourin välissä. Se on pieni saari, jolla on kallioita, riuttoja, koralleja ja ihastuttava hiekkaranta, jonka on valloittanut iso parvi merileijonia. Meille ranta on täydellinen paikka uimiselle ja snorklaukselle. Saarella elää lisäksi iso joukko lintuja, ja kallioilla voi nähdä erilaisia kalliorapuja.

Aamiainen, lounas ja illallinen sekä yöpyminen aluksella.

Päivä 9
Galápagos. Darwin Bay ja Prince Philip’s Steps Genovesan saarella. Punajalkasuulia ja merileijonia.

Genovesan saaren romahtaneessa kraatterissa sijaitsee Darwin Bay, jonka halkaisija on yli 1,5 km ja joka on lähes 200 m syvä. Pieni alue on täynnä yllätyksiä, kun kuljemme pitkin korallihiekkaista rantaa, ylitämme karuja laavamuodostelmia ja puroja, ohitamme vuorovesialtaita ja saavutamme kallioiden huipun. Tässä rauhallisessa ympäristössä jokainen laji on löytänyt oman paikkansa ekosysteemissä häiritsemättä muita. Pikkukuovit ja harmaaviklot etsivät ruokaa aallokosta torkkuvien merileijonien vieressä. Vaikuttavat fregattilinnut ja punajalkasuulat rakentavat pesiään mangrovemetsään, jossa voi nähdä myös kerttuja, darwininsirkkoja ja matkijoita.

Iltapäivällä kohteemme on Prince Philip’s Steps. Ajamme zodiac-kumiveneellä pitkin kalderan itäreunaa, kunnes saavumme 25 m korkean kallioseinämän luo. Jylhä seinämä voi vaikuttaa musertavalta. Joskus olemme nähneet galapagosinmerikarhun tai jonkin merilinnun lepäämässä kallionkielekkeellä. Meidän on noustava maihinnousupaikalta jyrkät portaat ylös kallion laelle, jota palisanteripensaikko hallitsee. Punajalkasuulat käyttävät näitä paikkoja pesimiseen, jotta niiden ei tarvitse rakentaa pesää paljaalle maalle. Kun saapuu kallion reunalle, pensaikko avautuu ja kulkija pääsee nauttimaan huikeista näkymistä, merituulesta ja lukemattomien merilintujen hämmästyttävistä lentotaidoista. Seuraavaksi kuljemme galapagosinnaamiosuulien ohi ja saavumme lopuksi myrskykeijujen pesintäpaikalle. Mikäli olet katsonut tarkkaan, olet ehkä huomannut hyvän suojavärin omaavan suopöllön etsimässä ruokaa.

Aamiainen, lounas ja illallinen sekä yöpyminen aluksella.

Päivä 10
Galápagos. Leguaaneja, galapagosinhiirihaukka ja merileijonia South Plazan ja Santa Fen saarilla.

Tänään teemme unohtumattoman opastetun kävelykierroksen South Plazan saarella, joka on paras paikka nähdä kotoperäisiä maaleguaaneja. Ne ovat sekä kärsivällisiä että valokuvauksellisia poseeraajia. Saatamme nähdä myös ainutlaatuisia merileguaanin ja maaleguaanin sekoituksia.

Noin 20 m korkean kallioseinämän huipulta näkee, miten aallot lyövät alhaalla rantakallioihin. Täällä myrskykeijuparvet ja ruskotiirat esittelevät huikeita lentotaitojaan, ja välillä näyttää siltä, että ne kävelevät aalloilla. Ota kiikari esiin ja koeta bongata suomutropiikkilintu, jonka pyrstö on siro ja pitkä ja joka harrastaa upeita soidintaisteluita. Näillä kallioilla pesii myös kotoperäinen yölokki.

Iltapäivän vietämme Santa Fen saarella, jota pidetään Galápagossaarista vanhimpana. Saarella elää iso joukko merileijonia, jotka eivät pelkää ihmistä – päinvastoin. Santa Fellä on mahdollisuus snorklausretkeen leikkisien merileijonien ja värikkäiden trooppisten kalojen kanssa. Saarella elää lisäksi joitakin Galápagossaarten kotoperäisiä lintuja: galapagosinhiirihaukka sekä matkijalintu

Aamiainen, lounas ja illallinen sekä yöpyminen aluksella.

Päivä 11
Galápagos. Korallihiekkaranta Witch Hill. Lento Guayaquiliin ja kotimatka

Syömme aamiaisen aluksella.

Nautimme nähtävyyksistä matkatessamme kohti San Cristobalin saarta. Jos meillä on onnea ja pidämme silmät auki, saatamme nähdä mustekaloja, haikaloja ja vihreitä merikilpikonnia.

Nousemme maihin San Cristobalissa ja lähdemme kohti Witch Hilliä. Tärkein nähtävyys täällä on korallihiekkainen ranta, joka on upea paikka uinnille ja snorklaukselle. Witch Hillin kukkula tarkoittaa tuhkakartion jäänteitä ja se on yksi ensimmäisistä paikoista, joissa Charles Darwin näillä saarilla kävi. Maisemat ovat hienot ja täällä näkee monia lintulajeja, kuten pelikaaneja, sinijalkasuulia ja yölokkeja, sekä merileijonia ja merileguaaneja. Ajoittain laguuni kuivuu kokonaan ja pohjalta löytyy kiteytynyttä suolaa. Puerto Baquerizo Morenon asukkaat keräsivätkin laguunista suolaa.

Voimme toteuttaa päivän ohjelman myös päinvastaisessa järjestyksessä, eli käymme ensin Witch Hillissä.

On tullut aika heittää hyvästit Galápagossaarille! Lähdemme kohti lentokenttää ja lennämme takaisin mantereelle ja Ecuadorin suurimpaan kaupunkiin Guayaquiliin. Kaupungin asukasluku on noin 3,8 miljoonaa. Guayaquilin perusti valloittaja Francisco de Orellana vuonna 1538. Kaupunki on saanut nimensä kaupungin läpi virtaavan Guayasjoen mukaan.

Laskeudumme Guayaquilin lentokentälle, jossa vaihdamme konetta ja kotimatka alkaa.

 

Päivä 12
Saapuminen Helsinkiin

Galápagossaaret

Saaret sijaitsevat n. 1 000 km länteen Etelä-Amerikan rannikolta. Niitä pyyhkii kylmä Humboldtin merivirta, joka säännöllisesti lämpenee ja muuttuu El Niñoksi kutsutuksi luonnonilmiöksi. El Niño vaikuttaa voimakkaasti ilmastoon monessa maailmankolkassa. Ravinteikas, kylmä vesi on peräisin Antarktikselta saakka ja sisältää paljon happea. Runsas happi ja ravinteet luovat perustan saarten ainutlaatuiselle kasvi- ja eläinmaailmalle.

Charles Darwin saapui Galapagossaarille 1835 Beagle-aluksellaan. Hän löysi luontotutkijan paratiisin: hämmästyttäviä luonnonilmiöitä, jättiläisrapuja, petolintuja, merileijonia, jättiläiskilpikonnia ja merileguaaneja, joita saattoi tarkkailla alle metrin päästä. Lajien ulkonäkö ja käyttäytyminen vaihteli saarelta toiselle huolimatta siitä, että ne näyttivät olevan peräisin samasta alkumuodosta. Darwin käytti vuosia havaintojensa pohtimiseen. Lopputuloksena oli Darwinin pääteos Lajien synty.

Tällä risteilyllä pääsemme yhtä lähelle upeita merilintuja, merileijonia, pelikaaneja, merileguaaneja ja kilpikonnia kuin Darwin aikoinaan. Oleskelu kiehtovilla saarilla on luonnonhistoriasta kiinnostuneelle matkailijalle epäilyksettä suurin luontoelämys, mitä koko Etelä-Amerikka pystyy tarjoamaan.

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 7.298€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
998€
Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki – Quito/Guayaqil – Helsinki (välilaskut menossa ja paluussa) sekä reittilennot Quito – Galápagossaaret – Guayaquil turistiluokassa
 • Majoitus 6 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa hotelleissa ja ekolodgessa
 • Majoitus 4 yötä jaetussa kahden hengen hytissä M/Y Solaris-aluksella Galápagoksella
 • Aamiaiset päivinä 2-11
 • Lounas päivänä 5 ja päivinä 7-10
 • Illallinen 4-5 ja 7-10
 • Galápagossaarten transitmaksu (USD 20)
 • Galápagossaarten kansallispuistomaksu (USD 200)
 • Kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • Suomalainen matkanjohtaja
 • Verot ja viranomaismaksut

 

Hintaan ei sisälly
 • Yhden hengen huoneen ja hytin lisämaksu
 • Juomarahat paikallisoppaille ja kuljettajille (suositus: yhteensä noin 60 USD/hlö maissa ja 45 USD/hlö/päivä aluksella)*
 • Muut ruokailut ja juomat matkan aikana
 • ESTA-matkustuslupa (hinta noin 21 USD) tai viisumi USA:han, mikäli matkalla välilasku USA:ssa menossa tai paluussa. Katso tarkemmat tiedot ja hakuohjeet " Passi, viisumi ja maahantulosäännöt USA:han"-osiosta täältä: https://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/pohjois-amerikka/usa/maahantulo

* Juomaraha on aina vapaaehtoinen. Jos et halua maksaa juomarahaa laivalla tai haluat alentaa summaa, voit ottaa yhteyttä aluksen vastaanottoon.

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Käsi sydämellä

Käsi sydämellä

Kuten aina, kun on kyse matkasta, jonka pääteema on luonto ja eläinmaailma, haluamme muistuttaa, ettemme voi antaa takuita siitä, että näemme kaikki ne eläimet, jotka mainitaan matkaohjelmassa. Galapagossaarilla mahdollisuudet ovat kuitenkin tavanomaista paremmat.

Matkapäivien ohjelman järjestys voi muuttua, sisältö pysyy samana.

Hyvä tietää

Galápagossaaret

Saariryhmä sijaitsee noin 1 000 km Ecuadorista länteen. Humboldtin merivirta tuo alueelle kylmää vettä. El Niño -ilmiö vaikuttaa merkittävästi Humboldtin merivirran lämpötilan vuosittaiseen vaihteluun. Etelämantereelta asti peräisin oleva ravinnepitoinen vesi on kylmää, mikä merkitsee sitä, että se sisältää suhteellisen paljon happea. Hapen ja ravinnon määrä on saarten ainutlaatuisen kasvillisuuden ja eläinmaailman perusta.

Charles Darwin saapui Galápagossaarille vuonna 1835 aluksellaan Beaglellä. Hän löysi jokaisen tutkijan paratiisin, jossa riitti hämmästyttäviä luonnonilmiötä, kuten jättiläisrapuja, petolintuja, merileijonia, jättiläiskilpikonnia ja merileguaaneja, joita saattoi tutkia alle metrin etäisyydeltä. Jokainen laji vaihteli ulkonäöltään ja käyttäytymiseltään saarelta saarelle, vaikka ne todennäköisesti olivat peräisin samoista alkuperäislajeista. Darwin vietti monta vuotta miettien havaintojaan ja niiden seurauksia, kunnes lopulta julkaisi pääteoksensa Lajien synty.

Tällä risteilyllä pääsemme yhtä lähelle upeita merilintuja, merileijonia, pelikaaneja, merileguaaneja ja kilpikonnia kuin Charles Darwin itse. Vierailu kiehtovilla saarilla on luultavasti suurin luontoelämys koko Etelä-Amerikassa heille, jotka arvostavat hyvin erityisiä luonnonhistoriallisia olosuhteita.

Pakkauslista

 • Pienehkö reppu tai kassi retkiä varten (Kun Galápagossaarilla noustaan maihin, vesi saattaa ulottua polveen saakka. Tästä syystä mukaan kannattaa ottaa vesitiivis reppu.)
 • Uima-asu (pyyhettä ei tarvitse tuoda mukana)
 • Hyvät kengät kävelyretkiä varten
 • Sisäkengät tai tossut (risteilyaluksella ei saa käyttää ulkokenkiä)
 • Snorklausvälineet (aluksella on varusteita, mutta omatkin voi ottaa mukaan)
 • Sandaalit/käytännölliset jalkineet (esim. urheilusandaalit) jotka kestävät kastumista, kun maihin noustessa astutaan veteen
 • Tuulitakki ja neule, sillä vuoristossa voi iltaisin olla viileää
 • Hyönteiskarkotetta ja sadetakki sademetsässä oleskelua varten
 • Aurinkovoidetta, auringolta suojaava päähine ja/tai aurinkolasit
 • Kesävaatteita (puuvillaa) risteilyä varten
 • Kiikarit
 • Taskulamppu

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 10 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Risteilyreitti

Risteilyreitti voi muuttua tuuli- ja sääolosuhteiden vuoksi. Matka sisältää silti samat kohokohdat, mutta järjestys voi muuttua. Samoin toteutettavan päivän ohjelman järjestys voi muuttua.

Fyysinen kunto ja vuoristotauti

Tälle matkalle osallistuvan tulee olla peruskunnossa ja pystyä kävelemään ongelmitta. Mikäli sinulla on ongelmia sydämen ja keuhkojen kanssa, tämä matka ei sovellu sinulle.

Kun oleskellaan yli 2 500 m korkeudessa, on mahdollista sairastua vuoristotautiin.

Vuoristotaudin oireita ovat päänsärky, huimaus ja hengenahdistus. Jos huomaa vuoristotaudin oireita, on hakeuduttava välittömästi alemmas. Vuorilla oleskellessa on tärkeää juoda 3–5 litraa vettä päivässä.

Vuoristotautia vastaan on olemassa lääkkeitä, joita voi ottaa myös ennalta ehkäisevästi. Suosittelemme, että keskustelet lääkärisi kanssa vaihtoehdoista ennen matkalle lähtöä.

Galápagossaarilla maasto on osittain kivikkoista ja epätasaista. Ota mukaan tukevat ja pitäväpohjaiset urheilusandaalit tai lenkkarit. Risteilyaluksella ei saa käyttää jalkineita, joita käytät luonnossa liikkuessasi. Ota mukaan sisäkengät tai tossut.

Matkan aikana käymme seuraavissa yli 2 500 m korkeudessa sijaitsevissa paikoissa:

Quito: 2 800 m
Otavalo: 2 600 m
Papallacta: 3 300 m

ESTA-matkustuslupa

Jos matkallasi on lennoilla välilasku menossa ja/tai paluussa USA.ssa, tarvitset sähköisen ESTA-matkustusluvan tai viisumin. Lue lisää: https://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/pohjois-amerikka/usa/viisumi

Lisää tietoa matkakohteista

Lue lisää Ecuadorista: https://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/etela-amerikka/ecuador

Lue lisää Galápagossaarista: https://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/etela-amerikka/galapagos

Lue mm. ilmastosta ja säästä, aikaerosta, juomarahoista ja tarkista, tarvitsetko viisumia.

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Matkustaminen alaikäisten lasten kanssa

Jos matkustat lasten kanssa, jotka eivät ole omia lapsiasi, esim. lapsenlapsesi kanssa, tai jos biologisena vanhempana matkustat lasten kanssa ilman toista vanhempaa, huomioi, että kohdemaasta riippuen matkustamiseen voidaan vaatia erityisiä asiakirjoja.

Suosittelemme ottamaan hyvissä ajoin ennen matkaa yhteyttä kyseisen maan suurlähetystöön tai konsulaattiin ja selvittämään, mitkä säännöt koskevat alaikäisten lasten maahan saapumista.

Vaikka alaikäisten lasten maahantuloon ei vaadittaisi mitään virallisia asiakirjoja, lentoyhtiö voi vaatia tällaisiä asi​​akirjoja ja estää lennolle pääsyn lähtöselvityksessä, jos asiakirjat puuttuvat.

Tämän vuoksi suosittelemme vahvasti joka tapauksessa ottamaan matkalle mukaan lasten englanninkieliset virkatodistukset, kopiot molempien vanhempien passin kuva-aukeamasta sekä englanninkielisen suostumusilmoituksen vanhemmalta/vanhemmilta, jotka eivät osallistu matkalle.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Pidennä matkaasi

Matkan pidennys

Tyyppi Pidennä matkaasi
Kesto 4 päivää
Hinta 1.298€
Kolmen yön matkanpidennys Galápagoksella

Voit pidentää matkaasi vielä kolmella yöllä Galápagossaarilla, minkä aikana jännittävä ja kattava ohjelma vie sinut kohteisiin, joissa et ole vielä käynyt.

Päivä 11 (kiertomatkan viimeinen päivä) Galápagos. Puerto Baquerizo Moreno ja hotellimajoitus San Cristóbalissa

Aamupäivän jälkeen on aika sanoa hyvästit muulle ryhmälle ja jatkaa seikkailua omatoimisesti – mutta turvallisissa käsissä. Puerto Baquerizo Morenon satamassa odottaa paikallinen englanninkielinen opas, ja Galapagos-seikkailu jatkuu.

Elämykset alkavat vierailukeskuksesta, jossa saat vilauksen Galapagossaarten herkkien ekosysteemien säilyttämisen tärkeydestä ja monimutkaisuudesta. Löydät valokuvia, historiallisia asiakirjoja ja malleja, jotka tekevät näyttelystä helposti ymmärrettävän. Sen jälkeen on aikaa omatoimiseen lounaaseen.

Kävelyretkellä yhdessä paikallisen oppaan kanssa kiipeät kukkulalle aivan kaupungin keskustan takana. Ylhäältä on upeat panoraamanäkymät karulle rannikolle. Selkeinä päivinä voit nähdä jopa kaukaisen Kicker Rock -kallioveistoksen! Toivottavasti löydämme myös muutamia upeita fregattilintuja.

Matkalla alas ohitat Charles Darwinin patsaan, joka on muistutus siitä, että brittiläinen tiedemies ankkuroitui tänne vuonna 1835 tieteellisellä tutkimusmatkallaan. Patsaalta polku johtaa alas Carola Pointiin, joka on suojaisa, luonnollinen ja suosittu ranta. Täällä voit virkistäytyä Galapagossaarten vesissä.

Ennen kuin on aika kirjautua hotelliin ohitamme polulla mustia kivenlohkareita, jolla meren leguaanit laiskottelevat ja keräävät lämpöä.

Yövyt San Cristóbalin hotellissa seuraavat kolme yötä ja myös omaa aikaa rentoutua.

(Aamiainen sisältyy matkan hintaan.)

Päivä 12 Galapagos. San Cristóbal – El Juncon laguuni, kilpikonnafarmi ja Puerto Chinon ranta

Tänään on aika tutustua San Cristobalin ylänköihin, joiden alueella sijaitsee El Junco, Galapagossaarten suurin makean veden laguuni. Laguuni houkuttelee vesi- ja merilintuja, sillä makeaa vettä löytyy alueelta erittäin vähän.

Laguunilla käynnin jälkeen on aika vierailla Galapagos-jättikilpikonnien kasvatus- ja pelastuskeskuksessa. Näet majesteettiset eläimet ja kuulet niiden evoluutiohistoriasta. Keskuksen henkilökunta kerää kilpikonnien munia luonnosta, kasvattaa kilpikonnia, saa ne lisääntymään ja lopulta vapauttaa takaisin luonnolliseen elinympäristöönsä. Ilman heidän tärkeää työtä useat jättiläiskilpikonnalajit olisivat luultavasti kuolleet sukupuuttoon, koska ihmisen läsnäololla Galapagossaarilla on ollut tuhoisia seurauksia kilpikonnille.

Lopuksi palaamme ylängöiltä Puerto Chinoon, joka on yksi saaren kauneimmista valkoisista hiekkarannoista. Rannalta löytyy syviä, mustia laavakiviä, joita peittävät silmiinpistävät punaiset ravut, sekä vaikuttavia osia valaan luurangosta. Pari uteliasta sinijalkaista suulaa saattaa nauttia meidän kanssa rannasta merileijonaparin vieressä. Voit valita, haluatko pulahtaa tai snorklata ennen kuin palaat hotellille.

(Aamiainen ja lounas (eväspaketti) sisältyvät hintaan.)

13 Galápagos. San Cristóbal – snorklausta Kicker Rockilla ja Manglecito Beachillä

Seuraavana aamuna pääset lähelle Kicker Rockia, josta nautimme etäältä risteilyn viimeisenä päivänä. Sen lähes veistoksellisen muodon ja mittasuhteiden lisäksi saat selville, miksi kalliomuodostelmaa pidetään yhtenä parhaista paikoista meren tutkimiseen koko Galapagossaarilla.

Ainutlaatuista Kicker Rockilla on, että voit katsoa suoraan merenkulun mekkaan, jossa mm. neljä hailajia (mukaan lukien vasarahait), rauskut, tyynenmeren vihreät kilpikonnat ja mustekalat hakevat ruokaa.

Kun snorklaus Kicker Rockilla on ohi, voit käydä Manglecito Beachillä. Valkoiselta korallihiekkarannalta johtaa polku rikkaalle mangrovealueelle, josta alue on saanut nimensä. Alue piilottaa laguunin, jossa on erilaisia ​​vesilintuja sekä sinijalkahylkeitä, jotka kamikaze-lentäjien tavoin sukeltavat veteen valtavalla nopeudella saalista etsimään. Voit snorklata riuttojen vieressä  eksoottisten ja värikkaiden kalojen ympäröimänä ja nähdä vaikkapa merileijonanpoikasten uintiretken. 

(Aamiainen ja lounas (eväspaketti) sisältyvät hintaan)

Päivä 14 San Cristóbal – paluumatka

Nyt on aika lähteä Galapagosilta ja siirryt ensin San Cristóbalin lentokentälle, jotta pääset lentämään takaisin mantereelle. Laskeudut Guayaquilin kaupunkiin, joka on Ecuadorin suurin kaupunki noin 3,8 miljoonalla asukkaallaan. Valloittaja Francisco de Orellanan vuonna 1538 perustama kaupunki on saanut nimensä sijainnistaan ​​Guayas-joen varrella, lähellä sen laskeutumista Tyyneenmereen. Jos aika sallii, voit käydä lyhyellä kaupunkikierroksella ja tutustua lähemmin historialliseen Las Peñasin alueeseen, joka on todiste kaupungin rikkaudesta siirtomaavallan aikana. Seuraavaksi onkin aika kotimatkalle Guayaquilin lentokentältä.

(Aamiainen sisältyy matkan hintaan.)

Päivä 15 Saapuminen Helsinkiin

Kuvia
Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana
Hotelli

Hotel Casa Opuntia 3*

Hotelli sijaitsee Puerto Baquerizo Morenossa, noin 100 m Playa de Oron rannasta. Ulkouima-allas, merinäköalat hotellilta ja maksuton Wi-Fi.

Kaikissa huoneissa on ilmastointi ja tallelokero. Aamiaistarjoilu joka päivä.

Kaupungin luonnonkaunis rantapromenadi ja putiikit ovat aivan hotellin lähettyvillä.

Huoneet

Tilavat huoneet, joissa on joko kaksi erillistä vuodetta tai parisänky. Kaikissa huoneissa on ilmastointi, tallelokero, hiustenkuivain ja maksuton Wi-Fi.

Lue lisää hotellista täältä: https://www.opuntiahotels.com/casa-opuntia/

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta).

 • Uima-allas
 • Wi-fi (maksuton)
Hintaan sisältyy

Hintaan sisältyy

 • Paikallinen opas retkillä (englanninkielinen)
 • Lento Galápagossaaret – Guayaquil
 • Kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • Majoitus Casa Opuntia -hotellin jaetussa kahden hengen huoneessa
 • Aamiaiset päivinä 12-14 ja lounaat (eväspaketti) päivinä 12-13
 • Lentokenttäverot ja -maksut

Tiedustele pidennyksen saatavuutta ja hintaa asiakaspalvelustamme. Matkan pidennys on aina erikoistilauksesta ja hinta voi vaihdella ajankohdan ja saatavuuden mukaan.

Hintaan ei sisälly

Hintaan ei sisälly

 • Yhden hengen huoneen lisämaksu
 • Muut juomat ja ruoat matkan aikana
 • Juomarahat, yhteensä noin 150 USD/hlö (suositus)
Varaa

Matkanpidennys tilataan päämatkan varaamisen yhteydessä tai viimeistään 75 päivää ennen matkan lähtöpäivää. Suosittelemme tilaamaan pidennyksen mahdollisimman ajoissa, sillä emme voi taata hotellihuoneiden tai lentopaikkojen saatavuutta kaikille päivämäärille. Huomioi, että pidennyksen hinta voi vaihdella ajankohdan kysynnän mukaan.

Matkanpidennys on omatoiminen ja ilman suomalaisen matkanjohtajan palveluja. Tämän vuoksi matkanpidennyksille ei ole minimiosallistujamäärää.

Rated 4 out of 5 by from Monipuolisia elämyksiä Ecuadorissa Suomalaisen matkanjohtajan johdolla kuljettu osuus reissusta sujui loistavasti. Ohjelmaa oli paljon ja kohteet valittu kivan monipuolisesti. Tarjontaa oli kaikille aisteille. Quitoa lukuunottamatta myös majapaikat olivat kivan persoonallisia, Quitossakin kohtalaista perustasoa. Matkan sujuvoittamiseksi olisin sisällyttänyt matkaan kaikki ruokailut ja juomarahat. Matkan loppuun tarjotun lisäpäiväpaketin järjestelyt ontuivat paikallisen toimijan puolesta. Informaatio oli sekavaa ja vähäistä, osa paikallisoppaista hädintuskin osasi englantia. Sinällään lisäpäivät olivat kiva lisä, mutta tason pudotus niin opastuksessa kuin majoituksessa hieman harmitti. Kaikkineen upea matka, jota ehdottomasti voi suositella!
Date published: 2023-11-26
Rated 5 out of 5 by from Luonnon ihmeitä kerrakseen Olin syyskaudella 2023 tällä matkalla ystäväni kanssa ja olen erittäin tyytyväinen matkakokemukseeni. Matkaohjelma oli todella monipuolinen ja hyvin suunniteltu, näimme paljon upeita luonnon ihmeitä verrattain lyhyessä ajassa, Andeilta Amazonakselle ja Quitosta Galapagokselle. Arvostin pientä ryhmäkokoa (15) ja erinomaista matkanjohtajaa, joka tunsi kohteet, syvensi tietoja matkakohteesta ja jolla oli hyvät sosiaaliset taidot. Paikallisoppaat olivat myös erinomaiset. Majoituspaikat oli valittu huolella ja loppumatkan Galapagoksen risteily ja retket laivalta saariin olivat matkan kohokohta. Pientä miinusta siitä, että matkanjohtaja ei ollut mukana Helsingistä saakka, vaan Amsterdamiin ja siellä Quiton koneeseen piti selvitä omatoimisesti, mikä voi olla haastavaa jos ei ole paljon matkustanut. Lentoyhtiö KLM palvelee aika huonosti suomalaisia matkailijoita jos on erityistarpeita. Lennoissa sinänsä ei valittamista, tosin erittäin pitkä vaihtoaika Amsterdamissa paluumatkalla yölennon jälkeen oli melko uuvuttava. Lisäksi menomatkalla usealla matkaryhmäläisellä ruumaan jätetyt laukut jäivät Amsterdamiin ja tulivat vasta 32 tunnin kuluttua perille Ecuadoriin.
Date published: 2023-11-23
Rated 5 out of 5 by from Upea, monipuolinen reissu! Kaikki sujui hienosti, vain pieniä kommelluksia. Ryhmästämme 5 henkilön piti odotella matkatavaroita pari päivää, mutta tulivat juuri ennen pitkää siirtymää…
Date published: 2023-11-19
Rated 4 out of 5 by from Matkaohjelma oli erinomainen ja laadittu ammattitaidolla. Olin tällä matkalla kaksi viikkoa sitten ja olin tyytyväinen.
Date published: 2023-10-26
Rated 4 out of 5 by from Sisällöltään erittäin mielenkiintoinen matka. Matka kaikenkaikkiaan hyvin suunniteltu ja sisällöltään monipuolinen ja kiinnostava. Ainoa moitittava asia oli paluulennon kohtuuttoman pitkä7 h transit aika Amsterdamissa; transit aika ei saisi mielellään olla 3-4-tuntia pitempi. Opas oli loistava ja kaikki asiat hoituivat ilman ongelmia. Samoin paikallisoppaat asiansaosaavia .
Date published: 2023-02-15
Rated 4 out of 5 by from Kantaväestöön kuuluvan heimoyhteisön vieraana oleminen. Olin tyytyväinen matkan suunniteltuun sisältöön.
Date published: 2022-12-11
Rated 5 out of 5 by from Matka täytti kaikki odotukseemme ja ylittikin. Olimme erittäin tyytyväisiä, paitsi että paluulento oli pahasti myöhässä. Matkakaverini Pirkko on myös samaa mieltä.
Date published: 2022-12-03
Rated 5 out of 5 by from Paljon nähtävää ja koettavaa Palasimme matkalta 3 päivää sitten. Olimme oikein tyytyväisiä; kaikki sujui hyvin ja näimme ja koimme 2 viikon aikana hämmästyttävän paljon. Pieni ryhmä liikkui suhteellisen ketterästi.
Date published: 2022-11-16
 • y_2024, m_6, d_12, h_8
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.42
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_18
 • loc_fi_FI, sid_ECRTR04, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja