Unelmien Ecuador ja Galapagossaaret

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Unelmamatka, jolla risteillään Galapagossaarilla, yövytään ekolodgessa Amazonin sademetsässä ja tutustutaan kulttuurihistoriaan Quitossa ja Otavalossa.

Lisälähtö

Matka alkaa Ecuadorin pääkaupungista Quitosta, jossa katselemme hyvin säilynyttä vanhaakaupunkia, joka kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Yövymme Amazonin sademetsässä ekolodgessa, josta käsin teemme kävelyretkiä sademetsään ja vierailemme intiaanikylässä. Otavalossa käymme alkuperäisasukkaiden jälkeläisten muodostaman yhteisön luona, joka on erikoistunut maanviljelykseen ja käsitöihin. He ovat lisäksi taitavia soittamaan panhuilua, joka on tyypillinen soitin Andien vuoristoalueella. 

Ihmeellisiin Galapagossaariin tutustumme risteillen pienellä ja mukavalla risteilyaluksella. Pääsemme näkemään Galapagossaaret mereltä ja maalta käsin. Lähde Albatros Travelin mukaan tutustumaan Tyynenmeren kruununjalokiveen!

Max. 15 osallistujaa ryhmässä

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka, Risteily, Albatros Aktiivi

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Kyllä

 • Valuutta US dollarit

Päiväohjelma
Päivä 1 Helsinki – Quito – Otavalo. Quitsaton aurinkokello päiväntasaajalla.
Päivä 2 Otavalo. Paikalliset intiaaniyhteisöt, kraatterijärvi ja markkinat.
Päivä 3 Otavalo – Amazonia. Iltakävely sademetsässä.
Päivä 4 Amazonia. Vaellusretki sademetsässä ja vierailu intiaanikylässä.
Päivä 5 Amazonia – Papallacta Andien vuoristossa. Sademetsän kolibrit ja kuumat lähteet.
Päivä 6 Papallacta – Quito. Kaupunkikävely Quitossa ja Guayasamin-museo.
Päivä 7 Quito – Galápagos. Lento Galapagossaarille. Majoittuminen alukselle ja Galapagossaarten infokeskus.
Päivä 8 Galápagos. Española – liemikilpikonnia, merileijonia ja lintuja.
Päivä 9 Galápagos. Vihreää hiekkaa, rauskuja ja galapagosinpingviinejä.
Päivä 10 Galápagos. Santiago ja Bartolomé – vaikuttavia laavamaisemia.
Päivä 11 Galápagos – Guayaquil. Santa Cruz – jättiläiskilpikonnia. Lento Guayaquiliin. Kaupunkikierros ja kotimatka.
Päivä 12 Saapuminen Helsinkiin

Hotelli

Hotellimme

Alla on esimerkkejä hotelleista, joita käytämme tällä matkalla. Hotellit ovat nämä tai vastaavat.  Vahvistamme hotellit yhteystietoineen aina lentolippujen mukana.

Hosteria Hacienda Pinsaqui

 • 30 huonetta
 • Vastaanotto auki vuorokauden ympäri
 • Ravintola
 • Baari
 • Wi-fi (maksuton)

Hacienda Pinsaqui on espanjalainen tila 1600-luvulta, jossa asuminen on jo itsessään elämys. Hacienda sijaitsee Otavalon ulkopuolella, Imbabura-tulivuoren juurella ja on kauniin puutarhan ympäröimä. Hevoset kuljeskelevat ja laiduntavat alueella. Paikan omistajat ovat ylpeitä hevosten kasvattajia, ja heidän viihtyisässä baarissaan voimme nähdä kuvia hevosista ja palkinnoista, joita he ovat voittaneet vuosien varrella. Aamiainen syödään hotellin ravintolassa, ja siellä on mahdollista nauttia myös laadukas illallinen. Haciendassa on useita tilavia huoneita, joiden takat sytytetään iltaisin ja joiden tunnelma on täysin ainutlaatuinen. Hotellin yhteisissä tiloissa on käytössä ilmainen WiFi, valitettavasti yhteys on melko huono.

Lue lisää hotellista:
http://www.haciendapinsaqui.com/
(Albatros Travel ei vastaa yhteistyökumppanin kotisivujen ylläpidosta tai sisällöstä.)

Huoneet
Tilavat huoneet on sisustettu samaan tyyliin kuin muukin hacienda. Huoneissa on kaksi erillistä vuodetta tai parivuode sekä takka tai sähkölämmitin, jottei yöllä tule kylmä. Tallelokero sijaitsee vastaanotossa.

Finch Bay Hotel (tai vastaava)- Galapagos

 • 27 huonetta
 • ravintola
 • Baari
 • uima-allas
 • Wi-Fi (maksuton)
 • Kuntosali ja spa

Hotelli 

Elegantti hotelli, joka sijaitsee Santa Cruzin saaren etelärannikolla. Hotelli sijaitsee rannalla. Hotellissa on uima-allas, ravintola, baari, kuntosali ja spa (maksullinen). Kaikkialla hotellissa on maksuton Wi-Fi.

Huoneet

Tilavat huoneet, joissa parivuode tai kaksi erillistä vuodetta. Kaikista huoneista on käynti terassille, ilmastointi, tallelokero, hiustenkuivain ja ilmainen Wi-Fi.

Hotellin kotisivut:
https://www.finchbayhotel.com/  

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston ylläpidosta tai sisällöstä).

Termas de Papallacta

 • 32 huonetta
 • Vastaanotto avoinna 24/7
 • Ravintola
 • Baari
 • 5 erikokoista ja eri lämpötilojen allasta, joissa on mm. vesihierontaa
 • 1 kylmävesiallas
 • Maksuton Wi-Fi

Viehättävä hotelli sijaitsee Andien vuoristossa ainutlaatuisen páramo-ekosysteemin ympäröimänä. Hotelli tunnetaan sen geotermisistä altaista, jotka ovat  nautinto keholle ja sielulle. Alueella on viisi geotermistä allasta ja yksi kylmäallas, jotka ovat vapaasti hotellin asiakkaiden käytössä (spa-hoidot ovat maksullisia).

Hotellin ympärillä on useita luontopolkuja, joita pitkin on mukava tutustua lähiympäristöön. Hotellissa on ravintola ja baari.

Lue lisää hotellista: http://www.termaspapallacta.com/
(Albatros Travel ei vastaa yhteistyökumppanin kotisivujen ylläpidosta tai sisällöstä.)

Huoneet
Viehättävät ja tilavat huoneet on varustettu lattialämmityksellä, puhelimella, tallelokerolla ja kirjoituspöydällä. Huoneissa on ilmainen WiFi. Kaikissa huoneissa on oma kylpyhuone, jonka varustukseen kuuluu hiustenkuivain.

Itamandi Eco Lodge

 • 19 huonetta
 • Vastaanotto auki 24/7
 • Ravintola
 • Baari
 • Uima-allas

Viehättävässä Itamandi Eco Lodgessa on 19 mukavaa huonetta. Lodge sijaitsee joen rannassa sademetsän ympäröimänä. Lodge on rakennettu niin, että se on harmoniassa ympäristönsä kanssa ja pyrkii säilyttämään herkkää luontoa. Katetut kävelysillat yhdistävät huoneet yhteisiin tiloihin.

Ateriat nautitaan viihtyisässä ravintolassa, ja ruoka valmistetaan tuoreista paikallisista raaka-aineista. Baari sijaitsee avaran taivaan alla ja siellä myydään tuorepuristettuja mehuja sekä muita virkistäviä juomia. Uima-allasalueella on lepotuoleja.

Lue lisää lodgesta:

http://itamandi.com/
(Albatros Travel ei vastaa yhteistyökumppanin kotisivujen ylläpidosta tai sisällöstä.)

Huoneet
Huoneet ovat viihtyisiä ja ne on sisustettu rustiikkiin tyyliin, joka sopii ympäristöön. Näkymä sademetsään tai joelle. Kaikissa huoneissa on oma kylpyhuone.

M/Y Solaris

M/Y Solaris on moderni risteilyalus (rakennettu vuonna 2019), jossa on tilaa 16 matkustajalle. Risteilyaluksessa on 11 hyttiä, ja hytit sijaitsevat joko pää- tai yläkannella. Kaikissa hyteissä on ikkuna. Viihtyisissä yhteisissä tiloissa sekä sisällä että ulkona on mukava rentoutua ja katsella maisemia. Aluksella on ravintola, baari ja pieni lounge-alue sekä aurinkokansi. 

Lue lisää:
https://yachtsolaris.com/
(Albatros Travel ei vastaa yhteistyökumppanin kotisivujen ylläpidosta tai sisällöstä.)

Klikkaa kuvaa nähdäksesi sen suurempana

Kuvagalleria

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
5.998€
Helsinki
Muutama paikka jäljellä
5.998€
Helsinki
Täynnä
Huom. Lue lisätietoja täältä.
5.998€
Helsinki
5.998€
Helsinki
Täynnä
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki – Quito – Otavalo. Quitsaton aurinkokello päiväntasaajalla.

Lennämme Quitoon, Ecuadorin pääkaupunkiin. Saavuttuamme Quitoon ajamme Otavaloon, jossa yövymme. Otavalo sijaitsee Andien vuoristossa. Asukkaat ovat pääasiassa intiaaneja, Ecuadorin alkuperäisasukkaiden jälkeläisiä. Matkan varrella pysähdymme katsomaan Quitsaton aurinkokelloa, joka sijaitsee päiväntasaajalla. Päiväntasaajalla on Ecuadorissa hyvin erityinen asema: maa on nimetty päiväntasaajan mukaan (esp. ecuador) ja linja kulkee läpi Cayambe-tulivuoren, joka on korkein ja ainoa lumipeitteinen kohta koko päiväntasaajalla. Matkalla Otavaloon ohitamme Cayambe-tulivuoren läheltä.

Yöpyminen Otavalossa.

Päivä 2
Otavalo. Paikalliset intiaaniyhteisöt, kraatterijärvi ja markkinat.

Tänään käymme tutustumassa paikallisiin intiaaniyhteisöihin. Intiaanit ovat erikoistuneet maanviljelykseen ja moniin erityyppisiin käsitöihin, kuten esim. kudontaan. Jokaisella kylällä on omat kuvionsa, jotka kudotaan vaatteisiin. Monet tunnistaa päähineistä. Vierailemme muusikkoperheen luona. He näyttävät meille, kuinka he valmistavat panhuiluja, sekä esittelevät myös muita Andien seudun instrumentteja. Seuraava kohteemme on Cotacachi-Cayapasin kansallispuisto, jossa sijaitsee kaunis, smaragdinvihreä kraatterijärvi Cuicocha. Teemme vaellusretken kraatterille. Pääsemme nauttimaan upeista näkymistä järvelle ja ympäröiville vuorille. Pysähdymme Cotacachin kylässä, joka tunnetaan nahkatuotteistaan. Ehdit hyvin ostaa matkamuistoja, kun käymme paikallisilla intiaanimarkkinoilla: myytävänä on kudonnaisia, keramiikkaa, koruja, puutöitä ja paljon muuta.

Yöpyminen Otavalossa.

Päivä 3
Otavalo – Amazonia. Iltakävely sademetsässä.

Otamme kurssin kohti Amazoniaa, joka sijaitsee Ecuadorin itäosassa ja jossa elää puolet maan nisäkkäistä. Kyse on Amazonin sademetsän osasta, jossa on helpoin liikkua. Metsässä viihtyy yli 500 lintulajia, perhosia ja apinoita. Tiedossa on hieno ajomatka läpi vuorten. Teemme pysähdyksiä matkan varrella, kunnes saavumme lämpimälle ja hedelmälliselle alangolle. Iltapäivän aikana saavumme Tenaan, jossa kanootit odottavat. Viimeiset 20 min matkaa tehdään kanoottien kyydissä. Majoitumme ekolodgeen. Ennen illallista lähdemme iltakävelylle tiheään sademetsään. Taskulampuin ja kumisaappain varustautuneina suuntaamme sademetsään lodgen lähistölle. Aistit terävöityvät, kun on pimeää, ja nopeasti huomaamme, että tähän aikaan vuorokaudesta metsässä käy vipinä. Taskulampun avulla havaitsee helposti hämähäkkejä, sammakoita, kummitussirkkoja ja muita pienikokoisia lajeja. Kävelyretken jälkeen syömme yhteisen illallisen.

Yöpyminen Amazonin sademetsässä.

Päivä 4
Amazonia. Vaellusretki sademetsässä ja vierailu intiaanikylässä.

Mikäli sää sallii, teemme varhain aamulla lyhyen kanoottiretken paikkaan, jonne papukaijat kokoontuvat syömään mineraalipitoista mutaa. Se auttaa niiden ruoansulatusta käsittelemään syödyt hedelmät ja siemenet. Puiden latvustoissa on usein satoja lintuja odottamassa tilaisuutta lentää alas ja syödä mutaa. Kanoottiretken jälkeen syömme tukevan aamiaisen, jotta jaksamme lähteä kohti päivän muita seikkailuja.

Seuraavana on vuorossa 2 tunnin viidakkovaellus sademetsässä. Paikallinen luonto-opas kertoo, miten metsän kasveja voi hyödyntää. Näemme erilaisia hyönteisiä, lintuja ja – jos olemme onnekkaita – myös liskoja.

Ehdimme levähtää ja lounastaa lodgessa ennen vierailuamme kichwa-heimon luona. Kichwat esittelevät meille elämäntapaansa ja kuinka he ovat vuorovaikutuksessa sademetsän kanssa. Saamme tilaisuuden maistaa fermentoidusta maniokista valmistettua juomaa.

Yöpyminen Amazonin sademetsässä.

Päivä 5
Amazonia – Papallacta Andien vuoristossa. Sademetsän kolibrit ja kuumat lähteet.

Siirrymme kanooteilla Arajuna-sillalle, jonka luota jatkamme bussilla Andien vuoristossa sijaitsevaan Papallactaan. Matkalla pysähdymme Guango Lodgessa, joka sijaitsee sademetsäalueella, jossa voi nähdä kolibreja hyvin läheltä – jopa 14 eri lajia. Papallacta sijaitsee kauniilla paramó-ekosysteemin alueella 3 300 metrin korkeudessa. Täällä kasvillisuus on niukkaa, ja näkymät ovat kuin toisesta maailmasta. Majoitumme Hotel Termas Papallactaan, jolla on omia kuumia lähteitä ja laaja polkuverkosto – voit tehdä poluilla kävelyretkiä omaan tahtiisi. Vietämme iltapäivän hotellilla, jossa voit vapaasti valita rentoutumisen ja lähiympäristöön tutustumisen väliltä.

Päivä 6
Papallacta – Quito. Kaupunkikävely Quitossa ja Guayasamin-museo.

Tänään tutustumme Ecuadorin pääkaupunkiin Quitoon. Quito on jakautunut kahteen osaan: moderniin ja historialliseen. Keskitymme historialliseen osaan, joka on päässyt myös Unescon maailmanperintökohteeksi ja jota hallitsevat Espanjan siirtomaakauden aikaiset palatsit, rakennukset ja vaikuttavat kirkot. Aloitamme kaupunkikävelyn keskusaukiolta, Plaza de la Independencialta, jolla sijaitsee kaupungin katedraali. Yksi kohokohdista on jesuiittojen perustama kirkko La Campaña, jonka koristeluun on käytetty monta tonnia lehtikultaa. Päätämme kierroksen vierailuun El Panecillolla, joka on korkea kukkula keskellä kaupunkia. Sieltä on hienot näkymät yli vanhankaupungin ja jopa lähes 5 000 m korkealle Pichincha-tulivuorelle saakka.

Käymme vielä Quiton kauneimmassa museossa, joka toimii kuuluisan taiteilijan Oswaldo Guayasaminin talossa. Esillä on laaja kokoelma hänen teoksiaan sekä tasokasta intiaanitaidetta.

Yöpyminen Quitossa.

Päivä 7
Quito – Galápagos. Lento Galapagossaarille. Majoittuminen alukselle ja Galapagossaarten infokeskus.

Tänä aamuna nousemme varhain, sillä edessä on neljän tunnin lento Galapagossaarille. Laskeudumme San Cristobaliin. Bussi vie meidät satamaan, josta siirrymme zodiac-kumiveneillä risteilyaluksellemme M/Y Solarisille. Asetumme hytteihimme ja nautimme lounaasta.

Syötyämme vierailemme saariryhmän infokeskuksessa. Galapagos Interpretation Centerissä saamme hyvän käsityksen siitä, mikä meitä odottaa tulevien päivien tutkimusmatkalla. Keskus esittelee eläinten, kasvien ja ihmisten elämää Galapagossaarilla. Uusilla näkökulmilla varustautuneina palaamme takaisin alukselle ja nautimme mukavasta illasta yhdessä.

Lounas , illallinen ja yöpyminen aluksella.

Päivä 8
Galápagos. Española – liemikilpikonnia, merileijonia ja lintuja.

Españolan saaren koillisrannikolla sijaitsee Gardner Bay, joka on upea paikka turkoosista merestä nauttimiseen ja riutoilla elävien värikkäiden kalojen ihailuun. Saamme tilaisuuden snorklata rinta rinnan liemikilpikonnien kanssa tai tarkkailla legendaarisia merileijonia. Valkohiekkainen ranta on myös tärkeä pesintäpaikka kilpikonnille.

Aluksella nautitun lounaan jälkeen suuntamme Punta Suareziin, joka niin ikään sijaitsee Españolan saarella. Tällä kallioisella alueella elää monia vaikuttavia merilintuja. Etelärannikon korkeat rantakalliot tarjoavat upeat näkymät: liiteleviä merilintuja ja merivettä, joka puristuu kalliossa olevien kolojen läpi kauniina muodostelmina.
 
Aamiainen, lounas, illallinen ja yöpyminen aluksella.

Päivä 9
Galápagos. Vihreää hiekkaa, rauskuja ja galapagosinpingviinejä.

Punta Cormorantin niemimaa muodostaa Floreanan saaren pohjoiskärjen. Saari on muodostunut kilpitulivuoresta, jota peittää kuiva trooppinen metsä (palisanteri). Maihin noustessamme pieni joukko galapagosinmerileijonia toivottaa meidät tervetulleiksi. Merenrannan vihreä hiekka sisältää runsaasti lasimaista oliviinia, joka on peräisin ympäröivistä tulivuorista. Hiekka ”meidän rannallamme” niemimaan eteläreunalla sisältää myös hienompaa valkoista korallihiekkaa, joka tuntuu sileältä jalkojen alla. Papukaijakalat ovat jauhaneet sen huolella ja hioneet elävien korallien kalkkipitoista luustoa. Hyvällä onnella voi nähdä rauskuja, jotka tykkäävät hautautua hiekkapohjaan. Vuoden ensimmäisten kuukausien aikana liemikilpikonnat nousevat täällä maihin ja hautaavat munansa rannalle.

Otamme nyt kurssin kohti Post Office Bayta, josta voit lähettää lomaterveiset ja rentoutua. Galapagosinmerileijonien, liemikilpikonnien ja meksikonlehmärauskujen lisäksi saatamme nähdä galapagosinpingviinejä. Tämä on nimittäin saariryhmän kaakkoisosassa ainoa paikka, jossa elää pingviinejä. Tutustu omaan tahtiisi vedenalaiseen kraatterikehään joko kumiveneellä tai kajakilla Baroness Lookoutin ympäristössä. Rannikko näyttää täällä paratiisimaiselta. Kenties juuri siitä syystä yksi Floreanan ensimmäisistä uudisasukkaista, eksentrinen paronitar ja Galapagossaarten keisarinnaksi julistautunut Eloisa von Wagner Bosquet, rakennutti talonsa tänne. Paronittaren ja yhden hänen rakastajansa katoaminen oli ensimmäinen tapahtuma Floreanan salaperäisten katoamisten ja kuolemantapausten sarjassa 1930-luvulla. Matkanjohtaja kertoo tapahtumista lisää.

Aamiainen, lounas ja illallinen sekä yöpyminen aluksella.

Päivä 10
Galápagos. Santiago ja Bartolomé – vaikuttavia laavamaisemia.

Aamupäivällä käymme Sullivan Bayssä Santiagon saarella. Kyseessä on hyvin ainutlaatuinen paikka. Suurin nähtävyys on musta laavavirta, joka ulottuu alas saaren rantaan saakka. Laava on purkautunut yli 100 vuotta sitten, mutta näyttää yhä siltä kuin purkaus olisi tapahtunut eilen, tosin pienet sitkeät kasvit ovat jo valtaamassa laavakenttää. Astuminen laavan päälle on kuin astuisi kuuhun. Jos olet kiinnostunut geologiasta ja tulivuorista, tämä on yksi maailman kiinnostavimmista paikoista.

Iltapäivällä vuorossa on Bartolomé, joka tunnetaan Galapagossaarten ”lippulaivana”, mikä ei ole ollenkaan liioiteltua. Pikkuinen saari on Galapagosin karun kauneuden synonyymi. Suuntaamme saaren huipulle, josta on näkymät merenalaiselle tulivuorelle. Alhaalla meressä näkee usein valkopilkkahaiden parvia, ja tammikuusta maaliskuuhun merikilpikonnat pesivät saarella.

Aamiainen, lounas ja illallinen sekä yöpyminen aluksella.

Päivä 11
Galápagos – Guayaquil. Santa Cruz – jättiläiskilpikonnia. Lento Guayaquiliin. Kaupunkikierros ja kotimatka.

Täydellisen päätöksen vierailulle Galapagossaarilla saamme Santa Cruzin saarella, jossa sijaitsee kiehtovien jättiläiskilpikonnien valtakunta. Kumisaappaat (lainataan paikan päällä) jalassa voimme liikkua mutaisella alueella, jolla kilpikonnat elävät. Saatamme päästä näkemään konnia varsin läheltä!

Seuraavaksi alus suuntaa Baltran saarelle. Meidät kuljetetaan lentokentälle, ja lennämme takaisin manterelle Guayaquilin kaupunkiin, joka on Ecuadorin suurin kaupunki. Asukkaita kaupungissa on noin 3,8 miljoonaa. Guayaquilin perusti valloittaja Francisco de Orellana vuonna 1538. Nimen kaupunki on saanut Guayas-joesta, jonka rannalla se sijaitsee lähellä paikkaa, jossa joki virtaa Tyyneenmereen. Teemme lyhyen kaupunkikierroksen ja katselemme lähemmin historiallista kaupunginosaa Las Peñasia, jossa näkee, kuinka varakas kaupunki on siirtomaa-aikana ollut.

Iltapäivän päätteeksi ajamme lentokentälle. On aika palata kotiin.

Päivä 12
Saapuminen Helsinkiin

Galápagossaaret

Saaret sijaitsevat n. 1 000 km länteen Etelä-Amerikan rannikolta. Niitä pyyhkii kylmä Humboldtin merivirta, joka säännöllisesti lämpenee ja muuttuu El Niñoksi kutsutuksi luonnonilmiöksi. El Niño vaikuttaa voimakkaasti ilmastoon monessa maailmankolkassa. Ravinteikas, kylmä vesi on peräisin Antarktikselta saakka ja sisältää paljon happea. Runsas happi ja ravinteet luovat perustan saarten ainutlaatuiselle kasvi- ja eläinmaailmalle.

Charles Darwin saapui Galapagossaarille 1835 Beagle-aluksellaan. Hän löysi luontotutkijan paratiisin: hämmästyttäviä luonnonilmiöitä, jättiläisrapuja, petolintuja, merileijonia, jättiläiskilpikonnia ja merileguaaneja, joita saattoi tarkkailla alle metrin päästä. Lajien ulkonäkö ja käyttäytyminen vaihteli saarelta toiselle huolimatta siitä, että ne näyttivät olevan peräisin samasta alkumuodosta. Darwin käytti vuosia havaintojensa pohtimiseen. Lopputuloksena oli Darwinin pääteos Lajien synty.

Tällä risteilyllä pääsemme yhtä lähelle upeita merilintuja, merileijonia, pelikaaneja, merileguaaneja ja kilpikonnia kuin Darwin aikoinaan. Oleskelu kiehtovilla saarilla on luonnonhistoriasta kiinnostuneelle matkailijalle epäilyksettä suurin luontoelämys, mitä koko Etelä-Amerikka pystyy tarjoamaan.

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 5.998€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
1.498€
Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki – Quito/Guayaqil – Helsinki (välilaskut) ja Quito – Galápagos-saaret – Guayaqil turistiluokassa
 • Majoitukset 10 yötä keskitason hotelleissa ja M/Y Galápagos Solaris -aluksella jaetussa kahden hengen huoneessa/hytissä
 • Aamiaiset, 5 lounasta (päivinä 4 ja 7-10) ja 6 illallista (päivinä 3-4 ja 7-10)
 • Retket, kansallispuistomaksut ja kuljetukset ohjelman mukaan
 • Suomalainen matkanjohtaja, 
 • Verot ja viranomaismaksut

Matkan ennakkomaksu on 800€/hlö.

Hintaan ei sisälly
 • Yhden hengen huoneen ja hytin lisämaksu
 • Muut ruokailut ja juomat matkan aikana
 • Juomarahat noin 60 USD (yhteensä) maaosuudella ja 35 USD/hlö/päivä risteilyllä

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Käsi sydämellä

Käsi sydämellä

Kun on kyse matkasta, jonka teemana on luonto ja eläinmaailma, emme koskaan voi taata, että näemme kaikki eläimet, jotka mainitaan ohjelmassa. Galapagossaarilla mahdollisuudet ovat kuitenkin normaalia paremmat.

Hyvä tietää

Pakkauslista

 • Pienehkö reppu tai kassi retkiä varten (Kun Galápagossaarilla noustaan maihin, vesi saattaa ulottua polveen saakka. Tästä syystä mukaan kannattaa ottaa vesitiivis reppu.)
 • Uima-asu (pyyhettä ei tarvitse tuoda mukana)
 • Hyvät kengät kävelyretkiä varten
 • Snorklausvälineet (aluksella on varusteita, mutta omatkin voi ottaa mukaan)
 • Sandaalit/käytännölliset jalkineet (esim. urheilusandaalit) jotka kestävät kastumista, kun maihin noustessa astutaan veteen
 • Tuulitakki ja neule, sillä vuoristossa voi iltaisin olla viileää
 • Hyönteiskarkotetta ja sadetakki sademetsässä oleskelua varten
 • Aurinkovoidetta, auringolta suojaava päähine ja/tai aurinkolasit
 • Kesävaatteita (puuvillaa) risteilyä varten
 • Kiikarit
 • Taskulamppu

Yöpymiset

Otavalo 2 yötä, Amazonia 2, Papallacta 1, Quito 1 ja Galápagossaaret, M/Y Solaris 4.

Vahvistamme hotellit yhetystietoineen matkadokumenttien mukana, viimeistään viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

 

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 10 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Risteilyreitti

Risteilyaluksen reitti voi vaihtua esim. tuuli- ja sääolosuhteiden takia. Matkan sisältö ei muutu, mutta ohjelman järjestys voi vaihtua.

Fyysinen kunto ja vuoristotauti

Normaali fyysinen kunto on edellytys osallistumiselle tälle matkalle. Osallistujalla ei saa olla ongelmia keuhkojen tai sydämen kanssa ja osallistujan tulee pystyä kävelemään normaalisti. 

Kun oleskellaan yli 2 500 m korkeudessa, vuoristotaudin riski on olemassa. Vuoristotaudin oireita ovat päänsärky, huimaus ja hengästyminen. Mikäli oireet eivät mene ohi tai pahenevat, osallistujan tulee siirtyä välittömästi matalampaan korkeuteen. Korkealla on tärkeää juoda 3–5 litraa vettä päivässä. Vuoristotautiin on olemassa lääkkeitä, joita voi ottaa myös ennaltaehkäisevästi. Suosittelemme, että osallistujat keskustelevat lääkärinsä kanssa mahdollisuuksista ennen matkalle lähtöä.

Matkan aikana käymme seuraavissa yli 2 500 m korkeudessa sijaitsevissa paikoissa:

Quito: 2 800 m
Otavalo: 2 600 m
Papallacta: 3 300 m

Lisää tietoa Ecuadorista

Täällä on lisää tietoa Ecuadorista: https://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/etela-amerikka/ecuador

Lue lisää mm. ilmastosta ja säästä, aikaerosta, juomarahoista ja tarkista, tarvitsetko passin tai rokotuksia.

Yleistä matkustustietoa

Turvallinen matkakokemus

Haluamme, että tunnet olosi turvalliseksi Albatros-matkallasi. Aina siitä alkaen kun varaat matkasi, siihen saakka kun palaat kotiin monta kokemusta rikkaampana – siitäkin huolimatta, että maailmassa on koronavirusta. Tätä ajatellen olemme koonneet tietoa ja ohjeita, kuinka minimoida tartuntariski matkalla. Kuitenkin niin, että voit myös nauttia matkastasi ja sen suomista elämyksistä. Näihin toimiin kuuluu mm. seuraavaa:

 • Kaikki matkanjohtajamme ovat sertifioituneet WHO:n ohjeistusten mukaisesti tartuntojen minimoimiseksi.
 • Edellytämme kaikkia yhteistyökumppaneitamme matkakohteissa kiinnittämään erityistä huomiota siivoukseen ja puhtaanapitoon.
 • Tiedotamme kaikkia asiakkaitamme matkavakuutuksen tärkeydestä sekä siitä, miten minimoida tartuntariski.

 

Lue lisää täältä

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Pidennä matkaasi

Matkan pidennys

Tyyppi Pidennä matkaasi
Kesto 4 päivää
Hinta 2.798€
Kolmen yön matkanpidennys korkeatasoisessa hotellissa Galapagossaarilla

Voit pidentää lomaasi kolmella yöllä Galapagossaarilla. Mielenkiintoinen ja kattava ohjelma vie paikkoihin, joissa et ole vielä käynyt.

Päivä 11 (kiertomatkan viimeinen päivä) Galápagos. Santa Cruz – kahvia, sokeriruokoa ja rannat Playa Brava ja Playa Mansa.

On tullut aika hyvästellä muut ryhmäläiset ja lähteä seikkailemaan osaavien paikallisten mukaan. Ohjelmassa on vierailu paikallisella kahvitilalla ja sokeriruokoplantaasilla, jotka sijaitsevat 300 metrin korkeudessa. Täällä keskilämpötila on noin 22 astetta kiitos merivirtojen, jotka kulkevat saarten ohi. Ne tekevät ilmastosta täydellisen erityisesti kahvipapujen viljelyyn. Opit kahvin viljelystä, sadonkorjuusta ja esikäsittelystä. Vierailun päätteeksi nautitaan herkullinen lounas.

Seuraavaksi vuorossa on Puerto Ayora ja käynti Tortugalahdessa: valkohiekkainen ranta ja turkoosinsinistä vettä. Perille päästäkseen on käveltävä n. 45 minuutin matka läpi kaktusmetsän. Lahden pohjukassa on kaksi rantaa: Playa Brava, joka tunnetaan mainiona surffauspaikkana, sekä Playa Mansa, joka muistuttaa uima-allasta, jota ympäröi valkoinen hiekka. Täällä on hyvät snorklausmahdollisuudet. Mangrovealueella voi nähdä esim. erivärisiä rapuja, pelikaaneja, tiikerihaita ja tyypillisiä merileguaaneja sekä kilpikonnia, joita elää vain Galapagossaarilla.

Lounas sisältyy matkan hintaan.

Päivä 12 ja 13 Galápagos. Santa Cruz – asumaton Seymour ja South Plaza, mahdollisuus snorklata merileijonien kanssa.

Seuraavien kahden päivän aikana ohjelmassa on kaksi retkeä (järjestys määräytyy paikallisten olosuhteiden mukaan), jotka suuntautuvat asumattomilla Seymorille ja South Plazalle.

Toinen retkistä tehdään Seymorille, pienelle asumattomalle luodolle, joka on monelle kuin Galapagossaarten ruumiillistuma. Kyse on aidosta luonnon paratiisista, jossa elää valtavasti merilintuja. Saat ainutlaatuisen mahdollisuuden päästä näkemään läheltä saaren kuuluisia keulakuvia: sinijalkasuulia, fregattilintuja, galapagosinmerileijonia ja harvinaisempia leguaaneja.

Seuraavaksi on aikaa tutustua yhteen suosituimmista snorklauspaikoista, Mosquera Isletiin, joka sijaitsee Pohjois-Seymorin ja Baltran välissä. Täällä on mahdollisuus uida yhdessä legendaaristen galapagosinmerileijonien kanssa, sillä tällä rannalla elää koko saariryhmän suurin merileijonayhdyskunta.

Toinen retki suuntautuu asumattomalle South Plazalle. Tätä tilaisuutta ei kannata hukata! South Plaza on toki pieni, mutta tunnelma on aivan toisenlainen kuin muualla. Samalla saari on Galapagossaarten arkkityyppi suurine merileijonakantoineen (toiseksi eniten koko saariryhmässä) ja merilintuineen. Silmiinpistävin asia on kuitenkin yhdenmukaisuus Jurassic Parkin kanssa, sillä täällä on sekä meri- että maaleguaaneja runsaasti. Varo kävellessäsi, ettet kompastu niihin katsellessasi eksoottisia, kauniita ja valtavia viikunakaktuspuita.

Toinen retkistä jatkuu ruoanlaiton merkeissä ravintola Bahia Marissa. Kokki valmistaa perinteisen herkullisen kalacevichen silmiesi alla. Sitten pääset nauttimaan herkullisesta ilta-ateriasta ennen kuin palaat hotelliin.

2 x aamiainen, 2 x lounas ja 1 x päivällinen.

Päivä 14 Charles Darwin -tutkimusasema ja kotimatka.

Aamupäivällä käydään Charles Darwin -tutkimusasemalla, joka perustettiin alunperin Galapagossaarten tutkimiseen ja säilyttämiseen merkittävänä maailmanluokan kansallispuistona. Tutkimus perustuu luonnollisesti evoluutioteoriaan, mutta myös luonnon säilyttämiseen panostetaan kovasti tuholaisten, matkailun ja vakituisten asukkaiden aiheuttamasta kulutuksesta huolimatta. Nykyään monet paikalliset ovat mukana ja suoraan riippuvaisia Galapagossaarten suojelusta. Tutkimusasemalla on tutkimusosasto, kirjasto ja museo sekä kilpikonnien kuntoutuskeskus. Tutkimusosastolle ei yleisöllä ole pääsyä, mutta museossa saa laajan kuvan Galapagossaarten kilpikonnista.
Seuraavaksi sinut kuljetetaan San Cristobalin lentokentälle. Edessä on lento takaisin manterelle Guayaquilin kaupunkiin, joka on Ecuadorin suurin kaupunki. Asukkaita kaupungissa on noin 3,8 miljoonaa. Guayaquilin perusti valloittaja Francisco de Orellana vuonna 1538. Nimen kaupunki on saanut Guayas-joesta, jonka rannalla se sijaitsee lähellä paikkaa, jossa joki virtaa Tyyneenmereen. Mikäli aikataulu sallii, pääset vielä lyhyelle kaupunkikierrokselle katselemaan lähemmin historiallista kaupunginosaa Las Peñasia, jossa näkee, kuinka varakas kaupunki on siirtomaa-aikana ollut. Sitten onkin aika suunnata Guayaquilin lentokentälle ja palata kotiin.

Aamiainen.

Päivä 15 Saapuminen Helsinkiin.

Kuvia
Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana
Hotelli

Finch Bay 5* (tai vastaava hotelli)

 • 27 huonetta
 • ravintola
 • Baari
 • uima-allas
 • Wi-Fi (maksuton)
 • Kuntosali ja spa

Elegantti hotelli, joka sijaitsee Santa Cruzin saaren etelärannikolla. Hotelli sijaitsee rannalla. Hotellissa on uima-allas, ravintola, baari, kuntosali ja spa (maksullinen). Kaikkialla hotellissa on maksuton Wi-Fi.

Tilavat huoneet, joissa parivuode tai kaksi erillistä vuodetta. Kaikista huoneista on käynti terassille, ilmastointi, tallelokero, hiustenkuivain ja ilmainen Wi-Fi.

Hotellin kotisivut:
https://www.finchbayhotel.com/

Hotelli Galapagoksella on Finch Bay tai vastaava.

 

Hintaan sisältyy

Hintaan sisältyy:

 • Paikallisopas ohjelmassa kuvatuilla retkillä (englantia puhuva)
 • Lento Galapagossaaret – Guayaquil
 • Ohjelman mukaiset retket
 • Majoitus 3 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa
 • 3 x aamiainen, 3 x lounas, 1 x illallinen
 • Lentokenttäverot ja -maksut
Hintaan ei sisälly

Hintaan ei sisälly:

 • Juomat ja muut ateriat
 • Juomarahat (suositus n. 120 USD/henkilö)
 • Kaikki muu, mitä ei ole mainittu kohdassa ”Hintaan sisältyy''
Rated 5 out of 5 by from Monipuolinen elämys Olimme tällä matkalla kaksi viikkoa ja kokemus oli todella monipuolinen. Jokaiseen päivään sisältyi kiinnostavia retkiä ja aktiviteetteja - aikaa löysäilyyn ei juuri ollut. Tämä matka soveltuu aktiiviselle ja suhteellisen kokeneelle matkailijalle, jolla on sopivasti seikkailunhalua ja intoa patikointiin ja luontoon tutustumiseen. Kellunta Arajuna-joen vietävänä keskellä Amazonian sademetsää ja selfiet merileijonien ja leguaanien kanssa olivat kokemuksia vertaansa vailla.
Date published: 2019-12-09
Rated 4 out of 5 by from Unohtumaton kokemus Matka oli upea! Näimme Ecuadorin monet kasvot, kunnioitus sekä alkuperäisikansan että Galapagos saarien asukkaiden luontoa varjelevaan elämäntapaan kasvoi. Matkanjohatajamme Pekka loisti sekä tiedoillaan että lämpimällä ja rauhallisella tavalllan kohdata meitä kaikkia.
Date published: 2019-12-08
Rated 5 out of 5 by from Upea matka Matkan ennakkotiedot vastasivat aika hyvin matkan tapahtumia. Luonnon voimat aiheuttivat muutoksia matkan kulkuun siten että Papallactan kylpylä ja kuumat lähteet jäi kokematta. Amazonin sademetsä, laadukas majoitus siellä sekä vierailu alkuperäis kansan kylässä oli hieno kokemus. Oli mielenkiintoista kuulla heidän elämästään ja nähdä heidän arkisia askareitaan sademetsän keskellä. Päiväntasaajan tarkka sijainti oli myös mielenkiintoista nähdä konkreettisesti. Suurkaupungit Quito ja Guayaquil olivat nähtävyyksiä ja heijastivat maan kulttuuri perinteitä. Galapagossaaret, niiden runsas eläinmaailma ja niiden kokeminen laivasta/veneistä käsin oli upea kokemus. Myös karu luonto, niukka kasvillisuus tulivuoret ja laavakentät olivat vaikuttavia nähtävyyksiä. Paikallis oppaat olivat asioista perillä ja pohjustivat tietoja. Oppaamme oli hyvä ja piti meistä huolta. Tällaisissa matkoissa olisi hyvä että vaihdot suurilla lentokentillä eivät venyisi liian pitkiksi. Pitkän mannerten välisen lennon jälkeen 6 tunnin odotus jatkolennolle on liian pitkä. Matka oli kokonaisuudessaan mielenkiintoinen ja vastasi odotuksia. Terv. Eero ja Kristiina
Date published: 2020-02-29
Rated 4 out of 5 by from Aktiiviloma luonnon keskellä Ohjelma oli todella tiivis, mutta hyvin suunniteltu ja aina onnistuneet kohteet!
Date published: 2019-12-08
Rated 4 out of 5 by from Monipuolinen matka Upea luontomatka, ohjelmaa runsaasti.
Date published: 2019-03-02
Rated 4 out of 5 by from Mielenkiintoinen ohjelma Snorklaus oli huippua❤️
Date published: 2019-03-12
 • y_2021, m_9, d_20, h_20
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.19
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_6
 • loc_fi_FI, sid_ECRTR04, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja

22ECRTR04CFI0502