Unelmien Ecuador ja Galápagossaaret

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Unelmamatka, jolla risteillään Galapagossaarilla, yövytään ekolodgessa Amazonin sademetsässä ja tutustutaan kulttuurihistoriaan Quitossa ja Otavalossa.

Lisälähtö

Matka alkaa Ecuadorin pääkaupungista Quitosta, jossa katselemme hyvin säilynyttä vanhaakaupunkia, joka kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Amazonin sademetsässä yövymme ekolodgessa, josta käsin teemme kävelyretkiä sademetsään ja vierailemme intiaanikylässä.

Otavalossa käymme alkuperäisasukkaiden jälkeläisten muodostaman yhteisön luona, joka on erikoistunut maanviljelykseen ja käsitöihin. He ovat lisäksi taitavia soittamaan panhuilua, joka on tyypillinen soitin Andien vuoristoalueella.

Galápagossaariin tutustumme risteillen pienellä ja mukavalla risteilyaluksella. Pääsemme näkemään Galápagossaaret mereltä ja maalta käsin. Lähde Albatrosin mukana tutustumaan Tyynenmeren kruununjalokiveen!

Max. 15 osallistujaa.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka, Risteily, Albatros Aktiivi

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Kyllä

 • Valuutta US dollarit

Päiväohjelma 12 päivää
Päivä 1
Helsinki – Quito – Otavalo. Quitsaton aurinkokello päiväntasaajalla.
Päivä 2
Otavalo. Paikalliset intiaaniyhteisöt, kraatterijärvi, markkinat ja paikallinen tanssiesitys
Päivä 3
Otavalo – Amazonia. Iltakävely sademetsässä.
Päivä 4
Amazonia. Vaellusretki sademetsässä ja vierailu intiaanikylässä.
Päivä 5
Amazonia – Papallacta Andien vuoristossa. Sademetsän kolibrit ja kuumat lähteet.
Päivä 6
Papallacta – Quito. Kaupunkikävely Quitossa ja Guayasamin-museo.
Päivä 7
Quito – Galápagos. Lento Galapagossaarille. Majoittuminen alukselle ja Santa Cruzin jättiläiskilpikonnat.
Päivä 8
Galápagos. North Seymour ja Mosquera – sinijalkasuulia ja merileijonia.
Päivä 9
Galápagos. Darwin Bay ja Prince Philip’s Steps Genovesan saarella. Punajalkasuulia ja merileijonia.
Päivä 10
Galápagos. Leguaaneja, galapagosinhiirihaukka ja merileijonia South Plazan ja Santa Fen saarilla.
Päivä 11
Galápagos. Kicker Rock ja korallihiekkaranta Witch Hill. Lento Guayaquiliin ja kotimatka
Päivä 12
Saapuminen Helsinkiin

Hotelli

Hotellimme

Alla on esimerkit hotelleista, joita käytämme tällä matkalla. Hotellit ovat nämä tai vastaavat.  Vahvistamme hotellit yhteystietoineen aina matkadokumenttien mukana, viimeistään viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Hosteria Hacienda Pinsaqui

 • 30 huonetta
 • Vastaanotto auki vuorokauden ympäri
 • Ravintola
 • Baari
 • Wi-fi (maksuton)

Hacienda Pinsaqui on espanjalainen tila 1600-luvulta, jossa asuminen on jo itsessään elämys. Hacienda sijaitsee Otavalon ulkopuolella, Imbabura-tulivuoren juurella ja on kauniin puutarhan ympäröimä. Hevoset kuljeskelevat ja laiduntavat alueella. Paikan omistajat ovat ylpeitä hevosten kasvattajia, ja heidän viihtyisässä baarissaan voimme nähdä kuvia hevosista ja palkinnoista, joita he ovat voittaneet vuosien varrella. Aamiainen syödään hotellin ravintolassa, ja siellä on mahdollista nauttia myös laadukas illallinen. Haciendassa on useita tilavia huoneita, joiden takat sytytetään iltaisin ja joiden tunnelma on täysin ainutlaatuinen. Hotellin yhteisissä tiloissa on käytössä ilmainen WiFi, valitettavasti yhteys on melko huono.

Lue lisää hotellista:
http://www.haciendapinsaqui.com/
(Albatros Travel ei vastaa yhteistyökumppanin kotisivujen ylläpidosta tai sisällöstä.)

Huoneet
Tilavat huoneet on sisustettu samaan tyyliin kuin muukin hacienda. Huoneissa on kaksi erillistä vuodetta tai parivuode sekä takka tai sähkölämmitin, jottei yöllä tule kylmä. Tallelokero sijaitsee vastaanotossa.

Termas de Papallacta

 • 32 huonetta
 • Vastaanotto avoinna 24/7
 • Ravintola
 • Baari
 • Pieniä geotermisiä-altaita ja kylmävesialtaita (springs)
 • Maksuton wi-fi

Viehättävä hotelli sijaitsee Andien vuoristossa ainutlaatuisen páramo-ekosysteemin ympäröimänä. Hotelli tunnetaan sen geotermisistä altaista, jotka ovat  nautinto keholle ja sielulle. Alueella on pieniä geotermisiä-altaita ja kylmäaltaita, jotka ovat vapaasti hotellin asiakkaiden käytössä (spa-hoidot ovat maksullisia).

Hotellin ympärillä on useita luontopolkuja, joita pitkin on mukava tutustua lähiympäristöön. Hotellissa on ravintola ja baari.

Lue lisää hotellista: http://www.termaspapallacta.com/
(Albatros Travel ei vastaa yhteistyökumppanin kotisivujen ylläpidosta tai sisällöstä.)

Huoneet
Viehättävät ja tilavat huoneet on varustettu lattialämmityksellä, puhelimella, tallelokerolla ja kirjoituspöydällä. Huoneissa ja yleisissä tiloissa on ilmainen wi-fi. Kaikissa huoneissa on oma kylpyhuone, jonka varustukseen kuuluu hiustenkuivain.

Itamandi Eco Lodge

 • 29 huonetta
 • Vastaanotto auki 24/7
 • Ravintola
 • Baari
 • Uima-allas

Viehättävässä Itamandi Eco Lodgessa on 29 mukavaa huonetta. Lodge sijaitsee joen rannassa sademetsän ympäröimänä. Lodge on rakennettu niin, että se on harmoniassa ympäristönsä kanssa ja pyrkii säilyttämään herkkää luontoa. Katetut kävelysillat yhdistävät huoneet yhteisiin tiloihin.

Ateriat nautitaan viihtyisässä ravintolassa, ja ruoka valmistetaan tuoreista paikallisista raaka-aineista. Baari sijaitsee avaran taivaan alla ja siellä myydään tuorepuristettuja mehuja sekä muita virkistäviä juomia. Uima-allasalueella on lepotuoleja.

Lodgessa ei ole internet/wi-fi yhteyttä. Lodgessa voi maksaa ainoastaan käteisellä.

Lue lisää lodgesta:

http://itamandi.com/
(Albatros Travel ei vastaa yhteistyökumppanin kotisivujen ylläpidosta tai sisällöstä.)

Huoneet
Huoneet ovat viihtyisiä ja ne on sisustettu rustiikkiin tyyliin, joka sopii ympäristöön. Näkymä sademetsään tai joelle. Kaikissa huoneissa on oma kylpyhuone.

M/Y Solaris

M/Y Solaris on moderni risteilyalus (rakennettu vuonna 2019), jossa on tilaa 20 matkustajalle. Risteilyaluksessa on 11 hyttiä, ja hytit sijaitsevat joko pää- tai yläkannella. Kaikissa hyteissä on ikkuna. Viihtyisissä yhteisissä tiloissa sekä sisällä että ulkona on mukava rentoutua ja katsella maisemia. Aluksella on ravintola, baari ja pieni lounge-alue sekä aurinkokansi. 

Lue lisää:
https://yachtsolaris.com/
(Albatros Travel ei vastaa yhteistyökumppanin kotisivujen ylläpidosta tai sisällöstä.)

Klikkaa kuvaa nähdäksesi sen suurempana

Kuvagalleria

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
6.198€
Helsinki
6.198€
Helsinki
Täynnä
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki – Quito – Otavalo. Quitsaton aurinkokello päiväntasaajalla.

Lennämme Quitoon, Ecuadorin pääkaupunkiin. Saavuttuamme Quitoon ajamme Otavaloon, jossa yövymme. Otavalo sijaitsee Andien vuoristossa. Asukkaat ovat pääasiassa intiaaneja, Ecuadorin alkuperäisasukkaiden jälkeläisiä. Matkan varrella pysähdymme katsomaan Quitsaton aurinkokelloa, joka sijaitsee päiväntasaajalla. Päiväntasaajalla on Ecuadorissa hyvin erityinen asema: maa on nimetty päiväntasaajan mukaan (esp. ecuador) ja linja kulkee läpi Cayambe-tulivuoren, joka on korkein ja ainoa lumipeitteinen kohta koko päiväntasaajalla. Matkalla Otavaloon ohitamme Cayambe-tulivuoren läheltä.

Yöpyminen Otavalossa.

Päivä 2
Otavalo. Paikalliset intiaaniyhteisöt, kraatterijärvi, markkinat ja paikallinen tanssiesitys

Tänään käymme tutustumassa paikallisiin intiaaniyhteisöihin. Intiaanit ovat erikoistuneet maanviljelykseen ja moniin erityyppisiin käsitöihin, kuten esim. kudontaan. Jokaisella kylällä on omat kuvionsa, jotka kudotaan vaatteisiin. Monet tunnistaa päähineistä. Vierailemme muusikkoperheen luona. He näyttävät meille, kuinka he valmistavat panhuiluja, sekä esittelevät myös muita Andien seudun instrumentteja. Seuraava kohteemme on Cotacachi-Cayapasin kansallispuisto, jossa sijaitsee kaunis, smaragdinvihreä kraatterijärvi Cuicocha. Teemme vaellusretken kraatterille. Pääsemme nauttimaan upeista näkymistä järvelle ja ympäröiville vuorille. Pysähdymme Cotacachin kylässä, joka tunnetaan nahkatuotteistaan. Ehdit hyvin ostaa matkamuistoja, kun käymme paikallisilla intiaanimarkkinoilla: myytävänä on kudonnaisia, keramiikkaa, koruja, puutöitä ja paljon muuta. 

Tänään koemme myös paikallisen tanssesityksen. Yöpyminen Otavalossa.

Päivä 3
Otavalo – Amazonia. Iltakävely sademetsässä.

Otamme kurssin kohti Amazoniaa, joka sijaitsee Ecuadorin itäosassa ja jossa elää puolet maan nisäkkäistä. Kyse on Amazonin sademetsän osasta, jossa on helpoin liikkua. Metsässä viihtyy yli 500 lintulajia, perhosia ja apinoita. Tiedossa on hieno ajomatka läpi vuorten. Teemme pysähdyksiä matkan varrella, kunnes saavumme lämpimälle ja hedelmälliselle alangolle. Iltapäivän aikana saavumme Tenaan, jossa kanootit odottavat. Viimeiset 20 min matkaa tehdään kanoottien kyydissä. Majoitumme ekolodgeen. Ennen illallista lähdemme iltakävelylle tiheään sademetsään. Taskulampuin ja kumisaappain varustautuneina suuntaamme sademetsään lodgen lähistölle. Aistit terävöityvät, kun on pimeää, ja nopeasti huomaamme, että tähän aikaan vuorokaudesta metsässä käy vipinä. Taskulampun avulla havaitsee helposti hämähäkkejä, sammakoita, kummitussirkkoja ja muita pienikokoisia lajeja. Kävelyretken jälkeen syömme yhteisen illallisen.

Yöpyminen Amazonin sademetsässä.

Päivä 4
Amazonia. Vaellusretki sademetsässä ja vierailu intiaanikylässä.

Mikäli sää sallii, teemme varhain aamulla lyhyen kanoottiretken paikkaan, jonne papukaijat kokoontuvat syömään mineraalipitoista mutaa. Se auttaa niiden ruoansulatusta käsittelemään syödyt hedelmät ja siemenet. Puiden latvustoissa on usein satoja lintuja odottamassa tilaisuutta lentää alas ja syödä mutaa. Kanoottiretken jälkeen syömme tukevan aamiaisen, jotta jaksamme lähteä kohti päivän muita seikkailuja.

Seuraavana on vuorossa 2 tunnin viidakkovaellus sademetsässä. Paikallinen luonto-opas kertoo, miten metsän kasveja voi hyödyntää. Näemme erilaisia hyönteisiä, lintuja ja – jos olemme onnekkaita – myös liskoja.

Ehdimme levähtää ja lounastaa lodgessa ennen vierailuamme kichwa-heimon luona. Kichwat esittelevät meille elämäntapaansa ja kuinka he ovat vuorovaikutuksessa sademetsän kanssa. Saamme tilaisuuden maistaa fermentoidusta maniokista valmistettua juomaa.

Yöpyminen Amazonin sademetsässä.

Päivä 5
Amazonia – Papallacta Andien vuoristossa. Sademetsän kolibrit ja kuumat lähteet.

Siirrymme kanooteilla Arajuna-sillalle, jonka luota jatkamme bussilla Andien vuoristossa sijaitsevaan Papallactaan. Matkalla pysähdymme Guango Lodgessa, jossa voi nähdä kolibreja hyvin läheltä – jopa 14 eri lajia. Papallacta sijaitsee kauniilla paramó-ekosysteemin alueella 3 300 metrin korkeudessa. Täällä kasvillisuus on niukkaa, ja näkymät ovat kuin toisesta maailmasta. Majoitumme Hotel Termas Papallactaan, jolla on omia kuumia lähteitä ja laaja polkuverkosto – voit tehdä poluilla kävelyretkiä omaan tahtiisi. Vietämme iltapäivän hotellilla, jossa voit vapaasti valita rentoutumisen ja lähiympäristöön tutustumisen väliltä.

Päivä 6
Papallacta – Quito. Kaupunkikävely Quitossa ja Guayasamin-museo.

Tänään tutustumme Ecuadorin pääkaupunkiin Quitoon. Quito on jakautunut kahteen osaan: moderniin ja historialliseen. Keskitymme historialliseen osaan, joka on päässyt myös Unescon maailmanperintökohteeksi ja jota hallitsevat Espanjan siirtomaakauden aikaiset palatsit, rakennukset ja vaikuttavat kirkot. Aloitamme kaupunkikävelyn keskusaukiolta, Plaza de la Independencialta, jolla sijaitsee kaupungin katedraali. Yksi kohokohdista on jesuiittojen perustama kirkko La Campaña, jonka koristeluun on käytetty monta tonnia lehtikultaa. Päätämme kierroksen vierailuun El Panecillolla, joka on korkea kukkula keskellä kaupunkia. Sieltä on hienot näkymät yli vanhankaupungin ja jopa lähes 5 000 m korkealle Pichincha-tulivuorelle saakka.

Käymme vielä Quiton kauneimmassa museossa, joka toimii kuuluisan taiteilijan Oswaldo Guayasaminin talossa. Esillä on laaja kokoelma hänen teoksiaan sekä tasokasta intiaanitaidetta.

Yöpyminen Quitossa.

Päivä 7
Quito – Galápagos. Lento Galapagossaarille. Majoittuminen alukselle ja Santa Cruzin jättiläiskilpikonnat.

Tänä aamuna nousemme varhain, sillä edessä on neljän tunnin lento Galápagossaarille. Laskeudumme Baltran saarelle, joka sijaitsee isomman Santa Cruzin kupeessa. Bussi vie meidät satamaan, josta siirrymme lautalla risteilyaluksellemme M/Y Solarisille. Asetumme hytteihimme ja syömme lounasta.

Aloitamme tutustumisen Galápagossaariin Santa Cruzin saarelta, jolla elää kiehtovia jättiläiskilpikonnia. Kumisaappaat (saamme ne paikan päällä) jalassa voimme kävellä mutaisille alueille, joilla kilpikonnat elävät. Meillä on tilaisuus päästä varsin lähelle kilpikonnia.

Huom. aikataulusta riippuen voimme ensin käydä vierailulla kilpikonnien luona, ennen kuin menemme alukselle. Tällöin syömme lounaan maissa.

Päivällinen ja yöpyminen aluksella.

Päivä 8
Galápagos. North Seymour ja Mosquera – sinijalkasuulia ja merileijonia.

North Seymourin saari on pääasiassa tasainen. Se on täydellinen pesimispaikka monille Galápagosin kauniille linnuille. Täällä elää useita fregattilintuja. Näemme komeita koiraita, jotka pullistavat kurkkupussiaan houkutellakseen naaraita. Saatamme nähdä myös kuuluisia sinijalkasuulia. Suulakoirailla on erikoinen keino tehdä vaikutus naaraisiin: ne esittelevät upeita jalkojaan tanssimalla kömpelösti. On hienoa nähdä näitä luonnon näytelmiä lähietäisyydeltä. Saaren rannoilla näkee lisäksi usein merileijonia, jotka surffaavat iloisesti isoilla aalloilla.

Nautimme lounaan aluksella. Sen jälkeen nousemme maihin Mosqueran saarella, joka sijaitsee Baltran ja North Seymourin välissä. Se on pieni saari, jolla on kallioita, riuttoja, koralleja ja ihastuttava hiekkaranta, jonka on valloittanut iso parvi merileijonia. Meille ranta on täydellinen paikka uimiselle ja snorklaukselle. Saarella elää lisäksi iso joukko lintuja, ja kallioilla voi nähdä erilaisia kalliorapuja.

Aamiainen, lounas ja illallinen sekä yöpyminen aluksella.

Päivä 9
Galápagos. Darwin Bay ja Prince Philip’s Steps Genovesan saarella. Punajalkasuulia ja merileijonia.

Genovesan saaren romahtaneessa kraatterissa sijaitsee Darwin Bay, jonka halkaisija on yli 1,5 km ja joka on lähes 200 m syvä. Pieni alue on täynnä yllätyksiä, kun kuljemme pitkin korallihiekkaista rantaa, ylitämme karuja laavamuodostelmia ja puroja, ohitamme vuorovesialtaita ja saavutamme kallioiden huipun. Tässä rauhallisessa ympäristössä jokainen laji on löytänyt oman paikkansa ekosysteemissä häiritsemättä muita. Pikkukuovit ja harmaaviklot etsivät ruokaa aallokosta torkkuvien merileijonien vieressä. Vaikuttavat fregattilinnut ja punajalkasuulat rakentavat pesiään mangrovemetsään, jossa voi nähdä myös kerttuja, darwininsirkkoja ja matkijoita.

Iltapäivällä kohteemme on Prince Philip’s Steps. Ajamme zodiac-kumiveneellä pitkin kalderan itäreunaa, kunnes saavumme 25 m korkean kallioseinämän luo. Jylhä seinämä voi vaikuttaa musertavalta. Joskus olemme nähneet galapagosinmerikarhun tai jonkin merilinnun lepäämässä kallionkielekkeellä. Meidän on noustava maihinnousupaikalta jyrkät portaat ylös kallion laelle, jota palisanteripensaikko hallitsee. Punajalkasuulat käyttävät näitä paikkoja pesimiseen, jotta niiden ei tarvitse rakentaa pesää paljaalle maalle. Kun saapuu kallion reunalle, pensaikko avautuu ja kulkija pääsee nauttimaan huikeista näkymistä, merituulesta ja lukemattomien merilintujen hämmästyttävistä lentotaidoista. Seuraavaksi kuljemme galapagosinnaamiosuulien ohi ja saavumme lopuksi myrskykeijujen pesintäpaikalle. Mikäli olet katsonut tarkkaan, olet ehkä huomannut hyvän suojavärin omaavan suopöllön etsimässä ruokaa.

Aamiainen, lounas ja illallinen sekä yöpyminen aluksella.

Päivä 10
Galápagos. Leguaaneja, galapagosinhiirihaukka ja merileijonia South Plazan ja Santa Fen saarilla.

Tänään teemme unohtumattoman opastetun kävelykierroksen South Plazan saarella, joka on paras paikka nähdä kotoperäisiä maaleguaaneja. Ne ovat sekä kärsivällisiä että valokuvauksellisia poseeraajia. Saatamme nähdä myös ainutlaatuisia merileguaanin ja maaleguaanin sekoituksia.

Noin 20 m korkean kallioseinämän huipulta näkee, miten aallot lyövät alhaalla rantakallioihin. Täällä myrskykeijuparvet ja ruskotiirat esittelevät huikeita lentotaitojaan, ja välillä näyttää siltä, että ne kävelevät aalloilla. Ota kiikari esiin ja koeta bongata suomutropiikkilintu, jonka pyrstö on siro ja pitkä ja joka harrastaa upeita soidintaisteluita. Näillä kallioilla pesii myös kotoperäinen yölokki.

Iltapäivän vietämme Santa Fen saarella, jota pidetään Galápagossaarista vanhimpana. Saarella elää iso joukko merileijonia, jotka eivät pelkää ihmistä – päinvastoin. Santa Fellä on mahdollisuus snorklausretkeen leikkisien merileijonien ja värikkäiden trooppisten kalojen kanssa. Saarella elää lisäksi joitakin Galápagossaarten kotoperäisiä lintuja: galapagosinhiirihaukka sekä matkijalintu

Aamiainen, lounas ja illallinen sekä yöpyminen aluksella.

Päivä 11
Galápagos. Kicker Rock ja korallihiekkaranta Witch Hill. Lento Guayaquiliin ja kotimatka

Syömme aamiaisen aluksella.

Kicker Rock on valtava kallionlohkare vähän matkan päässä rannikosta. Sen vieressä seisoo terävä pylväsmäinen järkäle. Kicker Rock kohoaa n. 150 m korkeuteen ja näyttää yhdeltä puolelta jättimäiseltä kengältä (siitä nimi, joka on suomeksi ”potkijakivi”) ja toisesta suunnasta nukkuvalta leijonalta (siitä espanjankielinen nimi Leon Dormido). Nautimme nähtävyyksistä matkatessamme kohti San Cristobalin saarta. Jos meillä on onnea ja pidämme silmät auki, saatamme nähdä mustekaloja, haikaloja ja vihreitä merikilpikonnia.

Nousemme maihin San Cristobalissa ja lähdemme kohti Witch Hilliä. Tärkein nähtävyys täällä on korallihiekkainen ranta, joka on upea paikka uinnille ja snorklaukselle. Witch Hillin kukkula tarkoittaa tuhkakartion jäänteitä ja se on yksi ensimmäisistä paikoista, joissa Charles Darwin näillä saarilla kävi. Maisemat ovat hienot ja täällä näkee monia lintulajeja, kuten pelikaaneja, sinijalkasuulia ja yölokkeja, sekä merileijonia ja merileguaaneja. Ajoittain laguuni kuivuu kokonaan ja pohjalta löytyy kiteytynyttä suolaa. Puerto Baquerizo Morenon asukkaat keräsivätkin laguunista suolaa.

Voimme toteuttaa päivän ohjelman myös päinvastaisessa järjestyksessä, eli käymme ensin Witch Hillissä.

On tullut aika heittää hyvästit Galápagossaarille! Lähdemme kohti lentokenttää ja lennämme takaisin mantereelle ja Ecuadorin suurimpaan kaupunkiin Guayaquiliin. Kaupungin asukasluku on noin 3,8 miljoonaa. Guayaquilin perusti valloittaja Francisco de Orellana vuonna 1538. Kaupunki on saanut nimensä kaupungin läpi virtaavan Guayasjoen mukaan.

Laskeudumme Guayaquilin lentokentälle, jossa vaihdamme konetta ja kotimatka alkaa.

 

Päivä 12
Saapuminen Helsinkiin

Galápagossaaret

Saaret sijaitsevat n. 1 000 km länteen Etelä-Amerikan rannikolta. Niitä pyyhkii kylmä Humboldtin merivirta, joka säännöllisesti lämpenee ja muuttuu El Niñoksi kutsutuksi luonnonilmiöksi. El Niño vaikuttaa voimakkaasti ilmastoon monessa maailmankolkassa. Ravinteikas, kylmä vesi on peräisin Antarktikselta saakka ja sisältää paljon happea. Runsas happi ja ravinteet luovat perustan saarten ainutlaatuiselle kasvi- ja eläinmaailmalle.

Charles Darwin saapui Galapagossaarille 1835 Beagle-aluksellaan. Hän löysi luontotutkijan paratiisin: hämmästyttäviä luonnonilmiöitä, jättiläisrapuja, petolintuja, merileijonia, jättiläiskilpikonnia ja merileguaaneja, joita saattoi tarkkailla alle metrin päästä. Lajien ulkonäkö ja käyttäytyminen vaihteli saarelta toiselle huolimatta siitä, että ne näyttivät olevan peräisin samasta alkumuodosta. Darwin käytti vuosia havaintojensa pohtimiseen. Lopputuloksena oli Darwinin pääteos Lajien synty.

Tällä risteilyllä pääsemme yhtä lähelle upeita merilintuja, merileijonia, pelikaaneja, merileguaaneja ja kilpikonnia kuin Darwin aikoinaan. Oleskelu kiehtovilla saarilla on luonnonhistoriasta kiinnostuneelle matkailijalle epäilyksettä suurin luontoelämys, mitä koko Etelä-Amerikka pystyy tarjoamaan.

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 6.198€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
1.498€
Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki – Quito/Guayaqil – Helsinki (välilaskut menossa ja paluussa) sekä reittilennot Quito – Galápagossaaret – Guayaquil turistiluokassa
 • Majoitus 6 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa hotelleissa
 • Majoitus 4 yötä jaetussa kahden hengen hytissä M/Y Solaris-aluksella Galápagoksella
 • Aamiaiset päivinä 2-11
 • Lounas päivänä 4 ja päivinä 7-10
 • Illallinen 3-4 ja 7-10
 • Galápagossaarten transitmaksu (USD 20)
 • Galápagossaarten kansallispuistomaksu (USD 100)
 • Kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • Suomalainen matkanjohtaja
 • Verot ja viranomaismaksut

 

Hintaan ei sisälly
 • Yhden hengen huoneen ja hytin lisämaksu
 • Juomarahat paikallisoppaille ja kuljettajille (suositus: yhteensä noin 60 USD/hlö maissa ja 45 USD/hlö/päivä aluksella)*
 • Muut ruokailut ja juomat matkan aikana

* Juomaraha on aina vapaaehtoinen. Jos et halua maksaa juomarahaa laivalla tai haluat alentaa summaa, voit ottaa yhteyttä aluksen vastaanottoon.

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Käsi sydämellä

Käsi sydämellä

Kuten aina, kun on kyse matkasta, jonka pääteema on luonto ja eläinmaailma, haluamme muistuttaa, ettemme voi antaa takuita siitä, että näemme kaikki ne eläimet, jotka mainitaan matkaohjelmassa. Galapagossaarilla mahdollisuudet ovat kuitenkin tavanomaista paremmat.

Matkapäivien ohjelman järjestys voi muuttua, sisältö pysyy samana.

Hyvä tietää

Galápagossaaret

Saariryhmä sijaitsee noin 1 000 km Ecuadorista länteen. Humboldtin merivirta tuo alueelle kylmää vettä. El Niño -ilmiö vaikuttaa merkittävästi Humboldtin merivirran lämpötilan vuosittaiseen vaihteluun. Etelämantereelta asti peräisin oleva ravinnepitoinen vesi on kylmää, mikä merkitsee sitä, että se sisältää suhteellisen paljon happea. Hapen ja ravinnon määrä on saarten ainutlaatuisen kasvillisuuden ja eläinmaailman perusta.

Charles Darwin saapui Galápagossaarille vuonna 1835 aluksellaan Beaglellä. Hän löysi jokaisen tutkijan paratiisin, jossa riitti hämmästyttäviä luonnonilmiötä, kuten jättiläisrapuja, petolintuja, merileijonia, jättiläiskilpikonnia ja merileguaaneja, joita saattoi tutkia alle metrin etäisyydeltä. Jokainen laji vaihteli ulkonäöltään ja käyttäytymiseltään saarelta saarelle, vaikka ne todennäköisesti olivat peräisin samoista alkuperäislajeista. Darwin vietti monta vuotta miettien havaintojaan ja niiden seurauksia, kunnes lopulta julkaisi pääteoksensa Lajien synty.

Tällä risteilyllä pääsemme yhtä lähelle upeita merilintuja, merileijonia, pelikaaneja, merileguaaneja ja kilpikonnia kuin Charles Darwin itse. Vierailu kiehtovilla saarilla on luultavasti suurin luontoelämys koko Etelä-Amerikassa heille, jotka arvostavat hyvin erityisiä luonnonhistoriallisia olosuhteita.

Pakkauslista

 • Pienehkö reppu tai kassi retkiä varten (Kun Galápagossaarilla noustaan maihin, vesi saattaa ulottua polveen saakka. Tästä syystä mukaan kannattaa ottaa vesitiivis reppu.)
 • Uima-asu (pyyhettä ei tarvitse tuoda mukana)
 • Hyvät kengät kävelyretkiä varten
 • Sisäkengät tai tossut (risteilyaluksella ei saa käyttää ulkokenkiä)
 • Snorklausvälineet (aluksella on varusteita, mutta omatkin voi ottaa mukaan)
 • Sandaalit/käytännölliset jalkineet (esim. urheilusandaalit) jotka kestävät kastumista, kun maihin noustessa astutaan veteen
 • Tuulitakki ja neule, sillä vuoristossa voi iltaisin olla viileää
 • Hyönteiskarkotetta ja sadetakki sademetsässä oleskelua varten
 • Aurinkovoidetta, auringolta suojaava päähine ja/tai aurinkolasit
 • Kesävaatteita (puuvillaa) risteilyä varten
 • Kiikarit
 • Taskulamppu

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 10 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Risteilyreitti

Risteilyreitti voi muuttua tuuli- ja sääolosuhteiden vuoksi. Matka sisältää silti samat kohokohdat, mutta järjestys voi muuttua. Samoin toteutettavan päivän ohjelman järjestys voi muuttua.

Fyysinen kunto ja vuoristotauti

Tälle matkalle osallistuvan tulee olla peruskunnossa ja pystyä kävelemään ongelmitta. Mikäli sinulla on ongelmia sydämen ja keuhkojen kanssa, tämä matka ei sovellu sinulle.

Kun oleskellaan yli 2 500 m korkeudessa, on mahdollista sairastua vuoristotautiin.

Vuoristotaudin oireita ovat päänsärky, huimaus ja hengenahdistus. Jos huomaa vuoristotaudin oireita, on hakeuduttava välittömästi alemmas. Vuorilla oleskellessa on tärkeää juoda 3–5 litraa vettä päivässä.

Vuoristotautia vastaan on olemassa lääkkeitä, joita voi ottaa myös ennalta ehkäisevästi. Suosittelemme, että keskustelet lääkärisi kanssa vaihtoehdoista ennen matkalle lähtöä.

Galápagossaarilla maasto on osittain kivikkoista ja epätasaista. Ota mukaan tukevat ja pitäväpohjaiset urheilusandaalit tai lenkkarit. Risteilyaluksella ei saa käyttää jalkineita, joita käytät luonnossa liikkuessasi. Ota mukaan sisäkengät tai tossut.

Matkan aikana käymme seuraavissa yli 2 500 m korkeudessa sijaitsevissa paikoissa:

Quito: 2 800 m
Otavalo: 2 600 m
Papallacta: 3 300 m

ESTA-matkustuslupa

Jos matkallasi on lennoilla välilasku menossa ja/tai paluussa USA.ssa, tarvitset sähköisen ESTA-matkustusluvan. Lue lisää: https://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/pohjois-amerikka/usa/viisumi

Lisää tietoa Ecuadorista

Täällä on lisää tietoa Ecuadorista: https://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/etela-amerikka/ecuador

Lue lisää mm. ilmastosta ja säästä, aikaerosta, juomarahoista ja tarkista, tarvitsetko passin tai rokotuksia.

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Pidennä matkaasi

Matkan pidennys

Tyyppi Pidennä matkaasi
Kesto 4 päivää
Hinta Alkaen -
Kolmen yön matkanpidennys Galápagoksella

Voit pidentää matkaasi Galápagossaarille kolmella yöllä. Matkanpidennyksen ohjelma kuljettaa paikkoihin, joissa matkan aikana ei ole vielä käyty.

Päivä 11 (kiertomatkan viimeinen päivä) Galápagos. Puerto Baquerizo Moreno ja majoittuminen hotelliin San Cristóbalissa.

Aamu on vietetty yhdessä muun ryhmän kanssa. Nyt on aika jättää hyvästit ja jatkaa seikkailua itsekseen – toki turvallisissa käsissä: englantia puhuva paikallisopas odottaa nimittäin Puerto Baquerizo Morenon satamassa, ja näin matka saa jatkua!

Vierailijakeskuksessa saat käsityksen Galápagossaarten haavoittuvaisen ekosysteemin suojelusta ja tehtävän monimutkaisuudesta. Esillä on valokuvia, historiallisia dokumentteja ja malleja, jotka tekevät näyttelystä helposti lähestyttävän. Seuraavaksi on omavalintaisen lounaan aika.

Nyt on aika liikkua, ja yhdessä paikallisoppaan kanssa kiivetään kukkulalle keskustan tuntumassa. Huipulta on hienot näkymät rannikolle. Selkeällä säällä voi nähdä jopa Kicker Rockin kalliomuodostelmat! Toivottavasti näkyy myös vaikuttavia fregattilintuja.

Reitti alas kulkee Charles Darwinin patsaan ohi. Se muistuttaa siitä, kuinka tuo brittiläinen tiedemies ankkuroitui tänne vuonna 1835. Patsaalta vie polku alas Point Carolaan, joka on syrjäinen luonnonranta. Voit käydä uimassa – ehkä saat seuraksesi merileijonia!

Ennen kuin saavutte hotellille, ohitatte mustan lohkareen, jonka päällä lepäilee yleensä merileguaaneja keräämässä lämpöä.

Kävelyretken jälkeen on aika kirjoittautua sisään hotelliin San Cristóbalissa.

(Aamiainen sisältyy matkan hintaan.)

Päivä 12 Galápagos. San Cristóbal – El Juncon laguuni, kilpikonnien suojelukeskus ja Puerto Chinon ranta.

Tänään on aika tutustua San Cristóbalin ylänköön. Siellä sijaitsee El Junco, Galápagoksen suurin makeavetinen laguuni. Se vetää puoleensa vesi- ja merilintuja, sillä makeaa vettä on seudulla erittäin vähän.

Seuraavana ohjelmassa on vierailu Galápagoksen jättiläiskilpikonnien kasvatus- ja suojelukeskuksessa. Näet näitä majesteettisia eläimiä ja kuulet niiden evoluutiohistoriasta. Henkilökunta kerää kilpikonnien munia luonnosta, kasvattaa kilpikonnia, saa ne lisääntymään ja palauttaa ne lopulta niiden luonnolliseen elinympäristöön. Mikäli tätä työtä ei olisi tehty, moni jättiläiskilpikonnalaji olisi saattanut jo hävitä, sillä ihmisen läsnäololla on Galápagossaarilla ollut katastrofaaliset seuraukset kilpikonnille.

Viimeinen kohde on Puerto Chino, joka on yksi saaren kauneimmista hiekkarannoista. On syvän mustia laavakiviä, silmiinpistävän punaisia rapuja sekä vaikuttavia osia valaan luurangosta. Ehkä pari uteliasta sinijalkasuulaa uskaltautuu lähelle merileijonien kanssa. Voit pulahtaa uimaan tai snorklaamaan ennen paluuta hotellille.

(Aamiainen ja eväslounas sisältyvät matkan hintaan.)


13 Galápagos. San Cristóbal – snorklausta Kicker Rockin ympäristössä ja Mangleciton ranta.

Tänään pääset ihailemaan risteilyn viimeisenä päivänä näkemääsi Kicker Rockia lähietäisyydeltä. Kicker Rockin lähes veistosmaisen muodon lisäksi sinulle selviää, miksi paikkaa pidetään yhtenä parhaista merikohteista koko Galápagossaarilla. Kicker Rockilla pääsee kurkistamaan rikkaaseen merimaailmaan: neljä hailajia (mm. vasarahai), rauskuja, vihreitä merikilpikonnia ja ujoja mustekaloja tulee alueelle etsimään ruokaa.

Snorklauksen jälkeen suunnataan Manglecito Beachille. Valkealta korallihiekalta lähtee polku oikeaan mangrovemetsään – siitä paikan nimi. Mangroven keskellä on piilossa laguuni, jossa viihtyvät monet vesilinnut, kuten sinijalkasuulat, jotka sukeltavat saaliin perässä veteen kuin kamikazelentäjät. Voit snorklata riuttojen vieressä ja nähdä eksoottisia kaloja ja kenties merileijonan poikasiakin.

(Aamiainen ja eväslounas sisältyvät matkan hintaan.)

Päivä 14 San Cristóbal – kotimatka.

On tullut aika poistua Galápagossaarilta. Hotellilta on kuljetus San Cristóbalin lentokentälle. Lennät takaisin mantereelle, tarkemmin ottaen Guayaquiliin, joka on Ecuadorin suurin kaupunki. Guayaquilin asukasluku on noin 3,8 miljoonaa. Kaupungin perusti valloittaja Francisco de Orellana vuonna 1538. Se on saanut nimensä siitä, että se sijaitsee Guayasjoen varrella lähellä paikkaa, jossa joki virtaa Tyyneenmereen. Mikäli aikataulu sallii, pääset lyhyelle kaupunkikierrokselle ja katselemaan lähemmin historiallista kaupunginosaa Las Peñasia, joka todistaa kaupungin vauraudesta siirtomaakaudella. Paluulento lähtee Guayaquilin lentokentältä.
(Aamiainen sisältyy matkan hintaan.)

Päivä 15 Saapuminen Helsinkiin.

Kuvia
Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana
Hotelli

Hotel Casa Opuntia 3*

Hotelli sijaitsee Puerto Baquerizo Morenossa, noin 100 m Playa de Oron rannasta. Ulkouima-allas, merinäköalat hotellilta ja maksuton Wi-Fi.

Kaikissa huoneissa on ilmastointi ja tallelokero. Aamiaistarjoilu joka päivä.

Kaupungin luonnonkaunis rantapromenadi ja putiikit ovat aivan hotellin lähettyvillä.

Huoneet

Tilavat huoneet, joissa on joko kaksi erillistä vuodetta tai parisänky. Kaikissa huoneissa on ilmastointi, tallelokero, hiustenkuivain ja maksuton Wi-Fi.

Lue lisää hotellista täältä: https://www.opuntiahotels.com/casa-opuntia/

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta).

 • Uima-allas
 • Wi-fi (maksuton)
Hintaan sisältyy

Hintaan sisältyy

 • Reittilento Galápagosøerne – Guayaquil turistiluokassa
 • Majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa hotelli Casa Opuntiassa
 • 3 x aamiainen ja 2 x lounas (lounaspaketti)
 • Retket ohjelman mukaan
 • Englanninkielisen paikallisoppaan palvelut
Hintaan ei sisälly

Hintaan ei sisälly

 •  
 • Yhden hengen huoneen lisämaksu
 • Muut juomat ja ruoat matkan aikana
 • Juomarahat, yhteensä noin 120 USD/hlö (suositus)
Rated 4 out of 5 by from Sisällöltään erittäin mielenkiintoinen matka. Matka kaikenkaikkiaan hyvin suunniteltu ja sisällöltään monipuolinen ja kiinnostava. Ainoa moitittava asia oli paluulennon kohtuuttoman pitkä7 h transit aika Amsterdamissa; transit aika ei saisi mielellään olla 3-4-tuntia pitempi. Opas oli loistava ja kaikki asiat hoituivat ilman ongelmia. Samoin paikallisoppaat asiansaosaavia .
Date published: 2023-02-15
Rated 4 out of 5 by from Kantaväestöön kuuluvan heimoyhteisön vieraana oleminen. Olin tyytyväinen matkan suunniteltuun sisältöön.
Date published: 2022-12-11
Rated 5 out of 5 by from Matka täytti kaikki odotukseemme ja ylittikin. Olimme erittäin tyytyväisiä, paitsi että paluulento oli pahasti myöhässä. Matkakaverini Pirkko on myös samaa mieltä.
Date published: 2022-12-03
Rated 5 out of 5 by from Paljon nähtävää ja koettavaa Palasimme matkalta 3 päivää sitten. Olimme oikein tyytyväisiä; kaikki sujui hyvin ja näimme ja koimme 2 viikon aikana hämmästyttävän paljon. Pieni ryhmä liikkui suhteellisen ketterästi.
Date published: 2022-11-16
Rated 5 out of 5 by from Monipuolinen ja kiinnostava sisältö Etelä Amerikkaan ensimmäistä kertaa matkaavalle koko mantereen luonto tuli esiin tiiviissä paketissa: Amazonian sademetsät, Andit sekä tietysti Tyyni Valtameri. Galapagokselle asetetut todella kovat odotukset toteutuivat - mahtavaa kävellä luonnon eläintarhassa, jossa pääsee todella lähelle lintuja, liskoja ja merileijonia. Snorklaukset vielä piste i:n päälle. PS: ostakaa postikortteja jo mantereelta, jotta voitte laittaa ne Post Office Bay:lla postilaatikkoon.
Date published: 2022-11-16
Rated 5 out of 5 by from Kaikki sujui tosi hyvin! Palasin matkalta 3pv sitten - matkaohjelma oli suunniteltu hyvin, retkiä ja tekemistä oli paljon, mutta ei liikaa. Aamulla piti vain miettiä, mitä laittaa päälle, kaikki muu oli jo mietitty. Paluulennon peruuntumisen jälkeen oppaamme Maria onnistui järjestämään pitkän kaupunkikierroksen Guayaqilissä - näin saimme siitäkin kaupungista hyvän kokonaiskuva ja yhden extrakohteen.
Date published: 2022-11-14
Rated 5 out of 5 by from Galapagoksella Matka kesti pari päivää pidempään kuin oli suunniteltu johtuen KLM:n peruuntunesta lennosta, mutta muuten matka oli jopa ylitti odotukset
Date published: 2022-11-14
Rated 5 out of 5 by from Upea odotusten mukainen matka Pitkään suunniteltu ja odotettu koronan pariin kertaan siirtämä matka. Matkan ohjelmaan kerittiin hyvin tutustua etukäteen ja odotukset olivat korkealla. Ensimmäinen viikko vietettiin mantereella mielenkiintoisiin kohteisiin ja paikalliseen kulttuuriin tutustuen. Ohjelmaa oli paljon, mutta kaikki sujui mantereen puolella rennosti. Kohteissa oli riittävästi aikaa ja asiantuntevat oppaamme pitivät loistavasti kiinnostusta yllä. Mantereen puoleiset paikallisoppaat niin sivistyksen parissa kuin viidakossa olivat avuliaita osaavia, ryhmän tuntemuksia hyvin aistivia. Siirtyminen Galapagokselle tapahtui mukavasti katkaisemalla matka Quitossa. Galapagoksella hylkeet jo odottelivat satamalaiturilla ja paljon elämää ja eläimiä maalla ja merellä tulevina 5:tenä päivänä. Elämä laivalla oli helppoa, henkilökunta osaavaa, avuliasta ja iloista. Naturalistimme tiesi paljon asioita, mutta joukosta huolehtiminen tai välikysymysten salliminen eivät olleet hänen vahvuuksiaan. Tämä itse asiassa oli matkan ainoa hieman hiertävä asia. Oma suomalainen oppaamme oli loistava, osaava ja asioista selvää ottava. Kauas on pitkä matka. Sen toki tiesimme etukäteen ja siihen osasimme varautua. .
Date published: 2022-11-10
 • y_2023, m_5, d_29, h_23
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.35
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_14
 • loc_fi_FI, sid_ECRTR04, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja