Unelmien Ecuador ja Galápagossaaret

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Unelmamatka, jolla risteillään Galápagossaarilla, yövytään ekolodgessa Amazonin sademetsässä ja tutustutaan kulttuurihistoriaan Quitossa ja Otavalossa.

Matka alkaa Ecuadorin pääkaupungista Quitosta, jossa katselemme hyvin säilynyttä vanhaakaupunkia, joka kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Yövymme Amazonin sademetsässä ekolodgessa, josta käsin teemme kävelyretkiä sademetsään ja vierailemme intiaanikylässä.

Otavalossa käymme alkuperäisasukkaiden jälkeläisten muodostaman yhteisön luona, joka on erikoistunut maanviljelykseen ja käsitöihin. He ovat lisäksi taitavia soittamaan panhuilua, joka on tyypillinen soitin Andien vuoristoalueella.

Tutustumme ainutlaatuisiin Galápagossaariin risteillen pienellä ja mukavalla risteilyaluksella ja näemme saaret mereltä ja maalta käsin. Risteilyreittimme kulkee yhden pienimmän saaren, Genovesan, kautta. Genovesalla viihtyvät punajalkasuulat.

Rajoitettu osallistujamäärä, enintään 15 matkustajaa.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka, Risteily, Albatros Aktiivi

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Kyllä

 • Valuutta Yhdysvaltain dollari

Päiväohjelma
Päivä 1 Lento Helsinki - Quito - matka jatkuu Otavaloon - Quitsaton aurinkokello päiväntasaajalla
Päivä 2 Otavalo - paikalliset intiaaniyhteisöt, kraaterijärvi ja markkinat
Päivä 3 Otavalo - Amazonia - iltavaellus sademetsässä
Päivä 4 Amazonia - vaellusretki sademetsässä ja vierailu intiaanikylässä
Päivä 5 Amazonia - Papallacta Andien vuoristossa - sademetsän kolibrit ja kuumat lähteet
Päivä 6 Papallacta - Quito - kaupunkikävely Quitossa ja Guayasamin-museo
Päivä 7 Quito - Galápagos - lento Galápagossaarille - Santa Cruz – maaleguaanit
Päivä 8 Galápagos - Rabida ja Sombrero Chino - merileijonat ja merileguaanit
Päivä 9 Galápagos. Genovesa - punajalkasuulat ja fregattilinnut
Päivä 10 Galápagos - Bartolome ja Santiago - vaikuttavat laavamaisemat
Päivä 11 Galapagos – Guayaquil - Santa Cruz – jättiläiskilpikonnat - lento Guayaquiliin - kaupunkikierros ja kotimatka
Päivä 12 Saapuminen Helsinkiin

Hotelli

Hosteria Hacienda Pinsaqui

 • 30 huonetta
 • Vastaanotto auki vuorokauden ympäri
 • Ravintola
 • Baari
 • Wi-fi (maksuton)

Hacienda Pinsaqui on espanjalainen tila 1600-luvulta, jossa asuminen on jo itsessään elämys. Hacienda sijaitsee Otavalon ulkopuolella, Imbabura-tulivuoren juurella ja on kauniin puutarhan ympäröimä. Hevoset kuljeskelevat ja laiduntavat alueella. Paikan omistajat ovat ylpeitä hevosten kasvattajia, ja heidän viihtyisässä baarissaan voimme nähdä kuvia hevosista ja palkinnoista, joita he ovat voittaneet vuosien varrella. Aamiainen syödään hotellin ravintolassa, ja siellä on mahdollista nauttia myös laadukas illallinen. Haciendassa on useita tilavia huoneita, joiden takat sytytetään iltaisin ja joiden tunnelma on täysin ainutlaatuinen. Hotellin yhteisissä tiloissa on käytössä ilmainen WiFi, valitettavasti yhteys on melko huono.

Lue lisää hotellista:
http://www.haciendapinsaqui.com/
(Albatros Travel ei vastaa yhteistyökumppanin kotisivujen ylläpidosta tai sisällöstä.)

Huoneet
Tilavat huoneet on sisustettu samaan tyyliin kuin muukin hacienda. Huoneissa on kaksi erillistä vuodetta tai parivuode sekä takka tai sähkölämmitin, jottei yöllä tule kylmä. Tallelokero sijaitsee vastaanotossa.

Termas de Papallacta

 • 32 huonetta
 • Vastaanotto avoinna 24/7
 • Ravintola
 • Baari
 • 5 erikokoista ja eri lämpötilojen allasta, joissa on mm. vesihierontaa
 • 1 kylmävesiallas
 • Maksuton Wi-Fi

Viehättävä hotelli sijaitsee Andien vuoristossa ainutlaatuisen páramo-ekosysteemin ympäröimänä. Hotelli tunnetaan sen geotermisistä altaista, jotka ovat  nautinto keholle ja sielulle. Alueella on viisi geotermistä allasta ja yksi kylmäallas, jotka ovat vapaasti hotellin asiakkaiden käytössä (spa-hoidot ovat maksullisia).

Hotellin ympärillä on useita luontopolkuja, joita pitkin on mukava tutustua lähiympäristöön. Hotellissa on ravintola ja baari.

Lue lisää hotellista: http://www.termaspapallacta.com/
(Albatros Travel ei vastaa yhteistyökumppanin kotisivujen ylläpidosta tai sisällöstä.)

Huoneet
Viehättävät ja tilavat huoneet on varustettu lattialämmityksellä, puhelimella, tallelokerolla ja kirjoituspöydällä. Huoneissa on ilmainen WiFi. Kaikissa huoneissa on oma kylpyhuone, jonka varustukseen kuuluu hiustenkuivain.

Itamandi Eco Lodge

 • 19 huonetta
 • Vastaanotto auki 24/7
 • Ravintola
 • Baari
 • Uima-allas

Viehättävässä Itamandi Eco Lodgessa on 19 mukavaa huonetta. Lodge sijaitsee joen rannassa sademetsän ympäröimänä. Lodge on rakennettu niin, että se on harmoniassa ympäristönsä kanssa ja pyrkii säilyttämään herkkää luontoa. Katetut kävelysillat yhdistävät huoneet yhteisiin tiloihin.

Ateriat nautitaan viihtyisässä ravintolassa, ja ruoka valmistetaan tuoreista paikallisista raaka-aineista. Baari sijaitsee avaran taivaan alla ja siellä myydään tuorepuristettuja mehuja sekä muita virkistäviä juomia. Uima-allasalueella on lepotuoleja.

Lue lisää lodgesta:

http://itamandi.com/
(Albatros Travel ei vastaa yhteistyökumppanin kotisivujen ylläpidosta tai sisällöstä.)

Huoneet
Huoneet ovat viihtyisiä ja ne on sisustettu rustiikkiin tyyliin, joka sopii ympäristöön. Näkymä sademetsään tai joelle. Kaikissa huoneissa on oma kylpyhuone.

M/Y Galápagos Odyssey

M/Y Galápagos Odyssey on yksi mukavimmista Galapagossaarilla risteilevistä aluksista.
Aluksella on tilaa 16 matkustajalle. Hyttejä on kahdeksan, yhteiset tilat ovat viihtyisät ja kutsuvat rentoutumaan ja tarkkailemaan maisemia. Aluksella on ravintola/baari, lounge sekä aurinkoterassi poreammeineen.
Klikkaa kuvaa nähdäksesi sen suurempana

Kuvagalleria

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
5.998€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Joillain lähtöpäivillä yöpyminen Papallactassa on ennen käyntiä Amazonasilla. Tällöin matkapäivänä 6 ajetaan Amazonasista Quitoon, jolloin emme ehdi vierailla Guayasamin-museossa Quitossa. Tämä korvataan vierailulla ruusufarmilla Otavalon alueella päivänä 3.

Päivä 1
Lento Helsinki - Quito - matka jatkuu Otavaloon - Quitsaton aurinkokello päiväntasaajalla

Lennämme Quitoon, Ecuadorin pääkaupunkiin (matkalla välilaskut). Saavuttuamme perille ajamme Otavaloon, jossa yövymme.

Otavalo sijaitsee Andien vuoristossa. Asukkaat ovat pääasiassa intiaaneja, Ecuadorin alkuperäisasukkaiden jälkeläisiä. Matkan varrella pysähdymme Quitsato-muistomerkillä. Kyse on aurinkokellosta, joka sijaitsee päiväntasaajalla. Ecuadorissa päiväntasaajalla on hyvin erityinen asema: maa on nimetty päiväntasaajan mukaan (esp. ecuador) ja linja kulkee läpi Cayambe-tulivuoren, joka on korkein ja ainoa lumipeitteinen kohta koko päiväntasaajalla. Reitti Otavaloon kulkee läheltä Cayambe-tulivuorta.

Päivä 2
Otavalo - paikalliset intiaaniyhteisöt, kraaterijärvi ja markkinat

Tänä aamuna käymme tutustumassa paikallisiin intiaaniyhteisöihin. Intiaanit ovat erikoistuneet maanviljelykseen ja moniin erityyppisiin käsitöihin, kuten esim. kudontaan. Jokaisella kylällä on omat kuvionsa, jotka kudotaan vaatteisiin. Monet tunnistaa päähineistä. Vierailemme muusikkoperheen luona. He näyttävät meille, kuinka he valmistavat panhuiluja, sekä esittelevät myös muita Andien seudun instrumentteja.

Seuraava kohteemme on Cotacachi-Cayapasin kansallispuisto, jossa sijaitsee kaunis, smaragdinvihreä kraaterijärvi Cuicocha. Teemme vaellusretken kraaterille. Pääsemme nauttimaan upeista näkymistä järvelle ja ympäröiville vuorille. Pysähdymme Cotacachin kylässä, joka tunnetaan nahkatuotteistaan. Käymme paikallisilla intiaanimarkkinoilla, joilta ehdit ostaa tuliaisia kotiin. Myynnissä on kudonnaisia, keramiikkaa, koruja, puutöitä ja paljon muuta.

Päivä 3
Otavalo - Amazonia - iltavaellus sademetsässä
Otamme kurssin kohti Amazoniaa, joka sijaitsee Ecuadorin itäosassa ja jossa elää puolet maan nisäkkäistä. Kyse on Amazonin sademetsän osasta, jossa on helpoin liikkua. Metsässä viihtyy yli 500 lintulajia, perhosia ja apinoita. Reitti kulkee läpi vuoriston, jossa pysähdymme ennen kuin saavumme lämpimälle ja rehevälle tasangolle. Iltapäivän aikana saavumme Tenaan, jossa kanootit odottavat. Etapin viimeiset 15–20 min kuljetaan kanoottien kyydissä. Ennen illallista teemme vielä iltavaelluksen tiheässä sademetsässä. Varustautuneina taskulampuin ja kumisaappain suuntaamme sademetsään ekolodgen liepeillä. Kun on pimeää, aistit terävöityvät, ja huomaamme pian, että metsässä on varsin vilkasta tähän vuorokaudenaikaan. Erityisesti hämähäkit, sammakot, kummitussirkat ja muut pienikokoiset lajit on helppo vangita taskulampun valokeilaan. Vaellusretken jälkeen syömme yhteisen illallisen.
Päivä 4
Amazonia - vaellusretki sademetsässä ja vierailu intiaanikylässä

Mikäli sää sallii, teemme varhain aamulla lyhyen kanoottiretken paikkaan, jonne papukaijat kokoontuvat syömään mineraalipitoista mutaa. Se auttaa niiden ruoansulatusta käsittelemään syödyt hedelmät ja siemenet. Puiden latvustoissa on usein satoja lintuja odottamassa tilaisuutta lentää alas ja syödä mutaa. Kanoottiretken jälkeen syömme aamiaisen, jotta jaksamme lähteä kohti päivän muita seikkailuja.

Seuraavana on vuorossa 2 tunnin viidakkovaellus sademetsässä. Paikallinen luonto-opas kertoo, miten metsän kasveja voi hyödyntää. Näemme erilaisia hyönteisiä, lintuja ja – jos olemme onnekkaita – myös matelijoita.

Ehdimme levähtää ja lounastaa lodgessa ennen vierailuamme kichwa-heimon luona. Kichwat esittelevät meille elämäntapaansa ja kuinka he ovat vuorovaikutuksessa sademetsän kanssa. Saamme tilaisuuden maistaa fermentoidusta maniokista valmistettua juomaa.

Päivä 5
Amazonia - Papallacta Andien vuoristossa - sademetsän kolibrit ja kuumat lähteet

Siirrymme kanooteilla Arajuna-sillalle, jonka luota jatkamme bussilla Andien vuoristossa sijaitsevaan Papallactaan. Matkalla pysähdymme Guango Lodgessa, joka sijaitsee sademetsäalueella, jossa voi nähdä kolibreja hyvin läheltä – jopa 14 eri lajia.

Papallacta sijaitsee kauniilla páramo-ekosysteemin alueella 3 300 metrin korkeudessa. Täällä kasvillisuus on niukkaa, ja näkymät ovat kuin toisesta maailmasta.

Majoitumme Hotel Termas Papallactaan, jolla on omia kuumia lähteitä ja laaja polkuverkosto – voit tehdä poluilla kävelyretkiä omaan tahtiisi. Vietämme iltapäivän hotellilla, jossa voit vapaasti valita rentoutumisen ja lähiympäristöön tutustumisen välillä.

Päivä 6
Papallacta - Quito - kaupunkikävely Quitossa ja Guayasamin-museo

Tänään tutustumme Ecuadorin pääkaupunkiin Quitoon. Quito on jakautunut kahteen osaan: moderniin ja historialliseen. Keskitymme historialliseen osaan, joka on päässyt myös Unescon maailmanperintökohteeksi ja jota hallitsevat Espanjan siirtomaakauden aikaiset palatsit, rakennukset ja vaikuttavat kirkot. Aloitamme kaupunkikävelyn keskusaukiolta, Plaza de la Independencialta, jolla sijaitsee kaupungin katedraali. Yksi kohokohdista on jesuiittojen perustama kirkko La Campaña, jonka koristeluun on käytetty monta tonnia lehtikultaa.

Käymme myös El Panecillolla, joka on korkea kukkula keskellä kaupunkia. Sieltä on hienot näkymät yli vanhankaupungin ja osin lähes 5 000 m korkealle Pichincha-tulivuorelle saakka.

Päätämme kierroksen Quiton kauneimpaan museoon, joka toimii kuuluisan taiteilijan Oswaldo Guayasamínin talossa. Esillä on hieno kokoelma Guayasamínin teoksia sekä korkealaatuista intiaanitaidetta.

Päivä 7
Quito - Galápagos - lento Galápagossaarille - Santa Cruz – maaleguaanit

Tänä aamuna nousemme varhain, sillä edessä on neljän tunnin lento Galapagossaarille. Laskeudumme Baltran saarelle. Bussi vie meidät satamaan, josta siirrymme zodiac-kumiveneillä risteilyaluksellemme M/Y Galápagos Odysseylle. Asetumme hytteihimme ja syömme lounaan matkalla Santa Cruzin saarelle.

Astumme maihin Dragon Hillissä, jossa kuuluisat ”lohikäärmeet” (maaleguaanit) asuvat. Vuonna 1975 leguaanien lukumäärä oli huolestuttavan pieni, sillä villikoirat metsästivät niitä. Leguaanit päätettiin pelastaa, ja ne siirrettiin pienemmille saarille, joilla ne saivat elää rauhassa yli vuosikymmenen ajan. Leguaanit lisääntyivät ja jäivät näin eloon, minkä jälkeen ne siirrettiin takaisin Santa Cruzille. Vaikka leguaanit voivat olla arkoja, saatamme hyvinkin nähdä itse, että pelastussuunnitelma onnistui.

Teemme kävelyretken saarella, jolla kasvaa useita erilaisia kaktuksia, ja jos olemme onnekkaita, näemme myös flamingoja.

Päivä 8
Galápagos - Rabida ja Sombrero Chino - merileijonat ja merileguaanit

Rabidan saaren pohjoispuolella sijaitsee punahiekkainen ranta, joka on saaren ainoa paikka, jota rantakalliot eivät peitä. Nousemme maihin rannalla, jolla viihtyvät tiettyinä aikoina nuoret merileijonat. Voimme kävellä punertaville kallioille, jotka ovat saaneet värinsä rautaoksidista.

Lähellä rantaa sijaitsee pieni laguuni, joka houkuttelee erilaisia vesilintuja. Täällä viihtyvät myös sievät valkoposkisorsat, joiden nokkaa koristaa punainen täplä. Rabida tunnetaan isosta ruskopelikaanien yhdyskunnasta. Ruskopelikaanit tulevat saarelle pesimään. Niiden yleensä valkoiset kaulahöyhenet muuttuvat pesimäaikaan tummanpunaruskeiksi. Ruskopelikaanien kalastustekniikka on omalaatuinen, eikä poikasten ole helppo oppia kalastamaan kuin aikuiset linnut.

Syömme lounaan risteilyaluksella matkatessamme samalla kohti Sombrero Chinon (suom. kiinalainen hattu) saarta. Saari on kartion muotoinen eikä ole epäilystäkään siitä, että suuret vulkaaniset voimat ovat muovanneet saaren. Ensisilmäyksellä saari näyttää asumattomalta, mutta huomaamme nopeasti, että saarelta löytyy kauniita valkoisia korallihiekkarantoja sekä alueita, joita peittää laavahiekka – ne luovat hyvät elinolosuhteet saaren asukkaille, galapagosinmerileijonille ja merileguaaneille.

Päivä 9
Galápagos. Genovesa - punajalkasuulat ja fregattilinnut

Genovesa on Galapagoksen pääsaarista kaikkein eristäytynein ja tavanomaisten risteilyreittien ulkopuolella huolimatta siitä, että siellä on koko joukko kiinnostavaa nähtävää, kuten esimerkiksi iso yhdyskunta myrskykeijuja. Niiden lisäksi saarella viihtyvät yöhaikarat, galapagosinkyyhkyt, merileguaanit, turkishylkeet sekä galapagosinmerileijonat. Se on myös ainoa paikka, jossa voimme nähdä punajalkasuulia. Näemme lisäksi fregattilintukoiraita, jotka pullistelevat kurkkupussiaan houkutellakseen naaraita.

Teemme kävelyretken Darwininlahdella ja ihailemme lintuyhdyskuntia.

Aluksella nautitun lounaan jälkeen käymme tutustumassa saaren toiseen osaan. Teemme ensin kumiveneajelun, jotta saamme käsityksen korkeista rantakallioista. Sitten nousemme maihin ja kiipeämme Prince Philip’s Steps -nimisiä portaita ylös huipulle nauttimaan upeista maisemista. Täältä löytyvät Galapagossaarten suurimmat punajalka- ja galapagosinnaamiosuulien yhdyskunnat.

Päivä 10
Galápagos - Bartolome ja Santiago - vaikuttavat laavamaisemat

Bartolome tunnetaan Galapagossaarten ”lippulaivana”, mikä ei ole ollenkaan liioiteltua. Pikkuinen saari on Galapagosin karun kauneuden synonyymi. Suuntaamme saaren huipulle, josta on näkymät merenalaiselle tulivuorelle. Alhaalla meressä näkee usein valkopilkkahaiden parvia, ja tammikuusta maaliskuuhun merikilpikonnat pesivät saarella.

Lounaan jälkeen käymme Sullivan Bayssä Santiagon saarella. Kyseessä on hyvin ainutlaatuinen paikka. Suurin nähtävyys on musta laavavirta, joka ulottuu alas saaren rantaan saakka. Laava on purkautunut yli 100 vuotta sitten, mutta näyttää yhä siltä kuin purkaus olisi tapahtunut eilen, tosin pienet sitkeät kasvit ovat jo valtaamassa laavakenttää. Astuminen laavan päälle on kuin astuisi kuuhun. Jos olet kiinnostunut geologiasta ja tulivuorista, tämä on yksi maailman kiinnostavimmista paikoista.

Päivä 11
Galapagos – Guayaquil - Santa Cruz – jättiläiskilpikonnat - lento Guayaquiliin - kaupunkikierros ja kotimatka

Täydellisen päätöksen vierailulle Galapagossaarilla saamme Santa Cruzin saarella, jossa kiehtovat jättiläiskilpikonnat pitävät valtakuntaansa. Kumisaappain (lainataan laivalta) varustautuneina pääsemme liikkumaan mutaisissa paikoissa, joissa kilpikonnat elävät, ja saatammepa päästä ihan lähelle niitä.

Seuraavaksi otamme suunnan Baltran saarelle, jossa meitä odottaa lentokenttäkuljetus ja lento takaisin manterelle. Laskeudumme Guayaquiliin, joka on Ecuadorin suurin kaupunki ja jonka asukasluku on noin 3,8 miljoonaa. Kaupungin perusti valloittaja Francisco de Orellana vuonna 1538. Kaupunki on saanut nimensä kaupungin läpi virtaavan Guayasjoen mukaan. Teemme lyhyen kaupunkikierroksen ja tutustumme lähemmin historialliseen kaupunginosaan, Las Peñasiin, joka todistaa kaupungin siirtomaavallan aikaisesta vauraudesta. Iltapäivän päätteeksi ajamme lentokentälle, josta alkaa kotimatka.

Päivä 12
Saapuminen Helsinkiin

Galápagossaaret

Saaret sijaitsevat n. 1 000 km länteen Etelä-Amerikan rannikolta. Niitä pyyhkii kylmä Humboldtin merivirta, joka säännöllisesti lämpenee ja muuttuu El Niñoksi kutsutuksi luonnonilmiöksi. El Niño vaikuttaa voimakkaasti ilmastoon monessa maailmankolkassa. Ravinteikas, kylmä vesi on peräisin Antarktikselta saakka ja sisältää paljon happea. Runsas happi ja ravinteet luovat perustan saarten ainutlaatuiselle kasvi- ja eläinmaailmalle.

Charles Darwin saapui Galapagossaarille 1835 Beagle-aluksellaan. Hän löysi luontotutkijan paratiisin: hämmästyttäviä luonnonilmiöitä, jättiläisrapuja, petolintuja, merileijonia, jättiläiskilpikonnia ja merileguaaneja, joita saattoi tarkkailla alle metrin päästä. Lajien ulkonäkö ja käyttäytyminen vaihteli saarelta toiselle huolimatta siitä, että ne näyttivät olevan peräisin samasta alkumuodosta. Darwin käytti vuosia havaintojensa pohtimiseen. Lopputuloksena oli Darwinin pääteos Lajien synty.

Tällä risteilyllä pääsemme yhtä lähelle upeita merilintuja, merileijonia, pelikaaneja, merileguaaneja ja kilpikonnia kuin Darwin aikoinaan. Oleskelu kiehtovilla saarilla on luonnonhistoriasta kiinnostuneelle matkailijalle epäilyksettä suurin luontoelämys, mitä koko Etelä-Amerikka pystyy tarjoamaan.

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 5.998€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
1.398€
Hintaan sisältyy
 • reittilennot Helsinki - Quito/Guayaqil - Helsinki turistiluokassa (matkalla välilasku)
 • reittilennot Quito - Galápagossaaaret - Guayaqil turistiluokassa
 • majoitukset keskitason hotelleissa/M/Y Galápagos Odysseus moottorijahdilla jaetussa kahden hengen huoneessa/hytissä
 • aamiaiset
 • retket ohjelman mukaan
 • lounas matkapäivinä 4 ja 7-10
 • illalliset päivinä 3-4 ja 7-10
 • Galápagossaarten kauttakulkuvero (20 USD/hlö)
 • Galápagossaarten kansallispuistomaksut (noin 100 USD/hlö)
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • yhden hengen huoneen ja hytin lisämaksu
 • muut ruokailut ja juomat matkan aikana
 • juomarahat noin 60 USD (yhteensä) maaosuudella ja 35 USD/hlö/päivä risteilyllä
Ennakkomaksu ja peruutusehdot

Ennakkomaksu tälle matkalle on 800€/hlö.

Matkan erikoisluonteen vuoksi noudatamme seuraavia poikkeuksellisia peruutusehtoja:
91 päivää ennen matkan alkua peritään toimistokulut 100 €/henkilö
90-61 päivää ennen matkan alkua peritään matkan ennakkomaksu 800 €/henkilö
60-31 päivää ennen matkan alkua peritään 50% matkan hinnasta
30-0 päivää ennen matkaa, hinnasta ei suoriteta takaisinmaksua

Suosittelemme, että otatte riittävän kattavan matkavakuutuksen, johon sisältyy peruutusturva, mikäli joudutte peruuttamaan matkan esim. sairastumisen vuoksi.

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Pakkaa mukaan

 • pieni reppu tai kassi retkipäiviä varten. (Galápagoksella voimme joutua rantautumaan niin, että vesi ulottuu polviin saakka, näin ollen reppu on kätevin vaihtoehto, kädet jäävät vapaiksi ja reppu pysyy helpommin kuivana).
 • uima-asu (pyyhkeen saat risteilyalukselta).
 • snorklausvälineet, mikäli haluat käyttää omia välineitäsi, niitä voi myös lainata risteilyalukselta.
 • hyvät, tukevat umpinaiset kengät, kuten vaelluskengät.
 • sandaalit, jotka on helppo saada jalkaan/pois jalasta, ja jotka saavat kastua.
 • sateen- ja tuulenpitävä takki, pitkälahkeiset sekä lämmin pusakka, esim. Andeilla tulee auringolaskun jälkeen huomattavasti viileämpää ja sademetsässä sadekuurot ovat yleisiä.
 • kevyitä, rentoja kesävaatteita, joissa on helppo liikkua. Matkan aikana et tarvitse juhla-asua.
 • hyttyskarkotetta, aurinkovoidetta (riittävällä suojakertoimella), hattu tai lippalakki, aurinkolasit.
 • kiikarit, kamera ja pieni taskulamppu (mahdollisia sähkökatkoja ajatellen, esim. Amazonilla ja Andeilla).

Risteilyreitti

Risteilyaluksen reittiin voi tulla muutoksia sää- ja tuuluolosuhteista johtuen. Reitti pyritään pitämään mahdollisimman samana, mutta päiväohjelman järjestys voi muuttua.

Yöpymiset

Otavalo, Ecuador: 2 yötä
Amazon, Ecuador: 2 yötä
Papallacta, Andit: 1 yö
Quito, Ecuador: 1 yö
Galapagossaaret, M/Y Galapagos Odyssey: 4 yötä

Liikkuminen korkeassa ilmanalassa

Liikumme matkan aikana yli 2500 metrissä seuraavissa kohteissa:

Quito: 2800 m
Otavalo: 2600 m
Papallacta: 3300 m

Elimistön tottuminen olosuhteisiin on hyvin yksilöllistä. On tärkeä kuunnella omaa vointiaan, levätä riittävästi ja juoda runsaasti nestettä päivän aikana. Vesipullo on hyvä pitää mukana koko ajan.

Liikumme luonnossa ja patikoimme myös epätasaisessa maastossa. Matka ei sovi liikuntaesteiselle ja kohtuullinen peruskunto on tarpeen. Mikäli sinulla on sydän- tai verisuonisairaus, ota ennen matkan varaamista yhteyttä lääkäriisi ja keskustele matkan soveltuvuudesta sinulle.

Yleistä matkustustietoa

Turvallinen matkakokemus

Haluamme, että tunnet olosi turvalliseksi Albatros-matkallasi. Aina siitä alkaen kun varaat matkasi, siihen saakka kun palaat kotiin monta kokemusta rikkaampana – siitäkin huolimatta, että maailmassa on koronavirusta. Tätä ajatellen olemme koonneet tietoa ja ohjeita, kuinka minimoida tartuntariski matkalla. Kuitenkin niin, että voit myös nauttia matkastasi ja sen suomista elämyksistä. Näihin toimiin kuuluu mm. seuraavaa:

 • Kaikki matkanjohtajamme ovat sertifioituneet WHO:n ohjeistusten mukaisesti tartuntojen minimoimiseksi.
 • Edellytämme kaikkia yhteistyökumppaneitamme matkakohteissa kiinnittämään erityistä huomiota siivoukseen ja puhtaanapitoon.
 • Tiedotamme kaikkia asiakkaitamme matkavakuutuksen tärkeydestä sekä siitä, miten minimoida tartuntariski.

 

Lue lisää täältä

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Pidennä matkaasi

Kuuden päivän matkanpidennys Galapagossaarilla

Tyyppi Pidennä matkaasi
Kesto 5 päivää
Hinta Alkaen -
Voit pidentää lomaasi kuudella lisäpäivällä Galapagossaarilla. Kiinnostava ja kattava risteilyreitti vie saarille, joilla et ole vielä käynyt.

Päivä 11 (kiertomatkan viimeinen päivä) Galapagos - Santa Cruz - jättiläiskilpikonnia ja Charles Darwin -tutkimusasema
Aikaisin aamulla astumme maihin Santa Cruzissa, jossa kiehtovat jättiläiskilpikonnat pitävät valtakuntaansa. Kumisaappain (lainataan laivalta) varustautuneina pääsemme liikkumaan mutaisissa paikoissa, joissa kilpikonnat elävät, ja saatammepa päästä ihan lähelle niitä. Palaat risteilyalukselle, ja uudet matkustajat nousevat kyytiin. Sitten on aika syödä lounasta.

Iltapäivällä ohjelmassa on vierailu Charles Darwin -tutkimusasemalla, joka perustettiin alunperin Galapagossaarten tutkimiseen ja säilyttämiseen suurena kansallispuistona. Tutkimuksen pohjana on luonnollisesti evoluutioteoria. Tutkimusasema käyttää monia keinoja säilyttääkseen luonnon sen alkuperäisessä, ainutlaatuisessa ja koskemattomassa tilassa huolimatta tuhoeläimistä, matkailusta ja asukkaiden toiminnasta. Nykyään monet paikallisasukkaat ovat mukana Galapagossaarten suojelemisessa. Tutkimusasema muodostuu tutkimusosastosta, kirjastosta ja museosta sekä kilpikonnien kuntoutuskeskuksesta. Tutkimusosastolle emme pääse tutustumaan, sen sijaan käymme mielenkiintoisessa museossa.

Syöt illallisen aluksella. Ankkuri nostetaan puolen yön tietämissä. Yön aikana alus siirtyy Isabelan saarelle.

Päivä 12 Galapagos - Isabela ja riuttahait, Sierra Negra -tulivuori ja jättiläiskilpikonnia
Tänään käyt pienillä Tintorerasin saarilla Isabelan rannikolla. Kuljet polkua pitkin laavakanavalle, jonka merivesi täyttää nousuveden aikaan ja jossa riuttahait – joskus myös rauskut ja kilpikonnat – lepäilevät lämpimässä vedessä. Tutustut myös isoihin merileguaaneihin, jotka saattavat kasvaa jopa 1,5-metrisiksi. Ne lisääntyvät alueella ja niitä on sadoittain.

Seuraavaksi ajetaan kumiveneellä Puerto Villamiliin Isabelan saarelle. Bussi vie vaikuttavalle Sierra Negra  tulivuorelle, jossa teet 6,5 km:n kävelyretken pitkin tulivuoren rinteitä. Ylhäältä on näkymät isoon kraatteriin, jonka koko on 7 x 9 km. Isabelan ylängöllä ollaan kuin eri maailmassa, sillä ympäröivän pilvisademetsän kasvillisuus on tiheää ja monimuotoista. Huomiothan, että sään ollessa kovin pilvinen, näkyvyys kraaterilla on huono. Tällöin järjestämme iltapäivälle muuta ohjelmaa.

Nautit lounaan aluksella ja lähdet sitten jälleen Isabelalle vierailemaan Arnaldo Tupizan kilpikonnakeskuksessa, jossa suuret galapagosinjättiläiskilpikonnat lisääntyvät. Keskuksen tavoitteena on suojella kilpikonnia, jotka ovat uhanalaisia. Huomaat pian, ettei niitä ole ihan helppo saada lisääntymään vankeudessa. Näet satoja eri kokoisia kilpikonnia – ihan pienistä poikasista (kättä pienempiä) jättiläiskokoisiin, täysikasvuisiin uroksiin. Keskukseen kuuluu kasvitieteellinen puutarha, joka vetää puoleensa värikkäitä laululintuja.

Illallinen ja yöpyminen aluksella.

Päivä 13 Galapagos - Isabela ja laavakentät, galapagosinpingviinejä ja merileguaaneja
Tänään tutustut Isabelan saaren läntisimpään osaan. Aamiaisen jälkeen edessä on kahden kilometrin kävely yli hiilenmustien laavakenttien Moreno Pointin luona. Täällä on luonnon muovaamia altaita, joissa monet lintulajit viihtyvät. Hyvällä onnella saatat nähdä jopa flamingoja! Kävelyretken jälkeen voit lähteä veneretkelle (kumiveneellä) pitkin rannikkoa tai snorklaamaan.

Lounas syödään aluksella samalla, kun siirrytte parin tunnin päähän kohti Elizabethinlahtea ja pieniä Mariela-saaria, jotka sijaitsevat lahdessa. Kumiveneellä pääsee keskelle alueen mangrovemaisemaa, jossa viehättävät galapagosinpingviinit, merileguaanit ja monet linnut viihtyvät.

Illallinen ja yöpyminen aluksella.

Päivä 14 Galapagos - Fernandina ja Isabela sekä merimetso - lintu, joka ei pysty enää lentämään
Fernandina on läntisin Galapagossaarista sekä yksi risteilyreitin pienikokoisimmista vierailukohteista. Kävelet 2 km Espinoza Pointissa, jota asuttavat merileguaanit, galapagosinpingviinit ja merimetsot. Täällä merimetsot ovat jossakin vaiheessa kehitystään menettäneet lentokykynsä, sillä niillä ei ole laisinkaan luonnollisia vihollisia. Sitä vastoin niistä on kehittynyt taitavia sukeltajia ja ne voivat sukeltaa jopa 50 metrin syvyyteen etsimään ruokaa. Näet niiden istuvan kallioilla siivet levällään kuivattelemassa. Galapagosinpingviinien ohella ne ovat Galapagossaarten harvinaisimpia ja haavoittuvaisimpia lintulajeja.

Samalla kun syöt lounasta, alus kulkee yli Isabelan saaren länsipuolella sijaitsevan Bolivarin kanaalin. Täällä on kaksi kaunista kraatterijärveä, Tagus Cove ja Beagle Crater, joiden kallioisille seinämille merilinnut rakentavat pesiään. Nouset maihin ja teet kahden kilometrin mittaisen kävelyretken alueella.

Voit lähteä risteilylle pitkin rannikkoa, jolla voi nähdä merimetsoja, myrskykeijuja ja sinijalkasuulia. Jos lähdet mieluummin snorklaamaan, sekin on mahdollista.

Vähän ennen puoltapäivää alus nostaa ankkurin ja lähtee 12-tuntiselle matkalle ympäri Isabelan saaren pohjoisosan määränpäänään Santiagon saari. Matkan varrella ylität päiväntasaajan kahdesti.

Illallinen ja yöpyminen aluksella.

Päivä 15 Galapagos - Santiago - turkishylkeitä ja merilintuja
Olet saapunut Santiagon länsiosaan. Täällä Darwin vietti suurimman osan ajastaan Galapagossaarilla. Ohjelmassa on kahden kilometrin kävelyretki Espumilla-rannalta yli kukkuloiden. Rannasta on kehittynyt tärkeä pesimispaikka merikilpikonnille. Kun poikaset kuoriutuvat (maaliskuusta elokuuhun), vain onnekkaimmat pääsevät veteen saakka. Monet linnut – fregattilinnut, matkijat ja haikarat – elävät saarella ja nappaavat valtaosan kilpikonnanpoikasista niiden matkalla veteen.

Lounasaikaan alus matkaa Puerto Egasiin, joka myös sijaitsee Santiagolla. Täällä pääset tutustumaan alueeseen lähemmin (2 km:n kävelyretki). Rannikko on täynnä luonnon muovaamia luolia ja laavatunneleita, jotka ovat romahtaneet. Ne ovat hyviä oleskelupaikkoja turkishylkeille, jotka paksun “päällystakkinsa” takia pitävät enemmän varjosta kuin lämpimästä rannasta. Hylkeet ovat sopeutuneet elämään Galapagossaarilla lekottelemalla varjossa päiväsaikaan ja aktivoitumalla öisin, jolloin ne saalistavat ravintoa merestä. Rannan toisessa päässä sijaitsevassa luolassa elää turkishyljeyhdyskunta. Tämä onkin paras paikka koko Galapagossaarilla näiden kiinnostavien eläinten tutkailuun.

Tänä iltana alkaa toistaiseksi pisin meriosuus, kun kapteeni ottaa suunnan kohti Galapagossaarten itäisintä saarta, San Cristobalia. Illallinen ja yöpyminen aluksella.

Päivä 16 Galapagos - Guayaquil - San Cristobal - merileijonia ja sinijalkasuulia - lento Guayaquiliin ja kotimatka
Tänä aamuna on ohjelmassa viimeinen retki Galapagossaarilla. Teet kävelyretken pienellä ja kallioisella Lobos-saarella San Cristobalin edustalla. Täällä elää galapagosinmerileijonayhdyskunta. Saarella on myös sinijalkasuulien ja fregattilintujen parvia. Molempien lajien koirailla on erikoinen tapa tehdä vaikutus naaraisiin: suulat esittelevät upeita jalkojaan tanssimalla hieman kömpelösti ja fregattilinnut pullistavat punaisen kurkkupussinsa täyteen.

Retken jälkeen sinut kuljetetaan San Cristobalin lentokentälle, josta lennät takaisin manterelle Guayaquiliin, joka on Ecuadorin suurin kaupunki ja jonka asukasluku on noin 3,8 miljoonaa. Kaupungin perusti valloittaja Francisco de Orellana vuonna 1538. Kaupunki on saanut nimensä kaupungin läpi virtaavan Guayasjoen mukaan. Kotimatka alkaa Guayaquilista.

Päivä 17 Saapuminen Helsinkiin

Hinta
2019:
2498€/hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
3996€/hlö yhden hengen huoneesta

2020:
2698€/hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
4296€/hlö yhden hengen huoneesta

Kuvia
Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana
Hintaan sisältyy
 • reittilennot Galápagossaaret – Guayaquil turistiluokassa
 • retket ohjelman mukaan
 • ammattitaitoinen luonto-opas Galapagossaarilla (englanninkielinen)
 • paikallisopas Guayaquilissa (englanninkielinen)
 • majoitus jaetussa kahden hengen hytissä M/Y Galápagos Odyssey -risteilyaluksella
 • täysihoito
 • vesi, kahvi ja tee risteilyaluksella

Huomaathan: Jäät M/Y Galápagos Odysseylle, kun kiertomatka päättyy, sillä sama alus tekee myös lisäpäivien risteilyn. Lisäpäivien aikana aluksella ei ole Albatros Travelin matkanjohtajaa. Retket vetää ammattitaitoinen luonto-opas, joka on erikoistunut Galapagossaariin. Guayaquilissa kaupunkikierros tehdään englantia puhuvan paikallisoppaan johdolla.

Hintaan ei sisälly
 • suomalaisen matkanjohtajan palvelut
 • muut ruoat ja juomat matkan aikana
 • juomarahat 35 USD/hlö/päivä
 • lisämaksu yhden hengen hytistä (erikoistilauksesta)
Varaa

Paketti sisältää tietyn etukäteen myynnissä olevan määrän päiviä ja mahdollisuudet ovat esitelty päämatkan yhteydessä. Hintaan sisältyy lennot/kuljetukset sekä majoitukset, jotka on eritelty pidennyksen yhteydessä tapauskohtaisesti. Pidennys on ilman Albatrosin matkanjohtajaa.

Matkan pidennys on tilattava ja maksettava viimeistään 75 päivää ennen matkalle lähtöä. Suosittelemme varaamaan kuitenkin niin ajoissa kuin mahdollista, koska matkan pidennykset ovat aina erikoistilauksesta ja niitä on saatavilla rajallinen määrä. Huomioithan, että kotisivuillamme mainitut hinnat ovat alkaen hintoja. Hotelli- ja/tai lentohintojen mahdolliset muutokset vaikuttavat lopulliseen hintaan.

Otamme aina teihin yhteyttä ennen varauksen vahvistamista. Jos pidennys peruutetaan vahvistuksen jälkeen, veloitamme syntyneet kulut jotka esim. lentoyhtiö ja hotelli meiltä veloittaa.

Rated 5 out of 5 by from Monipuolinen elämys Olimme tällä matkalla kaksi viikkoa ja kokemus oli todella monipuolinen. Jokaiseen päivään sisältyi kiinnostavia retkiä ja aktiviteetteja - aikaa löysäilyyn ei juuri ollut. Tämä matka soveltuu aktiiviselle ja suhteellisen kokeneelle matkailijalle, jolla on sopivasti seikkailunhalua ja intoa patikointiin ja luontoon tutustumiseen. Kellunta Arajuna-joen vietävänä keskellä Amazonian sademetsää ja selfiet merileijonien ja leguaanien kanssa olivat kokemuksia vertaansa vailla.
Date published: 2019-12-09
Rated 4 out of 5 by from Unohtumaton kokemus Matka oli upea! Näimme Ecuadorin monet kasvot, kunnioitus sekä alkuperäisikansan että Galapagos saarien asukkaiden luontoa varjelevaan elämäntapaan kasvoi. Matkanjohatajamme Pekka loisti sekä tiedoillaan että lämpimällä ja rauhallisella tavalllan kohdata meitä kaikkia.
Date published: 2019-12-08
Rated 5 out of 5 by from Upea matka Matkan ennakkotiedot vastasivat aika hyvin matkan tapahtumia. Luonnon voimat aiheuttivat muutoksia matkan kulkuun siten että Papallactan kylpylä ja kuumat lähteet jäi kokematta. Amazonin sademetsä, laadukas majoitus siellä sekä vierailu alkuperäis kansan kylässä oli hieno kokemus. Oli mielenkiintoista kuulla heidän elämästään ja nähdä heidän arkisia askareitaan sademetsän keskellä. Päiväntasaajan tarkka sijainti oli myös mielenkiintoista nähdä konkreettisesti. Suurkaupungit Quito ja Guayaquil olivat nähtävyyksiä ja heijastivat maan kulttuuri perinteitä. Galapagossaaret, niiden runsas eläinmaailma ja niiden kokeminen laivasta/veneistä käsin oli upea kokemus. Myös karu luonto, niukka kasvillisuus tulivuoret ja laavakentät olivat vaikuttavia nähtävyyksiä. Paikallis oppaat olivat asioista perillä ja pohjustivat tietoja. Oppaamme oli hyvä ja piti meistä huolta. Tällaisissa matkoissa olisi hyvä että vaihdot suurilla lentokentillä eivät venyisi liian pitkiksi. Pitkän mannerten välisen lennon jälkeen 6 tunnin odotus jatkolennolle on liian pitkä. Matka oli kokonaisuudessaan mielenkiintoinen ja vastasi odotuksia. Terv. Eero ja Kristiina
Date published: 2020-02-29
Rated 4 out of 5 by from Aktiiviloma luonnon keskellä Ohjelma oli todella tiivis, mutta hyvin suunniteltu ja aina onnistuneet kohteet!
Date published: 2019-12-08
Rated 4 out of 5 by from Monipuolinen matka Upea luontomatka, ohjelmaa runsaasti.
Date published: 2019-03-02
Rated 4 out of 5 by from Mielenkiintoinen ohjelma Snorklaus oli huippua❤️
Date published: 2019-03-12
 • y_2020, m_12, d_1, h_16
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.12
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_6
 • loc_fi_FI, sid_ECRTR04, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja

21ECRTR04BFI1110