Risteily Floridasta Panaman kanavan kautta Kaliforniaan

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Kauniilla ja mukavalla Norwegian Bliss -risteilyaluksella Floridasta Latinalaisen Amerikan luontoon ja tunnelmallisiin siirtomaakaupunkeihin.

Miami – Georgetown - Cartagena – Panaman kanava – Puerto Quetzal – Acapulco - Puerto Vallarta – Cabo San Lucas – Los Angeles (meripäivät ilman satamakäyntejä näkyvät matkan päiväohjelmassa)

Yksi matkan kohokohdista on päivän kestävä matka Panaman kanavan läpi. Kanava vihittiin käyttöön 1914. Kunnianhimoinen tavoite yhdistää kaksi valtamerta oli insinööreille vaativa tehtävä. Kanavalla on yhä suuri merkitys merenkululle ja maailmankaupalle ja se kuuluu yhä Panamalle. 

Matka alkaa yöpymisellä Floridassa. Miamissa teemme kaupunkikierroksen ja katselemme art deco arkkitehtuuria ja käymme legendaarisella Ocean Drive -rantakadulla. Sitten nousemme laivaan ja lähdemme kohti uuden maailman mielenkiintoisia ja suojeltuja kohteita. Matkan varrella järjestetään erikoisretket (lisämaksullisia) kahteen Unescon suojelemaan siirtomaakaupunkiin: Cartagenaan ja Antiguaan.

Meksikossa vierailemme sekä Acapulcossa, Puerto Vallartassa että Cabo San Lucasissa.

Risteily päättyy Los Angelesiin, jossa teemme kaupunkikierroksen ennen kuin kotimatka alkaa.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Risteily

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Kyllä

 • Rokotukset Kyllä

 • Valuutta USD

Päiväohjelma 18 päivää
Päivä 1
Helsinki – Miami, Florida, USA.
Päivä 2
Miami. Kaupunkikierros Miamissa. Risteily alkaa.
Päivä 3
Merellä: aikaa rentoutumiselle ja nautinnoille.
Päivä 4
Georgetown, Grand Cayman, Caymansaaret
Päivä 5
Merimatka kohti Kolumbiaa.
Päivä 6
Cartagena, Kolumbia. Lisämaksullinen kaupunkikävely Unescon suojelemassa vanhassakaupungissa, sis. käynnin San Felipen linnoituksella.
Päivä 7
Matka Panaman kanavan läpi.
Päivä 8–9
Merimatka kohti Guatemalaa ja elämyksiä laivalla
Päivä 10
Puerto Quetzal, Guatemala. Lisämaksullinen kaupunkikierros Unescon suojelemassa Antiguassa.
Päivä 11
Merimatka pitkin Meksikon Rivieraa.
Päivä 12
Acapulco, Meksiko. Omaa aikaa tai kokemuksia matkanjohtajan mukana
Päivä 13
Elämyksiä merellä.
Päivä 14
Puerto Vallarta, Meksiko.
Päivä 15
Cabo San Lucas, Meksiko. Rentoutumista Meksikon Rivieralla ja omaa aikaa.
Päivä 16
Merellä.
Päivä 17
Los Angeles, Kalifornia, USA. Kaupunkikierros ja kotimatka.
Päivä 18
Saapuminen Helsinkiin.

Norwegian Bliss

Norwegian Bliss on yksi varustamon suurista aluksista, tilaa on noin 4000 matkustajalle.

Norwegian Bliss on Norwegian Cruise Lines -varustamon uusi iso alus, jossa on tilaa yli 4 000 matkustajalle. Risteilyalus teki neitsytmatkansa kesällä 2018.

Aluksella on siistejä ja tilavia hyttejä, uima-allasalue, spa, kuntosali. Ravintoloita ja kahviloita on useita. Aluksella pääsee lisäksi nauttimaan Broadway-luokan viihteestä! Ylimmällä kannella on jopa kartingrata.

 

Klikkaa kuvaa nähdäksesi sen suurempana

Kuvagalleria

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
3.198€
Helsinki
Täynnä
Huom. Lue lisätietoja täältä.
3.198€
Helsinki
Täynnä
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki – Miami, Florida, USA.

Perillä Miamissa ajamme ihastuttavalle hotellille, joka sijaitsee Miami Beachillä.

Päivä 2
Miami. Kaupunkikierros Miamissa. Risteily alkaa.
Welcome to Miami!

Tänään teemme kaupunkikierroksen Miamissa, jossa näemme mm. kauniita art deco -tyylisiä rakennuksia ja Ocean Drive -rantakadun, jolla sekä turistit että paikalliset käyvät kävelyllä ja piipahtavat kahviloissa ja ravintoloissa. Nautimme Floridan suurimman kaupungin tunnelmasta ja otamme sitten kurssin kohti satamaa, jossa risteilyaluksemme odottaa. Iltapäivän päätteeksi lähdemme liikkeelle.

Päivä 3
Merellä: aikaa rentoutumiselle ja nautinnoille.
Norwegian Bliss

Päivä merellä on hyvä tapa aloittaa risteily. Samalla, kun liikumme kohti Karibianmerta, voit rentoutua lepotuolissa aluksen kannella ja katsella maisemia, lukea ja nauttia aluksen viihdetarjonnasta. Laivalla on monia ruokapaikkoja, joista voit valita mieleisen, sekä baareja, joissa voi käydä nauttimassa lasillisen hyvää viiniä tai virkistävän cocktailin. Aluksella on myös viihtyisä kirjasto, jossa voi pelata lautapelejä, teatteri, kasino, kuntosali ja kylpylä, jossa voit hemmotella itseäsi erilaisissa hoidoissa (varataan ja maksetaan aluksella). Matkanjohtaja kertoo aluksen tarjonnasta ja järjestää yhteistä tekemistä sekä tietoiskuja Albatros Travelin ryhmälle.

Päivä 4
Georgetown, Grand Cayman, Caymansaaret

Pieni Grand Caymanin saari tunnetaan luultavasti parhaiten pankkitoiminnasta, mutta todellisuudessa se on ihka oikea luksuslomasaari. Grand Cayman kuuluu Caymansaariin, joka koostuu kolmesta trooppisesta paratiisisaaresta. Kristoffer Kolumbus antoi saarille nimen ”Las Tortugas”, sillä ympäröivä meri oli tuohon aikaan täynnä kilpikonnia. Myöhemmin saaria kutsuttiin nimellä ”Caimanau”, joka oli karibien sana merikrokotiilille. Nimi on harhaan johtava, sillä alueella ei elä krokotiileja, vaan pieniä leguaaneja.

Saarten tärkeimmät nähtävyydet ovat merikilpikonnat, rauskut, Hell (suom. Helvetti) ja Seven Mile Beach, jota paikalliset pitävät maailman parhaana rantana.

Päivä 5
Merimatka kohti Kolumbiaa.

Vietämme päivän merellä. Voimme tutustua paremmin laivaan ja nauttia toistemme seurasta. Matkanjohtaja järjestää yhteistä tekemistä, mutta on aina oma valinta, haluaako olla seurassa vai viettää aikaa itsekseen.

Päivä 6
Cartagena, Kolumbia. Lisämaksullinen kaupunkikävely Unescon suojelemassa vanhassakaupungissa, sis. käynnin San Felipen linnoituksella.

Tänään pysähdymme Cartagenassa Kolumbian pohjoisrannikolla. Cartagena perustettiin vuonna 1533 ja se on yksi Espanjan vanhimpia siirtomaakaupunkeja. Cartagena on yksi kauneimmista ja parhaiten säilyneistä espanjalaisten siirtomaaherrojen rakennuttamista kaupungeista koko Etelä- ja Väli-Amerikassa. Linnoitettu vanhakaupunki on päässyt Unescon maailmanperintökohteeksi.

Päivän Albatros-retki on kaupunkikierros Cartagenassa. Näemme mm. San Felipe de Barajasin sotilaslinnoituksen, jonka rakentaminen aloitettiin 1536 ja jota vahvistettiin ja laajennettiin useita kertoja seuraavien parin sadan vuoden aikana. Cartagena oli houkutteleva ryöstökohde, sillä sieltä rahdattiin laivoilla kultaa, hopeaa ja jalokiviä Espanjaan. Linnoitus sijaitsi strategisesti merkittävällä paikalla ja suojeli kaupunkia hyökkäyksiltä sisämaasta ja mereltä käsin.

Teemme kävelykierroksen myös Cartagenan vanhassa linnoitetussa kaupunginosassa. Pienillä ja kapeilla kaduilla näemme kauniita, hyvin säilyneitä siirtomaa-aikaisia rakennuksia: yksityisten ihmisten kodit puuparvekkeineen seisovat rinta rinnan julkisten rakennusten kanssa, joissa toimi espanjalaisten laaja hallintokoneisto. Näemme muutamia erittäin kiinnostavia nähtävyyksiä, kuten Popa-luostarin, joka sijaitsee kaupungin korkeimmalla kohdalla, 150 m korkealla kukkulalla. Sieltä on hienot näkymät! Näemme myös patsaan, joka esittää Kolumbian alkuperäisasukasta India Catalinaa, joka stoalaisella tyyneydellä katselee maailmaa pukeutuneena vain lannevaatteeseen ja sulkakoristeeseen. Espanjalaiset sieppasivat India Catalinan ja opettivat hänelle espanjaa, jotta hän saattoi toimia siirtomaaisäntien tulkkina näiden valloittaessa yhä laajempia alueita Kolumbiasta.

(Päivän retki ei sisälly matkan hintaan. Voit ostaa erillisen retkipaketin. Lue lisää retkipaketista matkaohjelman jälkeen.)

Päivä 7
Matka Panaman kanavan läpi.

Tänään koemme matkan ehdottoman kohokohdan: matkaamme läpi Panaman kanavan, joka vihittiin käyttöön 1914. Kunnianhimoinen tavoite yhdistää kaksi valtamerta oli insinööreille vaativa tehtävä. Samanaikaisesti projekti muodostui myös poliittisesti ja taloudellisesti haastavaksi. Idean isä oli espanjalainen valloittaja Balboa, joka haaveksi kanavan rakentamisesta jo vuonna 1513. Kauppiaat ja hallitukset toivoivat Atlantilta Tyynellemerelle kulkevaa väylää, jonka avulla välttyisi 20 000 km pitkältä ja vaaralliselta merimatkalta Etelä-Amerikan kärjen ympäri. Projektilla oli monia tukijoita, mm. Benjamin Franklin ja filosofi Goethe.

Ranskalainen La Société Civile Internationale du Canal Interocéanique aloitti rakennustyöt 1880. Seuraavia kahta vuosikymmentä leimasivat jatkuvat tekniset haasteet, lukemattomat maanvyöryt sekä malaria- ja keltakuume-epidemiat, jotka veivät lähes 22 000 työläisen hengen. Ranskalaiset päättivät myydä projektin Yhdysvaltojen hallitukselle. Kauppahinta oli 40 miljoonaa dollaria.

Kun amerikkalaiset jatkoivat projektia 1904, edessä oli suurimman padon sekä suurimpien sulkujen ja rautaporttien rakentaminen, mitä tuohon aikaan kyettiin edes kuvittelemaan. Projektiin liittyi myös isoja ympäristöongelmia. Iso joukko ulkomaalaisia työntekijöitä työskenteli valtavalla työmaalla, ja moni kuoli matkan varrella. Panaman kanava vihittiin käyttöön 15. elokuuta 1914. SS Ancon oli ensimmäinen alus, joka kulki kanavan läpi.

Kanavalla on yhä suuri merkitys merenkululle ja maailmankaupalle ja se kuuluu yhä Panamalle. Koska modernit kauppalaivat ja konttialukset muuttuvat yhä suuremmiksi, yritetään Panaman kanavaa ja sen sulkuja suurentaa, jotta myös 32,3 m leveämmät alukset mahtuisivat kulkemaan kanavan läpi.

Päivä 8–9
Merimatka kohti Guatemalaa ja elämyksiä laivalla
Norwegian Bliss

Olet lomalla, ja lomalla on yleensä mukavaa ottaa välillä rauhallisesti. Voit myös valita aurinkoterassilta rauhallisen alueen, jossa voit istua rauhassa kirjan parissa.

Jos haluat olla aktiivinen, voit kuntoilla laivan hyvin varustetulla kuntosalilla, jossa on sekä kuntopyörät, stairmasterit ("porrasmestarit") että juoksumatot. Voit myös osallistua tunnille ammattiohjaajan johdolla (maksua vastaan) ja kokeilla joogaa, pilatesta, spinningiä tai jotain aivan muuta. Sitten voit syödä illalla herkullisen 3 ruokalajin illallisen puhtaalla omallatunnolla.

Päivä 10
Puerto Quetzal, Guatemala. Lisämaksullinen kaupunkikierros Unescon suojelemassa Antiguassa.

Nousemme maihin Puerto Quetzalissa Guatemalan Tyynenmeren puoleisella rannikolla. Päivän Albatros-retkellä ajamme maan sisäosiin läpi kauniiden ja rehevien maisemien. Pääkohteemme on Unescon suojelema Antiguan kaupunki, joka on jälleen yksi hieno esimerkki Espanjan siirtomaakauden arkkitehtuurista. Kaupungilla on oma maaginen tunnelmansa, ja historian siipien havinan pystyy todellakin aistimaan! Antigua perustettiin vuonna 1527 ja se oli vuoteen 1773 provinssin pääkaupunki. Se sijaitsee ylängöllä noin 1 500 metrin korkeudessa ja sen ympärillä on kolme aktiivista tulivuorta. Tulivuorten rinteillä viljellään maailman parhaita kahvilaatuja, joita pääsee maistelemaan Antiguan kahviloissa. Hyvän kahvin lisäksi kaupunki tunnetaan erinomaisena paikkana opetella espanjaa, sillä Antiguassa on noin 60 kielikoulua, jotka houkuttelevat matkailijoita joka puolelta maailmaa. Teemme kävelykierroksen mukulakivikaduilla ja näemme mm. Antiguan keskusaukion, torin sekä jadetehtaan. Siellä katselemme, kuinka vihertävästä mineraalista valmistetaan koriste-esineitä. Lopuksi nautimme herkullisen, paikallisista ruokalajeista koostuvan lounaan.

(Päivän retki ei sisälly matkan hintaan. Voit ostaa erillisen retkipaketin. Lue lisää retkipaketista matkaohjelman jälkeen.)

Päivä 11
Merimatka pitkin Meksikon Rivieraa.

Olemme nyt matkalla kohti Acapulcoa ja vietämme päivän rentoutuen ja nauttien aluksen mukavuuksista sekä viihdetarjonnasta

Päivä 12
Acapulco, Meksiko. Omaa aikaa tai kokemuksia matkanjohtajan mukana

Acapulco on Meksikon suurin ja tunnetuin lomakeskus. Täällä rannat ovat upeita ja niin on taivaansininen merikin. Nuori Elvis Presley teki 1960-luvun alussa Acapulcon tunnetuksi elokuvalla "Fun in Acapulco". Acapulco koostuu itse asiassa kolmesta alueesta: Playa Revolcadero, joka on lähellä lentokenttää ja jossa on rehevä, trooppinen laguuni. Pohjoisempana on Puerto Marquis, jossa on ylellinen Acapulco Diamante -lomakohde. Paikka, jota useimmat ihmiset pitävät "todellisena" Acapulcona on Acapulcon lahti - luonnollinen satama, jossa on lukuisia luksushotelleja, vilkas yöelämä ja hyvät ruokailumahdollisuudet ja kaikki meksikolaisen keittiön herkut saatavilla. Kaupungin historialle ovat ominaisia ​​myytit kauppalaivoista ja merirosvoista, hillittömistä Hollywood-tähdistä, jet-set juhlista ja korkealta kallioilta veteen hyppäävistä nuorukaisista.

Acapulco on paikka, jossa vanhat myytit kohtaavat uudet ja yöelämä on edelleen elossa ja voimissaan. Acapulco on elävä ja elinvoimainen, ja hyvin meksikolainen! Tänään voit valita, haluatko tutustua legendaariseen kohteeseen matkanjohtajan kanssa kanssa vai viettää mieluummin vierailusi Acapulcossa omin päin.

Päivä 13
Elämyksiä merellä.

Tänään voit tutustua aluksella tarjolla oleviin moniin viihdevaihtoehtoihin. Voit aloittaa kuuntelemalla klassista musiikkia iltapäiväteen kera, kuunnella taitavan pianistin soittavan sävelmiä klassisista hittielokuvista, samalla kun nautit illallista edeltävän aperitiivin tai voit katsella myöhäisemmän illan showesityksen.

Päivä 14
Puerto Vallarta, Meksiko.

Puerto Vallarta sijaitsee Banderasin lahdessa, joka on Meksikon suurin luonnonlahti: 55 km pitkä ja 35 km leveä. Kaupunki on 1950-luvulta lähtien ollut suosittu lomakohde sekä meksikolaisten että amerikkalaisten keskuudessa. Täällä on viihtyisää: mukulakivikatuja, paljon pieniä kahviloita ja ravintoloita, mutta kaupungilla on myös nykyaikaisempi puoli. Cualejoen varressa on kaksi isoa toria, joilla myydään käsitöitä ja matkamuistoja. Kaupungissa on myös arkeologinen museo, jossa on merkittävä esikolumbialaisen taiteen kokoelma.

Tee kävelyretki Malecónin rantakadulla, jolla voit samalla ihailla Sergio Bustamanten, Alejandro Colungan ja Ramiz Barquetin kaltaisten nykytaiteen edustajien veistoksia. Tai istahda rantakadun kahvilaan katselemaan ohikulkijoita.

Puerto Vallartassa on lukemattomia rantoja, joista suosituin on Playa de los Muertos – Kuolleitten ranta. Makaaberin nimen juuret vievät aikaan, jolloin merirosvolaivoja saapui rantaan, jotta merirosvot saivat levätä ja suunnitella uusia ryöstöretkiä. Lopettaakseen tämän paikallinen kuvernööri vangitsi erään laivan miehistön ja hirtti miehistön jäsenet rannan puihin pelotellakseen muut merirosvot kuoliaaksi. Nimestään huolimatta ranta on nykyään varsin eläväinen paikka! Täällä on kaikkea, mitä voi toivoa: ravintoloita, aurinkovarjoja ja lepotuoleja, vesiurheilua ja viihdykettä.

Päivä 15
Cabo San Lucas, Meksiko. Rentoutumista Meksikon Rivieralla ja omaa aikaa.

Baja Californian niemimaan eteläkärjessä sijaitsee Cabo San Lucas. Täältä Kalifornianlahden rauhallisista vesistä monet kauppalaivat etsivät aiemmin suojaa valtameren aalloilta. Paikalliset merirosvot käyttivät tätä hyväkseen ja ryöstivät laivojen lastit ja rikastuivat. Nykyään kävijät ihastelevat ainutlaatuisia maisemia, karuja kallioita ja kristallinkirkasta vettä, joka vetää puoleensa urheilukalastajia. Tänään saat itse päättää, mitä haluat tehdä ja nähdä.

Kuten varmaan pian huomaat, kaupungilla on oma tunnelmansa. Sinulla on melkein koko päivä aikaa tutustua siihen. Voit esim. kävellä historiallisella keskusta-alueella ja käydä ehkä pienessä kirkossa nimeltä Iglesia de San Lucas, jonka espanjalaiset lähetystyöntekijät rakensivat vuonna 1730. Voit käydä katsomassa paikallista toria, jolla myydään kaikkea keramiikasta riippumattoihin, kudonnaisiin ja brodeerattuihin tekstiileihin. Yksi vaihtoehto on kaupungin legendaarinen baari Cabo Wabo Cantina, jonka omistaa Van Halen -rockbändin entinen laulaja Sammy Hagar.

Päivä 16
Merellä.

Viimeinen päivä merellä, hyvää ruokaa ja lepoa ennen kuin saavumme USA:han.

Päivä 17
Los Angeles, Kalifornia, USA. Kaupunkikierros ja kotimatka.
Los Angeles, USA

On aika hyvästellä risteilyalus ja sen miehistö. Päästyämme maihin nousemme bussiin ja teemme kierroksen Los Angelesissa. Lopuksi bussi vie meidät lentokentälle. On aika kääntää nokka kotia kohti!

Päivä 18
Saapuminen Helsinkiin.

Retkipaketti

Retkipaketti on ainoastaan Albatros Travelin asiakkaille ja retkillä on mukana suomalainen matkanjohtaja. Retkipaketti varataan myynnistämme viimeistään 45 päivää ennen matkan lähtöpäivää.

Retkipakettiin sisältyy:

Cartagena, Kolumbia

Puolipäiväretki siirtomaa-aikaiseen Cartagenaan ja UNESCO:n-suojelemaan vanhaan kaupunkiin.
 

Puerto Quetzal, Guatemala 

Kokopäiväretki UNESCO:n suojelemalle Antiguan ylängölle (sis. lounaan)

Retkipaketin hinta: 158€/hlö

Hintatiedot

Lisämaksulliset hytit

Lisämaksu sisähytistä yhdelle, kat. IA:  1268€

Hyttiluokan korotus

Kahden hengen hytit

 • Majoitus jaetussa kahden hengen ulkohytissä, kat.OB, lisämaksu: 478€/hlö
 • Majoitus jaetussa kahden parvekkeellisessa ulkohytissä, kat. BA, lisämaksu: 828€/hlö

Hytti yhdelle

 • Ulkohytti yhdelle, kat. OB, lisämaksu: 2208€
 • Parvekkeellinen ulkohytti yhdelle, kat. BA, lisämaksu: 2928€
Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki – Miami/Los Angeles – Helsinki (välilasku ja koneenvaihto menossa ja paluussa) turistiluokassa
 • Majoitus 1 yö jaetussa kahden hengen huoneessa turistiluokan hotellissa Floridassa, aamiainen
 • Majoitus 15 yötä jaetussa kahden hengen sisähytissä Norwegian Bliss-aluksella
 • Kaupunkikierrokset Miamissa ja Los Angelesissa
 • Täysihoito risteilyllä (ei sis. juomia)
 • Vesi, kahvi ja tee aluksella ruokailujen yhteydessä
 • Kuljetukset ohjelman mukaan
 • Suomalainen matkanjohtaja
 • Verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • Lisämaksulliset hyttiluokat
 • Yhden hengen huoneen lisämaksu
 • Lisämaksu hytistä yhdelle
 • Lisämaksullinen retkipaketti 158€/hlö
 • Juomarahat aluksella (yhteensä noin 250 USD/hlö)
 • Juomarahat maissa paikallisoppaille ja kuljettajille (yhteensä noin 15 USD/hlö. Retkipaketin varanneille yhteensä noin 10 USD/hlö
 • ESTA-sähköinen matkustuslupa, noin 21 USD/hlö
 • Muut juomat ja ruoat matkan aikana

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Millaisia hytit ovat?

Tarjolla monenlaisia hyttejä siisteistä, tilavista sisähyteistä ylellisiin sviitteihin, joissa on oma parveke. Kaikissa hyteissä on oma kylpyhuone, kohtuullisesti kaappitilaa ja istumapaikkoja sekä erilliset vuoteet tai parivuode. Hyttivarustukseen kuuluu lisäksi jääkaappi ja hiustenkuivain. Jos haluat isomman sviitin, käänny Albatros Travelin puoleen.

Parvekehytti
Hyttiluokka BA, sijainti kannella 11.
Ulkohytti, jossa oma parveke. Hyteissä on lattiasta kattoon ulottuva ikkuna ja kaksi erillistä vuodetta tai parivuode. Pinta-ala 19 m2 (mukaan luettuna n. 3 m2:n kokoinen parveke).

Ulkohytti, jossa ikkuna
Hyttiluokka OB, sijainti kannella 5. Ulkohytti, jossa kaksi erillistä vuodetta yhdistettynä parivuoteeksi ja iso ikkuna. Pinta-ala 12 m2–13 m2.

Sisähytti 
Hyttiluokka IA, sijainti kannella 9. Sisähytti, jossa kaksi erillistä vuodetta yhdistettynä parivuoteeksi. Pinta-ala 12 m2–13 m2.

Kokopäiväretket ja puolipäiväretket

On tavallista erotella retket puolipäivä- ja kokopäiväretkiin. Tämä ei tarkoita välttämättä, että retket kestävät juuri puoli päivää tai koko päivän. Puolipäiväretki kestää yleensä joko aamupäivän tai iltapäivän ja päättyy ennen ruoka-aikaa. Retkeltä palataan yleensä ennen lounasta tai illallista. Puolipäiväretket kestävät tyypillisesti 2–4 tuntia. Kokopäiväretkien kesto on usein n. 5–9 tuntia ja niiden aikana nautitaan yleensä yksi ateria. Ateria ei kuitenkaan aina sisälly retken hintaan. Asia selviää retkikuvauksesta.

Aikataulu risteilyn päiväohjelmassa

Varustamo pidättää itsellään oikeuden muuttaa risteilyn aikataulua sekä satamavierailuja. Yleensä muutokset satamavierailuissa ovat harvinaisia, mutta yksittäisiä aikataulumuutoksia tapahtuu lähes kaikilla matkoilla, joilla ollaan tuulen ja sään armoilla. Pienehköjen muutosten syynä on tyypillisesti sää, vedenpinnan taso ja liikenne.

Matkatavarat

Mukaan kannattaa ottaa pienehkö reppu tai kassi päiväretkiä ja sellaisia matkapäiviä varten, joina näet matkatavarasi seuraavan kerran vasta illalla. Omia pyyhkeitä ei tarvita.
Jos haluat lukita matkalaukkusi, sinun tulee käyttää ns. TSA-lukkoa. Viranomaisilla on ”pääavain”, jolla voi avata TSA-lukot. Jos olet lukinnut matkalaukkusi muunlaisella lukolla, viranomainen pidättää itsellään oikeuden rikkoa lukko. Tämä koskee myös matkalaukun omaa lukkoa. TSA-lukkoja myydään useimmissa matkalaukkuliikkeissä. Saatavilla on TSA:n hyväksymiä riippulukkoja ja matkalaukkuvöitä.

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 15 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Ennen matkaa

Passi

Passin tulee olla voimassa vähintään kuusi kuukautta matkan jälkeen. Lapsilla – ikään katsomatta – tulee olla oma passi. Lähetä kopio passistasi Albatros Travelille 14 päivän sisällä matkavarauksen tekemisestä. Huomaathan, että nimen lentolipussa täytyy täsmätä sataprosenttisesti passissa olevan nimen kanssa. Mikäli näin ei ole, et pahimmassa tapauksessa pääse lennolle USA:han ja joudut matkustamaan kotiin omalla kustannuksella. USA:ssa ei vaadita viisumia EU-maiden kansalaisilta. Tulliasiakirjat täytetään lennolla. Maahan saapuessa saa automaattisesti 90 päivän oleskeluluvan, mikäli tulijalla on esittää paluulippu.

ESTA-matkustuslupa

Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Yhdysvaltoihin, kun vierailu kestää alle 90 päivää (ns. Visa Waiver Program). Jokaisen matkustajan tulee sen sijaan hakea sähköistä matkustuslupaa (ESTA). Tässä lisätietoja:
 

Tarkista, että passisi on voimassa. Passin tulee olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan jälkeen. 
 

Passin on oltava:

 • koneellisesti luettava
 • passissa on oltava skannattu valokuva sekä biometrinen tunniste (Suomi otti käyttöön bio-tunnistepassit 21.8.2006, joten kaikki voimassaolevat passit ovat biometrisiä).

Hae matkustuslupaa internetistä ESTA:n virallisilta (Electronic System for Travel Authorization) kotisivuilta: 

https://esta.cbp.dhs.gov/

Sivun kielen voit vaihtaa yläpalkista, sivun oikeasta yläkulmasta suomeksi. Aloittaessasi ESTA-hakemuksen, järjestelmä lähettää antamaasi sähköpostiin nelimerkkisen koodin jolla hakemus vahvistetaan. Tämän jälkeen pääset jatkamaan hakemuksen tekoa. Matkustuslupa maksaa noin 14 USD ja se maksetaan luottokortilla. Hakemus käsitellään yleensä 72 tunnin sisällä, pääset seuraamaan hakemuksesi tilaa ESTAn nettisivuilta. Sinun täytyy käydä tarkistamassa sivuilla onko hakemus hyväksytty vai hylätty. Matkustuslupa on voimassa 2 vuotta. Suosittelemme hakemaan matkustuslupaa hyvissä ajoin, kuitenkin viimeistään 72 tuntia ennen matkalle lähtöä. Lisätietoa saat Yhdysvaltain Suomen suurlähetystön sivuilta https://fi.usembassy.gov/visas/visa-waiver-program/

Tulosta ESTA-lupanumero mukaasi, sillä lentokenttäviranomaiset Suomessa ja USA:ssa voivat vaatia sitä nähtäväkseen.

Elektroniset laitteet käsimatkatavaroissa

Turvallisuusmääräykset matkalla USA:han

Viranomaiset Amerikassa ovat tiukentaneet turvamääräyksiä USA:n lennoilla. Kaikki elektroniset laitteet (matkapuhelimet, tablettitietokoneet, kannettavat tietokoneet jne.), jotka kuljetetaan matkustamoon, täytyy pystyä käynnistämään turvatarkastuksessa. Matkustajan on siis huolehdittava siitä, että laitteiden akuissa on riittävästi virtaa lentokentälle saapuessa. Mikäli laitetta ei pystytä käynnistämään, sitä ei saa ottaa mukaan lennolle, vaan se on jätettävä turvatarkastukseen. Uusien määräysten taustalla on viranomaisten pelko siitä, että laitteita käytetään terroriteoissa. British Airwaysin sivustolla on asiasta lisää tietoa:

http://www.britishairways.com/travel/flightops/public/en_no?p_faqid=5047&source=hp_disruption_banner

Käsi sydämellä:

Tieto

Risteilymme Panaman kanavan läpi on lähes 4 900 merimailia pitkä. Tämä merkitsee sitä, että matkan varrella on päiviä, jolloin olemme merellä matkalla kohti seuraavaa mielenkiintoista satamaa. Ensi silmäyksellä tämä voi vaikuttaa kauhistuttavalta, mutta ei hätää! Albatros Travelin risteilyillä on ollut paljon ihmisiä, mutta vieläkään emme ole kuulleet, että joku olisi pitkästynyt risteilyaluksella. Tarjolla on monenlaista viihdettä, musiikkia, tietokilpailuja ja ravintoloita, joita kokeilla – ja tässä vain muutama esimerkki siitä, mitä kaikkea laivalla voi tehdä. Ja jos olet pakannut hyvän kirjan mukaan, löydät kannelta helposti rauhallisen paikan, johon voit halutessasi vetäytyä.

Yleistä matkustustietoa

Turvallinen matkakokemus

Haluamme, että tunnet olosi turvalliseksi Albatros-matkallasi. Aina siitä alkaen kun varaat matkasi, siihen saakka kun palaat kotiin monta kokemusta rikkaampana – siitäkin huolimatta, että maailmassa on koronavirusta. Tätä ajatellen olemme koonneet tietoa ja ohjeita, kuinka minimoida tartuntariski matkalla. Kuitenkin niin, että voit myös nauttia matkastasi ja sen suomista elämyksistä. Näihin toimiin kuuluu mm. seuraavaa:

 • Kaikki matkanjohtajamme ovat sertifioituneet WHO:n ohjeistusten mukaisesti tartuntojen minimoimiseksi.
 • Edellytämme kaikkia yhteistyökumppaneitamme matkakohteissa kiinnittämään erityistä huomiota siivoukseen ja puhtaanapitoon.
 • Tiedotamme kaikkia asiakkaitamme matkavakuutuksen tärkeydestä sekä siitä, miten minimoida tartuntariski.

Lue lisää täältä

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 1 out of 5 by from Odotukset,50-Vuotis häämatka Laiva oli hyvä,ja ruoka ja palvelut oli hyvät..Paitsi..Omat kummankaan luottokortit eivät toimineet laivalla. Eivätkä toimineet kummankaan laivankortit. Kortit toimivat vain ovessa. Opas selvitti toimimattomuutta infossa kolmena eri päivänä. Sitten sanottiin infossa,että pitää tallentaa rahaa laivan kassaan 100 dollaria/henkilö . Joten laitoin siihen 400 dollaria. Jälleen lakkasivat laivan kortit toimimasta . Laitoin lisää 200 dollaria. Eivät toimineet sittenkään . Sain koko yli kahden viikon loistoristilyllä ostettua vaikeudetta vain kymmenellä dollarilla ongelmitta . Ja näin juhlistaa 50-vuotis häämatkaa. Luottokortit toimivat maissa Costa Ricassa ja Los Anglesissa. Kotona pankissa tarkistettiin,että korteissa ei ollut vikaa.
Date published: 2019-12-14
Rated 5 out of 5 by from Panaman kanava Matka vastasi odotuksiani. Laiva oli hieno, ruoka hyvä ja puitteet mahtavat. Retket hyvät, Panaman kanava oli mahtava kokemus. Laivalla oli ongelmia pankkikorttini kanssa, minulla oli kaikki kunnossa, olin yhteydessä pankkiini. Epäilen, että mahdollisesti yrittivät veloittaa DEBIT toiminnolla. 2800 matkustajaa joista kuudella oli ongelmia, neljä suomalaista?!? vai onko meillä jokin erityinen security meidän pankeillamme. Sain hoidettua maksamalla suoraan höyläämällä. Aiheutti kuitenkin pientä häiriötä mielenrauhalleni....muuten olen erittäin tyytyväinen.
Date published: 2019-12-06
Rated 4 out of 5 by from Upea risteily Palasimme risteilyltä viikko sitten, oli antoisa ja odotukset pääosin täyttänyt matka. Oma pikkuparveke oli yliveto; en olisi voinut kuvitella kahta viikkoa sisähytissä! Yllätyksenä matkaan sisältyi toiseksi kallein juomapaketti, jota ilman olisi joutunut maksamaan aika lailla lisää koska vain kahvi/tee/perusmehut/kraanavesi sisältyivät risteilyhintaan. Nyt sai juoda mielensä mukaan erilaisia tuoremehuja, alkoholittomia tai alkoholidrinkkejä, viinejä ja oluita. Retket eri kohteisiin olivat mielenkiintoisia. Näimme lähes kosketusetäisyydeltä isoja ja pieniä Amerikan krokotiilejä Costarican Tarcoles-joen veneretkellä. Meksikon kohdalla ei enää ollut järjestettyjä retkiä mutta ei tarvinnutkaan: pääsimme rannalle uimaan Tyyneen mereen. Ihanaa lämmintä kirkasta vettä! Paikallisoppaat olivat asiansa tuntevia ja järjestelyt toimivat moitteetta joka maassa. Laivalla oma matkanjohtajamme Pirjo piti mielenkiintoisia esitelmiä mm mayoista sillä vierailimmehan heidän alueillaan. Pirjolle vielä suuret kiitokset huolen pidosta!
Date published: 2015-11-29
Rated 3 out of 5 by from Paljon aikaa rentoutua merellä Laivalla oli paljon ohjelmaa ja mahdollisuus jopa kuntoiluun merimaisemaa ihastellen. Silti kahden peräkkäisen merimatkan päivät olivat hieman pitkästyttäviä. Oppaamme oli miellyttävä ja asiantunteva. Retkipaketin kohteista osa oli valitettavan pitkän bussimatkan takana. Laivalla juomapaketit olivat erittäin kalliit, samoin alkoholijuomat erikseen ostettuina. Laivan henkilökunta erittäin ystävällistä ja palvelevaista.
Date published: 2020-01-07
Rated 5 out of 5 by from Tuntematon maailman kolkka mukavasti tutummaksi :) Retkiohjelman toteutus PIENENÄ suomaisryhmänä onnistui hyvin. Matkanjohtajamme kokemus ja asiantuntijuus lisäsivät hienosti tietouttamme. Hänen tietoiskunsa maya kultuurista, espanjankielen taito ja paikallistuntemus toivat lisäarvoa. Laivan iltaohjelmat olivat korkeatasoisia. Intiaanikylässä vierailua voisi jatkossa miettiä Albatrossin retkiohjelmaan.
Date published: 2015-11-30
Rated 3 out of 5 by from mielyttävä. Matka kokonaisuudessa oli aika liisu. Opastetut retket pohjustus oli mitäänsanomaton . Retkillä kauhea kiire????
Date published: 2019-12-11
Rated 3 out of 5 by from Panaman risteily Panama kanavan läpiristeily oli huippujuttu muuten keskikertainen risteily. Laatu hinta suhde ei kyllä vastannut odotuksiamme.
Date published: 2019-12-05
Rated 5 out of 5 by from Kiinnostava ja rentouttava matka Hemmotteluloma monella tavalla. Monipuoliset aktiviteetit kulttuurista liikuntaan erinomaisia.
Date published: 2019-12-10
 • y_2022, m_11, d_27, h_21
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.34
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_9
 • loc_fi_FI, sid_USCOC02, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja