Praha - Figaro ja Vivaldi

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Kaksi upeaa musiikkielämystä ja kultainen kaupunki!

Tutustumme Prahaan ja sen tärkeimpiin nähtävyyksiin. Näemme kaupungin myös jokiristeilyllä Vltavajoella. Kävelyretkemme suuntautuu hurmaavaan Mala Stranaan, jossa ovat Prahan vanhimmat korttelit. Prahan lukuisista silloista Kaarlensilta on kenties tunnetuin. Ylitämme tämän yli 500 metriä pitkän goottilaistyylisen sillan, jonka ensimmäisen kiven  Kaarle IV on tarinan mukaan muurannut.

Historiallisten nähtävyyksien lisäksi pääsemme nauttimaan kahdesta mahtavasta musiikkielämyksestä. Yhdessä kaupungin tunnelmallisimmista teattereista näemme oopperan Figaron häät, jonka lisäksi koemme historiallisessa Klementinum-barokkikappelissa kamarikonsertin, jossa soitetaan osia Vivaldin Neljä vuodenajasta sekä kuulemme myös Mozartin, Bachin, Dvořákin ja Smetanan sävellyksiä. 

Tervetuloillallisen syömme Žofín-palatsissa, jossa Antonin Dvořák soitti ensimmäisen konserttinsa 1878 ja Smetana esitti ensimmäisen kerran sinfonisen runosarjansa Isänmaani 1882. Käymme lounaalla paikallisessa ravintolassa, joka toimii myös pienpanimona. Pääsemme toki maistelemaan muutamia tšekkiläisiä oluita.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Oopperamatka

 • Matkanjohtaja Suomenkielinen paikallisopas

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Euro

Päiväohjelma
Päivä 1 Saapuminen Prahaan - kaupunkikierros ja tervetuloillallinen
Päivä 2 Veneretki Vltavajoella - ooppera Figaron häät
Päivä 3 Kävelykierros linnan alueella, lounas ja oluenmaistelu - kamarikonsertti
Päivä 4 Kotimatka

Hotelli

Hotel Adler

Adler on mukava keskitason hotelli, keskeisellä sijainnilla. Prahan tärkeimmät nähtävyydet ovat lähellä ja Kansallisaukio on 200 metrin päässä hotellista, aukiolla on sekä metro- että raitiovaunupysäkit. Adler on klassiseen tyyliin sisustettu ja kaikissa huoneissa on tv, puhelin, hiustenkuivain, minibaari, tallelokero ja wifi.

Lue lisää: http://www.hoteladler.cz/en 

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta).

Hotel Adler
V Jirchářích 13, Praha 1
Prague 110 00, Czech Republic

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
698€
Helsinki
Täynnä
Huom. Lue lisätietoja täältä.
698€
Helsinki
Täynnä
Huom. Lue lisätietoja täältä.
698€
Helsinki
Täynnä
Huom. Lue lisätietoja täältä.
698€
Helsinki
Täynnä
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Saapuminen Prahaan - kaupunkikierros ja tervetuloillallinen

Saavuttuamme Prahaan suuntaamme viihtyisään Adler-hotelliimme, joka sijaitsee kaupungin sydämessä. Useimmat maamerkit ovat kävelyetäisyyden päässä. Hotellin lähellä on metroasema ja useita raitiovaunupysäkkejä, joten pääsemme helposti tutustumaan kaupunkiin myös julkisin kulkuvälinein. Jätämme matkatavaramme säilytykseen hotellille kunnes voimme kirjoittautua sisään klo 14.

Lähdemme tutustumaan Prahaan kävellen. Useimmat kaupungin vanhimmista rakennuksista sijaitsevat keskustassa. Aloitamme Václavské náměstí -aukiosta, jonka 750 metriä pitkän bulevardin varrella on lukuisia kauppoja ja ravintoloita. Aukio toimii usein kansallisten juhlien ja muiden suurten kokoontumisten näyttämönä.

Jatkamme matkaa vanhankaupungin Staroměstské náměstí -aukiolle, jonka historia alkaa 1300-luvulta. Aukiota ympäröivät kauniit, pastellinväriset rakennukset. Näemme aukiolla sijaitsevan Týn-kirkon, johon Tycho Brahe haudattiin vuonna 1601, Josefovin eli juutalaiskorttelin ja Tasavallan aukiolla sijaitsevan Ruutiportin, jonka rakentaminen aloitettiin vuonna 1475. Kierroksen jälkeen meillä on aikaa omakustanteiselle lounaalle.

Illalla syömme kolmen ruokalajin aterian ravintolassa, joka sijaitsee Slovansky Ostrov -saarella Žofín-palatsissa. Palatsissa on vuosien saatossa järjestetty lukuisia merkittäviä tapahtumia. Antonin Dvořák soitti täällä ensimmäisen konserttinsa vuonna 1878 ja Smetana esitti sinfonisen runosarjansa Isänmaani ensimmäisen kerran vuonna 1882. Idylliselle saarelle pääsee helposti pientä kävelysiltaa pitkin, joka sijaitsee lähellä hotelliamme.

Päivä 2
Veneretki Vltavajoella - ooppera Figaron häät

Aamulla meillä on omaa aikaa tutustua Prahaan. Lähde tutustumaan kaupungin lukuisiin kauppoihin, kirkkoihin ja museoihin ennen veneretkeä Vltavajoella.

Tapaamme ennalta sovitussa paikassa Prahan keskustassa puolilta päivän ja siirrymme joen rannalle, jossa nousemme jokiristeilijän kyytiin. Kaupungin läpi kiemurteleva Vltava on Tšekin pisin joki. Joelta pääsemme ihastelemaan Prahaa toisesta näkökulmasta. Matkanjohtajamme kertoo parin tunnin pituisella retkellä tarkemmin kaupungin nähtävyyksistä. Syömme retken aikana buffetlounaan ja kauniilla säällä voimme nauttia maisemista ulkokannella.

Illan ooppera esitetään Säätyteatterissa, joka on rakennettu 1700-luvun lopulla. Teatteri on Prahan vanhin ja yksi Euroopan kauneimmista teatterirakennuksista. Mozart esitti Säätyteatterissa oopperansa Figaron häät vuonna 1786. Esitys otettiin hyvin vastaan ja Mozartilta tilattiin uusi ooppera. Hän sävelsi teoksen Don Giovanni, jonka kantaesitys oli Prahan Säätyteatterissa vuonna 1787.

Mozart sävelsi koomisen oopperan Figaron häät vuonna 1786 ja sen tapahtumat ovat jatkumo Gioacchino Rossinin (1792–1868) Sevillan parturi -oopperalle. Tapahtumat kertovat kamaripalvelija Figaron ja hänen tulevan vaimonsa kamarineito Susannan häistä. Hääpäivän lähestyessä kreivi Almaviva aloittaa Susannan liehittelyn. Yhdessä Figaron ja kreivitär Almavivan kanssa Susanna punoo juonen, jonka tarkoituksena on paljastaa kreivi Almavivan petturuus ja antaa hänelle opetus. Dramaattisilla juonenkäänteillä maustettu ooppera on yleisön rakastama ja se on yksi kaikkien aikojen esitetyimmistä oopperoista.

Illallinen on omakustanteinen. Oopperan jälkeen suuntaamme hotelliimme, joka sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä teatterilta.

Päivä 3
Kävelykierros linnan alueella, lounas ja oluenmaistelu - kamarikonsertti

Aloitamme päivän raitiovaunuajelulla mahtavalle Prahan linnalle, jonka historia alkaa jo 800-luvun lopulla. Linna on Prahan tärkein nähtävyys ja se on yli tuhannen vuoden ajan ollut tärkeä symboli kaupungin asukkaille. Nykyisin se toimii mm. presidentinlinnana. Valtavassa linnassa on satoja huoneita, historiallisia palatseja, kirkkoja, luostareita ja kappeleita, joten nähtävää riittää. Linnan Vallipuutarha tuli tunnetuksi siitä, että kaksi katolisen keisarin käskynhaltijaa heitettiin ikkunasta ulos vuonna 1618. Tapahtuma toimi lähtölaukauksena kolmikymmenvuotiselle sodalle.

Aloitamme kierroksemme pääsisäänkäynniltä, josta on upeat maisemat Prahan kaupunkiin. Jatkamme syvemmälle linnan uumeniin ja näemme mm. Pyhän Vituksen tuomiokirkon, jonka rakentamisen Kaarle IV aloitti vuonna 1344. Tuomiokirkko toimii nykyisin sekä Prahan arkkipiispan kotina että tšekkiläisten kruununjalokivien säilytyspaikkana. Kirkon rakennutti keisari Kaarle IV ja itse rakennustyöt aloitettiin vuonna 1344. Holvikaarien läpi kulkiessamme kuulemme lisää kirkon historiasta.

Linnavierailun jälkeen jatkamme matkaa Mala Stranaan (kaupungin pienellepuolelle). Ylitämme Prahan tunnetuimman sillan, Kaarlensillan, joka yhdistää joen itäpuolella sijaitsevan vanhankaupungin ja länsipuolen Prahan linnan. Kuulemme esimerkiksi historiallisista tapahtumista, jotka liittyvät Kaarlensiltaan.

Kierroksemme päättyy U Medvídkůn ravintolaan ja pienpanimoon, jossa valmistetaan mm. maailman vahvinta olutta. Ravintolassa tarjoillaan tyypillistä tšekkiläistä ruokaa ja me nautimme kolmen ruokalajin lounaan. Saamme lisäksi maistella kolmea erilaista paikallista olutta. Tšekkiläinen maailmankuulu olut on tärkeä osa paikallisten kulttuuria. Panimoita, niin suuria kuin pieniä, on noin 110 ja erilaisia oluita lähes 500.

Syömme omakustanteisen illallisen, jonka jälkeen tapaamme konserttipaikan edessä tai muussa ennakkoon sovitussa paikassa.

Kamarikonsertti esitetään kauniissa Klementinum-rakennuksessa. Kamarikonsertissa on suuriin konsertteihin verrattuna intiimimpi tunnelma, sillä orkesteri on pienempi. Illan ainutlaatuisessa konsertissa soittaa kamariorkesteri, joka on osa Dvořákin sinfoniaorkesteria. Konsertissa soitetaan italialaisen säveltäjä ja viulunsoittaja Antonio Vivaldin (1678–1741) musiikkia. Vivaldi oli ahkera säveltäjä, joka vaikutti suuresti musiikin kehitykseen 1700-luvun alussa. Hänen tunnetuin teoksensa on Neljä vuodenaikaa. Kuulemme myös Mozartin, Bachin, Dvořákin ja Smetanan sävellyksiä.

Päivä 4
Kotimatka
Meillä on aamulla hieman omaa aikaa ennen kuin suuntamme kohti lentokenttää. Lennämme Finnairin suoralla reittilennolla Helsinkiin.

Lisämaksulliset istumapaikat oopperaan ja kamarikonserttiin

Matkan hintaan sisältyy A -kategorian istumapaikat sekä Säätyteatterissa että Klementinumissa. Säätyteatterissa nämä paikat ovat 1. parvella ja Klementinumissa permannolla.

Lisämaksulliset paikat ovat sekä oopperassa että kamarikonsertissa permannolla (Klementumissa lähempänä orkesteria). Hinnat näet alempana, kohdasta Hintatiedot.

Suosittelemme, että varaat lisämaksulliset paikat mahdollisimman varhain, matkan varaamisen yhteydessä. Paikkoja on saatavilla rajoitetusti.

Hintatiedot

Yhden hengen huoneen lisämaksu
148€
Lisämaksulliset istumapaikat

Figaron häät -ooppera:
• Kategoria B: 34€/hlö.

Vivaldi -kamarikonsertti
• Kategoria B: 14€/hlö

Hintaan sisältyy
 • Finnairin reittilennot Helsinki - Praha - Helsinki turistiluokassa
 • majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa keskitason hotelli Adlerissa
 • istumapaikkalippu oopperaan (kategoria A)
 • istumapaikkalippu kamarikonserttiin (kategoria A)
 • raitiovaunulippu Prahan Linnalle
 • aamiaiset
 • kaksi lounasta ja yksi illallinen
 • kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • suomenkielinen paikallisopas
 • verot ja viranomaismaksut

Matkan ennakkomaksu on 300€/hlö.

Hintaan ei sisälly
 • yhden hengen huoneen lisämaksu 148€
 • lisämaksulliset istumapaikat oopperaan ja kamarikonserttiin: ooppera (kat. B) 34€ ja kamarikonsertti (kat. B) 14€. (Suosittelemme varaamaan lisämaksulliset paikat mahdollisimman varhain, matkan varaamisen yhteydessä. Paikkoja on rajoitetusti).
 • muut juomat ja ruoat matkan aikana

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Matkalla on mukana suomalainen paikallisopas. Hän on mukana lentokenttäkuljetuksissa, retkillä, oopperassa ja kamarikonsertissa sekä auttaa ja avustaa koko matkan ajan.

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 25 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Vastaavia matkoja

18CZROP01AFI0110