group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Majoitu tasokkaaseen hotelliin Cavtatissa ja tutustu keskiaikaisiin kaupunkeihin Dubrovnikiin ja Kotoriin ja nauti Montenegrosta!

Sis. merinäköalan

Kroatia – kirkas kuin kristalli. Salli itsellesi ihana viikko, kun Kroatia on kauneimmillaan. Asumme viiden tähden (paikallinen luokitus) Hotel Croatia Cavtatissa pienen matkaa Dubrovnikista etelään. Sieltä teemme tutustumisretkiä ympäristöön.

Kuljeskelemme pitkin Dubrovnikin mutkaisia kujia, pistäydymme Montenegron lilliputtivaltiossa ja ihastelemme sen kaunista luontoa. Käymme luonnollisesti myös Kotorinlahdella, jonka vuonomaisemat, keskiaikaiset rakennukset ja luksusjahdit tekevät vaikutuksen. Täällä rantakalliot kohoavat suoraan ylös Adrianmeren kimaltavista aalloista – ehkä tämä on sitä todellista Välimeren kauneutta?

Mielenkiintoisten retkien välillä ehdit hyvin nauttia hotellin kaikista mukavuuksista – miksi et varaisi hoitoa spasta, pulahtaisi uima-altaaseen tai vain nauttisi elämästä kaikessa rauhassa Adrianmerta katsellen.

 

 

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Kyllä

 • Valuutta Kroatian kuna

Päiväohjelma
Päivä 1 Lento Helsinki–Dubrovnik. Kiertokäynti Hotel Croatia Cavtatissa ja Cavtatin kaupungissa
Päivä 2 Vesitse Dubrovnikiin. Kaupunkikierros, omaa aikaa, tervetuloillallinen ravintolassa
Päivä 3 Omaa aikaa Cavtatissa tai Dubrovnikissa tai retki Elafiti-saarille
Päivä 4 Retki Montenegroon, Perastiin ja Kotoriin. Kaupunkikävely ja ihastuttava iltapäivä Kotorissa
Päivä 5 Omaa aikaa Cavtatissa tai Dubrovnikissa tai retki Korculaan
Päivä 6 Päivä maalla tutustuen paikallisiin tuotteisiin, historiallisiin vesimyllyihin ja viiniin
Päivä 7 Omaa aikaa Cavtatissa tai Dubrovnikissa ja jäähyväisillallinen
Päivä 8 Kotimatka

Hotelli

Hotel Croatia Cavtat

 • 487 huonetta
 • 4 ravintolaa
 • 1 ulkouima-allas ja 1 lämmitetty sisäuima-allas
 • Spa ja kuntosali
 • WiFi huoneissa
 • 500 m Cavtatin keskustaan

Cavtat sijaitsee Dubrovnikista etelään ja kauniin lahden ja kallion puolella sijaitsee ihastuttava Hotel Croatia Cavtat. Hotelli sijaitsee loistavalla paikalla ja hotellissa on mm. puutarha, oma ranta, uima-allas, terassi, pieni kauppa ja kaunis spa, jossa on sauna, höyrysauna ja uima-allas. 

Huoneet
Kaikissa huoneissa on parveke, merinäköala, kylpyhuone, jossa kylpyamme ja suihku, tallelokero, hiustenkuivain, minibaari, satelliitti-tv, puhelin ja maksuton Wifi.

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Lähtöpäivät

Klikkaa "Varaa", näet vapaat huone- tai hyttityypit
Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
1.248€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman
Klikkaa "Varaa", näet vapaat huone- tai hyttityypit

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lento Helsinki–Dubrovnik. Kiertokäynti Hotel Croatia Cavtatissa ja Cavtatin kaupungissa

Saavuttuamme perille Kroatiaan ajamme lyhyen matkan lentokentältä Cavtatiin Adrianmeren rannalle. Hotellimme sijaitsee suoraan Dubrovnikin eteläpuolella pienellä mutta kauniilla ja viihtyisällä niemellä. Cavtat kuului aikaisemmin Ragusan tasavaltaan. Nykyään se on viehättävä rantakaupunki, joka sijaitsee kauniilla paikalla pienessä merenlahdessa noin 15 km:n päässä Dubrovnikista. Dubrovnikiin pääsee hotellista autolla tai laivalla yli lahden. Cavtatissa on joitakin nähtävyyksiä, mutta viehättävintä siellä on tunnelma, joka on kuin luotu istuskeluun kahvikupillisen tai viinilasillisen äärellä.

Tutustumme hotellialueeseen ja teemme sitten kävelyretken lähiympäristössä. Koska olemme olleet pystyssä jo aamuvarhaisesta lähtien, vietämme loppupäivän rentoutuen ja syömme illallisen hotellissa.

Päivä 2
Vesitse Dubrovnikiin. Kaupunkikierros, omaa aikaa, tervetuloillallinen ravintolassa

Aamiaisen jälkeen lähdemme vesitse kohti Dubrovnikia. Dubrovnik on kuuluisa kauneudestaan ja eleganttiudestaan. Näkymät stadionilta, marmorilla päällystetty pääkatu ja monet barokkipalatsit sekä kaupunginmuuri tekevät yhä vaikutuksen jokaiseen, joka vierailee tässä Adrianmeren kauneimmassa kaupungissa. Dubrovnikin historia alkaa 600-luvulta, jolloin tänne rakennettiin ensimmäiset talot. Alkuperäinen kaupunginmuuri rakennettiin 800-luvulla. 1100-luvun lopussa Dubrovnik oli vakiinnuttanut paikkansa tärkeänä kauppakaupunkina, joka toimi väylänä Balkanin ja Välimeren välillä. Vuonna 1205 Dubrovnik joutui Venetsian hallintaan. 1358 kaupunki riistäytyi irti venetsialaisten vallasta ja Ragusan tasavalta perustettiin. Ragusa ulottui 1400-luvulla Stonista Cavtatiin.

Dubrovnikilla oli oma kauppalaivasto, jolla oli yhteyksiä Egyptiin, Lähi-itään, Sisiliaan, Ranskaan, Espanjaan ja Istanbuliin. Vuonna 1808 Napoleon marssi kaupunkiin ja Ragusa oli mennyttä. Dubrovnik kuului 1815–1918 Itävalta-Unkariin. Sen jälkeen siitä tuli kuningaskunta, sittemmin Jugoslavia. Dubrovnik tuntuu yhä monella tapaa itsenäiseltä valtiolta, joka on irrallaan muusta Kroatiasta, sekä fyysisesti että historiallisesti.

Kaupunkiin saavutaan vuodelta 1537 peräisin olevan Pilen portin kautta. Keskiajalla kaupungin portit suljettiin joka ilta ja avaimet luovutettiin kaupungin hallitsijalle. Muurien sisältä löytyy Stradun, vanha kauppakatu, joka ulottuu alas vanhalle Luzan torille asti. Kaikkialla kaupungissa on vanhoja kirkkoja ja palatseja, joita katselemme kävelykierroksellamme lähemmin.

Dubrovnikissa kannattaa tehdä kävely kaupunginmuureilla tai nousta köysiradalla ylös kukkulalle kaupungin takana. Sieltä on upeat näkymät! Kaupungissa on myös useita museoita, ja matkanjohtaja antaa mielellään vinkkejä näkemisen arvoisista paikoista.

Syömme yhteisen tervetuloillallisen Dubrovnikissa ennen kuin palaamme hotelliin.

Päivä 3
Omaa aikaa Cavtatissa tai Dubrovnikissa tai retki Elafiti-saarille

Koko päivä omaa aikaa! Voit myös lähteä lisämaksulliselle retkelle Elafiti-saarille. Lue lisää retkikuvauksesta.

Päivä 4
Retki Montenegroon, Perastiin ja Kotoriin. Kaupunkikävely ja ihastuttava iltapäivä Kotorissa

Tänään ajamme Montenegroon ja Kotoriin. Vanha satamakaupunki Adrianmeren rannalla on yksi päivän retken kohokohdista. Kotor sijaitsee kauniilla paikalla Kotorinlahdella kalkkikivivuorten ympäröimänä. Kotorin vanhakaupunki, puolustuslinnake ja Kotorinlahti pääsivät 1979 Unescon maailmanperintökohteeksi. Ennen kuin saavumme perille Kotoriin, pysähdymme katselemaan maisemia Perastista käsin. Merenlahdessa Perastin edustalla sijaitsevat Saint Georgen saari, jolla sijaitsee benediktiiniläisluostari, sekä Madonnan tekosaari, jolla sijaitsee kaunis kirkko. Saaren rakentaminen aloitettiin 1400-luvulla, ja joka vuosi 22. heinäkuuta paikalliset soutavat saarelle kivien kanssa ja jatkavat saaren kunnossapitoa. Samalla saari symbolisesti laajenee ja kasvaa. Kirkko nousi saarelle vuonna 1630. Itse Perast on pieni maalaiskylä, jossa on kokonaiset 16 kirkkoa. Perastin kukoistuskaudella siellä oli 17 ylellistä palatsia, mikä kertoo asukkaiden vauraudesta.

Kun seisoo keskellä Kotoria, on helppo käsittää, miksi se on Unescon suojeluksessa. Vanhakaupunki on peräisin 1400–1500-luvulta ja on ainutlaatuinen esimerkki keskiaikaisesta kaupunkisuunnittelusta. Mukulakivillä ja marmorilla päällystetyt kadut muodostavat labyrintin, jonka keskelle avautuu aina välillä kaunis aukio. Yhdellä aukioista seisoo kaupungin tunnus: Sankt Tryphon -kirkko, joka valmistui 1100-luvun lopussa. Ympäri kaupunkia on ripoteltu kirkkoja, viihtyisiä kahviloita ja hyviä ravintoloita.

Kaupunkikierroksellamme Kotorissa syvennymme kaupungin historiaan ja katsomme lähempää useita keskiaikaisia rakennuksia. Meillä on runsaasti aikaa katsella kaupunkia ja vaikka istahtaa Kotorinlahden äärelle ja nauttia kahvista tai paikallisista erikoisuuksista. Ajamme retken lopuksi pitkin lahden länsireunaa, nousemme lahden yli kulkevaan lauttaan ja ajamme takaisin Cavtatiin. Illallisen syömme hotellissa.

Päivä 5
Omaa aikaa Cavtatissa tai Dubrovnikissa tai retki Korculaan

Toinen rentouttava päivä omaan tahtiin. Nauti hotellista tai tee retki Cavtatiin tai Dubrovnikiin. Tai lähde mukaan lisämaksulliselle retkelle Korculaan. Lue lisää retkikuvauksesta.

Päivä 6
Päivä maalla tutustuen paikallisiin tuotteisiin, historiallisiin vesimyllyihin ja viiniin

Tänään vietämme mukavan päivän maaseudulla Cavtatin eteläpuolella. Ajamme kohti Montenegroa, mutta pysyttelemme kuitenkin Kroatian puolella ja käymme muutamassa pienessä kylässä. Nautimme maisemista ennen kuin ajamme sisämaahan Konavlen luontoalueelle, johon liittyy hauskoja tarinoita ja historiaa. Täällä sijaitsee Sokolin linnoitus, joka on rakennettu Rooman valtakunnan aikaisille raunioille 1300-luvun lopulla. Täällä on myös fransiskaaniveljeskunnan luostari, joka on peräisin 1400-luvulta ja jonka suuruuden aika osui Dubrovnikin kukoistuskauteen. Eräällä pellolla kulkee Napoleonin tie. Sen eräs Napoleonin kenraaleista lupasi rakennuttaa sotaretkillään 1800-luvun alkupuolella. Alueella sijaitsee myös roomalaisen viaduktin rauniot, illyrialaisia muistomerkkejä ja monia muita kiinnostavia kohteita, jotka kertovat alueen merkityksestä aikojen saatossa. Käymme katsomassa Ljutajoen vesimyllyjä, joilla on ollut suuri merkitys, sillä niitä on käytetty viljan jauhamiseen, öljyn puristamiseen sekä vasaramyllyinä esim. jyvien rouhimiseen. Näemme, miten myllyt toimivat, sillä kyse on eräänlaisesta ulkoilmamuseosta, jossa henkilökunta on pukeutunut historiallisiin asuihin ja kävijät pääsevät näkemään, miten paikallisia tuotteita on ennen tuotettu – ja ehkä myös maistamaan joitakin niistä.

Käymme myös paikallisella viinitilalla ja tutustumme heidän tuotantomenetelmiinsä, käymme katsomassa viinitarhoja ja maistelemme heidän tuotteitaan.

Iltapäivällä palaamme Cavtatiin. Omavalintainen ja -kustanteinen illallinen.

Päivä 7
Omaa aikaa Cavtatissa tai Dubrovnikissa ja jäähyväisillallinen

Vielä yksi rentouttava päivä ja voit nauttia hotellista tai käydä Cavtatissa tai Dubrovnikissa.

Illalla suuntaamme hyvään ravintolaan Cavtatin ympäristössä ja syömme yhteisen jäähyväisillallisen.

Päivä 8
Kotimatka

Ajamme Dubrovnikin lentokentälle. On kotimatkan aika.

Retki Elafiti-saarille

Tällä retkellä pääset katsomaan Dubrovnikin edustalla sijaitsevia saaria. Lähdemme Cavtatista ja suuntaamme Elafiti-saarille. Nautimme maisemista veneestä käsin ja ohitamme pari pienempää saarta, kuten esim. Otok Lokrumin. Reittimme kulkee myös Dubrovnikin ohi.

Nousemme maihin ja katselemme pientä saarta, jolla on sekä vakituisia asukkaita että päiväretkeläisiä. Syömme retken aikana lounaan, johon sisältyy ruokajuomat. Palaamme veneellä takaisin Cavtatiin iltapäivällä.

Hinta: 68€/hlö

Minimiosallistujamäärä retkelle on 20 henkilöä.

Retki tulee varata matkavarauksen yhteydessä.

Retki Korculaan

Koe ihastuttava saari Kroatian rannikolla. Korcula sijaitsee Peljesacin niemimaan edustalla. Ajamme niemimaan kautta Orebicin lauttasatamaan, josta matkaamme lautalla Korculaan. Matkalla niemimaan yli pysähdymme maistelemaan paikallista viiniä.

Katselemme kaupunkia ja kuulemme elämästä Korculan saarella, sitten syömme lounaan. Lounaan jälkeen on omaa aikaa, kunnes iltapäivällä palaamme hotelliimme Cavtatissa ja syömme illallisen.

Hinta: 98€/hlö

Minimiosallistujamäärä retkelle on 15 henkilöä.

Retki tulee varata matkavarauksen yhteydessä.

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 1.248€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
378€
Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki – Dubrovnik – Helsinki (välilasku) turistiluokassa 
 • majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa viiden tähden (paikallinen luokitus) Hotel Croatia Cavtatissa, merinäköala 
 • aamiaiset päivinä 2-8
 • illallinen päivinä 1-5 ja 7
 • retket ja kuljetukset ohjelman mukaan
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksut

 

Hintaan ei sisälly
 • lisämaksu yhden hengen huoneesta
 • lisämaksulliset retket 
 • muut ruoat ja juomat matkan aikana
 • juomarahat paikallisoppaille ja kuljettajille n. 30€/hlö

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Pakkaaminen

Ota mukaan pieni reppu tai laukku, johon voit kätevästi pakata päivän aikana tarvitsemasi tavarat. 

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 25 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää

Välimatkat

Päivä 1: n. 6 km
Päivä 2: n. 40 km
Päivä 4: n. 150 km
Päivä 6: n. 50 km
Päivä 8: n. 6 km

Yleistä matkustustietoa

Turvallinen matkakokemus

Haluamme, että tunnet olosi turvalliseksi Albatros-matkallasi. Aina siitä alkaen kun varaat matkasi, siihen saakka kun palaat kotiin monta kokemusta rikkaampana – siitäkin huolimatta, että maailmassa on koronavirusta. Tätä ajatellen olemme koonneet tietoa ja ohjeita, kuinka minimoida tartuntariski matkalla. Kuitenkin niin, että voit myös nauttia matkastasi ja sen suomista elämyksistä. Näihin toimiin kuuluu mm. seuraavaa:

 • Kaikki matkanjohtajamme ovat sertifioituneet WHO:n ohjeistusten mukaisesti tartuntojen minimoimiseksi.
 • Edellytämme kaikkia yhteistyökumppaneitamme matkakohteissa kiinnittämään erityistä huomiota siivoukseen ja puhtaanapitoon.
 • Tiedotamme kaikkia asiakkaitamme matkavakuutuksen tärkeydestä sekä siitä, miten minimoida tartuntariski.

Lue lisää täältä

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 5 out of 5 by from Kroatian, Bosnia Herzegovinan ja Montenegron kierros On pari hyvää syytä lähteä Etelä-Eurooppaan kaupunkilomalle vasta syksyllä: ei turistimassoja, eikä myöskään liian kuumaa. Sää olikin parasta suomalaista kesää ja vain yhtenä päivänä sadetta. Matkan aikana tutustuttiin moniin kaupunkeihin, joten omaa aikaa ei paljoa ollut. Kohteina olivat Split, Cavtat, Dubrovnik, Kotor, Budva ja Mostar. Ehkäpä juuri Kotor oli mieleenpainuvin kaupunki.Oppaamme Heidi ja paikalliset lisäoppaat olivat erinomaisia, taustatietoa saimme vaikka kuinka paljon. Hotelli Croatia Cavtat oli korkeatasoinen, huoneet isoja ja merimaisemat hienoja - useinmiten vaan olimme retkillä jossain muualla.
Date published: 2017-11-11
Rated 3 out of 5 by from Kaunis Kroatia Hyvän kokonaisuuden pilasi osittain odotettua pitempi matka-aika Splitin lentokentältä hotelliin ja hotellilta takaisin Splitiin. Väärän odotuksen aiheutti aikaisemmassa esitteessä ollut tulopäivälle merkitty tutustuminen hotellin lähiympäristöön, matka linnuntietä mitaten ja tietämättömyys kahdesta EU:n ulkorajan ylityksestä rajatarkastuksineen. Tutustumiseen ei myöhäisen saapumisen vuoksi kuitenkaan jäänyt aikaa. Euroopan sisällä 13-14 tunnin matkustusaika Helsingistä tuntui pitkältä. Pitkien retkipäivien vuoksi vapaapäivät olivat tarpeelliset. Hotelli buffet-aamiaisineen ja -illallisineen ja muine palveluineen oli korkealaatuinen. Hotellilla on oma ranta, mutta ei kuitenkaan ole mikään rantalomakohde.
Date published: 2018-04-30
Rated 3 out of 5 by from Viikko Balkanilla Matkalla tutustuimme Kroatiaan, Montenegroon ja Bosnia-Hertzegovinaan. Matka oli hyvin suunniteltu ja hotelli oli hyvä, jossa aamupala oli runsas ja maittava. Olen keliaakikko ja tältä osin hotellin ravintolapalvelut toimivat hyvin. Hotellin illalliseen olisimme toivoneet enemmän vaihtelua. Adrianmeren antimet huomioiden kalaruokia olisimme odottaneet enemmän. Lähdimme matkalle, koska mainoksissa kerrottiin, että mukana on suomalainen matkanjohtaja/opas ja näin ollen kuvittelimme, että retkikohteiden opastus on suomeksi, mutta paikallisoppaat kertoivat englanniksi kohteista ja matkanjohtaja kertoi ydinkohdat lyhennettynä suomeksi. Tämä on ristiriidassa siihen mitä meille luvattiin esitteiden perusteella.Matkanjohtaja teki kyllä parhaansa.
Date published: 2017-11-04
Rated 5 out of 5 by from Matka hyvin suunniteltu, järjestelyt toimivat Matka pe-pe, kotiinpaluu 4.5.18. Matkaohjelma hyvin suunniteltu, järjestelyt pelasivat moiteettomasti, tutustumiskohteet kiinnostavia ja opas erinomainen (historialliset tiedot, järjestelytaidot, matkustajista huolehtiminen, tasapuolisuus...) Hotelli Kroatia Cavtat tasokas ja toimiva, ympäröivä luonto ihmeen kaunis ja lähistön pikkukaupunki ravintololneen aivan meren rannalla viehättävä. Suosittelen tätä matkaa kaikille ystävilleni, erityisesti Balkanin alueen historiasta kiinnostuneille. Viihtyvyyttä lisäsivät toki vielä +25-27 lämpö, tyyni meri ja ympäristön puhtaus.
Date published: 2018-05-06
Rated 3 out of 5 by from Turistituotteistettu Kroatia Olimme huhtikuun viim. viikon matkalla. Sää oli upean kesäinen ja kaunis luonto kukki hehkeänä. Hotelli oli hieno 5 tähden kylpylähotelli Adrianmeren rannalla. Maisemat lumosivat vaihtelevina ja jylhinä. Ihmetystä herätti matkan järjestely. Lento oli mennen tullen Splitin kentälle yli 250 km päähän majapaikasta Cavtatista vaikka Dubrovnikin kenttä oli aivan lähellä Cavtatia. Siinä meni 2 päivää bussissaistumiseen. Kun kerran Splitin kentälle mentiin , niin siihen suureen historialliseen kaupunkiin olisi voinut tutustua pari ensimm.päivää. Bussissaoloa oli paljon. Siihen vaikutti myös valtioiden rajanylitysten muodollisuudet . Hienoja kohteita oli Dubrovnik , Kotor ja Korcula sekä Mostar. Hauskaa oli Neretvajoen suiston veneretkellä ja läksiäisillallisella. Musiikki ja hyvä ruoka maistui kaikille.
Date published: 2018-04-29
Rated 3 out of 5 by from Hienot maisemat ja ihanteellinen sää, historia. "Kaunis Kroatia" Matka 20.-27.4: Kaksi lentoa ja pitkä bussimatka hotelliin, yli 12 tuntia menen tullen, ovat ehdottomasti liian pitkiä ja kuluttavia! Veivät loma-ajasta liian pitkän ajan. Suora lento Dubrovnikiin välttämätön. Kortzu-saaren retki sisällöltään heikko, hinta kallis! Pettymys!
Date published: 2018-05-02
Rated 4 out of 5 by from Erinomainen hotelli, liian pitkät linja-automatkat Vasta matkan varattuani sain tietää, että lennot eivät olleetkaan suorat. Petyin siihen. Olisi ollut myös hyvä tietää, että euroillekin on käyttöä ja että pankkikortilla ei voinut maksaa Korculan retkeä. Myös ison tippirahan kerääminen kaikilta ihmetytti. Olisi voitu valaista, keille kaikille kuljettajan lisäksi tippiä annettiin. Hotelli oli mahtava ja ruoat erinomaisia. Dubrovinikin illallinen oli ala-arvoinen. Myös jäähyväisillallinen oli pettymys. Paljon mieluummin olisin nauttinut sen hotellin runsaiden herkkujen ääressä .Linja-autossa istumista oli liikaa, varsinkin Bsnia-Hertsegovinan retkellä.
Date published: 2019-10-19
Rated 3 out of 5 by from Parasta oli upeat maisemat Olimme matkalla viikon. Hotelli oli oikein hyvä ja siisti, maisemat mahtavia, mutta bussissa istumista oli liikaa. Hotellissa ruoka oli erinomaista, mutta retkillämme hintaan sisältynyt lounas vain välttävä.
Date published: 2018-05-04
 • y_2022, m_5, d_23, h_21
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.27
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_1, tr_58
 • loc_fi_FI, sid_HRRTR04, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja