group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Majoitu hyvätasoiseen hotelliin Cavtatissa ja tutustu keskiaikaisiin kaupunkeihin Dubrovnikiin ja Mostariin ja nauti Montenegron vastustamattomasta kauneudesta

Kroatia – kirkas kuin kristalli. Salli itsellesi ihana viikko, kun Kroatia on kauneimmillaan. Asumme neljän tähden Hotel Croatia Cavtatissa pienen matkaa Dubrovnikista etelään. Sieltä teemme retkiä ympäristöön.

Kuljeskelemme pitkin Dubrovnikin mutkaisia kujia, pistäydymme Montenegron lilliputtivaltiossa ja tunnemme historian siipien havinan Mostarissa kävellessämme Stari Most -sillan yli. Käymme luonnollisesti myös Kotorinlahdella, jonka vuonomaisemat, keskiaikaiset rakennukset ja luksusjahdit tekevät vaikutuksen. Täällä rantakalliot kohoavat suoraan ylös Adrianmeren kimaltavista aalloista – ehkä tämä on sitä todellista Välimeren kauneutta?

Mielenkiintoisten retkien välillä ehdit hyvin nauttia hotellin kaikista mukavuuksista – miksi et varaisi hoitoa spasta, pulahtaisi uima-altaaseen tai vain nauttisi elämästä kaikessa rauhassa Adrianmerta katsellen?

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Kyllä

 • Valuutta Kroatian kuna

Päiväohjelma
Päivä 1 Lento Helsinki - Dubrovnik
Päivä 2 Tutustuminen Hotel Croatia Cavtatin palveluihin ja kävelyretki lähiympäristössä - tervetuloillallinen paikallisessa ravintolassa
Päivä 3 Vesitse Dubrovnikiin - kaupunkikierros ja omaa aikaa
Päivä 4 Retki Montenegroon ja Kotoriin - kaupunkikävely Kotorissa ja iltapäivä Budvassa
Päivä 5 Omaa aikaa Cavtatissa tai Dubrovnikissa tai lisämaksullinen retki Korčulaan (varataan ja maksetaan etukäteen)
Päivä 6 Neretvan suisto - veneretki nauttien musiikista ja lounaasta - iltapäivä Mostarissa
Päivä 7 Cavtat - omaa aikaa Cavtatissa tai Dubrovnikissa ja jäähyväisillallinen
Päivä 8 Kotimatka

Hotelli

Hotel Croatia Cavtat

 • 487 huonetta
 • 4 ravintolaa
 • 1 ulkouima-allas ja 1 lämmitetty sisäuima-allas
 • Spa ja kuntosali
 • WiFi huoneissa
 • 500 m Cavtatin keskustaan

Cavtat sijaitsee Dubrovnikista etelään ja kauniin lahden ja kallion puolella sijaitsee ihastuttava Hotel Croatia Cavtat. Hotelli sijaitsee loistavalla paikalla ja hotellissa on mm. puutarha, oma ranta, uima-allas, terassi, pieni kauppa ja kaunis spa, jossa on sauna, höyrysauna ja uima-allas. 

Huoneet
Kaikissa huoneissa on parveke, kylpyhuone, jossa kylpyamme ja suihku, tallelokero, hiustenkuivain, minibaari, satelliitti-tv, puhelin ja maksuton WiFi.

Lisämaksusta varattavissa huone merinäköalalla (erikoistilauksesta).

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
1.098€
Helsinki
Täynnä
1.098€
Helsinki
Täynnä
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lento Helsinki - Dubrovnik

Lennämme Helsingistä Dubrovnikiin. Saavuttuamme perille Kroatiaan ajamme lyhyen matkan lentokentältä Cavtatiin Adrianmeren rannalle. Hotellimme sijaitsee suoraan Dubrovnikin eteläpuolella pienellä mutta kauniilla ja viihtyisällä niemellä. Cavtat kuului aikaisemmin Ragusan tasavaltaan. Nykyään se on viehättävä rantakaupunki, joka sijaitsee kauniilla paikalla pienessä merenlahdessa noin 15 km:n päässä Dubrovnikista. Dubrovnikiin pääsee hotellista autolla tai laivalla yli lahden. Cavtatissa on joitakin nähtävyyksiä, mutta viehättävintä siellä on tunnelma, joka on kuin luotu istuskeluun kahvikupillisen tai viinilasillisen äärellä. Nautimme yhteisen illallisen.

Päivä 2
Tutustuminen Hotel Croatia Cavtatin palveluihin ja kävelyretki lähiympäristössä - tervetuloillallinen paikallisessa ravintolassa
Tutustumme hotellialueeseen ja teemme sitten kävelyretken lähiympäristössä. Vietämme loppupäivän rentoutuen ja syömme tervetuloillallisen hotellissa.
Päivä 3
Vesitse Dubrovnikiin - kaupunkikierros ja omaa aikaa

Aamiaisen jälkeen lähdemme vesitse kohti Dubrovnikia. Dubrovnik on kuuluisa kauneudestaan ja eleganttiudestaan. Näkymät stadionilta, marmorilla päällystetty pääkatu ja monet barokkipalatsit sekä kaupunginmuuri tekevät yhä vaikutuksen jokaiseen, joka vierailee tässä Adrianmeren kauneimmassa kaupungissa. Dubrovnikin historia alkaa 600-luvulta, jolloin tänne rakennettiin ensimmäiset talot. Alkuperäinen kaupunginmuuri rakennettiin 800-luvulla. 1100-luvun lopussa Dubrovnik oli vakiinnuttanut paikkansa tärkeänä kauppakaupunkina, joka toimi väylänä Balkanin ja Välimeren välillä. Vuonna 1205 Dubrovnik joutui Venetsian hallintaan. 1358 kaupunki riistäytyi irti venetsialaisten vallasta ja Ragusan tasavalta perustettiin. Ragusa ulottui 1400-luvulla Stonista Cavtatiin.

Dubrovnikilla oli oma kauppalaivasto, jolla oli yhteyksiä Egyptiin, Lähi-itään, Sisiliaan, Ranskaan, Espanjaan ja Istanbuliin. Vuonna 1808 Napoleon marssi kaupunkiin ja Ragusa oli mennyttä. Dubrovnik kuului 1815–1918 Itävalta-Unkariin. Sen jälkeen siitä tuli kuningaskunta, sittemmin Jugoslavia. Dubrovnik tuntuu yhä monella tapaa itsenäiseltä valtiolta, joka on irrallaan muusta Kroatiasta, sekä fyysisesti että historiallisesti.

Kaupunkiin saavutaan vuodelta 1537 peräisin olevan Pilen portin kautta. Keskiajalla kaupungin portit suljettiin joka ilta ja avaimet luovutettiin kaupungin hallitsijalle. Muurien sisältä löytyy Stradun, vanha kauppakatu, joka ulottuu alas vanhalle Luzan torille asti. Kaikkialla kaupungissa on vanhoja kirkkoja ja palatseja, joita katselemme kävelykierroksellamme lähemmin.

Dubrovnikissa kannattaa tehdä kävely kaupunginmuureilla tai nousta köysiradalla ylös kukkulalle kaupungin takana. Sieltä on upeat näkymät! Kaupungissa on myös useita museoita, ja matkanjohtaja antaa mielellään vinkkejä näkemisen arvoisista paikoista.

Päivä 4
Retki Montenegroon ja Kotoriin - kaupunkikävely Kotorissa ja iltapäivä Budvassa

Tänään ajamme Montenegroon ja Kotoriin. Vanha satamakaupunki Adrianmeren rannalla on yksi päivän retken kohokohdista. Kotor sijaitsee kauniilla paikalla Kotorinlahdella kalkkikivivuorten ympäröimänä. Kotorin vanhakaupunki, puolustuslinnake ja Kotorinlahti pääsivät 1979 Unescon maailmanperintökohteeksi. Kun seisoo keskellä kaupunkia, on helppo käsittää miksi. Vanhakaupunki on peräisin 1400–1500-luvulta ja on ainutlaatuinen esimerkki keskiaikaisesta kaupunkisuunnittelusta. Mukulakivillä ja marmorilla päällystetyt kadut muodostavat labyrintin, jonka keskelle avautuu aina välillä kaunis aukio. Yhdellä aukioista seisoo kaupungin tunnus: Sankt Tryphon -kirkko, joka valmistui 1100-luvun lopussa. Ympäri kaupunkia on ripoteltu kirkkoja, viihtyisiä kahviloita ja hyviä ravintoloita.

Kaupunkikierroksellamme Kotorissa syvennymme kaupungin historiaan ja katsomme lähempää useita keskiaikaisia rakennuksia.

Iltapäivällä jatkamme matkaa Budvaan, joka on Budvan Rivieran pääkaupunki ja kuului aikaisemmin Dalmatian eteläisimpiin osiin. Budva on perustettu 2 500 vuotta sitten, mikä tekee siitä Adrianmeren rannikon vanhimman kaupungin. Vanhakaupunki sijaitsee merelle kurottuvalla niemellä ja sitä ympäröivät venetsialaiset kaupunginmuurit. Niemen päässä seisoo kaupungin vanha linnake. Kuljeskelemme historiallisessa autottomassa vanhassakaupungissa ja tutustumme sen aukioihin, mukulakivikatuihin, kirkkoihin ja linnakkeeseen. Budvasta palaamme hotelliimme Cavtatissa.

Päivä 5
Omaa aikaa Cavtatissa tai Dubrovnikissa tai lisämaksullinen retki Korčulaan (varataan ja maksetaan etukäteen)

Koko päivä omaa aikaa! Voit lähteä lisämaksulliselle retkelle Korčulan kauniille saarelle (retki varataan ja maksetaan etukäteen myynnistämme). Kyseessä on kokopäiväretki. Maistelemme viinejä Pelješacissa ja pysähdymme matkan varrella lounaalle. Voit myös pysytellä maissa ja nauttia päivästä omaan tahtiisi. Matkanjohtaja antaa mielellään vinkkejä mitä tehdä.

Päivä 6
Neretvan suisto - veneretki nauttien musiikista ja lounaasta - iltapäivä Mostarissa

Matkalla Mostariin ja Bosnia ja Hertsegovinaan pysähdymme Neretvan suistossa, jossa Neretvajoki laskee Adrianmereen. Alue on hyvin viljavaa. Muuttolinnut kerääntyvät tänne keväisin ja syksyisin. Kiertelemme jokisuistossa pienehköllä veneellä, syömme lounasta paikallisten asukkaiden kanssa (musiikista nauttien) ja vietämme mukavan aamupäivän luonnonkauniissa ympäristössä. Sitten jatkamme matkaa Mostariin.

Teemme kaupunkikävelyn Mostarissa ja katselemme ainutlaatuisen keskiaikaisen kaupungin koskematonta keskustaa. Käymme luonnollisesti myös Stari Mostar -sillalla. Vanha silta on Mostarin symboli ja täydellinen esimerkki osmanien arkkitehtuurista. Sillan suunnitteli arkkitehti Sinan, joka on piirtänyt myös joitakin Istanbulin merkittävimmistä moskeijoista. Nykyinen silta on kopio alkuperäisestä sillasta, joka tuhoutui Balkanin sodassa 1990-luvulla. Unescon suojelema vanha kaupunginosa sillan ympäristössä on restauroitu ja on nyt viehättävä alue monine kahviloineen ja ravintoloineen. Käveleskele ympäri vanhoja katuja ja ylitä majesteettinen silta, kun päiväretkeläiset ovat poistuneet. Mostar sijaitsee Neretvajoen varrella. Sen asukasluku on 113 000 ja se on Bosnian ja Hertsegovinan viidenneksi suurin kaupunki. Historiallinen keskusta, joka sijaitsee joen molemmin puolin, rakennettiin osmanien valtakaudella.

Iltapäivällä palaamme Cavtatiin.

Päivä 7
Cavtat - omaa aikaa Cavtatissa tai Dubrovnikissa ja jäähyväisillallinen
Vielä yksi rentouttava päivä. Lähde retkelle, nauti hotellista tai käy Cavtatissa tai Dubrovnikissa. Illalla suuntaamme hyvään ravintolaan joko Cavtatissa tai Dubrovnikissa ja syömme yhteisen jäähyväisillallisen.
Päivä 8
Kotimatka
Ajamme Dubrovnikin lentokentälle ja lennämme kotiin laukku täynnä elämyksiä Balkanin niemimaalta.

Hintatiedot

Yhden hengen huoneen lisämaksu
298€
Hintaan sisältyy
 • Norwegianin reittilennot Helsinki - Dubrovnik - Helsinki turistiluokassa
 • majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa neljän tähden Croatia Cavtat –hotellissa, merinäköala ja parveke
 • aamiaiset
 • lounas päivänä 6 
 • illallinen päivinä 1-5 ja 7
 • retket ja kuljetukset ohjelman mukaan
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • lisämaksu yhden hengen huoneesta 298€
 • lisämaksullinen kokopäiväretki Korculan saarelle, 98€/hlö (sis.viinimaistelun ja lounaan, mukana englanninkielinen paikallisopas). Retki varataan ja maksetaan etukäteen, viimeistään 45 päivää ennen matkan lähtöpäivää myynnistämme. 
 • muut ruokailut ja juomat matkan aikana
 • juomarahat paikallisille oppaille ja kuljettajille (n. 30€/hlö)

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Pakkaaminen

Ota mukaan pieni reppu tai laukku, johon voit kätevästi pakata päivän aikana tarvitsemasi tavarat.

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 5 out of 5 by from Kroatian, Bosnia Herzegovinan ja Montenegron kierros On pari hyvää syytä lähteä Etelä-Eurooppaan kaupunkilomalle vasta syksyllä: ei turistimassoja, eikä myöskään liian kuumaa. Sää olikin parasta suomalaista kesää ja vain yhtenä päivänä sadetta. Matkan aikana tutustuttiin moniin kaupunkeihin, joten omaa aikaa ei paljoa ollut. Kohteina olivat Split, Cavtat, Dubrovnik, Kotor, Budva ja Mostar. Ehkäpä juuri Kotor oli mieleenpainuvin kaupunki.Oppaamme Heidi ja paikalliset lisäoppaat olivat erinomaisia, taustatietoa saimme vaikka kuinka paljon. Hotelli Croatia Cavtat oli korkeatasoinen, huoneet isoja ja merimaisemat hienoja - useinmiten vaan olimme retkillä jossain muualla.
Date published: 2017-11-11
Rated 3 out of 5 by from Kaunis Kroatia Hyvän kokonaisuuden pilasi osittain odotettua pitempi matka-aika Splitin lentokentältä hotelliin ja hotellilta takaisin Splitiin. Väärän odotuksen aiheutti aikaisemmassa esitteessä ollut tulopäivälle merkitty tutustuminen hotellin lähiympäristöön, matka linnuntietä mitaten ja tietämättömyys kahdesta EU:n ulkorajan ylityksestä rajatarkastuksineen. Tutustumiseen ei myöhäisen saapumisen vuoksi kuitenkaan jäänyt aikaa. Euroopan sisällä 13-14 tunnin matkustusaika Helsingistä tuntui pitkältä. Pitkien retkipäivien vuoksi vapaapäivät olivat tarpeelliset. Hotelli buffet-aamiaisineen ja -illallisineen ja muine palveluineen oli korkealaatuinen. Hotellilla on oma ranta, mutta ei kuitenkaan ole mikään rantalomakohde.
Date published: 2018-04-30
Rated 3 out of 5 by from Viikko Balkanilla Matkalla tutustuimme Kroatiaan, Montenegroon ja Bosnia-Hertzegovinaan. Matka oli hyvin suunniteltu ja hotelli oli hyvä, jossa aamupala oli runsas ja maittava. Olen keliaakikko ja tältä osin hotellin ravintolapalvelut toimivat hyvin. Hotellin illalliseen olisimme toivoneet enemmän vaihtelua. Adrianmeren antimet huomioiden kalaruokia olisimme odottaneet enemmän. Lähdimme matkalle, koska mainoksissa kerrottiin, että mukana on suomalainen matkanjohtaja/opas ja näin ollen kuvittelimme, että retkikohteiden opastus on suomeksi, mutta paikallisoppaat kertoivat englanniksi kohteista ja matkanjohtaja kertoi ydinkohdat lyhennettynä suomeksi. Tämä on ristiriidassa siihen mitä meille luvattiin esitteiden perusteella.Matkanjohtaja teki kyllä parhaansa.
Date published: 2017-11-04
Rated 5 out of 5 by from Matka hyvin suunniteltu, järjestelyt toimivat Matka pe-pe, kotiinpaluu 4.5.18. Matkaohjelma hyvin suunniteltu, järjestelyt pelasivat moiteettomasti, tutustumiskohteet kiinnostavia ja opas erinomainen (historialliset tiedot, järjestelytaidot, matkustajista huolehtiminen, tasapuolisuus...) Hotelli Kroatia Cavtat tasokas ja toimiva, ympäröivä luonto ihmeen kaunis ja lähistön pikkukaupunki ravintololneen aivan meren rannalla viehättävä. Suosittelen tätä matkaa kaikille ystävilleni, erityisesti Balkanin alueen historiasta kiinnostuneille. Viihtyvyyttä lisäsivät toki vielä +25-27 lämpö, tyyni meri ja ympäristön puhtaus.
Date published: 2018-05-06
Rated 3 out of 5 by from Turistituotteistettu Kroatia Olimme huhtikuun viim. viikon matkalla. Sää oli upean kesäinen ja kaunis luonto kukki hehkeänä. Hotelli oli hieno 5 tähden kylpylähotelli Adrianmeren rannalla. Maisemat lumosivat vaihtelevina ja jylhinä. Ihmetystä herätti matkan järjestely. Lento oli mennen tullen Splitin kentälle yli 250 km päähän majapaikasta Cavtatista vaikka Dubrovnikin kenttä oli aivan lähellä Cavtatia. Siinä meni 2 päivää bussissaistumiseen. Kun kerran Splitin kentälle mentiin , niin siihen suureen historialliseen kaupunkiin olisi voinut tutustua pari ensimm.päivää. Bussissaoloa oli paljon. Siihen vaikutti myös valtioiden rajanylitysten muodollisuudet . Hienoja kohteita oli Dubrovnik , Kotor ja Korcula sekä Mostar. Hauskaa oli Neretvajoen suiston veneretkellä ja läksiäisillallisella. Musiikki ja hyvä ruoka maistui kaikille.
Date published: 2018-04-29
Rated 4 out of 5 by from Erinomainen hotelli, liian pitkät linja-automatkat Vasta matkan varattuani sain tietää, että lennot eivät olleetkaan suorat. Petyin siihen. Olisi ollut myös hyvä tietää, että euroillekin on käyttöä ja että pankkikortilla ei voinut maksaa Korculan retkeä. Myös ison tippirahan kerääminen kaikilta ihmetytti. Olisi voitu valaista, keille kaikille kuljettajan lisäksi tippiä annettiin. Hotelli oli mahtava ja ruoat erinomaisia. Dubrovinikin illallinen oli ala-arvoinen. Myös jäähyväisillallinen oli pettymys. Paljon mieluummin olisin nauttinut sen hotellin runsaiden herkkujen ääressä .Linja-autossa istumista oli liikaa, varsinkin Bsnia-Hertsegovinan retkellä.
Date published: 2019-10-19
Rated 3 out of 5 by from Parasta oli upeat maisemat Olimme matkalla viikon. Hotelli oli oikein hyvä ja siisti, maisemat mahtavia, mutta bussissa istumista oli liikaa. Hotellissa ruoka oli erinomaista, mutta retkillämme hintaan sisältynyt lounas vain välttävä.
Date published: 2018-05-04
Rated 3 out of 5 by from Kaikkea ei voi saada Kohde oli maisemiltaan hieno, historiatietoa tuli paljon mutta nykytilanteista eri maissa todella niukasti. Hotelli oli vaikuttava mutta muut ruokailupaikat kyseenalaisia (ruoka todella surkeaa). Opas tiesi paljon mutta puhui usein niin hiljaa, että moni asia jäi kuulematta. Eli hyvä pohja uudelle matkalle samoille seuduille.
Date published: 2017-10-28
 • y_2020, m_1, d_26, h_17
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.4
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_53
 • loc_fi_FI, sid_HRRTR04, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja

20HRRTR04AFI1104