group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Rentoutumista ja elämyksiä viehättävässä ympäristössä Adrianmeren rannalla.

Hotel Croatia Cavtat (paikallinen luokitus viisi tähteä) toimii tukikohtanamme tällä matkalla Kroatian kuuluisalle Dalmatian rannikolle. Rentouttava loma odottaa pienessä viihtyisässä Cavtatin rannikkokaupungissa, jossa on paljon perheomisteisia ravintoloita ja mukava tunnelma.

Rentoutumisen lisäksi matka tarjoaa mielenkiintoisen retken Adrianmeren helmeen Dubrovnikiin, jonka kauniit palatsit ja kiehtova historia tekevät vaikutuksen. Käymme myös alueen pienillä viehättävillä saarilla. Reittimme kulkee Stonin ja Korculan kautta, joissa ihastelemme vaikuttavia rakennuksia ja nautimme välimerellisestä tunnelmasta. Ohjelmassa on myös retki lähellä sijaitsevaan Konavleen, jonka historia ulottuu Rooman valtakunnan aikaan ja joka on kuuluisa paikallisista herkuistaan.

Jos kaipaa lisää tekemistä, on mahdollista ostaa lisäretkiä naapurimaihin Bosnia-Hertsegovinaan ja Montenegroon. Mostarissa käymme katsomassa kaupungin kuuluisaa siltaa ja kuulemme alueen värikkäästä historiasta, sitten lähdemme veneretkelle kauniiseen Neretvan suistoon. Montenegrossa käymme vanhassa satamakaupungissa Kotorissa sekä viihtyisässä Perastissa, joka sijaitsee upealla paikalla Kotorinvuonossa.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Euro

Päiväohjelma 8 päivää
Päivä 1
Lento Helsinki–Dubrovnik. Kiertokäynti Hotel Croatia Cavtatissa ja Cavtatin kaupungissa
Päivä 2
Vesitse Dubrovnikiin. Kaupunkikierros, omaa aikaa, tervetuloillallinen ravintolassa
Päivä 3
Cavtat – Ston – Korcula – Cavtat. Saaritunnelmaa Korculan saarella ja käynti Euroopan pisimmällä muurilla.
Päivä 4
Cavtat – Neretva – Mostar – Cavtat. Omaa aikaa tai lisämaksullinen retki: risteily Neretvan suistossa ja kaupunkikävely Mostarissa, sis. kevyen lounaan.
Päivä 5
Cavtat – Konavle – Cavtat. Historiallisia muistomerkkejä ja käynti vanhalla vesimyllyllä. Paikallisen viinin ja erikoisuuksien maistelua.
Päivä 6
Cavtat – Perast – Kotor – Cavtat. Omaa aikaa tai lisämaksullinen retki: Montenegro, käynti Perastissa ja Kotorissa, sis. paikallistyylisen lounaan.
Päivä 7
Omaa aikaa Cavtatissa tai Dubrovnikissa ja läksiäisillallinen.
Päivä 8
Kotimatka

Hotelli

Hotel Croatia Cavtat

 • 487 huonetta
 • 4 ravintolaa
 • 1 ulkouima-allas ja 1 lämmitetty sisäuima-allas
 • Spa ja kuntosali
 • WiFi huoneissa
 • 500 m Cavtatin keskustaan

Dubrovnikin eteläpuolella sijaitsee pieni Cavtatin kaupunki. Kalliolla kauniin merenlahden yläpuolella seisoo Hotel Croatia Cavtat, josta on upeat näkymät. Hotellista Cavtatin vanhaankaupunkiin on matkaa vain noin 500 m, Dubrovnikiin pääsee venetaksilla puolessa tunnissa ja paikallisbussilla 40 minuutissa. Lentokenttä puolestaan sijaitsee vain 10 min. bussimatkan päässä hotellista.

Hotellin perushintaan sisältyvistä kahden hengen huoneista (standard) on näkymä kaupungin suuntaan. Kaikissa huoneissa on kahvin-/teenkeittovälineet, satelliitti-tv (kansainvälisiä kanavia), ilmastointi, tallelokero, ilmainen Wi-Fi, minibaari ja ihastuttava kylpyhuone. Kylpyhuoneesta löytyvät kylpytakit ja tohvelit, kylpyamme ja hiustenkuivain. Hotellissa on ympärivuorokautinen huonepalvelu. Altaalle ja uimarannalle saat pyyhkeen hotellista.

Lisämaksullisista hotellin superior-huoneista on näkymä merelle. Huoneita on mynnissä rajoitettu määrä.

Hotellissa on lämmittämätön suolavesiallas isojen pinjojen varjossa. Suolavesiallas sisällä on lämmitetty. Allasalueella on pukuhuone ja suihkuja. Hotellissa on kuntosali ja kylpylä, jossa on höyrysauna ja perinteinen sauna. Ne ovat ilmaiseksi hotellivieraiden käytössä. Lisämaksusta tarjolla on hierontaa, käsi- ja jalkahoitoja sekä kampaamopalveluita.

Aurinkoterassi sijaitsee kallion reunalla ja sieltä pääsee portaita pitkin alas merenrantaan. Hotellissa on lisäksi merenranta-aurinkoterassi, jolta on näkymät lahden yli. Aurinkotuolien ja -varjojen käyttö on maksutonta.

Hotelli tarjoaa ilmaisen kuljetuksen golfautoilla hotellilta alas aurinkoterassille, lahdelle ja kaupunkiin. Jos haluaa mieluummin kävellä, se onnistuu polkua ja portaita pitkin.

Hotellin ravintolassa tarjoillaan herkullista ruokaa runsaasta seisovasta pöydästä sekä aamuisin että iltaisin. Hotellissa on lisäksi pihviravintola sekä mereneläviin erikoistunut ravintola. Ateriointi erikoisravintoloissa ei sisälly matkan hintaan.

Hotellissa on pianobaari, jossa on elävää musiikkia parina iltana viikossa. Siellä voi nauttia lasin viiniä tai drinkin ennen illallista tai sen jälkeen. Rantabaari ja ravintola Spinaker sijaitsevat alhaalla vesirajassa ja niistä on näkymät sekä lahdelle että kaupunkiin. Sicorro-baarista on puolestaan hienot näkymät Adrianmerelle. Siellä on päivisin tarjolla kahvia, iltaisin drinkkejä. Se on oiva paikka nauttia auringonlaskusta!

Hotellin aulassa on rahanvaihtoautomaatti, autovuokraamo ja matkamuistomyymälä.

Hotellin kotisivut: https://www.adriaticluxuryhotels.com/hotel-croatia-dubrovnik-cavtat/

Kuvagalleria

Lähtöpäivät

Klikkaa "Varaa", näet vapaat huone- tai hyttityypit
Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
Huom. Lue lisätietoja täältä.
1.398€
Helsinki
Täynnä
Huom. Lue lisätietoja täältä.
1.448€
Helsinki
Täynnä
1.498€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman
Klikkaa "Varaa", näet vapaat huone- tai hyttityypit

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lento Helsinki–Dubrovnik. Kiertokäynti Hotel Croatia Cavtatissa ja Cavtatin kaupungissa

Saavuttuamme perille Kroatiaan ajamme lyhyen matkan lentokentältä Cavtatiin Adrianmeren rannalle. Hotellimme sijaitsee suoraan Dubrovnikin eteläpuolella pienellä mutta kauniilla ja viihtyisällä niemellä. Cavtat kuului aikaisemmin Ragusan tasavaltaan. Nykyään se on viehättävä rantakaupunki, joka sijaitsee kauniilla paikalla pienessä merenlahdessa noin 15 km:n päässä Dubrovnikista. Dubrovnikiin pääsee hotellista autolla tai laivalla yli lahden. Cavtatissa on joitakin nähtävyyksiä, mutta viehättävintä siellä on tunnelma, joka on kuin luotu istuskeluun kahvikupillisen tai viinilasillisen äärellä.

Tutustumme hotellialueeseen ja teemme sitten kävelyretken lähiympäristössä. Koska olemme olleet pystyssä jo aamuvarhaisesta lähtien, vietämme loppupäivän rentoutuen ja syömme illallisen hotellissa.

Päivä 2
Vesitse Dubrovnikiin. Kaupunkikierros, omaa aikaa, tervetuloillallinen ravintolassa

Aamiaisen jälkeen lähdemme vesitse kohti Dubrovnikia. Dubrovnik on kuuluisa kauneudestaan ja eleganttiudestaan. Näkymät stadionilta, marmorilla päällystetty pääkatu ja monet barokkipalatsit sekä kaupunginmuuri tekevät yhä vaikutuksen jokaiseen, joka vierailee tässä Adrianmeren kauneimmassa kaupungissa. Dubrovnikin historia alkaa 600-luvulta, jolloin tänne rakennettiin ensimmäiset talot. Alkuperäinen kaupunginmuuri rakennettiin 800-luvulla. 1100-luvun lopussa Dubrovnik oli vakiinnuttanut paikkansa tärkeänä kauppakaupunkina, joka toimi väylänä Balkanin ja Välimeren välillä. Vuonna 1205 Dubrovnik joutui Venetsian hallintaan. 1358 kaupunki riistäytyi irti venetsialaisten vallasta ja Ragusan tasavalta perustettiin. Ragusa ulottui 1400-luvulla Stonista Cavtatiin.

Dubrovnikilla oli oma kauppalaivasto, jolla oli yhteyksiä Egyptiin, Lähi-itään, Sisiliaan, Ranskaan, Espanjaan ja Istanbuliin. Vuonna 1808 Napoleon marssi kaupunkiin ja Ragusa oli mennyttä. Dubrovnik kuului 1815–1918 Itävalta-Unkariin. Sen jälkeen siitä tuli kuningaskunta, sittemmin Jugoslavia. Dubrovnik tuntuu yhä monella tapaa itsenäiseltä valtiolta, joka on irrallaan muusta Kroatiasta, sekä fyysisesti että historiallisesti.

Kaupunkiin saavutaan vuodelta 1537 peräisin olevan Pilen portin kautta. Keskiajalla kaupungin portit suljettiin joka ilta ja avaimet luovutettiin kaupungin hallitsijalle. Muurien sisältä löytyy Stradun, vanha kauppakatu, joka ulottuu alas vanhalle Luzan torille asti. Kaikkialla kaupungissa on vanhoja kirkkoja ja palatseja, joita katselemme kävelykierroksellamme lähemmin.

Dubrovnikissa kannattaa tehdä kävely kaupunginmuureilla tai nousta köysiradalla ylös kukkulalle kaupungin takana. Sieltä on upeat näkymät! Kaupungissa on myös useita museoita, ja matkanjohtaja antaa mielellään vinkkejä näkemisen arvoisista paikoista.

Syömme yhteisen illallisen hotellissamme Cavtatissa.

Päivä 3
Cavtat – Ston – Korcula – Cavtat. Saaritunnelmaa Korculan saarella ja käynti Euroopan pisimmällä muurilla.

Aamiaisen jälkeen ajamme kohti pohjoista. Määränpäämme on ihastuttava Korculan saari Kroatian rannikolla. Korcula sijaitsee Peljesacin niemimaan edustalla. Ajamme niemimaan läpi Orebicin lauttasatamaan, josta matkaamme lautalla Korculalle.

Korcula on Kroatian 6. suurin saari, jolla on pitkä ja kiinnostava historia. Sankka metsä peittää laajoja alueita saaresta ja tästä syystä saarta kutsuttiin antiikin aikaan mustaksi saareksi. Nykyään elo saaren pikku kylissä on rauhallista ja leppoisaa. Pääkaupunki Korcula on paikoista kiinnostavin.

Tutustumme kävellen saaren pääkaupunkiin ja kuulemme, millaista elämä Korculan saarella on. Sitten syömme lounasta. Lounaan jälkeen on aikaa omille seikkailuille, kunnes jatkamme matkaa pieneen ja viehättävään Stonin kaupunkiin Peljesacin niemimaalla. Kroatian toiseksi laajimmalla niemimaalla on ollut merkittävä strateginen rooli kautta aikojen. Jo 1300- ja 1400-luvuilla aloitettiin puolustusmuurin rakentaminen. Valmis muuri oli yli seitsemän kilometriä pitkä.

Stonin puolustusrakennelmaa kutsutaan joskus Euroopan omaksi Kiinan muuriksi. Muuri on vaikuttava näky. Kuljemme kaupungilla, jossa on monia pieniä houkuttelevia kahviloita ja kauppoja. Iltapäivän päätteeksi palaamme Cavtatiin, jossa syömme yhteisen illallisen.

Päivä 4
Cavtat – Neretva – Mostar – Cavtat. Omaa aikaa tai lisämaksullinen retki: risteily Neretvan suistossa ja kaupunkikävely Mostarissa, sis. kevyen lounaan.

Päivä on varattu omille seikkailuille, mikäli et halua mukaan retkelle naapurimaahan Bosnia-Hertsegovinaan, tarkemmin sanottuna Mostariin. Matkalla Mostariin ja Bosnia-Hertsegovinaan pysähdymme Neretvan suistossa. Siellä Neretvajoki laskee Adrianmereen. Kyse on ainutkertaisen hedelmällisestä alueesta, jolla viljellään monenlaista. Muuttolinnut kerääntyvät keväisin ja syksyisin seudulle ja monet kalalajit poikivat täällä. Teemme veneretken suistossa, nautimme kevyen paikallistyylisen lounaan musiikin säestyksellä ja nautimme aamupäivästä luonnonkauniissa ympäristössä. Veneretken jälkeen jatkamme matkaa Mostariin.

Mostarissa teemme kaupunkikävelyn, jolla näemme mm. hyvin säilyneen keskiaikaisen keskustan. Käymme tietysti katsomassa myös Stari Mostin siltaa. Vanha silta on Mostarin symboli ja oppikirjaesimerkki osmanien arkkitehtuurista. Sillan suunnitteli arkkitehti Sinan, joka on suunnitellut myös muutamia Istanbulin tärkeimmistä moskeijoista. Nykyinen silta on kopio alkuperäisestä sillasta, joka tuhoutui Jugoslavian hajoamissodissa 1990-luvulla. Myös Unescon suojelema kortteli sillan ympäristössä on entisöity. Alue on nykyään viehättävä kahviloineen ja ravintoloineen.

Päiväohjelmassa on aikaa omille seikkailuille. Kannattaa maistaa herkullisia paikallisia kakkuja, joita on tarjolla monissa viehättävissä kahviloissa.

Palaamme Cavtatiin myöhään iltapäivällä. Loppuilta on omaa aikaa.

Päivä 5
Cavtat – Konavle – Cavtat. Historiallisia muistomerkkejä ja käynti vanhalla vesimyllyllä. Paikallisen viinin ja erikoisuuksien maistelua.

Tänään vietämme mukavan päivän maaseudulla Cavtatin eteläpuolella. Ajamme kohti Montenegroa, mutta pysyttelemme kuitenkin Kroatian puolella ja käymme muutamassa pienessä kylässä. Nautimme maisemista ennen kuin ajamme sisämaahan Konavlen luontoalueelle, johon liittyy hauskoja tarinoita ja historiaa. Täällä sijaitsee Sokolin linnoitus, joka on rakennettu Rooman valtakunnan aikaisille raunioille 1300-luvun lopulla. Täällä on myös fransiskaaniveljeskunnan luostari, joka on peräisin 1400-luvulta ja jonka suuruuden aika osui Dubrovnikin kukoistuskauteen. Eräällä pellolla kulkee Napoleonin tie. Sen eräs Napoleonin kenraaleista lupasi rakennuttaa sotaretkillään 1800-luvun alkupuolella. Alueella sijaitsee myös roomalaisen viaduktin rauniot, illyrialaisia muistomerkkejä ja monia muita kiinnostavia kohteita, jotka kertovat alueen merkityksestä aikojen saatossa. Käymme katsomassa Ljutajoen vesimyllyjä, joilla on ollut suuri merkitys, sillä niitä on käytetty viljan jauhamiseen, öljyn puristamiseen sekä vasaramyllyinä esim. jyvien rouhimiseen. Näemme, miten myllyt toimivat, sillä kyse on eräänlaisesta ulkoilmamuseosta, jossa henkilökunta on pukeutunut historiallisiin asuihin ja kävijät pääsevät näkemään, miten paikallisia tuotteita on ennen tuotettu – ja ehkä myös maistamaan joitakin niistä.

Käymme myös paikallisella viinitilalla ja tutustumme heidän tuotantomenetelmiinsä, käymme katsomassa viinitarhoja ja maistelemme heidän tuotteitaan.

Iltapäivällä palaamme Cavtatiin. Omavalintainen ja -kustanteinen illallinen.

Päivä 6
Cavtat – Perast – Kotor – Cavtat. Omaa aikaa tai lisämaksullinen retki: Montenegro, käynti Perastissa ja Kotorissa, sis. paikallistyylisen lounaan.

Päivä on varattu omille seikkailuille, mikäli et halua mukaan retkelle Montenegroon ja ihastuttavalle Kotorinvuonolle.

Vanha satamakaupunki Adrianmeren rannalla on yksi päivän retken kohokohdista. Kotor sijaitsee kauniilla paikalla Kotorinlahdella kalkkikivivuorten ympäröimänä. Kotorin vanhakaupunki, puolustuslinnake ja Kotorinlahti pääsivät 1979 Unescon maailmanperintökohteeksi. Ennen kuin saavumme perille Kotoriin, pysähdymme katselemaan maisemia Perastista käsin. Merenlahdessa Perastin edustalla sijaitsevat Saint Georgen saari, jolla sijaitsee benediktiiniläisluostari, sekä Madonnan tekosaari, jolla sijaitsee kaunis kirkko. Saaren rakentaminen aloitettiin 1400-luvulla, ja joka vuosi 22. heinäkuuta paikalliset soutavat saarelle kivien kanssa ja jatkavat saaren kunnossapitoa. Samalla saari symbolisesti laajenee ja kasvaa. Kirkko nousi saarelle vuonna 1630. Itse Perast on pieni maalaiskylä, jossa on kokonaiset 16 kirkkoa. Perastin kukoistuskaudella siellä oli 17 ylellistä palatsia, mikä kertoo asukkaiden vauraudesta.

Kun seisoo keskellä Kotoria, on helppo käsittää, miksi se on Unescon suojeluksessa. Vanhakaupunki on peräisin 1400–1500-luvulta ja on ainutlaatuinen esimerkki keskiaikaisesta kaupunkisuunnittelusta. Mukulakivillä ja marmorilla päällystetyt kadut muodostavat labyrintin, jonka keskelle avautuu aina välillä kaunis aukio. Yhdellä aukioista seisoo kaupungin tunnus: Sankt Tryphon -kirkko, joka valmistui 1100-luvun lopussa. Ympäri kaupunkia on ripoteltu kirkkoja, viihtyisiä kahviloita ja hyviä ravintoloita.

Palaamme Cavtatiin iltapäivän päätteeksi. Loppupäivä on omaa aikaa.

Päivä 7
Omaa aikaa Cavtatissa tai Dubrovnikissa ja läksiäisillallinen.

Vielä yksi rentouttava päivä ja mahdollisuus nauttia hotellista tai käydä Cavtatissa tai Dubrovnikissa.

Illalla suuntaamme hyvään ravintolaan Cavtatin ympäristössä ja syömme yhteisen illallisen.

Päivä 8
Kotimatka

Ajamme Dubrovnikin lentokentälle. On kotimatkan aika.

Lisämaksulliset retket Bosnia-Hertsegovinaan ja Montenegroon

Tällä matkalla on mahdollisuus osallistua kahdelle kiinnostavalle retkelle naapurimaihin Bosnia-Hertsegovinaan ja Montenegroon.

Retki Bosnia-Hertsegovinaan suuntautuu ensin Neretvan suistoon, jossa Neretvajoki laskee Adrianmereen. Teemme veneretken pienehköillä veneillä ja nautimme paikallistyylisen lounaan musiikin säestyksellä. Matka jatkuu Mostariin, jossa käymme katsomassa keskiaikaisen kaupungin keskustaa unohtamatta ikonista Stari Mostin siltaa.

Retkellä Montenegroon ajamme pitkin kauniin Kotorinlahden rantoja. Käymme tutustumassa keskiaikaisiin Perastiin ja Kotoriin. Perast on pieni kaupunki, jossa on kokonaiset 16 kirkkoa ja jossa oli kukoistuskaudella jopa 15 komeaa taloa, joissa asuivat ajan rikkaimmat kauppiaat. Kotorin vanhakaupunki, kaupungin linnoitusrakennelma ja Kotorin lahden pohjukka pääsivät vuonna 1979 Unescon maailmanperintökohteiden listalle. Kun seisoo keskellä kaupunkia, on helppo ymmärtää, miksi.

Retket voi ostaa erikseen tai pakettina. Retket toteutetaan, mikäli osallistujia on vähintään 15.

Retkien hinnat:

Lisämaksullinen retki Neretvan suistoon ja Mostariin:
98€/hlö (2023)
108€/hlö (2024)
Lisämaksullinen retki Perastiin ja Kotoriin:
98€/hlö (2023)
108€/hlö (2024)
Retkipaketti   188€/hlö (sis. molemmat retket 2023) 
198€/hlö (sis. molemmat retket 2024)

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 1.498€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
498€
Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki – Dubrovnik – Helsinki (välilaskut) turistiluokassa
 • Majoitus 7 yötä jaetussa kahden hengen standard huoneessa viiden tähden (paikallinen luokitus) Hotel Croatia Cavtatissa
 • Aamiaiset päivinä 2-8
 • Illallinen päivinä 1-3 ja 7
 • Retket ja kuljetukset ohjelman mukaan
 • Suomalainen matkanjohtaja
 • Verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • Lisämaksu yhden hengen huoneesta
 • Lisämaksu kahden hengen superior-huoneesta meren puolelle
 • Lisämaksu huoneluokan korotuksesta merinäköalalla olevaan superior-huoneeseen eur 168,-/hlö
 • Lisämaksulliset retket
 • Muut ruoat ja juomat matkan aikana
 • Juomarahat paikallisoppaille ja kuljettajille yhteensä n. 30€/hlö (suositus)

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Pakkaaminen

Ota mukaan pieni reppu tai laukku, johon voit kätevästi pakata päivän aikana tarvitsemasi tavarat. 

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 25 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Matkustaminen alaikäisten lasten kanssa

Jos matkustat lasten kanssa, jotka eivät ole omia lapsiasi, esim. lapsenlapsesi kanssa, tai jos biologisena vanhempana matkustat lasten kanssa ilman toista vanhempaa, huomioi, että kohdemaasta riippuen matkustamiseen voidaan vaatia erityisiä asiakirjoja.

Suosittelemme ottamaan hyvissä ajoin ennen matkaa yhteyttä kyseisen maan suurlähetystöön tai konsulaattiin ja selvittämään, mitkä säännöt koskevat alaikäisten lasten maahan saapumista.

Vaikka alaikäisten lasten maahantuloon ei vaadittaisi mitään virallisia asiakirjoja, lentoyhtiö voi vaatia tällaisiä asi​​akirjoja ja estää lennolle pääsyn lähtöselvityksessä, jos asiakirjat puuttuvat.

Tämän vuoksi suosittelemme vahvasti joka tapauksessa ottamaan matkalle mukaan lasten englanninkieliset virkatodistukset, kopiot molempien vanhempien passin kuva-aukeamasta sekä englanninkielisen suostumusilmoituksen vanhemmalta/vanhemmilta, jotka eivät osallistu matkalle.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 4 out of 5 by from Hyvä reissu mutta kehitettävääkin on Korcula-Ston: olisiko mahdollista lyhentää bussimatkaa toiseen suuntaan ja pidentää laivamatkaa? Vaihtaisin illallisen hotellissa kevyeen lounaaseen esim. Stonissa, jossa alkupaloina mahdollisuus maistaa paikallisia ostereita ja simpukoita. Kotor: kirkkosaaren visiitti kyseenalainen. Wc:t ei toiminu, jonotuksia kokoajan. Jos lisäksi lyhentäisi Kotorissa oloa voisi päästä sujuvammin tullin läpi. Mostar ja merirosvot: hyvä pvä🤪 Jossu hyvä opas - I like😁
Date published: 2023-11-01
Rated 4 out of 5 by from Kehitettävää on ! Alla arviointi
Date published: 2023-11-01
Rated 4 out of 5 by from Kohde on kaunis ja siisti Helppo liikkua myös yksinään ilman opasta. Ihmiset ystävällisiä
Date published: 2023-10-31
Rated 3 out of 5 by from Hyvä ohjelma jos ei olisi "vanhat kaupungit"peräkkäisinä päivinä! Palasin eilen matkalta.Aloitimme Italiassa yöpymisellä(salama iski koneeseen)myrsky:ei saatu lupaa laskeutua Kroatian kentälle! Hotelli,ruoka ja ilmatkin oli täydelliset,kun tulimme Cavtatiin!!
Date published: 2023-10-30
Rated 4 out of 5 by from Kaunis Kroatia 8 pv matka, jossa alku meni vähän pieleen, huono sää lentokentällä ja jouduttiin ukkosmyrskyn keskellä ja laskeuduttiin Italian puolelle ja yksi yöllä siellä, kaikki hoitui kuitenkin hyvin
Date published: 2023-10-30
Rated 4 out of 5 by from Mahtava kohde Olin matkalla viime viikon ja kohde oli erinomainen valinta! Retket olivat kiinnostavia ja lisäsivät ymmärrystä ko maan historiasta, kulttuurista ja tavoista. Opas oli myös erittäin asiansa osaava. Ja miten kaunista oli Kroatiassa!
Date published: 2023-10-29
Rated 4 out of 5 by from Syksyn lämpöä etsimässä Vaikka menomatkalla tuli ylimääräinen yöpyminen Italia puolella lentokoneen joutuessa laskeutumaan Dubrovnikin myrskyisen säätilan takia Bariin niin reissu kokonaisuutena oli onnistunut. Ohjelmaa ja omaa aikaa oli sopivasti ja osa retkistä vapaa-valintaisia. Sääkin suosi perillä oltaessa vastoin pelottavia sääennusteita. Matkajohtaja Johanna ihan SUPER. Muutaman asian kehittämistä voisi kuitenkin pohtia. Yhteisillä bussiretkillä ruotsalaisten ja norjalaisten kanssa joutui samat asiat kuuntelemaan 2 tai jopa kolme kertaa ; ruotsi/norja, suomi ja joskus vielä englanti. Ensimmäinen "yhteinen illallinen" oli järjestetty siten, että itse kukin meni ruokailemaan omia aikojaan. Oikealla yhteisellä illallisella olisi voinut paremmin tutustua toisiinsa. Montenegron retkellä tehty venematka saareen ei oikein sytyttänyt. Mutta kuten sanottu niin kokonaisuutena hyvin onnistunut paketti.
Date published: 2023-10-29
Rated 4 out of 5 by from Taattua Albatrossia. Erittäin hyvä reissu, mutta lepopäiviä olisi voinut olla pari. Lisämaksulliset retket olivat niin mielenkiintoisia, että niitä ei voinut jättää väliin vaikka olivat kestoltaan pitkiä 12h.
Date published: 2023-10-29
 • y_2024, m_4, d_15, h_3
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.41
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_1, tr_75
 • loc_fi_FI, sid_HRRTR04, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja