Emerald Princess - risteily Karibialta Tyynelle valtamerelle

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Emerald Princess -aluksella Miamista Latinalaisen Amerikan luontoon ja tunnelmallisiin siirtomaa-aikaisiin kaupunkeihin.

Uutuus

Matkan keskiössä on yksi ihmiskunnan suurimmista hankkeista: 80 km pitkän Panaman kanavan rakentaminen.

Matka alkaa yöpymisellä Sunshine Stateksi kutsutun Floridan länsirannikolla. Ohjelmassa on orientoiva kaupunkikierros, jonka aikana nähdään mm. South Beachin art deco -arkkitehtuuria. Sitten nousemme laivaan ja otamme suunnan kohti uuden maailman mielenkiintoisia ja suojeltuja kohteita. Matkan varrella järjestetään neljä lisämaksullista retkeä, joista kaksi vie Unescon suojelemiin siirtomaa-aikaisiin kaupunkeihin, Cartagenaan ja Granadaan. Retkipakettiin kuuluu lisäksi retki Costa Rican vehreään luontoon. Kyseisellä retkellä käydään myös veneretkellä Tarcolesjoen mangrovemetsässä, jossa elää paljon lintuja. Risteilymme päättyy Los Angelesiin. Laiva, joka kuljettaa meitä tällä matkalla pitkin Pohjois- ja Väli-Amerikan rannikkoa, on viihtyisä Emerald Princess. Täysihoito ja juomarahat aluksella sisältyvät matkan hintaan.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Risteily

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Kyllä

 • Rokotukset Kyllä

 • Valuutta Yhdysvaltain dollari

Päiväohjelma
Päivä 1 Helsinki - Miami, Florida, USA
Päivä 2 Miami - Fort Lauderdale - kaupunkikierros, risteily alkaa
Päivä 3–4 Aikaa rentoutumiselle ja merimatkasta nauttimiselle
Päivä 5 Cartagena, Kolumbia - lisämaksullinen kaupunkikävely Unescon suojelemassa vanhassakaupungissa, sis. käynnin San Felipen linnoituksella
Päivä 6 Matka Panaman kanavan läpi
Päivä 7 Fuerte Amador, Panama - lisämaksullinen retki Panama Cityyn ja Mirafloresin suluille
Päivä 8 Merellä
Päivä 9 Puntarenas, Costa Rica - lisämaksullinen retki kahvitilalle
Päivä 10 San Juan del Sur, Nicaragua - lisämaksullinen retki Unescon suojelemaan Granadaan
Päivä 11 Merellä matkalla kohti Meksikoa
Päivä 12 Huatulco, Meksiko - rentoutumista Meksikon Rivieralla
Päivä 13 Merellä matkalla Puerto Vallartaan
Päivä 14 Puerto Vallarta, Meksiko
Päivä 15–16 Merellä
Päivä 17 Saapuminen Los Angelesiin, kaupunkikierros ja kotimatka
Päivä 18 Saapuminen Helsinkiin

Emerald Princess

Emerald Princess on jo itsessään ylellinen matkakohde. Herää joka aamu uusissa maisemissa. Nauti näkymistä yhdessä noin 1 100 hytistä, joissa on ikkuna tai parveke. Hemmottele itseäsi kuumakivihieronnalla Lotus Spassa, nauti huolella valmistetuista ruokalajeista joko muodollisemmassa tai rennommassa tunnelmassa ja tee risteilystäsi unohtumaton elämys.

Risteilyalus Emerald Princess tarjoaa monenlaisia aktiviteetteja, jotka sekä inspiroivat että viihdyttävät. Jotkin saavat sinut hikoilemaan. Laivalla on tarjolla kaikkea taidehuutokaupoista virtuaaligolfiin.

Princess Cruise’sin keittiömestarit ovat kulinaarisia taiteilijoita, jotka pyrkivät tarjoilemaan parasta mahdollista ruokaa. Kaikille varustamon aluksille on myönnetty arvostetun kansainvälisen gastronomisen järjestön Paistinkääntäjien (Chaîne de Rôtisseurs) kilpi merkiksi ruoka- ja palvelutuotteiden korkeasta laadusta. Jokainen ruokalista on laadittu huolella, ja valikoima vaihtelee päivästä toiseen. Myös palvelu on tasokasta. Princess Cruise’sin laivoilla koet unohtumattomia makuelämyksiä!

Lue lisää: www.princess.com/ships-and-experience/ships/ep-emerald-princess/ 
Kansikartta: www.princess.com/deckPlans.do?shipCode=EP 

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta.) 

Klikkaa kuvaa nähdäksesi sen suurempana

Kuvagalleria

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
3.898€
Helsinki
Täynnä
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki - Miami, Florida, USA

Perillä Miamissa ajamme hotellille, joka sijaitsee Miami Beachillä. Voimme levätä pitkän lentomatkan jälkeen ennen kuin seikkailumme ihan tosissaan alkaa.

Päivä 2
Miami - Fort Lauderdale - kaupunkikierros, risteily alkaa

Teemme kaupunkikierroksen Miamissa, jossa näemme mm. kauniita art deco -tyylisiä rakennuksia ja Ocean Drive -rantakadun, jolla sekä matkailijat että paikalliset käyvät kävelyllä ja piipahtavat kahviloissa ja ravintoloissa. Nautimme Floridan suurimman kaupungin tunnelmasta ja otamme sitten kurssin kohti Fort Lauderdalen satamaa, jossa risteilyaluksemme odottaa. Iltapäivän päätteeksi pääsemme nauttimaan Floridan rannikon maisemista aluksen lähtiessä satamasta. Syömme ensimmäisen illallisen laivalla.

Päivä 3–4
Aikaa rentoutumiselle ja merimatkasta nauttimiselle

Pari päivää merellä on hyvä tapa aloittaa risteily. Samalla, kun liikumme kohti Karibianmerta, voit rentoutua lepotuolissa aluksen kannella ja katsella maisemia, lukea ja nauttia aluksen viihdetarjonnasta.

Laivalla on monia ruokapaikkoja, joista voit valita mieleisen, sekä baareja, joissa voi käydä nauttimassa lasillisen hyvää viiniä tai virkistävän cocktailin. Aluksella on myös kirjasto, jossa voi pelata lautapelejä, kasino, kuntosali ja kylpylä, jossa voit hemmotella itseäsi erilaisissa hoidoissa (varataan ja maksetaan aluksella). Matkanjohtaja kertoo lisää aluksen tarjonnasta.

Päivä 5
Cartagena, Kolumbia - lisämaksullinen kaupunkikävely Unescon suojelemassa vanhassakaupungissa, sis. käynnin San Felipen linnoituksella
Cartagena

Tänään pysähdymme Cartagenassa Kolumbian pohjoisrannikolla. Cartagena perustettiin vuonna 1533 ja se  on yksi kauneimmista ja parhaiten säilyneistä espanjalaisten siirtomaaherrojen rakennuttamista kaupungeista koko Etelä- ja Väli-Amerikassa. Linnoitettu vanhakaupunki on päässyt Unescon maailmanperintökohteeksi.

Päivän Albatros-retki on kaupunkikierros Cartagenassa. Näemme mm. San Felipe de Barajasin sotilaslinnoituksen, jonka rakentaminen aloitettiin 1536 ja jota vahvistettiin ja laajennettiin useita kertoja seuraavien parin sadan vuoden aikana. Cartagena oli houkutteleva ryöstökohde, sillä sieltä rahdattiin laivoilla kultaa, hopeaa ja jalokiviä Espanjaan. Linnoitus sijaitsi strategisesti merkittävällä paikalla ja suojeli kaupunkia hyökkäyksiltä sisämaasta ja mereltä käsin.

Teemme kävelykierroksen myös Cartagenan vanhassa linnoitetussa kaupunginosassa. Pienillä ja kapeilla kaduilla näemme hyvin säilyneitä siirtomaa-aikaisia rakennuksia: yksityisten ihmisten kodit puuparvekkeineen seisovat rinta rinnan julkisten rakennusten kanssa, joissa toimi espanjalaisten laaja hallintokoneisto. Näemme muutamia erittäin kiinnostavia nähtävyyksiä, kuten Popa-luostarin, joka sijaitsee kaupungin korkeimmalla kohdalla, 150 m korkealla kukkulalla. Sieltä on hienot näkymät! Näemme myös patsaan, joka esittää Kolumbian alkuperäisasukasta India Catalinaa, joka stoalaisella tyyneydellä katselee maailmaa pukeutuneena vain lannevaatteeseen ja sulkakoristeeseen. Espanjalaiset sieppasivat India Catalinan ja opettivat hänelle espanjaa, jotta hän saattoi toimia siirtomaaisäntien tulkkina näiden valloittaessa yhä laajempia alueita Kolumbiasta.

(Päivän retki ei sisälly matkan hintaan. Voit ostaa erillisen retkipaketin. Lue lisää retkipaketista matkaohjelman perästä.)

Päivä 6
Matka Panaman kanavan läpi

Tänään koemme matkan kohokohdan: matkaamme läpi Panaman kanavan, joka vihittiin käyttöön 1914. Kunnianhimoinen tavoite yhdistää kaksi valtamerta oli insinööreille vaativa tehtävä. Samanaikaisesti projekti muodostui myös poliittisesti ja taloudellisesti haastavaksi.

Idean isä oli espanjalainen valloittaja Balboa, joka haaveksi kanavan rakentamisesta jo vuonna 1513. Kauppiaat ja hallitukset toivoivat Atlantilta Tyynellemerelle kulkevaa väylää, jonka avulla välttyisi 20 000 km pitkältä ja vaaralliselta merimatkalta Etelä-Amerikan kärjen ympäri. Projektilla oli monia tukijoita, mm. Benjamin Franklin ja filosofi Goethe.

Ranskalainen La Société Civile Internationale du Canal Interocéanique aloitti rakennustyöt 1880. Seuraavia kahta vuosikymmentä leimasivat jatkuvat tekniset haasteet, lukemattomat maanvyöryt sekä malaria- ja keltakuume-epidemiat, jotka veivät lähes 22 000 työläisen hengen. Ranskalaiset päättivät myydä projektin Yhdysvaltojen hallitukselle. Kauppahinta oli 40 miljoonaa dollaria.

Kun amerikkalaiset jatkoivat projektia 1904, edessä oli suurimman padon sekä suurimpien sulkujen ja rautaporttien rakentaminen, mitä tuohon aikaan kyettiin edes kuvittelemaan. Projektiin liittyi myös isoja ympäristöongelmia. Iso joukko ulkomaalaisia työntekijöitä työskenteli valtavalla työmaalla, ja moni kuoli matkan varrella. Panaman kanava vihittiin käyttöön 15. elokuuta 1914. SS Ancon oli ensimmäinen alus, joka kulki kanavan läpi.

Kanavalla on yhä suuri merkitys merenkululle ja maailmankaupalle ja se kuuluu yhä Panamalle. Koska modernit kauppalaivat ja konttialukset muuttuvat yhä suuremmiksi, yritetään Panaman kanavaa ja sen sulkuja suurentaa, jotta myös 32,3 m leveämmät alukset mahtuisivat kulkemaan kanavan läpi.

Päivä 7
Fuerte Amador, Panama - lisämaksullinen retki Panama Cityyn ja Mirafloresin suluille

Nousemme maihin Panamassa Fuerte Amadorin rannikkoseudulla. Satama sijaitsee hieman Panama Cityn ulkopuolella Balboan alueella. Päivän Albatros-retki suuntautuu Panama Cityyn. Aloitamme ajamalla pääkaupungin keskustaan ja vanhaankaupunkiin. Katselemme tärkeimpiä nähtävyyksiä ja sen jälkeen jatkamme mahtavalla kanavalle.

Käymme Panaman kanavaa esittelevässä museossa ja saamme tietää, miten kanava rakennettiin. Lopuksi näemme vielä Mirafloresin sulut. Sitten palaamme risteilyalukselle. (Lounas ei sisälly päivän retken hintaan.)

(Päivän retki ei sisälly matkan hintaan. Voit ostaa erillisen retkipaketin. Lue lisää retkipaketista matkaohjelman jälkeen.)

Päästäksemme maihin tänään käytämme niin kutsuttuja tukialuksia, jotka ovat pienempiä aluksia, jotka kuljettavat matkustajat laivalta satamaan.

Päivä 8
Merellä

Aikaa rentoutumiselle matkalla kohti Costa Ricaa.

Päivä 9
Puntarenas, Costa Rica - lisämaksullinen retki kahvitilalle

Saavumme Costa Ricaan ja nousemme maihin Puntarenasin kaupungissa samannimisessä provinssissa. Kaupunki sijaitsee noin 10 km leveällä kannaksella, joka kurottuu kohti Tyyntämerta. 1800-luvulla kaupunki oli Costa Rican tärkein satama, josta vietiin kahvia, hedelmiä ja muita maataloustuotteita Amerikan länsirannikolle. Puntarenasissa vallitsee ihanan rento tunnelma ja sen rantakadulla on mukava kävellä. Kaupunkia ympäröi upea luonto vesiputouksineen, jokineen, sademetsineen ja paratiisimaisine hiekkarantoineen.

Kun kuulemme sanat Costa Rica, tulee mieleen helposti kahvi! Tämä paahteinen nautintoaine onkin ollut maan historian kulmakiviä. Tänään sinulla on mahdollisuus lähteä tutustumaan tarkemmin tähän aromikkaaseen historiaan, kun päivän retki johdattaa Espiritu Santon kahvitilalle. Retken aikana kuulemme Costa Rican kultaisen pavun historiasta, istuttamisesta, kasvattamisesta ja sadonkorjuusta. Retki sisältää myös käynnin perinteisessä paikallisessa talossa, joka on mainio paikka oppia tietämään, miten kahvia tänä päivänä nautitaan ja miksi paikalliset edelleen käyttävät “chorreadoria”, vaikka kahvinkeittimet on jo aikaa sitten keksitty.
Päivän aikana pääsemme maistelemaan ja vertailemaan eri kahvilaatuja ja valitsemaan oman suosikkimme.

(Päivän retki ei sisälly matkan hintaan. Voit ostaa erillisen retkipaketin. Lue lisää retkipaketista matkaohjelman jälkeen.)

Päivä 10
San Juan del Sur, Nicaragua - lisämaksullinen retki Unescon suojelemaan Granadaan

Nicaragua on Keski-Amerikan suurin valtio, jolla on tarjota upeita maisemia, hienoja kulttuuriaarteita ja mielenkiintoista historiaa. Viime aikoihin saakka Nicaragua on valitettavasti tunnettu lähinnä sandinistien ja contrasissien välisestä sodasta, jota käytiin 1970-luvun lopulta pitkälle 1980-luvulle. Päivän retki on vierailu siirtomaa-aikaiseen Granadaan. Granadassa mukulakivikatuja reunustavat ainutlaatuiset siirtomaa-arkkitehtuuria edustavat rakennukset, jotka hehkuvat pastelliväreissä. Palmut kohoavat punaisten kattotiilien meren yläpuolelle ja kaiken tämän taustana kohoavat tuliperäiset vuoret. Kaikkialla näkee, kuinka innoitusta on haettu barokista ja maurilaisesta rakennustyylistä, joka vie ajatukset Espanjaan. Paluumatkalla pysähdymme näköalapaikalla, jolta näemme Maderasin ja Concepcionin, kaksi vaikuttavaa tulivuorta Nicaraguajärven keskellä. (Lounas ei sisälly päivän retken hintaan.)

(Päivän retki ei sisälly matkan hintaan. Voit ostaa erillisen retkipaketin. Lue lisää retkipaketista matkaohjelman jälkeen.)

Päästäksemme maihin tänään käytämme niin kutsuttuja tukialuksia, jotka ovat pienempiä aluksia, jotka kuljettavat matkustajat laivalta satamaan.

Päivä 11
Merellä matkalla kohti Meksikoa

Tänään aluksella järjestetään monenlaista ohjelmaa sekä matkanjohtajan että varustamon puolesta. Olet kuitenkin oman itsesi herra ja voit valita, haluatko istuskella kannella omassa rauhassa vai rentoutua musiikkia kuunnellen jossakin laivan monista salongeista ja baareista.

Päivä 12
Huatulco, Meksiko - rentoutumista Meksikon Rivieralla

Santa Cruz Huatulco on Huatulcon lahden pääkaupunki. Pienissä poukamissa on kalliita ja ylellisiä lomahotelleja, joihin rikkaat ja kuuluisat tulevat rentoutumaan ja arkea pakoon. Huatulco eroaa monista muista Meksikon lomakohteista siinä, että sinne on melko hankalaa päästä lentäen.

Tästä syystä matkailu suuremmassa määrin on aina pysynyt täältä loitolla. Tekemistä täällä kuitenkin riittää. Suurin vetonaula on yhdeksän pientä poukamaa ja yhteensä yli 30 uimarantaa. Monet rannoista ovat rauhallisia, ja snorklausmahdollisuudet loistavat.

Huatulco sijaitsee niin kutsutulla ekologisella vyöhykkeellä, mikä tarkoittaa, että valtaosa alueesta on suojeltu rakentamiselta ja että kaikki jätevesi kerätään talteen, jottei se valu mereen.

Vietä päivä rannalla tai lähde jollekin varustamon retkistä, jotka varataan ja maksetaan aluksella. Matkanjohtaja auttaa retkelle ilmoittautumisen kanssa.

Päivä 13
Merellä matkalla Puerto Vallartaan

Teemme matkaa merellä ja tapaamme muita matkalaisia ehkä yhteisellä lounaalla, uima-altaassa tai menemme yhdessä katsomaan illan viihdetarjontaa. Aluksella on monenlaista ohjelmaa, joten valitse siitä se, mikä kiinnostaa eniten.

Päivä 14
Puerto Vallarta, Meksiko

Puerto Vallarta sijaitsee Banderasin lahdessa, joka on Meksikon suurin luonnonlahti: 55 km pitkä ja 35 km leveä. Kaupunki on 1950-luvulta lähtien ollut suosittu lomakohde sekä meksikolaisten että amerikkalaisten keskuudessa. Täällä on viihtyisää: mukulakivikatuja, paljon pieniä kahviloita ja ravintoloita, mutta kaupungilla on myös nykyaikaisempi puoli. Cualejoen varressa on kaksi isoa toria, joilla myydään käsitöitä ja matkamuistoja. Kaupungissa on myös arkeologinen museo, jossa on merkittävä esikolumbialaisen taiteen kokoelma.
 
Tee kävelyretki Malecónin rantakadulla, jolla voit samalla ihailla Sergio Bustamanten, Alejandro Colungan ja Ramiz Barquetin kaltaisten nykytaiteen edustajien veistoksia. Tai istahda rantakadun kahvilaan katselemaan ohikulkijoita.
 
Puerto Vallartassa on lukemattomia rantoja, joista suosituin on Playa de los Muertos – Kuolleitten ranta. Makaaberin nimen juuret vievät aikaan, jolloin merirosvolaivoja saapui rantaan, jotta merirosvot saivat levätä ja suunnitella uusia ryöstöretkiä. Lopettaakseen tämän paikallinen kuvernööri vangitsi erään laivan miehistön ja hirtti miehistön jäsenet rannan puihin pelotellakseen muut merirosvot kuoliaaksi. Nimestään huolimatta ranta on nykyään varsin eläväinen paikka! Täällä on kaikkea, mitä voi toivoa: ravintoloita, aurinkovarjoja ja lepotuoleja, vesiurheilua ja viihdykettä.

Päivä 15–16
Merellä

Reitti kulkee nyt kohti Kaliforniaa, ja meillä on vielä muutama päivä aikaa nauttia merimatkasta ja laivan tarjonnasta.

Päivä 17
Saapuminen Los Angelesiin, kaupunkikierros ja kotimatka

Los Angeles on USA:n toiseksi suurin kaupunki, jonka asukasluku on 15 miljoonaa ja pinta-ala niin valtava, että sitä on vaikea hahmottaa. L.A., kuten kaupunkia kutsutaan arkikielessä, on maailman johtava viihdekeskus, erityisesti kun on kyse elokuvista, televisiosta ja musiikista. Myös huvipuisto-, taide- ja kulttuuririntamalla L.A. on huipputasoa. Los Angeles on kaupunki, jossa amerikkalaista unelmaa yritetään elää todeksi. Jotkut harvat päätyvät asumaan Bel Airin ja Malibun miljoonakartanoihin, monet muut joutuvat jättämään kaupungin ja poistumaan toteutumattomine unelmineen.

Aamupäivällä tutustumme Los Angelesiin mielenkiintoisella kaupunkikierroksella. Käymme mm. Beverly Hillsissä ja sen kuuluisalla ja trendikkäällä ostoskadulla Rodeo Drivella. Saamme osamme tähtipölystä Hollywoodissa, jossa näemme legendaarisen ensi-iltateatterin Chinese Theatren ja kävelemme pitkin Walk of Famea, jonne tuhannet elokuva- ja musiikkitähdet ovat saaneet oman tähtensä ja painaneet kädenjälkensä. Näemme myös tunnetun Dolby Theatren (entinen Kodak Theatre), jossa järjestetään vuosittainen Oscar-gaala. Myös Oscar-sesongin ulkopuolella on hyvät mahdollisuudet törmätä julkkiksiin, ainakin sellaisiksi pukeutuneisiin. Haluatko ehkä poseerata Elviksen kanssa?

Matkamme päättyy lentokentälle. On aika palata kotiin.

Päivä 18
Saapuminen Helsinkiin

Lisämaksullinen retkipaketti

Retkipakettiin sisältyy:

 • Puolipäiväretki Cartagenassa, Kolumbiassa: kaupunkikävely Unescon suojelemassa vanhassakaupungissa, sis. käynnin San Felipen linnoituksella
 • Kokopäiväretki Fuerte Amadorssa, Panamassa: retki Panama Cityyn ja Mirafloresin suluille
 • Kokopäiväretki Puntarenasissa, Costa Ricassa: retki Espiritu Santon kahvitilalle
 • Kokopäiväretki San Juan del Surissa, Nicaraguassa: retki Unescon suojelemaan Granadaan

Hinta: 328€/hlö

Retkipaketti tulee varata ja maksaa viimeistään 45 päivää ennen matkaa.

Cartagena

Hintatiedot

Lisämaksulliset hytit

Jaettu kahden hengen ulkohytti, ikkuna (kat. OE-OF) 448€/hlö
Jaettu kahden hengen ulkohytti, parveke (kat. BD-BF) 848€/hlö

Hytti yhdelle
Sisähytti yhdelle (kat. IE-IF) 1998€/hlö
Ulkohytti yhdelle, ikkuna (kat OE-OF) 2898€/hlö
Ulkohytti yhdelle, parveke (kat BD-BF) 3698€/hlö

 

Hintaan sisältyy
 • reittilennot Helsinki – Miami/Los Angeles – Helsinki (välilasku menossa ja paluussa) turistiluokassa
 • majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa turistiluokan hotellissa Miamissa aamiaisella (1 yö) 
 • majoitus Emerald Princess-risteilijällä jaetussa kahden hengen sisähytissä (kat.IE-IF) (15 yötä)
 • täysihoito ja juomarahat risteilyllä
 • kuljetukset ja retket matkaohjelman mukaan
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • lisämaksu yhden hengen hytistä
 • lisämaksulliset hytit
 • lisämaksullinen retkipaketti 328€/hlö
 • muut ruoat ja juomat matkan aikana
 • ESTA-matkustuslupa USA:han (hinta noin 14 USD). Katso tarkemmat tiedot ja hakuohjeet "Passi ja viisumi USA:ssa"-osiosta täältä: http://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/pohjois-amerikka/usa/viisumi
 • juomarahat paikallisoppaille ja kuljettajille (n. 25 USD/hlö)

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Millaisia hytit ovat?

Hyttikategorioita on useita: siisteistä, tilavista sisähyteistä ylellisiin sviitteihin, joissa on oma parveke. Kaikissa hyteissä on oma wc/kylpyhuone ja riittävästi kaappitilaa ja istumapaikkoja, erilliset vuoteet tai parivuode. Lisäksi hyttien varustukseen kuuluu jääkaappi ja hiustenkuivain. Jos haluat varata sviitin, ole yhteydessä myyntiimme.

Hytti, jossa oma parveke
Hyttikategoria BD–BF. Ulkohytti, jossa oma parveke. Hyteissä on iso lattiasta kattoon ulottuva ikkuna ja kaksi erillistä vuodetta tai parivuode. Pinta-ala n. 19 m2 (pinta-alaan sis. parveke, jonka koko on n. 3 m2).

Ulkohytti
Hyttikategoria OE–OF. Ulkohytti, jossa ikkuna ja kaksi erillistä vuodetta tai parivuode. Pinta-ala n. 13,5 m2.

Sisähytti
Hyttikategoria IE–EF. Sisähytti, jossa kaksi erillistä vuodetta tai parivuode. Pinta-ala n. 14,5 m2.

Retket – puolipäivä- ja kokopäiväretki

Puolipäiväretki kestää yleensä aamupäivän tai iltapäivän eikä siihen sisälly ateriaa. Palaamme yleensä hotelliin/risteilyalukselle nauttimaan lounaan tai illallisen. Retket kestävät tavallisesti 2–4 tuntia. Kokopäiväretken voi olettaa kestävän n. 5–9 tuntia. Siihen sisältyy yleensä ateria, joka voi olla myös omakustanteinen. Asia on mainittu retkikuvauksessa.

Aamiainen USA:n hotelleissa

Amerikkalainen aamiainen on suhteellisen yksinkertainen verrattuna pohjoismaiseen. Aamiainen on useimmissa perushotelleissa ns. “continental breakfast”, mikä sisältää tyypillisesti kahvia/teetä, mehua ja paahtoleipää sekä voita ja hilloa. Ei ole ollenkaan kummallista, että aamiaisastiat ovat kertakäyttöisiä, sillä monet nappaavat aamiaisen mukaansa.

Pakkaaminen

Ota mukaan pieni reppu tai laukku, johon voit kätevästi pakata päivän aikana tarvitsemasi tavarat.

Osallistujamäärä

Minimiosallistujamäärä tälle matkalle on 15 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Ennen matkaa

Passi

Passin tulee olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan jälkeen. Lapsella – ikään katsomatta – tulee olla oma passi. Lähetä kopio passistasi Albatros Travelille 14 päivän kuluessa varauksesta. Huomaathan, että lentolipussa ja passissa on oltava täsmälleen sama nimi. Mikäli näin ei ole, pahimmassa tapauksessa matkustajalta kielletään pääsy USA:han, ja hän joutuu palaamaan takaisin kotimaahan omalla kustannuksella.

Suomen kansalaiset voivat edelleen matkustaa USA:han ja viipyä maassa viisumitta 90 päivän ajan. Tullikaavakkeet pitää kuitenkin jokaisen täyttää. Maahan saapuessa saa automaattisesti 90 päivän oleskeluluvan, kunhan pystyy esittämään viranomaiselle voimassa olevan paluulipun.

ESTA-matkustuslupa

Tarvitset ESTA-matkustusluvan USA:n matkalle. Lupa on anottava sähköisellä lomakkeella viimeistään 72 tuntia ennen matkaa. Suosittelemme hakemaan luvan hyvissä ajoin. Lue lisää:

 https://www.albatros-travel.fi/hyva-tietaa/matkustussaantoja-usahan

Tarkista, että passisi on voimassa. Passin tulee olla voimassa 6 kuukautta matkan jälkeen. Tämän lisäksi passin on oltava:

- koneellisesti luettava
- passissa on oltava skannattu valokuva sekä biometrinen tunniste (Suomi otti käyttöön bio-tunnistepassit 21.8.2006, sitä aikaisemmat passit eivät ole enää voimassa 1.4.2016 lähtien).

Yhdysvallat on tiukentanut (21.1.2016) sääntöjään koskien Visa Waiver –ohjelmaan (VWP) kuuluvien maiden kansalaisia. Suomen kansalaiset saavat edelleen matkustaa Yhdysvaltoihin ja viipyä maassa viisumitta 90 päivän ajan hyväksytyllä ESTA-hakemuksella sekä voimassa olevalla passilla.

Huom: Suomen kansalaisten, jotka ovat matkustaneet tai oleskelleet Iranissa, Irakissa, Sudanissa tai Syyriassa 1.3.2011 jälkeen tai joilla on kaksoiskansalaisuus jossain kyseisistä maista, tulee hakea viisumia Yhdysvaltojen suurlähetystöstä tai konsulaatista. Mikäli heillä on jatkuva, aikaisemmin myönnetty ESTA-hakemus, se katsotaan mitätöidyksi ja matkustajan tulee anoa viisumia suurlähetystöstä tai konsulaatista.

Turvatoimet lentomatkoilla USA:han

TSA-hyväksytyt matkalaukkulukot suositeltavia USA:han matkaaville ja elektroniset laitteet käsimatkatavaroissa- tärkeää tietoa matkoille USA:han

USA:n lentokentän turvatarkastajilla on oikeus tarkastaa matkalaukun sisältö, vaikka omistaja ei ole paikalla.  TSA-hyväksytty (Transportation Security Administration) lukko voidaan avata ja sulkea viranomaisten toimesta ilman lukon rikkomista (heillä on "pääavain", joka käy kaikkiin TSA-lukkoihin, myös yhdistelmälukkoihin), kun taas tavanomainen lukko voidaan murtaa auki laukun tutkimista varten.

TSA-lukko on täysin turvallinen käyttää, koska sen saavat auki vain viranomaiset ja laukun omistaja.

USA:n viranomaiset ovat tiukentaneet käsimatkatavaroihin pakattujen matkapuhelimien, tablettien, tietokoneiden ja muiden elektronisten laitteiden tarkastuksia. Laitteiden akkujen tulee olla ladattuja, jotta laitteet voidaan käynnistää turvatarkastuksessa.

Akun ollessa tyhjä tai jos laitetta ei voida kytkeä päälle, viranomaiset voivat vaatia laitteen haltuunottoa. Matkanteko saattaa näin viivästyä ja mahdollisuus jatkoyhteyksien menettämiseen kasvaa.

Lisätietoa esim. British Airwaysin kotisivulta:
http://www.britishairways.com/travel/flightops/public/en_us?p_faqid=5047

Risteilyllä

Hyvä tietää

Risteilyllä läpi Panaman kanavan teemme matkaa yli 4 900 merimailia. Se tarkoittaa sitä, että matkan varrella on päiviä, jotka vietämme merellä. Laivalla on tarjolla monenlaista viihdettä, musiikkia moneen makuun, tietokilpailuja ja ruokapaikkoja, joita kokeilla. Jos olet pakannut matkalaukkuusi vielä hyvän kirjan, löydät kannelta varmasti mukavan rauhallisen paikan, jossa voit uppoutua tarinaan.

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 4 out of 5 by from Upea risteily Palasimme risteilyltä viikko sitten, oli antoisa ja odotukset pääosin täyttänyt matka. Oma pikkuparveke oli yliveto; en olisi voinut kuvitella kahta viikkoa sisähytissä! Yllätyksenä matkaan sisältyi toiseksi kallein juomapaketti, jota ilman olisi joutunut maksamaan aika lailla lisää koska vain kahvi/tee/perusmehut/kraanavesi sisältyivät risteilyhintaan. Nyt sai juoda mielensä mukaan erilaisia tuoremehuja, alkoholittomia tai alkoholidrinkkejä, viinejä ja oluita. Retket eri kohteisiin olivat mielenkiintoisia. Näimme lähes kosketusetäisyydeltä isoja ja pieniä Amerikan krokotiilejä Costarican Tarcoles-joen veneretkellä. Meksikon kohdalla ei enää ollut järjestettyjä retkiä mutta ei tarvinnutkaan: pääsimme rannalle uimaan Tyyneen mereen. Ihanaa lämmintä kirkasta vettä! Paikallisoppaat olivat asiansa tuntevia ja järjestelyt toimivat moitteetta joka maassa. Laivalla oma matkanjohtajamme Pirjo piti mielenkiintoisia esitelmiä mm mayoista sillä vierailimmehan heidän alueillaan. Pirjolle vielä suuret kiitokset huolen pidosta!
Date published: 2015-11-29
Rated 5 out of 5 by from Tuntematon maailman kolkka mukavasti tutummaksi :) Retkiohjelman toteutus PIENENÄ suomaisryhmänä onnistui hyvin. Matkanjohtajamme kokemus ja asiantuntijuus lisäsivät hienosti tietouttamme. Hänen tietoiskunsa maya kultuurista, espanjankielen taito ja paikallistuntemus toivat lisäarvoa. Laivan iltaohjelmat olivat korkeatasoisia. Intiaanikylässä vierailua voisi jatkossa miettiä Albatrossin retkiohjelmaan.
Date published: 2015-11-30
 • y_2019, m_9, d_18, h_22
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.13
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_2
 • loc_fi_FI, sid_USCOC02, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja

19USCOC02BFI1711