Etelä-Amerikan sydämessä

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Matka elämännautiskelijoille! Upeita elämyksiä Brasiliassa, Argentiinassa ja Uruguayssa.

Koe Etelä-Amerikan parhaat palat! Olemme koonneet matkaohjelman, joka sisältää valikoituja elämyksiä samban tahtiin sykkivässä Brasiliassa, tangomaassa Argentiinassa ja vähemmän tunnetussa Uruguayssa, jossa sukellamme hetkeksi siirtomaahistoriaan. Sekä Buenos Aires että Rio de Janeiro ovat Etelä-Amerikan kiinnostavimpia kaupunkeja, erityisesti mitä tulee kulttuuriin, arkkitehtuuriin ja elämästä nauttimiseen.

Riossa näemme Corcovadovuorella seisovan Kristus-patsaan ja katselemme sieltä avautuvia huikeita näkymiä alas kaupunkiin, rannoille ja Guanabaranlahdelle. Buenos Airesissa käymme upeassa Colón-teatterissa ja kuljemme pitkin leveitä puistokatuja Casa Rosadalle, vaaleanpunaiselle presidentinpalatsille. Saat itse päättää, haluatko tutustua kaupunkeihin enemmän omatoimisesti vai ostatko retkipaketin.

Uruguayssa sukellamme historiaan. Matkaamme ajassa taaksepäin vieraillessamme Unescon suojelemassa Colonia del Sacramentossa, jonka portugalilaiset perustivat vuonna 1680. Tietenkään emme unohda Etelä-Amerikan upeaa luontoa: kaksi kokonaista päivää on varattu mahtaville Iguassun vesiputouksille, jotka näemme sekä Argentiinan että Brasilian puolelta.

 

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Kyllä

 • Valuutta Argentiinan peso, Brasilian real, Uruguayn peso

Päiväohjelma 13 päivää
Päivä 1
Lento Helsinki – Rio de Janeiro.
Päivä 2
Rio de Janeiro. Köysiradalla Sokeritoppavuorelle ja tervetuloillallinen.
Päivä 3
Rio de Janeiro. Risteily Guanabaranlahdella ja sambakoulu (lisämaksullinen).
Päivä 4
Rio de Janeiro. Corcovado-vuori, Kristus-patsas ja kaupunkikierros sekä Rion kuuluisat rannat.
Päivä 5
Rio de Janeiro. Omaa aikaa. Lento Iguassuun, Brasiliaan.
Päivä 6
Iguassun vesiputoukset, Brasilia.
Päivä 7
Iguassun vesiputoukset, Argentiina. Lento Buenos Airesiin.
Päivä 8
Buenos Aires. Kaupunkikävely ja oopperatalo Teatro Colón. Tangoshow ja illallinen (lisämaksullinen).
Päivä 9
Kokopäiväretki: vesiteitse Colonia del Sacramentoon Uruguayn puolelle.
Päivä 10
Buenos Aires. Kaupunkikierros.
Päivä 11
Buenos Aires. Retki pampalle, lounas ranchilla (lisämaksullinen).
Päivä 12
Viimeinen päivä Buenos Airesissa. Kotimatka alkaa.
Päivä 13
Saapuminen Helsinkiin.

Hotelli

JL Hotel by Bourbon

 • 220 huonetta
 • Vastaanotto avoinna ympäri vuorokauden
 • Baari
 • Hissi
 • Pieni uima-allas
 • Wi-fi (maksuton)
 • Pieni kuntosali

Hotelli sijaitsee Avenida Costa e Silva-kadun varrella. Hotelli on sisustetu moderniin tyyliin. Hotellilla on pieni uima-allas ja maksuton Wi-fi sekä yleisissä tiloissa että huoneissa

Huoneet
Huoneissa on joko kaksi erillistä sänkyä tai parivuode. Kaikissa huoneissa on ilmastointi, tallelokero, TV, minibaari (maksullinen) ja hiusenkuivain. 

Lue lisää hotellista: https://www.bourbon.com.br/hotel/jl-hotel/?lang=en#TheHotel

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta).

 

NH Buenos Aires City

 • 200 huonetta
 • Keskustassa
 • Vastaanotto avoinna ympäri vuorokauden
 • Ravintola
 • Baari
 • Hissi
 • Wi-Fi (maksuton)
 • Kuntosali

NH Buenos Aires City hotellissa yhdistyy mukavuus ja eleganssi ja hotellin sijainti on ihanteellinen: muutaman askeleen päässä tärkeimmistä nähtävyyksistä, teattereista, ravintoloista ja ostosalueista.

Hotellissa on ravintola, jossa on tarjolla sekä paikallisia että argentiinalaisia ruokalajeja. Kattoterassilla on pieni uima-allas ja mahtavat näkymät kaupunkiin.

Huoneet

Ovat kauniisiti sisustetut ja niissä on kaikki modernit mukavuudet.

Hotellin kotisivut: https://www.nh-hotels.com/en/hotel/nh-buenos-aires-city

(Albatros ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta.)

Americas Copacabana

 • 205 huonetta
 • Noin 10 min. matka Copacabanalle
 • Pieni uima-allas
 • Maksuton Wi-fi
 • Ravintola
 • Vastaanotto avoinna 24 tuntia

Americas Copacabana on yksi uusimmista hotelleista Riossa ja sijaitsee noin kolmen korttelin päässä Copacabanalta, samoin kuin lähimmältä metroasemalta. Katolla on pieni uima-allasalue aurinkotuoleineen (maksuttomia) ja katolta on näkymät Copacabanan alueelle. Hotellissa on lisäksi ravintola ja pieni kuntosali. Maksuton WiFi sekä yleisissä tiloissa että huoneissa.

Huoneet

Modernit ja mukavat, kaksi erillistä sänkyä tai parivuode. Kaikissa huoneissa on ilmastointi, tallelokero, TV ja  hiustenkuivain. Maksuton WiFi.

Lue lisää:

http://www.americascopacabanahotel.com.br/ 

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta).

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
3.998€
Helsinki
4.098€
Helsinki
4.198€
Helsinki
4.298€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lento Helsinki – Rio de Janeiro.

Otamme Helsingistä kurssin kohti Brasiliaa. Saavuttuamme perille majoitumme hotelliin ja pääsemme lepäämään.

Brasilialaiset väittävät, että Jumala käytti kokonaiset kaksi kuudesta työpäivästään luodakseen Rion. Kaupunki luonnonsatamineen sijaitseekin kauniilla paikalla ympärillään vehreän kasvillisuuden peittämät kalliot, meri ja pitkät, valkohiekkaiset rannat. Rio on epäilemättä yksi maailman suosituimmista kaupungeista – aurinko, samba, kaunis ympäristö ja elämäniloiset asukkaat luovat raamit unohtumattomille elämyksille.

Yöpyminen Rio de Janeirossa.

Päivä 2
Rio de Janeiro. Köysiradalla Sokeritoppavuorelle ja tervetuloillallinen.

Tänään meitä odottaa hieno köysiratamatka ylös Sokeritoppavuorelle, joka kohoaa Atlantin valtamereen avautuvan Guanabaranlahden yllä. Ylhäältä näkyy hienosti kaupunki, pitkät hiekkarannat ja vihreän kasvillisuuden peittämät vuoret vesiputouksineen ja sademetsineen. On helppo ymmärtää, miksi Rioa pidetään yhtenä maailman kauneimmista kaupungeista.

Paluumatkalla suuntaamme keskustaan ja ajamme kuuluisan Maracanã-jalkapallostadionin ohi. Näemme myös sambadromen, joka vuosi järjestettävien maailmankuulujen sambakarnevaalien paraatialueen. Lopuksi näemme vielä modernin tuomiokirkon.

Iltapäivällä voit rentoutua omaan tahtiisi. Matkanjohtaja jakaa mielellään vinkkejä siitä, miten aurinkoiset tunnit – mikäli sään jumalat ovat puolellamme – voi käyttää.

Illaksi olemme varanneet pöydän paikallisesta ravintolasta hotellin läheltä (churrascaria rodizio).

Yöpyminen Rio de Janeirossa.

Päivä 3
Rio de Janeiro. Risteily Guanabaranlahdella ja sambakoulu (lisämaksullinen).

Rio sijaitsee 31 km pitkän ja 28 km leveän Guanabaranlahden rannoilla. Tänään nousemme Glória-satamassa kuunariin, joka vie meidät n. kahden tunnin risteilylle Brasilian toiseksi suurimmalle lahdelle.

Guanabaranlahdessa on yli 130 pientä saarta, ja 13 km pitkä silta kulkee lahden yli Riosta Niteróin kaupunkiin. Siltaa pitkin kulkee päivittäin iso joukko työmatkalaisia. Risteilyreitti kulkee pitkin rannikkoa ohi upeiden hiekkarantojen, kuuluisan Sokeritoppavuoren ja linnoitusten, joita portugalilaiset rakensivat suojellakseen aluetta merirosvoilta.

Matkaamme lahden toiselle puolelle Niteróihin. Sieltä on hienot näkymät Rioon. Ennen kuin palaamme Rion Glória-satamaan, seilaamme Niterói-sillan alitse ja ohitamme Ilha Fiscal -saaren, jolla sijaitsee kulttuurihistoriallinen museo.

Retkipaketin ostaneille ohjelmassa on vielä retki sambakoululle:

Riossa on yli 80 sambakoulua, joissa käy yli 100 000 tanssijaa. Käymme yhdessä suurimmista ja merkittävimmistä sambakouluista, Acadêmicos da Grande Riossa, jossa 5–18-vuotiaat lapset ja nuoret opettelevat sambaa. Koululla on jättikokoinen halli, jossa valmistetaan myös puvut ja vaunut karnevaalikulkuetta varten. Tanssijat ottavat meidät vastaan ja kertovat samban historiasta. Pääsemme katsomaan myös kauniita pukuja sekä kokeilemaan itse samban askelia.

Lue lisää kohdasta Rio de Janeiron retkipaketti.

Yöpyminen Rio de Janeirossa.

Päivä 4
Rio de Janeiro. Corcovado-vuori, Kristus-patsas ja kaupunkikierros sekä Rion kuuluisat rannat.

Aloitamme päivän kaupungin tunnusmerkiltä, vihreän kasvillisuuden peittämältä Corcovado-vuorelta, jolla seisoo kuuluisa Kristus-patsas. Vuori on reilut 700 m korkea, ja huipulta on vaikuttavat näkymät yli kaupungin. Kristus-patsas on 30 m korkea ja seisoo 8 m korkealla sokkelilla. Siitä ei ole tullut vain Rion ja Brasilian symboli, vaan se luetaan yhdeksi nykyajan seitsemästä ihmeestä.

Seuraavaksi suuntaamme Rion kuuluisille rannoille. Rannat merkitsevät Riolle samaa kuin kahvilat Pariisille tai kanavat Amsterdamille. Vaikka jokaisella rannalla on omat erityispiirteensä, on joitain yleisiä piirteitä, jotka auttavat saamaan tuntuman rannoista kuin aito ”carioca”, kuten Rion asukkaita kutsutaan.

Ensinnäkin paikalliset näyttäytyvät rannalla niukoissa brasilialaisissa bikineissä tai istuvissa uimahousuissa. Huolimatta siitä, kuinka tyylikkäinä tai muodikkaina me Pohjolan väki uima-asujamme pidämmekään, Rion rannalla ne taatusti kirkuvat ”gringo”. Vaikka itse ajattelisitkin, ettei vartalosi ole bikinikunnossa, älä epäröi. Brasiliassa kaikki – vahva painotus sanalla kaikki – käyttävät uima-asuja, jotka vaikuttavat pari numeroa liian pieniltä, eikä kukaan kiinnitä siihen mitään huomiota.

Yksi kuuluisista rannoista on Ipanema, joka oli tunnettu ja brasilialaisten rakastama jo kauan ennen kuin Antonio Jobim kirjoitti laulunsa pitkästä, ruskettuneesta, nuoresta ja ihanasta tytöstä, jonka nähdessään hän huokaisi ihastuksesta. Ipaneman rannalla pelataan paikallista rantalentopalloa (futvolei) suuressa mittakaavassa. Se muistuttaa meille tuttua lentopalloa sillä erotuksella, ettei siinä saa käyttää käsiä!

Ipaneman loppupäässä sijaitsee rikkaiden suosima ranta Leblon. Sitten on tietenkin kuuluisa Cobacabana, jonka leveä Avenida Atlântica kutsuu kävelylle ja katselemaan ihmisiä.

Yöpyminen Rio de Janeirossa.

Päivä 5
Rio de Janeiro. Omaa aikaa. Lento Iguassuun, Brasiliaan.

Aamupäivä on omaa aikaa, mikäli et ole ostanut retkipakettia.

Retkipaketin ostaneille ohjelmassa on retki favelaan:

Faveloita – köyhiä asuinalueita – on ollut olemassa 1800-luvun lopulta lähtien, jolloin kodittomat sotilaat asettuivat suurkaupunkien laitamille. Modernit favelat syntyivät 1970-luvulla, kun väki muutti maaseudulta kaupunkeihin eikä asuntoja riittänyt kaikille. Brasilian väestöstä 6 % asuu faveloissa. Tänään pääsemme kurkistamaan monien brasilialaisten elämään, ja meidät otetaan sydämellisesti vastaan. Retki kestää n. 3 tuntia. Englantia puhuva paikallisopas kertoo, millaista on asua favelassa. Hän osaa kertoa sosiaalisista olosuhteista ja paikallisista projekteista, joiden tarkoituksena on vahvistaa yhteisöllisyyttä ja luoda yhteistä kulttuuria.

On tullut aika jättää Rio de Janeiro. Iltapäivällä suuntaamme lentokentälle ja lennämme Iguassuun. Perillä jatkamme matkaa pieneen Foz do Iguacúun, joka tunnetaan upeasta vesiputouksesta. Putouksen nimi on espanjaksi Cataratas del Iguazú ja portugaliksi Cataratas do Iguacú ja se sijaitsee Iguaçujoessa Brasilian ja Argentiinan välillä.

Iguassu on maailman levein vesiputous ja ulottuu hevosenkengän muodossa kolmen kilometrin alueelle. Se koostuu 275 pienemmästä putouksesta, jotka valuvat alas Paranátasangolta lähes 100 m alas syvyyksiin. Kuohuvaa vettä ryöppyää loputtomasti alas pieninä putouksina ja paiskautuu miljooniksi sumupisaroiksi. Ainutlaatuista putousta ympäröi tiheä viidakko. Iguassu on yksi matkan ehdottomista kohokohdista.

Yöpyminen Iguassussa.

Päivä 6
Iguassun vesiputoukset, Brasilia.

Tänään näemme putoukset Brasilian puolelta. Mikäli aikataulu sallii, pysähdymme matkalla putoukselle helikopterikentällä. Lisämaksusta voi lentää katsomaan putousta yläilmoista käsin. Hinta vaihtelee, mutta on noin 130 USD. Kyse on lisämaksullisesta palvelusta, joka varataan ja maksetaan paikan päällä.

Kuljemme pitkin kävelysiltaa, joka vie meidät putouksen keskelle. Putouksen vesi tulee alas niin voimakkaana sumuna, että sadetakki on tarpeen. Kauempana voi törmätä pieniin ja röyhkeisiin nenäkarhuihin.

Loppupäivä on omaa aikaa.

Yöpyminen Iguassussa.

Päivä 7
Iguassun vesiputoukset, Argentiina. Lento Buenos Airesiin.

Tänään pääsemme ihailemaan vesiputouksia Argentiinan puolelta. Aloitamme kierroksen vierailukeskuksesta, josta pikkuinen juna vie meidät suurimman putouksen, Garganta del Diablon – Paholaisen kidan – luo. Päätepysäkiltä lähdemme polkuja ja siltoja pitkin yli kolme kilometriä pitkälle kävelyretkelle vesiputousten ympäristöön. Metsässä vesiputousten ympärillä on ainutlaatuinen eläin- ja kasvimaailma: harvinaisia orkideoja, lukuisia lintulajeja ja jättiläisliskoja. Kierros jatkuu pitkin polkuverkostoa, josta vesiputousta voi ihailla eri kulmista.

Iltapäivän päätteeksi suuntaamme paikalliselle lentokentälle. Sieltä lennämme Buenos Airesiin.

Yöpyminen Buenos Airesissa.

Päivä 8
Buenos Aires. Kaupunkikävely ja oopperatalo Teatro Colón. Tangoshow ja illallinen (lisämaksullinen).

Tänään teemme kaupunkikävelyn tangokaupungin keskusta-alueella. Buenos Aires tunnetaan Etelä-Amerikan Pariisina – arkkitehtuuri ja leveät puistokadut todellakin tuovat mieleen Ranskan pääkaupungin. Buenos Airesilla on loistokas menneisyys, ja aloitammekin kierroksemme kaupungin oopperatalosta, Teatro Colónista. Se rakennettiin 1908 ja on rikkaan Buenos Airesin perikuva. Teemme opastetun kierroksen upeassa rakennuksessa ja näemme suuren salin näyttämöineen.

Oopperatalolta lähdemme kävelemään pitkin kaupungin leveitä puistokatuja Plaza de Mayon aukiolle, jolla voi tuntea historian siipien havinan. Aukion toisessa päässä seisoo presidentinpalatsi, jota ei syyttä kutsuta Casa Rosadaksi, ”vaaleanpunaiseksi taloksi”. Presidentinpalatsin parvekkeelta Eva Perón – kansan suussa Evita – piti puheitaan uskollisille kannattajilleen, joita riitti köyhien keskuudessa. Vuosina 1977–2006 Plaza de Mayolla kokoontui kerran viikossa myös Las Madres de Plaza de Mayo, ryhmä Argentiinan sotilasjuntan aikana kadonneiden lasten ja nuorten äitejä, jotka halusivat tietää totuuden kadonneista lapsistaan.

Kierros jatkuu Calle Floridan kävelykadulle, jolla riittää putiikkeja ja pikkuliikkeitä. Ehdimme myös syödä lounaan jossakin Buenos Airesin kuuluisista pihviravintoloista, joissa tarjoillaan ensiluokkaista lihaa.

Niille matkalaisille, jotka eivät ole hankkineet retkipakettia, tiedossa on omaa aikaa tässä fantastisessa kaupungissa.

Retkipaketin ostaneet suuntaavat maistelemaan viinejä ja katsomaan tangoesitystä, johon sisältyy illallinen:

Iltapäivän päätteeksi maistelemme laadukkaita argentiinalaisia viinejä ammattimaisen sommelierin johdolla. Viineistä siirrymme katselemaan tangoshow’ta samalla kun nautimme illallista. Täydellisempää paikkaa illalle tangon tahtiin voi tuskin ollakaan kuin tangon kotikaupunki! Tanssi – hienostunut sekoitus nostalgiaa, draamaa, eleganssia ja sensuaalisuutta – syntyi Buenos Airesin San Telmon maahanmuuttajakortteleissa 1800-luvun lopulla. Vaikkei sitä aluksi pidettykään sopivaisena, tuli siitä ennen pitkää koko porvariston tanssi.

Huomaathan, että retki on lisämaksullinen. Lue lisää kohdasta Buenos Airesin retkipaketti.

Yöpyminen Buenos Airesissa.

Päivä 9
Kokopäiväretki: vesiteitse Colonia del Sacramentoon Uruguayn puolelle.

Tänään poistumme hetkeksi Argentiinasta ja voimme ehkä lisätä uuden maan listallemme: matkaamme vesiteitse Uruguayhin, jossa käymme hienossa vanhassa Colonia del Sacramenton kaupungissa.

Río de la Platan itärannalla vain n. 50 km:n lauttamatkan päässä Buenos Airesista sijaitsee Colonia, joka on vastustamattoman maalauksellinen kaupunki. Se on luonnollisesti Unescon maailmanperintökohde. Barrio Histórico, siirtomaakaupungin vanha keskusta, on varsin herttainen. Siellä on sekamelska kapeita mukulakivikatuja, jotka peittävät pienen joelle kurottuvan niemen. Kauniit plataanipuut antavat suojaa auringon paahteelta, ja vanhat talot muistuttavat menneistä vuosisadoista.

Kohtaamme sekoituksen espanjalaista, portugalilaista ja postkolonialistista arkkitehtuuria, kun ohitamme Nacarellon talon, portugalilaisen museon, varakuninkaan talon ja Pyhän sakramentin kirkon.

Syömme matkan varrella lounaan. Iltapäivällä on aika palata takaisin kosmopoliittiseen Buenos Airesiin.

Yöpyminen Buenos Airesissa.

Päivä 10
Buenos Aires. Kaupunkikierros.

Tänään tutustumme lähemmin Buenos Airesiin. Käymme kaupungin värikkäimmässä ja viehättävimmässä kaupunginosassa, La Bocassa, joka on myös yksi kaupungin vanhimmista kortteleista. 1800-luvulla siitä tuli tuhansien Buenos Airesista onneaan etsineiden italialaisten ja espanjalaisten maahanmuuttajien koti. El Caminito -katu on tunnettu värikkäistä taloistaan, ja La Bocan työläiskortteleissa toimii myös urheilukerho Boca Juniors. Vaikka iso liuta merkittäviä argentiinalaisia jalkapalloilijoita on pelannut seurassa, kansallinen jalkapallosankari Diego Maradona oli se, joka teki seuran tunnetuksi maailmalla.

Palermon kaupunginosassa – joka muodostaa kaupungin vihreät keuhkot – ihailemme kauniita puistoja ja muistomerkkejä, jotka kertovat maan värikkäästä historiasta. Jatkamme Recoletaan, joka on yksi Buenos Airesin trendikkäimpiä asuinalueita elegantteine, ranskalaistyylisine taloineen. Recoletassa sijaitsee myös hautausmaa, jolta löytyvät kaikki kaupungin edesmenneet nimekkäät, mukaan lukien Eva Perón – Evita – joka lepää Duarten sukuhaudassa. Recoletassa asuvat superrikkaat, jotka poistuvat kartanoistaan kesäkuumalla. Talvisin hienojen rouvien näkee kipittävän ylös alas kaupungin ostoskatuja taidokkaissa kampauksissaan ja kalliissa turkeissaan matkalla teesalonkeihin tapaamaan ystäviään.

Yöpyminen Buenos Airesissa.

Päivä 11
Buenos Aires. Retki pampalle, lounas ranchilla (lisämaksullinen).

Pampa ympäröi Buenos Airesia lähes tuhannen kilometrin säteellä. Valtava tasankoalue on vuosisatojen ajan ollut legendaaristen argentiinalaisten lehmipaimenten, gauchojen, koti. Hedelmällinen maaperä ja pampa-karja, joka tyypillisesti päättää päivänsä maailman mureimpina pihveinä, tekee pampasta tärkeän Argentiinan taloudelle. Päivän retkellä kuljemme gauchojen jalanjäljissä ja suuntaamme pampalle, jolla vierailukohteemme on eräs estancia, suuri argentiinalainen maatila. Syömme tilalla perinteisen asado-lounaan: herkullista grillattua lihaa ja empanadas, pieniä puolikuun muotoisia täytettyjä piiraita. Estancialla näemme myös kansanmusiikkiesityksen. Rennon päivän jälkeen palaamme Buenos Airesiin.

Huomaathan, että päivän retki on lisämaksullinen. Lue lisää kohdasta Buenos Airesin retkipaketti.

Yöpyminen Buenos Airesissa.

Päivä 12
Viimeinen päivä Buenos Airesissa. Kotimatka alkaa.

Matka on tulossa päätökseensä, mutta aamupäivän aikana voimme nauttia vielä muutamista hetkistä Buenos Airesissa. Se on totisesti paikka, jonne on mukava palata! Buenos Airesissa ei ole vain yhtä keskustaa, vaan niitä on 4–5.

Sitten onkin tullut aika hyvästellä Argentiina. Ajamme lentokentälle, josta alkaa kotimatka.

Päivä 13
Saapuminen Helsinkiin.

Saavumme Helsinkiin laukku täynnä mukavia muistoja Etelä-Amerikasta.

Rio de Janeiron retkipaketti

Ostamalla tämän retkipaketin pääset osallistumaan aktiviteetteihin, joita kuvataan kiertomatkan päivinä 3 ja 5.

 • Vierailu sambakoulussa – värikkäitä pukuja ja tanssia
 • Retki favelaan

Retkipaketti tilataan viimeistään 45 päivää ennen matkaa. Retket toteutetaan, mikäli osallistujia on vähintään 10. Matkanjohtaja on mukana retkillä.

Hinta: 148€/hlö

Buenos Airesin retkipaketti

Ostamalla tämän retkipaketin pääset osallistumaan aktiviteetteihin, joita kuvataan kiertomatkan päivinä 8 ja 11.

 • Viininmaistiaiset, illallinen ja tangoshow.
 • Kokopäiväretki pampalle & perinteinen argentiinalainen lounas ranchillä

Retkipaketti tilataan viimeistään 45 päivää ennen matkaa. Retket toteutetaan, mikäli osallistujia on vähintään 10. Matkanjohtaja on mukana retkillä.

Hinta: 548€/hlö

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 3.998€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
698€
Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki – Rio de Janeiro/Buenos Aires – Helsinki (välilasku ja koneenvaihto menossa ja paluussa) turistiluokassa
 • Majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa keskitason hotelleissa
 • Sisäinen lento Rio de Janeiro – Iguassu* turistiluokassa
 • Sisäinen lento Iguassu-Buenos Aires* turistiluokassa
 • Aamiaiset päivinä 2-12
 • Lounas päivinä 8 ja 9
 • Tervetuloillallinen Rio de Janeirossa
 • Suomalainen matkanjohtaja
 • Verot ja viranomaismaksut

*Koska tällä matkalla on paikallisia/maiden välisiä lentoja, suosittelemme pakkaamaan mahdollisimman kevyesti. Tietyt lentoyhtiöt sallivat max. 15 kg kirjattua matkatavaraa ja max. 8 kg painavan käsimatkatavaran. Ylimääräisistä kiloista veloitetaan noin 12 USD per kilo. Huomioithan, että lennoilla voi olla välilasku.

Hintaan ei sisälly
 • Yhden hengen huoneen lisämaksu
 • Lisämaksullinen retkipaketti Rio de Janeirossa ja Buenos Airesissa
 • Muut juomat ja ruoat matkan aikana
 • Juomarahat kuljettajille ja paikallisoppaille yhteensä noin 125 USD/hlö (suositus)

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Yöpymiset

Rio de Janeiro 4 yötä
Iguassu 2 
Buenos Aires 5

Vahvistamme hotellit yhteystietoineen matkadokumenttien mukana, viimeistään noin viikkoa ennen lähtöpäivää.

Pakkauslista

 • Pienehkö reppu tai kassi retkiä varten
 • Kesävaatteita
 • Uima-asu (pyyhkeitä ei tarvitse tuoda kotoa)
 • Neule tai kevyt takki
 • Sadetakki tai -viitta
 • Käytännölliset kengät (ulkoilukengät tai urheilusandaalit)
 • Aurinkovoide, auringolta suojaava hattu ja/tai aurinkolasit
 • Hyttysmyrkky
 • Taskulamppu
 • Kiikari
 • Käsidesi

Liikkuminen matkan aikana

Huomaathan, että matkan aikana kävellään paljon (jopa useampia kilometrejä päivän aikana). Maasto on usein mäkistä, jalkakäytävät epätasaisia kuten myös monet polut ja portaat. Matka ei sovellu liikuntaesteiselle.

Valuutta

Suosittelemme ottamaan mukaan euroja tai Yhdysvaltain dollareita, sillä luottokorteilla maksaminen ja käteisen nostaminen käteisautomaateista voi olla ongelmallista. Yhdysvaltain dollari on joka tapauksessa yleisin ulkomainen valuutta Latinalaisessa Amerikassa.

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 15 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Lisää tietoa matkakohteestasi

Täältä voit lukea lisää matkakohteestasi.

Brasilia: https://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/etela-amerikka/brasilia

Argentiina: https://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/etela-amerikka/argentiina

Uruguay: https://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/etela-amerikka/uruguay

Lue mm. ilmastosta ja säästä, aikaerosta, juomarahoista ja tarkista, tarvitsetko viisumia tai rokotuksia.

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Matkustaminen alaikäisten lasten kanssa

Jos matkustat lasten kanssa, jotka eivät ole omia lapsiasi, esim. lapsenlapsesi kanssa, tai jos biologisena vanhempana matkustat lasten kanssa ilman toista vanhempaa, huomioi, että kohdemaasta riippuen matkustamiseen voidaan vaatia erityisiä asiakirjoja.

Suosittelemme ottamaan hyvissä ajoin ennen matkaa yhteyttä kyseisen maan suurlähetystöön tai konsulaattiin ja selvittämään, mitkä säännöt koskevat alaikäisten lasten maahan saapumista.

Vaikka alaikäisten lasten maahantuloon ei vaadittaisi mitään virallisia asiakirjoja, lentoyhtiö voi vaatia tällaisiä asi​​akirjoja ja estää lennolle pääsyn lähtöselvityksessä, jos asiakirjat puuttuvat.

Tämän vuoksi suosittelemme vahvasti joka tapauksessa ottamaan matkalle mukaan lasten englanninkieliset virkatodistukset, kopiot molempien vanhempien passin kuva-aukeamasta sekä englanninkielisen suostumusilmoituksen vanhemmalta/vanhemmilta, jotka eivät osallistu matkalle.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Vastaavia matkoja