Venetsia ja viehkeä Veneto

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Veneton alueella Pohjois-Italiassa sijaitsee Italian kiinnostavimpiin ja tunnetuimpiin kuuluvia kaupunkeja: Padova, Vicenza ja Venetsia.

Käymme kauniissa keskiaikaisessa Vicenzassa, jossa ihailemme arkkitehti Palladion suunnittelemia rakennuksia. Koemme yliopistokaupunki Padovan, jossa työskenteli itse Galileo Galilei. Ja tietysti vietämme pari päivää laguunin kauniilla saarilla: Venetsian kaupunkivaltiossa, värikkäässä Buranossa ja lasinpuhaltajien Muranossa.
 
Tukikohtanamme toimii Italian ehkä tunnetuin rantakaupunki, Lido di Jesolo. Matka-ajankohta sijoittuu sesongin ulkopuolelle, joten pääsemme nauttimaan hiljaisesta ja rauhallisesta kaupungista, jossa on paljon perheomisteisia hotelleja, raitista ilmaa ja lyhyt matka joka paikkaan. Melkein heti hotellin oven ulkopuolella odottaa Lido di Jesolon 15 km pitkä hiekkaranta.
 
Maaseudulla näemme hedelmällisiä peltoja, joilla kasvatetaan soijaa, maissia, viinirypäleitä, kiivihedelmiä ja paljon muuta. Alppien juurella sijaitsee Bassano del Grappa, jossa tutustumme grappan valmistuksen saloihin. Valdobbiadenen seudulla näemme, miten valmistetaan proseccoa, Italian vastinetta samppanjalle. Pääsemme myös maistamaan kuplivaa juomaa!

 

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Euro

Päiväohjelma 7 päivää
Päivä 1
Helsinki - Venetsia ja Jesolo
Päivä 2
Venetsian kaupunkivaltio
Päivä 3
Padova ja Vicenza
Päivä 4
Lasinpuhaltajien Murano, värikäs Burano ja Venetsia
Päivä 5
Omaa aikaa tai matkanjohtajan järjestämä lisäretki
Päivä 6
Bassano del Grappa ja ”kuplien kaupunki” Valdobbiadene
Päivä 7
Jesolo - Venetsia - kotimatka

Hotelli

Hotel Grottamare

Hyvin pidetty perheomisteinen hotelli Jesolon pääkadun varrella, noin 200 m hiekkarannalta ja lähellä putiikkeja ja kahviloita. Hotellin viihtyisä ravintola tarjoilee maukasta italialaista ruokaa, listalla on useampia vaihtoehtoja. Buffetaamiainen. Huoneet ovat vaaleasävyisiä ja yksinkertaisesti sisustettuja, niissä on kuitenkin kaikki tarpeellinen: kylpy/suihku, wc, hiustenkuivain, tv ja puhelin.

Hotellin yhteystiedot:
Hotel Grottamare
Via D. Alighieri, 133
30016 Jesolo Lido
Tel. +390421 380630
https://www.grottamare.com
(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta)
 
Huonetyypit:
Tyyppi 1: Jaettu kahden hengen huone, ei parveketta (sis. matkan hintaan)
Tyyppi 2: Jaettu kahden hengen huone, pieni parveke. Rajoitettu määrä, lisämaksu 100€/hlö
Tyyppi 3: Jaettu kahden hengen superior-huone, ei parveketta. Lisämaksu 55€/hlö
Tyyppi 4: Jaettu kahden hengen superior-huone, parveke. Lisämaksu 125€/hlö
Tyyppi 5: Superior-huone yhdelle, ei parveketta. Rajoitettu määrä, lisämaksu 160€/hlö

Superior-huoneiden sisustus on äskettäin uusittu. Varustetasoltaan standardi- ja superior-huoneet ovat samanlaisia.

 

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Lähtöpäivät

Klikkaa "Varaa", näet vapaat huone- tai hyttityypit
Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
1.098€
Helsinki
1.098€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman
Klikkaa "Varaa", näet vapaat huone- tai hyttityypit

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Matkapäivien järjestys voi muuttua, mutta sisältö pysyy samana.

Päivä 1
Helsinki - Venetsia ja Jesolo
Laskeudumme Venetsian lentokentälle, joka on saanut nimensä kaupungin sankarin, tutkimusmatkailija Marco Polon mukaan. Olemme saapuneet Venetsian laguunin ympärillä levittäytyvälle tasangolle. Laguuni on lähes 50 km pitkä ja ulottuu Chioggiasta etelässä Jesoloon pohjoisessa. Matkatavarat saatuamme ajamme laguunin kanavia seurailevaa reittiä läpi vehreiden maisemien suoraan Jesoloon, jonne majoitumme.
 
Kun puhutaan Euroopan rantalomakohteista, Jesoloa on vaikea ohittaa. Upea 15 km pitkä hiekkaranta on jo vuosikymmenten ajan vetänyt puoleensa matkailijoita kaikkialta Euroopasta. Kaikki pikku hotelleista leirintäalueisiin ovat löytäneet paikkansa pitkältä rantakaistaleelta. Järkevän kaupunkisuunnittelun ansiosta Jesolo on onnistunut säilyttämään charminsa. Kaupungin monissa perheomisteisissa hotelleissa käy kanta-asiakkaita, jotka ovat asuneet samassa hotellissa jo vuosikymmenien ajan ja jotka pitävät hotellia melkein kesämökkinään. Majoitumme tämänkaltaiseen hotelliin, jossa vieraan olo on pian kotoisa.
 
Majapaikkamme on lähellä Venetsiaa ja muita laguunin saaria sekä maaseutua, jolla viljellään soijaa, maissia ja kiivihedelmiä vain 500 m päässä kapeasta rantakaistaleesta. Jesolo on täydellinen paikka Venetsiaan ja Venetoon tutustumiselle.
 
Saavuttuamme perille menemme hotelliimme ja syömme yhteisen illallisen. Kaikki illalliset syödään hotellin ravintolassa. Aterian aluksi tarjolla on salaattibuffet, sitten tarjoillaan italialaiseen tapaan kolme ruokalajia, jotka valitaan usein edellisenä päivänä. Hotellilla on kiinnostava viinilista ja hyvin kohtuulliset hinnat, joten kannattaa maistella Pohjois-Italian viinejä.
Päivä 2
Venetsian kaupunkivaltio
Jo vuonna 1082 Venetsian merenkulkuvaltio saa oikeuden käydä verovapaata kauppaa Bysantissa vastapalveluksena sotilaallisesta avustaan normanneja vastaan. Vuonna 1202 venetsialaiset harhauttavat Venetsiaan kokoontuneen ristiretkijoukon Konstantinopoliin, joka joutuu vuosiksi 1203–1204 lännen kirkon valtaan ja ryöstetään pahasti. Jälleen kerran Venetsia saa kaupankäynnissä merkittävän etulyöntiaseman ja siitä tulee yhä suurempi merimahti. Venetsia hallitsee Pojoen laaksoa ja kauppaa Ranskan kanssa.
 
Huolimatta vuosia jatkuneista taisteluista Venetsian ja Genovan välillä Venetsia on 1300-luvulla mahtavin merenkulkuvaltio ja yksi Euroopan rikkaimmista valtioista. Merireittiä pitkin isot laivueet, jotka oli lastattu himoituilla tavaroilla, saapuivat laguunikaupunkiin. Venetsiassa oli kukoistuskautenaan yli 3300 yksityistä kauppa-alusta, sotilaskaleerien lisäksi.
 
Nousemme hotellilla bussiin ja ajamme lyhyen matkan Punta Sabbioniin (20 km), josta käsin katselemme yli tasaisen laguunimaiseman ja näemme kaukaisuudessa maagisen Venetsian. Nousemme meille varattuun veneeseen ja melkein kuin entisaikojen kauppalaivat ajamme suoraan Venetsian keskustaan. Olemme nyt lähellä Pyhän Markuksen toria, Huokausten siltaa ja Dogen palatsia. Astelemme näin suoraan elävään museoon, joka Venetsia on. Käynti Venetsiassa tekee vaikutuksen jokaiseen. Kaupungilla on hyvin yksinkertaisesti ihan oma viehätyksensä. Venetsia on rakennettu laguuniin hiekkasaarille ja paalujen päälle, ja kauniit palatsit reunustavat rinta rinnan kanavia, joilla vallitsee vilkas veneliikenne ja jota pitkin kauppoihin tuodaan tavaraa. Saatamme nähdä veneambulanssin ohittamassa gondolia ja rakennusmateriaaleja kuljettavan proomun kiinnittyneenä vanhan palatsin kylkeen.
 
Pyhän Markuksen torilta teemme kävelykierroksen paikallisoppaan johdolla. Sen jälkeen on aikaa omakustanteiselle lounaalle ja omille seikkailuille. Jos haluat käydä gondoliajelulla, matkanjohtaja auttaa järjestämään asian (ei sisälly matkan hintaan).
 
Iltapäivällä palaamme veneellä takaisin Punta Sabbioniin ja hotelliin, jossa syömme illallisen. Mikäli haluat nauttia aperitiivin hotellin baarissa, suosittelemme Belliniä, sillä juoma keksittiin Venetsiassa. Belliiniin tulee persikkasosetta ja paikallista kuohuviiniä, proseccoa.
Päivä 3
Padova ja Vicenza

Tänään suuntaamme kahteen Pohjois-Italian vähemmän tunnettuun, muttei yhtään vähemmän kiinnostavaan kaupunkiin: Padovaan ja Vicenzaan.
 
Padovan historia ulottuu aina antiikin aikaan saakka, jolloin roomalaiset valloittivat sen vuonna 174 eKr. Täällä syntyi myös roomalainen historioitsija Livius. Kaupunki tunnetaan yliopistosta, joka on perustettu vuonna 1222 ja on yksi Italian vanhimmista. 1400-luvulla Padova joutui venetsialaisten hallintaan. Kaupunki, jonka englanninkielinen nimi on Padua, päätyi Napoleonin sotien jälkeen Itävallan keisarin hallintaan. Preussin ja sen liittolaisten lyötyä Itävallan seitsemän viikon sodassa 1866 Bismarck lupasi alueen Venetolle. Näin siitä tuli osa uutta, 1860 perustettua, Italian kuningaskuntaa.
 
Padovan keskusta on viehättävä. Kaupungissa on meneillään voimakas talouskasvun kausi: Venetsiassa ei ole tilaa modernille tekstiili-, vaatetus- ja kenkäteollisuudelle, joka tästä syystä leviää ylemmäs kohti tasankoaluetta. Padovassa matkailijoita vetää kuitenkin puoleensa sen keskiaikainen, tiivis ja mielenkiintoinen keskusta. Kaupungissa on yksi Italian vanhimmista yliopistoista, jossa toimi opettajana itse Galileo Galilei.
 
Basilikassa, joka on omistettu kaupungin suojeluspyhimykselle Pyhälle Antonio Padovalaiselle, on Donatellon kauniita reliefejä. Kaupungin vauraus näkyy parhaiten Cappella degli Scrovegnissa (Arena-kappeli), jonka on maalaukset on tehnyt itse Giotto. Maalaukset esittävät Neitsyt Marian ja Jeesuksen elämää.
 
Teemme pienen kävelyretken kaupungilla ja paneudumme kaupungin mielenkiintoiseen historiaan. Näemme ulkopuolelta 1300-luvun alusta peräisin olevan Palazzo della Ragionen, jossa on yksi maailman suurimmista keskiaikaisista saleista. Meillä on hyvin aikaa istahtaa kuuluisaan Caffè Pedrocchiin ja nauttia kupponen espressoa tai cappuccinoa.
 
Padovasta otamme suunnan kohti Vicenzaa, jossa myös teemme pienen kaupunkikävelyn. Kuljemme läpi Piazza dei Signorin ja käymme upeassa Teatro Olimpicossa, joka on päässyt Unescon maailmanperintökohteeksi.
 
Teatterin suunnitteli maailmankuulu arkkitehti Palladio 1580, ja se on rakennettu puusta ja stukkosta. Teatteri on maailman ensimmäinen sisäteatteri, ja rakennus on saanut vaikutteita antiikin teattereista. Kun astuu sisään teatterisaliin, silmiin osuu joukko kauniita patsaita ja pylväitä. Ylhäällä katossa hehkuu kesäinen taivas kumpupilvineen. Esiintymislavaa hallitsee koristeltu seinä, jonka läpäisee viisi kulkuaukkoa. Isoimman keskiaukon takana on perspektiiviin sommiteltu kolmen kadun näkymä. Kohoavat ja kaventuvat kadut luovat näin katsojalle optisen harhan – kyse on ns. perspektiivisestä lavastuksesta.
 
Näemme myös kaupungin kuuluisimman rakennuksen, Basilica Palladianan, raatihuoneen ja lukuisia renessanssipalatseja alunperin roomalaisten rakentaman pääkadun varrella. Meillä on aikaa etsiä rauhallinen lounaspaikka. Kokeile paikallista erikoisuutta, baccalà alla vicentinaa, joka on kuivatusta turskasta valmistettu vicenzalainen ruokalaji. Sen kanssa tarjoillaan usein polentaa, paikallista maissipuuroa. Hyvä paikka ruokalajin kokeilemiseen on esim. Osteria Veneto, jonka kuivattu turska on todella hyvää.

Päivä 4
Lasinpuhaltajien Murano, värikäs Burano ja Venetsia

Vielä kerran teemme lyhyen matkan Punta Sabbioniin, josta paikallisalus kuljettaa meidät kivenheiton päässä Venetsiasta sijaitseville kahdelle kiinnostavalle saarelle.
 
Näemme jo kaukaa Buranon kaltevan kirkontornin. Pian esiin sukeltavat värikkäät ja hoidetut talot. Vaikuttaa siltä kuin talojen maalaamisesta kilpailtaisiin naapureiden kanssa! Tuntuu kuin astuisi sisään Tikkurilan mainoslehtiseen: talojen julkisivut hehkuvat voimakkaissa väreissä – turkoosia, viljankeltaista, ruohonvihreää, limettiä, paloautonpunaista – ja joskus jopa jokainen kerros on saanut oman värinsä. Saari, jolla asui aikaisemmin kalastajia, on satojen vuosien ajan tunnettu taidokkaasta kirjonnasta ja pitseistä. Käsityöt toivat saarelle rahaa. Valitettavasti iso joukko taitavimpia käsityöläisiä lähetettiin ulkomaille, mm. Hollantiin ja Ranskaan, ja saari menetti asemansa ja suurimman tulonlähteensä. Teemme kävelyretken saarella, jolta löytyy toki nykyäänkin kauniita käsitöitä.
 
Jatkamme kierrosta Muranoon, joka on jo yli 800 vuoden ajan ollut lasinpuhaltajien saari. Venetsia päätti 1291 siirtää lasinpuhaltajat lähellä sijaitsevalle saarelle, sillä avouunit muodostivat kaupungissa tulipaloriskin. Upeat lasiesineet tunnettiin laajalti jo tuolloin.
 
Muranon saarella vietämme ajan tutustuen lasitehtaaseen. Tutustumme työhön, jota perheet saarella ovat tehneet yli 1000 vuoden ajan. Varhaisimmat merkit lasinvalmistuksesta Muranon saarella ovat peräisin 700-luvulta. Nykyään Muranon lasi tunnetaan kaikkialla maailmassa. Kun on kerran nähnyt Muranon lasista valmistetun valaisimen, huomaa niitä pian joka puolella.
 
Näemme värinhehkuista, kullalla koristettua kristallia, isoja karahveja ja pieniä koriste-esineitä. Kuten muissakin asioissa, makuja on monia, ja joidenkin mielestä jotkin esineet saattavat olla liian värikkäitä ja kookkaita, mutta vaikutuksen ne tekevät varmasti.
 
Tutustuttuamme lasinvalmistukseen on mahdollisuus ostaa lasiesineitä kotiin. Mikäli sää sallii ja aikaa on, teemme pienen kävelykierroksen saarella, joka on kuin mini-Venetsia: tahti on rauhallisempi, talot ovat matalampia ja satunnainen kulkija saa käsityksen paikallisten arkielämästä. Ennen kuin jatkamme matkaa, ehdimme nauttia virvokkeita. Riippuen tuulesta, säästä ja venekapasiteetista retki voi muotoutua hieman toisella tavoin.
 
Iltapäivän vietämme Venetsiassa. Vene kuljettaa meidät Venetsiaan, josta pääset nauttimaan omatoimisesti. Jos et halua lähteä kiertelemään itseksesi pienille kaduille ja kujille, voit seurata matkanjohtajaa epämuodolliselle kävelylle paikkoihin, joissa emme käyneet ensimmäisellä kerralla. Matkanjohtaja pitää huolta, että ehdit nauttia kupposen kahvia tai lasin viiniä, ennen kuin palaamme Punta Sabbioniin ja ajamme bussilla hotellille.

Päivä 5
Omaa aikaa tai matkanjohtajan järjestämä lisäretki

Päivä on varattu omille seikkailuille. Voit myös lähteä ylimääräiselle retkelle matkanjohtajamme kanssa. Matkan alkupäivinä esitellään viikon lisäretki, joka varataan ja maksetaan paikan päällä. Retkikohde riippuu säästä ja tuulesta ja lähiseudun tapahtumista. Vähimmäisosallistujamäärä on 24 henkeä.
 
Vaihtoehtoisesti voit nauttia ihanasta päivästä rannalla tai ehkä et ole saanut vielä tarpeeksesi Venetsiasta.
Illalla kokoonnumme läksiäisillalliselle.

Päivä 6
Bassano del Grappa ja ”kuplien kaupunki” Valdobbiadene

Alppien juurelta löydämme viehättävän Bassano del Grappan kaupungin, josta on näkymät Monte Grappan vuorelle. Olemme saapuneet sisämaahan, ja kaukaisuudessa saatamme erottaa vuoret, jotka kuuluvat Dolomiitteihin ja jotka ulottuvat Tiroliin ja Itävaltaan ja muuttuvat siellä Alpeiksi.
 
Seudun laaksoissa valmistetaan Italian vastinetta akvaviitille, nimittäin grappaa. Veneto on Italian suurin viinintuottaja, joten juuri täällä syntyy eniten viinirypälemäskiä. Viinirypäleen kuorien annetaan käydä, jolloin syntyy grappaa. Grappa voi olla myös hienostuneempaa, kuten konjakki tai rommi. Sitä on kirkkaita versioita, joita ei ole säilytetty tynnyreissä, sekä tynnyrissä kypsytettyjä, joiden väri vaihtelee kellertävästä vaaleanruskeaan. Väri riippuu tynnyreistä sekä kypsytyksen kestosta.
 
Ajamme kaupungin keskustaan. Ylitämme todella kauniin Ponte Vecchion sillan, jonka suunnitteli arkkitehti Palladio ja joka yhdistää Brentajoen lävistämän kaupungin puolet toisiinsa. Joen äärellä sijaitsee Nardinin vanha tislaamo, josta kaikki alkoi: sijainti veden äärellä oli tärkeä mm. tisleen viilentämiseksi. Käymme paikan päällä.
 
Nardini tuottaa myös MezzoeMezzo-nimistä yleisimmin aperitiivina nautittavaa juomaa. MezzoeMezzo on sekoitus katkeranmakeasta likööristä ja koristeraparperin juuresta ja katkerokasveista valmistetusta juomasta. Siihen lisätään kivennäisvettä ja sitruunaviipale – maistuva aperitiivi on valmis! Paikalliset pistäytyvät päivän aikana pienessä baarissa sillan kupeessa nauttimassa lasillisen MezzoeMezzoa. Maista sinäkin tai osta pullo mukaan.
 
Sinulla on aikaa tutustua pieneen kaupunkiin omatoimisesti ja ehkä haluat syödä kevyen lounaan.
 
Matka jatkuu kohti vuoria, viiniviljelysten keskelle. Saavumme Valdobbiadenen viinialueelle, jolla tuotetaan proseccoa, Italian vastinetta samppanjalle. Vierailemme erään proseccon tuottajan luona ja kuulemme lisää prosessista. Pääsemme luonnollisesti myös maistamaan kuplivaista juomaa!
 
Prosecco-tilalta palaamme takaisin Jesoloon ja hotellille, jossa illallinen odottaa.

Päivä 7
Jesolo - Venetsia - kotimatka

Tänään lennämme Helsinkiin.

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 1.098€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
160€
Hintaan sisältyy

• Reittilennot Helsinki – Venetsia – Helsinki turistiluokassa (välilasku menossa ja paluussa)
• Majoitus 6 yötä keskitason hotelli Grottamaressa
• Puolihoito (aamiainen ja illallinen hotellissa, 1 päivänä illallinen on kylmä iltapala)
• Yksi kevyt maatilalounas (päivä 5)
• Kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
• Suomalainen matkanjohtaja
• Verot ja viranomaismaksut

.

Hintaan ei sisälly

• Lisämaksu yhden hengen huoneesta: superior-huone, ei parveketta 160€
• Muut lisämaksulliset huonetyypit:
Jaettu kahden hengen huone ja pieni parveke 100€/hlö
Jaettu kahden hengen superior-huone, ei parveketta 55€/hlö
Jaettu kahden hengen superior-huone ja parveke 125€/hlö
• Juomarahat kuljettajille noin 5€/hlö
• Muut ruoat ja juomat matkan aikana

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 25 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Ajomatkat

Päivä 1 noin 40 km
Päivä 2 50 km
Päivä 3 220 km
Päivä 4 205 km
Päivä 5 95 km
Päivä 6 50 km
Päivä 7 40 km
 

Pakkaaminen

Ota mukaan pieni reppu tai laukku, johon voit kätevästi pakata päivän aikana tarvitsemasi tavarat.
 

Käsi sydämellä

Ruoka Italiassa - maassa maan tavalla

Italia on nuori kansakunta.

Itse asiassa maa yhdistyi lopulta vuonna 1870. Tämän vuoksi on vaikea kutsua mitään italialaisruoaksi.

Pikemminkin puhumme lukuisista paikallisista keittiöistä, ja siksi törmäät myös moniin hyvin erilaisiin ruokiin riippuen siitä, missä osassa maata olet. Kaiken kaikkiaan voidaan sanoa, että se, mitä me Pohjoismaissa pidämme italialaisena ruokana, on muunnelmia eri ruoista, jotka ovat saaneet inspiraationsa Italiasta.

Yksi vierailtamme usein kuulemamme kommentti on, että italialainen ruoka ei ole sitä, mitä kotona etukäteen ajatteli. Ja ymmärrämme sen täysin!

Ruoka ei useinkaan ole niin värikästä ja koristeltua, kuin miten sen Pohjoismaissa valmistamme. Kokki kieltäytyy heittämästä päälle hienonnettua persiljaa, basilikaa tai punaista paprikaa vain esillepanon vuoksi. Se ei kuulu ruokalajiin, eikä siksi tule käytetyksi. Tällaista ruokaa saa toki huvipuistoista ja muista pikaruokapaikoista, joissa asiakkaat haluavat saada tämän tyyppistä ruokaa.

Paikallista ruokaa ja sen perinteitä kunnioittava kokki puolestaan ​​tarjoilee ruoat, niin kuin pitääkin.

Lyhyesti sanottuna me pohjoismaalaiset olemme paljon anteliaampia valkosipulin, mausteiden ja koristeiden suhteen, kun haluamme itse tehdä italialaista ruokaa. Italialainen keittiö on kuitenkin uskomattoman yksinkertaista – ja ehkä Euroopan konservatiivisinta. Yksittäinen raaka-aine ei saa hukkua eri makuihin, sen on seisottava omillaan.

Italialaiset käyttävät itse asiassa paljon vähemmän valkosipulia kuin uskotkaan –usein vain paahtoleipä sivellään hienovaraisesti valkosipulilla bruschettaksi. Me pohjoismaalaiset taasen tykkäämme heittää joukkoon viisi valkosipulinkynttä. Valkosipuli on Italiassa aina huomaamaton kumppani.

Risotto voi olla yksi herkimmistä ruoista. Se on yksinkertainen, parhaista raaka-aineista valmistettu ruokalaji, jolla on hyvä pohja ja hillitty maku. Se ei ole maggikuutioiden makuräjähdys.

Jos sinulla on puolihoito Italiassa, pääset paljon lähemmäksi italialaisen perheen kanssa nauttimaasi ateriaa, kuin kenties paikallisessa ravintolassa kotimaassa.

Usein aterioilla tarjoillaan hillitty pieni salaatti öljyn ja etikan, salaatinlehtien, porkkanoiden, kurkkujen, maissinjyvien kera, jotka voivat tulla jopa tölkistä, sekä oliiveista. Näin se tehdään: pasta tai risotto tarjoillaan usein ensin, sen jälkeen toinen ruokalaji – liha tai kala – ja Italiassa vihanneksia kypsennetään usein hieman enemmän kuin Pohjoismaissa.

Olemmehan matkustaneet Italiaan syömään kuin italialaiset - emme opettamaan heitä syömään kuten Pohjoismaissa.

Leipä on tarina sinänsä. Se, mitä me kutsumme italiaksi leiväksi, ei ole sitä, mitä tavallisesti ajattelisit. Täällä hallitsee klassinen valkoinen leipä, ja Toscanassa jopa täysin ilman suolaa. Klassinen italialainen aamusämpylä, rosetta, on samanlainen kuin se on ollut jos satoja vuosia. Speltti, vehnän ytimet, auringonkukansiemenet ja leseet eivät ole vielä löytäneet paikkaansa täällä.

Laske odotuksiasi ruoasta Italiassa. Koe se mitä tuodaan pöytään. Tunne olosi kotoisaksi kuin olisit italialaisen perheen parissa. Hotelleissa ruoasta vastaavat usein todelliset kokit; ei savua, vaahtoa ja molekyyligastronomiaa loihtivien huippukokkien tai Masterchef-kilpailijoiden armeijaa.

Kun olet Pohjois-Italiassa, pöydällä on todennäköisesti enemmän risottoa, radicchiota ja Tipo00 -jauhoista valmistettua pastaa. Jos olet Etelä-Italiassa, siellä ruokalistalla on enemmän munakoisoa, tomaattia, oliiviöljyä ja durumvehnästä valmistettua pastaa.

Hyvää ruokahalua.

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Matkustaminen alaikäisten lasten kanssa

Jos matkustat lasten kanssa, jotka eivät ole omia lapsiasi, esim. lapsenlapsesi kanssa, tai jos biologisena vanhempana matkustat lasten kanssa ilman toista vanhempaa, huomioi, että kohdemaasta riippuen matkustamiseen voidaan vaatia erityisiä asiakirjoja.

Suosittelemme ottamaan hyvissä ajoin ennen matkaa yhteyttä kyseisen maan suurlähetystöön tai konsulaattiin ja selvittämään, mitkä säännöt koskevat alaikäisten lasten maahan saapumista.

Vaikka alaikäisten lasten maahantuloon ei vaadittaisi mitään virallisia asiakirjoja, lentoyhtiö voi vaatia tällaisiä asi​​akirjoja ja estää lennolle pääsyn lähtöselvityksessä, jos asiakirjat puuttuvat.

Tämän vuoksi suosittelemme vahvasti joka tapauksessa ottamaan matkalle mukaan lasten englanninkieliset virkatodistukset, kopiot molempien vanhempien passin kuva-aukeamasta sekä englanninkielisen suostumusilmoituksen vanhemmalta/vanhemmilta, jotka eivät osallistu matkalle.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 4 out of 5 by from Venetsia 6-12.5.2 Mielenkiintoinen kohde.Hyvä opas ja erittäin mukava pieni 15 matkustajan ryhmä. Kehityskohteita: Matkan kesto ilmoitettava oikein(6 pv ei 7 pv) Huoneiden hinnoittelu:lisähinta superiorhuoneesta perusteeton(standardihuone jossa näkymä vastapäisen seinään.) Suurin kehityskohde matkatoimistolle järjestää aamiainen ja illallinen samalle tasolle kuin se muillakin hotellivierailla oli.
Date published: 2024-05-20
Rated 4 out of 5 by from Leppoisa tunnelma Kiireetön päiväohjelma, sopivan pitkät tauot ja loistavan yhteishengen ryhmään luonut matkanjohtaja loivat mieleenpainuvan matkakokemuksen.
Date published: 2024-05-19
Rated 3 out of 5 by from Mukava matka - ihanat matkakumppanit Toukokuun matkalla onnistuttiin saamaan tosi hyvä sää, Venetsian ensimmäisen päivän sadetta lukuun ottamatta. Retkipäivä Padovaan ja Vicentzaan ehkä kohokohta koko matkalla. Hienoja paikkoja ja tosi hyvä paikallinen opas. Venetsiaan, erityisesti taiteeseen, olisin mielelläni tutustunut enemmän. Mielelläni olisin myös katsellut ympärilleni ja ylöspäin pienillä kujilla, tosi ihania vanhoja asuintaloja, mutta eteenpäin mentiin kovaa vauhtia. Burano oli tosi viehättävä. Monen muun kanssa olen samaa mieltä hotellista, itse hotelli ja huone oli oikein mukava, mutta illallisiin toivoi vähän enemmän. Tosi ihana pieni ryhmä. Kaikille mukana olleille vielä lämpimät terveiset, jos satutte tätä lukemaan.
Date published: 2024-05-15
Rated 4 out of 5 by from otsikko ihan mukava matka
Date published: 2024-05-15
Rated 4 out of 5 by from Venetsian matkan sisältö Hyvä matka, mutta ehkä liian tiivis ohjelma. Opas oli todella mukava ja sai kaiken sujumaan. Iloinen ja mukaansa tempaava.
Date published: 2024-05-15
Rated 4 out of 5 by from Mielenkiintoinen matka - ja saimme havaita miten Venetsia on muuttunut Hotelli ei tattanyt odotuksia - olimme varanneet lisamaksullisen superio huoneen mutta meille osoitettiin pihan puolelta huone vastapaata piharakennuksen seinaa - saimme valituksen jalkeen valoisamman huoneen Hotellin ilmastointi ei toiminut
Date published: 2024-05-15
Rated 4 out of 5 by from Mielenkiintoinen kohde Olimme vaimoni kanssa Venetsiassa, johon hän oli haaveillut pitkään pääsevänsä. Matka oli myös minulle mielenkiintoinen, koska olin luullut, että Venetsian alue on pelkkä Venetsia.
Date published: 2024-05-14
Rated 4 out of 5 by from Mielenkiintoinen matka Reissu 6 5 -12.5.2024. Mielenkiintoiset retket ja huikea opas. Hotelli OK, mutta illallinen toisti itseään, siihen olisi kaivannut monipuolisuutta.
Date published: 2024-05-14
 • y_2024, m_6, d_12, h_8
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.42
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_13, tr_146
 • loc_fi_FI, sid_ITRTR48, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja