Risteily Hongkongista Tokioon - Japanin parhaat

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Risteily Hongkongista Tokioon, käynti Taiwanissa sekä kokonaiset kuusi pysähdystä keisarillisessa Japanissa.

Uutuus

Hongkong – Taipei – Okinawa – Kagoshima – Nagasaki – Osaka (Kioto) – Fuji-vuori (Shimizu) – Tokio

Seikkailu odottaa Kaukoidän sykkivissä suurkaupungeissa, joissa temppeleiden suitsukkeen tuoksu sekoittuu katukojujen eksoottisiin hajuihin. Lähdemme liikkeelle Hongkongista, kaupungista, johon ei koskaan kyllästy. Päivän merimatkan jälkeen saavumme Taipeihin Taiwaniin. Seuraavaksi tutustumme Japanin saaristoon. Aloitamme sen Okinawan saarelta. Ohjelmassa on useita maissakäyntejä Japanissa. Käymme mm. entisessä keisarillisessa pääkaupungissa Kiotossa, jossa alus seisoo laiturissa yön yli. Käymme myös Shimizussa, josta pääsee helposti ihailemaan ikonista Fuji-vuorta. Lopuksi vietämme kaksi päivää sykkivässä Tokiossa.

Voit viettää päivät oman kiinnostuksesi mukaan tai ostaa retkipaketin, johon sisältyy mm. kaupunkikierros Taipeissa, retket Nagasakiin, keisarilliseen Kiotoon ja Fuji-vuorelle. Kaupunkikierrokset Hongkongissa ja Tokiossa, täysihoito, juomat ja juomaraha Celebrity Millennium -risteilyaluksella sisältyvät matkan hintaan. Celebrity Millennium on neljän tähden alus ja toimii tukikohtanamme matkan aikana. Jos varaat ulkohytin tai parvekkeellisen hytin, saat Classic-juomapaketin kaupan päälle.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Risteily

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta USD, HKG, RMB, JPY

Päiväohjelma
Päivä 1–2 Helsinki – Hongkong
Päivä 3 Hongkong, Kiina - Victoria Peak, Stanleyn markkinat ja Aberdeen - risteily alkaa
Päivä 4 Merellä matkalla kohti Taipeita
Päivä 5 Taipei (Keelung), Taiwan - lisämaksullinen kaupunkikierros, mm. Taipei 101 ja palatsimuseo
Päivä 6 Taipei (Keelung), Taiwan - mahdollisuus osallistua varustamon retkille
Päivä 7 Merellä matkalla kohti Japania
Päivä 8 Okinawa, Japani - lisämaksullinen retki Ryukyu Villagen ulkoilmamuseoon ja Peace Memorial -muistomerkille
Päivä 9 Merellä matkalla kohti Kagoshimaa - elämyksiä merellä
Päivä 10 Kagoshima, Japani - lisämaksullinen retki Sengan-enin puutarhaan, Shoko Shuseikan -museoon ja Sakurajima-tulivuorelle
Päivä 11 Nagasaki, Japani - lisämaksullinen retki atomipommimuseoon ja -puistoon sekä Glover Gardeniin
Päivä 12 Merellä matkalla kohti Kiotoa - elämyksiä merellä
Päivä 13–14 Osaka, Japani - lisämaksullinen retki entiseen keisarilliseen kaupunkiin Kiotoon, mm. Kinkakuji-temppeli ja Nijon linna
Päivä 15 Shimizu, Japani - lisämaksullinen retki Fuji-vuorelle
Päivä 16 Tokio, Japani - lyhyt kaupunkikierros: Asakusa, Meiji Jingu -temppeli ja Ginza
Päivä 17 Tokio, Japani - kaupunkikierros: sushimaistiaisia, Hamarikyun puutarha, Odaiba, Ginza, Tokyo International Forum ja keisarillisen palatsin puisto
Päivä 18 Tokio ja kotimatka

Celebrity Millennium

Celebrity Cruises-varustamon Celebrity Millenium on yksi varustamon keskisuurista risteilyaluksista. Risteilyaluksella on tilaa 2000 matkustajalle.

Celebrity Millenium -risteilyaluksella on uima-allas, spa, kuntosali, kasino ja uutena konseptina Celebrity iLounge, jossa voit käyttää iMac-tietokoneita ja tutustua iLean-kursseihin ja oppia uutta valokuvauksesta ja videoista.

Klikkaa kuvaa nähdäksesi sen suurempana

Kuvagalleria

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
3.998€
Helsinki
Varaa 1.5. mennessä ja säästä 150€/hlö
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1–2
Helsinki – Hongkong

Lähdemme Helsingistä kohti Hongkongia, jonne laskeudumme seuraavana päivänä. Ajamme hotellille, josta käsin on mahdollista tutustua suurkaupunkiin. Matkanjohtajan opastuksella halukkaat voivat lähteä lyhyelle kävelylenkille lähistölle. Voit luonnollisesti myös levätä ja ladata akkuja seuraavaa päivää varten.

Päivä 3
Hongkong, Kiina - Victoria Peak, Stanleyn markkinat ja Aberdeen - risteily alkaa

Hongkongin sijainti herätti 1800-luvulla suurta kiinnostusta innokkaissa kauppiaissa. He näkivät valtavat mahdollisuudet kehittää alueesta turvallisen tukikohdan menestyksekkäälle kaupalle manner-Kiinan kanssa. Vuonna 1841 Iso-Britannian lippu hilattiin saarella salkoon, ja myöhemmin pienehkö osa Kiinan eteläkärjestä sisällytettiin kasvavaan siirtomaavaltaan. Nykyisen laajuutensa Hongkong saavutti vuonna 1898, kun Britannia vuokrasi Uudet territoriot Kiinalta. Vuokrasopimus päättyi vuonna 1997, ja Hongkong palasi osaksi Kiinaa. Hongkongin pilvenpiirtäjien hallitsema maisema muistuttaa kovasti New Yorkia. Kuitenkin 98 % lähes kuudesta miljoonasta asukkaasta on kiinalaisia, jotka elävät tyypillistä kiinalaista arkea, tekevät ahkerasti töitä ja asuvat ahtaasti. Tämän päälle tulee uskonto lukemattomine jumalineen, joita palvotaan niin kotona kuin savuisissa temppeleissäkin. Hongkong onkin eksoottinen sekoitus ikiaikaista kiinalaista kulttuuria ja 2000-luvun huipputeknologiaa.

Päivän retkellä matkustamme Peak Tramilla, joka vie meidät 554 m korkealle Victoria Peakille. Huipulta on hulppea näköala yli kaupungin. Ihailtuamme maisemia Victoria Peakilla nousemme bussiin, joka vie meidät Stanleyn markkinoille, suositulle ulkoilmatorille. Täällä kauppiaiden kyvyt joutuvat koetukselle heidän pulputtaessaan merkkituotteiden, käsitöiden, posliinin, nahkatuotteiden ja tavallisten matkamuistojen hintoja.

Pysähdyttyämme lyhyesti Stanleyn suosituilla markkinoilla suuntaamme Aberdeeniin, Hongkongin saaren toiselle puolelle. Aiemmin Aberdeen oli Hongkongin tärkein kalastajakylä, jossa tuhannet ihmiset asuivat pienissä kalastusaluksissaan, sampaaneissa. Missään muualla Hongkongissa eivät vastakohdat ole niin suuret kuin täällä. Pienet sampaanit kelluvat satamassa ja näyttävät melkein minikokoisilta verrattuna luksusjahteihin ja isoihin kalastusaluksiin. Nousemme sampaanin kyytiin ja teemme kierroksen satama-alueella ja katselemme Aberdeenia mereltä käsin. Ohittaessamme kalastusaluksia saamme käsityksen paikallisten kalastajien arjesta, johon kuuluu mm. verkkojen korjausta, ruoanlaittoa ja päivän saaliin lajittelua.

Aberdeenista suuntaamme bussin nokan kohti satamaa. Nousemme risteilyalukseen ja syömme illallisen samalla, kun iltavalaistu Hongkong häipyy näkyvistä.

Päivä 4
Merellä matkalla kohti Taipeita

Muista, että olet lomalla, ja lomalla on yleensä tilaisuus lepoon ja rauhaan. Ehkä haluat vetäytyä omaan hyttiisi ja nauttia juoman omalla parvekkeellasi, mikäli sinulla on sellainen. Tai ehkä löydät aurinkokannelta rauhallisen paikan, jossa voit istua ja uppoutua kirjaan.

Jos sitä vastoin kaipaat tekemistä, voit käydä treenaamassa aluksen kuntosalilla, jossa on sekä kuntopyöriä, steppereitä että juoksumatto. Voit myös osallistua ammattilaisen ohjaamille tunneille (maksullisia) ja kokeilla joogaa, pilatesta, spinningiä tai jotakin aivan muuta. Treenin jälkeen voi hyvällä omatunnolla syödä kolmen ruokalajin illallisen!

Matkanjohtajamme pitää esitelmiä ja osallistuu aktiivisesti aluksen tapahtumiin. Olet tervetullut mukaan! Samalla on mahdollisuus tutustua muihin ryhmän jäseniin.

Päivä 5
Taipei (Keelung), Taiwan - lisämaksullinen kaupunkikierros, mm. Taipei 101 ja palatsimuseo

Tänään saavumme Taiwaniin, joka tunnetaan myös nimellä Kiinan tasavalta. Kyse on pienestä saarivaltiosta Kiinan itärannikon tuntumassa. Taiwan on samalla sekä yksi Aasian talouden voimakeskuksista että aarreaitta jokaiselle Kiinan  vanhasta kulttuurista kiinnostuneelle. Taipein kansallismuseossa on valtava kokoelma esineistöä yli 8 000 vuoden ajalta. Kulttuuriaarteet evakuoitiin manner-Kiinasta, kun kommunistit ottivat vallan ja Tšiang Kai-šek siirsi hallintonsa Taipeihin.

Tänään tutustumme pääkaupunkiin Taipeihin ja saaren kauniiseen luontoon. Taipeissa käymme katsomassa mm. värikästä ja kaunista Longshan-temppeliä ja maailman korkeimpiin kuuluvaa pilvenpiirtäjää Taipei 101:a, jonka 89. kerroksen näköalatasanteelta avautuu huikeat näkymät.

Seuraavaksi suuntaamme palatsimuseoon, jonka muurien takana piilottelee historiallisia esineitä 8 000 vuoden takaa. Niiden joukossa on mm. nuuskarasioita Tang- ja Ming-dynastioiden kaudelta, kauniita maalauksia, kalligrafiateoksia, huolellisesti kaiverrettuja rasioita sekä upeita keramiikka-, jade- ja pronssipatsaita.

Päivän aikana käymme myös Taipein vanhassa osassa, jossa on monia pieniä liikkeitä ja katuruokakojuja. Teemme pienen kävelykierroksen pitkin kapeita katuja, ja voit ostaa maistiaisia ja tutustua taiwanilaiseen ruokaan.

(Päivän retki ei sisälly matkan hintaan. Voit ostaa erillisen retkipaketin – lue lisää matkaohjelman perästä.)

Päivä 6
Taipei (Keelung), Taiwan - mahdollisuus osallistua varustamon retkille

Päivä on varattu omille seikkailuille. Voit jäädä laivalle, lähteä omatoimisesti kaupungille tai osallistua jollekin varustamon järjestämistä monista retkistä (retket varataan ja maksetaan laivalla). Matkanjohtajamme antaa tietysti suosituksia ja lähtee mukaan, mikäli osallistujia on riittävästi.

Lähde esim. retkelle, joka vie Shifen-vesiputoukselle, jota kutsutaan Taiwanin Niagaraksi, tai maalaukselliseen vuoristokylään Jiufeniin, jossa toimi aikaisemmin kultakaivos. Jiufen on nykyään suosittu retkikohde, kun haluaa pois Taipein vilinästä. Sen viihtyisä vanha pääkatu tarjoaa runsaasti valokuvattavaa.

(Varustamon retket varataan ja maksetaan laivalla.)

Päivä 7
Merellä matkalla kohti Japania

Päivä merellä on oikea tapa kokea elämää risteilyaluksella. Jo itse oleskelu aluksella on iso osa matkaa: Voit nauttia rennosta aikataulusta ja sulatella rauhassa matkakokemuksia. Voit rentoutua altaalla, käydä treenaamassa kuntosalilla tai hyödyntää laivan muita aktiviteettimahdollisuuksia. Tai voit katsella maisemia, asettua kansituoliin kirjan kanssa tai nauttia laivan viihdetarjonnasta.

Päivä 8
Okinawa, Japani - lisämaksullinen retki Ryukyu Villagen ulkoilmamuseoon ja Peace Memorial -muistomerkille

Saavumme Okinawasaarille, jotka sijaitsevat Japanin lounaisosassa. Saariryhmään kuuluu yli 100 saarta, jotka muodostavat eksoottisen paratiisin. Saaren luonto ja lämpötila sekä kieli ja kulttuuri ovat erilaiset kuin muualla Japanissa. Täällä kaikki vaikuttaa hieman rennommalta.
Nousemme maihin Okinawan pääsaarella sen pääkaupungissa Nahassa. Sieltä lähdemme retkelle Ryukyu Villageen, jota voi kuvailla eräänlaiseksi ulkoilmamuseoksi. Se esittelee kulttuuria ja elämää Okinawalla läpi aikojen. Manza-kalliosta on tullut Okinawan tunnusmerkki. Näkymät dramaattiselle rannikolle ovat huikeat! Rannikon monilla poluilla voi tehdä lyhyen kävelyretken. Tutustumme myös yhteen saaren historian synkemmistä kappaleista: Saari toimi toisen maailmansodan aikana yhden verisimmän taistelun näyttämönä. Sodan lopussa huhtikuussa 1945 USA:n joukot olivat päässeet hyvin lähelle Japanin pääsaaria. Amerikkalaisten maihinnousu Okinawalle ja taistelu saarella olivat sodan verisimmät. USA voitti taistelun, mutta voiton hinta oli kallis. Suuret miestappiot olivat yksi syy sille, että USA päätti pudottaa atomipommit Hiroshimaan ja Nagasakiin saadakseen sodan loppumaan. Retkellä käymme Peace Memorial -puistossa ja -museossa, jotka sijaitsevat saaren eteläkärjessä.

(Päivän retki ei sisälly matkan hintaan. Voit ostaa erillisen retkipaketin – lue lisää matkaohjelman perästä.)

Päivä 9
Merellä matkalla kohti Kagoshimaa - elämyksiä merellä

Tänään voit nauttia täysillä aluksen viihdetarjonnasta. Klassista musiikkia on tarjolla iltapäiväteellä ja aperitiivin äärellä voi kuunnella pianistin soittamaa elokuvamusiikkia. Illalla aluksen big band esiintyy teatterisalissa.

Päivä 10
Kagoshima, Japani - lisämaksullinen retki Sengan-enin puutarhaan, Shoko Shuseikan -museoon ja Sakurajima-tulivuorelle

Tänään nousemme maihin Kagoshimassa Kyushun saarella, Japanin neljästä pääsaaresta kolmanneksi suurimmalla ja eteläisimmällä. Kagoshimaa kutsutaan usein Idän Napoliksi, sillä kaupunki sijaitsee rannikolla, sen sää on leuto ja aurinkoinen ja tunnelma mukavan rento – Napolin tapaan. Ja kuin pisteenä i:n päälle, Kagoshiman naapurissa seisoo erittäin aktiivinen tulivuori, Sakurajima, joka on kaupungin vastine Vesuviukselle. Punainen lanka Kagoshiman historiassa on Shimazu-klaani, joka hallitsi kaupunkia lähes 700 vuotta, 29 sukupolven ajan. Kuten Nagasaki, Kagoshima oli Japanin ensimmäisiä kaupunkeja, jotka avautuivat ulkomaailmalle. Vuosien ajan kaupunki toimi Japanin solmukohtana kaupalle kiinalaisten kanssa, myös sen jälkeen, kun Japani oli virallisesti sulkeutunut ulkomaailmalta Edo-kaudella (1603–1867).

Japanin ensikohtaaminen kristinuskon kanssa tapahtui Kagoshimassa, kun espanjalainen munkki ja lähetystyöntekijä Pyhä Francisco Xavier saapui kaupunkiin vuonna 1549 yhdessä portugalilaisen delegaation kanssa. Sitkeän käännytystyön avulla Xavier loi pohjan Japanin kristitylle vähemmistölle. Nykyisin kristittyjä on Japanin väestöstä vain kaksi prosenttia. Suurin osa on buddhalaisia, mutta Japanissa elää myös koko joukko shintolaisia perinteitä. Shintolaisuus on Japanin alkuperäinen uskonto, joka perustuu varhaisiin japanilaisiin kansanuskomuksiin. Se on tiiviisti mukana japanilaisten arjessa olivat he sitten buddhalaisia tai kristittyjä.
Päivän Albatros-retkellä käymme kauniissa perinteisessä japanilaisessa puutarhassa Sengan-enissa, jota kutsutaan myös nimellä Isoteien. Puutarha perustettiin vuonna 1658 osaksi Shimazu-klaanin kesäasuntoa. Puutarhaa laajennettiin sen nykyiseen kokoon vuonna 1848. Jo pelkkä paikan sijainti on nerokas, sillä näkymät lahdelle ja Sakurajima-tulivuorelle ovat ainutlaatuiset.

Sengan-enissa on mm. järvi, jossa elää isoja koikarppeja, bambulehto, vesiputous ja puro, jonka äärellä Shimazu-klaani piti runojuhlia. Kuppi sakea asetettiin veteen, ja ennen kuin kuppi oli siirtynyt alas osanottajille, piti heidän kyetä kirjoittamaan haikuruno. Haikurunot taiteenmuotona syntyi 1600-luvulla ja oli rakastettu harrastus Japanin eliitin keskuudessa. Haiku on kolmisäkeinen runo, jossa on 17 tavua. Tavut on jaettu säkeiksi suhteessa 5-7-5. Haikujen aiheet liittyvät yleensä luontoon.

Seuraava kohteemme on Shoko Shuseikan -museo, joka valottaa Shimazu-klaanin historiaa. Sitten matkaamme veneellä Sakurajiman saarelle, jolla  seisoo samanniminen tulivuori. Näemme kuun pintaa muistuttavat laavamaisemat, jotka ovat syntyneet monien purkausten seurauksena. Nykyään tutkijat seuraavat huolellisesti tulivuoren pienintäkin liikahdusta: lyhyt etäisyys kaupunkiin tekee siitä välttämätöntä.

(Päivän retki ei sisälly matkan hintaan. Voit ostaa erillisen retkipaketin – lue lisää matkaohjelman perästä.)

Päivä 11
Nagasaki, Japani - lisämaksullinen retki atomipommimuseoon ja -puistoon sekä Glover Gardeniin

Nimi Nagasaki on kairautunut useimpien muistiin paikkana, jonne pudotettiin toinen atomipommi elokuussa 1945. Pommi tappoi välittömästi noin 40 000 ihmistä ja haavoitti 20 000:ta, joista valtaosa kuoli myöhemmin vammoihinsa. Nagasakilla on kuitenkin muutakin kerrottavaa kuin tämä tragedia. Kaupungilla on nimittäin varsin kiinnostava historia Japanin ikkunana ulkomaailmaan. Vuonna 1571 portugalilaiset saivat luvan perustaa kaupunkiin kauppa-aseman. Samanaikaisesti alkoi kristittyjen lähetystyö, jonka tukikohtana Nagasaki toimi. Myös muut eurooppalaiset valtiot perustivat kaupunkiin kauppa-asemiaan. Vain joitakin vuosikymmeniä myöhemmin ulkomaalaisia alettiin pitää uhkana Japanin hallitsevalle luokalle. Kristinusko kiellettiin, ja ulkomaalaiset heitettiin ulos. Vuonna 1639 Japani sulkeutui ulkomaailmalta. Ainoa poikkeus Nagasakissa olivat hollantilaiset, jotka saivat luvan säilyttää pienen kauppa-aseman sataman suljetulla alueella. Kun Japani pakotettiin avautumaan 1850-luvulla, Nagasakista tuli jälleen tärkeä kauppapaikka kiitos sen entisen – mutta ei unohdetun – aseman ja tietysti erinomaisen sataman. Kaupunki rakennettiin kokonaan uudestaan toisen maailmansodan jälkeen. Nykyinen asukasluku on noin 450 000.

Päivän Albatros-retki alkaa vierailulla Glover Gardenissa, joka sijaitsee kukkulan laella. Näkymät ovat upeat! Alueella on noin 12 puutaloa ja katolinen kirkko, alueen tunnelma on eurooppalainen ja siirtomaahenkinen. Täällä asustivat nimittäin suurten kauppatalojen edustajat, jotka tekivät kauppaa Aasiassa. Yksi heistä oli melko nuori Thomas Glover, joka saapui 1859 Shanghaihin. Sieltä hänet lähetettiin pian Nagasakiin. Hän käytti täysin laillisia keinoja ansaitakseen rahaa kaikella mahdollisella, kuten koneiden ja tavaroiden maahantuonnilla. Se teki hänestä äärimmäisen varakkaan. Gloverin sekaantumisesta aseiden salakuljetukseen oli hyötyä: hän ystävystyi samuraiden kanssa koko Kyushun saarella. Samuraiden asema kuitenkin heikkeni, ja  alkoi Meiji-kausi (1868–1912). Japani muuttui nopeasti sulkeutuneesta feodaaliyhteiskunnasta moderniksi yhteiskunnaksi. Yksi Gloverin ystävistä finanssimaailmassa oli Iwasaki Yatarō, joka hankki Gloverin avustuksella itselleen koneita rakentaakseen laivoja. Yritys sai nimen Mitsubishi (”kolme vesikastanjaa”), joka toimii yhä Nagasakissa.
Glover Gardeniin kuuluu puutarha ja talo, jossa Thomas Glover asui japanilaisen vaimonsa ja kahden lapsensa kanssa. Väitetään, että Gloverin puoliso Tsuru olisi inspiroinut Puccinia säveltämään oopperan Madama Butterfly, sillä hän tapasi pukeutua perhoskuvioiseen kimonoon. Tarina ei kuitenkaan vastaa täysin oopperaa. Sukukirjojen avulla on nimittäin selvitetty, ettei heidän poikansa ollutkaan Tsurun poika, vaan hänen äitinsä oli toinen nainen Maki Kaga, joki toimi geishana yhdessä kaupungin paremmista ”teehuoneista”.
Retki jatkuu Urakamin alueelle, jossa atomipommi räjähti. Käymme katsomassa muistomerkkejä ja atomipommimuseota, joka kertoo räjähdyksen taustoista. Ennen kuin nousemme jälleen laivaan, meillä on aikaa kuljeskella itsenäisesti ostosalueella. Japanissa ostosten tekeminen on aina elämys, oli sitten kyse näyteikkunaostoksista tai tehoshoppailusta. Löydät takuulla valtavasti tavaraa, jollaista et ole koskaan nähnyt suomalaisten kauppojen hyllyissä. Myös palvelu on kaupoissa huippuluokkaa!

(Päivän retki ei sisälly matkan hintaan. Voit ostaa erillisen retkipaketin – lue lisää matkaohjelman perästä.)

Päivä 12
Merellä matkalla kohti Kiotoa - elämyksiä merellä

Nyt on aika viettää hyvin ansaittu vapaapäivää merellä.
Voimme jälleen nauttia risteilyn syvemmästä merkityksestä. Gourmet-illallinen odottaa jossakin laivan monista ravintoloista, samoin esitykset teatterissa ja elokuvateatterissa. Päivän päätteeksi voi vielä hikoilla diskon tanssilattialla. Ehkä kuntosali tai verovapaan myymälän hyllyt kutsuvat. Jokaiselle löytyy jotakin!

Päivä 13–14
Osaka, Japani - lisämaksullinen retki entiseen keisarilliseen kaupunkiin Kiotoon, mm. Kinkakuji-temppeli ja Nijon linna

Ohjelmassa on nyt Osaka, Japanin kolmanneksi suurin kaupunki. Osaka on yhdessä Koben ja Jokohaman kanssa yksi Japanin tärkeimmistä satamakaupungeista. Se on ollut varhaisista vaiheistaan lähtien yksi maan vilkkaimmista ja vauraimmista kauppakaupungeista. Kuten monet muutkin Japanin kaupungit, Osaka koki kurjan kohtalon toisessa maailmansodassa. Alkuperäisestä kaupungista ei ole paljon mitään jäljellä.
Matkapäivän 13 Albatros-retki on kokopäiväretki keisarilliseen Kiotoon.
Kioto oli ainoa Japanin suurkaupungeista, joka säästyi pommituksilta toisessa maailmansodassa. Väitetään, että syynä olivat kaupungin ainutlaatuiset kulttuuriaarteet. Valitettavasti kaupungin johto ei ole osoittanut samaa kunnioitusta, joten isot, kauniit puutalokorttelit ovat lähes kadonneet. Kukaan ei onneksi ole uskaltanut koskea tuhansiin temppeleihin, pyhättöihin ja ihastuttaviin puutarhoihin. Erityisesti kaupungin laitamilla tuntee siirtyvänsä aikaan, jolloin kauneus ja estetiikka olivat arvossaan.
Lähdemme tutustumaan tähän kauniiseen temppeleiden kaupunkiin sen pohjoislaidalta. Siellä sijaitsee Kioton kuuluisin nähtävyys: Kultainen paviljonki. Ihastuttava, puhtaalla lehtikullalla päällystetty paviljonki on kopio alkuperäisestä, yli 500 vuotta vanhasta rakennuksesta, jonka eräs mielisairas munkki sytytti tuleen 1955. Kultaisen paviljongin maineen ymmärtää vasta, kun katselee paikan päällä tunnelmallista, kultapäällysteistä paviljonkia, joka heijastuu järven pinnasta. Lounaaksi syömme ”benton”, joka on tyypillinen japanilainen eväslaatikko. Bentoja on laaja valikoima, mutta tyypillisesti se sisältää riisiä, herkullisia lisukkeita ja pieniä annoksia esimerkiksi kalaa, lihaa, vihanneksia ja salaatteja.
Käymme päivän päätteeksi vielä Fushimi Inari-taishan shintopyhäkössä, jossa kuljemme läpi lukemattomien oranssinpunaisten torii-porttien. Tuhannet torii-portit muodostavat kauniin väylän läpi vihreän metsän. Kaikki eivät tunne Fushimi Inari-taishaa, mikä ei vähennä sen arvoa mitenkään – päinvastoin, monille vierailu on yksi matkan kohokohdista!
Kioto tunnetaan korkealaatuisesta vihreästä teestä. Pistäydy jossakin monista pienistä teetä myyvistä erikoisliikkeistä ja osta mukaan maistiainen Japanista. Jotta teehetkestä tulee täydellinen, myytävänä on myös käsintehtyä keramiikkaa, kuten teemukeja.
(Päivän retki ei sisälly matkan hintaan. Voit ostaa erillisen retkipaketin – lue lisää matkaohjelman perästä.)
Seuraava päivä on varattu omille seikkailuille. Voit osallistua jollekin varustamon järjestämistä monista retkistä (varataan ja maksetaan aluksella). Matkanjohtajamme auttaa ja neuvoo mielellään sekä järjestää vaihtoehtoista ohjelmaa heille, jotka eivät halua viettää päivää itsekseen.

Päivä 15
Shimizu, Japani - lisämaksullinen retki Fuji-vuorelle

Saavumme pienehköön Shimizun satamakaupunkiin Shizuokan prefektuuriin. Kaupungin asukasluku on noin 33 000. Kaunis ja majesteettinen Fuji-vuori on Japanin tunnetuin symboli ja yksi maan pyhimmistä paikoista. Mikäli sää on suotuisa, vuoren voi nähdä paljain silmin mereltä käsin. Fujilla on korkeutta 3 776 metriä ja sen on Japanin korkein vuori.

Päivän Albatros-retki vie Fuji-vuorelle. Mikäli sää sallii, ajamme vuoren viidennelle asemalle, josta on kirkkaalla säällä upeat näkymät Tyynellemerelle. Tuliperäisessä maastossa, joka on vain 40 000 vuotta vanhaa, kuljemme kohti Hakonea, jossa nousemme veneeseen. Se vie meidät Ashijärven yli Hakone-enin puutarhaan. Puutarhasta nousemme köysiradalla ylös Komagatake-vuorelle, josta ihailemme hulppeita näkymiä Fuji-vuorelle ja alas laaksoon.

(Päivän retki ei sisälly matkan hintaan. Voit ostaa erillisen retkipaketin – lue lisää matkaohjelman perästä.)

Päivä 16
Tokio, Japani - lyhyt kaupunkikierros: Asakusa, Meiji Jingu -temppeli ja Ginza

Laiva saapuu Jokohaman satamaan. Sieltä bussi vie meidät kaupunkikierrokselle, minkä jälkeen majoitumme hotelliin. Koemme aidon tokiolaistunnelman Asakusan kaupunginosassa, näemme Meiji Jingun temppelin ja käymme kävelyllä Ginzassa, Tokion ylellisimmällä ostosalueella, jolla ovat edustettuina kaikki Japanin kalliit merkkiliikkeet ja tavaratalot. Ginza on Japanin vastine New Yorkin Fifth Avenuelle ja Pariisin Champs-Elyséesille. Kuljemme pitkin Ginzan vilkasta ja tyylikästä pääkatua, jolla näkee niin shoppailijoita kuin kiireisiä liikemiehiäkin. Iltapäivällä matkanjohtaja tekee hotellin lähistöllä pienen kävelykierroksen, jolle halukkaat voivat lähteä mukaan. Voit myös nauttia iltapäivästä omin päin tässä kauniissa metropolissa. Matkanjohtaja jakaa mielellään vinkkejä eri mahdollisuuksista.

Päivä 17
Tokio, Japani - kaupunkikierros: sushimaistiaisia, Hamarikyun puutarha, Odaiba, Ginza, Tokyo International Forum ja keisarillisen palatsin puisto

Päivän retken toteutamme pääosin jalkaisin. Aloitamme käymällä Tsukijin kalatorilla, joka oli kerran maailman suurin. Kalatorilla myytiin kalaa paikallisille kuluttajille sekä ravintoloille yli 80 vuoden ajan. Nyt keskustassa sijainnut kalatori on valitettavasti suljettu ja siirretty keskustan ulkopuolelle. Myös vierailusääntöjä on tiukennettu. Vanhoja kalatorin rakennuksia tullaan käyttämään Tokion vuoden 2020 olympialaisten yhteydessä. Paikka on yhä vierailun arvoinen, monet liikkeet ja kojut ovat yhä toiminnassa. Pääsemme maistelemaan herkullista sushia - tuoreempaa on vaikea löytää!

Kalojen maailmasta suuntaamme Tokion kaduille. Vaikuttavat rakennukset leimaavat katukuvaa: futuristisista jättiläisrakennuksista tylsiin toimistotaloihin – katsoo minne tahansa, silmiin osuu eri tyylilajien värikäs sekoitus. Tokion arkkitehtuurista voi olla monta mieltä, mutta yksi asia on varma: Tokion kaduilla seikkailu on kaikkea muuta kuin tylsää! Käymme isossa Hamarikyu-puutarhassa Tokion keskustassa. Puutarha sijaitsee Tokionlahden tuntumassa. Kyse on perinteisestä puutarhasta, jonka keskellä pienellä saarella seisoo teehuone. Kontrasti harmonisen puutarhan ja sitä ympäröivien pilvenpiirtäjien välillä on valtaisa.

Hamarikyu-puutarhasta nousemme laivaan, joka vie meidät Odaibaan, suositulle ostosalueelle, joka sijaitsee tekosaarella Tokionlahdella. Odaibassa voit kulkea omatoimisesti, tehdä ostoksia ja syödä lounasta.

Seuraava kohteemme on todellinen arkkitehtoninen helmi. Vierailemme Tokyo International Forumissa, isossa kongressikeskuksessa, joka on valmistunut vuonna 1996. Terästä ja lasia oleva rakennus muistuttaa pitkää laivaa. Täällä pidetään konferensseja, messuja, konsertteja ja näyttelyitä. Kävelemme vielä keisarillisen palatsin puutarhaan. Keisarillisessa palatsissa asuu keisari Akihito ja keisarinna Michiko perheineen.
Päätämme mukavan päivän jäähyväisillalliseen.

Päivä 18
Tokio ja kotimatka

Matkamme alkaa olla ohi ja palaamme Suomeen. Luovutettuamme huoneet suuntaamme lentokentälle. Saavumme perille Helsinkiin vielä saman vuorokauden puolella.

Lisämaksullinen retkipaketti

Olemme koonneet retkipaketin vain Albatros Travelin matkustajille. Retket toteutetaan suomalaisen matkanjohtajan opastuksella.

Retkipaketti sisältää:

 • Taipei (Keelung), Taiwan. Kaupunkikierros, Taipei 101 -pilvenpiirtäjä ja palatsimuseo – sis. Lounaan
 • Okinawa, Japani. Saarikierros, ulkoilmamuseo ja rauhanpuisto
 • Kagoshima, Japani. Käynti klassisessa japanilaisessa puutarhassa, Shoko Shuseikan -museossa ja Sakurajima-tulivuorella – sis. Lounaan
 • Nagasaki, Japani. Atomipommimuseo ja -puisto sekä Glover Garden
 • Osaka, Japani. Entinen keisarillinen kaupunki Kioto, Kinkakuji ja Nijon linna
 • Shimizu, Japani. Fuji-vuori

Retkipaketti tulee varata viimeistään 45 päivää ennen matkaa.

Hinta: 428€/hlö

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 3.998€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Lisämaksulliset hytit

- jaettu kahden hengen Ocean View-hytti (kat.7): 458€/hlö
- jaettu kahden hengen parvekehytti (kat. 2B): 1098€/hlö

Lisämaksu hytistä yhdelle 

- yhden hengen sisähytti (kat. 11): 1858€
- yhden hengen Ocean View-hytti (kat. 7): 2798€
- yhden hengen parvekehytti (kat. 2B): 4058€

Hintaan sisältyy
 • reittilennot Helsinki – Hongkong ja Tokio – Helsinki turistiluokassa (matkalla välilasku)
 • 2 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa hyvätasoisessa hotellissa Tokiossa
 • aamiaiset Tokiossa
 • 14 yötä jaetussa kahden hengen sisähytissä Celebrity Millenium-risteilyaluksella
 • täysihoito risteilyaluksella
 • kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • juomarahat risteilyaluksella (n. 190€/hlö)
 • satamaverot (n. 130€/hlö)
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksut

Matkan ennakkomaksu on 800€/hlö.

Hintaan ei sisälly
 • lisämaksu hytistä yhdelle
 • lisämaksulliset hytit
 • lisämaksullinen retkipaketti (sis. 6 retkeä) 428€/hlö
 • muut ruoat ja juomat matkan aikana
 • juomarahat paikallisoppaille ja kuljettajille (n. 10 USD/hlö. Lisämaksullisen retkipaketin ostaneille n. 20 USD/hlö)

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Juomapaketti risteilyllä

Mikäli olet varannut ulkohytin tai hytin ylemmästä hyttiluokasta, saat kaupan päälle Classic-juomapaketin koko risteilyn ajaksi. Paketin arvo on n. 50 €/henkilö/päivä ja sisältää valikoiman alkoholittomia juomia, olutta, viiniä (laseittain), cocktaileja ja talon väkeviä – rajoituksetta. Lue yksityiskohtainen juomalista täältä:
https://secure.celebritycruises.com/celebrity/media/celebrity/shared_assets/pdf/Classic-Premium-Bev-Pckgs.pdf

Juomapaketti koskee vain enintään kahta samassa hytissä matkustavaa ja vain 21 vuotta täyttäneitä matkustajia.

Millaisia hytit ovat?

Hyttiluokkia on useita siisteistä, tilavista sisähyteistä ylellisiin sviitteihin, joissa on oma parveke. Yhteistä niille kaikille on oma kylpyhuone/wc, riittävästi kaappitilaa ja istumapaikkoja, erilliset vuoteet tai parivuode. Lisäksi hyttien varustukseen kuuluu jääkaappi ja hiustenkuivain. Jos haluat varata sviitin, ota yhteyttä Albatros Traveliin.

Sisähytti ”Inside Stateroom”
Hyttiluokka 11, kannella 2. Hyteissä on kaksi erillistä vuodetta tai parivuode. Varustukseen kuuluu hiustenkuivain, minibaari (maksullinen), ilmastointi ja kylpyhuone/wc.

Ikkunallinen ulkohytti ”Ocean View”
Hyttiluokka 07, kannella 2. Hyteissä on kaksi erillistä vuodetta tai parivuode. Varustukseen kuuluu hiustenkuivain, minibaari (maksullinen), ilmastointi ja kylpyhuone/wc.

Parvekkeellinen ulkohytti ”Deluxe Ocean View with Balcony”
Hyttiluokka 2B, kannella 6. Hytti, jossa oma parveke. Hyteissä on iso lattiasta kattoon ulottuva ikkuna, kaksi erillistä vuodetta tai parivuode.  Varustukseen kuuluu hiustenkuivain, minibaari (maksullinen), ilmastointi ja kylpyhuone/wc

Kokopäiväretket ja puolipäiväretket

On tavallista erotella retket puolipäivä- ja kokopäiväretkiin. Tämä ei tarkoita välttämättä, että retket kestävät juuri puoli päivää tai koko päivän. Puolipäiväretki kestää yleensä joko aamupäivän tai iltapäivän ja päättyy ennen ruoka-aikaa. Retkeltä palataan yleensä ennen lounasta tai illallista. Puolipäiväretket kestävät tyypillisesti 2–4 tuntia. Kokopäiväretkien kesto on usein n. 5–9 tuntia ja niiden aikana nautitaan yleensä yksi ateria. Ateria ei kuitenkaan aina sisälly retken hintaan. Asia selviää retkikuvauksesta.

Aikataulut risteilyllä

Varustamolla on oikeus muuttaa matkaohjelman aikataulua ja satamakäyntejä. Yleensä muutoksia satamakäynneissä on hyvin vähän, mutta yksittäisiä pieniä aikataulumuutoksia tapahtuu lähes kaikilla matkoilla, joilla ollaan tuulen ja sään armoilla. Olemme kuitenkin halunneet merkitä aikataulun ohjelmaan, sillä se antaa hyvän kuvan siitä, kuinka paljon aikaa on käytettävissä merellä/maissa. Risteily itsessään on jo elämys!

Matkatavarat

Kannattaa pakata mukaan pienehkö reppu tai kassi retkiä tai niitä matkapäiviä varten, joina näet matkatavarasi seuraavan kerran vasta illalla. Omia pyyhkeitä ei tarvita.

Jos haluat lukita matkalaukkusi, sinun tulee käyttää ns. TSA-lukkoa. Viranomaisilla on ”pääavain”, jolla voi avata TSA-lukot. Jos olet lukinnut matkalaukkusi muunlaisella lukolla, TSA pidättää itsellään oikeuden rikkoa lukko. Tämä koskee myös matkalaukun omaa lukkoa. TSA-lukkoja myydään useimmissa matkalaukkuliikkeissä. Saatavilla on TSA:n hyväksymiä riippulukkoja ja matkalaukkuvöitä.

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 15 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Passi

Huomaathan, että passin tulee olla voimassa vähintään kuusi kuukautta vielä matkan jälkeenkin. Lapsilla iästä riippumatta tulee olla oma passi. Lähetä kopio passistasi Albatros Travelille 14 päivän kuluessa varauksen tekemisestä. Huomaathan, että lentolipussa tulee olla täsmälleen sama nimi kuin passissa. Muussa tapauksessa voi käydä niin, että matkustajalta evätään pääsy maahan ja hän joutuu palaamaan kotiin omalla kustannuksella.

Yleistä matkustustietoa

Turvallinen matkakokemus

Haluamme, että tunnet olosi turvalliseksi Albatros-matkallasi. Aina siitä alkaen kun varaat matkasi, siihen saakka kun palaat kotiin monta kokemusta rikkaampana – siitäkin huolimatta, että maailmassa on koronavirusta. Tätä ajatellen olemme koonneet tietoa ja ohjeita, kuinka minimoida tartuntariski matkalla. Kuitenkin niin, että voit myös nauttia matkastasi ja sen suomista elämyksistä. Näihin toimiin kuuluu mm. seuraavaa:

 • Kaikki matkanjohtajamme ovat sertifioituneet WHO:n ohjeistusten mukaisesti tartuntojen minimoimiseksi.
 • Edellytämme kaikkia yhteistyökumppaneitamme matkakohteissa kiinnittämään erityistä huomiota siivoukseen ja puhtaanapitoon.
 • Tiedotamme kaikkia asiakkaitamme matkavakuutuksen tärkeydestä sekä siitä, miten minimoida tartuntariski.

 

Lue lisää täältä

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Vastaavia matkoja

21CNCOC03AFI1303