Risteily Duerojoella – Portosta viiniseudulle

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Portviinin synnyinkaupungista Portosta Unescon suojelemalle viinialueelle Dueron laaksoon: barokkikaupunkeja, viinitiloja ja upeita maisemia.

Pienen ja viihtyisän MS Douro Cruiserin kyydissä matkaamme pitkin majesteettista Duerojokea Pohjois-Portugalin verrattoman viinialueen sydämeen. Täällä kasvavat rypäleet, joista valmistetaan kuuluisaa portviiniä. Vuosisatojen ajan Duero on ollut tärkeä kulkuväylä, jota pitkin makeaa ja väkevää viiniä on kuljetettu viinitiloilta Porton portviinivarastoihin kypsytettäväksi – ja me kuljemme tuota samaa reittiä.
Matkan varrella nautimme näkymistä tyypillisille kumpuileville viinitarhoille. Jos ostat Albatrosin retkipaketin, pääset lisäksi neljälle huolella valitulle retkelle mm. Lamegon pyhiinvaelluskaupunkiin, jossa sijaitsee goottilainen katedraali, kaupunkikierrokselle portviinin synnyinkaupunkiin Portoon sekä kierrokselle Vila Realissa sijaitsevaan barokkityyliseen Mateusin palatsiin.

Hintaan sisältyy täysihoito jokialuksella.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Risteily, Jokiristeily

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta EUR

Päiväohjelma
Päivä 1 Helsinki – Porto – Vila Nova de Gaia ja nousu jokiristeilyalukseen
Päivä 2 Porto – Entre-os-Rios – lisämaksullinen kaupunkikierros sekä portviinimaistiaiset Portossa
Päivä 3 Entre-os-Rios – Peso da Régua – lisämaksullinen retki Lamegon barokkikaupunkiin
Päivä 4 Peso da Régua – Pinhão – Vega de Terrón – lisämaksullinen retki Casa de Mateusiin
Päivä 5 Vega de Terrón – Barca d’Alva – ylimääräinen retki Unescon suojelemaan Salamancan yliopistokaupunkiin
Päivä 6 Barca d’alva – Pocinho – Pinhão – lisämaksullinen retki Castelo Rodrigoon, iltaretki Pinhãon maalaukselliselle asemalle ja illallinen viinitilalla
Päivä 7 Pinhão – Porto – ylimääräinen retki Guimarãesiin, vapaaehtoinen kaupunkikierros Portossa matkanjohtajan opastuksella
Päivä 8 Porto – Helsinki – kotimatka

MS Douro Cruiser

Douro Cruiser on miellyttävä jokiristeilijä, jossa on tilaa 130 matkustajalle ja yhteensä 65 hyttiä.

MS Douro Cruiser on rakennettu erityisesti Duerojoella tehtäviä risteilyjä varten. Jokiristeilijässä yhdistyy modernit mukavuudet ja rento tunnelma. Risteilijä on kooltaan pieni, mutta rajoitettu matkustajamäärä tarjoaa hyvin tilaa matkustaa mukavasti. 

Douro Cruiserilla on loungebaari, ravintola, iso aurinkokansi, pieni kauppa ja uima-allas, jotka lisäävät viihtyisyyttä. Kaikki hytit ovat ikkunallisia ulkohyttejä.

Lue lisää aluksesta https://www.nicko-cruises.de/en/fleet/ship/ms-douro-cruiser/
(Albatros Travel ei vastaa yhteistyökumppanin kotisivujen ylläpidosta tai sisällöstä.)

Klikkaa kuvaa nähdäksesi sen suurempana

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Lähtöpäivät

Klikkaa "Varaa", näet vapaat huone- tai hyttityypit
Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
1.698€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman
Klikkaa "Varaa", näet vapaat huone- tai hyttityypit

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki – Porto – Vila Nova de Gaia ja nousu jokiristeilyalukseen

Lennämme Helsingistä Portoon. Saavuttuamme perille ajamme Vila Nova de Gaian satamaan, jossa pieni ja viihtyisä jokiristeilyalus MS Douro Cruiser odottaa. Vila Nova de Gaia sijaitsee Duerojoen varrella, vastarannalla seisoo Porton kaupunki, jossa on vuosisatojen ajan valmistettu kuuluisaa portviiniä.

Vila Nova de Gaian ja Porton välillä on useita siltoja, kuten esim. Ponte dom Luis I, joka valmistui vuonna 1877 ja jonka suunnitteli Gustave Eiffel, sama herra, joka suunnitteli myöhemmin nimeään kantavan kuuluisan tornin Pariisiin. Vila Nova de Gaiasta avautuu upeat näkymät Portoon. Kaupungeilla on lisäksi pitkä yhteinen portviinihistoria, sillä Vila Nova de Gaiassa ovat sijainneet portviinin tuottajien varastot. Vuoteen 1986 saakka oli voimassa laki, joka määräsi, että kaikki viini, jolle haluttiin virallinen portviininimitys, oli sekoitettava ja varastoitava Vila Nova de Gaiassa. Aidon portviinin valmistusta koskevat säännöt ja laatukriteerit ovat yhä tiukat. Viinin tulee mm. olla valmistettu maailman vanhimpiin kuuluvan rajatun viinialueen, Unescon suojeleman Dueron laakson, rypäleistä. Tutustumme alueeseen tällä matkalla sekä kuivalta maalta että joelta käsin.
Illalla nautimme tervetulomaljat jokiveneemme kyydissä ja syömme ensimmäisen yhteisen illallisen. Alus seisoo yön laiturissa Vila Nova de Gaiassa. Voit lepäillä hytissäsi tai lähteä tutustumaan kaupunkiin, jossa on yli 50 portviinitaloa.

Risteilyn aikana alus pysyy yöt laiturissa, joten pääset tutustumaan kaupunkeihin, joissa pysähdymme.
Huomio! Yksittäisissä tapauksissa varustamolla on mahdollisuus kiinnittyä Porton puolelle jokea.

Päivä 2
Porto – Entre-os-Rios – lisämaksullinen kaupunkikierros sekä portviinimaistiaiset Portossa

Päivä on omistettu vaikuttavan ja historiantäyteisen kaupungin nähtävyyksille. Porton kaupunki antoi nimen portviinille sekä koko valtiolle.

Aloitamme Albatrosin kaupunkikierroksen värikkäästä ja Unescon suojelemasta vanhasta kaupunginosasta Cais da Ribeirasta, jolle ovat leimallisia kapeat keskiaikaiset kujat ja värikkäät julkisivut. Päätämme kierroksen Penaventosan kukkulan laella sijaitsevalle vanhalle katedraalille. Maistelemme portviiniä erään perinteikkään viinitalon kellareissa.

Viinimaistiaisten ja aluksella nautitun lounaan jälkeen kapteeni ottaa suunnan kohti Entre-os-Riosia. Satama ja pieni esikaupunki sijaitsee lähellä paikkaa, jossa Duero- ja Tâmegajoet kohtaavat.
Alus viettää yön laiturissa Entre-os-Riosissa.

(Päivän kaupunkikierros ja portviinimaistiaiset ovat osa retkipakettia, joka varataan ja maksetaan ennen matkaa – lisätietoja matkaohjelman perässä.)

Päivä 3
Entre-os-Rios – Peso da Régua – lisämaksullinen retki Lamegon barokkikaupunkiin

Duero on Iberian niemimaan kolmanneksi pisin joki, joka saa alkunsa Pohjois-Espanjassa sijaitsevasta Saron provinssista. Duero virtaa noin 900 kilometrin matkan läpi Pohjois-Portugalin ja Dueron alueen laskeutuakseen Atlantin valtamereen Vila Nova de Gaian kohdalla. Ennen rautatietä joki oli väylä, jota pitkin portviiniä kuljetettiin sisämaasta Portoon ja Vila Nova de Gaiaan. Viinitynnyrit rahdattiin pienissä puuveneissä, joita kutsuttiin nimellä ”rabelo”. Matka saattoi olla todella vaarallinen siihen saakka, kunnes joen voimakkaat virtaukset kesytettiin sulkujen avulla. Pääsemme itse kokemaan sulut toiminnassa, mikä onkin aivan erityinen elämys: alus kohoaa rauhallisesti ylös sulun takana odottavaan vedenkorkeuteen.

Astumme maihin Peso da Réguassa, jonka taustalla kohoaa Serra do Mãrao -vuoret ja josta on näkymät kauniiseen jokilaaksoon. Täällä sinulla on aikaa omille seikkailuille mikäli et ole ostanut Albatrosin retkipakettia. Tänään retkipaketti tarjoaa retken Lamegon barokkikaupunkiin.

Kun matkaamme jokea pitkin, saamme nauttia dramaattisista maisemista viinitarhoille, jotka ulottuvat joen penkalta ylös ankaralla työllä muokatuille rinteille. Näitä rinteitä on viljelty jo vuosisatojen ajan. Näkymät viinitarhoille eivät muutu yhtään huonommiksi, vaikka niitä katselee kuivalta maalta, pikemminkin päinvastoin. Lamegon kauniissa kaupungissa hyvin säilyneet rakennukset kuljettavat takaisin barokin ja renessanssin aikakauteen. Käymme kaupungin vaikuttavassa katedraalissa.

Ajamme takaisin alukselle. Jokiristeilyalus seisoo yön Peso da Réguan laiturissa.

(Retki Lamegoon on osa retkipakettia, joka varataan ja maksetaan ennen matkaa – lisätietoja matkaohjelman perässä.)

Päivä 4
Peso da Régua – Pinhão – Vega de Terrón – lisämaksullinen retki Casa de Mateusiin

Retkipaketin retki tälle päivälle on pieni kulttuurihistoriallinen kierros makuelämyksillä maustettuna. Ajamme bussilla Peso da Réguasta Pinhãoon, jonne aluskin myöhemmin saapuu. Lähdemme nuuskimaan kauniin valkoisen Casa de Mateusin barokkilinnan aristokraattista tunnelmaa ja ihastelemaan sen äärimmäisen symmetristä puutarhaa, jämptisti leikattuja pensaita, solisevia suihkulähteitä ja pieniä lampia. Linna sijaitsee kahden kilometrin päässä Vila Realista.

Ajamme takaisin jokialukselle, mutta matka on kaukana pelkästä ajomatkasta: voit nojata taaksepäin ja nauttia ohikiitävistä maisemista, joita hallitsevat pyöreät kukkulat, viinitilat, rotkot ja harmaanvihreät oliivilehdot. Palaamme alukselle, joka on tällä välin saapunut Pinhãoon.

Nautittuamme lounaan aluksella kapteeni ottaa kurssin kohti Espanjan puolella sijaitsevaa Vega de Terrónia, jonne saavumme iltapäivällä. Jäämme laituriin Vega de Terróniin, jossa Duerojoki kulkee pienen matkaa Espanjan rajojen sisäpuolella.

(Retki Casa de Mateusiin on osa retkipakettia, joka varataan ja maksetaan ennen matkaa – lisätietoja matkaohjelman perässä.)

Päivä 5
Vega de Terrón – Barca d’Alva – ylimääräinen retki Unescon suojelemaan Salamancan yliopistokaupunkiin

Tänään varustamo tarjoaa mahdollisuuden lähteä retkelle Unescon suojelemaan Salamancaan, jossa sijaitsee Espanjan vanhin yliopisto. Salamancaa kutsutaan usein kultaiseksi kaupungiksi, sillä vuodet ovat antaneet kaupungin historiallisille hiekkakivirakennuksille erityisen kultaisen hehkun – näin vanhetaan viehättävästi!

Kaupunkikierros esittelee lukuisia esimerkkejä kaupungin kauniista rakennuksista, jotka edustavat espanjalaista plateresco-tyyliä, jolle ominaista ovat runsaat ornamentit ja Italian renessanssista sekä maurilaisesta ja myöhäisgoottilaisesta tyylistä vaikutteita saaneet arkkitehtoniset elementit.

Reitin varrella on mm. vaikuttava Plaza Mayor, jota jotkut pitävät Espanjan kauneimpana. Näemme vuonna 1218 perustetun vanhan yliopiston, barokkityylisen kirkon La Clererian sekä upean ”simpukkatalon”, Casa de las Conchasin, joka on koristeltu hiekkakiviseiniin kaiverretuin simpukankuorin.

Päivän ylimääräinen retki Salamancaan varataan ja maksetaan aluksella. Retken hintaan sisältyy lounas. Mikäli osallistujia on tarpeeksi, suomalainen matkanjohtaja lähtee retkelle mukaan.

Päivä 6
Barca d’alva – Pocinho – Pinhão – lisämaksullinen retki Castelo Rodrigoon, iltaretki Pinhãon maalaukselliselle asemalle ja illallinen viinitilalla

Retkipaketin ostaneet tutustuvat tänään Castelo Rodrigoon, historialliseen maalaiskylään, joka on onnistunut säilyttämään keskiaikaisen tunnelman muureineen, kirkkoineen ja vesisäiliöineen. Kylässä sijaitsee myös Cristóvão de Mouran palatsin rauniot. Palaamme jokiristeilyalukselle Pocinhoon ja syömme aluksella lounaan.

Jatkamme risteilyä pieneen Pinhãon kaupunkiin, joka sijaitsee samannimisen joen varrella 22 kilometrin päässä Peso da Réguasta, jossa Pinhão- ja Duerojoki yhtyvät. Pinhão on portviinialueen ydinseutua, jonka ympäristössä sijaitsee paras maaperä ja ihanteellisimmat ilmasto-olosuhteet rypäleiden kasvatukselle. Kaupunki on hiljainen ja rauhallinen, ajoittain hieman unelias, mutta syksyisin, kun sadonkorjuu käynnistyy, täällä on vipinää ja vilskettä.

Matkan hintaan sisältyvä retki kuljettaa katsomaan kaupungin viehättävää rautatieasemaa, joka tunnetaan kaakelein koristelluista seinistään: 25 sinivalkoista kaakelia kuvaa kohtauksia maalaiselämästä. Ensimmäinen juna lähti asemalta 1.6.1880 ja asemasta tuli tärkeä pysäkki rautatien varrella, sillä sitä pitkin kulki viini, tavara ja matkustajat.

Seuraavaksi on illallisaika. Nautimme illallisen perinteisellä quintalla, viinitilalla.

(Retki asemalle sekä illallinen viinitilalla sisältyvät matkan hintaan.)

(Retki Castelo Rodrigoon on osa retkipakettia, joka varataan ja maksetaan ennen matkaa – lisätietoja matkaohjelman perässä.)

Päivä 7
Pinhão – Porto – ylimääräinen retki Guimarãesiin, vapaaehtoinen kaupunkikierros Portossa matkanjohtajan opastuksella

Varustamo järjestää tänään ylimääräisen retken Guimarãesiin, joka tunnetaan myös Portugalin valtion synnyinpaikkana. Retkellä käydään mm. Unescon suojelemassa keskiaikaisessa kaupunginosassa, jota pastelliväriset talot koristavat. Lisätietoja alukselta.

Tänään palaamme Portoon ja saamme nauttia viimeisestä risteilypäivästä portviinin vesireittiä pitkin. Saavumme Portoon tai Vila Nova de Gaiaan lounaan jälkeen.

Matkanjohtajamme vie tänään kaikki halukkaat kaupunkikävelylle Portoon. Kohteisiin kuuluvat mm. kansallismonumentti Palacio de Bolsa ja goottilainen São Francisco -kirkko. Palacio de Bolsa on peräisin vuodelta 1842, tosin palatsi valmistui vasta vuonna 1910. Kiinnostuneet ehtivät ostaa pääsylipun ja käydä katsomassa rakennuksen arkkitehtuuria, joka on saanut vaikutteita Alhambran palatsista Granadasta (pääsylipun hinta n. 8 €). Goottilainen São Francisco on epäilemättä Porton kuuluisin kirkko, jonka juuret ovat vuodessa 1223, mutta jonka sisustus on 1600- ja 1700-luvulta. Myös täällä on mahdollista ostaa pääsylippu ja aikaa tutustua kirkkoon (pääsylipun hinta n. 4 €). Riippuen aikataulusta ja säästä käytämme ehkä julkista liikennettä päästäksemme alueelle, joten kannattaa varata muutamia euroja meno- ja paluulippuja varten.
Tänään on mahdollista lähteä myös helikopterilennolle katselemaan Portoa yläilmoista käsin. Retken nimi on Kuusi siltaa – helikopterilento Porton yllä. Lisätietoja alukselta.

Päivän ylimääräinen retki Guiamarãesiin sekä helikopterilento varataan ja maksetaan aluksella. Mikäli osallistujia on tarpeeksi, suomalainen matkanjohtaja lähtee mukaan Guiamarãesin-retkelle.

Päivä 8
Porto – Helsinki – kotimatka

Aamiaisen jälkeen hyvästelemme MS Douro Cruiserin ja sen miehistön. Ajamme lentokentälle, ja kotimatka alkaa.

Viini- ja kulttuuripaketti

Olemme koonneet Albatros Travelin asiakkaille retkipaketin. Retkioppaana toimii Albatros Travelin suomalainen matkanjohtaja. Paketti tulee ostaa viimeistään 45 päivää ennen matkaa. Sen voi ostaa vain pakettina, erillisiä retkiä ei myydä. Paketin retket toteutuvat, mikäli osallistujia on vähintään 20.

 • Puolipäiväretki Lamegon barokkikaupunkiin
 • Puolipäiväretki Castelo Rodrigoon
 • Puolipäiväretki Vila Realissa sijaitsevaan Casa de Mateusiin 
 • Puolipäiväretki Portossa: kaupunkikierros ja portviinimaistiaiset

Hinta: 168€/hlö 

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 1.698€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu

Hytti yhdelle Main-kannella: 958€
Hytti yhdelle Upper-kannella, parveke: 2.098€

Hyttiluokan korotus

Jaettu kahden hengen hytti Upper-kannella, parveke: 598€ /hlö

Hintaan sisältyy
 • reittilennot Helsinki – Porto – Helsinki (välilasku menossa ja paluussa) turistiluokassa
 • majoitus (7 yötä) jaetussa kahden hengen ulkohytissä MS Douro Cruiser-jokiristeilijällä, Main-kansi (alin matkustajakansi) ja kategoria B 
 • opastetut kävelykierrokset Pinhãossa ja Portossa
 • illallinen perinteisessä quintassa Pinhãossa (viinitilalla)
 • täysihoito jokiristeilijällä (ei sis. ruokajuomia)
 • lentokenttäkuljetukset ja muut kuljetukset ohjelman mukaan
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • lisämaksu kahden hengen hytistä yhdelle, erikoistilauksesta. 
 • jaettu kahden hengen hytti Upper-kannella 598€/hlö
 • lisämaksullinen viini- ja kulttuuripaketti 168€/hlö 
 • muut ruoat ja juomat matkan aikana 
 • juomarahat paikallisoppaille ja kuljettajille (n.10€/hlö viini- ja kulttuuripaketin ostaneille) 
 • juomarahat jokiristeilijän henkilökunnalle (7-10€/hlö/yö) 
Peruutus- ja muutosturvaa

Huomiothan, ettei tälle matkalle ole voimassa peruutus- ja muutosturvaa. Mikäli haluat peruuttaa varauksesi, voimassa ovat normaalit Albatros Travelin lisä- ja erityisehdot.

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Pakkaa mukaan

Kannattaa pakata mukaan pienehkö reppu tai kassi retkiä tai niitä matkapäiviä varten, joina näet matkatavarasi seuraavan kerran vasta illalla. Omia pyyhkeitä ei tarvita.

Douro vai Duero?

Joesta käytetään kahta eri nimeä: Douro ja Duero. 

Douro on portugalilainen muoto ja Duero on eksonyymi, eli vakiintunut suomenkielinen nimi.

Erityisehdot

Matkustaja on velvollinen ilmoittamaan Albatros Travelille mahdollisesta sairaudesta tai vaivasta, vammasta, raskaudesta tai muusta asiaintilasta, jolla voi olla merkitystä matkustajan hyvinvoinnin tai terveyden kannalta risteilyn aikana.

Kenelle matka soveltuu?

Osallistuaksesi tälle risteilylle vaatimuksena on, että olet liikuntakykyinen ja pystyt liikkumaan jalkaisin ilman apua kaupungeissa ja puistojen poluilla. Alle 18-vuotiaiden tulee matkustaa ja yöpyä yhdessä yli 18-vuotiaiden henkilöiden kanssa.

Ei sovellu liikuntarajoitteisille

Osa retkistä ja kaupunkikierroksista tehdään jalkaisin, ja kävelemme usein alukselta keskustaan. Koska monet vanhat kaupunginosat on suojeltu ja niiden kadut ovat mukulakivipäällysteisiä, niihin ei pääse bussilla. Aistimme myös paljon enemmän tunnelmia ja pääsemme lähemmäs kaupunkilaisten arkea, kun kuljemme jalan. Saatamme myös käyttää julkista liikennettä, kuten raitiovaunua ja metroa. Osallistujien tulee varautua siihen, että kaupunkikierroksilla kävellään rauhalliseen tahtiin noin 4–6 km päivässä. Kaupunkikierrokset kestävät noin 1,5–2,5 tuntia. Osallistujien tulee kyetä liikkumaan itsenäisesti ilman apua.

Valitettavasti jokiristeilyalus ei sovellu liikuntarajoitteisille matkustajille, jotka eivät pysty liikkumaan omin avuin. Tämä johtuu lähinnä turvallisuussyistä, sillä varustamo vaatii, että kaikkien matkustajien on kyettävä siirtymään aluksesta toiseen ilman miehistön tai kanssamatkustajien apua.

Pyörätuolia tai kävelytukea/rollaattoria ei saa tuoda alukselle. Kyse on turvallisuudesta: kulkuväylät täytyy pitää vapaina.

Kokopäiväretket ja puolipäiväretket

On tavallista erotella retket puolipäivä- ja kokopäiväretkiin. Tämä ei tarkoita välttämättä, että retket kestävät juuri puoli päivää tai koko päivän. Puolipäiväretki kestää yleensä joko aamupäivän tai iltapäivän ja päättyy ennen ruoka-aikaa. Retkeltä palataan yleensä ennen lounasta tai illallista. Puolipäiväretket kestävät tyypillisesti 2–4 tuntia. Kokopäiväretkien kesto on usein n. 5–9 tuntia ja niiden aikana nautitaan yleensä yksi ateria. Ateria ei kuitenkaan aina sisälly retken hintaan. Asia selviää retkikuvauksesta.

Huomioitavaa

Välimatkat Duerolla ovat suhteellisen lyhyitä. Tästä syystä emme ole koko aikaa liikkeellä. Se antaa meille mahdollisuuden käydä maissa matkan varrella, seikkailla kaupungeissa ja käyttää retkibusseja lähiseutuun tutustumiseen.

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 15 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Yleistä matkustustietoa

Turvallinen matkakokemus

Haluamme, että tunnet olosi turvalliseksi Albatros-matkallasi. Aina siitä alkaen kun varaat matkasi, siihen saakka kun palaat kotiin monta kokemusta rikkaampana – siitäkin huolimatta, että maailmassa on koronavirusta. Tätä ajatellen olemme koonneet tietoa ja ohjeita, kuinka minimoida tartuntariski matkalla. Kuitenkin niin, että voit myös nauttia matkastasi ja sen suomista elämyksistä. Näihin toimiin kuuluu mm. seuraavaa:

 • Kaikki matkanjohtajamme ovat sertifioituneet WHO:n ohjeistusten mukaisesti tartuntojen minimoimiseksi.
 • Edellytämme kaikkia yhteistyökumppaneitamme matkakohteissa kiinnittämään erityistä huomiota siivoukseen ja puhtaanapitoon.
 • Tiedotamme kaikkia asiakkaitamme matkavakuutuksen tärkeydestä sekä siitä, miten minimoida tartuntariski.

 

Lue lisää täältä

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Vastaavia matkoja

22PTCRI02AFI2909