Oopperamatka Veronaan - Carmen & Traviata

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Hurmaannu Pohjois-Italian maisemista ja oopperan klassikoista. Unohtumattomat illat Italian kesäisen taivaan alla ainutlaatuisessa Arena di Veronassa.

Arena di Verona on koonnut oopperanystäviä yhteen jo yli 100 vuoden ajan. Matkalla nautimme oopperasta, Arenan tunnelmasta ja Pohjois-Italian antimista.

Aloitamme tyylikkäästä Milanosta, jossa teemme lyhyen kävelykierroksen ja virittäydymme oopperamatkan tunnelmaan ihailemalla Milanon yhtä tunnusmerkkiä, La Scala -oopperataloa.

Romeon ja Julian kaupunki odottaa meitä, joten matkamme jatkuu rakastavaisten ja oopperan Veronaan. Majoitumme kaupungin ulkopuolelle. Täältä käsin teemme päiväretket ja menemme Veronan keskustaan sekä Arena di Veronaan, jossa pääset kahtena iltana nauttimaan ainutlaatuisista oopperaelämyksistä iltataivaan alla.

Sinulla on mahdollisuus tutustua toisena matkapäivänä viehättävän kaupungin hyvin säilyneisiin palatseihin, luostareihin, kujiin ja kutsuviin toreihin itsenäisesti.

Tai voit valita aamupäivän teemaksi Pohjois-Italian makunautinnot ja lähteä mukaan lisämaksulliselle viinitilaretkelle täyteläisen  samettisen Amarone-viinin kotimaisemiin. Palaamme retkeltä hyvissä ajoin aikoihin, joten sinulla on halutessasi aikaa tutustua Veronaan myöhemmin iltapäivällä.

Vierailemme matkan aikana keskiaikaisessa Borghetton maalaiskylässä ja Gardajärven kauniissa Sirmionessa. Viimeisenä matkapäivänä poikkeamme vielä nauttimaan Comojärven postikorttimaisemista.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Oopperamatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Euro

 • Huom. Carmen & Traviata

Päiväohjelma 4 päivää
Päivä 1
Helsinki - Milano - Verona
Päivä 2
Verona - lisämaksullinen retki viinitilalle ja illalla ooppera Carmen
Päivä 3
Keskiaikainen Borghetto, Gardajärvi ja ooppera Traviata
Päivä 4
Comojärvi ja kotimatka

Hotelli

SHG Hotel Catullo

Majoitumme SHG Hotel Catullo-hotelliin, joka sijaitsee noin vartin ajomatkan päässä Veronasta. Jokaisessa huoneessa on hiustenkuivain, puhelin, tv, tallelokero, minibaari ja ilmastointi. Maksuton wifi toimii sekä huoneissa että yleisissä tiloissa.

SHG Hotel Catullo
Viale del Lavaro 35-37
37036, S. Martino Buon Albergo
Verona, Italia

Hotellin kotisivut: http://www.shghotelcatullo.com/en/

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston ylläpidosta tai sisällöstä).

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki - Milano - Verona

Lennämme aamulla Helsingistä Finnairin suoralla reittilennolla Milanoon. Saavuttuamme ajamme bussilla keskustaan ja teemme pienen kierroksen katsellen Milanon tärkeimmät nähtävyydet. Näemme kuuluisan oopperatalon La Scalan, katsastamme kauniin goottilaistyylisen katedraalin sekä käymme upeassa Galleria Vittorio Emanuelessa, jota kutsutaan Milanon hienoksi olohuoneeksi. Katettu ostoskeskus oli milanolaisten lahja Italian ensimmäiselle kuninkaalle Vittorio Emanuele II:lle vuonna 1878. Täällä on rinta rinnan elegantteja putiikkeja, joista Milano tunnetaan. Seuraavaksi on aika elää kuin italialaiset: suunnatkaamme baariin nauttimaan aperitiivit. Kokeile vaikkapa Aperol Spritziä, tyypillistä italialaista kesäjuomaa, joka sopii täydellisesti lämpimiin päiviin.

Iltapäivällä jatkamme matkaa kohti Veronaa. Hotellimme sijaitsee vartin ajomatkan päässä keskustasta. Koska monet ovat heränneet tänään varhain, syömme illallisen hotellin ravintolassa.

Päivä 2
Verona - lisämaksullinen retki viinitilalle ja illalla ooppera Carmen

Tänään tutustumme Veronaan. Viehättävässä kaupungissa riittää mukavia kahviloita ja putiikkeja sekä monenlaisia kulttuuritapahtumia. Tarina Romeosta ja Juliasta nosti Veronan kirjallisuuden maailmankartalle. Täältä löytyy kuuluisa parveke, joka on toiminut maailman tunnetuimman rakkaustarinan näyttämönä.

Veronan kapeilla kaduilla on vaateliikkeitä, kenkä- ja laukkukauppoja jokaiseen makuun ja jokaiselle kukkarolle. Pistäydy myös maistamassa alueen viinejä jossakin Veronan monista viinibaareista.

Voit myös lähteä mukaan viinitilalle tutustumaan yhteen Amaronen tuottajista. Vierailemme viinitilalla ja tutustumme kuuluisan viinin valmistukseen – ja tietysti myös maistelemme tilan tuotteita. (Retki ei sisälly matkan hintaan – lisätietoja päiväohjelman jälkeen.) Viinitilavierailun jälkeen ajamme Veronaan, ja ehdit vielä tutustua kaupunkiin. Iltapäivällä ajamme takaisin hotelliin, jossa on aikaa rentoutua hetki ennen illan oopperaesitystä. 

Ajamme hotellilta keskustaan, ja matkanjohtaja kertoo illan oopperasta. Tänään nautimme päivälliseksi rennosti pizzaa lähellä Arena di Veronaa. Pizzaa on monenlaista, mutta aitoa italialaista pizzaa ei voi verrata siihen, mihin olemme kotimaassa tottuneet. Italiassa pizza valmistetaan juuritaikinasta, joka saa levätä 48 tuntia. Pizzapohja on ohut eikä täytteitä ole liikaa. Päivällisen jälkeen kävelemme Arena di Veronaan ja etsimme istumapaikkamme.

George Bizet´n Carmen kertoo kauniista ja viettelevästä Carmenista, joka lumoaa kaikki tapaamansa miehet. Ooppera on kohtalokas tarina naisesta, joka laittaa vapautensa kaiken muun edelle. Kaikki miehet, jotka rakastuvat Carmeniin, saavat maksaa siitä kalliisti, kunes lopulta Carmen itse joutuu maksajaksi. Carmen on kertomus intohimosta, rakkaudesta, pakomielteistä ja mustasukkaisuudesta.

Amfiteatteri rakennettiin 30 jKr. Siellä järjestettiin tuonaikaisia sirkusesityksiä “I ludii” – kansan viihdyttämiseksi. “Leipää ja sirkushuveja”, kuten sanonta kuuluu.
Teatteri on yllättävän koskematon. Alunperin teatteri oli rakennettu valkeasta ja vaaleanpunaisesta kalkkikivestä, mutta vuoden 1117 maanjäristyksen jälkeen – joka tuhosi myös teatterin uloimman kehän – sitä käytettiin rakennusmateriaalina muissa paikoissa. Onneksi renessanssin kiinnostus antiikkia kohtaan pelasti teatterin. Voimme kiittää renessanssia siitä, että Veronassa on yhä tänä päivänä näin kaunis amfiteatteri.

Huolimatta puuttuvasta katosta ja uloimmasta muurista teatterin akustiikka on fantastinen lähes jokaiselta istumapaikalta.Tänä päivänä arkkitehdit ja äänisuunnittelijat käyttävät valtavasti aikaa akustiikan luomiseen uusiin oopperataloihin. Täällä Veronassa roomalaiset ovat luoneet upean akustiikan, joka antaa meille mahdollisuuden kuunnella oopperaa avoimen taivaan alla ilman mikrofoneja ja vahvistimia.

Istumme teatterin ikivanhoilla kivipenkeillä melko korkealla. Täältä on parhaat näköalat yli näyttämön ja tummalle taivaalle. Musiikin kannalta paikat eivät ehkä ole parhaat, mutta tunnelma on! Tänne tavallisten ihmisten osastolle saa tuoda omia juomia tai pientä syötävää nautittavaksi pitkän esityksen aikana. Vaihtoehtoisesti eväitä voi ostaa paikan päältä. Istuintyynyjäkin voi vuokrata tai ostaa – ikiaikaiset kivipenkit voivat nimittäin pidemmän päälle tuntua hieman epämukavilta. Ennen esityksen alkua yleisö sytyttää pienet kynttilät luoden näin elävän valomeren pimeyden laskeutuessa ympärille.

Jos haluat panostaa hieman enemmän oopperaelämykseen, voit varata paremmat paikat lähempää näyttämöä. Siellä istutaan numeroiduilla paikoilla oikeilla tuoleilla. Lisämaksu näistä paikoista (kategoria B) on 80 €/hlö/esitys. Lisämaksu kategorian C paikoista alhaalla “poltronella” on 110€/hlö/esitys. Nämä liput tulee varata ennen matkaa.

Esityksen jälkeen meillä on bussikuljetus takaisin hotelliin.

Päivä 3
Keskiaikainen Borghetto, Gardajärvi ja ooppera Traviata
Sirmione

Tänään teemme retken kauniille Gardajärvelle. Ensin käymme pienessä ja viehättävässä Borghettossa, joka sijaitsee Minciojoen varrella. Borghetto on vanha maalaiskylä, joka elää myllyineen täydellisessä harmoniassa joen kanssa. Kaunis linna kertoo paikan strategisesti tärkeästä sijainnista Veronan ja Mantovan välillä. Ehdit hyvin nauttia kupposen kahvia ennen kuin jatkamme matkaa kohti Gardajärveä. Järvelle päästyämme vierailemme Sirmionessa, joka sijaitsee järvelle kurottuvalla kapealla niemellä. Syömme Sirmionessa lounaan, jonka jälkeen on aikaa tehdä pieni kävelykierros. Voit myös lähteä veneretkelle niemen ympäri (ei sisälly matkan hintaan) tai ehkä haluat pulahtaa virkistävään järviveteen. Palaamme iltapäivällä takaisin hotelliin.

Illan tullen ajamme jälleen Veronan keskustaan. Tänään ruokailu hoidetaan omatoimisesti – vaihtoehtoja riittää! Päivällisen jälkeen tapaamme teatterilla ja asetumme nauttimaan vielä yhdestä oopperasta Arena di Veronan maagisessa ympäristössä.

Giuseppe Verdin (1813-1901) säveltämään kolminäytöksiseen oopperaan libreton on kirjoittanut Francesco Maria Piave. La Traviata pohjautuu Alexandre Dumas nuoremman vuonna 1848 julkaistuun romaaniin Kamelianainen. Oopperan päähenkilönä on Violetta, tuberkuloosia sairastava kurtisaani, johon aatelinen Alfredo Germont rakastuu. Violetta on paroni Doupholsin rakastajatar. Oopperan ensimmäisessä näytöksessä juhlitaan Violettan paranemista sairausjakson jälkeen. Juhlissa nuori Alfredo tunnustaa rakkautensa. Aluksi Violetta torjuu nuorukaisen, mutta Alfredon vilpitön rakkaus herättää myös Violettan tunteet. Toisessa näytöksessä pari viettää yksinkertaista ja onnellista elämää maalla, mutta Alfrdedon isä Giorgio saapuu pyytämään Violettalta suhteen päättämistä. Alfredon perhe ei hyväksy seurustelua huonomaineisen naisen kanssa, ja niin Violetta joutuu luopumaan rakkaastaan. Rakkaus on raatelevaa ja kaiken kattavaa. Lopulta nuoret kohtaavat uudelleen Pariisissa, mutta kuolema on jo ottanut Violettan syleilyynsä.
Verdin kuoleman jälkeen oopperan ajankohta on yleensä sijoitettu 1850-luvun Pariisin, mutta hänen elossaolo aikanaan se sijoitettiin 1700-luvulla, jonne moraalittoman juonen katsottiin sopivan paremmin. Ooppera kantaesitettiin 6. maaliskuuta 1853 ja se on yksi kaikkien aikojen esitetyimmistä oopperoista. Violettan kuolinkohtaus on yksi oopperahistorian satuttavimmista.

Esityksen jälkeen kokoonnumme ja kävelemme bussille, joka vie meidät hotellille.

Päivä 4
Comojärvi ja kotimatka

Lennämme takaisin Helsinkiin illalla, joten ehdimme vielä tutustua kauniiseen Comojärveen.

Lähdemme hotellilta aamupäivällä ja otamme kurssin kohti Comojärveä. Järvi on Italian kolmanneksi suurin; pinta-ala on 145,9 km². Se on myös yksi Euroopan syvimpiä järviä: syvin kohta ulottuu 410 metrin syvyyteen. Nimen järvi on saanut Comon kaupungilta, joka sijaitsee järven rannalla. Comojärven kauneus huikaisee. Viime vuosina hyvin toimeen tulevat matkailijat ja rikkaat italialaiset ovat asettuneet järven rannoille, mistä todistavat monet upeat talot, palatsit ja huvilat. George Clooney on ostanut kolme taloa järven rannalta, ja kun Madonna lähtee ostosmatkalle Milanoon, hän lainaa muotisuunnittelija Versacen huvilaa Comojärvellä.

Nautimme upeista maisemista ja lounaan jälkeen lähdemme kohti Milanoa ja lentokenttää.

Retki viinitilalle Negrariin

Amarone on kotoisin kumpuilevalta alueelta Veronan ulkopuolella. Viinitilalla, jolla vierailemme, tutustumme maailmankuulun viinin valmistukseen. Tutustumiskierroksen jälkeen maistelemme tilan viinejä ja nautimme hieman juustoja ja leikkeleitä. Matkalla takaisin hotellille teemme pienen kierroksen Veronan ympäristössä. Ajamme Veronaan, jossa on aikaa katsella kaupungin viehättäviä aukioita tai käydä vilkaisemassa kuuluisaa parveketta, jolla kaunis Julia seisoi. Ehdit hyvin myös nauttia kupin kahvia tai välipalaa.
Iltapäivällä ajamme takaisin hotellille, jossa on aikaa rentoutua hetki ja pukeutua illan oopperaesitystä varten.

Hinta: 24€/hlö

(Huomioithan, että retki tulee varata matkan varaamisen yhteydessä tai viimeistään 45 päivää ennen matkaa.)

Istumapaikat oopperaesityksissä

Matkan perushintaan sisältyy numeroimattomat A-kategorian istumapaikat. Lisämaksusta voit varata istumapaikan kategoriasta B (Puccini) tai kategoriasta C (Poltrona). Hinnat voivat vaihdella esityksittäin. Hinnat näet kohdasta: Lisämaksulliset istumapaikat oopperassa.

Suosittelemme, että valitset istumapaikkakategorian jo matkan varaamisen yhteydessä. Lisämaksullinen istumapaikka on hyvä varata 75 päivää ennen matkan lähtöpäivää, kuitenkin viimeistään 45 päivää ennen.

 

 

Voit halutessasi varata etukäteen lisämaksulliset istumapaikat

Hintatiedot

Yhden hengen huoneen lisämaksu
100€
Istumapaikat oopperaesityksissä
• Kategoria B: 80€/hlö/esitys
• Kategoria C: 110€/hlö/esitys
Hintaan sisältyy
 • Finnairin reittilennot Helsinki - Milano - Helsinki turistiluokassa
 • kaksi oopperalippua (numeroimattomat paikat, kategoria A)
 • majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa turistiluokan hotellissa
 • aamiaiset, lounas ja kaksi illallista (ei sis. ruokajuomia)
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksut.

Matkan ennakkomaksu on 300€/hlö.

Hintaan ei sisälly
 • lisämaksu yhden hengen huoneesta 100€ (3 yötä)
 • lisämaksullinen viinitilaretki 24€
 • numeroidut paikat oopperassa B-kategoriassa: 80€/per esitys/henkilö (varattava etukäteen)
 • numeroidut paikat oopperassa C-kategoriassa: 110€/per esitys/henkilö (varattava etukäteen)
 • juomarahat kuljettajalle noin 7€/henkilö

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Oopperaesitykset ja amfiteatteri

Amfiteatteri ei ole katettu, joten esitykset ovat avoimen taivaan alla. Oopperajuhlien aikaan sää Veronassa on yleensä kesäinen ja lämmin. Emme kuitenkaan voi taata sateetonta säätä, joten kannattaa varautua vaihtelevaankin säähän ja ottaa mukaan myös lämmintä vaatetusta.

Oopperaesitykset ovat pitkiä ja amfiteatterin kivipenkit ovat kovat. Ota mukaan pieni istuinpehmuste tai viltti. Myös paikan päältä on mahdollista hankkia vilttejä. Oopperakiikarit ovat oiva apuväline nähdä yksityiskohtia esityksestä.

Teatterin alueella on korkeita portaita ja Veronassa on runsaasti mukulakivikatuja. Bussin pysäköintialueelta on noin 600 metrin kävelymatka amfiteatterille, joten laita jalkaan mukavat kengät.

Suurin osa katsojista pukeutuu oopperaan rennosti, ollaanhan ulkoilmassa. Pukeutumistyylejä on kuitenkin useita, istuinkategoriasta riippuen, varsinkin C-luokan paikoilla istuvat katsojat voivat pukeutua hieman juhlallisemmin.

Fondazione de Arena (http://www.arena.it/en-US/HOMEen.html) vastaa oopperajuhlien järjestelyistä ja Albatros Travel toimii järjestäjän sääntöjen ja lippuehtojen mukaisesti. Esitykset pyritään aina toteuttamaan mahdollisuuksien mukaan. Esityksen alkua voidaan siirtää maks. 2,5 tuntia alkuperäisestä ajasta. Mikäli tämän jälkeen esitys peruutetaan, järjestäjä Fonadazione de Arena palauttaa lippurahat. Esitys voi peruuntua esim. sään, lakon tai esiintyjän sairastapauksen vuoksi.

Jos esitys aloitetaan, eikä sitä esim. huonon sään tai muun ylivoimaisen esteen vuoksi kyetä viemään loppuun, lippurahoja ei palauteta.

Säilytä varmuuden vuoksi oopperalipun kanta.

Matkan erikoisluonteen vuoksi noudatamme seuraavia poikkeuksellisia peruutusehtoja

91 päivää ennen matkan alkua peritään toimistokulut 100€/henkilö.
90-31 päivää ennen matkan alkua peritään matkan ennakkomaksu 300€/henkilö.
30-0 päivää ennen matkaa, hinnasta ei suoriteta takaisinmaksua.

 

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Matkustaminen alaikäisten lasten kanssa

Jos matkustat lasten kanssa, jotka eivät ole omia lapsiasi, esim. lapsenlapsesi kanssa, tai jos biologisena vanhempana matkustat lasten kanssa ilman toista vanhempaa, huomioi, että kohdemaasta riippuen matkustamiseen voidaan vaatia erityisiä asiakirjoja.

Suosittelemme ottamaan hyvissä ajoin ennen matkaa yhteyttä kyseisen maan suurlähetystöön tai konsulaattiin ja selvittämään, mitkä säännöt koskevat alaikäisten lasten maahan saapumista.

Vaikka alaikäisten lasten maahantuloon ei vaadittaisi mitään virallisia asiakirjoja, lentoyhtiö voi vaatia tällaisiä asi​​akirjoja ja estää lennolle pääsyn lähtöselvityksessä, jos asiakirjat puuttuvat.

Tämän vuoksi suosittelemme vahvasti joka tapauksessa ottamaan matkalle mukaan lasten englanninkieliset virkatodistukset, kopiot molempien vanhempien passin kuva-aukeamasta sekä englanninkielisen suostumusilmoituksen vanhemmalta/vanhemmilta, jotka eivät osallistu matkalle.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 5 out of 5 by from Neljässä päivässä nähtiin ja koettiin koko rahan edestä. Olimme tällä matkalla viikko sitten. Ohjelma oli tiivis, mutta tiesimme sen lähtiessämme. Oopperat Aida ja Carmen olivat pääasiat, joita varten matkan varasimme, mutta siinä sivussa saimme nähdä paljon muuta. Opas keräsi matkalaisten kiitokset, oli tosiaan asiansa osaava. Meistä pidettiin huolta tasapuolisesti. Opas Heikki kertoi paljon muustakin kuin vain retkikohteista. Retkibussi ilmastoitu, bussikuskikin mainio, järjesti meille yllätyksen...No säätä ei voi valita +39, tuntui välillä kuumalta, mutta nyt Suomen vesisateessa +18, haikeudella muistelemme" lämpimiä päiviä". Hotelli oli asiallinen, siisti, rauhallinen, yöt mitä ehdittiin nukkua, ei kuulunut ääniä ulkoa,ei sisältä.
Date published: 2023-08-31
Rated 5 out of 5 by from Kompakti paketti! Aikataulu oli aika tiukka, mutta nähtiin paljon upeita paikkoja, sekä tietysti aivan loistavat oopperat. Samaa tahtia ei olisi jaksanut pitempään, joten matkan kesto oli sopiva.
Date published: 2023-08-31
Rated 5 out of 5 by from Elokuinen Verona Oopperamatka Veronaan oli täydellinen. Kaikki hoitui Albatrossin tutulla täsmällisyydellä ja miellyttävä hengellä.. Retki kohteet oli mielenkiintoiset ja sopi hyvin ohjelmaan. Hotelli oli erittäin siisti ja mukava. Hotellin aamiainen runsas ja maittava . Myös yksi illallinen minkä söimme oli hyvä. Ooppera Aida oli elämys , nautin suunnattomasti. Verona aina niin kaunis ja uusi museo jonka Heikki vinkkasi oli upea. Heikki oli loistava matkanjohtaja. Enpä voisi parempaa kuvitella. Huolehti kaikesta ja on aina valmis auttamaan . Myös koko ryhmä hitsautui jo ensimmäisenä päivänä yhteen ja tunnelma oli mahtava. Lämmin kiitos Heikille huolenpidosta ja koko ryhmälle iloisesta hengestä .Nauru ja puheensorina kaikui. En muuttaisi tältä matkalta mitään. Olen virkistynyt . Hyvää syksyä kaikille.
Date published: 2023-08-31
Rated 5 out of 5 by from oopperamatka Ensimmäinen kerta oopperassa,joten kaikki oli uutta.Ajatuksenani oli,että kerran elämässä tällainen kokemus. Kokemuksen sain ,upeat puitteet!Hotelli oli todella hyvätasoinen,paras niistä,joissa olen Albatrossin matkoilla ollut.Sijaintikin erinomainen,ei ollut pitkä matka mihinkään kohteeseen,eikä tarvinnut lähteä aikaisin aamulla,ainakin minulle se tärkeää. Retket oli hyvin järjestetty ja oppaamme erinomainen!Bussin kuljettaja ajeli rauhallisesti ja turvallisesti! Minulle oli yllätys oopperaesitysten pitkä kesto,oli hieman hankalaa istua kun ei ollut selkänojaa.Kaksi istumista peräkkäisinä iltoina ja siinä kuumuudessa.Toki kelille ei kukaan voinut mitään ja se kuumuus olikin ainoa asia mistä voisi valittaa,mutta kenelle... Kiitos oppaallemme Heikille!!
Date published: 2023-08-29
Rated 5 out of 5 by from Kokonaismatkan sisältö oli erinomainen. Olin viime viikon matkalla .
Date published: 2023-08-28
Rated 5 out of 5 by from Kuumalla matkalla Oopperassa kivipenkillä 38 asteen helteessä oli tukalaa... Silti en tätä matkaa ikinä antaisi pois. Kokonaisuus aivan täysi 10. Ilmoja emme voi valita. Oppaalle ( Heikki Pekkanen) ei riitä arvosana 10. Se numero pitäisi hakea muulta planeetalta. Heikki on oppaaksi syntynyt. Jopa paluu reissun linja-automatkalle hän oli valinnut musiikiksi "toivoa ja valoa ja jatkuvuutta" edustavaa kuunneltavaa. Voin suositella tätä matkaa, mutta aamunukkujille ja hidastempoisille ei ehkä sovellu tiiviin aikataulun takia.
Date published: 2023-08-27
Rated 5 out of 5 by from Olin matkalla elokuussa. Koko matka hieno elämys, oopperat ja retket. Matkanjohtaja Heikki oli aivan loistava, hänen tietomääränsä ja kertojan taitonsa. Jos mahdollista, kannattaa varata parhaat paikat oopperassa. Päivät ovat pitkiä, mutta nähdään paljon kiinnostavaa. Viinitilaretki kannatti varata.
Date published: 2023-08-27
Rated 4 out of 5 by from Hieno matka! Olen erittäin tyytyväinen tähän matkaan, jolla kaikki sujui aivan erinomaisesti. Oppaamme Heikki oli erittäin asiantunteva ja huomaavainen, kaikki opastus sekä ohjeet olivat selkeitä. Mielenkiintoinen ohjelma täytti matkapäivät ja tunnelma joukossamme oli erittäin positiivinen, vaikka kuumuus vaivasi ja vettä kului. Hotellimme oli tämän tyyppiseen matkailuun erittäin sopiva ja siisti. Mainittakoon, että Veronan Arenan Puccini-katsomoon johtavat kaiteettomat portaat ovat hankalat, peltiset tuolit siellä ovat kapeat ja jalkatilaa on vähän.
Date published: 2023-08-26
 • y_2024, m_4, d_22, h_4
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.41
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_15, tr_358
 • loc_fi_FI, sid_ITROP05, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja