Ngorongoron syleilyssä – safarimatka Tansaniaan

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Albatrosin alkuperäinen safarimatka, joka on suunniteltu villieläinten vaellusten mukaan. Matkalla yhdistyy Afrikan upea luonto ja kulttuuri.

Sis. Sansibarin

Seuraamme villieläinten liikkeitä Serengetin savanneilta Ngorongoron kraatterille. Matkalla on mahdollisuus nähdä kuuluisat ”Big Five” sekä esim. kirahveja, gepardeja, virtahepoja, krokotiileja ja antilooppeja. Manyarajärvellä Afrikan hautavajoaman pohjalla elää flamingoja, pelikaaneja sekä virtahepoja, puhvelit ja norsut tulevat juomaan järvelle ja leijonat retkottavat päiväunilla. Matkan kohokohta on safari Ngorongoron kraatteriin, jossa voi nähdä sellaisia määriä sarvikuonoja, leijonia ja norsuja, että harva muu paikka Afrikassa pystyy tarjoamaan samaa.

Safariosuuden aikana asumme pääasiassa Bougainvillea Safari Lodgessa, joka sijaitsee Ngorongoron maalauksellisella ylängöllä. Käymme myös tapaamassa Itä-Afrikan kiinnostavinta heimoa, jonka elämäntapa on peräisin ajalta ennen sivilisaation kehitystä. Matka päättyy oleskeluun Sansibarilla, jossa asumme Jambiani Beachin vieressä saaren itärannalla. Sansibarilla on mahdollisuus nauttia rantaelämästä, snorklata tai tutustua paikalliseen swahilikulttuuriin.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka, Safari

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Kyllä

 • Rokotukset Kyllä

 • Valuutta TZS, USD

Päiväohjelma 13 päivää
Päivä 1
Helsinki – Kilimanjaro.
Päivä 2
Saapuminen Kilimanjaroon.
Päivä 3
Tarangiren kansallispuisto. Majoittuminen Bougainvillea Safari Lodgeen.
Päivä 4
Kouluvierailu ja safari Manyarajärven kansallispuistossa.
Päivä 5
Eyasijärvi, vierailu hadzabe-heimon luona.
Päivä 6
Serengetin kansallispuistoon Ngorongoron kraatterin kautta.
Päivä 7
Safareita Serengetin kansallispuistossa.
Päivä 8
Safari ja vierailu maasaiden kylässä.
Päivä 9
Lento Sansibarille. Majoittuminen Jambianiin.
Päivä 10–11
Sansibar. Rantaelämää.
Päivä 12
Kotimatka Sansibarilta.
Päivä 13
Saapuminen Helsinkiin.

Hotelli

Mount Meru Game Lodge

 • Vastaanotto auki vuorokauden ympäri
 • Kahvia/teetä tarjolla yhteisissä tiloissa
 • Puutarha
 • Itsepalvelupesula
 • Ilmainen Wi-Fi
 • Ravintola
 • Uima-allas

Kauniissa ja rauhallisessa ympäristössä Usajoen ja eläintensuojelualueen välissä sijaitsee Mount Meru Game Lodge. Suojelualueella elää seeproja, strutseja ja monia muita lintuja sekä apinoita, kuten esim. gueretsoja, jotka elävät pääasiassa puissa käymättä maanpinnalla.

Mount Meru Game Lodge sijaitsee n. 30 min ajomatkan päässä Kilimanjaron lentokentältä. Paikan perusti tohtori Von Nagy vuonna 1959. Vielä nykyäänkin lodge on saman perheen omistama, ja siellä on yöpynyt useita presidenttejä ja kuninkaallisia.

Päärakennus koostuu vastaanotosta, aulasta ja baarista. Päärakennuksen edessä on terassi, jota varjostavat valtavat mangopuut ja jolta on upeat näkymät kauniiseen puutarhaan. Huoneita on 17.

Bougainvillea Safari Lodge

 • Vastaanotto
 • Lounge
 • Baari
 • Matkamuistomyymälä
 • Ruokasali
 • Ruokailualue ulkona
 • Ilmainen Wi-Fi
 • Iso uima-allas
 • Lastenallas
 • Hierontahuone
 • Trooppinen puutarha

32 mukavaa bungalowia vehreässä ympäristössä. Kaikissa on king size -kokoinen vuode tai kaksi erillistä vuodetta, hyttysverkko ja tilava kylpyhuone sekä veranta, jolla voi nauttia trooppisesta puutarhasta.

Ndutu Kati Kati Tented Camp

Sukella luontoon tällä ainutlaatuisella leirillä.

Ndutu Kati Kati Tented Camp on siirrettävä leiri, joka pystytetään eteläiseen Serengetiin joulukuusta maaliskuuhun. Leirin sijainti on ihanteellinen suurten eläinlaumojen vuosittaisen vaelluksen tarkkailuun.

Leiri tarjoaa mukavan yöpymismahdollisuuden ja tilaisuuden kokea aitoja safareita ruohikkotasangolla. Samaan tapaan ensimmäiset seikkailijat kulkivat ympäri Afrikkaa, mutta nyt tarjolla on kaikki nykyaikaiset mukavuudet.

Leiri on suunniteltu niin, että luontoon jäisi oleskelusta mahdollisimman pieni jälki. Mitään ei jätetä luontoon, kun leiri sesongin jälkeen puretaan.

Spice Island Hotel & Resort

 • King size -kokoinen vuode
 • Lounge
 • Kirjoituspöytä
 • Ilmastointi
 • Puhelin
 • Terassi
 • Kylpyhuone
 • Vaatekaappi

Spice Island Hotel & Resort koostuu 34 bungalowista. Jokaisessa bungalowissa on kaksi huonetta ja oma terassi. Hotellia ympäröi iso kasvitieteellinen puutarha, jossa kasvaa yli 3 000 eksoottista puuta ja kukkaa. Kaikki huoneet on koristeltu kauniisti sansibarilaisin huonekaluin, joissa on vaikutteita afrikkalaisesta, intialaisesta ja arabialaisesta kulttuurista. Uima-allas on 32 m pitkä ja syvimmillään 4 m.

Pulahda uimaan, rentoudu, lue kirjaa tai nauti viilentävä juoma aurinkovuoteella levähtäen. Voit kokeilla myös snorklausta tai sukellusta. Tarjolla on herkullista ruokaa grillistä ja joinakin iltoina elävää musiikkia tähtitaivaan alla.

Hotellissa on baari ja ravintola. Keittiö tarjoilee tuoretta kalaa ja yhdistää annoksissa intialaisen, arabialaisen ja afrikkalaisen keittiön maut. Hotellissa on myös Wellness Spa, joka tarjoaa kauneushoitoja, hierontaa ja after sun -hoitoja.

Kuvagalleria

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki – Kilimanjaro.

Lähdemme Helsingistä kohti Kilimanjaron lentokenttää.

Päivä 2
Saapuminen Kilimanjaroon.

Saavumme perille Kilimanjaroon ja ajamme suoraan neljän tähden hotelliimme, Mount Meru Hoteliin.

Päivä 3
Tarangiren kansallispuisto. Majoittuminen Bougainvillea Safari Lodgeen.

Aamiaisen jälkeen ajamme Tarangiren kansallispuistoon, jossa elää Serengetin jälkeen eniten villieläimiä Tansaniassa. Kuivalla kaudella Tarangirejoki vetää janoisia eläimiä puoleensa kuin magneetti. Tänne kokoontuu isoja laumoja norsuja, gnuuantilooppeja, seeproja, impaloita, gaselleja ja hirviantilooppeja. Petoeläimet seuraavat luonnollisesti perässä. Tämä on myös ainoa paikka Tansaniassa, jossa näkee usein itäafrikanbeisoja ja kirahviantilooppeja. Tarangire tunnetaan myös mahtavista apinanleipäpuista sekä upeista näkymistä arolle ja etelässä sijaitseville vuorille. Tarangire on myös yksi Itä-Afrikan parhaista lintukohteista.

Ajamme seuraavaksi majapaikkaamme Bougainvillea Safari Lodgeen. Lodgen 24 bungalowia, joissa on omat kylpyhuoneet ja terassit, sijaitsevat puutarhassa uima-altaan ympärillä. Bougainvillea Safari Lodge sijaitsee Ngorongoron kraatterin ja Manyarajärven puolivälissä ja sieltä meillä on lyhyt ajomatka mieliinpainuville safareille.

Päivä 4
Kouluvierailu ja safari Manyarajärven kansallispuistossa.

Tänään vierailemme Kilimatembon koulussa Karatun ulkopuolella sekä Mto wa Mbun kylässä. Kylän nimi merkitsee ”hyttysjoen kylää”. Saamme hyvän käsityksen paikallisasukkaiden arjesta. Asukkaat kuuluvat useaan eri heimoon. Kylässä, joka elää pääasiassa banaanien viljelyllä, on aina vilkasta. Alueella kasvaa yli 30 banaanilajiketta.

Iltapäivällä ajamme Lake Manyaran kansallispuistoon. Kansallispuisto, jossa elää paljon lintuja, sijaitsee jyrkän, Itä-Afrikan hautavajoaman läntisen reunan muodostavan vuorijonon juurella. Manyarajärvi peittää suurinta osaa puiston pinta-alasta. Vuorijonon ja järven välissä sijaitsee puiston kuiva osa melko kapealla maakaistaleella. Pieni maakaistale on suojainen ja rajoittuu kahteen luonnolliseen esteeseen: veteen ja vuoreen. Huolimatta isosta ja pysyvästä villieläinkannasta puisto on viime vuosina jäänyt vähemmälle huomiolle, sillä sen alkuperäinen kohokohta, puihin kiipeilevät leijonat, on lähes kokonaan kadonnut. Hyvällä onnella voi vielä bongata joitakin Manyaran kuuluisista leijonista, jotka näyttävät viettäneen koko elämänsä puiden latvassa, sillä ne liikkuvat puissa yhtä taitavasti kuin leopardit tai rötköttävät korkealla puussa ja vetävät sikeitä raajat oksan molemmin puolin roikkuen. Myös muualla Afrikassa voi nähdä leijonia puissa. Tuolloin maa on yleensä hyvin kostea, ja hyönteisiä on kiusaksi asti. Kuitenkin ainoastaan Manyaran puihin kiipeilevät leijonat osaavat liikkua puissa varmasti ja sulavasti.

Vaikkei kuuluisia leijonia näkisikään, Manyarassa voi kokea hienoja luontoelämyksiä. Puistossa voi suurella varmuudella nähdä useita villieläimiä läpi vuoden epätavallisen kauniissa maisemissa. Manyaran asukkeihin lukeutuvat mm. virtahevot ja lukemattomat lintulajit, kuten pelikaanit ja flamingot. Manyarajärven ympäristöä kuvataan Ernest Hemingwayn kirjassa Afrikan vihreät kunnaat. Järvi oli pitkään suosittu metsästyspaikka, ja 1900-luvun puolivälissä metsästys alueella oli niin laajaa, että norsukanta tuhottiin lähes olemattomiin.

Yövymme Bouganvillea Lodgessa.

Päivä 5
Eyasijärvi, vierailu hadzabe-heimon luona.

Tänään teemme retken Eyasijärvelle, jolla vain harvat matkailijat käyvät. Järvi kurottuu 50 km:n matkan läpi Tansanian savannien ja kohti Serengetin kansallispuistoa. Alueella asuu pieniä ryhmiä saneja, jotka metsästävät käyttäen aseinaan jousia ja nuolia ja jotka keräilevät juuria ja villihedelmiä, kuten ihmiskunta on tehnyt kivikaudelta lähtien. Hadzabe-heimo asettui Eyasijärven ympäristöön, kun vahvemmat maasait ajoivat heidät pois Ngorongorosta ja Serengetistä. Sanit esittelevät meille metsästystapojaan ja arkielämäänsä. Iltapäivällä meillä on tilaisuus käydä eräällä maatilalla ja kurkistaa paikallisen maanviljelijän elämään.

Yövymme Bouganvillea Lodgessa.

Päivä 6
Serengetin kansallispuistoon Ngorongoron kraatterin kautta.

Aamiaisen jälkeen lähdemme kohti Serengetiä. Reitti kulkee kuuluisan Ngorongoron kraatterin kautta. Se kuuluu Unescon luonnonperintökohteisiin. Ajomatka kestää noin 30–45 min, riippuen pysähdyksistä matkan varrella. Reitti kulkee kraatterin reunalla ja jatkuu alas valtavaan romahtaneeseen kraatteriin, kalderaan. Ngorongoro on alunperin ollut n. 6000 metriä korkea – yhtä korkea kuin Kilimanjaro nykyään – tulivuori, joka romahti kasaan synnyttäen 260 km2:n suuruisen kattilamaisen alueen, kalderan. Kraatterin pohjalla on järvi, ja alueella sataa enemmän kuin muualla Tansaniassa, joten alue on hedelmällistä. Tämä tarkoittaa, että eläimet viihtyvät kraatterissa. Samalla kraatterin jyrkät seinämät pitävät eläimet ”vangittuina” kraatteriin. Eläimillä ei kuitenkaan ole todellisia ongelmia vaeltaa sisään ja ulos kraatterista, mutta se on hieman työläämpää kuin savannilla. Eläinlajien määrä ja valikoima vaihtelee vuodenaikojen mukaan. Täällä on mahdollista nähdä sarvikuonoja, leijonia, hyeenoja, norsuja, puhveleita ja monia eri antilooppilajeja.

Matka jatkuu Serengetin eteläosaan. Serengeti kansallispuisto on Tansanian vanhin ja suosituin. Nimi merkitsee maasaiden kielellä ”loputtomia aroja”. Täältä massiiviset gnuuantilooppien, seeprojen ja muiden eläinten laumat aloittavat vuosittaisen vaelluksensa etsiessään uusia laitumia. Kyse on yhdestä maailman vaikuttavimmasta luonnonilmiöstä. Serengetissä voi nähdä kultaharjaisia leijonia jahtaamassa isoja eläinlaumoja, tarkkailla illan hämärtyessä puissa rötköttäviä leopardeja tai lähteä kuumailmapallolennolle, kun auringonlasku on kauneimmillaan.

Iltapäivällä ajamme Ndutu Kati Kati Camp-leiriin.

Päivä 7
Safareita Serengetin kansallispuistossa.

Nauti päivästä Serengetin kansallispuistossa aamu- ja iltapäiväsafarilla.
Illalla nautimme nuotiolla hiljaisuudesta ja leirin mukavasta tunnelmasta. Kyse on aidosta afrikkalaisesta elämyksestä, jota luonnonystävät osaavat arvostaa.

Yövymme Ndutu Kati Kati Camp-leirissä.

Päivä 8
Safari ja vierailu maasaiden kylässä.

Aloitamme päivän varhain vielä yhdellä ”early morning game drivella” eli aamusafarilla. Syömme lounaan leirissä ennen kuin lähdemme paluumatkalle kohti Karatua. Matkan varrella pysähdymme eräässä maasai-kylässä ja saamme käsityksen heidän kulttuuristaan ja elämästään paimentolaisina.

Saavumme perille majapaikkaamme Bouganvillea Lodgeen sopivasti nauttiaksemme ”sundownerit” (virkistävät juomat samalla auringonlaskua ihaillen) ja illallisen.

Päivä 9
Lento Sansibarille. Majoittuminen Jambianiin.

Viimeisen aamiaisen jälkeen on aika hyvästellä Bougainvillea Safari Lodge. Ajamme Arushaan, jossa pidämme lounastauon. Sen jälkeen lennämme Sansibarille. Saavuttuamme Sansibarille ajamme itärannikolle hotelliin, joka sijaitsee Jambianissa. Jambiani on pieni kalastajakylä, jonka tunnelma on rento. Kylä sijaitsee idyllisen valkoisen hiekkarannan äärellä. Palmut ja turkoosinsininen meri kuuluvat kuvaan.

Loppupäivä on omaa aikaa.

Päivä 10–11
Sansibar. Rantaelämää.

Nauti parista rentouttavasta päivästä Sansibarin trooppisessa paratiisissa. Levähdä rannalla tai pulahda uimaan kirkkaaseen, turkoosinsiniseen veteen. Voit myös kokeilla leijalautailua tai purjehdusta, vierailla paikallisella leväfarmilla tai snorklata värikkäiden korallien joukossa.

Päivä 12
Kotimatka Sansibarilta.

Lähdemme Sansibarilta ja lennämme kohti Helsinkiä.

Päivä 13
Saapuminen Helsinkiin.

Hintatiedot

Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki – Kilimanjaro (Arusha) /Sansibar – Helsinki (välilaskut) turistiluokassa
 • Reittilennot Arusha - Sansibar turistiluokassa
 • Majoitus 10 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa hyvätasoisissa hotelleissa ja lodgeissa
 • Aamiaiset päivinä 3-12
 • Lounas päivinä 4-8
 • Illalliset päivinä 3-11
 • Kuljetukset, retket ja safarit ohjelman mukaan
 • Suomalainen matkanjohtaja (Tansanian matkaosuudella, päivät 2-9. Sansibarin osuus on omatoiminen)
 • verot ja viranomaismaksut

Arusha/Kilimanjaron alue 1 yö, Karatu 4 (3+1) , Serengentin kansallispuiston alue 2 ja Sansibar 3.

Matkan ennakkomaksu on 800€/hlö.

Hintaan ei sisälly
 • Yhden hengen huoneen lisämaksu
 • Tansanian viisumi, noin 50 USD/single entry (Viisumi anotaan sähköisesti ennen matkaa. Lue lisää kohdasta Hyvä tietää)
 • Juomarahat paikallisoppaille ja kuljettajille
 • Muut juomat ja ruoat matkan aikana

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Muovipussikielto

Huomaathan, että Tansaniassa on tullut voimaan laki, joka kieltää muovipussien käytön ja maahantuonnin. Edes muovipusseja, johon ostokset on pakattu tax free -myymälässä, ei saa tuoda maahan. Jotta ne, jotka aikovat tehdä ostoksia lentomatkan yhteydessä, välttyvät muovipussien takavarikoinnilta saapuessaan Tansaniaan, suosittelemme varaamaan mukaan esim. kangaskassin, jossa ostoksia voi säilyttää ja kuljettaa.

Saavuttaessa Tansaniaan tax free -kaupan muovipussi tulee heittää pois – tätä varten lentokentällä on isot jäteastiat – ja laittaa tax free -ostokset omaan kangaskassiin tai vastaavaan. Muovipusseja ei saa tuoda maahan myöskään matkatavaroiden mukana.

Kaikki muovipussien käyttö on siis Tansaniassa lailla kielletty. Jos lakia ei noudata, voi saada isot sakot.

Safareilla

Safarioppaamme tekevät kaikkensa, jotta näemme niin monia eläimiä kuin mahdollista. Mutta koska kyse on villieläimistä, emme voi antaa takuita, että varmasti näemme niitä.

Päivän ensimmäinen safariajelu tehdään varhain aamulla, auringon noustessa. Ota mukaan hattu tai huivi ja pitkähihainen takki tai paita. Kerrospukeutuminen on toimiva ratkaisu. Pakkaa mukaan hengittäviä vaatekappaleita ja sellaisia asusteita, joissa on mukava olla ja liikkua.

Liikenne

Kannattaa varautua siihen, että osa teistä on varsin huonossa kunnossa.

Osallistujien fyysinen kunto

Lähtökohtana on se, että kaikkien osallistujien tulee kyetä liikkumaan itsenäisesti ilman apua. Yleensä matkamme eivät sovellu liikuntarajoitteisille. Oli sitten kyse kiertomatkasta junalla tai bussilla tai risteilystä, nähtävyyksille ja takaisin on kyettävä kävelemään itse. Useimmilla matkoillamme kävelyä tulee helposti yli 5 km.

Albatros Travelin matkanjohtajat ja oppaat

Albatros Travelin ryhmämatkoja johtaa suomalainen matkanjohtaja, joka tapaa ryhmän joko lentokentällä ennen lentoa tai ryhmän saapuessa kohteeseen. 
Kaikki oppaamme ja matkanjohtajamme ovat kokeneita, koulutettuja ja huolellisesti valittuja.

Juomaraha

Matkoillamme pääset seuraamaan arkielämää ja sen tapoja lähietäisyydeltä. Vastaan voi tulla tilanteita, joissa et tiedä, miten toimia. Yksi sellainen voi olla maan juomarahakäytäntö. Monissa maissa juomarahajärjestelmä on organisoituneempi kuin mihin me suomalaiset olemme tottuneet. Paikallisoppaille ja kuljettajille on matkan aikana tapana antaa tietty summa juomarahaa, sillä palvelualojen palkat ovat alhaiset, koska työntekijöiden oletetaan saavan juomarahaa. Mainitsemme yleensä matkaohjelmassa juomarahasumman, jotta voit varata sopivasti rahaa mukaan. Juomaraha ei sisälly matkan hintaan, sillä sen antaminen on henkilökohtainen asia. Juomarahakäytäntö on kuitenkin osa sen maan kulttuuria, jossa vierailemme, ja sitä tulee kunnioittaa. Korostamme kuitenkin, että juomarahan antaminen on täysin vapaaehtoista.

Passi ja viisumi

Huomaathan, että passin tulee olla voimassa vähintään kuusi kuukautta vielä matkan jälkeenkin. Tämä sääntö koskee kaikkia matkojamme riippumatta siitä, että yksittäiset maat saattavat vaatia lyhyempiä voimassoloaikoja. Haluamme välttyä tilanteilta, joihin matkustaja voi joutua, jos jonkin valtion passimääräykset muuttuvat matkan tilaamisajankohdan ja kotiinpaluun välillä.

Tarvitset viisumin Tansaniaan. Suosittelemme anomaan sen sähköisesti etukäteen: https://eservices.immigration.go.tz/visa

Sivut ovat englanninkieliset. Viisumi maksaa noin 50 USD/hlö. 

Passissa tulisi olla vähintään kaksi tyhjää sivua maahantuloleimoja varten. 

Matkustaminen alaikäisen kanssa

Jos matkustat yhdessä lapsen kanssa, jolla ei ole sama nimi kuin sinulla (esim. lapsenlapsen kanssa) tai jos sinulla ja lapsillasi on eri sukunimi, jotkin maat voivat estää pääsyn maahan. Tästä syystä mukaan kannattaa ottaa englanninkielinen virkatodistus, joka vahvistaa sukulaisuuden sekä allekirjoitettu matkustuslupa alaikäisen vanhemmalta (myös oman lapsen toiselta vanhemmalta, jos tämä ei matkusta mukana). Muista tarkistaa myös dokumenttien voimassaoloaikavaatimukset. USA on yksi yllä mainituista maista, mutta valitettavasti saatavilla ei ole luetteloa kaikista maista, joissa mainittuja asiakirjoja vaaditaan. Tästä syystä suosittelemme ottamaan yhteyttä kohdemaan konsulaattiin tai lähetystöön.

Istumapaikat lennolla

Lentoyhtiö on yksin vastuussa istumapaikkojen jakamisesta lennolle.

Ateriat lennolla

Useimmilla matkoilla käytämme reittilentoja. Euroopan lennoilla voi yleensä ostaa juomia ja esim. voileipiä. Muutamat lentoyhtiöt tarjoilevat vettä, mehua, kahvia tai teetä ilmaiseksi. Pitkillä mannerten välisillä lennoilla ateriat kuuluvat lennon hintaan, joillakin yhtiöillä myös juomat.
Mikäli haluat nauttia viiniä, olutta tai muita alkoholijuomia, maksat ne itse. Palvelu koneessa vaihtelee yhtiöittäin, joten emme valitettavasti voi antaa tarkempia tietoja ennen matkaa.

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 15 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.  

Rokotukset

Perusrokotukset tulisi olla voimassa: jäykkäkouristus, tuhkarokko-, sikotauti- ja vihurirokkorokote ja kurkkumätärokote. 

Malariariski on olemassa. Otathan yhteyttä terveydenhoitajaan tai lääkäriin, selvittääksesi sopiiko malarian estolääkitys sinulle.

Ota matkalle mukaan hyttyskarkotetta ja käytä auringon laskettua pitkähihaista ja -lahkeista vaatetusta.

Mikäli kaipaat lisätietoa rokotesuojasta, lue lisää esim. rokote.fi 

Erityisruokavaliot

Lentomatkoilla erityisruokavalion vaatimat ateriat (esim. diabetes- tai kasvisateria) on tilattava viimeistään 45 päivää ennen lentoa. Huomaathan, että osa lentoyhtiöistä ottaa maksun erityisruokavalioaterioista. Välitämme aina toiveen erityisruokavaliosta lentoyhtiölle, mutta emme voi antaa takuita siitä, että toive toteutuu. Bussimatkoilla emme valitettavasti voi huomioida erityisruokavalioita.
Lähtökohtaisesti emme voi huomioida erityisruokavalioita matkoillamme, sillä monilla matkoilla on yhteisiä aterioita, joiden ruokalista on päätetty jo etukäteen. Oletamme, että osallistujat voivat syödä samaa ruokaa kuin muutkin. Välitämme mielellämme erityisruokavalioihin tai allergioihin liittyvät toiveet eteenpäin, mutta emme valitettavasti voi antaa takuita siitä, että asiakas saa erityisruokavalionsa mukaista ruokaa tai että allergiat otetaan huomioon.

Oikeus muutoksiin

Pidätämme oikeuden matkaohjelman muutoksiin. Albatros Travel ja sen paikalliset yhteistyökumppanit pyrkivät aina toteuttamaan matkan tarkasti ohjelman mukaan, mutta nähtävyyksien aukioloajat tai käytännön olosuhteet voivat muuttua ja päiväohjelman järjestys voi muuttua. Ylivoimaiset esteet, kuten sääolosuhteet, teiden kunto ja ajokeli sekä lentojen myöhästyminen voi myös vaikuttaa ohjelman toteutumiseen. Huomaathan, että kaikkia matkoja arvioidaan ja pyritään parantamaan koko ajan. Tämä perustuu asiakkaiden matkoista antamaan palautteeseen. Palautteiden perusteella olemme saattaneet muuttaa ohjelmaa sen jälkeen, kun matka on varattu. Ennen matkaa osallistujille lähetetään aina päivitetty versio matkaohjelmasta. Matka myydään pakettina. Mahdollisesti käyttämättä jääneistä palveluista ei palauteta rahoja.

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Matkustaminen alaikäisten lasten kanssa

Jos matkustat lasten kanssa, jotka eivät ole omia lapsiasi, esim. lapsenlapsesi kanssa, tai jos biologisena vanhempana matkustat lasten kanssa ilman toista vanhempaa, huomioi, että kohdemaasta riippuen matkustamiseen voidaan vaatia erityisiä asiakirjoja.

Suosittelemme ottamaan hyvissä ajoin ennen matkaa yhteyttä kyseisen maan suurlähetystöön tai konsulaattiin ja selvittämään, mitkä säännöt koskevat alaikäisten lasten maahan saapumista.

Vaikka alaikäisten lasten maahantuloon ei vaadittaisi mitään virallisia asiakirjoja, lentoyhtiö voi vaatia tällaisiä asi​​akirjoja ja estää lennolle pääsyn lähtöselvityksessä, jos asiakirjat puuttuvat.

Tämän vuoksi suosittelemme vahvasti joka tapauksessa ottamaan matkalle mukaan lasten englanninkieliset virkatodistukset, kopiot molempien vanhempien passin kuva-aukeamasta sekä englanninkielisen suostumusilmoituksen vanhemmalta/vanhemmilta, jotka eivät osallistu matkalle.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Pidennä matkaasi

Rantaloma Sansibarilla

Tyyppi Pidennä matkaasi
Kesto 3 päivää
Hinta Alkaen 468€
Rantaloma Intian valtameren äärellä Sansibarilla, kolme yötä

Pidennä oleskeluasi Sansibarilla. Palmujen reunustamien pitkien hiekkarantojen lisäksi saarella on valtavasti retkikohteita ja tekemistä. Lähde esim. mausteretkelle, käy Stone Townissa tai nauti auringonlaskusta daun kyydissä Intian valtameren pehmeillä aalloilla. Jozani Forestin luonnonsuojelualue sijaitsee vain 20 min ajomatkan päässä hotellista.

Hinta: 648 € / henkilö jaetussa kahden hengen huoneessa
Yhden hengen huoneen lisämaksu: 58 €
 

Hotelli

Spice Island Hotel & Resort koostuu 34 bungalowista. Jokaisessa bungalowissa on kaksi huonetta ja oma terassi. Hotellia ympäröi iso kasvitieteellinen puutarha, jossa kasvaa yli 3 000 eksoottista puuta ja kukkaa. Kaikki huoneet on koristeltu kauniisti sansibarilaisin huonekaluin, joissa on vaikutteita afrikkalaisesta, intialaisesta ja arabialaisesta kulttuurista. Uima-allas on 32 m pitkä ja syvimmillään 4 m.

Pulahda uimaan, rentoudu, lue kirjaa tai nauti viilentävä juoma aurinkovuoteella levähtäen. Voit kokeilla myös snorklausta tai sukellusta. Tarjolla on herkullista ruokaa grillistä ja joinakin iltoina elävää musiikkia tähtitaivaan alla.

Hintaan sisältyy
 • Majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa
 • Kuljetus majapaikasta lentokentälle lähtöpäivänä
 • Puolihoito
Rated 4 out of 5 by from Hieno kokemus Afrikasta Kaikkiaan matka oli elämys. Näimme ja koimme paljon. Safarit olivat onnistuneita ja näimme runsaasti eläimiä. Matkanjohtajalta olisimme odottaneet enemmän. Paikalliset oppaat ja kuljettajat erinomaisia. Päivät olivat tiiviitä ja siksipä ehdittiin kokea paljon. Monipuolinen matka - luontoa, eläimiä, kulttuuria ja paikallisten elämää.
Date published: 2022-11-10
Rated 4 out of 5 by from matkan sisältö vastasi odotuksia Matka oli hyvin järjestetty. Kohteet pääosin hyvin valittuja. Ainoa miinus oli matkanjohtajan toiminta.
Date published: 2022-11-02
Rated 5 out of 5 by from Hieno ja todella monipuolinen! Matka oli vaimoni 70-vuotislahja ja onnistui loistavasti. Kaikki toimi, majoitukset ja ruoka olivat loistavia. Asiantuntevaa opasta ja kuljettajaa unohtamatta.
Date published: 2022-10-29
Rated 4 out of 5 by from Safarit matkan huioppukohdat! Safariosuus huippua, se Masaikylän vierailu olisi voinut jäädä väliin!
Date published: 2022-10-29
Rated 4 out of 5 by from Antoisa luonto- ja kulttuurimatka Majoitukset ja ateriat olivat koko matkan ajan hyvätasoisia, ne ylittivät ennakko-odotuksetkin. Näimme paljon eläimiä, odotusten mukaisesti, norsuja jopa hyvinkin läheltä. Vierailut hadzabe- ja datonga-heimojen luona olivat erityisen kiinnostavia, metsästysesitys ja kävelylenkki hadzabe-metsästäjien kanssa oli ihan huippu. Maasai-leirissä vierailu jäi sopivan lyhyeksi. Ngorongoron kraaterin eläinmaailma avautui hyvin matalan kasvillisuuden ansiosta. Siellä nähtiin myös flamingoja, joita ei enää nähdä Tarangiren puistossa. Serengetin safarimatkan aikana satoi runsaasti jo menomatkalla ja sen seurauksena safarilla oli mutarallia. Sansibarin vapaapäivät matkan lopuksi olivat ihan paikallaan, saatiin lepohetki ja rantamaisemia ennen kotiinpaluuta.
Date published: 2020-03-15
Rated 4 out of 5 by from Antoisa luonto- ja kulttuurimatka - ja hurjaa mutarallia Majoitukset ja ateriat olivat koko matkan ajan hyvätasoisia, ylittivät ennakko-odotukset. Näimme paljon eläimiä, odotusten mukaisesti, norsuja jopa hyvinkin läheltä. Vierailut hadzabe- ja datonga-heimojen luona olivat erityisen kiinnostavia, metsästysesitys ja kävelylenkki hadzabe-metsästäjien kanssa oli ihan huippu. Maasai-leirissä vierailu jäi sopivan lyhyeksi. Ngorongoron kraaterin eläinmaailma avautui hyvin matalan kasvillisuuden ansiosta. Siellä nähtiin myös flamingoja, joita ei enää nähdä Tarangiren puistossa. Serengetin safarimatkan aikana satoi runsaasti jo menomatkalla ja sen seurauksena meillä oli safarilla ylenmäärin mutarallia. Autonkuljettajien yhteistyö ei toiminut saumattomasti vaan heidän keskinäisten erimielisyyksiensä seurauksena meille aiheutui luvattoman vaarallisia tilanteita. Matkanjohtaja ei myöskään huolehtinut matkustajien turvallisuudesta ja hyvinvoinnista vaan puolusteli kuskin hurjaa mutarallia. Mutaan juuttuminen vai lähes kolme tuntia kiinnostavasta safaripäivästä. Sateille ei kukaan voi mitään, mutta ajotyylille voi! Sansibarin vapaapäivät matkan lopuksi olivat ihan paikallaan, saatiin lepohetki ja rantamaisemia ennen kotiinpaluuta.
Date published: 2020-03-14
Rated 5 out of 5 by from Hieno monipuolinen reissu Matka alkoi juuri kun koronapaniikki alkoi nousta, joten itselläkin pieni huoli lähtemisestä. Saikin sitten unohtaa viruksen matkan ajaksi! Matka oli todella monipuolinen, safareita, paikalliskulttuuria ja lopuksi rantaloma. Ngorongoro oli parasta, yllätti runsaudellaan. Erilaiset heimo- ja paikallisvierailut toivat lisäväriä, ettei ollut pelkkää safarilta toiselle ryntäämistä. Telttaleiri Serengetissä oli hieno kokemus, jota sade kuitenkin himmensi. Safariajelut puistossa olivat yhtä mutarallia. Eniten nähtiin eläimiä siirtymillä Ndutun leirille ja sieltä takaisin majapaikalle. Meidän Esa opas oli hyvä ja innostunut luonnosta. Kuskimme olivat aikamoisia hurjapäitä, varsinaista safarirallia Serengetin vettyneessä maastossa. Kokemus sekin! Sansibar oli kaunis ja kuuma, pari päivää riitti. Hotelli oli kauniilla paikalla ja ihan OK, mutta hieman kohennuksen tarpeessa. Kostean kuuma ilmasto aiheuttaa nopeasti homehtumista ym. Hotellilla ystävällinen henkilökunta. Ja ihana laituribaari! Tosi kiva porukka meidän reissussa, paljon kuvia ja muistoja.
Date published: 2020-03-13
Rated 4 out of 5 by from Safareilla hyvä sisältö Sansibarilla ei mitään tekemistä, onneksi oma retki Stonetowniin tuli tehtyä. Vaihtaisin Sansibarin osuuden safaripäiviksi, Serengetissä viettäisi enemmänkin aikaa.
Date published: 2020-03-12
 • y_2024, m_7, d_22, h_5
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.42
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_8
 • loc_fi_FI, sid_TZRTR04, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja