group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Valkoisia hiekkarantoja, apinanleipäpuita, sademetsiä sekä makeja Afrikan isolla saarella Intian valtameressä.

Uusittu ohjelma

Maailmanluokan luonnonparatiisi odottaa syrjäisellä Madagaskarin saarella. Vaellusretkillä kolmessa kauniissa ja vaihtelevamaastoisessa kansallispuistossa näemme leikkisien makien, joita elää vain täällä, keikkuvan puusta puuhun. Isalon kansallispuisto tunnetaan erikoisista hiekkakivimuodostelmistaan ja Ranomafana orkideoista ja linnuistaan. Tällä matkalla kävelemme paljon ja koemme luonnon ja eläimet läheltä.

Teiden varsilla seisoo erikoisen muotoisia apinanleipäpuita. Pääsemme lähelle paikallisia perinteitä vieraillessamme maalaiskylässä, jossa muutamat asukkaat ovat avanneet kotinsa matkailijoille.

Ifatyn rannikkokaupungissa on tarjolla upeita snorklauskohteita ja kaikkea, mitä tarvitset nauttiaksesi rantaelämästä tai rentoutumisesta hotellin altaalla.

Koe Madagaskarin kohokohdat!

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka, Albatros Aktiivi

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Kyllä

 • Rokotukset Kyllä

 • Valuutta Ariary

Päiväohjelma 13 päivää
Päivä 1
Helsinki - Madagascar
Päivä 2
Lento Antananarivo - Tulear - matka jatkuu edelleen Ifatyn kalastajakylään
Päivä 3
Ifaty - rantaelämää - lisämaksullinen retki snorklaamaan riutalle tai apinanleipäpuumetsään
Päivä 4
Ifaty - Isalo
Päivä 5
Isalon kansallispuisto - upeaa luontoa ja makeja
Päivä 6
Isalo - Ranomafana - vierailu makipuistossa ja maalaiskylässä
Päivä 7
Ranomafanan kansallispuisto - vaellusretki ja makien tarkkailua
Päivä 8
Ranomafana - Antsirabe - kaupunkikierros
Päivä 9
Antsirabe - Andasibe
Päivä 10
Andasiben kansallispuisto - kohtaamisia makien kanssa
Päivä 11
Andasibe - Antananarivo. Kaupunkikierros
Päivä 12
Omaa aikaa Antananarivossa. Lento Antananarivo - Helsinki
Päivä 13
Saapuminen Helsinkiin

Kuvagalleria

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki - Madagascar

Lennämme Helsingistä Madagascarille, matkalla on välilasku ja koneenvaihto. Saavumme Antananarivoon myöhään illalla. Lentokenttämuodollisuuksien jälkeen menemme bussilla hotelliimme ja ansaituille yöunille.

Päivä 2
Lento Antananarivo - Tulear - matka jatkuu edelleen Ifatyn kalastajakylään

Aamiaisen jälkeen ajamme lentokentälle ja jatkamme kohti etelää ja Tulearia. Sieltä ajamme pieneen Ifatyn kalastajakylään. Täällä olemme lähellä Madagaskarin valkohiekkaisia rantoja ja saamme tilaisuuden rentoutua esim. snorklaamalla rannikon kirkkaissa vesissä.

Reitillä Tulearista Ifatyyn ajamme välillä pitkin rantaa ohi pikkuruisten kalastajakylien.  Tiet ovat sora-/hiekkateitä ja voivat olla huonokuntoisia.

Päivä 3
Ifaty - rantaelämää - lisämaksullinen retki snorklaamaan riutalle tai apinanleipäpuumetsään

Voit rentoutua rannalla tai altaalla. Voit käveleskellä pitkällä, autiolla valkohiekkaisella rannalla ja nauttia hiljaisuudesta tai katsella kalastajia, jotka tuovat aamuisin saaliinsa rantaan.

Voit myös lähteä retkelle, esim. retkelle pienellä kalastajaveneellä, niin kutsutulla “piroquella”, joka vie sinut lähistön riutalle snorklaamaan. Toinen mahdollisuus on retki Mangilyn apinanleipäpuumetsään. Matkanjohtaja auttaa mielellään retkien kanssa.

Päivä 4
Ifaty - Isalo

Päivä alkaa aikaisin, sillä meillä on edessä pitkä ajomatka. Ajamme itään ja ohitamme matkan varrella useita safiirikaivoskaupunkeja, jotka muistuttavat villin lännen paikkakuntia. Näemme myös kauniita ja erikoisia apinanleipäpuita.

Saavumme Isaloon ja majoitumme hotelliin.

Päivä 5
Isalon kansallispuisto - upeaa luontoa ja makeja

Reilun 80 000 hehtaarin kokoinen Isalon kansallispuisto on yksi Madagaskarin suosituimmista kohteista. Se on helppo käsittää, kun näkee puiston: vuoria, laaksoja, vesiputouksia ja rotkoja. Puisto on tunnettu erikoisista hiekkakivimuodostelmistaan, jotka ovat sateen ja tuulen aiheuttaman eroosion muokkaamia. Maisemat ovat upeat! Isalossa elää eri makilajeja, ja täällä on mahdollista nähdä Madagaskarin kuuluisia puoliapinoita.

Päivän retkellä kansallispuistoon kävelemme mm. Ranohiran kylään ja katselemme auringonlaskua “kallioikkunan” läpi.

Myöhemmin on aikaa omille seikkailuille Isalossa.

Päivä 6
Isalo - Ranomafana - vierailu makipuistossa ja maalaiskylässä

Jätämme hyvästit Isalolle ja ajamme kohti pohjoista ja Ambalavaoa pitkin Andringitra-vuoristoa. Maisemat vaihtuvat, kun saavumme vihreälle ylängölle.

Anja Parkissa elää useita rengashäntämakiperheitä ja puisto toimii yhteistyössä paikallisen kylän kanssa. Käymme katsomassa eläväisiä makeja, eikä haittaa, vaikka puistoon on pieni sisäänpääsymaksu: kaikki tulot käytetään kyläkoulun opettajan palkkaan.

Matkan varrella käymme myös Iharintsenan kylässä, jossa muutamat asukkaat ovat avanneet kotinsa matkailijoille. Palaamme illaksi Ranomafanaan.

Päivä 7
Ranomafanan kansallispuisto - vaellusretki ja makien tarkkailua

Luonnonystävät nauttivat varmasti käynnistä Ranomafanan kansallispuistossa. Kumpuilevassa sademetsässä vallitsee ihanteelliset olosuhteet monille orkideoille. Täällä elää myös yli 100 lintulajia sekä 12 makilajia mukaan luettuna kaikkein harvinaisimmat.

Kansallispuisto on melko selkeä ja siellä on hyvä vaelluspolkujen verkosto. Poluilta tosin tulee usein poistuttua, kun seurailee leikkisiä makeja, jotka hyppivät puusta toiseen kiinnittämättä huomiota vähemmän vikkeliin katsojiin.

Iltapäivä on varattu omille seikkailuille. Voit esim. käydä Ranomafanan kylässä tai rentoutua kylpylässä, jonka vesi tulee kuumasta lähteestä.

Päivä 8
Ranomafana - Antsirabe - kaupunkikierros

Matka jatkuu kohti pohjoista. Vuorten huipuilla putkahtaa vähän väliä esiin pieniä kyliä kalkittuine taloineen. Niitä ympäröivät riisi-, ananas-, peruna- ja viiniviljelykset. Matkan varrella pysähdymme Ambositran kaupungissa ja käymme puuveistoksia myyvässä kaupassa.

Saavumme Antsirabeen iltapäivän päätteeksi. Kaupunki sijaitsee n. 170 km Tanasta etelään. Alue on vulkaanista ja tunnetaan erityisesti kuumista lähteistä, joiden mineraalipitoista vettä kutsutaan nimellä “visy gasy”. Mikäli aikataulu sallii käymme kaupunkikierroksella Antsirabessa perheen pyörittämässä verstaassa. Pääsemme ehkä maistamaan juuri valmistettuja ja vielä lämpimiä karamelleja. Inkivääriä sisältävät ovat hyviä vilustumisoireisiin!

Antsirabe on se kaupunki Madagaskarilla, jossa on eniten riksoja tai “pousse pousseja”, kuten niitä täällä kutsutaan. Täällä riksalla voi tehdä vähän toisenlaisen kaupunkikierroksen – muista sopia kyydin hinnasta etukäteen!

Päivä 9
Antsirabe - Andasibe

Meillä on edessä suhteellisen pitkä päivä ja ajomatka. Heti aamiaisen jälkeen otamme kurssin kohti Andasibea. Matkan varrella ohitamme pääkaupungin Antananarivon.

Maisemaa hallitsevat tuhannet riisipellot, jotka kiipeilevät terassiviljelminä ylös vuorenrinnettä, sekä pienet maalaiskylät kalkittuine ja olkikattoisine taloineen. Täällä viljellään myös perunoita ja ananaksia. Pysähdymme reitin varrella Peyrierasin matelijapuistossa ja näemme mm. kameleontteja. Saavumme Andasibeen ja majoitumme hotelliin.

Päivä 10
Andasiben kansallispuisto - kohtaamisia makien kanssa

Suurin Madagaskarin makeista, indri, asuu Andasiben kansallispuistossa, jonka pinta-ala on 12 810 hehtaaria. Tarinan mukaan indri pelasti kerran pienen pojan puusta putoamiselta, ja siksi paikallisille makin tappaminen ja syöminen on “fady” eli tabu.

Indrillä ei ole metsässä luonnollisia vihollisia, ja siksi onnekkaat saattavat päästä lähelle suloisia makeja. Meitä odottaa hieno luontoelämys, kun aikaisin aamulla kuljemme autereisessa sademetsässä ja kuulemme makien korkean, sireenin kaltaisen äänen, joka kantaa jopa kolmen kilometrin päähän.

Päivä 11
Andasibe - Antananarivo. Kaupunkikierros

Sanomme näkemiin Antasibelle ja ajamme pääkaupunki Antananarivoon, joka tunnetaan myös nimellä Tana - lyhyt ranskalainen nimi kaupungille. Täällä odottavat eläväiset kadut ja vilkas liikenne, hedelmä- ja vihanneskojut, pienet lihakaupat, värikkäät talot ja ihmiset.

Kaupunkikierroksella käymme Antananarivon keskustassa, jossa on sekä yläkaupunki - Haute Ville että alakaupunki - Basse Ville. Alakaupungissa, Place de L´Indépendence-aukion ympärillä on kaupallinen keskus ja Analakelyn iso torialue, josta voi ostaa likipitäen mitä tahansa maan ja taivaan väliltä. Käymme torilla ja ajamme Place de L´Indépendence-aukion vieritse; tie kapenee vähitellen, kun se kipuaa kohti Haute Villeä. Täällä pysähdymme Rovassa - kuningattaren palatsin ja vanhan presidentin palatsin luona, josta on hienot näkymät kapunkiin.

 

Päivä 12
Omaa aikaa Antananarivossa. Lento Antananarivo - Helsinki

Matkapäivien jälkeen on aika hiukan hengähtää, ja olemme varanneet tänään aikaa omille seikkailuille. Illalla kokoonnumme yhteiselle läksiäisillalliselle paikalliseen ravintolaan ennenn kuin otamme suunnan kohti lentokenttää ja kotimatka alkaa.

Päivä 13
Saapuminen Helsinkiin

Saavumme Helsinkiin myöhään iltapäivällä.

Hintatiedot

Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki – Antananarivo – Tulear / Antananarivo - Helsinki (välilaskut) turistiluokassa
 • Majoitus 11 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa turistiluokan hotelleissa
 • Puolihoito (päivät 2-12)
 • Kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • Suomalainen matkanjohtaja
 • Verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • Madagaskarin viisumi noin 35€/hlö
 • Lisämaksu yhden hengen huoneesta 
 • Muut ruoat ja juomat matkan aikana
 • Juomarahat kuljettajille ja paikallisoppaille, yhteensä n. 100 USD/hlö (suositus)

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Sää ja pakkaaminen

Koko Madagaskarilla vallitsee trooppinen ilmasto, mutta saari on suuri ja korkeusvaihtelut aiheuttavat alueellisia eroja. Keskimääräisiä päivälämpötiloja esim. tammi-/helmikuussa:

Antanananarivo, noin +20-21C 

Ifaty, noin +25-28C

Antsirabe, noin +20-21C

Pakkaa mukaan:

 • pieni reppu
 • aurinkosuojavoidetta
 • hyttyskarkotetta
 • käsidesiä
 • taskulamppu (sähkökatkot mahdollisia)
 • uima-asu
 • hattu tai lippis
 • hyvät trekkingkengät tai lenkkarit vaellusretkiä varten
 • kevyitä hengittäviä vaatteita, joissa on mukava liikkua

Liikkuminen ja sisäinen lento Madagaskarilla

Matkaohjelma on aktiivinen ja tiivis, teemme matkan aikana vaellusretkiä luonnossa ja kansallispuistoissa poluilla ja epätasaisessa maastossa. Hyvä liikkumiskyky ja peruskunto on tarpeen. Matka ei sovi liikuntaesteiselle. Muista ottaa pitäväpohjaiset lenkki- tai trekking-tyyppiset kengät matkalle mukaan.

Madagaskarin sisäisellä lennolla Antananarivo - Tulear ruumaan menevän matkalaukun enimmäispaino on 18 kg.

Hotellien taso Madagaskarilla ja yöpymiset

Hotelliluokitus Madagaskarilla ei vastaa kansainvälistä tasoa. Keskiluokan hotellissa kylpyhuoneen varustuksesta voi puuttua suihkuverho, huoneen seinästä voi olla lohjennut laatta tai hotellin julkisivun maali saattaa hilseillä. Hotellit toimivat, mutta esteettistä puolta ei pidetä niin kovin tärkeänä. Se kuuluu asiaan matkustettaessa Afrikassa ja erityisesti Madagaskarilla.

Matkan hintaan sisältyy puolihoito alkaen matkapäivästä 2 aamiaisella ja päättyen matkapäivä 12 illalliseen.

Yöpymiset:

Antananarivo 2 yötä (1 menossa ja 1 paluussa)

Ifaty 2

Isalo 2

Ranomafana 2

Antsirabe 1

Andasibe 2

Valuutta

Madagaskarin rahayksikkö on ariary (MGA). Valuutta ei voi vaihtaa etukäteen Suomessa. Luottokortit kelpaavat rajoitetusti, lähinnä isommissa hotelleissa ja pääkaupungissa Antananarivossa. Kätevintä on ottaa mukaan joko euroja tai US-dollareita käteisenä.

Rokotukset

Tarkista tarvittavat rokotukset: www.rokote.fi

Madagaskar on malaria-aluetta, joten estolääkitys on suositeltavaa.

Viisumi

Tietoa viisumista

Tarvitset Madagaskarille viisumin. Suomen kansalaisena saat viisumin saapuessasi maahan. Viisumi on voimassa 90 päivää ja se maksaa noin 35 euroa. Viisumin saamiseksi ei tarvita passikuvaa, vain voimassa oleva paluulentolippu.

Jos et ole Suomen kansalainen, on tärkeää, että tarkistat, mitkä viisumisäännöt koskevat sinua. Sinun omalla vastuullasi on huolehtia siitä, että mukanasi on kaikki tarvittavat asiakirjat.

 

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Matkustaminen alaikäisten lasten kanssa

Jos matkustat lasten kanssa, jotka eivät ole omia lapsiasi, esim. lapsenlapsesi kanssa, tai jos biologisena vanhempana matkustat lasten kanssa ilman toista vanhempaa, huomioi, että kohdemaasta riippuen matkustamiseen voidaan vaatia erityisiä asiakirjoja.

Suosittelemme ottamaan hyvissä ajoin ennen matkaa yhteyttä kyseisen maan suurlähetystöön tai konsulaattiin ja selvittämään, mitkä säännöt koskevat alaikäisten lasten maahan saapumista.

Vaikka alaikäisten lasten maahantuloon ei vaadittaisi mitään virallisia asiakirjoja, lentoyhtiö voi vaatia tällaisiä asi​​akirjoja ja estää lennolle pääsyn lähtöselvityksessä, jos asiakirjat puuttuvat.

Tämän vuoksi suosittelemme vahvasti joka tapauksessa ottamaan matkalle mukaan lasten englanninkieliset virkatodistukset, kopiot molempien vanhempien passin kuva-aukeamasta sekä englanninkielisen suostumusilmoituksen vanhemmalta/vanhemmilta, jotka eivät osallistu matkalle.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 2 out of 5 by from Eksoottinen kyllä mutta... Bussissa istumista ihan liikaa! Matkan perussuunnittelu pitäisi siis tehdä uusiksi. Eksotiikkaa kyllä-siitä suurkiitos! Ja hyvä ja jämäkkä opas, Miia!
Date published: 2019-12-02
Rated 3 out of 5 by from Upea, mielenkiintoinen luonto Viides kerta toden sanoi eli vihdoinkin pääsin Madagaskarille (marraskuu 2019)! Odotukset olivat siis korkeat. Matkanjohtaja oli erinomainen eikä paikallisoppaissakaan ollut moittimista. Ryhmämme ihanan pieni, vain 14 matkustajaa. Kumpaankin suuntaan matkustamiseen meni reilu vuorokausi. Maasiirtymät pitkät ja hitaat, esim klo 7-18/19. Matka olisi saanut olla ainakin 2 viikkoa. Vaikka matka oli jo kerran toteutettu, sen puutteita ei oltu korjattu eikä kerrottu ohjelmamuutoksista ennen lähtöä. Viinitilan sulkeminen ymmärrettävää, mutta kuinka vasta edellisenä päivänä huomataan, että Mantadian kansallispuistoon ei riitä ½ päivää, vaan se olisi vaatinut kokopäivän... Etelässä Ifatyn seudulla marraskuussa sataa 3 päivänä, n.350 mm/vuosi ja yli puolet siitä tuli heti matkamme aluksi "iloksemme". Onneksi lämmöstä ja sateettomistakin päivistä saimme nauttia. Vaikka sademetsistä n.90% tuhottu, upeaa, vaihtelevaa luontoa ja kotoperäistä (n. 93%) eläimistöä riitti. Puoliapinat makit tietenkin suosikkeja ja matkani syy. Maa on suuri (587000 km2, 26 milj.) ja erittäin köyhä, ihmiset ystävällisiä. Majapaikkojen huoneet yllättävän isot, hyvät ja siistit, tottakai kotieläimiä riitti. Jatkuvat sähkökatkot tai sen rajoitettu saanti. Kolmen lajin illallisella (n. klo 19-21) saimme tilata 3 vaihtoehdosta mieleisemme. Aamiaiset välillä pelkkää pullaa ja muutama hedelmäpala (Ranomafanan Centrest), osassa hyvä aamiaisbuffet (Andasiben Vakona Lodge). Kahvikissan kannattaa ottaa pikakahvia mukaan.
Date published: 2019-11-29
Rated 4 out of 5 by from Upeaa luontoa, ainutkertaisia eläimiä ja kasveja Madakascarilla Monipuolinen matka
Date published: 2019-11-28
Rated 4 out of 5 by from LÄHES ODOTUSTEN MUKAINEN MATKA Matka vastasi likimain odotuksiamme. Huonoin asia oli liian pitkät siirtymät, etenkin kahtena päivänä, jotka kuluivat iltapimeään asti autossa istumiseen (tuli mieleen, että emmehän me siitä olleet maksaneet). Tähän saattoi tosin vaikuttaa se, että matka oli Albatrossin ensimmäinen Madagaskarin-kierros, joten aikataulutus ei osunut aivan nappiin.
Date published: 2019-02-28
Rated 4 out of 5 by from Ihana maa ja maisemat Olin matkalla viikko sitten ja olin tyytyväinen makan sisältöön. Siirtymäosuudet olivat liian pitkät ja bussi liian pieni. kaikille ei löytynyt kunnon istumapaikkoja. Aikataulut eivät pitääneet. esim viinitilalla käynti oli ihan turha.
Date published: 2019-02-27
Rated 4 out of 5 by from Upea luontomatka Luonnonpuistot olivat hienosti ja asiantuntevasti opastettuja, mutta maasto oli todella haastavaa liikkua ja sopii oikeasti vain luonnossa liikkumaan tottuneille ja hyväjalkaisille. Oppaat etsivät ja löysivät puoliapinoita ja muita eläimiä hyvin. Matka oli sesongin ulkopuolella, joten tungosta ei ollut hotelleissa eikä retkillä. Osallistuimme kaikille retkille ja nautimme niistä paljon. Kokemuksemme oli siis hyvin positiivinen, vaikka pitkät siitymismatkat bussilla olivat todella raskaita ja uuvuttavia. Hotelleista pidin ja siitä, että näimme hyvin monipuolisesti erilaisia maisemia ja erilaista luontoa maan eri osissa.
Date published: 2019-02-26
Rated 5 out of 5 by from Matkalla mahtava sisältö! Olin matkalla 2 viikkoa sitten, olen todella tyytyväinen ja iloinen että sain semmoisen kokemuksen nähdä kiehtovaa luontoa, erilaisia eläimiä, lintuja, perhosia, kameleontteja ym. apinaleipäpuu yli kaiken!
Date published: 2019-02-26
 • y_2024, m_4, d_14, h_5
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.41
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_7
 • loc_fi_FI, sid_MGRTR01, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja