group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Valkoisia hiekkarantoja, apinanleipäpuita, sademetsiä sekä makeja Afrikan isolla saarella Intian valtameressä.

Uutuus

Maailmanluokan luonnonparatiisi odottaa syrjäisellä Madagaskarin saarella. Vaellusretkillä kolmessa kauniissa ja vaihtelevamaastoisessa kansallispuistossa näemme leikkisien makien, joita elää vain täällä, keikkuvan puusta puuhun. Isalon kansallispuisto tunnetaan erikoisista hiekkakivimuodostelmistaan ja Ranomafana orkideoista ja linnuistaan.

Teiden varsilla seisoo erikoisen muotoisia apinanleipäpuita. Pääsemme lähelle paikallisia perinteitä vieraillessamme maalaiskylässä, viinitilalla ja verstaassa, jossa valmistetaan paperia käsin.

Ifatyn rannikkokaupungissa on tarjolla upeita snorklauskohteita ja kaikkea, mitä tarvitset nauttiaksesi rantaelämästä tai rentoutumisesta hotellin altaalla.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka, Albatros Aktiivi

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Kyllä

 • Rokotukset Kyllä

 • Valuutta Ariary

Päiväohjelma
Päivä 1 Lähtö Helsingistä
Päivä 2 Saapuminen Madagaskarille
Päivä 3 Lento Antananarivo - Tulear - matka jatkuu edelleen Ifatyn kalastajakylään
Päivä 4 Ifaty - rantaelämää - lisämaksullinen retki snorklaamaan riutalle tai apinanleipäpuumetsään
Päivä 5 Ifaty - Isalo
Päivä 6 Isalon kansallispuisto - upeaa luontoa ja makeja
Päivä 7 Isalo - Ranomafana - vierailu makipuistossa, maalaiskylässä, paperiverstaassa ja viinitilalla
Päivä 8 Ranomafanan kansallispuisto - vaellusretki ja makien tarkkailua
Päivä 9 Ranomafana - Antsirabe - puuveistoksia ja kaupunkikierros sekä käynti koru- ja karkkipajassa
Päivä 10 Antsirabe - Andasibe
Päivä 11 Andasiben kansallispuisto ja Mantadian kansallispuisto - kohtaamisia makien kanssa
Päivä 12 Andasibe - Antananarivo - kotimatka alkaa
Päivä 13 Saapuminen Helsinkiin

Kuvagalleria

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
3.298€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lähtö Helsingistä
Lennämme Tukholman ja Addis Abeban kautta Madagaskarille.
Päivä 2
Saapuminen Madagaskarille
Saavumme Antananarivoon iltapäivällä ja maahantulomuodollisuuksien jälkeen bussi kuljettaa meidät hotellille lepäämään. Illalla syömme yhteisen illallisen.
Päivä 3
Lento Antananarivo - Tulear - matka jatkuu edelleen Ifatyn kalastajakylään

Aamiaisen jälkeen ajamme lentokentälle ja jatkamme kohti etelää ja Tulearia. Sieltä ajamme pieneen Ifatyn kalastajakylään. Täällä olemme lähellä Madagaskarin valkohiekkaisia rantoja ja saamme tilaisuuden rentoutua esim. snorklaamalla rannikon kirkkaissa vesissä.

Reitillä Tulearista Ifatyyn ajamme välillä pitkin rantaa ohi pikkuruisten kalastajakylien.  Tiet ovat sora-/hiekkateitä ja voivat olla huonokuntoisia.

Päivä 4
Ifaty - rantaelämää - lisämaksullinen retki snorklaamaan riutalle tai apinanleipäpuumetsään

Voit rentoutua rannalla tai altaalla. Voit käveleskellä pitkällä, autiolla valkohiekkaisella rannalla ja nauttia hiljaisuudesta tai katsella kalastajia, jotka tuovat aamuisin saaliinsa rantaan.

Voit myös lähteä retkelle, esim. retkelle pienellä kalastajaveneellä, niin kutsutulla “piroquella”, joka vie sinut lähistön riutalle snorklaamaan. Toinen mahdollisuus on retki Mangilyn apinanleipäpuumetsään. Matkanjohtaja auttaa mielellään retkien kanssa.

Päivä 5
Ifaty - Isalo

Päivä alkaa aikaisin, sillä meillä on edessä pitkä ajomatka. Ajamme itään ja ohitamme matkan varrella useita safiirikaivoskaupunkeja, jotka muistuttavat villin lännen paikkakuntia. Näemme myös kauniita ja erikoisia apinanleipäpuita.

Saavumme Isaloon ja majoitumme hotelliin.

Päivä 6
Isalon kansallispuisto - upeaa luontoa ja makeja

Reilun 80 000 hehtaarin kokoinen Isalon kansallispuisto on yksi Madagaskarin suosituimmista kohteista. Se on helppo käsittää, kun näkee puiston: vuoria, laaksoja, vesiputouksia ja rotkoja. Puisto on tunnettu erikoisista hiekkakivimuodostelmistaan, jotka ovat sateen ja tuulen aiheuttaman eroosion muokkaamia. Maisemat ovat upeat! Täällä elää monia makilajeja, ja mahdollisuudet nähdä Madagaskarin kuuluisia puoliapinoita ovat hyvät.

Päivän retkellä kansallispuistoon kävelemme mm. Ranohiran kylään ja katselemme auringonlaskua “kallioikkunan” läpi.

Myöhemmin on aikaa omille seikkailuille Isalossa.

Päivä 7
Isalo - Ranomafana - vierailu makipuistossa, maalaiskylässä, paperiverstaassa ja viinitilalla

Jätämme hyvästit Isalolle ja ajamme kohti pohjoista ja Ambalavaoa pitkin Andringitra-vuoristoa. Maisemat vaihtuvat, kun saavumme vihreälle ylängölle.

Anja Parkissa elää useita rengashäntämakiperheitä ja puisto toimii yhteistyössä paikallisen kylän kanssa. Käymme katsomassa eläväisiä makeja, eikä haittaa, vaikka puistoon on pieni sisäänpääsymaksu: kaikki tulot käytetään kyläkoulun opettajan palkkaan.

Matkan varrella käymme myös Iharintsenan kylässä, jossa muutamat asukkaat ovat avanneet kotinsa matkailijoille. Kävijät pääsevät tutustumaan paperin valmistukseen Papier Anteimoron verstaassa. Maistelemme vielä paikallista viiniä viinitilalla Soaviatan lähistöllä ennen kuin jatkamme matkaa Ranomafanaan.

Päivä 8
Ranomafanan kansallispuisto - vaellusretki ja makien tarkkailua

Luonnonystävät nauttivat varmasti käynnistä Ranomafanan kansallispuistossa. Kumpuilevassa sademetsässä vallitsee ihanteelliset olosuhteet monille orkideoille. Täällä elää myös yli 100 lintulajia sekä 12 makilajia mukaan luettuna kaikkein harvinaisimmat.

Kansallispuisto on melko selkeä ja siellä on hyvä vaelluspolkujen verkosto. Poluilta tosin tulee usein poistuttua, kun seurailee leikkisiä makeja, jotka hyppivät puusta toiseen kiinnittämättä huomiota vähemmän vikkeliin katsojiin.

Iltapäivä on varattu omille seikkailuille. Voit esim. käydä Ranomafanan kylässä tai rentoutua kylpylässä, jonka vesi tulee kuumasta lähteestä.

Päivä 9
Ranomafana - Antsirabe - puuveistoksia ja kaupunkikierros sekä käynti koru- ja karkkipajassa

Matka jatkuu kohti pohjoista. Vuorten huipuilla putkahtaa vähän väliä esiin pieniä kyliä kalkittuine taloineen. Niitä ympäröivät riisi-, ananas-, peruna- ja viiniviljelykset. Matkan varrella pysähdymme Ambositran kaupungissa, syömme lounasta paikallisessa ravintolassa ja käymme puuveistoksia myyvässä kaupassa.

Saavumme Antsirabeen iltapäivän päätteeksi. Kaupunki sijaitsee n. 170 km Tanasta etelään. Alue on vulkaanista ja tunnetaan erityisesti kuumista lähteistä, joiden mineraalipitoista vettä kutsutaan nimellä “visy gasy”. Kaupunkikierroksella Antsirabessa käymme mm. perheen pyörittämässä verstaassa, jossa he valmistavat koruja seebun sarvista, sekä karkkitehtaassa, jossa valmistetaan karamelleja perinteisellä menetelmällä. Näemme koko prosessin sokerin sulattamisesta avotulella isoissa rautapadoissa valmiisiin tuotteisiin. Pääsemme myös maistamaan juuri valmistettuja ja vielä lämpimiä karamelleja. Inkivääriä sisältävät ovat hyviä vilustumisoireisiin!

Antsirabe on se kaupunki Madagaskarilla, jossa on eniten riksoja tai “pousse pousseja”, kuten niitä täällä kutsutaan. Täällä riksalla voi tehdä vähän toisenlaisen kaupunkikierroksen – muista sopia kyydin hinnasta etukäteen!

Päivä 10
Antsirabe - Andasibe

Meillä on edessä suhteellisen pitkä päivä ja ajomatka. Heti aamiaisen jälkeen otamme kurssin kohti Andasibea. Matkan varrella ohitamme pääkaupungin Antananarivon.

Maisemaa hallitsevat tuhannet riisipellot, jotka kiipeilevät terassiviljelminä ylös vuorenrinnettä, sekä pienet maalaiskylät kalkittuine ja olkikattoisine taloineen. Täällä viljellään myös perunoita ja ananaksia. Pysähdymme reitin varrella Peyrierasin matelijapuistossa ja näemme mm. kameleontteja. Saavumme Andasibeen ja majoitumme hotelliin.

Päivä 11
Andasiben kansallispuisto ja Mantadian kansallispuisto - kohtaamisia makien kanssa

Suurin Madagaskarin makeista, indri, asuu Andasiben kansallispuistossa, jonka pinta-ala on 12 810 hehtaaria. Tarinan mukaan indri pelasti kerran pienen pojan puusta putoamiselta, ja siksi paikallisille makin tappaminen ja syöminen on “fady” eli tabu.

Indrillä ei ole metsässä luonnollisia vihollisia, ja siksi onnekkaat saattavat päästä lähelle suloisia makeja. Meitä odottaa hieno luontoelämys, kun aikaisin aamulla kuljemme autereisessa sademetsässä ja kuulemme makien korkean, sireenin kaltaisen äänen, joka kantaa jopa kolmen kilometrin päähän.

Tänään käymme myös Mantadian kansallispuistossa, jonka maasto on hieman mäkisempää kuin Andasiben. Täällä joutuu ponnistelemaan hieman enemmän nähdäkseen eläimiä, mutta paikallisoppaat ovat taitavia löytämään niitä puiden latvoista, joten pienellä onnella saatamme nähdä kaksi puistossa elävää makilajia. Puistossa elää myös kotoperäisiä lintuja sekä erilaisia orkideoja.

Päivä 12
Andasibe - Antananarivo - kotimatka alkaa
Aamaisen jälkeen lähdemme kohti Antananarivoa ja lentokenttää. Lennämme Addis Abeban ja Tukholman kautta Helsinkiin.
Päivä 13
Saapuminen Helsinkiin
Saavumme Helsinkiin aamulla.

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 3.298€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
598€
Hintaan sisältyy
 • SAS:n ja Ethiopian Airlinesin reittilennot Helsinki – Antananarivo – Helsinki (Tukholman ja Addis Abeban kautta) turistiluokassa
 • Ethiopian Airlinesin reittilento Antananarivo - Tulear turistiluokassa
 • majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa turistiluokan hotelleissa
 • aamiaiset päivinä 3-12
 • illalliset 2-8 ja 10-11 päivänä 9 lounas
 • kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • Madagaskarin viisumi noin 35€/hlö
 • lisämaksu yhden hengen huoneesta 598€/hlö
 • muut ruoat ja juomat matkan aikana
 • juomarahat kuljettajille ja paikallisoppaille n. 100 USD/hlö

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Sää ja pakkaaminen

Koko Madagaskarilla vallitsee trooppinen ilmasto, mutta saari on suuri ja korkeusvaihtelut aiheuttavat alueellisia eroja. Keskimääräisiä päivälämpötiloja esim. helmi- ja marraskuussa.

Antanananarivo, helmikuussa/marraskuussa noin +20-21C 

Ifaty, noin +25-28C

Antsirabe, noin +20-21C

Pakkaa mukaan:

 • pieni reppu
 • aurinkosuojavoidetta
 • hyttyskarkotetta
 • käsidesiä
 • taskulamppu (sähkökatkot mahdollisia)
 • uima-asu
 • hattu tai lippis
 • hyvä urheilusandaalit tai lenkkarit vaellusretkiä varten
 • kevyitä hengittäviä vaatteita, joissa on helppo liikkua

Liikkuminen ja sisäinen lento Madagaskarilla

Teemme matkan aikana useampia vaellusretkiä kansallispuistoissa. Hyvä liikkumiskyky on tarpeen. Matka ei sovi liikuntaesteiselle.

Madagaskarin sisäisellä lennolla Antananarivo - Tulear ruumaan menevän matkalaukun enimmäispaino on 18 kg.

Hotellien taso Madagaskarilla ja yöpymiset

Hotelliluokitus Madagaskarilla ei välttämättä vastaa kansainvälistä tasoa. Keskiluokan hotellissa varustuksesta voi puuttua suihkuverho, kylpyhuoneessa voi olla lohjennut laatta tai julkisivun maali saattaa lohkeilla. Hotellit toimivat, mutta esteettistä puolta ei pidetä niin kovin tärkeänä. Se kuuluu asiaan matkustettaessa Afrikassa ja erityisesti Madagaskarilla.

Yöpymiset:

Antananarivo 1 yö

Ifaty 2

Isalo 2

Ranomafana 2

Antsirabe 1

Andasibe 2

Valuutta

Madagaskarin rahayksikkö on ariary (MGA). Valuutta ei voi vaihtaa etukäteen Suomessa. Luottokortit kelpaavat rajoitetusti, lähinnä isommissa hotelleissa ja pääkaupungissa Antananarivossa. Kätevintä on ottaa mukaan joko euroja tai US-dollareita käteisenä.

Rokotukset

Tarkista tarvittavat rokotukset: www.rokote.fi

Madagaskar on malaria-aluetta, joten estolääkitys on suositeltavaa.

Viisumi

Tarvitset Madagaskarille viisumin, se saadaan maahan saavuttaessa.

Hinta: 35 €/hlö (kun matka-aika alle 30 päivää)

Passin tulee olla voimassa vähintään 6 kk maasta poistumisen jälkeen.

Huom. Viisumihinnat voivat muuttua ilman etukäteisvaroitusta paikallisista viranomaisista riippuen.

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Vastaavia matkoja

19MGRTR01AFI1311