Itämeren kierros ja Baltia

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Matka Itämeren ympäri – maukas pala Ruotsia, Puolaa ja kolme Baltian maata!

Bussimatka

Matka alkaa Itämeren ylityksellä Turusta Tukholmaan, josta jatkamme etelään Södermanlandin läänin läpi. Ruotsin pienin ja kenties kaunein maakunta Öölanti tunnetaan orkideoista, muinaismuistoista ja tuulimyllyistä. Täällä pysähdymme ja tutustumme Borgholmin kauniiseen pikkukaupunkiin. Karlskronassa nousemme alukseen ja matkaamme Gdyniaan, Puolaan. Ajamme koillis-Puolan suuren luontoalueen läpi Liettuaan. Vilna –ylpeilee kirkoilla, joita seisoo joka toisessa kadunkulmassa, ja tarjoaa kävijälle vanhanaikaista charmia ja mutkatonta tunnelmaa. Suurkaupunki Riika Latviassa on Baltian Pariisi ja käynyt läpi suuren kasvojenkohotuksen, mutta hurmaa yhä kävijän kauniilla rakennuksilla ja näkymillä Väinäjoelle. Viron Tallinnalla on tunnetusti oma viehätysvoimansa ja matka on mukava päättää vanhankaupungin kutsuville kujille.

Kaikki tämä koettavissa yhdellä ja samalla matkalla Itämeren ympäri!

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
  • Tyyppi Kiertomatka, Bussimatka

  • Matkanjohtaja Suomalainen

  • Viisumi Ei

  • Rokotukset Ei

  • Valuutta SEK, PLN, EUR

Päiväohjelma 8 päivää
Päivä 1
Helsinki – Turku – Tukholma - Iltalaivalla (Silja Line) Tukholmaan
Päivä 2
Tukholma – Öölanti – Karlskrona. Läpi kauniin Ruotsin, vierailu Öölannissa. Iltalaivalla (Stena Line) Gdyniaan, Puolaan
Päivä 3
Gdynia – Vilna. Läpi harvaanasutun puolalaisseudun kohti Liettuaa
Päivä 4
Vilna - tuntematon pääkaupunki odottaa
Päivä 5
Vilna – Siauliai - Riika. Kohti pohjoista Ristikukkulan kautta, määränpäänä Latvian komea pääkaupunki
Päivä 6
Riika - päivä on omistettu Baltian kulttuuripääkaupungille
Päivä 7
Riika – Pärnu – Tallinna - pitkin Itämeren rannikkoa Viron pääkaupunkiin
Päivä 8
Tallinna – Helsinki – Turku. Aikaa Tallinnassa ja iltapäivällä lautalla (Tallink Silja) Helsinkiin

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki – Turku – Tukholma - Iltalaivalla (Silja Line) Tukholmaan

Myöhään iltapäivällä lähdemme Helsingistä kohti Turkua. Nousemme Silja Linen iltalaivaan. Halukkaat voivat syödä laivalla hyvän illallisen (omakustanteinen) ennen vetäytymistä yöunille.

Päivä 2
Tukholma – Öölanti – Karlskrona. Läpi kauniin Ruotsin, vierailu Öölannissa. Iltalaivalla (Stena Line) Gdyniaan, Puolaan

Yön aikana ylitämme Itämeren. Aamun tullen on aamiaisen aika. Tukholman kaunis saaristo lipuu ohitsemme. Pian saavumme satamaan ja jätämme taakse Ruotsin pääkaupungin ja aloitamme matkan kohti etelää Södermanlandin läänin läpi. Reitti kulkee Kolmårdenin tummien metsien läpi, ja pian jo nautimme näkymistä yli Bråvikenin lahden ja ohitamme Norrköpingin. Idyllisessä naapurikaupungissa Söderköpingissä pysähdymme katsomaan 1830-luvulta peräisin olevaa Götan kanavaa, Ruotsin kaikkien aikojen suurinta rakennushanketta. Matka jatkuu edelleen kohti etelää. Kalmarissa ajamme sillan yli Öölantiin. Öölannin silta on kuusi kilometriä pitkä ja sen vihki kuningas Kaarle XVI Kustaa vuonna 1972. Öölanti on Ruotsin pienin maakunta, joka tunnetaan kauniista luonnosta, orkideoista, muinaismuistoista, tuulimyllyistä ja Borgholmin rauniolinnasta. Linna on yhä vaikuttava rakennus. Sillan rakentamisen jälkeen Borgholmin kaupungista on tullut yksi maan suosituimmista matkakohteista. Käymme katsastamassa tämän mukavan pikkukaupungin, jossa on kiva tehdä ostoksia ja käveleskellä.

Palaamme takaisin mantereelle ja otamme suunnan kohti Blekingeä ja laivastokaupunki Karlskronaa. Karlskrona perustettiin vuonna 1680, kun kuningas Kaarle XI päätti perustaa sinne laivastotukikohdan. Karlskronan vaikuttava ja hyvin säilynyt arkkitehtuuri sekä asemakaava saivat Unescon ottamaan sen maailmanperintökohteiden listalle vuonna 1998. Illalla Stena Linen laiva lähtee kohti Puolaa, ja me asetumme hytteihimme.

Päivä 3
Gdynia – Vilna. Läpi harvaanasutun puolalaisseudun kohti Liettuaa

Aamulla heräämme Puolan rannikon lähistöllä ja käymme aamiaisella. Nousemme maihin Gdynian satamakaupungissa, joka muodostaa yhdessä lähellä sijaitsevien Gdanskin ja Sopotin kanssa suurkaupunkialueen, jota kutsutaan nimellä “kolmoiskaupunki”. Asukkaita kolmoiskaupungissa on yhteensä yli miljoona. Gdansk on kolmikosta suurin. Versaillesin rauhassa Gdansk (saks. Danzig) sai vapaakaupungin aseman, jolla oli tulliliitto Puolan kanssa. Toisen maailmansodan aikana Danzig liitettiin natsi-Saksaan. Kaupungin saksankielinen enemmistö karkotettiin kaupungista sodan päätyttyä. Vuodesta 1945 lähtien, jolloin kaupungista tuli osa Puolaa, valtaosa asukkaista on ollut puolankielisiä, ja kaupungista on käytetty sen puolankielistä nimeä Gdansk.

Ajamme päivän aikana Puolan koillisosan läpi matkallamme kohti Liettuan rajaa. Alue on laaja ja siellä on monia järviä, metsiä ja jokia. Asutusta on harvassa, teollisuutta on vähän ja suurelta osin kyse on yhdestä isosta luonnonalueesta. Puolan historia on pitkä ja myrskyisä. Puola joutui 1900-luvulla natsi-Saksan ja Neuvostoliiton miehittämäksi. Toisen maailmansodan jälkeen Puola menetti kolmanneksen alueistaan Neuvostoliitolle. Luovutettu alue on nykyinen Liettuan lounaisosa, Valko-Venäjän länsiosa ja Länsi-Ukraina. Puola sai haltuunsa saksalaisia alueita, jotka vastasivat noin puolta menetetyistä alueista. Nykyään Puola on sekä Naton että EU:n jäsenmaa. Katolisella kirkolla on maassa merkittävä asema huolimatta kommunistisesta menneisyydestä. 
Illalla saavumme Liettuan pääkaupunkiin Vilnaan ja majoitumme keskustahotelliin, jossa yövymme kaksi yötä.

Päivä 4
Vilna - tuntematon pääkaupunki odottaa

Ravitsemme itseämme aamiaisella hotellissamme. Liettua on pinta-alaltaan Baltian suurin valtio, ja Vilna, jossa Vilnia- ja Nerisjoet yhtyvät, on maan suurin kaupunki. Asukkaita Vilnassa on noin 500 000. Aamupäivällä teemme kaupunkikierroksen Vilnassa paikallisoppaan johdolla. Vaatimattomasta koostaan huolimatta Vilna on kosmopoliittinen kaupunki, joka tunnetaan monista kirkoista ja jota kutsutaan toisinaan nimellä Baltian Jerusalem. Kaupunkikierroksella tutustumme Pyhän Pietarin ja Pyhän Paavalin kirkkoon ja sen lukemattomiin stukkokoristeisiin, presidentinpalatsiin, yliopistoon sekä vanhankaupungin pieniin käsityöliikkeisiin, jotka myyvät mm. meripihkakoruja ja pellavavaatteita. Huolimatta siitä, että Vilnaa kutsutaan barokkikaupungiksi, sieltä löytyy esimerkkejä myös goottilaisesta ja renessanssin arkkitehtuurista. Tärkeimpiä nähtävyyksiä kaupungissa ovat Gediminasin torni sekä Katedraaliaukio. Maan synkkä 1900-luku ei ole mikään salaisuus. Natsit tuhosivat käytännössä kaikki Vilnan juutalaiset, ja kaupungin näkemisen arvoinen, mutta varsin masentava KGB-museo muistuttaa neuvostohallinnon kauhuista. Menneisyydestä huolimatta ilo ja ylpeys siitä, että Liettua on nykyään vapaa kansakunta, paistaa läpi kaikkialla. Iltapäivä on varattu omille seikkailuille. Kaupungissa on kiva kulkea katsellen Unescon suojelemaa uusklassista vanhaa keskustaa. 
Mikäli olet ostanut illallispaketin, tapaat matkanjohtajan ja muita kanssamatkustajia yhteisellä illallisella.
 

Päivä 5
Vilna – Siauliai - Riika. Kohti pohjoista Ristikukkulan kautta, määränpäänä Latvian komea pääkaupunki

Aamulla lähdemme Vilnasta, mutta emme ihan vielä Liettuasta. Suuntaamme Kryziu Kalnasiin, Ristikukkulalle. Se sijaitsee Siauliain kaupungin ulkopuolella ja on kenties Liettuan kiehtovin nähtävyys. Liettualaiset ovat pystyttäneet kukkulalle lukemattomia ristejä, on isoja ja pieniä ja kaiken värisiä ja muotoisia. Ristikukkula on yksi Liettuan tärkeimmistä katolisista pyhistä paikoista. Kukaan ei tiedä, milloin ensimmäinen risti pystytettiin, mutta arvellaan, että perinne olisi saanut alkunsa 1300-luvulla, kun liettualaiset kääntyivät kristinuskoon. Voimakkaan kansallisuusaatteen levitessä 1800-luvulla kukkulalle pystytettiin monia ristejä. Sen jälkeen, kun Venäjän tsaarin vastainen mielenosoitus oli tukahdutettu 1863, liettualaiset alkoivat pystyttää ristejä kapinassa kuolleitten sukulaistensa muistoksi. Jos ei tiedetty, minne kaatunut oli haudattu, pystytettiin risti tämän muistoksi Ristikukkulalle. Neuvostoaikoina ristejä pystytettiin protestiksi neuvostomiehitystä vastaan. Ristien määrä kukkulalla kasvoi huomattavasti kommunistivallan viimeisinä vuosina, kuin symbolina itsenäisyyden kaipuulle.

Pian saavumme seuraavaan Baltian maahan, nimittäin Latviaan. Matkalla sen pääkaupunkiin Riikaan ajamme ensin rannikolle ja käymme Latvian suosituimmassa lomakohteessa Jurmalassa, joka sijaitsee kauniilla paikalla Riianlahden pohjukassa. Rantakohde sijaitsee rannan suuntaisesti ja koostuu valtaosin jugendtyylisistä puutaloista. Ajamme sitten Riikaan ja majoitumme keskusta-alueella sijaitsevaan neljän tähden hotelliin kahdeksi yöksi.

Päivä 6
Riika - päivä on omistettu Baltian kulttuuripääkaupungille

Tänään tutustumme Riikaan, kolmesta Baltian pääkaupungista suurimpaan. Kaupunki sijaitsee Väinäjoen varrella lähellä paikkaa, jossa joki laskee Itämereen. Viikingit käyttivät jokea kulkuväylänään kohti itää ja hansakauppiaat kuljettivat sitä pitkin tavaraa myyntiin idemmäksi. Alueella on tehty sarja arkeologisia kaivauksia, joissa on löytynyt paljon esineistöä tuolta ajalta. Myös Riiassa käytiin tuona aikana vilkasta kauppaa ja se olikin yhdessä vaiheessa yksi Itämeren alueen rikkaimmista ja mahtavimmista kauppakaupungeista. Kaupunki on hyvin vanha, perustettu virallisesti jo vuonna 1201. Historia on läsnä kaikkialla. Aloitamme kaupunkikierroksella, jonka teemme osin jalkaisin keskiaikaisessa keskustassa. Pääset nauttimaan monien aikakausien upeasta arkkitehtuurista ja saat kuvan kaupungin historiasta. Kaupungin luonne muodostuu Itämeren alueen monien erilaisten kulttuurien sekoituksesta. Riika oli esim. Ruotsin suurvaltakaudella 1600-luvulla Ruotsin suurin kaupunki, mistä meitä muistuttaa Ruotsalainen portti. Vain kyseinen portti on enää jäljellä kaupunginmuurista, joka kerran suojeli kaupunkia ulkopuolisten hyökkäyksiltä. Kun ruotsalaiset miehittivät Riian 1698, Ruotsalainen portti rakennettiin osaksi kaupunginmuuria.

Iltapäivä on omaa aikaa. Kaupungin keskusta on kuin hyvin säilynyt kuvastin keskiaikaan ja kadonneisiin aikakausiin mukulakivikatuineen ja pienine kapeine kujineen, joilla riittää ravintoloita ja kahviloita. Jugendtyylistä – tai art nouveau  tyylistä, kuten sitä kutsutaan useimmissa maissa lukuun ottamatta Itämeren aluetta – kiinnostuneille Riika on unelmakohde. Kaupungissa on satoja hyvin säilyneitä jugendtyylisiä taloja, useimmat heti keskiaikaisen keskustan ulkopuolella. 

Illalla voit lähteä matkanjohtajan mukaan illalliselle, mikäli olet ostanut illallispaketin.

Päivä 7
Riika – Pärnu – Tallinna - pitkin Itämeren rannikkoa Viron pääkaupunkiin

Tänään matkaamme vielä pohjoisemmaksi pitkin Itämeren rannikkoa ja saavumme pian Viroon. Teemme lyhyen pysähdyksen pienessä Pärnun merenrantakaupungissa, joka on jo pitkään ollut suosittu ranta- ja kylpylälomakohde. Saavumme perille Viron pääkaupunkiin Tallinnaan. Tallinna-nimen alkuperä on hämärän peitossa, mutta nimen arvellaan tulevan sanoista Taani linn, joka merkitsee ”tanskalaisten kaupunkia”. Reval on puolestaan kaupungin historiallinen saksalainen, tanskalainen ja ruotsalainen nimitys. Tallinna kasvoi Toompean linnan juurelle. Tanskan kuningas Valdemar II Sejr (”voittaja” tai ”valloittaja”) rakennutti linnan vanhaankaupunkiin voitettuaan taistelun vuonna 1219. 

Iltapäivällä teemme Tallinnassa kaupunkikierroksen pääosin kävellen. Näemme, kuinka eri kulttuurit ovat jättäneet jälkensä kaupunkiin. Ylhäällä mäellä sijaitsee kuninkaallinen linna, kolme vahtitornia ja Aleksanteri Nevskin katedraali, joka on kaunis tyypilliseen venäläiseen tyyliin rakennettu ortodoksikirkko sipulikupoleineen. Se on Tallinnan suurin kirkko ja suosittu nähtävyys. Alempana oli kansalaisten kaupunginosa, ja siellä näemme raatihuoneen ja perinteikkään apteekin vuodelta 1422. Raatihuoneentori on Tallinnan sydän. Kauniissa taloissa sijaitsevat tunnelmalliset kahvilat ja ravintolat reunustavat toria. Torilla on aina elämää ja useita kertoja vuodessa siellä järjestetään pieniä festivaaleja, konsertteja ja markkinoita. 

Asumme neljän tähden hotellissa. Illalla voit lähteä matkanjohtajan mukaan illalliselle, mikäli olet ostanut illallispaketin.

Päivä 8
Tallinna – Helsinki – Turku. Aikaa Tallinnassa ja iltapäivällä lautalla (Tallink Silja) Helsinkiin

Melkein koko päivä on varattu omille seikkailuille Tallinnassa. Vanhakaupunki on niin pieni, että ehdit nähdä melkein jokaisen kujan, ja toiset kujat ovat tunnelmallisempia kuin toiset. Katariina Gild on kuja, jolla on eniten keskiaikaista tunnelmaa ja lisäksi kivoja putiikkeja. Mahtavaa kaupunginmuuria seurailee Müürivahe, jonka varrella virolaisnaiset myyvät monenlaisia värikkäitä ja käsintehtyjä vaatteita. On villapaitoja, villamyssyjä, siperialaisia sukkia, perinteisiä virolaisia tai modernimpia. Tallinnan kaupunginmuuri on lähes kaksi kilometriä pitkä ja kolme metriä paksu. Sitä alettiin rakentaa 1200-luvulla ja siitä tuli aikanaan yksi Pohjois-Euroopan suurimmista linnakkeista. Muutamassa paikassa muurin päälle pääsee kävelemään. Vanhankaupungin yläpuolella on muutamia näköalapaikkoja, joista voi ihailla ja kuvata kaupunkia ylhäältä käsin. Myöhään iltapäivällä on aika nousta Tallinkin laivaan ja suunnata kohti Helsinkiä.

Saavuttuamme Helsinkiin bussi ajaa ensin päärautatieasemalle ja jatkaa sitten Turkuun.

Illallispaketti

Paketti sisältää kolme yhteistä illallista; Vilnassa, Riikassa ja Tallinnassa. Illalliset sisältävät kolmen ruokalajin menun paikallisissa ravintoloissa, keskeisellä sijainnilla. Illallispaketti varataan ja maksetaan ennen matkaa. Minimiosallitujamäärä 15 henkilöä. Suomalainen matkanjohtaja on mukana illallisilla.

Hinta: 108€/hlö

Bussimatka

Bussimatkailu on vaivatonta, sinun tehtäväsi on rentoutua ja nauttia vaihtuvista maisemista. Mukana Albatrosin osaavat matkanjohtajat ja saat hienoja elämyksiä parhaaseen Albatros-tyyliin. Lomasi alkaa siitä hetkestä, kun nouset bussiin.

Millaisia bussit ovat?

Käytämme moderneja busseja, joissa on miellyttävä matkustaa.

Kaikissa busseissa on säädettävät istuimet, turvavyöt, jalkatuet, ilmastointi, wc, tv,  puhelimen ja tabletin latausmahdollisuus. Kaikki bussit ovat savuttomia.

Istumapaikan varaaminen

Noudatamme paikkojen jaossa saapumisjärjestystä ja täytämme bussin edestä taakse. Voit varata paikan tietyiltä riveiltä matkaa varatessasi tai viimeistään 45 päivää ennen matkan lähtöpäivää. Etukäteen varattu paikka ei koske mahdollisia liittymäbusseja.

Mikäli haluat varata paikan etukäteen:

Paikka riveiltä 1,2,7,8,9: 12€/hlö

Paikka muilta riveiltä etukäteen varattuna: 8€/hlö

Varaamattomat istumapaikat jaetaan saapumisjärjestyksessä, alkaen bussin etuosasta.

Paikan voi varata vain koko matkalle – ei vain osalle matkaa.

Hintatiedot

Hintaan sisältyy
  • bussi- ja laivamatkat ohjelman mukaan
  • majoitus jaetussa kahden hengen sisähytissä risteilyaluksilla (2 yötä)
  • majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa hyvissä keskitason hotelleissa (7 yötä)
  • aamiaiset
  • retket ohjelman mukaan
  • suomalainen matkanjohtaja
  • verot ja viranomaismaksut

Matkan ennakkomaksu on 300€/hlö

 

Hintaan ei sisälly
  • lisämaksu yhden hengen huoneesta 298€
  • illallispaketti 108€/hlö
  • muut ruoat ja juomat matkan aikana

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Hotellit

Kyseessä on kiertomatka, jonka aikana yövymme useissa hotelleissa. Hotellit ovat neljän tähden (paikallinen luokitus) hotelleja, jotka sijaitsevat keskustassa. Vilnassa hotellimme on uusi ja raikas kolmen tähden hotelli, jonka sijainti on erinomainen. Vahvistamme hotellit yhteystietoineen matkadokumenttien mukana, viimeistään noin viikko ennen matkan lähtöpäivää. 
Yölaivoilla yövymme sisähyteissä.

Passitiedot

Tarvitsemme matkan varaamisen yhteydessä tietoja passistasi laivayhtiöitä varten:

-koko nimi

-syntymäaika ja paikka

-kansallisuus

-passin voimassaoloaika

-passin myöntänyt viranomainen ja päivämäärä

Mikäli varaat matkan kotisivuiltamme varauslomakkeella, voit kirjoittaa kunkin samalla varaukselle tulevan matkustajan tiedot kohtaan: Huomioitavaa. Mikäli teet varauksen puhelimitse, voit antaa tiedot virkailijallemme.

Ajomatkat

Päivä 2: 570 km
Päivä 3: 630 km
Päivä 5: 350 km
Päivä 7: 310 km

Yöpymiset

Silja Linen risteilyaluksella: 1 yö
Stena Linen risteilyaluksella: 1 yö
Vilna: 2 yötä
Riika: 2 yötä
Tallinna: 1 yö

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 20 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Matkalle lähtöpaikat ja ajat

Lähtö- ja paluuajat sekä paikat

Bussiin pääsee kyytiin sekä Helsingistä että Turusta. Samoin paluumatkalla bussi tuo Helsingissä, Tallinnasta kotiin tullessa, ensin päärautatieasemalle Helsingissä ja jatkaa sitten Turkuun ja laivaterminaaliin.

Lähtöajat menossa:

Helsingin päärautatieasema klo 16:00 

Tallinki Silja, laivaterminaali Turku 18:15

Lähtöajat paluussa:

Helsingin päärautatieasema 18:45

Tallink Silja, laivaterminaali Turku 21:00

 

 

 

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Matkustaminen alaikäisten lasten kanssa

Jos matkustat lasten kanssa, jotka eivät ole omia lapsiasi, esim. lapsenlapsesi kanssa, tai jos biologisena vanhempana matkustat lasten kanssa ilman toista vanhempaa, huomioi, että kohdemaasta riippuen matkustamiseen voidaan vaatia erityisiä asiakirjoja.

Suosittelemme ottamaan hyvissä ajoin ennen matkaa yhteyttä kyseisen maan suurlähetystöön tai konsulaattiin ja selvittämään, mitkä säännöt koskevat alaikäisten lasten maahan saapumista.

Vaikka alaikäisten lasten maahantuloon ei vaadittaisi mitään virallisia asiakirjoja, lentoyhtiö voi vaatia tällaisiä asi​​akirjoja ja estää lennolle pääsyn lähtöselvityksessä, jos asiakirjat puuttuvat.

Tämän vuoksi suosittelemme vahvasti joka tapauksessa ottamaan matkalle mukaan lasten englanninkieliset virkatodistukset, kopiot molempien vanhempien passin kuva-aukeamasta sekä englanninkielisen suostumusilmoituksen vanhemmalta/vanhemmilta, jotka eivät osallistu matkalle.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Vastaavia matkoja