Elefanttien valtakunta ja Victoria Falls

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Villieläinten ja lintujen ihmeellisestä maailmasta mahtaville Victorian putouksille.

Lähde mukaan hienoja elämyksiä tarjoavalle safarimatkalle. Laaja Choben kansallispuisto on yksi Afrikan parhaista safarialueista, joidenkin mielestä jopa paras. Kansallispuiston vieressä sijaitsevasta lodgesta käsin teemme retkiä maastoautoilla ja veneillä Botswanan upeaan luontoon ja Chobe-joelle. Eläinlajeja on paljon ja varsinkin majesteettiset elefantit hallitsevat savannia. Linnusto on monipuolinen ja lajien kirjo vaikuttava.

Safareiden lomassa on mukava rentoutua vaikkapa kirjan parissa ja nauttia hyvätasoisen lodgen mukavuuksista. Teemme myös retken pieneen kylään Namibian puolella.

Matkan huipentuu yöpymiseen Victoria Fallsissa, kävelyretkeen mahtavilla putouksilla ja risteilyyn auringonlaskun aikaan Zambezijoella.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Safari

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Kyllä

 • Rokotukset Kyllä

 • Valuutta USD, BWP

Päiväohjelma 11 päivää
Päivä 1
Lähtö Helsingistä
Päivä 2
Saapuminen Victoria Fallsiin - matka jatkuu Botswanaan
Päivä 3
Botswana, Kasane - safari ja veneretki
Päivä 4
Chobe Safari Lodge - omaa aikaa
Päivä 5
Botswana, Kasane - retki maalaiskylään - Namibia
Päivä 6
Botswana, Kasane - aamu- ja iltapäiväsafari
Päivä 7
Botswana, Kasane - aamuinen veneretki ja rentoutumista
Päivä 8
Botswana, Kasane - safari ja veneretki
Päivä 9
Victoria Falls
Päivä 10
Kotimatka alkaa
Päivä 11
Saapuminen Helsinkiin

Hotelli

Chobe Safari Lodge

Neljän tähden (paikallinen luokitus) Chobe Safari Lodge sijaitsee Botswanan koillisosassa Chobe-joen varrella aivan Choben kansallispuiston vieressä. Kansallispuisto on maan suurin ja eläinrikkain.

Kaikissa huoneissa on ilmastointi, oma kylpyhuone, suihku ja wc. Lodgessa on pieni uima-allas, johon voit pulahtaa virkistäytymään safarien välissä. Lodgeen kuuluu paikallinen kauneushoitola, jossa on mahdollisuus lisämaksusta varata esim. hierontaa. Ravintola, jossa voit nauttia hyvästä ruoasta ja baarissa virkistävistä juomista. Lähellä (noin 200 m) on pieni ostoskeskus, jossa on mm. pankki, ATM-automaatti ja ruokakauppa. Kasanen kylän keskustaan on noin 1,5 km. Kylässä on supermarket, muutamia vaatekauppoja ja pari ravintolaa.

Lue lisää: www.chobesafarilodge.com

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisten sivustojen sisällöstä tai ylläpidosta).

The Kingdom Hotel at Victoria Falls

 • Vastaanotto avoinna 24 h
 • Useampi ravintola
 • Neljä baaria
 • Kolme uima-allasta
 • Spa- ja kauneushoitola
 • Pesulapalvelu

The Kingdom sijaitsee kävelyetäisyydellä putouksilta ja siinä on yhteensä 294 huonetta. Hotellissa on useampi ravintola baari. Pääravintola on The White Waters ja siellä tarjoillaan myös aamiainen. Kolme uima-allas, joista yksi on lastenallas.

Huoneissa on wc ja kylpy/suihku, ilmastointi/lämmitys, puhelin, sateliitti-tv, hiustenkuivain, kahvin- ja teenkeitin, tallelokero.

Hotellin kotisivut:

https://www.thekingdomhotel.co.za/

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta).

Kuvagalleria

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lähtö Helsingistä

Matka kohti Victoria Fallsia ja Zimbabwea alkaa. 

Päivä 2
Saapuminen Victoria Fallsiin - matka jatkuu Botswanaan

Saavuttuamme Victoria Fallsiin jatkamme bussilla Kasaneen ja Chobe Safari Lodgeen, ajomatka on noin kaksi tuntia. Matkalla näemme mopanepuita ja ehkä paviaanilauman istumassa tienlaidassa. Ylitämme Botswanan rajan Kasungulassa, ja reittimme seurailee Chobejokea, kunnes saavumme lodgellemme. Majoituttuamme kokoonnumme illalliselle.

Botswana on yksi Afrikan vähäväkisimpiä valtioita, mutta samalla yksi Afrikan rikkaimmista maista. Hiukan sen jälkeen, kun maa oli itsenäistynyt 1966, geologit löysivät Botswanasta maailman suurimman timanttiesiintymän. Valtavat luontoalueet takaavat rikkaan eläimistön, ja hallitus pyrkii pitämään turistien määrän sopivan alhaisena. Lodgemme sijaitsee Choben kansallispuiston kupeessa. Chobe on maan toiseksi suurin ja eläimistöltään rikkain kansallispuisto. Täällä yhtyvät Zambezi-, Chobe- ja Linyatijoki. Puisto rajoittuu neljään Afrikan valtioon, Sambiaan, Zimbabween, Namibiaan ja Botswanaan. Jokien vedellä on suuri merkitys alueen kasvillisuudelle, ja se vaihteleekin savannista metsään, hiekka-aavikkoon ja marskimaahan. Choben pinta-ala on 10 566 km2, ja täällä elää eniten villieläimiä koko eteläisen Afrikan alueella. Kansallispuisto, jota ei ole aidattu, tunnetaan erityisesti valtavista elefanttilaumoista, jotka kulkevat pitkin jokia etsiessään ravintoa. Ruokaa on todellakin kylliksi, mikä näkyy elefanteista, jotka ovat suurempia kuin muualla Afrikassa. Puistossa viihtyvät useimmat Afrikan antilooppilajeista, kirahvit, seeprat, virtahevot, alligaattorit, leijonat, leopardit (vaikein havaittava), puhvelit, paviaanit ja yli 350 lintulajia.

Päivä 3
Botswana, Kasane - safari ja veneretki

Afrikka on täynnä paradokseja: elämä täällä on villiä ja kovaa, yksinkertaista ja monimutkaista, sitkeää ja herkkää. Afrikkalainen savanni on paikka, jossa aika pysähtyy ja kaikki tapahtuu luonnon ehdoilla. Olemme etuoikeutettuja, kun saamme kokea, miltä planeettamme näytti miljoonia vuosia sitten, kun Afrikka oli yhä mantereiden keskellä. Kansallispuistoissa luonto on suojeltua ja leijonat saavat luvan olla kuninkaita.
Tänään lähdemme ensimmäiselle safarille. Aamusafarit alkavat auringon noustessa noin kello kuusi ja kestävät noin kello yhdeksään, riippuen siitä, mitä näemme safarin aikana. Ennen lähtöä voi hörpätä kupin kahvia tai teetä. Aamusafarilla voimme aistia aamun voimakkaat tuoksut ja savannin erityisen hohteen aamutuimaan. Mukana meillä on ranger, joka tuntee alueen ja kertoo kaikesta, mitä näemme ja kuulemme safarin aikana. Safarien sisältö riippuu luonnollisesti paikallisista olosuhteista. Joskus löydämme ison joukon villieläimiä samasta paikasta, toisella kertaa joudumme etsimään eläimiä pidemmän aikaa pitkin jokia. Lisäksi voimme tulkita eläinten käyttäytymistä: jos lauma impaloita jäykistyy yhtäkkiä ja suuntaa huomionsa pensaikkoon, on todennäköistä, että ne ovat huomanneet vaanivan petoeläimen. Emme voi tietenkään taata, mitä näemme, milloin ja missä – mutta juuri se tekee safarista jännittävän ja aina erilaisen elämyksen. Varmaa on kuitenkin se, että Choben kansallispuistossa elää eniten villieläimiä koko eteläisessä Afrikassa, elefantteja yli 110 000 yksilöä.

Runsas aamiaispöytä odottaa meitä lodgessa safarin jälkeen. Huomaathan, että avoimissa maastoautoissa voi olla viileää etenkin aamuisin ja pimeän laskeuduttua. Autoissa on vilttejä ja sadeviittoja, mutta tuulenpitävä takki tai fleece voi silti olla tarpeen. Kun aurinko porottaa korkealta taivaalta, tilanne on toisenlainen. Safarit ovat miellyttävimmillään viileinä aamutunteina sekä myöhään iltapäivällä. Niihin aikoihin näkee myös eniten eläimiä, sillä päivän kuumimpaan aikaan eläimet pysyttelevät varjossa. Myös me toimimme samoin: keskipäivän kuumimpaan aikaan haluat ehkä viilentyä uima-altaassa, käydä kauneushoitolassa (tarjolla mm. öljy- ja kuumakivihierontaa lisämaksusta), katsella lintuja terassilta ja syödä lounasta.
Kello kolmen paikkeilla, kun aurinko on siirtynyt hieman alemmas ja ilma alkaa viilentyä, on aika lähteä veneretkelle joelle. On aivan erityistä kokea eläimet joelta käsin, sillä silloin ne pysyvät yleensä rauhallisempina ja pääsemme lähemmäs. Joella näemme paljon lintuja, kuten majesteettisia kiljumerikotkia, ruskosuohaukkoja, pitkäjalkaisia jassanoita, kuningaskalastajia, haikaroita, iibiksiä ja merimetsoja. Näemme ehkä myös krokotiilejä ja virtahepoja. Tiheän papyruskasvuston keskellä voi mahdollisesti piilotella ujoja suoantilooppeja. Yleisempiä ovat likit ja vesiantiloopit sekä elefanttilaumat ja puhvelit, jotka viihtyvät joenpenkalla.
Safarilta palaamme lodgeen ja auringonlaskua joella on mukava seurata vaikkapa lodgen terassibaarissa istuen. Auringonlasku Botswanassa on Kalaharin autiomaan punaisen pölyn ansiosta usein värien ilotulitusta.

Päivä 4
Chobe Safari Lodge - omaa aikaa

Tälle päivälle ei ole lukkoon lyötyä ohjelmaa, joten voit kuulostella itseäsi ja suunnitella oman ohjelmasi. Jotkut haluavat nukkua pidempään ja nauttia päivästä omaan tahtiin. Mikäli haluat toimintaa, matkanjohtalta saat tietoa lisämaksullisista aktiviteeteista.

Päivä 5
Botswana, Kasane - retki maalaiskylään - Namibia

Aamiaisen jälkeen lähdemme vierailulle afrikkalaiseen maalaiskylään – sekä ylitämme joen ja käymme naapurimaan Namibian puolella. Tässä osassa maata eletään pääasiallisesti hyvin perinteiseen tapaan. Saamme tietoa kulttuurista sekä vanhoista perinteistä. Elämäntapa kunnioittaa luontoa ja perheet ovat isoja ja riippuvaisia toisistaan.

Päivä 6
Botswana, Kasane - aamu- ja iltapäiväsafari

Päivä alkaa aikaisella safarilla. Palaamme lodgeen hyvin ansaitulle aamiaiselle.
Iltapäivällä ajamme savannille avoimissa maastoautoissa. Tähän aikaan päivästä valo on upea, ja toivottavasti näemme monia eläimiä ennen paluutamme lodgeen auringon laskiessa. Usein iltapäiväsafarit kestävät hieman pidempään kuin aamusafarit, mutta meillä on silti aikaa käydä kylvyssä ja nauttia lasillinen tähtitaivaan alla ennen illallista.

Päivä 7
Botswana, Kasane - aamuinen veneretki ja rentoutumista

Aamupäivällä lähdemme jälleen Chobejoele. Iltapäivä on omaa aikaa. Käy vaikkapa tutustumassa pieneen Kasanen kylään, joka sijaitsee noin 1,5 km:n päässä lodgestamme.

Päivä 8
Botswana, Kasane - safari ja veneretki

Päivä alkaa aikaisella safarilla. Palaamme lodgeen hyvin ansaitulle aamiaiselle. Iltapäivällä teemme viimeisen veneretken Chobejoelle. Syömme illallista ja nautimme viimeisestä illasta lodgessamme.

Päivä 9
Victoria Falls

Aamiaisen jälkeen lähdemme kohti Zimbabwea ja Victorian putouksia. Perillä teemme kävelyretken upeilla putouksilla (noin 1,5 tuntia). Majoitumme The Kingdom Hotel in Victoria Falls:iin ja auringonlaskun aikaan teemme risteilyn Zambezijoella.

Illalla nautimme yhteisen läksiäisillallisen.

Päivä 10
Kotimatka alkaa

Lähdemme kohti koti-Suomea.

Päivä 11
Saapuminen Helsinkiin

Hintatiedot

Hintaan sisältyy
 • reittilennot Helsinki - Johannesburg - Victoria Falls ja Victoria Falls - Johannesburg - Helsinki turistiluokassa (välilaskuja menossa ja paluussa) 
 • majoitus 7 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa neljän tähden (paikallinen luokitus) Chobe Safari Lodgessa ja  1 yö Kingdom Hotel  Victoria Fallsissa
 • aamiainen päivä 3-10 ja lounas päivinä 3-8
 • illallinen päivinä 2-9
 • safarit, kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • yhden hengen huoneen lisämaksu 
 • muut ruoat ja juomat matkan aikana
 • juomarahat rangereille ja lodgen henkilökunnalle, yhteensä noin 100 USD/hlö
 • viisumi Zimbabween (noin 70 USD/hlö, katso lisää kohdasta Hyvä tietää)

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Zimbabwen viisumi ja passitiedot

Zimbabween tarvitset viisumin. Viisumia voi hakea Zimbabwen suurlähetystöstä Ruotsista. Viisumin saa myös paikan päällä lentokentältä, jolloin viisumi maksetaan käteisellä. Hinta noin 70 USD/hlö  (double entry, eli sisältää viisumin sekä maahan saavuttaessa että sieltä poistuttaessa).
Lisätietoja Zimbabwen suurlähetystö: http://www.zimembassy.se/visainfo.html

Passissa on oltava vähintään 2 tyhjää sivua maahantulo- ja maastapoistumisleimoja sekä viisumia varten, passin tulee olla koneellisesti luettava.

Zimbabwen ja Botswanan valuutta

Zimbabwessa on suurella todennäköisyydellä liki mahdotonta nostaa käteistä valuuttaa tai maksaa kansainvälisillä luottokorteilla. Suosittelemme ottamaan mukaan käteisenä jonkin verran US dollareita; myös pieniä 1 ja 5 dollarin seteleitä, joilla voit ostaa esim. virvokkeita Victorian putouksilla.
Botswanan valuuttaa (pula) ei saa Suomesta, Etelä-Afrikan randi on käypä valuutta paikallisen valuutan rinnalla. Randeja saa Suomesta etukäteen tilaamalla, rahanvaihtotoimistosta tai pankista. Chobe Safari Lodgessa voit maksaa kansainvälisellä luottokortilla (esim. ruokajuomat, jotka eivät sisälly matkan hintaan). Lodgen lähellä on pieni ostoskeskus, jossa on pankki ja ATM -automaatti.

Liikkuminen matkan aikana

Matka ei ole fyysisesti erityisen rasittava, teemme safarit maastoautoilla ja veneillä. Matkustajan tulee kyetä liikkumaan omatoimisesti ilman apuvälineitä.
 

Ilmasto Botswanassa

Botswanan sää on leuto ja miellyttävä ympäri vuoden. Talvikuukaudet ajoittuvat kesä-elokuuhuun, jolloin yöt ovat usein kylmiä. Näin voi olla myös touko- ja syyskuussa, sitä vastoin ajanjakso lokakuusta maaliskuuhun on yleensä suhteellisen lämmin, myös öiseen aikaan. Esim. maaliskuun keskimääräinen päivälämpötila on noin +23c. (päivän alin noin +17c). Sadekuuroja tulee ympäri vuoden, eniten lämpimien kuukausien aikana pohjoisessa, ja kylmien kuukausien aikana etelässä.
 

Safarit ja matkalle mukaan

Päivän ensimmäinen safari alkaa yleensä heti auringonnousun jälkeen (noin klo 6), jolloin ulkona on viileää lukuun ottamatta ajanjaksoa marraskuusta maaliskuuhun, jolloin lämpötilat ovat korkeammat jo varhain aamulla. Matkalle on hyvä ottaa mukaan lämmin paita tai takki, päähine sekä pitkälahkeiset housut. Kerrospukeutuminen on toimiva ratkaisu. Pakkaa mukaan aurinkovoide, hyttyskarkote, lippalakki, huivi tai hattu ja kamera sekä kiikarit. Suosi safarivaatetuksessa hillittyjä värejä.

Albatrosin matkanjohtaja on mukana safareilla ja vaihtelee mahdollisuuksien mukaan jeepistä toiseen päivien aikana. Kuhunkin maastoautoon mahtuu 10 matkustajaa ja kuljettaja/ranger.

Tärkeintä tällä matkalla on, että pidät luonnosta ja eläimistä. Choben kansallispuisto on suuri, liki 11000 m2:n kokoinen alue. Sääolosuhteista ja sateista riippuen eläimet liikkuvat eri aikoina eri puolilla laajaa aluetta. Paikalliset rangerit tuntevat kansallispuiston ja tekevät parhaansa, että näet safariajeluilla mahdollisimman monipuolisesti eläimistöä. Takuuta siitä, mitä eläimiä näemme ja milloin, hekään eivät voi toki antaa. Safariajelut tehdään eläinten ehdoilla ja niitä mahdollisimman vähän häiritsemättä. Olemme vierailijoita niiden kotiseudulla.
Botswana tunnetaan erittäin rikkaasta linnustostaan, eri lintulajien näkeminen Chobessa riippuu vuodenajasta. Veneajeluilla lintujen bongaamiseen on erityisen hyvä mahdollisuus.

Maastoautoilla tehtävillä safareilla ikäraja on turvallisuussyistä 6 vuotta.

Matkan aluksi käymme Victorian putouksilla. Ota mukaan kevyt sadetakki tai sadeviitta.

Kiva tietää -kirjavinkkejä

Botswana, Pekka Peltola (Into 2017)
Mme Ramotswe tutkii -kirjasarja, Alexander Mccall Smith (Otava)
Birds of Botswana, Peter Hancock & Ingrid Weiersbye (Princeton Field Guides)

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Matkustaminen alaikäisten lasten kanssa

Jos matkustat lasten kanssa, jotka eivät ole omia lapsiasi, esim. lapsenlapsesi kanssa, tai jos biologisena vanhempana matkustat lasten kanssa ilman toista vanhempaa, huomioi, että kohdemaasta riippuen matkustamiseen voidaan vaatia erityisiä asiakirjoja.

Suosittelemme ottamaan hyvissä ajoin ennen matkaa yhteyttä kyseisen maan suurlähetystöön tai konsulaattiin ja selvittämään, mitkä säännöt koskevat alaikäisten lasten maahan saapumista.

Vaikka alaikäisten lasten maahantuloon ei vaadittaisi mitään virallisia asiakirjoja, lentoyhtiö voi vaatia tällaisiä asi​​akirjoja ja estää lennolle pääsyn lähtöselvityksessä, jos asiakirjat puuttuvat.

Tämän vuoksi suosittelemme vahvasti joka tapauksessa ottamaan matkalle mukaan lasten englanninkieliset virkatodistukset, kopiot molempien vanhempien passin kuva-aukeamasta sekä englanninkielisen suostumusilmoituksen vanhemmalta/vanhemmilta, jotka eivät osallistu matkalle.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Pidennä matkaasi

Kapkaupunki

Tyyppi Pidennä matkaasi
Kesto 5 päivää
Hinta Alkaen 798€
5 päivää kulttuuria,ostoksia, hyvää ruokaa ja kaunista luontoa Kapkaupungissa

Kaunis, kulturelli ja täynnä elämää. Tätä on Kapkaupunki. Niemimaata ympäröi Atlantti ja kaupunkia suojaa Pöytävuori. Hyvällä syyllä Kapkaupunki mainitaan yhdeksi maailman kauneimmista suurkaupungeista. Sen sijainti on ainutlaatuinen ja kaupungin tarjonta monipuolinen. Historiallisia nähtävyyksiä, luontokohteita lähettyvillä, upeita viinialueita lyhyen ajomatkan päässä ja kaupungin ravintolatarjonta sekä ostosmahdollisuudet mainiot.

Kuvia
Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana
Hotelli

Voit valita kahdesta hotellista:

Southern Sun Cape Sun
Cape Sun sijaitsee Kapkaupungin sydämessä. Hotellissa on 368 huonetta, joissa kaikissa on ilmastointi ja maksuton wi-fi (500 MB per päivä). Ravintola, baari, sisäuima-allas ja luntosali sekä kylpyläosasto.

Lue lisää: https://www.southernsun.com/southern-sun-cape-sun
(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta). 

Hinta 2024
798€/hlö jaetussa kahden hengen huoneessa, Southern Sun Cape Sun
1298€/hlö yhden hengen huoneesta, Southern Sun Cape Sun

Hinta 2025
848€/hlö jaetussa kahden hengen huoneessa, Southern Sun Cape Sun
1298€/hlö yhden hengen huoneesta, Southern Sun Cape Sun

The Cullinan
Hotelli sijaitsee kävelymatkan päässä Waterfrontista, jossa on mm. baareja ja ravintoloita. Tasokkaassa hotellissa on hyvinvarustetut huoneet, ravintola, baari ja ulkouima-allas.

Lue lisää: https://www.southernsun.com/the-cullinan
(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta)

Hinta 2024
898€/hlö jaetussa kahden hengen huoneessa, The Cullinan
1.498€/hlö yhden hengen huoneesta, The Cullinan

Hinta 2025
998/hlö jaetussa kahden hengen huoneessa, The Cullinan
1.548€/hlö yhden hengen huoneesta, The Cullinan

Retket Kapkaupungissa
Kapkaupungissa voit osallistua lisämaksusta kansainvälisille retkille. Lue lisää: Retket Kapkaupungissa

Hintaan sisältyy
 • Sisäiset lennot Etelä-Afrikassa
 • Lentokenttäkuljetukset
 • 4 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa
 • Aamiaiset
Varaa

Matkanpidennys tilataan päämatkan varaamisen yhteydessä tai viimeistään 75 päivää ennen matkan lähtöpäivää. Suosittelemme tilaamaan pidennyksen mahdollisimman ajoissa, sillä emme voi taata hotellihuoneiden tai lentopaikkojen saatavuutta kaikille päivämäärille. Huomioi, että pidennyksen hinta voi vaihdella ajankohdan kysynnän mukaan.

Matkanpidennys on omatoiminen ja ilman suomalaisen matkanjohtajan palveluja. Tämän vuoksi matkanpidennyksille ei ole minimiosallistujamäärää.

Mauritius

Tyyppi Pidennä matkaasi
Kesto 6 päivää
Hinta Alkaen 1.598€
Palmurantoja, lepäilyä ja kiinnostavaa gastronomiaa keskellä Intian valtamerta.

Neljä päivää rennosti uima-altaalla tai rannalla Mauritiuksen trooppisella saarella, aktiviteetteja kaipaaville monia mahdollisuuksia tutkia lähemmin saarta ja osallistua järjestetyille kansainvälisille retkille.

Päiväohjelma:
Päivä 1: Yöpyminen joko Johannesburgissa tai Kapkaupungissa.
Päivä 2: Johannesburg/Kapkaupunki - Mauritius, kuljetus kentältä hotelliin
Päivä 3-6: Nautinnollisia päiviä Mauritiuksella
Päivä 7: Aamulento Mauritiukselta Johannesburgiin, päivähuone käytössä hotellissa Johannesburgissa. Illalla kotimatka alkaa.

Mainittu on alkaen hinta jaetussa kahden hengen huoneessa.

Huom. lentoyhteyksistä riippuen Johannesburgissa tai Kapkaupungissa yövytään 1 tai 2 yötä.

Kuvia
Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana
Hotelli

Valittavissa 2 eri hotellivaihtoehtoa Mauritiuksella:

Casuarina Hotel - kolme tähteä (paikallinen luokitus)
Hotelli sijaitsee Trou aux Bichesissä, saaren luoteisrannikolla. Hotellilta näkymä laguunille, Grand Bayn vilkkaaseen kaupunkiin 5 km ja pääkaupunki Port Louisiin 18 km. Casuarinan on lähellä valkeahiekkaista uimarantaa. Puolihoito.
Kotisivut:
http://hotel-casuarina.com/mauritius/
Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston ylläpidosta tai sisällöstä.

Hinta 2024
1.598€/hlö jaetussa kahden hengen huoneessa, Casuarina Hotel
2.148€/hlö yhden hengen huoneessa, Casuarina Hotel

Hinta 2025
1.698€/hlö jaetussa kahden hengen huoneessa, Casuarina Hotel
2.248€/hlö yhden hengen huoneessa, Casuarina Hotel

Sofitel Mauritius L´Impérial Resort & Spa - 5 tähteä (paikallinen luokitus)
Suuren trooppisen puutarhan ympäröimä tasokas hotelli saaren länsirannikolla. Huoneet on äskettäin remontoidut ja niissä on käytetty paljon luonnonmukaisia materiaaleja. Huoneissa on wifi-yhteys ja tasokkaat MyBed-sängyt. Hotellissa on aasialaistyylinen spa-osasto, hienohiekkainen ranta-alue ja hyvätasoinen ravintola. Puolihoito.
Kotisivut:
www.sofitel.com/gb/hotel-1144-sofitel-mauritius-l-imperial-resort-spatansport/index.shtml
(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston ylläpidosta tai sisällöstä).

Hinta 2024
1.748€/hlö jaetussa kahden hengen huoneessa, Sofitel Mauritius L'Imperial Resort & Spa
2.446€/hlö yhden hengen huoneessa, Sofitel Mauritius L'Imperial Resort & Spa

Hinta 2025
2.298€/hlö jaetussa kahden hengen huoneessa, Sofitel Mauritius L'Imperial Resort & Spa
2.998€/hlö yhden hengen huoneessa, Sofitel Mauritius L'Imperial Resort & Spa

Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Johannesburg tai Kapkaupunki – Mauritius turistiluokassa (meno/paluu)
 • Lentokenttäkuljetukset
 • 1 yö hotellissa, Johannesburg tai Kapkaupunki jaetussa kahden hengen huoneessa, aamiainen
 • 5 yötä Casuarina Hotel/Le Meridie Ile Maurice/Sofitel Mauritius L´Impérial Resort & Spa jaetussa kahden hengen huoneessa
 • Johannesburgista lennettäessä päivähuone hotellissa paluumatkalla
Hintaan ei sisälly
 • Yhden hengen huoneen lisämaksu
 • Muut juomat ja ruokailut
 • Suomalaisen matkanjohtajan palvelut
Varaa

Matkanpidennys tilataan päämatkan varaamisen yhteydessä tai viimeistään 75 päivää ennen matkan lähtöpäivää. Suosittelemme tilaamaan pidennyksen mahdollisimman ajoissa, sillä emme voi taata hotellihuoneiden tai lentopaikkojen saatavuutta kaikille päivämäärille. Huomioi, että pidennyksen hinta voi vaihdella ajankohdan kysynnän mukaan.

Matkanpidennys on omatoiminen ja ilman suomalaisen matkanjohtajan palveluja. Tämän vuoksi matkanpidennyksille ei ole minimiosallistujamäärää.

Rated 4 out of 5 by from Monipuolista Retki Namibian kylään oli turhauttava. Paikallinen opas ei kertonut ellämästä ja eikä heimon historiasta, lisäksi raja- ym muodollisuudet veivät aikaa niin, ettei kylään ehtinyt tutustua. Tietysti säällä oli oma tekijänsä, mutta silti. Fallsilla olisi ollut mielellään pari yötä. Oma retkemme Sambiaan oli hyvä, kannattaa ottaa mukaan ohjelmaan.
Date published: 2020-03-09
Rated 5 out of 5 by from Ihana matka Botswanan luontoon ja eläimistöön Matka oli minulle ensimmäinen KOKONAAN "safarimatka" ja odotukset olivat tietysti korkealla, mutta ne jopa ylittyivät. Ryhmän koko sopiva ja mukava ryhmä samanhenkisiä matkalaisia. Ohjelmaa oli paljon ja se oli antoisaa. Vinkki tulevaisuuden ko matkaan - Namibian kylä-vierailu oli turha, sen päivän voisi korvata toisella päivällä Victoria Fallseilla ( ts siellä kaksi yötä).Matkanjohtaja oli asiantunteva, jämäkkä ja huumorintajuinen ts HUIPPU, terkkuja hänelle!
Date published: 2020-03-07
Rated 4 out of 5 by from Monipuolinen matka Matkamme alkoi 20.02.2020 ja oli kaikin tavoin hyvin onnistunut. Victorian putoukset olivat juuri sitä mitä odotimme ja vähän enemmänkin. Veneretkillä näimme runsaasti elefantteja sekä muita eläimiä. Safariajoilla paviaaneja impaloita,leijonia. Vapaavalintaisena maksullisena ohjelmana valitsemme Sambian retken ja näimme putoukset myös siltä puolelta, mikä oli hienoa. Lodgealue oli hyvä ja pihalla juoksentelivat pahkasiat, mangustit, paviaanit, joiden seuraaminen oli mukavaa. Opas oli loistava. Victoria falssissa olisi mennyt kaksi päivää (Zimbabven puolella) koska yksi päivä oli ajallisesti liian kiireinen. Namibia-päivän olisi voinut vaihtaa tähän. Lentomatka pitkä. Kaksi vaihtoa. Paluulennolla lisäksi vielä välilasku. Matkasta jäi kaikinpuolin hyvä fiilis, suosittelen.
Date published: 2020-03-05
Rated 4 out of 5 by from Onnellinen onnistunut matka elefantien maailmaan Matkamme kesti kaikkiaan 11 päivää.Matka oli kaikkiaan todella onnistunut ja mielenkiintoinen,vaikka leobardit pysyttelivät turisteilta piilossa.Näimme ja koiemme paljon. Myös vapaata aikaa jäi ainakin minulle riittävästi.Ennakkotiedot matkasta hyvät.Ainoa heikko kohta oli `vaivalloinen`,turha matka Namibian kylään.Siellä ei ollut MITÄÄN erityistä nähtävää ja Calvinin(opas)tarinat tervehdyttävistä puista ja kasveista turhia.Kylän anti räksyttävät koirat,kolme ihmistä,yksi söpö lapsi ,`lihakauppa`.Seuraavalle matkalle ehdotankin tämän kylän jättämisen pois ohjelmasta ja kaksi päivää Victoria Fallsilla,siellä olisi riitänyt vielä paljon näkemistä,vaikka teimmekin onnistuneen matkan extraa Sambian ja saimme kokea fallsit myös toiselta puolelta. Lodget joissa asuimme olivat hyvät,siistit ja tilavat.Ruoka oli monipuolista ,herkullista. Yhteiset tilat olivat erittäin kauniit ja kodikkaat.Henkilökunta ilosta ja ystävällistä,välillä vähän laiskan jähmeetä,kuumuus? Oppaamme oli LOISTAVA,sydämelliset kiitokset hänelle❣️ Koko poppoomme oli yllättävän harmoninen ,yhteistoimintamme sujui loistavasti,joustavasti.
Date published: 2020-03-04
Rated 5 out of 5 by from Joessa polskivat norsut Elefanttien valtakunta niin oikea nimi tälle safarille. Niitä nähtiin varmaan satoja ynnä muut eläimet päälle. Joki toi aivan ihanan lisän matkaan.
Date published: 2020-03-02
 • y_2024, m_7, d_22, h_5
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.42
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_5
 • loc_fi_FI, sid_ZWRTR14, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja