Spicy Sansibar ja rantaloma

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Yhdistä rantaloma ja seikkailu eksoottisella Sansibarilla ja tutustu maustesaareen suomalaisen matkanjohtajan mukana.

Sansibar on historiaa ja kulttuuria, ja sen luonto, eksoottiset rannat ja maalaiskylät kutsuvat luokseen. Saarella on paljon muutakin tekemistä kuin rannalla lekottelu! Sansibarilla näkee yhä arabialaisia vaikutteita sekä jälkiä saaren kyseenalaiselta kukoistuskaudelta orjakaupan keskuksena. Myös pienet luontoalueet ovat kiinnostavia.

Spice Island Resort on ihastuttava hotelli, joka sijaitsee Jambianin rannalla Sansibarin saaren itäpuolella. Palvelu on huippuluokkaa, ja hotellissa on koko joukko mukavuuksia, jotka tekevät lomasta erityisen: iso uima-allas ja pääsy Intian valtamerelle suoraan hotellista! Hotellissa on lisäksi kylpyläosasto, vesiurheilu- ja sukelluskeskus sekä muita palveluita ja mukavuuksia.

Intian valtameressä Tansanian rannikolla sijaitsevaa Sansibaria kutsutaan myös Maustesaareksi – ja ihan syystä. Mausteiden viljely on muodostanut 1700-luvulta lähtien suuren osan Sansibarin tuloista, ja satojen vuosien ajan daut purjehtivat kauppareittejä täynnä hyväntuoksuista lastia. Yhdessä vaiheessa Sansibar oli maailman suurin mausteneilikan tuottaja. Saarella viljellään myös pippuria, vaniljaa, muskottipähkinää, inkivääriä, kardemummaa ja kanelia.

Sansibar on osa Tansaniaa, jonka nimi koostuu itse asiassa kahdesta osasta: Tanganyika eli mantereella sijaitseva osa ja Sansibar. Sansibarilla ja pienemmällä Pemban saarella asuu yhteensä noin miljoona henkeä. Valtaosa väestöstä asuu saaren pohjois- ja länsiosassa, joissa on vehreää ja joissa voi harjoittaa maanviljelystä. Sansibarin itäosa koostuu hiekkarannoista ja korallikallioista, mikä tekee siitä täydellisen paikan kalastajakylille, majataloille ja hotelleille. Sansibarin saari on noin 85 km pitkä ja 20–30 km leveä. Pääkaupunki ja kaupallinen keskus on Sansibarin kaupunki, jonka vanha kaupunginosa on nimeltään Stone Town. Saari on kulttuurien kollaasi, johon maailmanlaajuinen kaupankäynti on jättänyt jälkensä. Mausteneilikka on tuotu Sansibarille Indonesiasta, kurkuma Intiasta, riisi Malesiasta, maniokki ja cashewpähkinä Brasiliasta, tomaatti ja maissi Pohjois-Amerikasta, härkätaistelu Portugalista ja islam arabimaista.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Kyllä

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta USD

Päiväohjelma 12 päivää
Päivä 1
Lento Helsingistä Sansibarille Tansaniaan
Päivä 2
Saapuminen Sansibarille
Päivä 3
Rentouttava päivä Spice Island Resortissa
Päivä 4
Retki Stone Towniin (sis. matkan hintaan)
Päivä 5
Rentouttava päivä Spice Island Resortissa
Päivä 6
Maustekierros (sis. matkan hintaan)
Päivä 7
Rentouttava päivä Spice Island Resortissa
Päivä 8
Jozani Forestin kansallispuisto (sis. matkan hintaan)
Päivä 9
Rentouttava päivä Spice Island Resortissa
Päivä 10
Prison Island (Changuu Island) sis. matkan hintaan
Päivä 11
Lähtö Sansibarilta
Päivä 12
Lento Helsinkiin

Hotelli

Spice Island Hotel & Resort

 • King size -kokoinen vuode
 • Lounge
 • Kirjoituspöytä
 • Ilmastointi
 • Puhelin
 • Terassi
 • Kylpyhuone
 • Vaatekaappi

Spice Island Hotel & Resort koostuu 34 bungalowista. Jokaisessa bungalowissa on kaksi huonetta ja oma terassi. Hotellia ympäröi iso kasvitieteellinen puutarha, jossa kasvaa yli 3 000 eksoottista puuta ja kukkaa. Kaikki huoneet on koristeltu kauniisti sansibarilaisin huonekaluin, joissa on vaikutteita afrikkalaisesta, intialaisesta ja arabialaisesta kulttuurista. Uima-allas on 32 m pitkä ja syvimmillään 4 m.

Pulahda uimaan, rentoudu, lue kirjaa tai nauti viilentävä juoma aurinkovuoteella levähtäen. Voit kokeilla myös snorklausta tai sukellusta. Tarjolla on herkullista ruokaa grillistä ja joinakin iltoina elävää musiikkia tähtitaivaan alla.

Hotellissa on baari ja ravintola. Keittiö tarjoilee tuoretta kalaa ja yhdistää annoksissa intialaisen, arabialaisen ja afrikkalaisen keittiön maut. Hotellissa on myös Wellness Spa, joka tarjoaa kauneushoitoja, hierontaa ja after sun -hoitoja.

Kuvagalleria

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lento Helsingistä Sansibarille Tansaniaan
Päivä 2
Saapuminen Sansibarille

Lentokentältä on kuljetus hotelliin saaren itärannikolle. Hotellilla odottaa aamiainen, jonka jälkeen voit levätä pitkän lentomatkan jälkeen huoneessasi tai vaihtoehtoisesti hotellin uima-altaalla ja nauttia viilentävistä juomista (ei sis. matkan hintaan). Voit myös tehdä kävelylenkin lähialueella.

Päivä 3
Rentouttava päivä Spice Island Resortissa

Päivinä, joina ohjelmassa ei ole retkiä, päätät itse, miten aikasi käytät. Ranta tai allas on houkutteleva paikka viettää rentouttava päivä. Jos haluat mieluummin tutustua alueeseen, mahdollisuudet ovat hyvät. Myös paikan päältä voi ostaa erilaisia retkiä.

Päivä 4
Retki Stone Towniin (sis. matkan hintaan)

Päivän ohjelmassa on retki historialliseen Stone Towniin. Katselemme kaupungin vanhaa arabikorttelia ja sen kapeita, viihtyisiä katuja. Käymme lisäksi Beit-el-Ajaibissa eli Ihmeiden talossa, palatsimuseossa, kansallismuseossa, orjamarkkinoilla ja linnoituksessa. Syömme retken aikana paikallisessa ravintolassa (omakustanteinen) ja palaamme takaisin hotelliin.

Päivä 5
Rentouttava päivä Spice Island Resortissa
Päivä 6
Maustekierros (sis. matkan hintaan)

Sansibar on kuuluisa tuoreista ja hyväntuoksuisista mausteista. Katsele, maistele ja haistele mm. vaniljaa, muskottipähkinää, inkivääriä, kardemummaa, kanelia, mausteneilikkaa ja pippuria. Näet, miltä mausteet näyttävät ennen pakkaamista ja päätymistä marketin hyllyyn.

Päivä 7
Rentouttava päivä Spice Island Resortissa
Päivä 8
Jozani Forestin kansallispuisto (sis. matkan hintaan)

Kyse on Sansibarin viimeisestä luonnonmetsästä, jossa elää harvinaisia sansibaringueretsoja. Muita metsässä eläviä lajeja ovat mm. galago, servaali, orava, hyppypäästäinen ja leopardi (toki hyvin harvinainen).

Päivä 9
Rentouttava päivä Spice Island Resortissa
Päivä 10
Prison Island (Changuu Island) sis. matkan hintaan

Prison Island sijaitsee hieman Sansibarin ulkopuolella. Saarella elää jättiläiskilpikonnia. Jos kilpikonnat alkavat kyllästyttää, voit tutustua saarella sijaitseviin vankilan raunioihin.

Päivä 11
Lähtö Sansibarilta

Nautimme viimeisestä lomapäivästä Sansibarilla.

Päivä 12
Lento Helsinkiin

Varhain aamulla lähdemme kotimatkalle ja kohti Helsinkiä.

Hintatiedot

Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki – Sansibar – Helsinki (välilasku ja koneenvaihto menossa ja paluussa) turistiluokassa
 • Majoitus 10 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa tasokkaassa Spice Island Resortissa
 • Aamiaiset päivinä 2-11       
 • Illalliset päivinä 2-11 (ei sis. ruokajuomia)
 • Kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • Suomalainen matkanjohtaja
 • Verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 10 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Pukeutuminen ja valokuvaaminen

Kun kuljet kaupungissa, on hyvä, että sekä miehet että naiset peittävät olkapäänsä ja polvensa. Jos haluat valokuvata paikallisia, kysy aina lupa.

Viisumi Tansaniaan

Tarvitset viisumin Tansaniaan. Se haetaan sähköisesti englanninkielisiltä sivuilta ja viisumin hinta on noin 50€/hlö.

Lue viisumiohjeet täältä:

https://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/afrikka/tansania/maahantulo

 

Lue lisää Tansaniasta

Täältä voit lukea lisää Tansaniasta: https://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/afrikka/tansania

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Matkustaminen alaikäisten lasten kanssa

Jos matkustat lasten kanssa, jotka eivät ole omia lapsiasi, esim. lapsenlapsesi kanssa, tai jos biologisena vanhempana matkustat lasten kanssa ilman toista vanhempaa, huomioi, että kohdemaasta riippuen matkustamiseen voidaan vaatia erityisiä asiakirjoja.

Suosittelemme ottamaan hyvissä ajoin ennen matkaa yhteyttä kyseisen maan suurlähetystöön tai konsulaattiin ja selvittämään, mitkä säännöt koskevat alaikäisten lasten maahan saapumista.

Vaikka alaikäisten lasten maahantuloon ei vaadittaisi mitään virallisia asiakirjoja, lentoyhtiö voi vaatia tällaisiä asi​​akirjoja ja estää lennolle pääsyn lähtöselvityksessä, jos asiakirjat puuttuvat.

Tämän vuoksi suosittelemme vahvasti joka tapauksessa ottamaan matkalle mukaan lasten englanninkieliset virkatodistukset, kopiot molempien vanhempien passin kuva-aukeamasta sekä englanninkielisen suostumusilmoituksen vanhemmalta/vanhemmilta, jotka eivät osallistu matkalle.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 3 out of 5 by from Hieno ilmasto ja kaunis ympäristö. Tulin kotiin vajaa viikko sitten ja vasta nyt alan toipua matkustuksen rasituksesta.
Date published: 2022-11-27
Rated 3 out of 5 by from Ei olennaista kohokohtaa! Köyhä maa ja saari! EI erikoista katsottavaa. Aurinko, kuumuus ja meri parasta! Lennot varsinkin kohteesta kotiin todella kehnosti järjestetty. Odotus Arlandassa n 7 tuntia! Tänä aikana lähti useita koneita Helsinkiin. Joonas oli hyvä ja osaava! Kurtturuusu kiittää häntä! Hotelli oli ihan OK!
Date published: 2022-11-25
Rated 2 out of 5 by from Surkeat lentojärjestelyt Kohde oli sinänsä kiinnostava vaikka eipä siellä juuri ollut erityisiä nähtävyyksiä. Matkustaminen kohteeseen vei tolkuttoman paljon aikaa, yli vuorokauden! Alustavasta lentoaikataulusta tulisi saada tietoa ennen matkavarauksen vahvistamista!
Date published: 2022-11-25
Rated 3 out of 5 by from Ihan ok mutta liian erillään paikallisten ihmisten elämästä Lentomatka oli turhan pitkä ja hankala vaikka lentoyhtiössä ei ollutkaan mitään vikaa. Ennen matkaa kerrotussa päiväohjelmassa luvattiin sellaista joka ei edes voinut toteutua, kuten esimerkiksi tutustuminen Ihmeiden taloon: se on romahtanut jo vuonna 2020, se olisi pitänyt tietää. Kohteena oli myös kansallismuseo, jota ei paikan päällä edes mainittu. Matkakirjeissä oli paljon huolimattomuutta, puhuttiin esimerkiksi korona passista, jota ei ole enää aikoihin Suomessa ollut tai kehotettiin ottamaan mukaan viisumihakemus, vaikka viisumi oli pitänyt hakea ennen matkaa. Paikan päällä kaiken lisäksi selvisi, että viisumin olisi aivan hyvin voinut ostaa maahan tullessa! Asiakaspalvelu kieltäytyi auttamasta millään tavalla viisumihakemuksen täyttämisessä ja vastasi kysymykseeni vierailun isännästä, että ei tiedä ja että viisumin hakeminen on kokonaan matkustajan vastuulla! Eihän asiakaspalvelu toimi tällä tavalla. Heillä olisi voinut olla malli hakemuksesta ja siihen annettavista vastauksista vaikka vastuu onkin matkustajalla! Sansibar on mielenkiintoinen kohde, mutta jäimme liikaa vain matkailun kuplaan. Hotelli oli mukava ja palvelu ystävällistä, kaikki toimivat vieraiden parhaaksi ja apua sai tarvitessaan nopeasti. Retket olivat osittain pettymys. Esimerkiksi Stone Town vain juostiin läpi ja Prison Island oli pettymys meille jotka emme snorklanneet. Lisäksi jättiläiskilpikonnien pito aidatulla alueella jossa ei kasva ruoho tai mitkään pensaat, oli lähinnä eläinrääkkäystä! Delfiiniretki oli hyvä (ei kuulunut hintaan) samoin Jozani Forest ja maustekierros myös kiinnostava. Ohjelmassa voisi olla tutustumista lähikylien elämään, vierailuja toreilla ja käynti vaikka ihan paikallisessa ravintolassa ja leipomossa tai pysähtyminen leivän leipojan kojulle! Puutteista huolimatta matka tarjosi hyvän lepohetken miellyttävässä ympäristössä keskelle pimeää marraskuuta. Matkaa voi suositella rantalomien ystäville mutta jos haluaa tutustua enemmän paikalliseen kulttuuriin ja elämänmuotoon, saattaa pettyä.
Date published: 2022-11-24
Rated 4 out of 5 by from Rentouttavaa oloa Sansibarilla Lennot useine välilaskuineen, jopa Kilimanjarolla, olivat rasittavat. Odotusajat lentokentillä olivat kohtuuttoman pitkiä. Voisi ajatella, että hieman kalliimmalla lentolipulla saisi sujuvammat lentoyhteydet.
Date published: 2022-11-23
Rated 4 out of 5 by from Muuten mukavaa, mutta lennot…. Äärimmäisen helppo paikka olla; kaikki lähellä. Astut bungalowin ovesta ulos, uima-allas 20 m, ranta 50 m, ravintola 20 m, respa 10 m…. Laituri rannassa ja sen päässä oleva baari oli oleellinen osa paikan viihtyisyyttä; mukava seurata vuorovettä ja viettää aikaa muutenkin.
Date published: 2022-11-23
 • y_2024, m_7, d_23, h_8
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.42
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_6
 • loc_fi_FI, sid_TZRTR07, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja