Skotlannin Ylämaa

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Koe Skotlannin Ylämaan kaunis luonto keskiaikaisine linnoineen, laiduntavine lampaineen ja laadukkaine viskeineen.

Skotlanti näyttää juuri siltä kuin mielikuvissa. Sumuisten vuorten juurella kanervapukuisissa laaksoissa laiduntaa ylämaankarjaa ja kuin sadussa, keskiaikaisia linnoja seisoo siellä täällä kumpuilevassa maisemassa. Kaikkea hallitseva kuvio on tietysti skottiruutu – verhoista ja matoista laukkuihin ja kiltteihin. Skotlannin luonto lukeutuu Iso-Britannian vaikuttavimpiin, ja meillä on onni majoittua Cairngormsin kansallispuistoon, lähellä kuningatar Elisabethin rakastamaa Balmoralin linnaa. 

Luonnosta nauttimisen, patikoiden ja bussilla, lisäksi käymme kuvauksellisissa keskiaikaisissa linnoissa, tähyilemme merihirviöitä Loch Nessillä ja maistelemme skottiviskiä. Vaikka Skotlanti suurelta osin vastaakin kuvitelmiamme, yksi asia ei pidä paikkaansa: siellä ei aina sada.

 

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Englannin punta

Päiväohjelma 6 päivää
Päivä 1
Helsinki – Edinburgh – Cairngorms
Päivä 2
Loch Ness – Urquhartin linna – Highland Folk Museum.
Päivä 3
Kuningatar Elisabethin Balmoral ja patikointi Prinssi Albertin Pyramidille - päivä kauniissa luonnossa
Päivä 4
Inverness – Highlands – Dunrobin Castle.
Päivä 5
Cairngorms – Pitlochry - Glasgow
Päivä 6
Glasgow - kaupunkikierros ja kotimatka Edinburgista

Hotelli

Craiglynne Hotel

Mukava tyypillinen skotlantilainen hotelli sijaitsee Grantown-on-Speyssa Skotlannin Ylämaiden sydämessä. Hotellissa on 82 huonetta, ravintola ja baari. Sijainti on täydellinen lähiseutuun tutustumiselle. Hotellin ympäristö on kauniin vehreä. Hotelli on rakennettu kuningatar Viktorian hallintokaudella ja monia sen historiallisista yksityiskohdista on säilynyt. Hotelli sijaitsee vain lyhyen kävelymatkan päässä kaupungin keskustasta ja sieltä on näkymät Cromdale Hillsiin ja Speyjoelle. Hotelli on ihanteellinen paikka rentouttavalle lomalle.

Hotellihuoneissa on kaikki, mitä keskitason hotellilta voi odottaa. Huoneet on varustettu kahvin- ja teenvalmistusvälinein, kuten Iso-Britanniassa on tapana.

Osoite: Woodlands Terrace, Grantown-on-Spey PH26 3JX, Iso-Britannia

Puhelin: +44 1479 872597

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
1.548€
Helsinki
Täynnä
1.498€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Matkaohjelman järjestykseen voi tulla muutoksia esim. juhlapyhien, sää- ja liikenneolosuhteiden vuoksi.

Päivä 1
Helsinki – Edinburgh – Cairngorms

Lennämme Helsingistä Edinburghiin. Sieltä otamme kurssin kohti pohjoista ja ajamme jonkin matkaa sisämaahan kohti Cairngormsin kansallispuistoa. Matkalla pysähdymme ja pidämme tauon ennen kuin saavumme hotelliimme Ylämaassa.

Skotlannin historia ja kulttuuri on kuin värikäs keitos: irlantilaisia siirtolaisia, indoeurooppalaisia heimoja ja vähän Skandinaviaa. Päälle on siroteltu vielä sotia maahan tunkeutuvia roomalaisia, normanneja ja englantilaisia vastaan.

Skotlanti voidaan jakaa maantieteellisesti kolmeen alueeseen: Ylämaat, Alamaat ja Eteläiset ylängöt. Kapea keskiosa, Alamaat, on tasankoaluetta. Etelä on ylänköä, jota leimaa ruohon peittämä kumpuileva maisema, joka soveltuu erinomaisesti lampaiden kasvatukseen. Vastakohtana tälle on Skotlannin pohjoisosan karu, villi, vuoristoinen ylänkö, tarujen Ylämaa.

Skotlanti ei ole koskaan yhdistynyt täydellisesti Englantiin. Keskiaikaisia sotia ei ole unohdettu, ja Skotlannin vapaustaistelijoita William Wallacea ja Robert Brucea juhlitaan sankareina. Myös kuningatar Elisabeth I:n petollinen suunnitelma Maria Stuartin murhaamiseksi muistetaan. Skotlantilaiset eivät ole milloinkaan täydellisesti hyväksyneet vuonna 1603 perustettua personaaliunionia Englannin kanssa saati yhdistymistä yhdeksi valtioksi 1707. Skotlanti pysyi toki lakien osalta itsenäisenä ja sillä oli oma hallinto, kirkko, koulu- ja oikeuslaitos. Vasta kun Skotlanti vuonna 1999 sai oman parlamentin, kansa tunsi itsensä vapaaksi brittiläisen ikeen alta.

Perillä hotellissa rauha laskeutuu, ilma on puhdasta, taivas korkealla ja ympärillä kaunis luonto. Tunnelma kuvaa hyvin Ylämaata ja vie ajatukset toiseen aikaan. Hotelli on nähnyt parempiakin aikoja, mutta on hyvin tunnelmallinen vinoine ovineen ja narisevine lattioineen. Tämä on aitoa Skotlantia: Ylämaat, luonto, viski, korkeaselkäiset nojatuolit, kirjasto, ulkoilmaelämä ja skottiruudut. Taustalla voi melkein kuulla säkkipillin äänen!

Illallisen jälkeen voit istahtaa oleskelutilan nojatuoliin ja nauttia tuopillisen olutta tai kokeilla skotlantilaista viskiä. Sitten onkin aika painua yöpuulle hotellissa, joka toimii tukikohtanamme täällä Skotlannissa.

(Päivän ajomatka 220 km – ajoaika n. 3 h.)

Päivä 2
Loch Ness – Urquhartin linna – Highland Folk Museum.

Vettä riittää Skotlannin toiseksi suurimmassa ja toiseksi syvimmässä järvessä, Loch Nessissä. Järvessä on enemmän makeaa vettä kuin kaikissa Englannin ja Walesin järvissä yhteensä. Tumman pinnan alla elää kuulemma tarunhohtoinen ja maailmankuulu Loch Nessin hirviö. Hirviö, jota kutsutaan rakastavasti nimellä Nessie, nähtiin jo 500-luvulla. Väitetään, että se näkyisi myös satelliittikuvassa vuodelta 2014. Kaikki eivät ole asiasta kuitenkaan vakuuttuneita. Järven pinnasta 70 % on kuvattu kymmenen vuoden ajan ilman vilaustakaan järvihirviöstä – loput 30 % tosin jää mielikuvituksen käyttöön…

Ajamme pitkin järven itälaitaa ja pidämme silmät auki Nessien varalta. Ohitamme sellaisia paikkoja kuin Fort Augustus, Drumnadrochit, Dores ja pieni vesiputous Fall of Foyers. Pysähdymme muutaman kerran ennen kuin saavumme Urquhartin linnalle, jota käymme katsomassa. Kiertelemme yli 500 vuotta vanhan Urquhartin linnan raunioilla. Rauniot sijaitsevat pienessä niemekkeessä, josta voimme ihailla kuuluisaa Loch Nessin järveä.

Seuraava kohteemme on Highland Folk Museum. Kyse on ulkoilmamuseosta, jossa voi kokea, kuinka Skotlannissa on eletty läpi aikojen. Täällä historia tulee lähelle ja opimme, miten talot rakennettiin, miten pukeuduttiin ja miten maata viljeltiin. Noin 80 hehtaarin kokoinen museoalue herättää eloon Skotlannin historian 1700-luvulta moderniin aikaan. Keskellä kaunista luontoa pääsee hieman lähemmäs Skotlannin Ylämaata.

Päivä 3
Kuningatar Elisabethin Balmoral ja patikointi Prinssi Albertin Pyramidille - päivä kauniissa luonnossa

Heräämme kauniissa ja rauhallisessa ympäristössä. Saatamme nähdä hotellin takana villipeuroja syömässä ruohoa. Olemme asettuneet syvälle paikalliseen ympäristöön, jossa ylläpidetään perinteitä, ja se on vähän kuin astuisi toiseen aikakauteen. 

Ei ole mikään ihme, että kauniista Cairngormsin kansallispuistosta ja läheisestä Ballaterin pikkukaupungista tuli kuningatar Elisabetin suosikkipaikka. Kuninkaalliset muuttivat alueelle vuonna 1852, kun prinssi Albert ja kuningatar Victoria ostivat Balmoralin linnan. Kuningattaren sanoin: "Kaikki näyttää hengittävän vapautta." Balmoral on sittemmin ollut kuninkaallisen perheen suosikkikesäasunto, ja täällä kuningatar Elizabeth II kuoli pitkän elämän jälkeen 96-vuotiaana. Ajamme kohti Balmoralia ja ohitamme kuuluisan linnan, joka on piilossa tiellä kulkijoilta. Lähdettävä kävelylle linnaan kuuluvalle kauniille luontoalueelle.

Patikointi on yhteensä n. 6 km (2 tuntia – 160 metrin korkeusero). Sana Cairn tarkoittaa ihmisen tekemää kiviröykkiötä tai kasaa. Puistossa on 16 tälläistä kivikasaa alueen vuorten huipuilla, joista useat on nimetty kuninkaallisen perheen jäsenen mukaan. Kuningatar Elisabetille rakennettiin 60 kivestä koostuva kiviröykkiö vuonna 2012, yksi jokaiselta hallitusvuodelta. Menemme prinssi Albertin pyramidille ja prinsessa Beatricen Cairnille. Patikkareitti tekee kierroksen, joten jos haluat kävellä lyhyemmän matkan, voit kääntyä aiemmin ja mennä takaisin lähtöpaikalle.

Patikoinnin jälkeen olemme luultavasti nälkäisiä, joten ajamme läheiseen Ballateriin, joka on lähin kaupunki. Täällä on pieniä kauppoja, kahviloita ja ravintoloita, ja sinulla on aikaa syödä omatoimisesti.

Jatkamme kierrostamme ympäri Cairngormin kansallispuistoa, pysähdymme valokuvaamaan ja katsomaan luontoa lähemmin. Ehkä meillä on onni nähdä peuraa, töyhtötiainen, skotlanninkäpylintu tai oravaa, ehkäpä myös sääksi etsimässä saalista vedestä.

Ohitamme Blair Athollin ennen kuin saavumme takaisin hotellille. Päivän aikataulusta riippuen, meillä voi vielä olla aikaa tehdä pieni pysähdys matkan varrella.

Olemme takaisin hotellilla myöhään iltapäivällä, ja illallinen odottaa. Päivän ajomatka on noin 275 km ja noin 4,5 tuntia.

 

Päivä 4
Inverness – Highlands – Dunrobin Castle.

Aamiaisen jälkeen lähdemme Invernessiin, joka tunnetaan Ylämaan pääkaupunkina. Invernessistä käsin on kätevä tutustua Pohjois-Skotlannin järviin, laaksoihin ja vuonoihin. Nimi on peräisin gaelinkielisestä ilmauksesta ”Inbhir Nis”, joka tarkoittaa Nessin suuta – Inverness on paikka, jossa Nessjoki laskee mereen. Meillä on aikaa tutustua Invernessiin kävellen ennen kuin jatkamme kohti pohjoista.

Matkatessamme ylös itärannikkoa saavumme vaikuttavan valkoisen linnan, Dunrobin Castlen, luo. Se vie ajatukset Disneyn maailmaan, ja kävijä alkaa odottaa, milloin löytää nukkuvan Ruususen jostakin linnan 189 huoneesta. Käymme monissa huoneissa, joita koristavat mm. täytetyt villieläinten päät. Linna on peräisin keskiajalta ja kuuluu nykyisin Sutherlandin suvulle. Kauniissa linnapuutarhassa on suihkulähteitä ja symmetrisiä istutuksia.

Iltapäivällä palaamme takaisin hotellille ja rentoudumme.

(Päivän ajomatka 270 km – ajoaika n. 3 h 45 min.)

Päivä 5
Cairngorms – Pitlochry - Glasgow

Aamiaisen jälkeen lähdemme Pohjois-Skotlannin hotellistamme ja suuntaamme kohti etelää ja Glasgow’ta. Matkalla pysähdymme Pitlochryn kaupungissa ja pidämme tauon.

Saavuttuamme Pitlochryyn tutustumme Skotlannin kansallisjuomaan viskiin. Speyjoen liepeillä toimii yli 50 viskitislaamoa. Joen puhdas vesi on kullanvärisen juoman tärkeä pääraaka-aine. Vierailemme yhdessä tislaamoista. Tutustumme opastetulla kierroksella ”Uisige Beathan” eli gaelin kielellä ”elämän veden” valmistukseen. Pääsemme luonnollisesti myös maistamaan tislaamon tuotteita.

Tislaamovierailumme jälkeen ajamme kohti Blair Athollia ja Bruarin putouksille. Täällä teemme mukavan patikoinnin. Metsätie kiemurtelee kauniisti pientä jokea pitkin ja kuulemme pienten putousten äänet. Ympärillämme on mäntyjä ja kuusia, saniaisia ​​kasvaa joka puolella ja näemme maisemia kauemmas, kun pääsemme hieman korkeammalle.

Ylitämme pienen kivisillan ja tulemme pienelle vesiputoukselle, joka on antanut nimen Falls of Bruar -polulle. Patikointi on n. 2,5 km pitkä ja korkeuseroa 150 m. (Emme saa pysäköidä suurelle parkkipaikalle, joka kuuluu yksityiselle myymälälle, minkä vuoksi pysähdymme tien varteen, josta pääsemme polulle ja bussi siirtyy muualla patikointimme ajaksi.) Jatkamme patikoinnin jälkeen kohti Glasgow´ta, jossa yövymme.

Tänään illallispaikan saa jokainen valita itse. Glasgow’ssa on paljon kiinnostavia ravintoloita. Ehkä haluat täyttää vatsasi skotlantilaisella erikoisuudella, haggisilla (täytetty lampaan mahalaukku), tai kenties vähemmän eksoottinen, mutta varmasti mehukas Aberdeen Angus -pihvi houkuttelee enemmän.

 

Päivä 6
Glasgow - kaupunkikierros ja kotimatka Edinburgista

Tänään lähdemme mielenkiintoiselle kaupunkikierrokselle, jolla saamme käsityksen kaupungin historiasta ja sen historiallisista kohokohdista.

Glasgow jää usein Edinburghin varjoon, mutta sen lisäksi, että se on Skotlannin suurin kaupunki, sillä on vähintäänkin yhtä paljon tarjottavaa.

Glasgow’n keskusta on todella viehättävä vanhoine rakennuksineen ja kiinnostavine ruokapaikkoineen. Keskustassa on charmia ja elämää. Glasgow on mielenkiintoinen ja ystävällinen kaupunki, jossa on paljon tekemistä ja hyvä tunnelma.

Katselemme keskustaa lähemmin ja käymme George’s Squarella, jolla seisoo Yrjö III:n ratsastajapatsas. Käymme Merchant Squarella ja tietysti meillä on myös hieman aikaa katsella kaupunkia omatoimisesti.

Glasgow’n ostoskaduilla Sauciehall Streetillä ja Buchanan Streetillä on kauppoja, jotka kattavat kaikki mahdolliset tarpeet. Voit myös istahtaa johonkin monista kahviloista ja nauttia kupillisen skotlantilaista teetä ja tuoreen skonssin.

Lounasaikaan voi istahtaa rennolle pubilounaalle johonkin Rose Streetin monista pubeista tai nauttia kupposen kahvia jossakin kaupungin monista kahviloista. Kahvin kanssa kannattaa kokeilla paikallisia pikkuleipiä, joita kutsutaan nimellä ”shortbread”.

Lähdemme iltapäivällä kohti Edinburghia, josta lennämme Helsinkiin. On aika sanoa gaeliksi hyvästit valtavan kauniille Skotlannille: Mar sin leat!

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 1.498€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu

190€

Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki - Edinburg - Helsinki turistiluokassa 
 • Majoitus 4 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa keskitason hotellissa Ylämaassa ja 1 yö Glasgowissa.
 • Aamiaiset päivinä 2-6
 • 4 illallista hotellissa Ylämaassa
 • Kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • Suomalainen matkanjohtaja
 • Verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • Yhden hengen huoneen lisämaksu
 • Muut ruokailut ja juomat matkan aikana
 • Juomarahat kuljettajille, yhteensä noin 6 puntaa/hlö (suositus)

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Adapteri

Skotlantiin on hyvä ottaa matkalle mukaan adapteri, koska pistorasia poikkeaa Suomessa käytettävästä. Osassa hotelleista kylpyhuoneen sähkövirta käy vain partakoneen lataukseen.

Hotellit Skotlannissa

Skotlannin hotellit eivät yleensä ole samanlaisia kuin isot, kansainväliset hotelliketjut, joissa on tietyt standardit ja ammattimainen henkilökunta. Tyypillisesti hotellit ovat pieniä ja sokkeloisia, palvelutaso voi vaihdella ja jokainen huone on erilainen. Varsinkin maaseudullaseuduilla ja pienillä paikkakunnilla hotellit ovat usein nähneet parempiakin aikoja, mutta ovat hyvin tunnelmallisia ja täynnä paikallista henkeä. Ovet ovat vinoja, lattiat narisevat. Tämäkin on osa Skotlannin viehätystä.

Huomaathan, että Skotlannissa osassa hotelleista on parivuode, joka on pienempi kuin mihin olemme tottuneet, nk. grand-lit. Jos haluat vähän enemmän nukkumistilaa, esitä varatessasi toive twin bedistä, niin yritämme saada huoneen, jossa on kaksi vuodetta (emme kuitenkaan voi taata, että tämä onnistuu).

Sää Skotlannissa

Skotlannin sää on epävakaa -myös kesällä. Sää voi vaihdella saman päivän aikana sateesta auringonpaisteeseen, ja lähes kaikkeen siltä väliltä. Ota mukaan lämmin, tuulen ja vedenpitävä takki, tukevapohjaiset kengät ja asusteita, joissa on mukava olla ja liikkua. 

Yöpymiset

Grantown-on-Spey 4 yötä ja Glasgow 1.

Lue lisää matkakohteesta

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Matkustaminen alaikäisten lasten kanssa

Jos matkustat lasten kanssa, jotka eivät ole omia lapsiasi, esim. lapsenlapsesi kanssa, tai jos biologisena vanhempana matkustat lasten kanssa ilman toista vanhempaa, huomioi, että kohdemaasta riippuen matkustamiseen voidaan vaatia erityisiä asiakirjoja.

Suosittelemme ottamaan hyvissä ajoin ennen matkaa yhteyttä kyseisen maan suurlähetystöön tai konsulaattiin ja selvittämään, mitkä säännöt koskevat alaikäisten lasten maahan saapumista.

Vaikka alaikäisten lasten maahantuloon ei vaadittaisi mitään virallisia asiakirjoja, lentoyhtiö voi vaatia tällaisiä asi​​akirjoja ja estää lennolle pääsyn lähtöselvityksessä, jos asiakirjat puuttuvat.

Tämän vuoksi suosittelemme vahvasti joka tapauksessa ottamaan matkalle mukaan lasten englanninkieliset virkatodistukset, kopiot molempien vanhempien passin kuva-aukeamasta sekä englanninkielisen suostumusilmoituksen vanhemmalta/vanhemmilta, jotka eivät osallistu matkalle.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 3 out of 5 by from Valaiseva Skotlannin matka Matkalla viikko sitten. Retkiohjelma suht hyvä. Kuljettajan valitsema reitti 5. päivänä putouksien jälkeen hieno. Opas asiantunteva ja hyvähermoinen. Otti myös selvää, jos ei heti osannut vastata. Hotellit, varsinkin ensimmäinen, aikansa eläneitä. Grantown'ssa huoneen ikkuna aukeni vain 5 cm, joten lämmintä riitti yli tarpeen. Pääruuat olivat mauttomia ja kuivia. Glagow'n hotellissa oli aamiaisella vain yksi kahviautomaatti, joka vielä välillä jumitti. Siinähän sitten jonotettiin aamukahvia.
Date published: 2024-05-26
Rated 5 out of 5 by from Mukava matka Kuuden päivän Ylämaan kierros oli juuri sopiva. Nähtiin paljon muutakin kuin mitä matkaohjelmaan oli merkitty. Bussiajeluiden aikana oli mukavasti pysähdyksiä. Miinusta oli hotellin aamiaistarjoilun takkuilu. Eivät pystyneet täyttämään ruoka-astioita menekin mukaan. Illalliset oli tyypillistä englantilaista ruokaa, ei siis kovin maittavaa, mutta tämä oli ainakin meidän perheellä tiedossa. Matkustimme yhdessä iäkkään henkilön kanssa ja matka oli sopiva myös hänelle.
Date published: 2024-05-21
Rated 4 out of 5 by from Matkan sisältö Oletin että olisimme nähneet Edinburghia edes vähän ja kummeksuin kun etenimme heti ohikulkutielle. Tottakai hevosenpäät ja kanavat olivat tärkeitä ja merkittäviä, mutta pieni kierros Edinburhissa olisi ollut mieleeni ja käi tavallaan puuttumaan kun ymmärtääkseni aikaa olisi ollut.
Date published: 2024-05-21
Rated 4 out of 5 by from Ensi kertaa Skotlannissa Tämä oli ensimmäinen matkani Skotlantiin ja sain hyvän kuvan Ylämaista.
Date published: 2024-05-20
Rated 3 out of 5 by from Mahtavia maisemia mutta aika pitkiä etäisyyksiä Matkassa oli positiivista hyvä sää, Skotlannin ylämaan maisemat ja pikkukaupungit sekä muutamat matkakohteet. Parantamisen varaa jäi etenkin hotellimme ruoka- ja aamiastarjoiluun. Aamiaisilita puuttui jatkuvasti jotakin, esim juustoa, kahvileipää, hedelmäsalaattia jne. Kun tämä jatkui koko viikon, niin se selvästi alensi aamunaloituksen tunnelmaa. Ehkä tämä johtui osaksi henkilökunnan puutteesta ja/tai kettiön kapasiteetista. Glasgown aaminainen oli ihan hyvä. Myös päivällisen pääruoat, sekä kala että liha, olivat vähän kuivia ja mauttomia. Lammasta odotettiin vesikielellä, mutta sitä ei saatu, vaikka olimme lampaiden luvatussa maassa. Alkukeitot olivat maukkaita ja jälkiruoat ihan hyvä. Matkaohjelman mieleenpainuvia kohteita olivat rauniolinna ja kartano. Molemmissa välittyi hyvin Skotlannin historia, jotka matkanjohtaja täydensi erinomaisilla tiedoillaan. Jouduimme kuitenkin päivittäin aika paljon istumaan bussissa kohteiden välillä ja tämä teki päivistä vähän raskaita. Tässä suhteessa matkaohjelmaa voisi parantaa. Onneksi sää oli koko matkan erinomainen, mikä teki mahdolliseksi mm 6km:n pituisen patikkaretken Victorian pyramidille. Vaikeimmissa olosuhteissa se olisi korkeuserojen johdosta voinut olla jopa vaarallinen. Hotellimme oli rauhallinen rauhallisella paikalla. Yleiset tilat olivat viihtyisiä ja huoneet ok. Lentomatkat olivat normaaleja.
Date published: 2024-05-19
Rated 4 out of 5 by from skotlannin ylämaat Matka alkaen 25.9.23. Mukava matka, hyvää siinä oli kun olinne 4 yötä samassa hotellissa ja teimme päivämatkoja ymäristöön. Hotelli oli mielestäni kaunis vanhahko hotelli pienessä kylässä ja yhdenhengen huone plussaa vaikka olikin pieni. Ruoka oli OK. Henilökunta erittäin mukavaa. Toisen päivän kävely metsässä olisi saanut jäädä tekemättä tilalle jotain muuta. Matka Dunrobin- linnaan oli matkan kohokohta. 5. päivän matka Glasgou:hun: olisi matkalla sinne voinut käydä Stirlingin linnassa koska ajoimme sen ohi. Aikaa käyntiin olisi ollut kun sen sijaan ajelimme ympäri Glasgouta jotta saisimme aikaa kulumaan klo.15 jolloin saimme hotellihuoneidemme avaimet. Glasgou oli pettymys, mieluisampi olisi ollut Edinburgh. Matkaopas ei ollut ihan paras mahdollinen valinta, no saimme kyllä paljon ihan mielenkiintoista tietoa Skotlannista mitä ei kuullut edellisellä matkalla Skotlantiin. Ensi kesänä uusi matka Skotlantiin on jo varattu.
Date published: 2023-10-26
Rated 4 out of 5 by from Plussia ja miinuksia Ensin plussat. Asiantunteva opas, pääosin mielenkiintoiset kohteet ja uskomattoman kauniit maisemat, hyvä bussi ja kuski, kohtalaiset hotellit. Grantown-on-Speyn hotellissa oli reippaat tarjoilijat huolehtimassa täysin buukatusta hotellista. Ryhmä oli kiva ja sen jäsenet pysyivät tiukassa aikataulussa. Miinukset ja kehittämisehdotukset: Grantown-on-Speyn hotellissa oli huono, mauton ruoka. Kasviksia ja hedelmiä ei ollut juurikaan tarjolla. Oli myös liian aikaisia lähtöjä retkille, mikä johtui täyteen pumpatusta ohjelmasta. Viehättävään Grantown-on-Speyn kaupunkiin luontopolkuineen ei jäänyt aikaa tutustua. Invernessissä olisi voinut olla kiertoajelu. Bussissa istumista oli liikaa verrattuna kohteisiin tutustumiseen. Luontoretkelle olisi pitänyt varata reilusti pidempi aika, jotta ei olisi tarvinnut kulkea juoksujalkaa ohi hienojen maisemien pohtien missä kaukana se opas jo menee. Viskitislaamo oli turhan kaukana ja käynnin arvo oli aika mitätön. Tislaamoja olisi luullut löytyvän lähempääkin ja sellainen retki toimisi paremmin ihan erillisenä ja valinnaisena. Nyt se oli yhdistetty Loch Nessin kierrokseen.
Date published: 2023-10-03
Rated 3 out of 5 by from Matkaohjelma Matkaohjelma oli monipuolinen. Oppaan tietotaito hyvä. Bussikuski ajoi hienosti ja löysi erilaisia reittejä
Date published: 2023-10-02
 • y_2024, m_5, d_30, h_6
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.42
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_1, tr_25
 • loc_fi_FI, sid_GBRTR10, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja