Risteily Kaliforniasta Panaman kanavan kautta Floridaan

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Kauniilla ja mukavalla Norwegian Bliss -risteilyaluksella Los Angelesista Miamiin.

Los Angeles  – Cabo San Lucas – Puerto Vallarta – Acapulco – Puerto Quetzal – Panama City – Panaman kanava – Cartagena – Miami (meripäivät ilman satamakäyntejä näkyvät matkan päiväohjelmassa)

Matkan keskiössä on yksi ihmiskunnan suurimmista hankkeista: 80 km pitkän Panaman kanavan rakentaminen. Matka alkaa yöpymisellä Los Angelesissa, jossa teemme orientoivan kaupunkikierroksen Beverly Hillsissä ja Hollywoodissa. Sitten nousemme laivaan ja lähdemme kohti uuden maailman mielenkiintoisia ja suojeltuja kohteita. Matkan varrella järjestetään neljä erikoisretkeä (lisämaksullisia) kahteen Unescon suojelemaan siirtomaakaupunkiin: Cartagenaan ja Antiguaan. Matka päättyy Miamiin Floridaan, jossa teemme kaupunkikierroksen ja katselemme legendaarista Ocean Driven rantakatua.

 

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Risteily

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Kyllä

 • Rokotukset Kyllä

 • Valuutta USD

Päiväohjelma 18 päivää
Päivä 1
Lento Helsinki – Los Angeles, Kalifornia. Kaupunkikierros ja majoittuminen hotelliin.
Päivä 2
Los Angeles. Risteily alkaa.
Päivä 3
Merellä: aikaa rentoutumiselle ja nautinnoille.
Päivä 4
Cabo San Lucas, Meksiko. Omaa aikaa.
Päivä 5
Puerto Vallarta, Meksiko.
Päivä 6
Manzanillo, Meksiko. Kaupunkikierros kävellen suomalaisen matkanjohtajan mukana
Päivä 7
Acapulco, Meksiko. Omaa aikaa tai aikaa matkanjohtajan seurassa.
Päivä 8
Merimatkalla kohti Guatemalaa.
Päivä 9
Puerto Quetzal, Guatemala. Lisämaksullinen kaupunkikierros Unescon suojelemassa Antiguassa.
Päivä 10
Merimatkalla kohti Panamaa.
Päivä 11–12
Panama City, Panama. Lisämaksullinen retki Panama Cityyn ja Mirafloresin suluille.
Päivä 13
Matka Panaman kanavan läpi.
Päivä 14
Cartagena, Kolumbia. Lisämaksullinen kaupunkikierros Unescon suojelemassa vanhassakaupungissa, sis. käynnin San Felipen linnoituksella.
Päivä 15–16
Merellä
Päivä 17
Miami, Florida, USA. Kotimatka.
Päivä 18
Saapuminen Helsinkiin.

Norwegian Bliss

Norwegian Bliss on yksi varustamon suurista aluksista, tilaa on noin 4000 matkustajalle.

Norwegian Bliss on Norwegian Cruise Lines -varustamon uusi iso alus, jossa on tilaa yli 4 000 matkustajalle. Risteilyalus teki neitsytmatkansa kesällä 2018.

Aluksella on siistejä ja tilavia hyttejä, uima-allasalue, spa, kuntosali. Ravintoloita ja kahviloita on useita. Aluksella pääsee lisäksi nauttimaan Broadway-luokan viihteestä! Ylimmällä kannella on jopa kartingrata.

 

Klikkaa kuvaa nähdäksesi sen suurempana

Kuvagalleria

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lento Helsinki – Los Angeles, Kalifornia. Kaupunkikierros ja majoittuminen hotelliin.

Saavuttuamme perille teemme – mikäli aikataulu sallii – orientoivan kaupunkikierroksen mm. Beverly Hillsin ja Hollywoodin alueilla. Sitten ajamme hotellille ja majoitumme. Illalla voi käydä omatoimisesti illallisella tai lähteä matkanjohtajan mukaan (illallinen ei sisälly matkan hintaan).

Päivä 2
Los Angeles. Risteily alkaa.

Hotelliaamiaisen jälkeen ajamme kohti satamaa. Mikäli emme ehtineet tehdä kaupunkikierrosta edellisenä iltana, teemme sen tänään. Lähtöselvityksen jälkeen laiva lähtee kohti Tyyntämerta. Samalla, kun USA häipyy horisonttiin, kapteeni ottaa kurssin kohti Meksikon rannikkoa.

Päivä 3
Merellä: aikaa rentoutumiselle ja nautinnoille.

Päivä merellä on hyvä tapa aloittaa risteily. Samalla, kun liikumme kohti Karibianmerta, voit rentoutua lepotuolissa aluksen kannella ja katsella maisemia, lukea ja nauttia aluksen viihdetarjonnasta. Laivalla on kokonaiset 18 ruokapaikkaa, joista voi valita mieleisen, sekä 21 baaria, kahvilaa ja loungea, joissa voi käydä nauttimassa lasillisen hyvää viiniä, raikkaan cocktailin tai kupin kahvia. Aluksella on myös viihtyisä kirjasto, jossa voi pelata lautapelejä, teatteri, kasino, kuntosali ja kylpylä, jossa voit hemmotella itseäsi erilaisissa hoidoissa (varataan ja maksetaan aluksella). Matkanjohtaja kertoo aluksen tarjonnasta ja järjestää yhteistä tekemistä sekä tietoiskuja Albatros Travelin ryhmälle.

Päivä 4
Cabo San Lucas, Meksiko. Omaa aikaa.

Kalifornian niemimaan eteläkärjessä sijaitsee Cabo San Lucas. Täältä Kalifornianlahden rauhallisista vesistä monet kauppalaivat etsivät aiemmin suojaa valtameren aalloilta. Paikalliset merirosvot käyttivät tätä hyväkseen ja ryöstivät laivojen lastit ja rikastuivat. Nykyään kävijät ihastelevat ainutlaatuisia maisemia, karuja kallioita ja kristallinkirkasta vettä, joka vetää puoleensa urheilukalastajia. Tänään saat itse päättää, mitä haluat tehdä ja nähdä.

Kuten varmaan pian huomaat, kaupungilla on oma tunnelmansa. Sinulla on melkein koko päivä aikaa tutustua siihen. Voit esim. kävellä historiallisella keskusta-alueella ja käydä ehkä pienessä kirkossa nimeltä Iglesia de San Lucas, jonka espanjalaiset lähetystyöntekijät rakensivat vuonna 1730. Voit käydä katsomassa paikallista toria, jolla myydään kaikkea keramiikasta riippumattoihin, kudonnaisiin ja brodeerattuihin tekstiileihin. Yksi vaihtoehto on kaupungin legendaarinen baari Cabo Wabo Cantina, jonka omistaa Van Halen -rockbändin entinen laulaja Sammy Hagar.

Päivä 5
Puerto Vallarta, Meksiko.

Puerto Vallarta sijaitsee Banderasin lahdessa, joka on Meksikon suurin luonnonlahti: 55 km pitkä ja 35 km leveä. Kaupunki on 1950-luvulta lähtien ollut suosittu lomakohde sekä meksikolaisten että amerikkalaisten keskuudessa. Täällä on viihtyisää: mukulakivikatuja, paljon pieniä kahviloita ja ravintoloita, mutta kaupungilla on myös nykyaikaisempi puoli. Cualejoen varressa on kaksi isoa toria, joilla myydään käsitöitä ja matkamuistoja. Kaupungissa on myös arkeologinen museo, jossa on merkittävä esikolumbialaisen taiteen kokoelma.

Tee kävelyretki Malecónin rantakadulla, jolla voit samalla ihailla Sergio Bustamanten, Alejandro Colungan ja Ramiz Barquetin kaltaisten nykytaiteen edustajien veistoksia. Tai istahda rantakadun kahvilaan katselemaan ohikulkijoita.

Puerto Vallartassa on lukemattomia rantoja, joista suosituin on Playa de los Muertos – Kuolleitten ranta. Makaaberin nimen juuret vievät aikaan, jolloin merirosvolaivoja saapui rantaan, jotta merirosvot saivat levätä ja suunnitella uusia ryöstöretkiä. Lopettaakseen tämän paikallinen kuvernööri vangitsi erään laivan miehistön ja hirtti miehistön jäsenet rannan puihin pelotellakseen muut merirosvot kuoliaaksi. Nimestään huolimatta ranta on nykyään varsin eläväinen paikka! Täällä on kaikkea, mitä voi toivoa: ravintoloita, aurinkovarjoja ja lepotuoleja, vesiurheilua ja viihdykettä.

Päivä 6
Manzanillo, Meksiko. Kaupunkikierros kävellen suomalaisen matkanjohtajan mukana

Tänään kaikki halukkaat voivat lähteä matkanjohtajan mukana kävelylle viehättävään Manzanillon rannikkokaupunkiin (mahdollinen kuljetus laivalta/laivalle ja mahdolliset sisäänpääsymaksut eivät sisälly hintaan).

Mazanillon kaupungin perusti vuonna 1527 espanjalainen valloittaja Hernán Cortés tukikohdaksi Espanjalle uudessa maailmassa. Manzanillo kasvoi suotuisan sijaintinsa ansiosta nopeasti tärkeäksi kaupan keskukseksi Tyynellämerellä. Huolimatta nopeasta kehityksestä läpi historiansa, Manzanillo on onnistunut säilyttämään alkuperäistä viehätysvoimaansa.

Manzanillon keskusta sijaitsee ranta-alueen ympärillä ja vilkas satamakaupunki tarjoaa historiallisen keskustan, perinteisiä värikkäitä taloja, pieniä kutsuvia aukioita ja useita kirkkoja.

Kävelymme jälkeen sinulla on mahdollisuus jatkaa omatoimisesti kaupungin tutkimista. Maistella ehkä paikallisia ruokia tai juoda virkistävän drinkin yhdessä monista baareista ja ravintoloista veden äärellä.

Päivä 7
Acapulco, Meksiko. Omaa aikaa tai aikaa matkanjohtajan seurassa.

Acapulco on Meksikon suurin ja tunnetuin lomakaupunki. Täällä on upeat rannat ja taivaansininen meri houkuttelee pulahtamaan. Acapulcon teki kunnolla tunnetuksi 1960-luvun alussa elokuva Fun in Acapulco (suom. Rytmiä ja riemua Acapulcossa), jossa yksi pääosan esittäjistä oli nuori Elvis Presley. Acapulco koostuu kolmesta alueesta: Playa Revolcadero sijaitsee lähellä lentokenttää ja siellä on rehevä trooppinen laguuni. Pohjoisempana sijaitsee Puerto Marquis ja ylellinen Acapulco Diamante -lomahotelli. ”Oikeana” Acapulcona monet pitävät Acapulco Bayta, jossa on luonnonsatama ja joukko luksushotelleja, vilkas yöelämä ja hyvät mahdollisuudet nauttia meksikolaisesta keittiöstä, erityisesti herkullisista kala- ja äyriäisruoista.

Kaupunkiin liittyy valtavasti tarinoita kauppalaivoista ja merirosvoista, riehakkaista Hollywood-tähdistä, jetsetin playboysta ja huimapäistä, jotka hyppäävät veteen korkeilta kallioilta. Acapulco on paikka, jossa vanhat myytit kohtaavat uusia, rikkaat ja köyhät elävät rinta rinnan ja lumoava yöelämä lumoaa yhä. Acapulco on elävä, sykkivä ja hyvin meksikolainen!

Päivä 8
Merimatkalla kohti Guatemalaa.

Eilisten elämysten jälkeen on aika viettää hyvin ansaittu päivä merellä.

Voimme jälleen nauttia risteilystä kaikessa rauhassa. Voit käydä jossakin aluksen monista gourmetravintoloista, pistäytyä teatterissa, elokuvissa tai diskossa. Ehkä haluat tänään treenata kuntosalilla tai tehdä verovapaita ostoksia. Täältä löytyy jotakin jokaiseen makuun.

Päivä 9
Puerto Quetzal, Guatemala. Lisämaksullinen kaupunkikierros Unescon suojelemassa Antiguassa.

Nousemme maihin Puerto Quetzalissa Guatemalan Tyynenmeren puoleisella rannikolla. Päivän Albatros-retkellä ajamme maan sisäosiin läpi kauniiden ja rehevien maisemien. Pääkohteemme on Unescon suojelema Antiguan kaupunki, joka on jälleen yksi hieno esimerkki Espanjan siirtomaakauden arkkitehtuurista. Kaupungilla on oma maaginen tunnelmansa, ja historian siipien havinan pystyy todellakin aistimaan. Antigua perustettiin vuonna 1527 ja se oli vuoteen 1773 provinssin pääkaupunki. Se sijaitsee ylängöllä noin 1 500 metrin korkeudessa ja sen ympärillä on kolme aktiivista tulivuorta. Tulivuorten rinteillä viljellään maailman parhaita kahvilaatuja, joita pääsee maistelemaan Antiguan kahviloissa. Hyvän kahvin lisäksi kaupunki tunnetaan erinomaisena paikkana opetella espanjaa, sillä Antiguassa on noin 60 kielikoulua, jotka houkuttelevat matkailijoita joka puolelta maailmaa. Teemme kävelykierroksen mukulakivikaduilla ja näemme mm. Antiguan keskusaukion, torin sekä jadetehtaan. Siellä katselemme, kuinka vihertävästä mineraalista valmistetaan koriste-esineitä. Lopuksi nautimme herkullisen, paikallisista ruokalajeista koostuvan lounaan.

(Päivän retki ei sisälly matkan hintaan. Voit ostaa erillisen retkipaketin. Lue lisää retkipaketista matkaohjelman perästä.)

Päivä 10
Merimatkalla kohti Panamaa.

Risteillessämme kohti Panamaa ja Panaman kanavaa meillä on aikaa rentoutua laivalla.

Päivä 11–12
Panama City, Panama. Lisämaksullinen retki Panama Cityyn ja Mirafloresin suluille.

Alkuillasta saavumme Panamaan Fuerte Amadorin rannikkoalueelle. Huojumme yön ankkurissa ja seuraavana aamuna on aika lähteä retkelle.

Panama Cityn satama sijaitsee hieman kaupungin ulkopuolella Balboa-nimisellä alueella. Tämän päivän retkellä on tarkoitus tutustua Panama Cityyn!

Aloitamme ajamalla pääkaupungin vanhan osan sydämeen. Näemme tärkeimmät nähtävyydet ennen kuin jatkamme mahtavalle kanavalle. Käymme Panaman kanavaa esittelevässä museossa ja kuulemme lisää kanavan rakentamisesta. Lopuksi näemme vielä mahtavat Mirafloresin sulut. Palaamme retken jälkeen laivalle. (Lounas ei sisälly retken hintaan.)

(Päivän retki ei sisälly matkan hintaan. Voit ostaa erillisen retkipaketin. Lue lisää retkipaketista matkaohjelman perästä.)

Huomio: päästäksemme maihin tänään käytämme ns. yhteysveneitä, jotka kuljettavat meidät alukseltamme satamaan.

Päivä 13
Matka Panaman kanavan läpi.

Tänään koemme matkan ehdottoman kohokohdan: matkaamme läpi Panaman kanavan, joka vihittiin käyttöön 1914. Kunnianhimoinen tavoite yhdistää kaksi valtamerta oli insinööreille vaativa tehtävä. Samanaikaisesti projekti muodostui myös poliittisesti ja taloudellisesti haastavaksi. Idean isä oli espanjalainen valloittaja Balboa, joka haaveksi kanavan rakentamisesta jo vuonna 1513. Kauppiaat ja hallitukset toivoivat Atlantilta Tyynellemerelle kulkevaa väylää, jonka avulla välttyisi 20 000 km pitkältä ja vaaralliselta merimatkalta Etelä-Amerikan kärjen ympäri. Projektilla oli monia tukijoita, mm. Benjamin Franklin ja filosofi Goethe.

Ranskalainen La Société Civile Internationale du Canal Interocéanique aloitti rakennustyöt 1880. Seuraavia kahta vuosikymmentä leimasivat jatkuvat tekniset haasteet, lukemattomat maanvyöryt sekä malaria- ja keltakuume-epidemiat, jotka veivät lähes 22 000 työläisen hengen. Ranskalaiset päättivät myydä projektin Yhdysvaltojen hallitukselle. Kauppahinta oli 40 miljoonaa dollaria.

Kun amerikkalaiset jatkoivat projektia 1904, edessä oli suurimman padon sekä suurimpien sulkujen ja rautaporttien rakentaminen, mitä tuohon aikaan kyettiin edes kuvittelemaan. Projektiin liittyi myös isoja ympäristöongelmia. Iso joukko ulkomaalaisia työntekijöitä työskenteli valtavalla työmaalla, ja moni kuoli matkan varrella. Panaman kanava vihittiin käyttöön 15. elokuuta 1914. SS Ancon oli ensimmäinen alus, joka kulki kanavan läpi.

Kanavalla on yhä suuri merkitys merenkululle ja maailmankaupalle ja se kuuluu yhä Panamalle. Koska modernit kauppalaivat ja konttialukset muuttuvat yhä suuremmiksi, yritetään Panaman kanavaa ja sen sulkuja suurentaa, jotta myös 32,3 m leveämmät alukset mahtuisivat kulkemaan kanavan läpi.

Päivä 14
Cartagena, Kolumbia. Lisämaksullinen kaupunkikierros Unescon suojelemassa vanhassakaupungissa, sis. käynnin San Felipen linnoituksella.

Tänään pysähdymme Cartagenassa Kolumbian pohjoisrannikolla. Cartagena perustettiin vuonna 1533 ja se on yksi Espanjan vanhimpia siirtomaakaupunkeja. Cartagena on yksi kauneimmista ja parhaiten säilyneistä espanjalaisten siirtomaaherrojen rakennuttamista kaupungeista koko Etelä- ja Väli-Amerikassa. Linnoitettu vanhakaupunki on päässyt Unescon maailmanperintökohteeksi.

Päivän Albatros-retki on kaupunkikierros Cartagenassa. Näemme mm. San Felipe de Barajasin sotilaslinnoituksen, jonka rakentaminen aloitettiin 1536 ja jota vahvistettiin ja laajennettiin useita kertoja seuraavien parin sadan vuoden aikana. Cartagena oli houkutteleva ryöstökohde, sillä sieltä rahdattiin laivoilla kultaa, hopeaa ja jalokiviä Espanjaan. Linnoitus sijaitsi strategisesti merkittävällä paikalla ja suojeli kaupunkia hyökkäyksiltä sisämaasta ja mereltä käsin.

Teemme kävelykierroksen myös Cartagenan vanhassa linnoitetussa kaupunginosassa. Pienillä ja kapeilla kaduilla näemme kauniita, hyvin säilyneitä siirtomaa-aikaisia rakennuksia: yksityisten ihmisten kodit puuparvekkeineen seisovat rinta rinnan julkisten rakennusten kanssa, joissa toimi espanjalaisten laaja hallintokoneisto. Näemme muutamia erittäin kiinnostavia nähtävyyksiä, kuten Popa-luostarin, joka sijaitsee kaupungin korkeimmalla kohdalla, 150 m korkealla kukkulalla. Sieltä on hienot näkymät! Retken aikana käymme lounaalla (ei sisälly retken hintaan). Näemme myös patsaan, joka esittää Kolumbian alkuperäisasukasta India Catalinaa, joka stoalaisella tyyneydellä katselee maailmaa pukeutuneena vain lannevaatteeseen ja sulkakoristeeseen. Espanjalaiset sieppasivat India Catalinan ja opettivat hänelle espanjaa, jotta hän saattoi toimia siirtomaaisäntien tulkkina näiden valloittaessa yhä laajempia alueita Kolumbiasta.

(Päivän retki ei sisälly matkan hintaan. Voit ostaa erillisen retkipaketin. Lue lisää retkipaketista matkaohjelman jälkeen.)

Päivä 15–16
Merellä

Viimeinen täysi päivä merellä. Meillä on vielä tilaisuus nauttia hyvästä ruoasta, rentoutumisesta ja viihteestä ennen kuin saavumme takaisin USA:han.

Päivä 17
Miami, Florida, USA. Kotimatka.

On aika hyvästellä alus ja sen miehistö. Poistuminen alukselta tapahtuu suhteellisen leppoisasti. Päästyämme maihin nousemme bussiin ja ajamme kohti Miamia ja sen kansainvälistä lentokenttää. On tullut aika kääntää nenä kohti kotia! Sitä ennen teemme kaupunkikierroksen Miamissa, jossa näemme mm. kauniita art deco -tyylisiä rakennuksia ja Ocean Drive -rantakadun, jolla sekä turistit että paikalliset käyvät kävelyllä ja piipahtavat kahviloissa ja ravintoloissa. Nautimme Floridan suurimman kaupungin tunnelmasta ja suuntaamme sitten lentokentälle.

Päivä 18
Saapuminen Helsinkiin.

Saavumme Helsinkiin matkalaukku täynnä uusia kokemuksia.

Retkipaketti

Retkipaketti on ainoastaan Albatros Travelin asiakkaille ja retkillä on mukana suomalainen matkanjohtaja. Retkipaketti varataan myynnistämme viimeistään 45 päivää ennen matkan lähtöpäivää.

Retkipakettiin sisältyy:

 • Puerto Quetzal. Kaupunkikierros UNESCO:n suojelemassa Antiguassa, joka sijaitsee ylängöllä.
 • Panama City. Kokopäiväretki Panama Cityyn ja Mirafloresin suluille (lounas sisältyy retekn hintaan).
 • Cartagena, Kolumbia. Kaupunkikierros siirtomaa-aikaisessa Cartagenassa ja UNESCO:n suojelemassa vanhassa kaupunginosassa (lounas ei sisälly retken hintaan).

Retkipaketin hinta: 298€/hlö

Hintatiedot

Lisämaksulliset hytit

Lisämaksu sisähytistä yhdelle, kat. IA:  1898€

Hyttiluokan korotus

Kahden hengen hytit

 • Majoitus jaetussa kahden parvekkeellisessa ulkohytissä, kat. BB, lisämaksu: 1298€/hlö

Hytti yhdelle

 • Parvekkeellinen ulkohytti yhdelle, kat. BB, lisämaksu: 4498€
Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki – Los Angeles/Miami – Helsinki (välilaskut) turistiluokassa
 • Majoitus 1 yö jaetussa kahden hengen huoneessa hotellissa Los Angelesissa, aamiainen
 • 15 yötä jaetussa kahden hengen sisähytissä Norwegian Bliss-aluksella
 • Täysihoito risteilyllä (ei sis. juomia)
 • Kaupunkikierrokset Los Angelesissa ja Miamissa
 • Kuljetukset, retket ja satamamaksut ohjelman mukaan
 • Suomalainen matkanjohtaja 
 • Verot ja viranomaismaksut

Huom. suosittelemme, että otatte riittävän kattavan matkavakuutuksen, johon sisältyy peruutusturva, mikäli joudutte peruuttamaan matkan esim. sairastumisen vuoksi

Hintaan ei sisälly
 • Lisämaksulliset hyttiluokat
 • Yhden hengen huoneen lisämaksu
 • Lisämaksu hytistä yhdelle
 • Lisämaksullinen retkipaketti 298€/hlö
 • Juomarahat aluksella (yhteensä noin 20 USD/hlö per päivä). Summa veloitetaan automaattisesti risteilytilitäsi*.
 • Juomarahat maissa paikallisoppaille ja kuljettajille (yhteensä noin 15 USD/hlö. Retkipaketin varanneille yhteensä noin 10 USD/hlö
 • ESTA-matkustuslupa (hinta noin 21 USD) tai viisumi USA:han. Katso tarkemmat tiedot ja hakuohjeet "Passi, viisumi ja maahantulosäännöt USA:han"-osiosta täältä: https://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/pohjois-amerikka/usa/maahantulo
 • Muut juomat ja ruoat matkan aikana

*Pyydämme huomioimaan, että palveluraha on suositus ja vapaaehtoinen. Jos et halua maksaa aluksella juomarahoja tai haluat maksaa pienemmän summan, ota aluksella yhteys laivan vastaanottoon ja täytä ’’service charge waiver’’- kaavake. Mikäli tarvitset apua, matkanjohtaja auttaa kaavakkeen täyttämisessä.

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Millaisia hytit ovat?

Tarjolla monenlaisia hyttejä siisteistä, tilavista sisähyteistä ylellisiin sviitteihin, joissa on oma parveke. Kaikissa hyteissä on oma kylpyhuone, kohtuullisesti kaappitilaa ja istumapaikkoja sekä erilliset vuoteet tai parivuode. Hyttivarustukseen kuuluu lisäksi jääkaappi ja hiustenkuivain. Jos haluat isomman sviitin, käänny Albatros Travelin puoleen.

Parvekehytti
Hyttiluokka BA, sijainti kannella 11.
Ulkohytti, jossa oma parveke. Hyteissä on lattiasta kattoon ulottuva ikkuna ja kaksi erillistä vuodetta tai parivuode. Pinta-ala 19 m2 (mukaan luettuna n. 3 m2:n kokoinen parveke).

Sisähytti 
Hyttiluokka IA, sijainti kannella 9. Sisähytti, jossa kaksi erillistä vuodetta yhdistettynä parivuoteeksi. Pinta-ala 12 m2–13 m2.

Kokopäiväretket ja puolipäiväretket

On tavallista erotella retket puolipäivä- ja kokopäiväretkiin. Tämä ei tarkoita välttämättä, että retket kestävät juuri puoli päivää tai koko päivän. Puolipäiväretki kestää yleensä joko aamupäivän tai iltapäivän ja päättyy ennen ruoka-aikaa. Retkeltä palataan yleensä ennen lounasta tai illallista. Puolipäiväretket kestävät tyypillisesti 2–4 tuntia. Kokopäiväretkien kesto on usein n. 5–9 tuntia ja niiden aikana nautitaan yleensä yksi ateria. Ateria ei kuitenkaan aina sisälly retken hintaan. Asia selviää retkikuvauksesta.

Aikataulu risteilyn päiväohjelmassa

Varustamo pidättää itsellään oikeuden muuttaa risteilyn aikataulua sekä satamavierailuja. Yleensä muutokset satamavierailuissa ovat harvinaisia, mutta yksittäisiä aikataulumuutoksia tapahtuu lähes kaikilla matkoilla, joilla ollaan tuulen ja sään armoilla. Pienehköjen muutosten syynä on tyypillisesti sää, vedenpinnan taso ja liikenne.

Matkatavarat

Mukaan kannattaa ottaa pienehkö reppu tai kassi päiväretkiä ja sellaisia matkapäiviä varten, joina näet matkatavarasi seuraavan kerran vasta illalla. Omia pyyhkeitä ei tarvita.
Jos haluat lukita matkalaukkusi, sinun tulee käyttää ns. TSA-lukkoa. Viranomaisilla on ”pääavain”, jolla voi avata TSA-lukot. Jos olet lukinnut matkalaukkusi muunlaisella lukolla, viranomainen pidättää itsellään oikeuden rikkoa lukko. Tämä koskee myös matkalaukun omaa lukkoa. TSA-lukkoja myydään useimmissa matkalaukkuliikkeissä. Saatavilla on TSA:n hyväksymiä riippulukkoja ja matkalaukkuvöitä.

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 15 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Ennen matkaa

Passi

Passin tulee olla voimassa vähintään kuusi kuukautta matkan jälkeen. Lapsilla – ikään katsomatta – tulee olla oma passi. Lähetä kopio passistasi Albatros Travelille 14 päivän sisällä matkavarauksen tekemisestä. Huomaathan, että nimen lentolipussa täytyy täsmätä sataprosenttisesti passissa olevan nimen kanssa. Mikäli näin ei ole, et pahimmassa tapauksessa pääse lennolle USA:han ja joudut matkustamaan kotiin omalla kustannuksella. USA:ssa ei vaadita viisumia EU-maiden kansalaisilta. Tulliasiakirjat täytetään lennolla. Maahan saapuessa saa automaattisesti 90 päivän oleskeluluvan, mikäli tulijalla on esittää paluulippu.

ESTA-matkustuslupa

Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Yhdysvaltoihin, kun vierailu kestää alle 90 päivää (ns. Visa Waiver Program). Jokaisen matkustajan tulee sen sijaan hakea sähköistä matkustuslupaa (ESTA). Lue lisää: 
https://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/pohjois-amerikka/usa/viisumi

Tarkista, että passisi on voimassa. Passin tulee olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan jälkeen. 
Passin on oltava:

 • koneellisesti luettava
 • passissa on oltava skannattu valokuva sekä biometrinen tunniste (Suomi otti käyttöön bio-tunnistepassit 21.8.2006, joten kaikki voimassaolevat passit ovat biometrisiä).

Nimen/nimien tulee olla ESTA-hakemuksessa täsmälleen samat kuin lentolipussasi ja passissasi.

Huom. Mikäli olet vieraillut 1.3.2011 jälkeen Pohjois-Koreassa, Iranissa, Irakissa, Jemenissä, Libyassa, Somaliassa, Syyriassa tai Sudanissa, sinun tulee hakea USA:n viisumi myös turistimatkaa varten. Jos olet matkustanut Kuubassa 12.01.2021 jälkeen, tarvitset viisumin. Viisumi tarvitaan myös jos teet lennoilla välilaskun USA:ssa

Elektroniset laitteet käsimatkatavaroissa

Turvallisuusmääräykset matkalla USA:han

Viranomaiset Amerikassa ovat tiukentaneet turvamääräyksiä USA:n lennoilla. Kaikki elektroniset laitteet (matkapuhelimet, tablettitietokoneet, kannettavat tietokoneet jne.), jotka kuljetetaan matkustamoon, täytyy pystyä käynnistämään turvatarkastuksessa. Matkustajan on siis huolehdittava siitä, että laitteiden akuissa on riittävästi virtaa lentokentälle saapuessa. Mikäli laitetta ei pystytä käynnistämään, sitä ei saa ottaa mukaan lennolle, vaan se on jätettävä turvatarkastukseen. Uusien määräysten taustalla on viranomaisten pelko siitä, että laitteita käytetään terroriteoissa. British Airwaysin sivustolla on asiasta lisää tietoa:

http://www.britishairways.com/travel/flightops/public/en_no?p_faqid=5047&source=hp_disruption_banner

Käsi sydämellä

Tieto

Risteilymme Panaman kanavan läpi on lähes 4 900 merimailia pitkä. Tämä merkitsee sitä, että matkan varrella on päiviä, jolloin olemme merellä matkalla kohti seuraavaa mielenkiintoista satamaa. Ensi silmäyksellä tämä voi vaikuttaa kauhistuttavalta, mutta ei hätää! Albatros Travelin risteilyillä on ollut paljon ihmisiä, mutta vieläkään emme ole kuulleet, että joku olisi pitkästynyt risteilyaluksella. Tarjolla on monenlaista viihdettä, musiikkia, tietokilpailuja ja ravintoloita, joita kokeilla – ja tässä vain muutama esimerkki siitä, mitä kaikkea laivalla voi tehdä. Ja jos olet pakannut hyvän kirjan mukaan, löydät kannelta helposti rauhallisen paikan, johon voit halutessasi vetäytyä.

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Matkustaminen alaikäisten lasten kanssa

Jos matkustat lasten kanssa, jotka eivät ole omia lapsiasi, esim. lapsenlapsesi kanssa, tai jos biologisena vanhempana matkustat lasten kanssa ilman toista vanhempaa, huomioi, että kohdemaasta riippuen matkustamiseen voidaan vaatia erityisiä asiakirjoja.

Suosittelemme ottamaan hyvissä ajoin ennen matkaa yhteyttä kyseisen maan suurlähetystöön tai konsulaattiin ja selvittämään, mitkä säännöt koskevat alaikäisten lasten maahan saapumista.

Vaikka alaikäisten lasten maahantuloon ei vaadittaisi mitään virallisia asiakirjoja, lentoyhtiö voi vaatia tällaisiä asi​​akirjoja ja estää lennolle pääsyn lähtöselvityksessä, jos asiakirjat puuttuvat.

Tämän vuoksi suosittelemme vahvasti joka tapauksessa ottamaan matkalle mukaan lasten englanninkieliset virkatodistukset, kopiot molempien vanhempien passin kuva-aukeamasta sekä englanninkielisen suostumusilmoituksen vanhemmalta/vanhemmilta, jotka eivät osallistu matkalle.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 3 out of 5 by from Albatros Ok, varustamo ei vakuuttanut Matka ja matkanjohtaja hyvät. Luottamus varustamoon ( Norwegian ) ei toiminut. Emme tilanneet ns. juomapakettia etukäteen, hinta n. 2000 € / hlö /16 vrk. Siis kiitos ei. Päästyämme laivalle varustamo ilmoitti, että nyt erikoistarjous juomapaketti n. 1700 € / hlö! Ei houkuttanut. Mutta katos kummaa, hyvä Albatrosin oppaamme neuvotteli meille juomapaketin hintaan 327 €/hlö/ 16 vrk. !!!!!!!! Hienosti toimittu oppaamme osalta, mutta mitä ajatuksia herätti varustamosta! --- Edelleen varustamo edellytti (siis veloitti suoraan luottokortilta) 20 € / hlö /päivä/ henkilökunnan palvelumaksua, siis 320 € / hlö / matkan ajalta. Lisäksi päivä ennen risteilyn loppua varustamo ilmoitti, että 320 euron maksu ei koske huonesiistijää, joten hänet pitää huomioida ed. maksun lisäksi. --- Olemme vaimoni kanssa risteilleet 10 kertaa aiemmin muiden varustamoiden laivoilla, palvelukokonaisuus ollut parempi kuin Norwegian Pliss'llä. Siis jatkossa kyllä Albatrosin matkoille, mutta EI RISTEILYLLE JOS VARUSTAMO ON Norwegian .
Date published: 2023-12-08
 • y_2024, m_5, d_30, h_6
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.42
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_1
 • loc_fi_FI, sid_USCOC27, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja