Montenegro kaikille aisteille

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Balkanin korkeimpien vuorten ja Adrianmeren kauneimman rannikon välissä piilottelee kulttuuriaarteita, ainutlaatuista luontoa ja kiehtovaa historiaa

Nimi Montenegro tarkoittaa mustaa vuorta. Maan profiilin piirtävien vuorten ohella Montenegro tarjoaa mainioita luontoelämyksiä.

Balkanin niemimaalla sijaitsevalla pienellä maalla on toki paljon muutakin tarjottavaa. Matkaohjelmaan on sisällytetty monia kiinnostavia vierailuja, mutta myös aikaa rentoutua ihastuttavassa Hotel Carine Parkissa (paikallinen luokitus neljä tähteä), joka toimii tukikohtanamme koko matkan ajan.

Uusi hotelli sijaitsee kauniilla paikalla Kotorinlahden rannalla ja on hyvä lähtöpiste retkille muualle maahan. Käymme tutustumassa mm. pääkaupunkiin Podgoricaan, jossa esittäytyy nykyaikainen ja moderni Montenegro. Matkaamme ajassa taaksepäin käydessämme Cetinjen kuninkaallisessa kaupungissa sekä monissa kauniissa vanhoissa kaupungeissa Adrianmeren rannalla sekä Budvassa ja Kotorissa. Lähdemme myös risteilylle Balkanin suurimmalle järvelle Skadarille sekä teemme kevyen kävelyretken vaikuttavassa Lovcenin kansallispuistossa.

Loput päivät on varattu rentoutumiselle ja elämästä nauttimiselle hotellissamme. Halukkaille on tarjolla on lisää seikkailuja ja lisämaksullisia retkiä: yksi suuntautuu tunnettuun Ostrogin luostariin, joka on louhittu suoraan kallioon, toinen naapurimaahan Kroatiaan ja tarunhohtoiseen Dubrovnikiin ja kolmas on risteily upealla Kotorinlahdella.

 

 

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta EUR

Päiväohjelma 8 päivää
Päivä 1
Helsinki – Dubrovnik – Bijela. Kaupunkikierros ja majoittuminen hotelliin.
Päivä 2
Bijela – Perast – Kotor – Tivat – Bijela. Kotorinlahti ja kaupunkikävely Kotorissa ja Tivatissa.
Päivä 3
Bijela. Omaa aikaa tai lisämaksullinen retki: Nikšić ja Ostrogin luostari.
Päivä 4
Bijela – Cetinje – Lovcenin kansallispuisto – Bijela. Nikolan palatsi ja kevyt kävelyretki kansallispuistossa.
Päivä 5
Bijela. Omaa aikaa tai lisämaksullinen retki Kroatiaan: Dubrovnik ja risteily Cavtatiin.
Päivä 6
Bijela – Budva – Podgorica – Virpazar – Bijela. Kaupunkikävely Budvassa ja Podgoricassa sekä risteily järvellä.
Päivä 7
Omaa aikaa tai lisämaksullinen retki: Sininen luola ja Mamulan saari. läksiäisillallinen.
Päivä 8
Kotimatka

Hotelli

Carine Hotel Park

 • 252 huonetta
 • vastaanotto auki vuorokauden ympäri
 • 2 ravintolaa
 • allasbaari
 • hissi
 • yksityinen ranta
 • ulkoallas ja lämmitetty sisäallas
 • kylpyläosasto
 • 550 m lähimpään ruokakauppaan
 • 500 m lähimmälle bussipysäkille

Neljän tähden Carine Hotel Park sijaitsee Adrianmeren rannikolla pienessä ja viehättävässä Bijelan kylässä. Hotelli on valmistunut vuonna 2016. Hotellissa on uima-allas sekä sisällä että ulkona. Hotellissa on myös kylpyläosasto.

Hotellissa on lisäksi oma ranta. Seudulla on hyviä kävelyreittejä ympäröivissä metsissä ja rannikolla.

Majoitumme Mountain View -huoneisiin, mutta lisämaksusta voi varata Sea View -huoneen. Huoneissa on parveke (koko vaihtelee).

Kaikissa huoneissa on kaikki nykyaikaiset mukavuudet, kuten kaapeli-tv, ilmainen Wi-Fi jne. Sijainti rannan tuntumassa ja lähellä metsää tekee hotellista oivallisen tukikohdan Montenegroon tutustumiselle.

Lue lisää hotellista: https://carinehotels.me/en/carine-hotel-park/
(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta.)

Lähtöpäivät

Klikkaa "Varaa", näet vapaat huone- tai hyttityypit
Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
1.298€
Helsinki
Muutama paikka jäljellä, Hotel Park
1.298€
Helsinki
Täynnä
1.248€
Helsinki
Täynnä
1.248€
Helsinki
Täynnä
Huom. Lue lisätietoja täältä.
1.298€
Helsinki
Hotel Kumbor
1.248€
Helsinki
Täynnä
Huom. Lue lisätietoja täältä.
1.298€
Helsinki
Hotel Kumbor
1.198€
Helsinki
Muutama paikka jäljellä, Hotel Park
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman
Klikkaa "Varaa", näet vapaat huone- tai hyttityypit

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki – Dubrovnik – Bijela. Kaupunkikierros ja majoittuminen hotelliin.

Lennämme Helsingistä Dubrovnikiin. Sieltä matka jatkuu suoraan Montenegroon ja hotellille, joka sijaitsee pienehkössä kylässä rannikolla vain 15 km päässä kaupungista. Asetuttuamme huoneisiimme syömme hyvän illallisen hotellissa. Mikäli saavut Dubrovnikiin myöhään, hotellille on tarjolla kevyt kylmäruoka.

Illallinen sisältyy matkan hintaan.

Päivän ajomatka noin 80 km.

Päivä 2
Bijela – Perast – Kotor – Tivat – Bijela. Kotorinlahti ja kaupunkikävely Kotorissa ja Tivatissa.

Aamiaisen jälkeen lähdemme kohti Kotoria. Jo pelkkä ajomatka on yksi matkan suurimpia elämyksiä! Kotorinlahti, Euroopan eteläisin vuonoalue, on täällä kauniimpi kuin missään muualla. Pysähdymme matkan varrella ihastelemaan upeaa luontoa mm. Perastissa, josta on kaunis näkymä Gospan kirkolle, joka on rakennettu pienelle saarelle vuonon keskelle.

Kotorin vanha satamakaupunki sijaitsee kauniilla paikalla Kotorinlahdessa kalkkikivivuorten ympäröimänä. Kotorin vanhakaupunki, kaupungin puolustuslinnoitukset ja Kotorinlahden pohjukka pääsivät Unescon maailmanperintökohteiden listalle vuonna 1979. Kun seisoo keskellä kaupunkia, ei ole vaikea ymmärtää miksi. Vanhakaupunki on peräisin 1400–1500-luvulta ja on ainutlaatuinen esimerkki keskiaikaisesta kaupunkisuunnittelusta. Mukulakivi- ja marmoripäällysteiset kadut muodostavat labyrintin, siellä täällä on kauniita aukioita. Yhdellä aukioista sijaitsee kaupungin tunnusmerkki, Pyhän Trifonin katedraali 1100-luvun lopulta. Kaupungissa on monia pienempiä kirkkoja, viihtyisiä kahviloita ja hyviä ravintoloita.

Kierroksellamme Kotorissa syvennymme kaupungin historiaan ja katselemme lähemmin keskiaikaisia rakennuksia. Meillä on lisäksi aikaa katsella kaupunki omatoimisesti. Kaupungissa on monia mukavia kauppoja ja ravintoloita, jotka kutsuvat herkulliselle lounaalle.

Iltapäivällä on aika lähteä Kotorista kohti Tivatia, joka on kokenut viime vuosina dramaattisen elpymisen. Historiallisesti Tivat on toiminut laivaston tukikohtana useita kertoja vaihtuneille vallanpitäjille. Nykyinen satama perustettiin Habsburgien valtakunnan aikana vuonna 1889, mutta tuolta ajalta ei ole paljonkaan jäljellä.

Tänä päivänä aluetta kutsutaan nimellä Porte Montenegro, jossa sijaitsee valtavasti ylellisiä asuntoja, ravintoloita jne. Muutama vanhempi rakennus koristaa vaikuttavaa rantaa, joka on sesonkiaikana täynnä valtavan kokoisia jahteja. Katselemme lähemmin kaupungin keskustaa ja nautimme iltapäiväkahvit, mikäli jollakulla kahvihammasta kolottaa (ei sisälly matkan hintaan).

Palaamme takaisin Lepetanen kautta. Kuljemme pätkän matkaa pienellä lautalla, joka liikennöi Kamenarin ja Lepetanen välillä. Kyse on Montenegron ainoasta reittiliikenteessä olevasta lautasta, joka kuljettaa meidät 20 minuutissa kauniin Kotorinlahden toiselle puolelle.

Aamiainen ja illallinen sisältyvät matkan hintaan.

Päivän ajomatka on noin 75km.

Päivä 3
Bijela. Omaa aikaa tai lisämaksullinen retki: Nikšić ja Ostrogin luostari.

Päivä on varattu omille seikkailuille. Vaihtoehtoisesti voi lähteä lisämaksulliselle retkelle, joka suuntautuu Montenegron toiseksi suurimpaan kaupunkiin Nikšićiin ja sen lähellä sijaitsevaan Ostrogin luostariin.

Kaupungissa toimii maan suurin panimo Nikšićko sekä joukko oppilaitoksia, mikä antaa kaupungille melko nuorekkaan leiman. Ohitamme viihtyisän keskustan, jossa monet kahvilat houkuttelevat ihastuttavilla terasseillaan ja hyvällä kahvillaan. Ajamme lounasravintolaan, jossa syömme maukkaan paikallistyylisen lounaan.

Jatkamme puolen päivän tietämillä matkaa kohti yhtä Montenegron tärkeimmistä nähtävyyksistä. Kyse on Ostrogin luostarista, joka on louhittu vuorenrinteeseen ja josta on upeat näkymät yli Bjelopavlicin tasangon. Luostari on vetänyt vuosisatojen aikana tuhansittain kiinnostuneita puoleensa. Ylös luostarille ei pääse bussilla, joten vaihdamme pienempiin kulkuneuvoihin viimeisten kilometrien ajaksi.

Uskovaiset sekä uteliaat turistit ovat läpi vuosien vaeltaneet Ostrogin luostariin. Toisen maailmansodan aikana paikalliset četnikit hakivat luostarista suojaa. Jugoslavialaiset partisaanit onnistuivat houkuttelemaan četnikit ulos luostarista lupaamalle näille, etteivät nämä jäisi vangeiksi. Heidät kuitenkin surmattiin. Vuosittain surmattuja četnikkejä kunnioitetaan lokakuun 18. päivä luostarissa järjestettävässä seremoniassa.

Mielenkiintoisten elämysten jälkeen palaamme hotellille, jossa syömme illallisen (sis. matkan hintaan.)

Päivän ajomatka on noin 210km

Päivä 4
Bijela – Cetinje – Lovcenin kansallispuisto – Bijela. Nikolan palatsi ja kevyt kävelyretki kansallispuistossa.

Nimi Montenegro tarkoittaa mustaa vuorta, ja tänään poistumme rannikolta ja suuntaamme ylös vuorille. Ajamme yhteen Montenegron kauneimmista ja historiallisesti merkityksellisimmistä kaupungeista. Cetinje, joka sijaitsee Lovcenvuoren juurella, perustettiin 1400-luvun lopussa ja on toiminut maan pääkaupunkina vuodesta 1878 lähtien. Montenegron kuningasperhe on jättänyt jälkensä kaupunkiin ja sen moniin kauniisiin rakennuksiin.

Käymme kuningas Nikolan palatsissa, joka on muutettu museoksi. Kuningas Nikola I johti maata 1860–1918 ja on yksi maan uudemman historian tärkeimmistä.

Palatsivierailun jälkeen ohjelmassa on aikaa omille seikkailuille tässä pienessä kaupungissa, jossa on paljon pieniä ja viihtyisiä putiikkeja ja ravintoloita.

Jatkamme matkaa ja suuntaamme lähellä sijaitsevaan Lovcenin kansallispuistoon, jonne on haudattu entinen hallitsija Petar II Petrović-Njegoš.

Millaisen hautamuistomerkin hän onkaan saanut! Vuoren laelle, 1660 metrin korkeuteen on rakennettu mausoleumi, jonka luota on kauniit näkymät ympäristöön. Kyse on maailman korkeimmalla sijaitsevasta mausoleumista, jonka on luonut kuvanveistäjä Ivan Meštrović, joka oli yksi tuolloisen Jugoslavian suurimmista kulttuuripersoonista.

Lovcenin kansallispuiston maisemat ovat hyvin vaihtelevat. Siellä on mm. hauskoja kivimuodostelmia, joita kansan suussa kutsutaan nimellä ”Kivimeri”. Puistossa elää mm. villisikoja, karhuja ja susia. Myös kasvillisuus on rikasta.

Mukavien luontoelämysten jälkeen on tullut aika kääntää nokka kohti kotia. Matkaamme rannikolle pitkin kaunista kuninkaantietä. Reitin varrella on kokonaiset 25 neulansilmämutkaa ja useita näköalapaikkoja. Palaamme hotellille iltapäivän päätteeksi.

Aamiainen ja illallinen sisältyvät matkan hintaan.

Päivän ajomatka noin 120km

Päivä 5
Bijela. Omaa aikaa tai lisämaksullinen retki Kroatiaan: Dubrovnik ja risteily Cavtatiin.

Tänään on mahdollisuus rentoutua hotellilla tai lähteä lisämaksulliselle retkelle naapurimaahan Kroatiaan, tarkemmin sanottuna Dubrovnikin merenrantakaupunkiin.

Dubrovnikin kauneus ja eleganssi ovat legendaarisia. Näkymä Stradunilta, marmoripäällysteiseltä pääkadulta, ja monet barokkityyliset palatsit sekä kaupunginmuuri tekevät edelleen vaikutuksen jokaiseen vierailijaan, joka saapuu tähän Adrianmeren kauneimpaan kaupunkiin. Dubrovnikin historia alkaa 600-luvulta, jolloin tänne rakennettiin ensimmäiset talot. Alkuperäinen kaupunginmuuri rakennettiin 800-luvulla. 1100-luvun lopussa Dubrovnik oli vakiinnuttanut paikkansa tärkeänä kauppakaupunkina, joka toimi väylänä Balkanin ja Välimeren välillä. Vuonna 1205 Dubrovnik joutui Venetsian hallintaan. 1358 kaupunki riistäytyi irti venetsialaisten vallasta ja Ragusan tasavalta perustettiin. Ragusa ulottui 1400-luvulla Stonista Cavtatiin.

Dubrovnikilla oli oma kauppalaivasto, jolla oli yhteyksiä Egyptiin, Lähi-itään, Sisiliaan, Ranskaan, Espanjaan ja Istanbuliin. Vuonna 1808 Napoleon marssi kaupunkiin ja Ragusa oli mennyttä. Dubrovnik kuului 1815–1918 Itävalta-Unkariin. Sen jälkeen siitä tuli kuningaskunta, sittemmin Jugoslavia. Dubrovnik tuntuu yhä monella tapaa itsenäiseltä valtiolta, joka on irrallaan muusta Kroatiasta, sekä fyysisesti että historiallisesti.

Kaupunkiin saavutaan vuodelta 1537 peräisin olevan Pilen portin kautta. Keskiajalla kaupungin portit suljettiin joka ilta ja avaimet luovutettiin kaupungin hallitsijalle. Muurien sisältä löytyy Stradun, vanha kauppakatu, joka ulottuu alas vanhalle Luzan torille asti. Kaikkialla kaupungissa on vanhoja kirkkoja ja palatseja, joita katselemme kävelykierroksellamme lähemmin. Käymme myös vaikuttavassa fransiskaaniluostarissa.

Iltapäivällä on aika poistua tästä kauniista kaupungista, ja mikä voisi olla luonnollisempaa kuin tehdä se veneellä, kuten niin monet ennen meitä! Lähdemme liikkeelle vanhasta satamasta ja suuntaamme lähellä sijaitsevaan Cavtatin rannikkokaupunkiin. Merimatka kestää noin 45 min.

Cavtat kuului aikoinaan Ragusan tasavaltaan. Nykyään se on hurmaava merenrantakaupunki, jossa vallitsee ihastuttava tunnelma. Siellä on mukava hörpätä kupponen kahvia tai lasi viiniä ennen kuin palaamme Montenegroon.

Aamiainen ja illallinen sisältyvät matkan hintaan.

Päivän ajomatka noin 120km.

Päivä 6
Bijela – Budva – Podgorica – Virpazar – Bijela. Kaupunkikävely Budvassa ja Podgoricassa sekä risteily järvellä.

Aamiaisen jälkeen lähdemme merenrantakaupunkiin, joka on Dalmatian eteläisimmässä osassa sijaitsevan Budvan Rivieran pääkaupunki. Budva perustettiin 2500 vuotta sitten ja on Adrianmeren rannikon vanhin kaupunki. Vanhakaupunki sijaitsee kannaksella ja sitä ympäröi venetsialaisten rakentama kaupunginmuuri. Kannaksen päässä seisoo kaupungin vanha linnake. Teemme kävelykierroksen autottomassa historiallisessa keskustassa ja tutustumme aukioihin, mukulakivikatuihin, kirkkoihin ja linnakkeeseen.

Ajamme seuraavaksi Montenegron hallintopääkaupunkiin Podgoricaan. Entinen Titograd oli vuoteen 1993 Montenegron pääkaupunki. Nykyään titteli kuuluu Cetinjelle. Podgorican asukasluku on noin 200 000 ja se on maan suurin kaupunki. Podgoricassa on kauniita puistoja, leveitä bulevardeja ja iso liuta viihtyisiä kahviloita ja ravintoloita. Lisäksi kaupungissa on vallinnut 1990-luvulta lähtien todellinen rakennusbuumi, jonka seurauksena kaupunkiin on noussut monia uusia julkisia rakennuksia sekä liikerakennuksia.

Päivän kaupunkikierros alkaa käynnillä kaupungin uudessa tunnusmerkissä, Ylösnousemuksen katedraalissa, joka valmistui 2003. Serbian ortodoksiselle kirkolle kuuluva katedraali on rakennettu nykyaikaiseen tyyliin, joka eroaa huomattavasti muista uudehkoista kirkkorakennuksista. Erityisesti kauniiden freskojen poliittiset aiheet herättivät suurta huomiota kirkon valmistuttua. Erityisesti freskon, jossa Tito, Engels ja Marx palavat yhdessä helvetissä, valtaosa väestöstä koki provosoivana.

Vanhassakaupungissa sijaitsee kaupungin entinen tunnusmerkki, Sahat Kula. Kellotorni on rakennettu osmanien valtakaudella 1667. Torni selvisi kuin ihmeen kaupalla toisen maailmansodan pommituksista ja on yksi harvoista osmanien rakennelmista, joita on vielä jäljellä pääkaupungissa. Meillä on aikaa myös kevyelle lounaalle, joka ei sisälly matkan hintaan.

Jätämme nyt rannikon ja suuntaamme pieneen Virpazarin kaupunkiin Skadarjärven rannalle. Järvi on Balkanin suurin ja sen pinta-ala on yli 450 km2.

Vuonna 1983 kansallispuistoksi julistetulla alueella elää runsaasti kaloja ja lintuja. Se on ainoa paikka Euroopassa, jossa elää pieni pelikaaniyhdyskunta.

Teemme risteilyn järvellä ja pääsemme lähelle lintuja ja vaikuttavaa luontoa. Risteilyn jälkeen on aikaa käveleskellä ympäri Virpazaria. Iltapäivän päätteeksi palaamme takaisin hotellille.

Aamiainen ja illallinen sisältyvät matkan hintaan.
 
Päivän ajomatka noin 150km.

Päivä 7
Omaa aikaa tai lisämaksullinen retki: Sininen luola ja Mamulan saari. läksiäisillallinen.

Tänään voi nauttia hotellin mukavuuksista viimeistä kertaa ellei sitten lähde lisämaksulliselle retkelle, joka tapahtuu vesitse. Veneretki kestää n. 4 tuntia.

Meidät haetaan hotellilta ja suuntaamme vaikuttavalle lahdelle ja pian ympäri Lustican niemimaan, joka erottaa Kotorinlahden Adrianmerestä. Rannikolla on kauniita hiekkarantoja ja villiä luontoa. Aloitamme käymällä näyttävässä Sinisessä luolassa. Mikäli sää sallii, ajamme sisään itse luolaan.

Seuraava kohteemme on lähistöllä sijaitseva ranta, Zanjic, joka houkuttelee kristallinkirkkaalla vedellään ja liidunvalkoisella hiekallaan. Jos sää on suotuisa, täällä voimme käydä uimassa.

Myöhemmin ohitamme Mamulan saaren. Saarta käytettiin aikoinaan Kotorinlahden ja Herceg Novin puolustuksessa. Saarella on vanha linnoitus, jonka kenraali Lazar Mamula rakennutti vuonna 1853. Saari on siis nimetty kenraalin mukaan. Vietettyämme muutaman mukavan tunnin merellä palaamme hotellille. Illalla kokoonnumme yhteiselle läksiäisillalliselle.

Aamiainen ja illallinen sisältyvät matkan hintaan.

Päivä 8
Kotimatka

Nautimme vielä viimeisen aamiaisen hotellin aamiaispöydästä ennen kuin suuntaamme kohti Dubrovnikin lentokenttää. Matkan varrella pysähdymme Herceg Novissa. Viehättävän kaupungin historia on värikäs ja siellä on koko joukko kauniita rakennuksia ja viihtyisiä aukioita.

Huom. lentoaikatauluista riippuen käynti Herceg Novissa voi olla joko päivänä 8 tai 1.

Päivän ajomatka noin 80km.

Lisämaksullinen retkipaketti: kolme mielenkiintoista retkeä

Mikäli elämykset kiinnostavat enemmän kuin rentoutuminen hotellilla, osallistujilla on mahdollisuus ostaa lisämaksullinen retkipaketti. Retket suuntautuvat kiinnostaviin kohteisiin alueella.

Matkapäivänä numero 3 tehdään retki Montenegron toiseksi suurimpaan kaupunkiin, Nikšićiin, joka sijaitsee lähellä maan tärkeintä uskonnollista nähtävyyttä, vaikuttavaa Ostrogin luostaria. Kallioon louhittu luostari, josta on upeat näkymät Bjelopavlicin tasangolle, on vetänyt satojen vuosien ajan puoleensa tuhansia kävijöitä. Retken hintaan sisältyy paikallistyylinen lounas.

Matkapäivänä numero 5 on mahdollisuus lähteä naapurimaahan Kroatiaan. Määränpäämme on tunnettu ja kovasti kehuttu merenrantakaupunki Dubrovnik. Kauniine palatseineen ja vaikuttavine vanhoine keskustoineen se on kohde, joka on mukava kokea. Meillä on aikaa katsella kaupunkia lähemmin, mutta ohjelmassa on myös pieni merimatka lähistöllä sijaitsevaan Cavtatiin.

Kolmas lisämaksullinen retki toteutetaan matkapäivänä numero 7. Se on veneretki Lustican niemimaalle ja vaikuttavaan Siniseen luolaan, kauniille hiekkarannoille ja Mamulan saaren vanhaan linnoitukseen.

Huomio! Yksittäisiä retkiä voi myös varata erikseen.

(Retkipaketti varataan ja maksetaan viimeistään 45 päivää ennen matkaa. Retket toteutuvat, mikäli osallistujia on vähintään 15. Pidätämme itsellämme oikeuden tehdä vain lisäretkiä, joille on riittävästi osallistujia.)

Retkipaketti 168€/hlö

Hinta per retki:

 • Nksic ja Ostrog 78€/hlö
 • Dubrovnik 78€/hlö
 • Veneretki Lustican niemimaalle 28€/hlö

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 1.198€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
168€
Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki – Dubrovnik – Helsinki turistiluokassa
 • Majoitus 7 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa neljän tähden (paikallinen luokitus) Hotel Carine Parkissa, parveke
 • Puolihoito (aamiaiset päivinä 2-8 ja illalliset 1-7)
 • Kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • Suomalainen matkanjohtaja
 • Verot ja viranomaismaksut  
Hintaan ei sisälly
 • Yhden hengen huoneen lisämaksu
 • Kahden hengen huone, merinäköala ja parveke 50€/hlö
 • Lisämaksulliset retket
 • Juomarahat kuljettajille ja paikallisoppaille, yhteensä 40€/hlö (suositus)
 • Muut juomat ja ruoat matkan aikana

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 24 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Liikkuminen matkan aikana

Koska suuri osa retkistä tehdään jalkaisin, osallistujien tulee pystyä liikkumaan itsenäisesti ilman apua/apuvälineitä. Matka ei  sovellu liikuntarajoitteisille.

Vierailut ortodoksisissa kirkoissa

Ortodoksisissa kirkoissa naisten tulee peittää hiuksensa huivilla. Kannattaa siis ottaa oma huivi mukaan. Miesten sen sijaan pitää paljastaa päänsä kirkossa.

Matkatavarat

Kannattaa pakata mukaan pienehkö reppu tai kassi retkiä tai niitä matkapäiviä varten, joina näet matkatavarasi seuraavan kerran vasta illalla.

Lue lisää matkakohteesta

Lue lisää Montenegrosta: https://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/eurooppa/montenegro

Lue mm. ilmastosta ja säästä, aikaerosta, juomarahoista ja tarkista, tarvitsetko viisumia.

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Matkustaminen alaikäisten lasten kanssa

Jos matkustat lasten kanssa, jotka eivät ole omia lapsiasi, esim. lapsenlapsesi kanssa, tai jos biologisena vanhempana matkustat lasten kanssa ilman toista vanhempaa, huomioi, että kohdemaasta riippuen matkustamiseen voidaan vaatia erityisiä asiakirjoja.

Suosittelemme ottamaan hyvissä ajoin ennen matkaa yhteyttä kyseisen maan suurlähetystöön tai konsulaattiin ja selvittämään, mitkä säännöt koskevat alaikäisten lasten maahan saapumista.

Vaikka alaikäisten lasten maahantuloon ei vaadittaisi mitään virallisia asiakirjoja, lentoyhtiö voi vaatia tällaisiä asi​​akirjoja ja estää lennolle pääsyn lähtöselvityksessä, jos asiakirjat puuttuvat.

Tämän vuoksi suosittelemme vahvasti joka tapauksessa ottamaan matkalle mukaan lasten englanninkieliset virkatodistukset, kopiot molempien vanhempien passin kuva-aukeamasta sekä englanninkielisen suostumusilmoituksen vanhemmalta/vanhemmilta, jotka eivät osallistu matkalle.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 5 out of 5 by from Aivan mahtava opas ja matka Hyvin suunniteltu ohjelma, hyvä hotelli, paras opas, olemme olleet noin 15 kertaa albatrossin matkoilla. Kati opas otti kaikki huomioon ja vapaa-ajallakin opasti, aivan käsittämätön nainen.
Date published: 2024-05-18
Rated 4 out of 5 by from Tiivis ohjelma Hotelli on erittäin siisti ja kaikki on ehjää ja pelkistettyä. Hotelli toimi hyvin matkan tukikohtana.Runsaasta ruokabuffetista saattoi aterioilla valita lautaselleen mieleistään, joten lautasten kokoonpano on jokaisen oma. Hotellin vieraista suurin osa oli saksalaisia ja ranskalaisia, jotka käyttäytyvät ominaisella tavallaan. Päivittäinen retkiohjelma oli erittäin tiivis. Matkanjohtaja jaksoi huhkia välillä varsin vaativissakin olosuhteissa.
Date published: 2024-05-18
Rated 3 out of 5 by from Välimerellistä historiaa Yllättävä turistirysä jo toukokuun alussa. En suosittele matkailua varsinaisella kesäkaudella. Istut rajatarkastuksissa tosi pitkään ja tungos on suomalaisittain ahdistavaa jo toukokuussa. Toki vähemmän suosituissa kohteissa mahtuu olemaan. Hintataso vaihtelee turismisuosion mukaan, jossain uskomattoman edullista ja toisaalla noin samaa tasoa kuin Suomessa. No, viini on edullista ja paikallinen viini laadukasta.
Date published: 2024-05-17
Rated 4 out of 5 by from Hienojen maisemien matka Olimme tällä matkalla vaimoni kanssa ja olimme tyytyväisiä erityisesti hienoihin maisemiin ja hyvään hotelliin merinäköalalla. Lisäksi paikallisosasto ja kuljettaja olivat erityisen hyviä.
Date published: 2024-05-17
Rated 5 out of 5 by from Montenegro Kroatia / olipa onnistunut matka. Olin kahdella lisäretkellä (kolmas peruuntui tuulen takia) Paljon oli saatu päiviin mahtumaan. Yhteen retkeen oli ahdettu jotain liikaa. Opas varmaan sai siitä paljon ikävää kommenttia. Hän tuskin oli laatinut ohjelmaa. Opas,, Kati, oli ihan PRO. Saatteko tämän kiitoksen ihan hänelle välitettyä.
Date published: 2024-05-17
Rated 4 out of 5 by from Mielenkiintoinen Montenegro! Olimme viikon Montenegron matkalla toukokuussa 2024. Suomalainen oppaamme oli erittäin hyvä. Linja-auton kuljettajamme oli varma ja loistava ajaja serpentiiniteillä. Paikallisopas puhui hyvää englantia ja hänen tietonsa olivat erinomaiset. Montenegro yllätti upeilla maisemillaan ja vehreillä vuorillaan.
Date published: 2024-05-17
Rated 4 out of 5 by from Montenegro viehättävä, erilainen ja mielenkiintoinen maa Matkaani suosi lämmin ja kesäinen sää sekä hyvä ja toimiva hotelli samoin retket kauniisiin kohteisiin. Hämmästyksen ja pienen pettymyksen aihe oli hotellin ympäristö. Bijelan kylä ja rantatie olivat suoraan sanoen ankeat ja tylsät. Ei kutsuvia ravintoloita eikä pieniä mielenkiintoisia myymälöitä. Retkikohteissa sen sijaan pittoreskeja kujia ja paljon em.tarjontaa. Hotelli hyvä, toimiva ja siisti. Ranta-alue mieleinen, mutta alueen valinta kohdehotellin sijaintipaikaksi ihmetyttää.
Date published: 2024-05-16
Rated 4 out of 5 by from Opas ja kuljettaja erinomaisia.Matka vastasi odotuksia. Olin matkalla ,lähtö Helsingistä 1.5-24 .Huone siisti mutta vain kerran näytti siltä että mukava tulla huoneeseen .Pyyhkeet kauniisti ja sängyllä koriste tyynyt ja jalkojen alla oleva peite paikoillaan muulloin sohvalla.Ilmastointia ei saanut viilennettyä. Hotellin ruoka mautonta .Myös epäkohteliasta tulla kysymään mistä viini otettu,eli oliko maksettu?Myös oppaalle oli huomautettu että huolehtii että kaikki maksavat.Ruokasali suuri ja tosi meluisa. lento illalla, niin rajan ylitys kesti kauan joten illallinen jäi saamatta (varmaan useimmiten) vain lautasellinen kylmää ruokaa.Olihan se aivan eri kuin illallinen.Hotellin on turha silloin vahtia onko viinilasi 2e maksettu. Tämä ei tietenkään koske Albatrossia ,mutta hotelli mainosti kylpytakin ja tossut.No ei niitä tarvinnut mutta???
Date published: 2024-05-13
 • y_2024, m_6, d_12, h_8
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.42
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_27
 • loc_fi_FI, sid_MERTR01, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja