Bogotásta Andien kautta Medellíniin ja Cartagenaan-Kolumbia

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Lähde Albatrosin mukana monipuoliseen ja kiinnostavaan Kolumbiaan!

Uutuus

Kolumbia on kaikin tavoin erinomainen ja monipuolinen matkakohde. Paljon on tapahtunut sitten synkkien 80- ja 90-lukujen. Tänä päivänä Kolumbiassa on huomattavasti rauhallisempaa. Maassa on monien kiinnostavien kaupunkien lisäksi maailman kenties vaihtelevin luonto. Kolumbian infrastruktuuri on nykyaikainen ja hyvin toimiva, ja itse kolumbialaiset ovat hymyileviä, vieraanvaraisia ja varsin avoimia.

Näemme maasta monta puolta vieraillessamme mm. nopeasti kasvavassa pääkaupungissa Bogotássa ja sen ainutlaatuisessa kultamuseossa, Unescon suojelemassa Cartagenassa ja Medellínissä, joka on useita kertoja valittu Latinalaisen Amerikan innovatiivisimmaksi kaupungiksi.

Vehreällä kahvinviljelyalueella käymme vierailulla tanskalaisen kahvinviljelijän luona, joka on luonut Kolumbiaan oman pikku paratiisin. Käymme myös kaakaofarmilla vaatimattomassa Támesissa, jossa saamme hyvän käsityksen kolumbialaisten arjesta.

Teemme lisäksi retken mangrovemetsään, syömme grilliherkkuja paljaan taivaan alla ja ihailemme maisemia Andeilla yli 3 000 metrin korkeudessa.

Yövymme viihtyisissä ja mukavissa hotelleissa, joissa pääse mm. pulahtamaan uima-altaaseen.

Max. 24 osallistujaa ryhmässä.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Kyllä

 • Valuutta Kolumbian peso

Päiväohjelma 14 päivää
Päivä 1
Lento Helsinki – Bogotá.
Päivä 2
Bogotá. Kaupunkikierros ja kultamuseo.
Päivä 3
Bogotá – Pereira kahvinviljelyalueella. Pistäytyminen La Floridassa. Illalliseksi grilliherkkuja.
Päivä 4
Pereira. Vierailu tanskalais-kolumbialaisella kahvitilalla.
Päivä 5
Kävelyretki Cocoran laaksoon ja siirtomaakaupunki Salento.
Päivä 6
Pereira – Támesis. Kävelyretki ja hurmaavaa maalaistunnelmaa.
Päivä 7
Támesis. Vierailu Carmenin ja Hernánin kaakaofarmilla.
Päivä 8
Támesis – Medellín.
Päivä 9
Medellín. Kaupunkikierros.
Päivä 10
Käynti silletero-kukkatarhassa. Medellín – Cartagena (lento).
Päivä 11
Cartagena. Kaupunkikierros ja omaa aikaa.
Päivä 12
Cartagena. Kanoottiretki mangrovealueella.
Päivä 13
Cartagena. Aamupäivä omaa aikaa ja kotimatka.
Päivä 14
Saapuminen Helsinkiin.

Hotelli

bh Bicentenario tai vastaava

 • 64 huonetta
 • Historiallisessa keskustassa
 • Vastaanotto avoinna ympäri vuorokauden
 • Aamiaisravintola
 • Baari
 • Maksuton Wi-Fi

Moderni hotelli sijaitsee Bogotán sydämessä, historiallisessa keskustassa. Hotellissa on baari ja aamiaisravntola, sekä maksuton Wi-Fi. Huoneet ovat tilavat ja pelkistetysti sisustetut. Kaikissa huoneissa on tallelokero, TV, minibaari, kahvinkeitin ja hiustenkuivain.

Hotellin kotisivut: http://www.bhbicentenario.com
(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston ylläpidosta tai sisällöstä.)

Bogotássa majoitumme tässä esiteltyyn hotelliin tai vastaavaan. Vahvistamme hotellin matkadokumenttien mukana, viimeistään noin viikko ennen lähtöpäivää.

Hotel Yerbabuena tai vastaava

Hotel Yerbabuena on erityinen majoituspaikka kahvialueen sydämessä. Sen sijainti on ihanteellinen vierailijoille, jotka haluavat sekä rauhaa että mukavuutta. Hotelli sijaitsee maaseudulla Pereiran laitamilla.

Hotellissa on ulkouima-allas, puutarha, ravintola ja baari. Kaikissa huoneissa on modernit mukavuudet ja oma wc ja kylpyhuone sekä ilmastointi.

Hotellin yhteystiedot

Km 5 Via Pereira-Marsella, Combia Baja 
Pereira 
Telephone: +57 3156349010 

Kotisivut: https://www.fincahotelyerbabuena.com/

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston siällöstä tai ylläpidosta.)

Vegas del Rio

 • 18 huonetta
 • Vastaanotto auki vuorokauden ympäri
 • Ravintola
 • Wi-fi (maksuton)

Pieni viehättävä hotelli, joka edustaa espanjalaista siirtomaatyyliä ja sijaitsee Támesisin kylän sydämessä. Hotellissa on viihtyisä puutarha ja aamiaisravintola. Maksuton Wi-fi sekä yleisissä tiloissa että huoneissa.

Huoneet

Viihtyisät huoneet, joissa on kaksi erillistä vuodetta tai parivuode. Kaikissa huoneissa on wc ja kylpyhuone, televisio ja ilmainen Wi-Fi. Tallelokero sijaitsee vastaanotossa.

Poblado Alejandría

 • 89 huonetta
 • El Pobladon kaupunginosassa
 • Vastaanotto avoinna vuorokauden ympäri
 • Ravintola ja baari
 • Hissi
 • Jacuzzi ja sauna
 • Maksuton Wi-Fi
 • Pieni kuntoiluhuone

Moderni hotelli Medellínin vauraassa kaupunginosassa, El Pobladossa. Hotellin ylimmässä kerroksessa on aurinkoterassi ja aurinkotuoleja, sauna ja pieni kuntoiluhuone. Ravintola on vastaanoton yhteydessä, voit valita haluatko istua ulkona katetulla terassilla tai sisällä. Ravintolassa tarjoillaan sekä paikallisia että kansainvälisiä ruokalajeja.
Huoneet ovat tilavia ja modernisti sisustettuja, niissä on minibaari, TV, ilmastointi, tallelokero, puhelin ja hiustenkuivain. Maksuton Wi-Fi sekä yleisissä tiloissa että huoneissa.
 

Hotellin kotisivut: http://www.pobladohoteles.com/hotel-alejandria-en-medellin/

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston ylläpidosta tai sisällöstä.)

Hotel Monterrey

 • 30 huonetta
 • Vastaanotto avoinna ympäri vuorokauden
 • Kattoterassi
 • Pieni uima-allas
 • Baari
 • Ravintola
 • Maksuton Wi-Fi

Hotel Monterrey Cartagenassa sijaitsee erinomaisella paikalla ja se tunnetaan siirtomaa-ajan arkkitehtuuristaan ja tyylistään. Kauniin rakennuksen suunnitteli ranskalainen arkkitehti Gaston Lelarge 1800-luvun lopulla. Hotelli on vanhankaupungin ja vilkkaan Getsemanin kaupunginosan välissä, joten se on ihanteellinen tukikohta kaupunkiin tutustumiselle. Hotel Monterreyssä on viehättävä sisäpiha ja kattoterassi, jossa on myös pieni uima-allas.

Huoneissa on modernit mukavuudet, kuten ilmainen Wi-Fi ja taulu-tv. Rentoutumista ja vapaa-aikaa varten hotellissa on pieni uima-allas, ravintola ja baari. Tilavat ja valoisat huoneet, joissa on oma wc ja kylpyhuone, ilmastointi ja maksuton Wi-Fi.

Hotellin kotisivut: https://hotelmonterrey.com.co/

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta.)

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
3.698€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lento Helsinki – Bogotá.

Lennämme Helsingistä Bogotáan (matkalla on välilasku ja koneenvaihto) ja saavumme Kolumbian pääkaupunkiin iltapäivällä tai illalla. Maahantulomuodollisuuksien jälkeen ajamme Bogotán historialliseen kaupunginosaan, La Candelariaan, jossa hotellimme sijaitsee.

Päivä 2
Bogotá. Kaupunkikierros ja kultamuseo.

Bogotá on Latinalaisen Amerikan nopeimmin kasvava kaupunki. Pääkaupungin asukasluku on yli 10 miljoonaa, mikä tekee siitä maailman 25. suurimman kaupungin. Bogotá sijaitsee tasangolla 2 600 m:n korkeudessa keskellä Andien vuoristoa. Riippumatta siitä, minne katsoo, vuoret näkyvät horisontissa rakennusten takana.

Tänään lähdemme tutustumaan kaupunkiin. Aloitamme La Candelariasta, jossa ihailemme kaunista siirtomaa-aikaista arkkitehtuuria, vaikuttavia hallintorakennuksia ja viehättäviä aukioita. Käymme Bogotán kultamuseossa, jossa on maailman suurin kultakokoelma. Museo esittelee mm. patsaita, naamioita ja koruja, joita Kolumbiassa valmistettiin ennen siirtomaa-aikaa. Botero-museossa näemme kolumbialaisen taiteilijan Fernando Boteron teoksia. Botero syntyi Medellínissä 1932. Hän on nykyään yksi Latinalaisen Amerikan menestyneimpiä taiteilijoita, ja hänen patsaitaan voi ihailla niin New Yorkin Park Avenuella kuin Pariisin Champs-Élyséesillä. Boteron huumorin ja joskus myös kriittisen poliittisen äänen sävyttämät teokset kuvaavat ihmisiä ja eläimiä, ja taiteilijan tyyli on helposti tunnistettava: hahmot ovat pyöreämuotoisia, pullistuneita.

Käymme luonnollisesti myös vaikuttavalla Plaza de Simon Bolivarilla, jolla näemme ulkopuolelta senaattirakennuksen, korkeimman oikeuden (jolla on dramaattinen historia), tuomiokirkon ja paljon muuta. Päivän aikana kuljemme Plaza de la Concordialla sijaitsevan uuden kauppahallin ohi ja syömme tietysti myös lounasta.

Yöpyminen Bogotássa.

Päivä 3
Bogotá – Pereira kahvinviljelyalueella. Pistäytyminen La Floridassa. Illalliseksi grilliherkkuja.

Tänä aamuna lennämme Bogotásta Pereiraan, joka sijaitsee Kolumbian kahvinviljelyalueella. Seuraavien parin päivän aikana tutustumme Andien läntisiin ja keskisiin osiin, joissa ilmasto on täydellinen laadukkaan kahvin viljelyyn. Kolumbiassa – toisin kuin monissa muissa eteläamerikkalaisissa maissa – kahvinviljelijät ovat säilyttäneet perinteisen sadonkorjuumenetelmän, joka tarkoittaa kahvin poimimista käsin, jolloin vain kypsät marjat kelpaavat. Näin varmistetaan paras mahdollinen laatu. Kahvinviljelyalueen maisemat ovat kauniit, siellä täällä on pieniä viehättäviä kaupunkeja siirtomaa-aikaisine rakennuksineen ja hymyileviä ihmisiä.

Pereira on alueen suurin ja merkittävin kaupunki. Ajamme ensin ylös lähellä sijaitsevaan La Floridan kylään, jossa saamme käsityksen kahvinviljelyalueesta ja sen sijainnista Andien vuoristoketjun keskiosissa. La Floridassa voi tehdä pienen kierroksen ja katsella rauhassa ympärilleen tai kävellä vähän pidemmän lenkin ja oikoa jalkojaan bussissa istumisen jälkeen. Syömme kylässä lounasta. Sen jälkeen ajamme hotellille, jossa voi pulahtaa altaaseen tai vain rentoutua.

Illalla grillataan ja rentoudutaan, nautitaan leppeästä säästä ja kauniista ympäristöstä. Yövymme hotellissa Pereiran laitamilla. Hotelli sijaitsee Pereiran lämpimässä osassa, joten hotellin lähistöllä viljellään sekä kahvia että sokeriruokoa.

Yöpyminen Pereirassa.

Päivä 4
Pereira. Vierailu tanskalais-kolumbialaisella kahvitilalla.

Otamme suunnan kohti etelää, ylitämme Caucajoen ja ajamme läpi sokeriruokoviljelmien ja maissipeltojen pilkuttaman laakson. Ilma laaksossa on lämmin, mutta viilenee hieman, kun ajamme ylös vuorille San Josén pieneen maalaiskylään. Täällä elämä kulkee polkuaan niin kuin se on tehnyt jo vuosikymmenet. Tänne turistit eivät yleensä poikkea.

Nousemme bussista eräällä aukiolla ja katselemme hieman tätä aitoa kahviseudun kylää. Vaihdamme bussin jeeppeihin, amerikkalaisiin ”Willyihin”, joilla niin kahvisäkit kuin ihmisetkin on kätevä kuljettaa. Ajamme lyhyen matkan Perin ja Olguitan tilalle, jolla viljellään kahvia ja ruokabanaaneja. Per on tanskalainen, Olguita kolumbialainen. Vuoteen 2012 he asuivat Manhattanilla New Yorkissa. Nyt he ovat luoneet oman paratiisinsa, La Primaveran, Kolumbiaan ja toivottavat meidät tervetulleiksi.

Teemme opastetun kierroksen tilalla ja näemme, miten kahvia viljellään, kerätään, pestään ja kuivatetaan ennen myyntiä. Kierroksen jälkeen syömme tilalla perinteisen kolumbialaisen lounaan ja maistelemme tilan omaa kahvia. Sitten palaamme Pereiraan ja hotelliimme.

Yöpyminen Pereirassa.

Päivä 5
Kävelyretki Cocoran laaksoon ja siirtomaakaupunki Salento.

Tänään on ohjelmassa viehättävää siirtomaa-aikaista arkkitehtuuria ja ainutlaatuisia luontoelämyksiä. Ajamme Cocoran laaksoon (ajomatkan kesto n. 1,5 h), joka on yksi Kolumbian kauneimmista ja sijaitsee noin 2 000 m korkeudessa. Laaksoa ympäröivät jyrkät vuoret, ilma on raikasta ja puhdasta. Tunnistamme nopeasti Kolumbian kansallispuun, vahapalmun. Vahapalmut voivat kasvaa jopa 60–70-metrisiksi, mikä tekee niistä maailman korkeimpia palmuja.

Teemme noin 1–2 tuntia kestävän kävelyretken, joka sopii kaikille. Kuljemme rauhalliseen tahtiin. Osallistujat, jotka eivät halua kävellä koko matkaa, voivat istahtaa ja levähtää, kunnes muu ryhmä palaa takaisin.

Alue tunnetaan taimenten kasvatuksesta, ja vaellusretken jälkeen pääsemme maistelemaan herkullista taimenta yhdessä Cocoran laakson ravintoloista. Tarjolla on myös muita vaihtoehtoja heille, jotka eivät syö mielellään kalaa. Aterian jälkeen bussi vie meidät Salentoon, joka on idyllinen maalaiskylä mukulakivikatuineen ja kauniine siirtomaa-aikaisine rakennuksineen. Salentossa ehtii hyvin käveleskellä pitkin viehättäviä katuja ja ehkä ostaa jotain muistoksi tältä matkalta. Iltapäivällä palaamme Pereiraan.

Yöpyminen Pereirassa.

Päivä 6
Pereira – Támesis. Kävelyretki ja hurmaavaa maalaistunnelmaa.

Lähdemme Pereirasta kohti Támesisia. Ajomatka kestää n. 5 tuntia ja siihen sisältyy lounas- sekä valokuvaustauko. Seudulla ei liiku muita matkailijoita, ja pääsemme seuraamaan lähietäisyydeltä perinteisen kylän elämää. Reitti Támesisiin on uskomattoman kaunis: ajamme jonkin matkaa Caucajokea seuraillen, sitten siirrymme vuoristoiselle seudulle, jossa on vihreää ja rehevää. Perillä Támesisissa majoitumme hotelliin. Sen jälkeen ajamme Charco de las Palomasiin, ihastuttavalle alueelle, jota leimaavat vihreät kukkulat ja pieni joki. Nautimme maisemista ja kävelemme takaisin Támesisiin. Reittimme kulkee ohi viehättävien pienten tilojen ja läpi kauniin luonnon. Helppo kävelyretki kestää n. 30 min. Saavumme kylän pääaukiolle, joka sykkii elämää. Aukiolla ja sitä ympäröivillä kaduilla on kiva käveleskellä. Hotelli sijaitsee kolmen korttelin päässä aukiolta.

Yöpyminen Támesisissa.

Päivä 7
Támesis. Vierailu Carmenin ja Hernánin kaakaofarmilla.

Tänään käymme Carmenin ja Hernánin omistamalla kaakaofarmilla. Kaakao on kotoisin Etelä-Amerikan trooppiselta alangolta. Kaakaopapujen viljely on elintärkeä tulonlähde monelle kolumbialaisperheelle. Hernán esittelee meille tilaa ja selostaa koko prosessin kaakaon viljelystä sadonkorjuuseen ja jälkikäsittelyyn. Carmen näyttää sen jälkeen, miten kaakaopapuja paahdetaan, ja pääsemme maistamaan kupillisen kotitekoista lämmintä kaakaota. Carmen esittelee meille lisäksi puutarhaansa, jossa kasvaa mm. appelsiinipuita ja vaniljakasveja. Vierailu päättyy Carmenin valmistamaan herkulliseen lounaaseen puutarhassa.

Yöpyminen Támesisissa.

Päivä 8
Támesis – Medellín.

Lähdemme Támesisista kohti Medellíniä (ajomatkan kesto n. 4–5 tuntia), joka 80- ja 90-luvuilla oli pahamaineisin kaupunki koko Latinalaisessa Amerikassa. Täältä käsin Pablo Escobar johti huumekartelliaan. Poliisi surmasi Escobarin 1993, ja nyt, 20 vuotta myöhemmin, Medellín on muuttunut täysin. Talous ja elintaso on kasvanut siihen malliin, että Medellín on valittu maailman innovatiivisimmaksi kaupungiksi ja sitä pidetään Etelä-Amerikan parhaana asuinpaikkana. Uusi metrojärjestelmä on erityisen onnistunut, sillä se yhdistää kaupungin laidalla sijaitsevia köyhiä alueita, ja ihmisten käytössä on edullinen ja näppärä kulkuneuvo, jolla pääsee töihin ja kouluun.

Reitti kulkee kauniiden maisemien läpi. Pysähdymme jossakin kivassa kylässä matkan varrella ja hankimme hieman virvokkeita, kenties lounasta. Venyttelemme samalla vähän jalkojamme kylän aukiolla.

Medellínissä ajamme hyvin toimeentulevien asuttamaan El Pobladon kaupunginosaan, jossa hotellimme sijaitsee.

Päivä 9
Medellín. Kaupunkikierros.

Medellín on Kolumbian toiseksi suurin kaupunki, ja sen ajoittain myrskyisä historia tekee siitä erityisen kiinnostavan tuttavuuden. 1970-luvulla Medellín koki valtaisan muuttoaallon. Valtaosa kaupunkiin tulijoista oli köyhiä ja he asettuivat kaupungin laitamille. Kaupunki levisi nopeasti ympäröiville vuorenrinteille. Näin syntyivät Medellínin köyhät asuinalueet, joilla työttömyys ja väkivalta oli arkipäivää.

Tilanne ei parantunut, kun Pablo Escobar ja hänen huumekartellinsa pääsi valtaan Medellínissä 1990-luvun alussa. Onneksi moni asia on nyt toisin. Viimeisten vuosikymmenten aikana Medellínin on onnistunut ratkaista joitakin isoimmista sosiaalisista ongelmistaan.

Toimiva joukkoliikenne on inspiroinut myös muita Etelä-Amerikan kaupunkeja. Yhä useammat yritykset asettuvat Bogotán tai muiden Etelä-Amerikan kaupunkien sijasta Medellíniin, millä on luonnollisesti oma vaikutuksensa kaupungin kasvuun. Kaupunkikierroksella ajamme yhden etapin metrolla nähdäksemme kaupunkia paikallisasukkaiden näkökulmasta. Käymme katsomassa kaupungin tärkeimpiä nähtävyyksiä, ja kierros päättyy yhdelle Medellínin keskeisistä aukioista, Plaza Boterolle, jolla seisoo joukko Fernando Boteron patsaita. Tunnistamme Boteron tyylin helposti nähtyämme hänen teoksiaan aikaisemmin museossa Bogotássa.

Seuraavaksi lähdemme matkaan metrolla/köysiradalla. Määränpäämme on Comuna 13, josta on tullut malliesimerkki siitä, miten köyhä kaupunginosa, jossa rikollisuus on ollut arkipäivää, on saanut uuden elämän, kun sinne on tuotu väriä, paikalliset on sitoutettu tavoitteisiin, infrastruktuuria on parannettu ja nuorille on tarjolla enemmän mahdollisuuksia

Illalla matkanjohtaja järjestää kierroksen Medellínin kuuluisassa puistossa, Parque Llerasissa, jossa sijaitsee valtaosa kaupungin baareista ja ravintoloista. Myös hotellissa on mahdollista syödä illallista, mikäli päivän elämyskiintiö on tullut jo täyteen.

Yöpyminen Medellínissä.

Päivä 10
Käynti silletero-kukkatarhassa. Medellín – Cartagena (lento).

Ennen lentoa Cartagenaan käymme tutustumassa jännittävään osaan paisa-kulttuuria. Kyseessä on ”los silleteros”, ilmiö, joka on syntynyt vuosisatojen aikana Medellínissä. Vierailemme erään silletero-perhen luona ja kuulemme heidän tarinansa. Katselemme kaunista puutarhaa, josta he saavat yhä jossain määrin elantonsa.

Silletero-kulttuurin ansiosta kaupungissa järjestetään joka vuosi elokuussa kukkafestivaali, joka on valtavan suosittu. Syömme varhaisen lounaan ja ajamme sitten lentokentälle, josta lento Cartagenaan lähtee.

Perillä Cartagenassa ajomatka vanhassakaupungissa sijaitsevaan hotelliin kestää puolisen tuntia.

Yöpyminen Cartagenassa.

Päivä 11
Cartagena. Kaupunkikierros ja omaa aikaa.

Cartagenan perustivat espanjalaiset vuonna 1533. Sillä oli strategisesti tärkeä rooli, kun kultaa ja muita aarteita rahdattiin laivoilla Espanjaan. Tästä syystä merirosvot ja muut valtiot halusivat saada Cartagenan hallintaansa. Espanjalaiset tunsivat tarvetta vahvistaa kaupungin turvallisuutta ja rakensivat paksun kaupunginmuurin sekä useita linnoituksia. Aloitamme kaupunkikierroksen San Felipe de Barajasista, Latinalaisen Amerikan parhaiten säilyneestä linnoituksesta. Vuonna 1984 Cartagenan linnoitus, kaupunginmuuri ja historiallinen kaupunginosa pääsivät Unescon maailmanperintökohteiden listalle. Linnoitukselta on hienot näkymät Cartagenan kaupunkiin.

Seuraavaksi ajamme vanhaankaupunkiin, jossa teemme kävelykierroksen. Kuljemme trooppisissa lämpötiloissa rauhalliseen tahtiin ja pidämme viilennystaukoja kahviloissa. Ehdimme hyvin katsella siirtomaa-aikaisia rakennuksia ja aistia katujen ja aukioiden tunnelmia. Näemme myös suuren katedraalin, joka valmistui 1577 korvaamaan vaatimattoman olkikirkon. Katedraalin rakennuttaja sai inspiraationsa Andalusian ja Kanarian saarten basilikoista.

Iltapäivällä on aikaa omille seikkailuille kaupungissa. Voit halutessasi nauttia myös pienestä uima-altaasta hotellimme katolla.

Yöpyminen Cartagenassa.

Päivä 12
Cartagena. Kanoottiretki mangrovealueella.

Aamiaisen jälkeen bussi noutaa meidät retkelle mangrovealueelle kaupungin pohjoispuolelle. Alueella elää afro-kolumbialaisten yhteisö, joka on asunut paikalla siitä lähtien, kun heidät vapautettiin orjuudesta 1800-luvulla. Nämä orjien jälkeläiset elävät pääasiallisesti kalastuksesta. Retken järjestää pieni paikallinen yhdistys, joka tukee asukkaita erilaisten sosiaalisten projektien avulla parantaakseen heidän elintasoaan.

Lähdemme retkelle kanooteilla, joita kuljettajat työntelevät eteenpäin pitkien keppien avulla. Pääsemme hyvin lähelle mangrovepuita ja mahdollisesti myös rapuja, jotka elävät puiden juurakoissa. Vesi on suhteellisen matalaa, joten näemme kalojen liikkuvan pinnan tuntumassa. Kalat vetävät puoleensa haikaroita, tiiroja ja pelikaaneja, mutta myös paikallisia kalastajia, jotka heittävät verkkonsa veteen samalla tavalla kuin heidän esi-isänsä tekivät.

Ajamme takaisin Cartagenaan, jossa iltapäivä on varattu rentoutumiselle ja ehkä viilentävälle juomalle jollakin kaupungin viehättävistä aukioista.

Yöpyminen Cartagenassa.

Päivä 13
Cartagena. Aamupäivä omaa aikaa ja kotimatka.

Aamupäivä on omaa aikaa. Iltapäivällä ajamme lentokentälle, ja kotimatka alkaa.

Päivä 14
Saapuminen Helsinkiin.

Laskeudumme Helsinkiin kiehtovien kolumbialaisten elämysten rikastamina.

Kahvitila La Primavera

Työskenneltyämme 20 työntäyteistä ja stressaavaa vuotta YK:n palveluksessa päätimme vuonna 2012, että on aika vaihtaa suuntaa. Siirsimme kotimme Manhattanilta Kolumbian Andeille ja Olguitan kotiseudulle, Eje Cafeteroon. Ostimme 10 hehtaaria erinomaista viljelymaata sekä romahtamaisillaan olevan rötiskön, jossa aikaisemmat omistajat olivat asuneet. Seuraavat kaksi vuotta vietimme uudistaen ja korjaten sekä peltoja että rakennuksia. Nyt La Primavera on moderni, täysin sertifioitu ja tuottava kahvitila. Meillä on 30 000 kahvipensasta sekä 5 000 keittobanaanipuuta. Itse tilaa on korjattu ja laajennettu paikallisten käsityöläisten avulla ottaen huomioon paikallinen rakennustyyli. Valtaosa rakennusmateriaalista on lähistöltä.

Vaikkei meistä kumpikaan tiennyt etukäteen mitään kahvinviljelystä – ja vaikka kesti hieman aikaa, että paikallinen yhteisö tottui meihin – olemme sitä mieltä, että olemme onnistuneet luomaan pienen paratiisin sekä ihanteelliset puitteet kahvinviljelylle ja paikalliselle kyläyhteisölle. Meillä on ahkeria ja luotettavia työntekijöitä, jotka keräävät kahvimme käsin, kuorivat, pesevät ja kuivattavat pavut. Lisäksi puhdistamme jäteveden, ja kaikki tuotannossa syntyvä orgaaninen jäte käytetään lannoitteena. Tämän ansiosta olemme saaneet Fairtrade- ja UTZ-sertifikaatit.

Meistä on kiva päästä esittelemään La Primaveraa sinulle!

Olguita ja Per

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 3.698€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
448€
Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki – Bogotá/Cartagena – Helsinki (välilasku ja koneenvaihto menossa ja paluussa) turistiluokassa
 • Majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa keskitason hotelleissa
 • Sisäinen reittilento Bogotá – Pereira turistiluokassa
 • Sisäinen reittilento Medellín – Cartagena turistiluokassa
 • Aamiaiset päivinä 2-13
 • Lounas päivinä 3,4,5,6,7,8,9 ja 10
 • Illallinen päivinä 3 ja 6 
 • Retket ja kuljetukset ohjelman mukaan 
 • Suomalainen matkanjohtaja
 • Verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • Yhden hengen huoneen lisämaksu
 • Muut ruokailut ja juomat matkan aikana (varaa päivittäistä käyttörahaa noin 25€/pvä)
 • Juomarahat kuljettajille ja paikallisoppaille, yhteensä noin 60 USD/hlö (suositus ja maksetaan paikallisvaluutassa)

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Pakkauslista

 • Pienehkö reppu tai kassi retkiä varten
 • Hengittäviä ja kevyitä vaatteita, joissa on mukava liikkua
 • Uima-asu (omia pyyhkeitä ei tarvita)
 • Neule, fleece tai kevyt takki
 • Sadetakki tai -viitta
 • Käytännölliset jalkineet (ulkoilukengät ja urheilusandaalit)
 • Aurinkovoidetta, hattu ja/tai aurinkolasit
 • Hyttyskarkotetta
 • Taskulamppu (maaseudulla sähkökatkot mahdollisia)
 • Kiikari
 • Käsidesi

Ota mukaan

Kannattaa pakata mukaan pienehkö reppu tai kassi retkiä tai niitä matkapäiviä varten, joina näet matkatavarasi seuraavan kerran vasta illalla.

Hyvät kengät ovat tärkeät. Pakkaa mukaan urheilusandaalit sekä umpinaiset, mukavat kengät. Ota mukaan lämpimään säähän soveltuvia vaatteita sekä neule iltoja varten. Kolumbiassa sataa jonkin verran, joten suosittelemme pakkaamaan mukaan kevyen sadetakin. Koska joissakin hotelleissa on uima-allas, uima-asu kannattaa ottaa mukaan. Omia pyyhkeitä et tarvitse.

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 14 henkilöä ja max. 24 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää

Yöpymiset

Bogotá 2 yötä, Pereira 3, Támesis 2, Medellín 2 ja Cartagena 3.

Vahvistamme hotellit yhteystietoineen matkadokumenttien mukana, viimeistään noin viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Osallistujien terveys

Tällä matkalla kävellään kohtuullisen paljon. Osallistujan tulee olla normaalissa fyysisessä kunnossa ja kykenevä liikkumaan itsenäisesti ilman apuvälineitä. Matka ei sovellu liikuntaesteiselle.

Lisäksi oleskelemme osan aikaa noin 2 500–3 000 metrin korkeudessa. Mikäli sinulla on ongelmia sydämen tai keuhkojen kanssa, keskustele matkan sopivuudesta lääkärisi kanssa ennen matkan varaamista.

Ilmasto ja lämpötila

Tällä matkalla lämpötila ja ilmankosteus vaihtelee. Suurimman osan ajasta vietämme miellyttävässä +20–27c asteen lämpötilassa. Vuorilla voi olla iltaisin viileää. Cartagenassa lämpötila kohoaa +30–35c asteeseen, ja ilmankosteus on korkeampi kuin muissa paikoissa.

Kolumbian sisäiset lennot

Kolumbiassa on hyvä infrastruktuuri, ja maan sisäiset lennot tapahtuvat Avianca-lentoyhtiöllä, jonka koneet ovat uudehkoja. Lentäminen on Kolumbiassa miellyttävä tapa matkustaa, ja kotimaan lentokentillä asiat hoituvat yleensä nopeasti ja sujuvasti.

Valuutta

Kolumbian valuutta on nimeltään peso (COP). Yhdysvaltain dollareita ei kannata ottaa mukaan, sillä niiden vaihtokurssi on huono. Kannattaa mieluummin ottaa mukaan luottokortti (Visa tai Mastercard) ja Kolumbian pesoja. Kaikissa paikoissa, joissa käymme, on käteisautomaatteja. Useimmissa siisteissä ravintoloissa, isommissa kaupoissa ja vastaavissa voi maksaa luottokortilla.

Lisää tietoa matkakohteesta

Täältä voit lukea lisää Kolumbiasta: https://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/etela-amerikka/kolumbia
Lue mm. ilmastosta ja säästä, aikaerosta, juomarahoista ja tarkista, tarvitsetko viisumia tai rokotuksia.

 

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Matkustaminen alaikäisten lasten kanssa

Jos matkustat lasten kanssa, jotka eivät ole omia lapsiasi, esim. lapsenlapsesi kanssa, tai jos biologisena vanhempana matkustat lasten kanssa ilman toista vanhempaa, huomioi, että kohdemaasta riippuen matkustamiseen voidaan vaatia erityisiä asiakirjoja.

Suosittelemme ottamaan hyvissä ajoin ennen matkaa yhteyttä kyseisen maan suurlähetystöön tai konsulaattiin ja selvittämään, mitkä säännöt koskevat alaikäisten lasten maahan saapumista.

Vaikka alaikäisten lasten maahantuloon ei vaadittaisi mitään virallisia asiakirjoja, lentoyhtiö voi vaatia tällaisiä asi​​akirjoja ja estää lennolle pääsyn lähtöselvityksessä, jos asiakirjat puuttuvat.

Tämän vuoksi suosittelemme vahvasti joka tapauksessa ottamaan matkalle mukaan lasten englanninkieliset virkatodistukset, kopiot molempien vanhempien passin kuva-aukeamasta sekä englanninkielisen suostumusilmoituksen vanhemmalta/vanhemmilta, jotka eivät osallistu matkalle.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Vastaavia matkoja