Albatrosin Georgia

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Koe Kaukasuksen parhaat palat: upea luonto, vaikuttavia kulttuurielämyksiä ja maailmanluokan gastronomiaa

”Jokainen vieras on Jumalan lähettämä”, sanoo vanha georgialainen sananlasku. Selvää on, että georgialaiset pitävät hyvää huolta vieraistaan. Georgialaiset ovat hyvin ylpeitä pienestä maastaan ja innokkaita kertomaan siitä, kuinka upea maa Georgia on. Ja syystäkin: maalla on oma kieli ja omat aakkoset, dramaattinen ja mielenkiintoinen historia sekä ruokakulttuuri, joka kuuluu maailman parhaisiin.

Georgian matkalle olemme keränneet parhaita paloja eri puolilta maata! Aloitamme kauniista pääkaupungista Tbilisistä, joka on täynnä energiaa ja intoa. Jatkamme seuraavaksi Mtskhetan uskonnolliseen päämajaan, kunnes matka vie meidät länteen kohti maan toiseksi suurinta kaupunkia Kutaisia. Näemme ainutlaatuisia jäänteitä Neuvostoliiton Venäjän ajalta, upouuden ja käyttämättömän parlamenttirakennuksen sekä joitakin maailman vaikuttavimpia tippukiviluolia. Koemme myös Mustanmeren ja vanhan satamakaupungin Batumin, joka tarjoaa palmuja, eksklusiivisia kauppoja ja yli 6 km pitkän satamapromenadin.

Lopuksi vierailemme muinaisessa Uplistsikhen kaupungissa ja Stalinin synnyinpaikassa Gorissa, jossa vierailemme Georgian tunnetulla viinialueella, Kakhetissa. Maistamme laadukkaita tuotteita ja ruokailemme yksityisesti paikallisen perheen kanssa.

Asumme pienissä yksityisomisteisissa hotelleissa, nautimme georgialaisen keittiön herkuista ja matkaamme nykyaikaisella bussilla.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Kyllä

 • Valuutta Lari

Päiväohjelma 9 päivää
Päivä 1
Helsinki – Tbilisi
Päivä 2
Tbilisi. Saapuminen ja kaupunkikierros: vanhakaupunki, Metekhi-kirkko, Nariqala-linnoitus ja Vapaudenaukio.
Päivä 3
Tbilisi – Mtskheta – Kaspi – Kutaisi. Svetitskhovelin katedraali, Jvarin luostari ja viininmaistajaiset
Päivä 4
Kutaisi - Batumi - Kutaisi. Kaupunkikierros ja omaa aikaa
Päivä 5
Kutaisi – Tskaltubo – Prometheus – Kutaisi. Paikalliset markkinat, Tskaltubon sanatoriot ja vaikuttavat Prometeuksen luolat
Päivä 6
Kutaisi – Gori – Uplistsikhe – Tbilisi. Stalin-museo ja muinainen Uplistsikhen kaupunki
Päivä 7
Tbilisi. Mahdollisuus lisämaksulliselle retkelle vuoristokylään sisältäen paikallisen lounaan
Päivä 8
Tbilisi. Elämyksiä omatoimisesti ja yhteinen illallinen
Päivä 9
Tbilisi-Helsinki. Kotimatka

Kuvagalleria

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
Huom. Lue lisätietoja täältä.
1.598€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki – Tbilisi

Lennämme Georgian pääkaupunkiin Tbilisiin. Perille saavumme seuraavana päivänä. Välilasku ja koneenvaihto Riiassa.

Päivä 2
Tbilisi. Saapuminen ja kaupunkikierros: vanhakaupunki, Metekhi-kirkko, Nariqala-linnoitus ja Vapaudenaukio.

Saavuttuamme Tbilisiin ajamme suoraan hotellille, jossa on mahdollisuus levätä ennen kuin lähdemme kaupunkikierrokselle. 
Tbilisi on vanha kaupunki, jonka historia ulottuu 400-luvulle eKr. Kaupunki on tuhottu useita kertoja lähes maan tasalle. Viimeisin yritys oli vuonna 1795, kun Persian Sheikki Aga Muhammad Khan poltti kaupungin.

Ensimmäinen kohteemme on kaupungin vanhin osa, joka kapeine kujineen ja kallellaan olevine puuparvekkeineen tuo mieleen entisaikojen Kaukasian. Pysähdymme katsomaan Metekhi-kirkkoa, joka on rakennettu 1200-luvun lopulla ja jota on korjattu useita kertoja. Paikalla oli kuningas Vakhtang Gorgasalin (perusti tarun mukaan Tbilisin kaupungin) rakennuttama kirkko jo 400-luvulla. Täällä on myös naispuolisen marttyyrin Pyhän Shushanikin hautakivi. Pyhä Shushanik kuoli miehensä kiduttamana vuonna 544 kieltäydyttyään luopumasta uskostaan.

Seuraavaksi tutustumme yhteen kaupungin vanhoista kylpylöistä, joka on rakennettu suoraan kuuman lähteen päälle. Sana ”tbili” merkitsee lämmintä, ja lähteiden vesi onkin 38–40-asteista. Huolimatta rikkipitoisen veden hieman epämiellyttävästä hajusta kylpylät ovat hyvin suosittuja. Monet tulevat tänne hoitamaan ihoaan tai reumaa, hierottavaksi tai vain rentoutumaan. Nousemme ylös jyrkälle Sololaki-kukkulalle, jolla seisoo Nariqala-linnake kuin suoraan ritariromaaneista. Se on kaupungin vanhin linnake ja peräisin 200-luvulta. Ylhäältä kukkulalta on hyvät näkymät yli vanhankaupungin.

Jatkamme kierrosta kaupungin suurimpaan synagogaan sekä Sionin katedraaliin ja kaupungin vanhimpaan kirkkoon Antšiskhatiin, joka on rakennettu 500-luvulla. Päivän päätteeksi teemme rennon kävelyretken Vapaudenaukiolle, joka on Tbilisin pääaukio, ja sieltä Rustavelille, jonka varrella sijaitsee parlamenttitalo sekä muutama iso museo.

Kokoonnumme erääseen ravintolaan syömään georgialaisista ruokalajeista koostuvan illallisen. Sitten onkin aika vetäytyä yöpuulle.

Päivä 3
Tbilisi – Mtskheta – Kaspi – Kutaisi. Svetitskhovelin katedraali, Jvarin luostari ja viininmaistajaiset

Aamiaisen jälkeen on aika sanoa näkemiin Tbilisille ja suunnata läheiseen Mtskhetan kaupunkiin, joka on maan uskonnollinen keskus.

Kristinuskosta tuli Georgian valtionuskonto vuonna 317, 14 vuotta Armenian jälkeen. Kirkot Mtskhetan kaupungin ympäristössä kuuluvat koko Georgian vanhimpiin ja merkittävimpiin. Unesco on ottanut kirkot maailmanperintökohteiden listalle. Yksi kirkoista on Džvarin luostari, joka sijaitsee kukkulan laella, ja sieltä on upea näköala yli kaupungin ja Mtkvarijoen. Pieni luostari perustettiin 600-luvulla pyhälle paikalle, jolle joko Pyhä Nino (naispuolinen evankelista) tai kuningas Mirian, jonka Pyhä Nino käännytti kristinuskoon, pystytti isokokoisen puuristin. Rakennus on jyrkän symmetrinen: ristinmuotoisessa rakennuksessa on ylimääräistä tilaa sakaroiden välissä, joten pohjapiirustus näyttää kahdeksankulmaiselta.

Keskellä Mtskhetan vanhaa keskustaa kohoaa Svetitskhovelin katedraali, joka on yksi Georgian tärkeimmistä kirkoista sekä kooltaan toiseksi suurin. Katedraali on Mtskhetan ja Tbilisin arkkipiispan piispankirkko. Perimätiedon mukaan Kristuksen kaapu olisi haudattu kirkon alle. Alkuperäinen puukirkko 300-luvulta korvattiin sata vuotta myöhemmin kivikirkolla, jonka osia voi vielä nähdä nykyisen kirkon (1000-luvulta) rakenteissa. Katedraali oli omana aikanaan valtava. Se on kauniisti koristeltu sisältä ja ulkoa.

On aika jatkaa matkaa länteen kohti Kaspin viinialuetta, jossa nautimme lounaamme ja maistelemme paikallisia viinejä. Vierailemme paikallisella viinitilalla, joka on erikoistunut erikoiseen Georgian viiniin.

Georgiassa on tuotettu viiniä ainakin 7 000 vuotta, ja erityisesti Kakhetin alueen maisemia leimaavat viinitarhat. Perinteinen menetelmä on antaa rypälemehun käydä maahan haudatuissa saviastioissa. Viimeisten vuosien aikana Euroopasta tulleet rypälelajikkeet ja valmistustavat ovat kuitenkin saaneet jalansijaa – syrjäyttämättä kuitenkaan kokonaan vanhoja menetelmiä ja perinteisiä rypälelajikkeita.

Kiehtovien maistelukokemusten jälkeen jatkamme Kutaisiin, jossa menemme hotelliimme. Jos aika sallii, teemme lyhyen kävelymatkan lähiseudulla ennen illallista.

Päivä 4
Kutaisi - Batumi - Kutaisi. Kaupunkikierros ja omaa aikaa

Aamiaisen jälkeen suuntaamme kohti Georgian kolmanneksi suurinta kaupunkia Batumia, joka sijaitsee kauniilla paikalla Mustanmeren rannikolla.

Batumi, joka oli alunperin kreikkalainen kauppapaikka. Kaupungissa vallitsee subtrooppinen ilmasto, joka on viimeisten vuosikymmenten aikana houkutellut alueelle matkailijoita. Matkailijoiden perässä ovat tulleet uudet, modernit hotellit, kasinot ja muu viihdetarjonta. Kaupungissa on yhä vanha ja viihtyisä keskusta, ja isoa teollisuussatamaa on yritetty siistiä. Vuonna 1884 rakennettu Batumi Boulevard kulkee kuusi kilometriä pitkin merenrantaa ja sen varrella on valtava määrä ulkoilmaravintoloita, baareja ja kahviloita. 

Aloitamme päivän pienellä kaupunkikierroksella Batumissa. Kävelelemme pitkin sataman kävelykatua ja katsastamme kaupungin tunnusmerkin, Alphabetic Towerin, joka symboloi georgiankielisten aakkosten ainutlaatuisuutta. Reittimme kulkee myös kauniiden aukioiden kautta. Kuljemme pätkän pitkin lähes seitsemän kilometriä pitkää rantakatua, joka kuuluu maailman pisimpiin.

Loppupäivä on varattu omille seikkailuille. Kaupungissa on monia kiinnostavia putiikkeja ja rauhallisia puistoja. Kaupungin laitamilta on Georgian kaunein kasvitieteellinen puutarha. Puutarhan perusti venäläinen kasvitieteilijä Andrei Krasnov vuonna 1912. Puutarha sijaitsee kauniilla paikalla kumpuilevassa maastossa keskustan pohjoispuolella.

Myöhään iltapäivällä ajamme takaisin Kutaisiin, jossa päätämme päivän illallisella hotellissamme.

Päivä 5
Kutaisi – Tskaltubo – Prometheus – Kutaisi. Paikalliset markkinat, Tskaltubon sanatoriot ja vaikuttavat Prometeuksen luolat

Aloitamme päivän kiertämällä kaupungin kauppatorin. Tarjolla on kaikkea kumisaappaista omenoihin, parranajovälineisiin ja Georgian mausteisiin - mieluiten ruosteisen Ladan takakontista - ja hinnat on tarkoitettu tingittäviksi.

Ravitsevan aamiaisen jälkeen otamme suunnan kohti varsin erikoista aluetta Kutaisin ulkopuolella. Matkan varrella ohitamme Georgian parlamentin, joka siirtyi tuolloisen presidentin Saakašvilin käskystä Kutaisiin vuonna 2012. Pyrkimyksenä oli hajauttaa hallintoa pääkaupungista muualle maahan.

Pian meitä ympäröivät isot, rappeutuneet rakennukset, joissa toimi aikaisemmin Georgian suurin parantola. Kun Tskaltubo oli kukkeimmillaan 1960-luvun puolivälissä, tänne tuli vuosittain yli 100 000 kävijää, jotka yöpyivät paikkakunnan monissa hotelleissa ja majataloissa. Monet ottivat lisäksi hoitoja parantavissa vesissä, joista Tskaltubo oli kuuluisa. Abhasian sodan aikana 1992–1993 osaa rakennuksista käytettiin pakolaisten väliaikaismajoitukseen. Nyt elämä alkaa hiljalleen palata alueelle. Uusia hotelleja rakennetaan ja ne seisovat vanhojen kylpylöiden rinnalla. Kylpylöistä ainoastaan osa on kunnostettu.

Jatkamme matkaa tippukiviluolille, jotka sijaitsevat pienen Kumistavin kylän liepeillä. Luolat löydettiin vuonna 1984 ja ne saivat georgialaisen tarinan mukaan nimen Prometeus. Kyse on Georgian suurimmista ja eniten kävijöitä puoleensa vetävistä luolista. Noin 1,5 km pitkällä reitillä näemme stalaktiitteja, stalakmiitteja, lampia ja saleja, jotka ansaitsevat kokeneimmankin luolakävijän arvostuksen.

Palaamme myöhään iltapäivällä Kutaisiin, jossa ilta on omatoiminen.

Päivä 6
Kutaisi – Gori – Uplistsikhe – Tbilisi. Stalin-museo ja muinainen Uplistsikhen kaupunki

Nyt on aika sanoa hyvästit Kutaisille ja suunnata kohti muinaista Uplistsikhen kaupunkia.

Seuraavaksi tutustumme Uplistsikhen luolakaupunkiin, joka oli 600 eKr.—100 jKr. esikristillisen uskonnollisen elämän keskus. Kaupungissa palvottiin auringon jumalaa. Arabien vallattua Tbilisin vuonna 645 Uplistsikhestä tuli kristittyjen kuninkaiden asuinpaikka. Pakanatemppelit muutettiin kristillisiksi kirkoiksi. Kaupungissa oli huippuvuosina 20 000 asukasta. Näemme tänään vain alle puolet alkuperäisestä kaupungista, sillä mongolit tuhosivat sen vuonna 1240. Voimme kuitenkin yhä ihmetellä sitä työn määrää, joka on käytetty luolien louhimiseen ja muotoiluun yli 2 500 vuotta sitten.

Uplistsikhen läheltä löydämme Josif Stalinin syntymäpaikan Gorin. Tyyliltään kreikkalais-roomalaisen paviljongin suojassa sijaitsee vaatimaton talo, jossa Stalin – tuolloin Ioseb Besarionis dze Džughašvili – vietti elämänsä ensimmäiset neljä vuotta. Museo sijaitsee talon kupeessa. Se rakennettiin 1957 vastikään kuolleen Neuvostoliiton johtajan kunniaksi. Georgian itsenäistyttyä Stalinin toimien kaunistelua on karsittu, ja näyttely kertoo nyt myös puhdistuksista ja poliittisesta vainosta, vankileireistä ja sopimuksesta Hitlerin kanssa vuonna 1939. Kyse on tärkeästä kappaleesta maailmanhistoriaa nähtynä avainhenkilön elämänhistorian kautta.

Stalinista ja Gorista aloitamme matkan viimeisen osuuden takaisin pääkaupunkiin Tbilisiin.

Päivä 7
Tbilisi. Mahdollisuus lisämaksulliselle retkelle vuoristokylään sisältäen paikallisen lounaan

Tänään on mahdollisuus osallistua retkelle Kakheti-alueelle pääkaupungin itäpuolella.

Ensimmäinen pysähdyspaikkamme on yksi alueen sievimmistä kaupungeista: pieni Sighnaghi, joka sijaitsee kukkulan huipulla ja josta on näkymät Alazanin laaksoon ja Kaukasukselle. Täällä on kapeita, jyrkkiä mukulakivikatuja ja pastellivärisiä taloja kaiverrettuine puuparvekkeineen 1700- ja 1800-luvuilta. 1700-luvulta peräisin oleva kaupunginmuuri on yhä koskematon ja sen päällä voi kävellä pienen matkaa.
Katseltuamme lähemmin tätä mielenkiintoista kaupunkia, jatkamme matkaa kohti Sagaredjon kylää, jossa vierailemme paikallisella maatilalla. Syömme hyvän, tukevan georgialaisen lounaan ja saamme käsityksen elämästä maaseudulla. Kuulemme myös georgialaisista perinteistä.

Lopuksi meidän täytyy tietysti maistaa myös sitä, mistä Kakheti on niin kuuluisa: viiniä! Vierailemme alueen viinitarhalla, maistelemme paikallisia viinejä ja opimme lisää Georgian viiniperinteestä.

Iltapäivän päätteeksi palaamme pääkaupunkiin, jonne saavumme illallisen aikaan.

Päivä 8
Tbilisi. Elämyksiä omatoimisesti ja yhteinen illallinen

Päivä on varattu omille kokemuksille Georgian pääkaupungissa, ja mahdollisuuksia on monia. Jos mielesi tekee vierailla museossa tai parissa, esimerkiksi Kansallismuseo on kunnostettu muutama vuosi sitten ja sen  kokoelma on mielenkiintoinen. Lähistöllä on Kansallisgalleria, jossa on esillä Georgian taiteen parhaimmistoa – mukaan lukien useita Niko Pirosmanin maalauksia.

Mikäli sää suosii ulkoilua, voit tutustua kaupungin kasvitieteelliseen puutarhaan entisessä kuninkaallisessa puutarhassa tai ulkoilmamuseoon, joka sijaitsee hieman keskustan ulkopuolella. Kokeile rohkeasti kaupungin kylpylöitä, olet hyvässä seurassa – myös Puškinin ja Alexandre Dumasin kaltaiset persoonallisuudet ovat aikoinaan uskaltautuneet. Puškinin väitetään kutsuneen näitä kokemuksia hänen elämänsä parhaiksi kylvyiksi.

Voit myös vain kävellä kaupungilla, jossa ei ole pulaa kahviloista tai ruokapaikoista. Jossain vaiheessa sinun on maistettava Georgian kansallisruokaa, khachapuria – eräänlaista juustopiirakkaa, josta löytyy monenlaista versiota. Ei vähäkalorinen, mutta hyvä pikaruoka tien päällä.

Illalla kokoonnumme sanomaan hyvästit Georgialle ja sen hienolle keittiölle, joka takaa meille maukkaita elämyksiä tänäkin iltana.

Päivä 9
Tbilisi-Helsinki. Kotimatka

On aika sanoa näkemiin kauniille Georgialle. Ajamme lentokentälle ja lennämme takaisin Helsinkiin matkalaukku täynnä hyviä muistoja.

Lisämaksullinen retki Sighnaghin vuoristokylään sis. paikallisen lounaan

Vieraile lisäretkellä Kakheti-alueella pääkaupungin itäpuolella. Käymme muun muassa yhdessä alueen kauneimmista kaupungeista: pienessä Signaghissa kukkulan laella, josta on upeat näkymät Alazanin laaksoon ja Kaukasukselle. Kuljemme kapeita, jyrkkiä, mukulakivikatuja pitkin ja ihastelemme pastellinvärisiä taloja 1600- ja 1800-luvuilla veistetyillä puuparvekkeilla.

Tutustuttuamme Sighnaghiin lähemmin jatkamme kohti Sagaredjon kylää, jossa pysähdymme paikallisen maanviljelijän talossa. Syömme runsaan Georgian lounaan, ja saamme vaikutelman maaseudun elämästä ja kuulemme Georgian perinteistä. Myöhään iltapäivällä suuntaamme takaisin kohti pääkaupunkia, jonne saavumme myöhään iltapäivällä

Hinta: 78 €/henkilö.

Retkipaketti tulee tilata viimeistään 45 päivää ennen lähtöä. Retken minimiosallistujamäärä on 12.

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 1.598€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki – Tbilisi – Helsinki (välilasku ja koneen vaihto sekä menossa että paluussa)
 • Majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa hyvissä 3-4 tähden hotelleissa
 • Aamiainen päivinä 2-8
 • Lounas päivinä 2,3,5 ja 6
 • Illallinen 2,3 ja 8
 • Kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • Suomalainen matkanjohtaja
 • Verot ja viranomaismaksut
Hintaan ei sisälly
 • Yhden hengen huoneen lisämaksu
 • Muut juomat ja ruokailut matkan aikana
 • Juomarahat paikallisoppaille ja kuljettajille, yhteensä 40€/hlö (suositus)
 • Lisämaksullinen retki Sighnaghiin päivänä 7

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Pakkaa mukaan ja liikkuminen

Ota mukaan pieni reppu tai laukku, johon voit kätevästi pakata päivän aikana tarvitsemasi tavarat.

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 15 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Majoitus

Majoitumme hotelleihin, joissa on yleiset mukavuudet. Hotellit on valittu sijainnin ja mukavan tunnelman perusteella. Hotellit ovat hyviä paikallisia 3–4 tähden hotelleja, jotka ovat yksinkertaisia ja siistejä. Sekä palvelutaso että mukavuudet ovat hieman eritasoisia kuin mihin olemme Euroopassa tottuneet. Huoneissa on joka tapauksessa oma kylpyhuone/wc. Vahvistamme hotellit yhteystietoineen matkadokumenttien mukana, viimeistään noin viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Liikkuminen matkan aikana

Koska suurin osa retkistä tehdään jalkaisin ja kävelyä tulee päivien aikana kohtuullisen paljon, osallistujien on kyettävä liikkumaan itsenäisesti ilman apuvälineitä. Matka ei sovellu liikuntaesteiselle.

Vierailut ortodoksisissa kirkoissa

Ortodoksisissa kirkoissa naisten tulee peittää hiuksensa huivilla. Retkille kannattaa tästä syystä varata oma huivi mukaan. Miesten sen sijaan tulee paljastaa päänsä kirkossa.

Ortodoksinen pääsiäinen

Ortodoksinen pääsiäinen on tässä maailmankolkassa yksi tärkeimmistä juhlapyhistä. Mikäli pääsiäinen osuu matkan ajankohtaan, se voi vaikuttaa joihinkin yksittäisiin kohtiin matkaohjelmassa. Yritämme kuitenkin viedä ohjelman läpi suunnitelman mukaisesti. Mikäli se ei onnistu, ilmoitamme mahdollisista ohjelmamuutoksista matkadokumenttien mukana, viimeistään noin viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Lue lisää Georgiasta

Käsi sydämellä

Lennot

Tällä matkalla käytämme Air Balticin reittilentoja, ja kuten muillakin Tbilisiin operoivilla eurooppalaisilla yhtiöillä, lennot ovat yölennot. Saavuttuamme Tbilisiin hotellihuoneet ovat käytössämme ja viimeisenä matkapäivänä huoneet ovat käytössämme lentokentälle lähtöön saakka.

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Matkustaminen alaikäisten lasten kanssa

Jos matkustat lasten kanssa, jotka eivät ole omia lapsiasi, esim. lapsenlapsesi kanssa, tai jos biologisena vanhempana matkustat lasten kanssa ilman toista vanhempaa, huomioi, että kohdemaasta riippuen matkustamiseen voidaan vaatia erityisiä asiakirjoja.

Suosittelemme ottamaan hyvissä ajoin ennen matkaa yhteyttä kyseisen maan suurlähetystöön tai konsulaattiin ja selvittämään, mitkä säännöt koskevat alaikäisten lasten maahan saapumista.

Vaikka alaikäisten lasten maahantuloon ei vaadittaisi mitään virallisia asiakirjoja, lentoyhtiö voi vaatia tällaisiä asi​​akirjoja ja estää lennolle pääsyn lähtöselvityksessä, jos asiakirjat puuttuvat.

Tämän vuoksi suosittelemme vahvasti joka tapauksessa ottamaan matkalle mukaan lasten englanninkieliset virkatodistukset, kopiot molempien vanhempien passin kuva-aukeamasta sekä englanninkielisen suostumusilmoituksen vanhemmalta/vanhemmilta, jotka eivät osallistu matkalle.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Vastaavia matkoja