Viikonloppu Varsovassa

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Charmantti suurkaupunkiloma Puolan pääkaupungissa: kulttuuria, arkkitehtuuria, historiaa neuvostoajalta, sekä ennen sitä ja sen jälkeen.

Uutuus

Varsova on noussut tuhkasta kuin feenikslintu. Toisen maailmansodan väkivaltaiset tuhot tuntuvat nykyään kaukaisilta, ja Varsova toimii jälleen Puolan kiistattomana valtakeskuksena. Vanhakaupunki pommitettiin lähes maan tasalle ja on rakennettu uudelleen äärimmäisen tarkasti. 

Tällä matkalla koemme sekä uuden että vanhan Varsovan ajalta ennen ja jälkeen ”rautaesiripun”. Sukellamme kansantasavallan historiaan käydessämme vaikuttavassa Kulttuuripalatsissa, joka oli Stalinin lahja Puolan kansalle. Katsastamme monia muitakin neuvostoaikaisia rakennuksia ja pääsemme vilkaisemaan läheltä kommunismin aikaista elämää, kun käymme neuvostoaikaisessa yksityiskodissa, joka on rakennettu erääseen kaupungin monista kiinnostavista museoista.

Palaamme historiassa vielä kauemmas taaksepäin seuratessamme säveltäjä Frederic Chopinin jalanjälkiä. Käymme mm. Chopin-museossa ja yritämme selvittää, miksi hänen sydämensä on haudattu yhteen kaupungin kauniista kirkoista. Kiinnostuneille on lisäksi mahdollisuus päästä konserttiin kuuntelemaan kuuluisan puolalaisen teoksia.

Modernin Varsovan kohtaamme mm. entiseen voimalaitokseen hiljattain avatussa ruokakulttuuri- ja ostoskeskuksessa. Ei unohdeta myöskään hyviä ruokaelämyksiä paikallisissa ravintoloissa sekä vierailua kaupungin vodkamuseossa, joka on ainoa laatuaan maailmassa.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Ryhmämatka, Kaupunkilomat

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Puolan zloty

Päiväohjelma
Päivä 1 Lento Helsinki – Varsova. Orientoiva kaupunkikierros ja lounas. Tervetuloillallinen.
Päivä 2 Varsova. Kierros ajassa ennen ”rautaesirippua”, mm. Kulttuuripalatsi ja elämää kommunismin aikana esittelevä museo. Vodkamuseo.
Päivä 3 Varsova. Pyhän ristin kirkko, Chopin-museo ja kulttuurikeskus Elektrownia Powisle. Lisämaksullinen klassisen musiikin konsertti ja illallinen paikallisessa ravi
Päivä 4 Varsova. Omaa aikaa ja kotimatka.

Hotelli

Hotel Ibis Warszawa Old Town

 • 333 huonetta
 • Sijaitsee keskustassa lähellä vanhaakaupunkia ja kaupungin monia puistoja
 • Vastaanotto auki vuorokauden ympäri
 • 1 ravintola
 • 1 aulabaari
 • Hissi

Hotel Ibis Warszawa Old Town sijaitsee keskustassa ja on mainio tukikohta Puolan pääkaupunkiin tutustumiselle.

Kaikki hotellin 333 huonetta on sisustettu nykyaikaisesti ja varustettu ilmaisella Wi-Fi:lla, taulutelevisiolla, minibaarilla ja kahvinkeittimellä. Hotellissa on lisäksi hyvä ravintola ja viinibaari sekä kuntosali.

Hotelli sijaitsee kävelymatkan päässä vanhastakaupungista, Krasinski-puistosta ja hyvistä ostosmahdollisuuksista ja tarjoaa näin mahdollisuuden sekä rentoutumiseen että elämyksiin.

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
698€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lento Helsinki – Varsova. Orientoiva kaupunkikierros ja lounas. Tervetuloillallinen.

Lennämme Puolan pääkaupunkiin ja lähdemme heti tutustumaan Varsovaan. Varsovan asukasluku on 1,7 miljoonaa ja kyse on Puolan suurimmasta kaupungista. Kommunismin kaaduttua Varsova on kehittynyt nopeammin kuin muu Puola. Kaupunki on muuttunut paljon viimeisten 10 vuoden aikana ja kehitys jatkuu edelleen kiihkeänä.

Varsovan vanhassakaupungissa on viihtyisiä kahviloita, ulkoilmagallerioita ja katutaiteilijoita. Varsova on lisäksi EU:ssa ainoa kaupunki, jolla on luonnonsuojelualue – Jeziorko Czernikowskie – keskellä kaupunkia. Alueeseen kuuluu samanniminen järvi. Kaupungissa on kaikkea, mitä vaaditaan, jotta voi kehittyä seuraavaksi isoksi matkailuhitiksi Itä-Euroopassa.
 
Aloitamme kaupunkikierroksen kevyellä lounaalla paikallisessa ravintolassa, sitten katselemme kaupunkia bussista käsin. Reitin varrella on monia nähtävyyksiä, kuten Kuninkaantie, kuninkaanlinna, Kulttuuripalatsi, vanhankaupunki, linnoitus, gettomuistomerkki, yliopisto, puistoja ja paljon muuta. Kaikki sijaitsee kaupungin kahtia jakavan Veikseljoen länsipuolella.

Iltapäivän päätteeksi saavumme hotellille. Saatuamme huoneet syömme hyvän illallisen hotellin ravintolassa.

Päivä 2
Varsova. Kierros ajassa ennen ”rautaesirippua”, mm. Kulttuuripalatsi ja elämää kommunismin aikana esittelevä museo. Vodkamuseo.

Varsova on toiminut vuodesta 1596 Puolan pääkaupunkina, mutta tuolta ajalta ei löydy paljonkaan jälkiä. Natsit nimittäin tuhosivat Varsovan perusteellisesti toisessa maailmansodassa, mutta siitä huolimatta kaupunki on nykyään Puolan talouden keskus. Varsovan lähes kaikki rakennukset on rakennettu sodan jälkeen, mutta joitakin jälkiä vanhoista rakenteista voi nähdä uudelleen rakennetuilla Stare Miaston (vanha kaupunki) ja Nove Miaston (uusi kaupunki) alueilla.

Vaikka iso osa Varsovasta näyttää muistuttavan länsieurooppalaisia kaupunkeja, siellä on monia erikoisuuksia, jollaisia ei löydy lännen pääkaupungeista. Yksi esimerkki on ns. Bar Mleczny (sanasta sanaan käännettynä: maitobaari). Ne ovat edullisia itsepalvelukahviloita kommunistiselta ajalta. Useimmat ”maitobaarit” ovat yhä toiminnassa. Yksitoikkoiset harmaat kerrostalot, jotka leimaavat erityisesti kaupungin reuna-alueita, ovat jälkiä neuvostoaikaisesta hyötyajattelusta, joka hallitsi jälleenrakennusta sodan jälkeen.

Tyypillinen esimerkki neuvostoaikaisesta arkkitehtuurista on Kulttuuripalatsi, joka on kellotorneineen yhä Varsovan korkein rakennus. Nousemme tietysti ylös vaikuttavan rakennuksen näköalatasanteelle, jolta avautuu selkeällä säällä upeat näkymät Puolan pääkaupunkiin.

Jatkamme pieneen museoon, joka kertoo elämästä kommunismin aikana. Pääsemme sukeltamaan elämään, jollaista täällä elettiin ennen muurin murtumista. Monet esillä olevista esineistä polkupyöristä ja autoista vaatteisiin, huonekaluihin ja keittiötarvikkeisiin kertovat arjesta, joka oli totta monille puolalaisille 1945–1989.

Mielenkiintoisen aikamatkan jälkeen suuntaamme lounaalle paikalliseen ravintolaan. Iltapäivällä käymme eräässä hieman epätavallisemmassa museossa: Vodkamuseossa. Kuljemme vodkan historian läpi ja ymmärrämme sen merkityksen puolalaiselle itsetunnolle. Museo pursuaa hassuja tarinoita ja anekdootteja. Tiesitkö esimerkiksi, että Rolling Stonesille maksettiin palkkio puolalaisessa vodkassa heidän ikimuistoisesta konsertistaan Varsovassa vuonna 1967? Tästä ja monesta muusta asiasta kuulemme vierailun aikana. Kenties pääsemme myös maistamaan tuotteita!

Ilta on varattu omille seikkailuille. Matkanjohtaja jakaa mielellään vinkkejä esim. ruokapaikoista.

Päivä 3
Varsova. Pyhän ristin kirkko, Chopin-museo ja kulttuurikeskus Elektrownia Powisle. Lisämaksullinen klassisen musiikin konsertti ja illallinen paikallisessa ravi

Puolan tunnetuin säveltäjä on epäilemättä Frederic Chopin (1810–1849). Hänen muotokuvansa voi nähdä monessa paikassa Varsovassa. Väitetään, että hänen sydämensä olisi piilotettu kauniiseen Pyhän ristin kirkkoon. Käymme vilkaisemassa kirkkoa, joka edustaa klassista barokkityyliä, ja yritämme selvittää, onko väitteessä perää.

Frederic Chopin kasvoi Varsovassa, kunnes hän jätti Puolan marraskuun kansannousun seurauksena vuonna 1830. Chopin pakeni Pariisiin, jossa hän asui seuraavat 20 vuotta. Hänen puolalaisesta kansanmusiikista saamansa inspiraatio ja hänen suuri rakkautensa isänmaata kohtaan kestivät hänen aivan liian varhaiseen kuolemaansa saakka. Chopin sävelsi ja piti ensimmäisen pianokonserttinsa vain seitsemänvuotiaana. Häntä verrattiin tuolloin sekä Mozartiin että Beethoveniin. Venäjän tsaari Aleksanteri I:n väitetään osallistuneen yhteen hänen konserteistaan, kun Chopin opiskeli Varsovan konservatoriossa, ja niin hänen maineensa levisi nopeasti musiikkipiireissä. Ehkä siksi niin monia Chopinin lapsuuden aarteita ja varhaisia sävellyksiä on säilytetty. Monet niistä ovat esillä kaupungin vaikuttavassa Chopin-museossa, jonka kokoelmissa on yli 7 500 näyttelyesinettä. Näemme niistä valikoidun joukon ja kuulemme lisää tuosta kiinnostavasta miehestä ja hänen vaikutuksestaan musiikin historiaan.

Seuraava kohteemme on kaupungin entinen sähkölaitos, joka sykkii nykyisin elämää. Niin ei ole aina ollut. Voimalaitos tuotti varsovalaisille sähköä vuodesta 1904 lähtien, kunnes se suljettiin vuonna 2001. Rakennus seisoi käyttämättömänä melkein pari vuosikymmentä. Paikallinen investointiyhtiö osti rakennuksen vuonna 2015 ja keväällä 2020 avautui täysin uusi ravintola- ja ostoskeskus Elektrownia Powisle. Ravintoloita on puolalaisista kansainvälisiin. Laitoksen entisessä turbiinihallissa, jossa on tilaa yli 500 hengelle, toimii moderni ”food court”: kolme baaria ja 15 pientä ruokapaikkaa, jotka tarjoilevat ruokaa kaikkialta maailmasta. Paikka houkuttelee ostoksille yli 70 putiikilla, jotka myyvät vaatteita, hajuvesiä, käyttötaidetta ja paljon muuta.

Iltapäivällä palaamme hotellille. Loppupäivä on varattu omille seikkailuille. Voit myös lähteä lisämaksulliselle retkelle klassisen musiikin konserttiin, jossa esitetään joitakin Chopinin teoksia. Retkeen sisältyy illallinen paikallisessa ravintolassa. Retki ei sisälly matkan hintaan, vaan varataan erikseen.

Päivä 4
Varsova. Omaa aikaa ja kotimatka.

Puolan pääkaupungissa on hyvät ostosmahdollisuudet. Mikäli matkalaukussa on vielä tilaa, matkan viimeisen päivän voi käyttää jossakin kaupungin monista hyvin varustelluista ostospaikoista. Täältä löytyvät kaikki ulkomaiset merkkituotteet hieman Suomen hintoja halvemmalla. Tarjolla on myös monia paikallisia tuotteita varsin edulliseen hintaan.

Tapaamme iltapäivällä ja lähdemme kohti lentokenttää. On kotimatkan aika.

Klassisen musiikin konsertti: Chopinin teoksia, sis. illallisen

Illan ohjelma on suunnattu musiikin ja hyvän ruoan ystäville. Pääsemme nimittäin nauttimaan Chopinin teoksista konsertissa ja sen jälkeen ruoasta yhdessä Varsovan monista perinteisistä puolalaisista ravintoloista.

Oleskelu Varsovassa ei ole täydellinen ilman klassisen musiikin konserttia. Mikä sopisikaan paremmin kuin valikoima Chopinin tunnettuja teoksia maan parhaiden muusikkojen esittämänä! Konsertti kestää hieman yli tunnin.

Musiikkinautintojen jälkeen on makunystyröiden vuoro. Kävelemme lähellä sijaitsevaan ravintolaan, jossa syömme herkullisen kolmen ruokalajin aterian. Ruoka on perinteistä puolalaista modernilla otteella. Takaamme, ettet lähde pöydästä nälkäisenä! Ravintolan mukava sisustus ja ystävällinen palvelu täydentävät elämyksen.

Hinta: 58 €/henkilö 

(Lisämaksullinen retki toteutuu, jos osallistujia on vähintään 12.)

Hintaan sisältyy:

 • Pääsylippu Chopin-konserttiin
 • Kolmen ruokalajin ateria paikallisessa puolalaisessa ravintolassa

Hintaan ei sisälly:

 • Illallisen juomat
 • Kuljetus

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 698€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
98€
Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki – Varsova – Helsinki turistiluokassa
 • Majoitus 3 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa keskitason Hotel Ibis Old Stare Miastossa
 • Aamiaiset päivinä 2-4
 • Lounas päivinä 1-2
 • Illallinen päivänä 1
 • Kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • Suomalainen matkanjohtaja
 • Verot ja viranomaismaksut

Matkan ennakkomaksu on 300€/hlö.

Hintaan ei sisälly
 • Yhden hengen huoneen lisämaksu
 • Muut ruokailut ja juomat
 • Juomarahat, yhteensä noin 10€/hlö (suositus)

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Minimiosallistujamäärä

Matkalle minimiosallistujamäärä on 15 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Hintataso

Puola on suhteellisen edullinen maa verrattuna moniin muihin maihin. Erityisesti ruoka ja juoma on halpaa. Infrastruktuuri on parantunut viime vuosina huomattavasti, ja joukkoliikenne toimii Varsovassa varsin hyvin.

Kengät

Pakkaa mukaan hyvät kävelykengät, sillä kävelemme pitkin mukulakivikatuja. Mukaan kannattaa ottaa myös pienehkö kassi sadeviittaa tai sateenvarjoa varten. Varsovan ilmasto on hyvin samankaltainen kuin Etelä-Suomessa.

Yleistä matkustustietoa

Turvallinen matkakokemus

Haluamme, että tunnet olosi turvalliseksi Albatros-matkallasi. Aina siitä alkaen kun varaat matkasi, siihen saakka kun palaat kotiin monta kokemusta rikkaampana – siitäkin huolimatta, että maailmassa on koronavirusta. Tätä ajatellen olemme koonneet tietoa ja ohjeita, kuinka minimoida tartuntariski matkalla. Kuitenkin niin, että voit myös nauttia matkastasi ja sen suomista elämyksistä. Näihin toimiin kuuluu mm. seuraavaa:

 • Kaikki matkanjohtajamme ovat sertifioituneet WHO:n ohjeistusten mukaisesti tartuntojen minimoimiseksi.
 • Edellytämme kaikkia yhteistyökumppaneitamme matkakohteissa kiinnittämään erityistä huomiota siivoukseen ja puhtaanapitoon.
 • Tiedotamme kaikkia asiakkaitamme matkavakuutuksen tärkeydestä sekä siitä, miten minimoida tartuntariski.

Lue lisää täältä

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Vastaavia matkoja