Norjan satumaiset vuonot

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Lähde mukavalle matkalle majesteettiseen Norjaan!

Bussimatka

Ruotsin Taalainmaan ja Moran kautta matkaamme upeisiin vuonomaisemiin, joita leimaavat korkeat vuoret, syvät laaksot ja sinivihreinä kiemurtelevat merenlahdet. Vuonot ovat kuin meren venyneitä käsivarsia, jotka ulottuvat pitkälle sisämaahan. Vuonojen reunoilla kohoavat korkeat vuoret mahtavina ja järkkymättöminä. Trollstigenin serpentiinimutkat ja lauttamatkat kapeissa vuonoissa tekevät vaikutuksen. Näemme myös Bergenin vanhan satama-alueen Bryggenin ja käymme Norjan ylpeässä pääkaupungissa Oslossa.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka, Bussimatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Ruotsin kruunu, Norjan kruunu

Päiväohjelma
Päivä 1 Helsinki – Turku – Yölaiva Turusta Tukholmaan
Päivä 2 Tukholma – Nusnäs – Mora – Hamar. Tukholman saaristo. Bussilla läpi Taalainmaan kauniiden maisemien ja saapuminen Norjaan.
Päivä 3 Hamar - Lillehammer – Trollstigen – Geiranger. Kaunis Gudbrandsdalen, henkeäsalpaava Trollstigen ja saapuminen vuonoille.
Päivä 4 Geiranger – Hellesylt – Sognefjorden – Bergen. Päivä täynnä upeita luontoelämyksiä.
Päivä 5 Bergen – Gudvangen - Flåm – Geilo. Kaupunkikävely Bergenissä ja maaginen lauttamatka vuonolla Gudvangenista Flåmiin.
Päivä 6 Geilo – Oslo. Kaupunkikierros pääkaupungissa Oslossa: mm. Karl Johan gate ja Frognerparken.
Päivä 7 Oslo – Örebro – Tukholma. Käynti Örebrossa ja sen kauniissa linnassa. Yölaiva Tukholmasta Turkuun.
Päivä 8 Turku – Helsinki

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
998€
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Helsinki – Turku – Yölaiva Turusta Tukholmaan

Myöhään iltapäivällä lähdemme Helsingistä kohti Turkua. Turussa nousemme Viking Linen alukseen ja matkaamme yön yli Tukholmaan. Halukkaat voivat syödä laivalla illallisen.

Päivä 2
Tukholma – Nusnäs – Mora – Hamar. Tukholman saaristo. Bussilla läpi Taalainmaan kauniiden maisemien ja saapuminen Norjaan.

Aamuvirkut ehtivät nauttia Tukholman kauniista saaristosta. Maihin päästyämme jätämme Ruotsin pääkaupungin ja ajamme kohti pohjoista läpi vehreän seudun. Reitti kulkee perinteikkäissä kulttuurimaisemissa, ja entiset ruukkiyhteisöt reunustavat tietämme. Ohitamme hopeakaivoksestaan tunnetun Salan kaupungin sekä Falunin, jossa sijaitsee kuparikaivos. Pian olemme jo Taalainmaalla ja ensimmäisessä tutustumiskohteessamme Siljanjärvellä. Pysähdymme Nusnäsissä, joka tunnetaan kuuluisista puusta valmistetuista taalainmaanhevosista. Jo 1700-luvulla metsätyöläiset Moran seudun kylissä alkoivat iltapuhteella veistellä hevosia. Syntyi meidän aikamme taalainmaanhevosen edeltäjä. Pikku hiljaa 1830-luvulla hevosia alettiin koristella meille tutuksi tulleella kukkakuviolla, jota kutsutaan nimellä ”kurbits”. Pääsemme katselemaan valmistusta ja saamme kuulla lisää taalainmaanhevosen historiasta. Seuraavaksi ajamme Moran kaupunkiin, jossa sijaitsee maailman ehkä tunnetuimman maastohiihtokilpailun, Vaasahiihdon (ruots. Vasaloppet), maali. Hiihtokilpailun perustajien väitetään inspiroituneen legendasta, jonka mukaan Ruotsin kuningas Kustaa Vaasa yritti hiihtäen paeta Ruotsista Lyypekkiin Tanskan kuningas Kristian II:n sotilaita vuonna 1520. Morasta jatkamme länteen ja kohti Norjan rajaa. Isot metsät levittäytyvät ympärillämme. Illan tullen saavumme norjalaiseen Hamarin kaupunkiin, joka sijaitsee kauniilla paikalla Mjösajärven rannalla. Mjösa on Norjan suurin järvi. Majoitumme hotelliimme ja syömme yhteisen illallisen.

Päivä 3
Hamar - Lillehammer – Trollstigen – Geiranger. Kaunis Gudbrandsdalen, henkeäsalpaava Trollstigen ja saapuminen vuonoille.

Hyvän aamiaisen jälkeen lähdemme kohti pohjoista ja ajamme ohi Lillehammerin, jolla on erityinen paikka monien urheilun ystävien sydämissä – kiitos vuoden 1994 talviolympialaisten, joka on yksi suurimmista urheilutapahtumista Norjan lähihistoriassa. Matka jatkuu edelleen pitkin kaunista Gudbrandsdalenin laaksoa, jota ympäröi seitsemän isoa kansallispuistoa. Yksi niistä on Rondanen kansallispuisto, joka perustettiin jo vuonna 1962 ja oli Norjan ensimmäinen laatuaan. Kansallispuisto on erityisen tärkeä elinympäristö yhdelle Norjan viimeisistä villiporotokista. Puiston maasto on vaihtelevaa tunturiseutua: vehreitä laaksoja ja mahtavia tunturien huippuja. Reitin varrella virtaavat joet tuovat vettä jäätiköiltä, ja pienten järvien pinnalta heijastuu tiheä metsä. Mitä pohjoisemmaksi kuljemme, sitä kapeammiksi ja kesyttömämmiksi muuttuvat laaksot. Päivän kohokohta on Trollstigen ja sen 11 neulansilmämutkaa. Tie avattiin 1936 ja sen vihki Norjan kuningas Haakon VII. Reitti tarjoaa todella upeita näkymiä yli kalliojyrkänteiden, vesiputousten, syvien vuonojen ja viljavien laaksojen. Täällä Norjan luonto näyttäytyy kaikkein dramaattisimmillaan. Ympäröivien tuntureiden nimet – Kuningas, Kuningatar ja Piispa – korostavat niiden majesteettisuutta. Tien korkeimmalla kohdalla on näköalapaikka ja ravintola sekä museo, jossa on valokuvia, pienoismalleja ja työvälineitä ajalta, jolloin tietä rakennettiin. Tie on suljettu talvisin ja avataan yleensä toukokuun lopussa tai kesäkuun alussa. Tämän päivän seikkailumme päättyy lauttamatkaan Geirangervuonon yli Lingestä Eidsdaliin. Pian olemme perillä Geirangerissa. Nautimme illallisen hotellissamme.

Päivä 4
Geiranger – Hellesylt – Sognefjorden – Bergen. Päivä täynnä upeita luontoelämyksiä.

Raittiin ilman virkistäminä heräämme Geirangerissa uuteen päivään. Vesiputoukset jylisevät alas lähes luotisuoraan Geirangeria ympäröiviltä vuorilta ja jyrkänteet kietoutuvat kimmeltäviin sumupilviin, joiden ainoa tehtävä on katsojaa hämmästyttävien muuntuvien sateenkaarien luominen. Aamulla ohjelmassa on lauttamatka tunnetulla Geirangervuonolla. Lauttamatka kestää noin tunnin ja reitti kulkee Geirangerista Hellesyltiin, joka on kuin suoraan postikortista. Geirangerinvuonoa kutsutaan usein kruununjalokiveksi Norjan vuonojen joukossa. Vuonon maisemat ovat satumaiset majesteettisine, lumihuippuisine tuntureineen, jotka muodostavat vaikuttavan kontrastin syvänsinisille tai joskus smaragdinvihreille vuonoille. Norjassa on yli tuhat vuonoa. 
Jatkamme matkaa kohti etelää läpi maisemien, jotka yrittävät alati pistää edellistä näkymää paremmaksi. Illan tullen saavumme Hordalandin lääniin ja Bergenin kaupunkiin, joka on Norjan toiseksi suurin. Majoitumme keskustassa sijaitsevaan hotelliin.

Päivä 5
Bergen – Gudvangen - Flåm – Geilo. Kaupunkikävely Bergenissä ja maaginen lauttamatka vuonolla Gudvangenista Flåmiin.

Aamulla tutustumme lähemmin Bergeniin yhteisellä kaupunkikierroksella. Norjan mittapuun mukaan Bergen on iso kaupunki, mutta sitä leimaa silti pikkukaupungin charmi, ja meren ja vuorten läheisyys luo kaupunkiin ihan omanlaisensa tunnelman. Bergenin perusti yli 900 vuotta sitten kuningas Olav Kyrre, joten sen juuret ulottuvat viikinkiaikaan. Bergenistä tuli 1200-luvulla Norjan ensimmäinen pääkaupunki. Se oli useiden vuosisatojen ajan yksi Hansaliiton tärkeimmistä kauppapaikoista ja solmukohta Norjan ja muun Euroopan välillä. Hansakaupungin vanha satama, Bryggen, on ilmeisin muisto tuolta ajalta tyypillisine korkeine ja kapeine taloineen. Pian meidän on aika lähteä jatkamaan matkaa kohti itää. Seuraava kohteemme on Gudvangen, joka merkitsee jumalten paikkaa. Ei ole vaikea arvata, mistä paikka on saanut nimensä. Teemme kahden tunnin lauttamatkan Flåmiin läpi Unescon suojelemien vuonomaisemien. Vaikuttavan luonnon lisäksi katselijaa viehättävät maalaukselliset pienet taajamat ja kalastajakylät kirkkoineen, hirsitaloineen ja punaiseksi maalattuine mökkeineen. Tämä on Norjaa parhaimmillaan! Flåmista jatkamme matkaa talviurheilukeskukseen Geiloon, jossa majoitumme hotelliin. Syömme illallisen hotellissa.

Päivä 6
Geilo – Oslo. Kaupunkikierros pääkaupungissa Oslossa: mm. Karl Johan gate ja Frognerparken.

Aamiaisen jälkeen lähdemme Geilosta kohti Norjan ylpeää pääkaupunkia Osloa. Karu maisema muuttuu vähitellen rehevän vihreäksi samalla kun norjalaiset taajamat ja järvet liukuvat ohitsemme. Pian saavumme Osloon, joka sijaitsee Oslovuonon pohjukassa. Oslon perusti Norjan kuningassaagan mukaan kuningas Harald Ankara 1000-luvulla. Oslosta tuli Norjan pääkaupunki noin vuonna 1300, kun Haakon V Maununpoika oli kuninkaana. Hän rakennutti Akershusin linnoituksen ja muutti sinne asumaan. Oslon asukasluku on lähes 700 000 ja se on tällä hetkellä yksi nopeimmin kasvavista kaupungeista Euroopassa. Kaupungissa on paljon uutta kiinnostavaa arkkitehtuuria ja sen keskusta on eläväinen. Tarjolla on museoita, ravintoloita ja maailmanluokan taidetta. Teemme yhdessä kaupunkikierroksen. Karl Johans gate on Oslon pääkatu ja sen varrella on useita julkisia rakennuksia kuten esim. Norjan parlamenttitalo (Stortinget), kuninkaanlinna, kansallisteatteri ja yliopisto. Lähistöllä sijaitsee satama sekä kaupungintalo ja Akershusin linnoitus. Oslon satama-alue on uudistunut radikaalisti ja on nyt edustava sekoitus uutta arkkitehtuuria, museoita ja ravintoloita. Frognerparkissa on useita kuvanveistäjä Gustav Vigelandin patsaita. Patsaspuisto on monumenttien, patsaiden ja suihkulähteiden kokonaisuus. Kaksi tunnetuinta patsasta ovat parkuva lapsi ja 17 m korkea monoliitti, joka on veistetty graniitista ja joka kuvaa ryömivien ihmisten pinoa. Kierroksen jälkeen majoitumme keskustahotelliin.

Päivä 7
Oslo – Örebro – Tukholma. Käynti Örebrossa ja sen kauniissa linnassa. Yölaiva Tukholmasta Turkuun.

Nyt on aika hyvästellä Norja ja Oslo. Suuntaamme Ruotsin rajalle. Ohitamme Karlstadin ja Vänernin, joka on Ruotsin suurin ja Euroopan kolmanneksi suurin järvi. Reitti kulkee läpi kauniin Värmlannin, joka tunnetaan kirjailija Selma Lagerlöfistä ja kirjailija ja runoilija Gustaf Frödingistä. Lagerlöf oli ensimmäinen nainen, joka sai Nobelin kirjallisuuspalkinnon. Fröding puolestaan oli ehdolla Nobelin kirjallisuuspalkinnon saajaksi, mutta ehti kuolla sitä ennen. Pysähdymme Örebrossa käydäksemme kuuluisassa linnassa, joka on peräisin 1300-luvulta. Linna seisoo majesteettisena Svartån saarella kaupungin keskustassa. Linna on muodoltaan neliö ja sen on kulmissa pyöreät tornit – se näyttää siis juuri siltä, miltä linnan pitääkin. Matka jatkuu kohti länttä Mälarenjärven eteläpuolitse. Ohitamme Arbogan, Eskilstunan ja Södertäljen. Saavumme Tukholmaan, jossa nousemme Viking Linen Turun-laivaan. Laivalla on jälleen mahdollisuus syödä illallista ja nauttia kaikessa rauhassa saariston kauneudesta.

Päivä 8
Turku – Helsinki

Aamulla alus asettuu laituriin Turun satamassa, ja me suuntaamme kohti Helsinkiä. Tiemme eroavat, mutta toivottavasti tapaamme pian uudelleen.

Bussimatka

Bussimatkailu on vaivatonta, sinun tehtäväsi on rentoutua ja nauttia vaihtuvista maisemista. Mukana Albatrosin osaavat matkanjohtajat ja saat hienoja elämyksiä parhaaseen Albatros-tyyliin. Lomasi alkaa siitä hetkestä, kun nouset bussiin.

Millaisia bussit ovat?

Käytämme moderneja busseja, joissa on miellyttävä matkustaa.

Kaikissa busseissa on säädettävät istuimet, turvavyöt, jalkatuet, ilmastointi, wc, tv,  puhelimen ja tabletin latausmahdollisuus. Kaikki bussit ovat savuttomia.

Istumapaikan varaaminen

Noudatamme paikkojen jaossa saapumisjärjestystä ja täytämme bussin edestä taakse. Voit varata paikan tietyiltä riveiltä matkaa varatessasi tai viimeistään 45 päivää ennen matkan lähtöpäivää. Etukäteen varattu paikka ei koske mahdollisia liittymäbusseja.

Mikäli haluat varata paikan etukäteen:

Paikka riveiltä 1,2,7,8,9: 12€/hlö

Paikka muilta riveiltä etukäteen varattuna: 8€/hlö

Varaamattomat istumapaikat jaetaan saapumisjärjestyksessä, alkaen bussin etuosasta.

Paikan voi varata vain koko matkalle – ei vain osalle matkaa.

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 998€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
268€
Hintaan sisältyy
 • bussi - ja laivamatkat ohjelman mukaan
 • majoitus jaetussa kahden hengen sisähytissä laivalla (2 yötä)
 • majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa keskitason hotelleissa (5 yötä)
 • aamiaiset 
 • 5 illallista
 • retket ohjelman mukaan
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksut

Matkan ennakkomaksu on 300€/hlö

Hintaan ei sisälly
 • lisämaksu yhden hengen huoneesta 268€
 • muut ruoat ja juomat aikana 

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Hotellit

Matka on kiertomatka, jonka aikana asumme useassa eri hotellissa. Hotellit ovat kolmen tai neljän tähden hotelleja mm. Scandic Hotels -ketjulta. Hotellien sijainti on käytännöllinen. Vahvistamme hotellit yhteystietoineen matkadokumenttien mukana. Laivamatkoilla meille on varattu standard-luokan sisähytit.

Hotellit ovat nämä tai vastaavat:

Scandic Hotel, Hamar:
https://www.scandichotels.no/hotell/norge/hamar/scandic-hamar?utm_campaign=gmb&utm_source=google&utm_medium=organic&utm_content=hamar

Hotel Union, Geiranger
https://www.hotelunion.no/

Scandic Hotel Neptun, Bergen
https://www.scandichotels.no/hotell/norge/bergen/scandic-neptun?utm_campaign=gmb&utm_source=google&utm_medium=organic&utm_content=neptun

Ustedalen Hotel, Geilo
http://www.ustedalen.no/

Thon Hotel Munch, Oslo
https://www.thonhotels.no/hoteller/norge/oslo/thon-hotel-munch/?utm_source=google&utm_medium=infoboks&utm_campaign=GMB

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisten sivustojen sisällöstä tai ylläpidosta.) 

Aikatauluja ja ajomatkoja

Menossa
Lähtö Helsingistä, Nykytaiteen museo Kiasman vieressä olevalta tilausliikennepysäkiltä, Mannerheimiaukiolta klo 16:45. Bussi on Nikkasen tilausliikenteen.

Saapuminen Turkuun ja Viking Linen laivaterminaaliin noin klo 19:00. Mikäli tulet matkalle mukaan Turusta, bussi pysäköi turistibussien parkkialueelle terminaalin viereen.

Paluussa
Laiva saapuu Turkuun 07:45.

Saapuminen Helsingin päärautatieasemalle noin klo 10:00

Vahvistamme vielä tarkat aikataulut matkadokumenttien mukana, viimeistään viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Päiväkohtaiset ajomatkat

1. noin 170 km, 2. 260 km, 3.450 km, 4. 370 km, 5. 250 km, 6. 220 km, 7. 520 km ja 8. 170 km

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 20 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Yleistä matkustustietoa

Turvallinen matkakokemus

Haluamme, että tunnet olosi turvalliseksi Albatros-matkallasi. Aina siitä alkaen kun varaat matkasi, siihen saakka kun palaat kotiin monta kokemusta rikkaampana – siitäkin huolimatta, että maailmassa on koronavirusta. Tätä ajatellen olemme koonneet tietoa ja ohjeita, kuinka minimoida tartuntariski matkalla. Kuitenkin niin, että voit myös nauttia matkastasi ja sen suomista elämyksistä. Näihin toimiin kuuluu mm. seuraavaa:

 • Kaikki matkanjohtajamme ovat sertifioituneet WHO:n ohjeistusten mukaisesti tartuntojen minimoimiseksi.
 • Edellytämme kaikkia yhteistyökumppaneitamme matkakohteissa kiinnittämään erityistä huomiota siivoukseen ja puhtaanapitoon.
 • Tiedotamme kaikkia asiakkaitamme matkavakuutuksen tärkeydestä sekä siitä, miten minimoida tartuntariski.

 

Lue lisää täältä

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 4 out of 5 by from Elämyksiä koko rahan edestä - liian paljon Olin tällä matkalla viikko sitten. Elämyksiä ja kokemuksia oli järjestetty koko rahan edestä! Jopa niin paljon, että ajoittain matka tuntui raskaalta ja olisi toivonut enemmän vapaata aikaa. Olisin itse tarvinnut pidemmän tauon keskipäivän aikaan, jotta olisi ollut mahdollisuus lounaaseen. Joinakin päivinä lounaan joutui kuittamaan kokonaan välipaloilla, mikä aiheutti huonovointisuutta. Matkanjohtaja oli ihana, asiantunteva ja organisointitaitoinen. Tarinoihin uppoutui täysin ihaillen samalla sitä upeaa maisemaa, jossa nuo tarinat olivat joskus ammoisina aikoina tapahtuneet. Kertomukset Norjan nykypäivän elämästä saivat ällistymään. Bussin kuljettaja sai rauhallisella persoonallaan syntymään luottamuksen tunteen huikeilla vuoristoteillä.
Date published: 2019-09-16
Rated 5 out of 5 by from Maailman kauneimmat maisemat Olimme matkalla 13. - 20.7.2019. Matka oli suunniteltu hyvin ja ajoimme kauneimmat reitit. Maarit-opas kertoi miellyttävällä tavalla laajasti asioista. Lisäksi aikaan ja paikkaan sovitettu väliaikamusiikki oli piste iin päälle. Hotellit olivat hyviä ja sijainti oli mainio. Bussi oli loistava ja kujettaja ajoi rauhallisesti. Porukkahenki oli hyvä.
Date published: 2019-07-22
Rated 5 out of 5 by from Satumaisen ihanat vuonot Olimme matkalla heinäkuun helteillä. Matka oli erittäin antoisa. Jäi todella hyvät muistot. Suosittelen! Oppaamme Maarit oli asiansa osaava. Hän tunsi maan historiaa ja kulttuuria mahtavan paljon ja hänen tarinointia kuunteli mielellään. Vaikka päivät olivat pitkiä, taukoja oli sopivasti ja paikat hyvin valittuja. Erityiskiitos fiksulle, ystävälliselle ja palvelualttiille bussinkuljettajallemme Jarmolle.
Date published: 2019-08-12
Rated 5 out of 5 by from Laadukas sisältö Kun matkustelen ryhmän kanssa, en halua paljoa tietää kohteista, sen näköaloista tai miltä se näyttää. Lapsenomainen yllätys ja tieto pitääkö paikasta vai ei, ilman mitään ennakkokäsitystä, kuuluu matkaan. Ryhmämatkalla saa paljon tietoa seuraavasta kohteesta ja, kuten tälläkin matkalla, kohteet limittäytyivät toisiinsa tehden matkasta kokonaisen. Norja on kaunis maa, jossa luonto on läsnä ja ihmiset näyttävät viettävän paljon aikaa retkeillen. Hotellit olivat hyviä, sängyissä hyvä nukkua ja aamiaiset (sekä illalliset) maistuvia. Bussimatka sujui sutjakasti Maaritin kertoessa, välillä pitkän kierron kautta, tarinoita seuraavasta kohteesta ja Jarmon ajaessa varmasta kapeissakin kohdissa. Tällainen bussimatka lähikohteissa on mainio tapa matkustaa. Lentokentän ruuhkat ja tiukka aikataulu vaihtuu rennoksi matkailuksi. Meidän kohdalla ilma oli kirkas ja kuuma, Bergenissäkin yli 30 astetta... Huonoahan näissä matkoissa on se, että kun alkaa tottua tällaiseen matkailuun, onkin se jo ohi.
Date published: 2019-08-01
Rated 5 out of 5 by from Upeat näkymät valloittivat Palasin tältä matkalta melkein viikko sitten. Matka ylitti odotukseni; en etukäteen uskonut, että maisemat voisivat olla niin upeat ja monimuotoiset. Kohokohtia oli monta: vuonoristeily, Trollstigenin neulansilmämutkat, "kuumaisemat" yli 1100 metrin korkeudella, Geirangerin kuohut, persoonallinen Bergen...Kiirettä piti, kun joka yö yövyttiin eri paikassa, mutta eipä olisi niin paljon nähty, jos ei olisi matkustettu. Bussimatkoilla pysähdeltiin sopivasti vessa- ja kahvitauoille. Jonotusta oli, mutta siihenhän osasi varautua etukäteen. Oppaamme oli monisanainen, erittäin hyvin asiansa osaava, historian ja kulttuurihistorian hallitseva sekä ihanan positiivinen. Hän huolehti ryhmästä hienosti, mm. kaupunkien kartat saimme käteemme heti, mikä ei aina ole itsestäänselvyys kokemusteni mukaan. Bussinkuljettajamme oli myös tähtiluokkaa. Hotellit olivat hyvätasoisia, aamiaiset niissä upeita. Kaupunkiopastukset Oslossa ja Bergenissä olivat erinomaiset, ja kirsikkana kakun päällä oli paluumatkalla Ruotsissa lounastauko Örebrossa, jossa olisi paljonkin nähtävää, sekä ennen Tukholmaa viimeinen pysähdys Mariefredissa Gripsholmin linnan kupeessa.
Date published: 2019-07-26
Rated 5 out of 5 by from Luonnon kauneutta Matkareitti ja hotellit hyvin valittu. Meillä oli erinomainen bussinkuljettaja Jarmo ja huippuna loistava, sivistynyt opas Maarit.
Date published: 2019-08-03
Rated 5 out of 5 by from Satumainen Norja Hyvin suunniteltu ja läpiviety bussimatka uskomattoman kauniisiin maisemiin täällä Pohjolassa. Ei voi kuin olla tyytyväinen.
Date published: 2019-07-22
Rated 4 out of 5 by from Hieno reissu Norjan upeista maisemista jäi hienot muistot. Kuskille hatun nosto, hienosti ajoi vuorten rinteet ylös ja alas. Oppaamme oli hyvä, hänellä oli valtava tietämys maasta ja kuulimme mielenkiintoisia tarinoita. Negatiivista oli ilmastoinnin puuttuminen kaikista hotelleista sillä matkamme aikana oli 30 asteen helle. Reissu on aika raskas sillä bussissa täytyy istua pitkiä aikoja. Mutta sen kesti upeiden maisemien ansiosta.
Date published: 2019-08-01
 • y_2021, m_7, d_24, h_23
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.18
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_1, tr_25
 • loc_fi_FI, sid_SEBUS01, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja

21SEBUS01BFI0709