Hurmaava Amsterdam

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Poimi loppukesän värit ja eloisa tunnelma monitahoisessa kaupungissa. Amsterdam on hyväntuulinen kohde!

Uutta

Amsterdam on iloinen elämys hämähäkinverkkomaisen kuvion muodostavine kanavineen, jotka suojaavat vanhaa keskustaa puolikaarina. Pääset veneretkelle kanaville katselemaan kauniita kauppiastaloja, jotka ovat peräisin kaupungin suuruuden ajoilta 1600-luvulta. Taiteen ystäville Amsterdam on varsinainen runsaudensarvi. Tunnetut taiteilijat, kuten van Gogh ja Rembrandt, kilpailevat kävijän huomiosta. Amsterdamin ulkopuolella kohtaamme mielenkiintoiset maisemat patoineen ja kanavineen ja näemme, kuinka hollantilaiset ovat väsymättömästi muuntaneet veden maaksi. 

Käymme myös viehättävässä ja vauraassa Haarlemin pikkukaupungissa, aivan Amsterdamin lähellä.

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kaupunkilomat

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta EUR

Päiväohjelma 4 päivää
Päivä 1
Lento Amsterdamiin - Zaanse Schansin tuulimyllyt
Päivä 2
Amsterdam - kukkatori ja kanaaliristeily
Päivä 3
Viehättävä Haarlem ja vierailu juustotilalla
Päivä 4
Amsterdam ja kotimatka

Hotelli

Leonardo Hotel Amsterdam City Centre

Majoitumme keskitason hotelliin, keskeisellä sijainnilla Amsterdamissa ja lähellä Museumpleinin aluetta, jossa on sekä Van Gogh, Stedelijk että Rijksmuseum. Nurkan takana on iso ja rauhaisa Vodelpark-puisto.

Hotellilta on lyhyt matka Amsterdamin kuuluisalle kanava-alueelle ja silloille, jotka johdattavat kaupungin ydinkeskustaan, jossa on mm. Kukkatori, Anne Frankin talo, Punaisten lyhtyjen alue ja paljon muuta.

Kaupungilla on helppo liikkua jalan, mutta myös esim. raitiotievaunuilla.

Hotellissa on aamiaisravintola. Huoneet ovat siistejä ja yksinkertaisesti sisustettuja. Niissä on TV, ilmastointi, maksuton wi-fi ja hiustenkuivain. 

Hotellin kotisivut:

https://www.leonardo-hotels.com/amsterdam/leonardo-hotel-amsterdam-city-center 

(Alabtraos Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta)

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lento Amsterdamiin - Zaanse Schansin tuulimyllyt

Kun saavumme Amsterdamiin, ajamme kentältä suoraan idylliseen pieneen Zaanse Schansin kaupunkiin heti Amsterdamin pohjoispuolella.

Hollanti on merkillinen maa. Iso osa maan pinta-alasta on entistä merenpohjaa. Jotkin paikat sijaitsevat niinkin alhaalla kuin kuusi metriä merenpinnan alapuolella. Mereltä valloitettua maata pidetään kuivana valtavien suojamuurien ja pumppujen avulla. Ennen kuin moottorikäyttöiset pumput keksittiin, käytettiin veden pumppaamiseen tuulimyllyjä.

Zaanse Schans on kuuluisa tuulimyllykokoelmastaan. Alue on ikään kuin ulkoilmamuseo, jossa 1700- ja 1800-luku herää uudelleen eloon pienten puutalojen, latojen, tuulimyllyjen, kauppojen ja verstaiden muodossa. Vanhin tuulimylly on 1600-luvulta. Myllyt seisovat rivissä kanavalabyrintin varrella täysin tasaisessa maastossa.

 Vierailun jälkeen ajamme hotelliimme Amsterdamin keskustassa ja Museumpleinin alueella. Illalla nautimme   yhteisen illallisen.

Päivä 2
Amsterdam - kukkatori ja kanaaliristeily

Tämän päivän omistamme Amsterdamille, joka on Hollannin suurin kaupunki ja tunnettu vapaamielisyydestään, rikkaasta kulttuuristaan, monista kanavistaan ja tasokkaista museoistaan. Amsterdamin historia on kiinnostava, ja se on ehdottomasti yksi maailman omaperäisimpiä kaupunkeja. 

Lyhyehkön orientoivan kaupunkikierroksen jälkeen kävelemme kohti kuuluisaa kelluvaa kukkatoria Bloemenmarktia, joka sijaitsee Singelin kanavan varrella Vijzelstraatin ja Koningspleinin välissä. Täältä voi ostaa kauniita kukkia ja jännittäviä kukkasipuleita hyvään hintaan. Lähistöllä on lisäksi taidetta ja matkamuistoja myyviä kauppoja. Sitten on aika lähteä veneretkelle Amsterdamin kuuluisille kanaville. Kanavat luovat Amsterdamiin täysin omanlaisensa tunnelman. Sanotaan, että Amsterdamissa on itse asiassa useampia kanavia kuin Venetsiassa ja siltojen määrää on mahdoton laskea. Pääkanavia, jotka osoittavat, missä kaupungin vallihauta kulki eri aikakausina, on kolme. Sisimpänä sijaitsee Herengracht, sen ulkopuolella Keizersgracht ja sitten vielä Prinsengracht. Kuljemme veneellä hitaasti pitkin kanavia, joita vehreät puut, polkupyörät, pienet kahvilat ja 1600-luvulta peräisin olevat kauniit kauppiastalot reunustavat. Joka puolella näkee Amsterdamille tyypillisiä asuntolaivoja.

Iltapäivä on omaa aikaa. Jos haluat jäädä kaupungille; tekemistä ja näkemistä Amsterdamissa riittää! Amsterdam on yksi Euroopan ystävällisimmistä kaupungeista ja vaikuttaa pieneltä ja intiimiltä. Lähes kaikki on keskustassa kävelymatkan päässä. Kokeile paikallista pikaruokaa: Tuore silli on hollantilainen herkku, jota tarjoillaan pikaruokapaikoissa leivän, pikkelssin ja sipulin kanssa kansainvälisempien hampurilaisten lisäksi. Hollantilaiset pannukakut tarjoillaan hillon ja jäätelön tai esim. kinkun, pekonin, salamin tai juuston kanssa. Museot ovat kanavien ohella Amsterdamin tärkeimpiä nähtävyyksiä. Rijksmuseum, Van Gogh -museo ja Rembrandt-museo ovat suosituimmat. Kiinnostava on myös esim. Anne Frankin talo, jossa hän kirjoitti kuuluisan päiväkirjansa toisen maailmansodan melskeissä. (Huom. taloon on usein pitkä jonotusaika). Amsterdamissa on yli 50 museota, jotka houkuttelevat vuosittain miljoonia kävijöitä. Amsterdam ei olisi Amsterdam ilman äärimmäisyyksiä, kuten erotiikkamuseota ja kidutusmuseota. Ostoksista nauttiville tarjolla on monia erilaisia kauppoja isoista tavarataloista pieniin uniikkeihin putiikkeihin, joissa myydään hollantilaista designia ja hollantilaisia tuotteita.

Päivä 3
Viehättävä Haarlem ja vierailu juustotilalla

Tänään vierailemme viehättävässä Haarlemin pikkukaupungissa. Keskiajalla kaupunki oli ranskalaisten ja espanjalaisten hallinnassa, ja näiden maiden vaikutus on edelleen nähtävissä kaupungin arkkitehtuurissa. Grote Markt-tori on kaupungin keskipiste, jossa on historiallisia rakennuksia, viihtyisiä kahviloita ja suuri Skt. Bravon katedraali, joka on goottilaista tyyliä ja yksi Hollannin suurimmista. Katedraalin viereisessä museossa voi tutustua lähemmin katedraalin historiaan (sisäänpääsy ei sis. matkan hintaan).

Pari kertaa viikossa vanhalla torilla on markkinat, joilla myydään kaikkea kukista maukkaisiin hollantilaisiin vohveleihin (stroopwafel). Torin laidalla on katedraalin lisäksi hieno raatihuone 1400-luvulta samoin kuin Grote Kerk-kirkko, jonka urut ovat vaikuttavat.

Samoin kuin naapurinsa Amsterdam, Haarlem tarjoaa useampia kiinnostavia museoita. Mikäli olet kiinnostunut taiteesta, Frans Hals-museo on hyvä vaihtoehto sinulle. Coorie Ten Boomhuis oli 2. mailmansodan aikaan paikka, jossa juutalaisia piiloteltiin. Talossa on mm. valeseinä makuuhuoneessa, joka on edelleen olemassa. Huom. museot ovat suosittuja, joten liput on hyvä hankkia netistä etukäteen.

Kaupungin pienillä kujilla on mukava kulkea ja katsella herkku- ja muotiputiikkien tarjontaa. Putiikkien edustalla on usein ranslaistyyliset puna-siniraidalliset markiisit.

Lounas on omakustanteinen ja sen voi nauttia vaikkapa yhdessä monista Grote Marktin lähellä olevista ravintoloista.

Haarlemista suuntaamme maaseudulle ja perinteiselle juustotilalle. Tila on peräisin 1800-luvun loppupuolelta. Vanhat perinteet elävät tilalla edelleen. Tila on rakennettu maalle, jonka hollantilaiset valloittivat mereltä patoja rakentamalla. Maistelemme hollantilaisia juustoja. Juustoa tehdään tilan omien lehmien maidosta ja maustetaan erilaisilla yrteillä ja muilla ainesosilla, kuten esim. tryffelillä, valkosipulilla, ruohosipulilla ja inkiväärillä. Hollannissa on tuotettu juustoa ainakin 400-luvulta lähtien. Keskiajalla meijerituotteiden myyntiä alettiin valvoa virallisesti ja juustojen laatua ja painoa tarkkailtiin. Tyypillisen hollantilaisen juuston makua voi kuvata kermaisen pehmeäksi ja hieman suolaiseksi, jälkimaussa on luonnetta. Makuelämyksen voimakkuus ja intensiteetti riippuu tietenkin siitä, kuinka kauan juustoa on kypsytetty. 

Päivä 4
Amsterdam ja kotimatka

Lentoaikataulusta riippuen sinulla on hieman aikaa tutkia Amsterdamia omatoimisesti. 

Amsterdamissa on kilometrien mittaisia ostoskatuja, joiden varsilta löytyy kenkiä, vaatteita, laukkuja ja matkamuistoja joka lähtöön. Juustokauppoja on lukemattomia, ja kukkasipuleita myydään monessa paikassa. Bussi noutaa meidät hotellilta sovittuun aikaan ja ajaa lentokentälle. On kotimatkan aika.

Hintatiedot

Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki – Amsterdam – Helsinki turistiluokassa
 • Majoitus 3 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa keskitason hotellissa 
 • 3 aamiaista, 1 lounas ja 1 illallinen 
 • Kanaaliristeily
 • Kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • Suomalainen matkanjohtaja
 • Verot ja viranomaismaksut

Tälle matkalle ennakkomaksu on 300€/hlö.

Hintaan ei sisälly
 • Lisämaksu yhden hengen huoneesta 
 • Muut ruoat ja juomat matkan aikana

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Pakkaa mukaan

Ota mukaan pieni reppu tai laukku, johon voit kätevästi pakata päivän aikana tarvitsemasi tavarat. Hyvät kävelykengät tai lenkkarit ovat tärkeä matkavaruste.

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 25 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 4 out of 5 by from hyvä kokonaisuus ja suora lento Tampereelta amsterdam mielenkiintoinen,veden .ja kanavien kaupunki,suora lento Tampereelta tärkeä valinta/tyytyväisyys argumentti
Date published: 2022-09-14
Rated 4 out of 5 by from Matkalle olisi mahtunut enemmän sisältöä. Yleiskuva kuitenkin melko tyytyväinen Opas oli miellyttävä, mutta edelliseen Georgian matkaan verrattuna ja ehkä odotukset olivat korkealla, ei niin hyvä.
Date published: 2022-09-13
Rated 4 out of 5 by from Matkakohde todella mielenkiintoinen ja helppo tutustua Amsterdamiin. Olin matkalla syyskuun alkupäivinä. Matkan ohjelma oli hyvä. Lisäksi oli omaa aikaa. Ensimmäisen illan yhteinen ateriapaikka oli liian pitkän kävelymatkan päässä. Mukana oli aika iäkkäitä matkustajia. Harmitti lentojen istumapaikat koneen loppupäässä. Kun tarjoilu tuli kohdallemme, ei ollut saatavilla enää yhtään suolaista leivonnaista.
Date published: 2022-09-13
Rated 3 out of 5 by from Ei ensi kertaa Amsterdamiin matkustavalle Toivon edes ohjeellista lentoaikataulua matkaa varatessa, koska Porista liittymäyhteydet ovat hyvin rajalliset. Nytkin päädyin kulkemaan Tampereelle taksilla. Myös matkaohjelmaan toivon viitteellisiä aikatauluja, jotta pystyn arvioimaan, kuinka paljon vapaa- aikaa on jätetty. Yleisesti ottaen ostaessani valmismatkan odotan ohjelmaa olevan paljon. Nyt vapaa-aikaa oli selvästi liikaa. Tuskinpa moni muukaan tarvitsee soppailuaikaa monta tuntia tällaisella matkalla. Kohteista tuulimyllyt oli pettymys ja vastaavasti puukenkä- juustola aivan loistava. Tuulimyllyjen sijaan tai lisäksi voisi tulopäivänä kierrellä Amsterdamissa bussilla esim patoalueella tai kerrostalolähiössä joka rakennettu veteen. Lähtöpäiväänkin voisi jonkun bussiretken vielä järjestää. Amsterdamissa riittäisi myös kohteita museoita, olutpanimo tai taidenäyttelyitä.
Date published: 2022-09-09
Rated 4 out of 5 by from Sopiva kokonaisuus Syyskuun retki oli mukava katkos ja säätkin suosivat. Ohjelma oli sopivan väljä, kuitenkin ryhmällä päästiin näkemään mm. Haarlemin kaupunkia. Lentojen aikataulut mahdollistivat tehokkaan ohjelman niin tulo- kuin lähtöpäivänä.
Date published: 2022-09-08
 • y_2023, m_5, d_29, h_23
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.35
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_5
 • loc_fi_FI, sid_NLVCB03, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja