Etelä-Norjan tunturimaisemat ja vuonot - Bergenistä Osloon

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Historiallinen junamatka Bergenistä Osloon, mm. Flåmin rata ja Sognevuono.

Upea junareitti Bergenin ja Oslon välillä luo raamit tälle Norjan-matkalle. Rataa rakennettiin 1894–1909. Kyse oli aikansa suurimmasta insinööritaidonnäytteestä. Matkatessamme vuonoja seuraillen läpi laaksojen ja yli tunturien koemme Norjan upean luonnon, jota kuvataan hienosti Jan Guilloun suositussa teoksessa Sillanrakentajat.

Aloitamme matkan Norjan entisestä pääkaupungista Bergenistä, jonka Unescon suojelema Bryggenin kaupunginosa houkuttelee matkailijoita. Bergenin ahkerat kauppiaat ajoivat jo 1850-luvulta lähtien hanketta junaradan rakentamiseksi yli tunturiylängön, joka erotti länsirannikon uudesta pääkaupungista Oslosta.

Seuraavana päivänä nousemme junaan ja matkaamme pitkin juuri tuota junarataa, joka kulkee läpi vaikuttavan luonnon hankalakulkuisessa maastossa. Matkan varrella pysähdymme ja vietämme kaksi yötä ihastuttavassa Fretheim Hotelissa, joka sijaitsee kauniilla paikalla yhdessä Sognevuonon monista sivuhaaroista. Siellä on tilaisuus nauttia luonnosta vesiltä käsin, kun matkaamme vesireittiä idylliseen Flåmin kylään. Flåmissa pääsemme seuraamaan lähietäisyydeltä, millaista elämä on pienissä yhteisöissä vuonon rannoilla.

Nousemme jälleen junaan ja matkaamme pitkin Flåmin rataa Myrdaliin. Kyse on yhdestä maailman kauneimmista junareiteistä. Myrdalista jatkamme junalla 1 222 metrin korkeudessa sijaitsevan Finsen kautta tunturiylängön yli pääkaupunkiin Osloon, jossa on aikaa tutustua tuohon mukavaan kaupunkiin.

 

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka, Junamatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta NOK

Päiväohjelma 6 päivää
Päivä 1
Lento Helsinki – Bergen.
Päivä 2
Bergen. Kävelykierros Bryggenin alueella, upeat näkymät Fløibanenin kyydistä, kalatori.
Päivä 3
Bergen – Flåm. Junamatka Bergenin rataa pitkin Vossiin ja risteilylautalla Sognevuonon yli Flåmiin.
Päivä 4
Flåm. Omaa aikaa tai lisämaksullinen retki.
Päivä 5
Flåm – Oslo. Flåmin rataa pitkin Myrdaliin, josta matka jatkuu junalla Osloon.
Päivä 6
Oslo. Kotimatka.

Kuvagalleria

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
1.298€
Helsinki
1.198€
Helsinki
1.198€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lento Helsinki – Bergen.

Lentomatkan jälkeen laskeudumme Norjan toiseksi suurimpaan kaupunkiin Bergeniin. Rannikkokaupunki sijaitsee kauniilla paikalla kuuluisien vuonojen suulla seitsemän tunturin keskellä. Kaupungin perusti kuningas Olav Kyrre vuonna 1070 ja se kuuluu Norjan vanhimpiin.

Laskeuduttuamme Bergenin lentokentälle ajamme hotelliin ja majoitumme. Illalla on tarkoitus kävellä kaupungilla ja etsiä hyvä ruokapaikka. Matkanjohtaja jakaa mielellään vinkkejä mukavista ruokapaikoista.

Yöpyminen Bergenissä.

Päivä 2
Bergen. Kävelykierros Bryggenin alueella, upeat näkymät Fløibanenin kyydistä, kalatori.

Tänään tutustumme lähemmin Bergeniin. Teemme kävelyretken kaupungilla. Reitti vie meidät ohi värikkäiden puisten makasiinien, jotka rakennettiin alunperin 1300-luvulla ja jotka muodostavat alueen nimeltä Bryggen. Bryggen on Unescon maailmanperintökohde, jonka vanhimmat yhä olemassa olevat talot ovat peräisin 1700-luvulta. Bryggen toimi useita satoja vuosia hansakauppiaiden päämajana. Hansakauppiaat hallitsivat kaupankäyntiä aina 1500-luvun puoliväliin saakka. Kapeat kujat vievät ajatukset menneeseen aikaan.

Merenranta on yhä vilkas paikka, jossa on paljon liikkeitä ja myyntikojuja. Seuraava pysähdyspaikkamme on Fisketorget, joka sijaitsee satamalahden pohjukassa ja on näkemisen arvoinen. Torilla myydään kaikenlaisia mereneläviä, kuten esim. lohta, katkarapuja ja rapuja, vuodenajasta riippuen. Myytävänä on myös hedelmiä, vihanneksia ja kukkia.

Seuraavaksi nousemme Fløibanen-kiskoköysiradalla ylös Fløyen-tunturille ja nautimme mahtavista näkymistä yli kaupungin ja ympäröivän alueen.

Iltapäivällä on aikaa katsella omatoimisesti Bergeniä ja sen monia pieniä mukulakivikatuja ja hienoja puutaloja. Suosittelemme myös Edvard Grieg -museota, joka sijaitsee Bergenin ulkopuolella noin 30 min pikaraitiotiematkan päässä keskustasta. Myös kaupungin monet muut museot saattavat kiinnostaa.

Yöpyminen Bergenissä.

Päivä 3
Bergen – Flåm. Junamatka Bergenin rataa pitkin Vossiin ja risteilylautalla Sognevuonon yli Flåmiin.

Tänään alkaa ensimmäinen osa upeasta junamatkasta Etelä-Norjan tunturialueen läpi. Bergenin-reittiä pidetään yhtenä maailman kauneimmista. Junarata Bergenin ja Oslon välillä vihittiin käyttöön vuonna 1909 suurin juhlallisuuksin. Norjan kuningas Haakon totesi ylpeänä, että rautatien rakentaminen ei ollut vain virstanpylväs Norjan historiassa, vaan suurin saavutus koko kansalle. Kaikki nimekkäät ja vaikutusvaltaiset norjalaiset parveilivat Bergeniin kokeakseen ainutlaatuisen matkan Norjan halki. Lähes 500 km pitkällä reitillä on yli 200 tunnelia, joista pisin on yli 10 km pitkä. Ei ole vaikea kuvitella ankaraa työtä, jota projekti on vaatinut. Tarinoita on kerrottu Jan Guilloun romaanissa Sillanrakentajat sekä Gunnar Staalesenin Bergen-trilogiassa (ei suomennettu), joita molempia voi suositella matkalukemiseksi.

Vossissa vaihdamme junan bussiin, joka vie meidät lähellä sijaitsevaan Gudvangeniin. Nyt vuorossa on päivän kohokohta, lauttamatka Sognevuonossa, joka on yksi Norjan kauneimmista ja tunnetuimmista vuonoista. Maisemat matkalla Flåmiin ovat hienot: vuonoa ympäröi yli 1 000 metrin korkeuteen kipuavat tunturit ruohopeitteisine rinteineen, lumisine huippuineen ja vesiputouksineen.

Saavumme pieneen Flåmiin, jonka sijainti vuonon pohjukassa vuoret taustanaan on uskomattoman hieno. Majoitumme kauniiseen ja historialliseen Fretheim Hoteliin. Flåm on ollut suosittu matkakohde 1850-luvulta lähtien. Aluksi Sognevuonoon saapui veneillään Englannin yläluokka etsimään uusia metsästys- ja kalastusalueita. He majoittuivat Flåmin rikkaimman miehen, Christen Fretheimin tilalle, jonne perustettiin pian Fretheim Hotel. Hotelli on rakennettu sveitsiläistyyliin. Vanhin osa on entisöity kauniisti ja siellä on antiikkikalusteet ja tulisijoja sekä kirjasto. Kaikista hotellin 122 huoneesta on upeat näkymät vuonolle tai vuorille. Ensimmäisen kerroksen viihtyisässä ravintolassa kannattaa ehdottomasti käydä. Monet ravintolan käyttämistä raaka-aineista ovat peräisin lähiseudun tiloilta.

Kun olemme asettuneet huoneisiimme, kokoonnumme jälleen ja kävelemme viehättävään museoon, joka kertoo Flåmin radasta. Museossa on vanhoja junavaunuja, dynamiittitankoja ja työvälineitä, jotka antavat kuvan siitä, miten Flåmin rataa rakennettiin ja miten se on kehittynyt. (Joudumme mahdollisesti siirtämään museokäynnin seuraavaan iltapäivään.)

Yöpyminen Flåmissa.

Päivä 4
Flåm. Omaa aikaa tai lisämaksullinen retki.

Päivä on varattu omille seikkailuille tässä pienessä kaupungissa. Flåmilla on tarjota sekä hyvät vaellusreitit että yksi Norjan parhaista pienpanimoista. Yhteistä tekemistä kaipaaville on tarjolla lisämaksullinen retki, joka suuntautuu Stegasteinin näköalapaikalle, lähikylään sekä ulkoilmamuseoon.

Stegasteinista ajamme Aurlandiin, jossa käymme katsomassa pientä kirkkoa sekä vierailemme paikkakunnan suurimmassa yrityksessä, kenkätehtaassa, joka on toiminut vuodesta 1930 lähtien. Täällä valmistetaan kuuluisia Aurland-kenkiä, joiden väitetään olevan englantilaisen yläluokan innoittamat. Englantilaisia saapui seudulle 1880-luvulla, kun lohen virkistyskalastus oli kukkeimmillaan. Aurlandissa on lisäksi mahdollisuus ostaa kevyt voileipä kylän ainoasta leipomosta (ei sisälly retken hintaan).

Aurlandista jatkamme matkaa lähellä sijaitsevaan ulkoilmamuseoon, jossa tutustumme siihen, miten seudulla ennen muinoin elettiin.

Palaamme seuraavaksi Flåmiin, jossa on aikaa nauttia olut kaupungin viihtyisässä pienpanimossa tai syödä hyvä illallinen hotellilla tai jossakin muussa ruokapaikassa. (Käynti panimossa ja illallinen eivät sisälly retken hintaan.)
(Retkikohteiden järjestys voi vaihtua sään mukaan.)

Yöpyminen Flåmissa.

Päivä 5
Flåm – Oslo. Flåmin rataa pitkin Myrdaliin, josta matka jatkuu junalla Osloon.

Aamiaisen jälkeen on tullut aika poistua Flåmista. Matkaamme pitkin Flåmin rataa, joka on yksi Euroopan vaikuttavimmista junareiteistä. Sitä pidetään norjalaisen insinööritaidon mestariteoksena: reitin pituus on yli 20 km ja se laskeutuu 870 metristä kahteen metriin. Juna kiemurtelee pitkin lumipeitteisten tuntureiden huippuja ja ohi kuohuvien jokien, karusta tunturikasvillisuudesta vehreään laaksoon. Matkan varrella juna pysähtyy, joten voimme rauhassa nauttia upeista maisemista sekä ottaa kuvia vaikuttavasta Kjosfossenin vesiputouksesta.

Matka Flåmin rataa pitkin kestää noin tunnin. Sitten saavumme syrjäiselle Myrdalin asemalle, jossa vaihdamme Oslon-junaan. Juna vie meidät läpi Hallingdalin upeiden tunturimaisemien ja yli Euroopan suurimman tunturiylängön Hardangerviddan ja ohi Finsen aseman, joka sijaitsee 1 222 metrin korkeudessa ja on Norjan korkeimmalla sijaitseva asema. Lounas on omakustanteinen, ja sen voi nauttia junassa, jossa on ravintolavaunu. Ravintolavaunussa myydään yksinkertaisia ruokia ja juotavaa. Vaihtoehtoisesti voi ottaa omat eväät mukaan (Flåmissa on pieni kauppa).

Iltapäivän lopulla saavumme Osloon, Norjan pääkaupunkiin. Oslo on kehittynyt viime vuosina moderniksi metropoliksi oltuaan pitkään muiden pohjoismaisten pääkaupunkien varjossa. Keskustassa on useita ostoskatuja, moderneja ostoskeskuksia, uusia museoita ja monia teattereita, konserttipaikkoja ja huvituksia, kuten esim. veden äärellä sijaitseva kulttuurielämän helmi, Oopperatalo vuodelta 2008.

Asemalta kävelemme lyhyen matkan hotelliin, johon majoitumme. Teemme kävelykierroksen lähistön kaduilla ja näemme mm. oopperatalon.

Yöpyminen Oslossa.

Päivä 6
Oslo. Kotimatka.

Syömme aamiaisen hotellissa. Lentoaikataulusta riippuu, paljonko aamupäivällä on aikaa katsella kaupunkia ennen kuljetusta lentokentälle, joka sijaitsee Oslon ulkopuolella.

Lisämaksullinen retki: Stegasteinin näköalapaikka, maalaiskylä ja ulkoilmamuseo (päivä 4)

Tarjolla on lisämaksullinen retki lähiseudulle. Ajamme bussilla Stegasteinin vaikuttavalle näköalapaikalle. 30 metriä pitkä tasanne on rakennettu vuonna 2006 tunturin rinteeseen, josta on huikeat näkymät 650 metrin päässä alapuolellamme kiemurtelevalle vuonolle.

Hienon luontoelämyksen jälkeen ajamme Aurlandin kylään, jossa vilkaisemme pientä kirkkoa. Retken päätteeksi käymme vielä ulkoilmamuseossa, jossa saamme käsityksen siitä, miten seudulla on eletty edellisten vuosisatojen aikana.
 
(Retkikohteiden järjestys voi vaihtua sään vuoksi.)
 
Lue lisää lisämaksullisesta retkestä päiväohjelmasta.

Lisämaksullinen retki toteutetaan minibussilla, johon mahtuu max. 15 matkustajaa. Retki tulee varata viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Retki toteutuu, mikäli osallistujia on min. 10 hlöä.

Hinta:
108 €/henkilö (2024)

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 1.198€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
428€
Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki – Bergen/Oslo – Helsinki (välilaskut) turistiluokassa
 • Majoitus 5 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa keskitason hotelleissa
 • Aamiaiset päivinä 2-6
 • Junamatkat Bergen – Voss ja Flåm – Myrdal sekä Myrdal - Oslo
 • Lauttamatka Sognevuonolla, Gudvangenista Flåmiin
 • Pääsymaksu Fløibanen-kiskoköysiradalle
 • Muut kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • Suomalainen matkanjohtaja
 • Verot ja viranomaismaksut

 

Hintaan ei sisälly
 • Yhden hengen huoneen lisämaksu
 • Lisämaksullinen retki matkapäivänä 4
 • Juomarahat paikallisoppaille ja kuljettajille
 • Muut ruokailut ja juomat matkan aikana

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Matkatavarat

Tällä matkalla osallistujien tulee pystyä kantamaan omat matkatavaransa hotellien ja rautatieasemien välillä. Majoitumme hotelleihin, jotka sijaitsevat lähellä asemaa, joten matka ei ole pitkä. Lisäksi mukaan kannattaa pakata mukaan pienehkö reppu tai kassi retkiä/matkapäiviä varten.

Junamatkoista

Matkustamme Norjan valtionrautateillä. Junat ovat nykyaikaisia ja istuimet ovat mukavia. Junassa on wc sekä ravintolavaunu, josta voi ostaa kevyttä syötävää sekä juomia. Jokaisen vaunun päässä on tilaa matkatavaroille, istumapaikkojen yläpuolella on lisäksi hylly pienemmille kasseille. Kantajapalvelua ei ole, joten jokainen huolehtii itse omista matkatavaroistaan junassa.

Majoitus ja yöpymiset

Hotellit ovat yleensä melko nykyaikaisia ja tasoltaan noin 3–4 tähteä. Ne sijaitsevat hyvällä paikalla lähellä asemaa. Langaton internetyhteys on nopea ja toimiva sekä ilmainen useimmissa hotelleissa. Lopullinen lista hotelleista lähetetään muiden asiakirjojen kanssa noin viikko ennen lähtöpäivää.
 

Bergen 2 yötä, Flåm 2 ja Oslo 1.

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 15 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Lue lisää matkakohteesta

Lue lisää Norjasta: https://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/eurooppa/norja

Lue mm. ilmastosta ja säästä, aikaerosta, juomarahoista ja tarkista, tarvitsetko viisumia.

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Matkustaminen alaikäisten lasten kanssa

Jos matkustat lasten kanssa, jotka eivät ole omia lapsiasi, esim. lapsenlapsesi kanssa, tai jos biologisena vanhempana matkustat lasten kanssa ilman toista vanhempaa, huomioi, että kohdemaasta riippuen matkustamiseen voidaan vaatia erityisiä asiakirjoja.

Suosittelemme ottamaan hyvissä ajoin ennen matkaa yhteyttä kyseisen maan suurlähetystöön tai konsulaattiin ja selvittämään, mitkä säännöt koskevat alaikäisten lasten maahan saapumista.

Vaikka alaikäisten lasten maahantuloon ei vaadittaisi mitään virallisia asiakirjoja, lentoyhtiö voi vaatia tällaisiä asi​​akirjoja ja estää lennolle pääsyn lähtöselvityksessä, jos asiakirjat puuttuvat.

Tämän vuoksi suosittelemme vahvasti joka tapauksessa ottamaan matkalle mukaan lasten englanninkieliset virkatodistukset, kopiot molempien vanhempien passin kuva-aukeamasta sekä englanninkielisen suostumusilmoituksen vanhemmalta/vanhemmilta, jotka eivät osallistu matkalle.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 5 out of 5 by from Monipuolinen ja elämyksellinen matka Loistavasti suunniteltu matka. Erinomainen opas. Sopivassa suhteessa opastettua osuutta ja omatoimista tutustumista kohteisiin. Matka vastasi täysin ennakko-odotuksia ja -toiveita.
Date published: 2024-05-01
Rated 5 out of 5 by from Mahtavien maisemien matka Sopiva sekoitus kaupunkia ja kaunista luontoa. Siistit hotellit, joissa oli runsas ja todella monipuolinen aamiainen.
Date published: 2024-04-30
Rated 5 out of 5 by from Hyvin organioitu matka! Palasin matkalta muutama päivä sitten ja oli erittäin tyytyväinen koko matkaan ja sen järjestelyihin. Tiivistahtiseen matkaan oli valikoitu hyvät yhteiset tutustumiskohteet ja aikaa jäi kuitenkin myös itsekseen pysähdyspaikkoihin tutustumiseen. Itsenäistä tutustumista paikkoihin auttoi matkaoppas Annan mainiot vinkit.
Date published: 2024-04-29
Rated 5 out of 5 by from Norja Hieno matka Norjan upeisiin maisemiin. Vuonoristeily oli elämys. Vaikka junamatka Osloon oli pitkä, aika kului mukavasti maisemia katsellen. Opas tiedotti asioista selkeästi ja piti huolta, että kaikki saivat tarvittavan infon. Viimeinen hotellihuone Oslossa oli pettymys, huone oli kuin vankiselli, aamiaiset kaikissa ihan loistavat. Monipuolinen ohjelma.
Date published: 2024-04-29
Rated 4 out of 5 by from Hyvä sää ja loistava opas täydensivät matkan Ensi kertaa Norjassa nauttimassa upeista maisemista.
Date published: 2024-04-28
Rated 4 out of 5 by from Sopivasti ohjelmaa ja vapaata, Tulin juuri tältä matkalta,joka osottautui upeaksi jo sään vksi. Ei sadetta lainkaan ja kevät oli pitkällä. Opas Annaa voisin kuvata yhdellä sanalla : LOISTAVA !
Date published: 2024-04-28
Rated 5 out of 5 by from Hyvä sisältö ja opas Olin tosi tyytyväinen ja hyvä että oli myös omaa aikaa.
Date published: 2024-04-28
Rated 5 out of 5 by from Upeat maisemat Todella antoisa reissu. Mahtavat maisemat, joissa ei varmasti olisi tullut omatoimisesti käytyä. Matkalla oli sopivasti ohjelmaa ja omaa aikaa. Oli upeeta kun vaihdoimme välillä kokonaan toisenlaisiin maisemiin. Ihana asiantunteva opas kruunasi upean kokonaisuuden.
Date published: 2024-04-28
 • y_2024, m_6, d_21, h_3
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.42
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_1, tr_40
 • loc_fi_FI, sid_NORTR13, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja