Churchillin matkassa Normandiassa

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Englannin kanaalin yli Portsmouthista Normandiaan! Matkan varrella historian jykevää havinaa, merkittäviä muistoja ja kepeää ranskalaista viehätysvoimaa.

Uutuus

Aloitamme matkan Englannista, jossa tutustumme HMS Belfast -alukseen, Churchill War Rooms -museoon, Bletchley Parkiin ja Portsmouthiin. Kuten liittoutuneiden joukot, mekin saavumme Normandiaan meriteitse Englannin kanaalin yli. Normandian maihinnousupaikat on muunnettu paikoiksi, joissa muistetaan ja juhlitaan perusarvoja, kuten rauha, vapaus ja sovinto – tärkeitä viestejä tuleville sukupolville. Normandiassa meillä on hyvin aikaa käydä historiallisissa paikoissa, joista kaikki ovat kuulleet. Lisäksi ehdimme nauttia elämästä tässä kauniissa Ranskan osassa, joka vetoaa kaikkiin aisteihin.

 

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta GBP, Euro

Päiväohjelma 7 päivää
Päivä 1
Lento Helsinki – Lontoo. Omaa aikaa. Tervetuloillallinen.
Päivä 2
Lontoo. Churchill War Rooms Westminsterissä, sotalaiva HMS Belfast ja Imperial War Museum Lambethissä.
Päivä 3
Lontoo – Portsmouth. Koodinmurtamiskeskus Bletchley Park, The D-Day Story Museum Portsmouthissa.
Päivä 4
Lautta Portsmouthista Caeniin Normandiaan, Ranskaan. Arromances, Sword Beach ja Juno Beach.
Päivä 5
Normandia. Pegasus-silta, Mervillen museo, calvados-maistiaiset, trendikäs Trouville.
Päivä 6
Normandia. Bayeux’n seinävaate, Collevillen hautausmaa, Omaha Beach, La Cambe, Sainte-Mère-Église, Pointe du Hoc. Jäähyväisillallinen.
Päivä 7
Normandia – Pariisi. Lyhyt kaupunkikierros Pariisissa sekä kotimatka.

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
1.398€
Helsinki
Täynnä
1.398€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lento Helsinki – Lontoo. Omaa aikaa. Tervetuloillallinen.
Metrolla on kätevä liikkua Lontoossa.

Laskeudumme Lontooseen ja ajamme hotellille, johon majoitumme. Päivä on varattu omille seikkailuille: voit vapaasti nauttia mahdollisuuksista, joita suurkaupunki tarjoaa. Asumme Lontoon keskustassa Oxford Streetillä, kävelyetäisyyden päässä Piccadilly Circusista, British Museumista ja Covent Gardenista. Aivan hotellin ulkopuolella sijaitsee Tottenham Court Roadin metroasema.

Muutamat haluavat ehkä tutustua Lontoon ostosmahdollisuuksiin. Selfridges sijaitsee kävelyetäisyydellä, ja Harrodsille pääsee näppärästi metrolla. Joku haluaa kenties pistäytyä lähipubissa. Illalla nautimme kevyen tervetuloillallisen hotellin lähistöllä.

Päivä 2
Lontoo. Churchill War Rooms Westminsterissä, sotalaiva HMS Belfast ja Imperial War Museum Lambethissä.
Vanha sotalaiva HMS Belfast

Aloitamme matkamme liittoutuneiden jalanjäljissä käymällä Churchill War Rooms -museossa (sisäänpääsy sisältyy matkan hintaan). Tästä Lontoon ytimessä sijaitsevasta maanalaisesta bunkkerista käsin Iso-Britannian pääministeri Winston Churchill kabinettinsa ja sotilashenkilöstönsä kanssa johti Iso-Britannian puolustusta Lontoon pommitusten aikana. Heidän onnistui torjua Saksan uhkaava hyökkäys vuonna 1940.

Jatkamme kierrosta vanhalle sotalaivalle HMS Belfastille, joka seisoo laiturissa Thamesjoen varrella. HMS Belfast ampui ensimmäisen tykkitulen Saksan ”Atlantin muurille” maihinnousupäivänä. Meillä on mahdollisuus saada käsitys siitä, millaista elämä laivalla oli. Seuraava kohteemme on Imperial War Museum, jossa näemme sotilaallista laitteistoa, jota sekä saksalaiset että liittoutuneet käyttivät toisessa maailmansodassa. Kuljemme paikasta toiseen jalkaisin ja metrolla, minkä ansiosta voimme kuvitella, millaisissa olosuhteissa tavalliset englantilaiset elivät Lontoon pommitusten aikaan, sillä he käyttivät metroasemia pommisuojina. (Lontoon metrossa voi maksaa käyttäen luottokortin etämaksuominaisuutta tai ApplePayta).

Päivä 3
Lontoo – Portsmouth. Koodinmurtamiskeskus Bletchley Park, The D-Day Story Museum Portsmouthissa.
Bletchley Parkin kartano Milton Keynesissa

Tänään siirrymme pohjoisemmaksi ja käymme tutustumassa Milton Keynesissa Bletchley Parkiin (sisäänpääsymaksu sisältyy matkan hintaan). Se toimi liittoutuneiden erittäin salaisena kryptoanalyysikeskuksena, jossa erikoistuneet matemaatikot onnistuivat purkamaan saksalaisten salaisia viestejä. Siitä oli merkittävää hyötyä liittoutuneiden sotaponnistuksille. Heidän työnsä säästi tuhansien sotilaiden hengen ja sen sanotaan lyhentäneen sodan kestoa.

Vierailun jälkeen matka jatkuu kohti etelää ja Portsmouthin satamakaupunkia, joka sijaitsee Englannin kanaalin rannalla. Siellä on Iso-Britannian suurin laivastotukikohta. Lisäksi Portsmouth on kaupunki, joka toimi Normandian maihinnousun valmistelunäyttämönä kesäkuussa 1944. Portsmouthissa on mahdollisuus käydä The D-Day Story  museossa, jossa saamme käsityksen liittoutuneiden Normandian-hyökkäyksen laajasta suunnittelusta. Kyse on maailmanhistorian suurimmasta sotilaallisesta maihinnoususta.

Yövymme keskustahotellissa.

Päivä 4
Lautta Portsmouthista Caeniin Normandiaan, Ranskaan. Arromances, Sword Beach ja Juno Beach.
Pointe du Hoc

Aloitamme päivän englantilaisella aamiaisella, jonka jälkeen astumme kunnolla liittoutuneiden jalanjälkiin ja nousemme lauttaan Portsmouthissa. Lautta lähtee kohti Normandiaa. Englantilainen bussi ei tule mukaamme, vaan Ranskan puolella meitä odottaa paikallinen bussi. Nousemme iltapäivällä maihin Caenissa, joka sijaitsee Calvadosin departementissa.

Aloitamme matkamme Normandiassa Arromancen Maihinnousumuseosta.

Saamme museossa hyvän käsityksen liittoutuneiden hyökkäyksestä ja ongelmista, jotka piti ratkaista hyökkäyksen yhteydessä. Museolta näemme keinotekoisten Mulberry-satamien jäänteet. Sieltä joukkojen elintärkeät tarvikkeet kuljetettiin maihin.

Päivän päätteeksi ohjelmassa on vielä hieman lisää sotahistoriaa: käymme Juno Beachin ja Sword Beachin maihinnousupaikoissa, joissa brittiläiset ja kanadalaiset joukot nousivat maihin.

Seuraavaksi ajamme historialliseen Caeniin, jossa on viihtyisä ja hurmaava keskusta. Vietämme Caenissa seuraavat kolme yötä. Päivä on ollut pitkä, ja saavumme hotelliin vasta suhteellisen myöhään.

Päivä 5
Normandia. Pegasus-silta, Mervillen museo, calvados-maistiaiset, trendikäs Trouville.
Trendikäs rannikkokaupunki Trouville

Aloitamme Pegasus-sillalta, joka oli ensimmäinen maihinnousupäivänä saksalaisten hallinnasta vapautettu maa-alue. Tänne brittisotilaat laskeutuivat yön pimeydessä purjelentokoneella ja yllättivät täydellisesti saksalaiset joukot, jotka tuhottiin nopeasti. Seuraava kohteemme on rannikkopatteri Mervillessä, joka oli yksi saksalaisten voimakkaimmin linnoitetuista alueista rannikolla. Sen voittaminen maksoi liittoutuneille suuria tappioita. Näemme yhden hyvin säilyneen saksalaisen kasematin ja bunkkereita sekä siihen liittyviä juoksuhautoja ja mielenkiintoisia näyttelyitä.

Trouvillen trendikkäässä kaupungissa, jonne rannat luovat Ranskan Rivieran merellisen tunnelman, on mahdollista käydä kävelyllä ja syödä lounasta jossakin monista kahviloista ja ravintoloista. Iltapäivällä käymme maailmankuulussa Pays d’Augen calvadostislaamossa. Pääsemme myös maistelemaan tuota jaloa juomaa!

Päivä 6
Normandia. Bayeux’n seinävaate, Collevillen hautausmaa, Omaha Beach, La Cambe, Sainte-Mère-Église, Pointe du Hoc. Jäähyväisillallinen.
Historiallinen Omaha Beach

Aloitamme päiväohjelman Bayeux’sta, jossa käymme museossa katsomassa kuuluisaa Bayeux’n seinävaatetta (sisäänpääsymaksu sisältyy matkan hintaan). Viikinki Rollo valloittaa Normandian ja menee naimisiin Ranskan kuninkaan tyttären kanssa. Vuonna 911 Rollosta tulee Normandian herttua. Viikingit kehittävät vahvan sotilaskulttuurin maahan, mikä mm. mahdollisti Rollon pojanpojan pojanpojan Vilhelm Valloittajan voiton Hastingsin taistelussa vuonna 1066 ja nousun Englannin kuninkaaksi. Bayeux’n seinävaate kertoo näistä tapahtumista. Bayeux’ssa on mahdollista myös syödä lounasta (omakustanteinen).

Seuraava kohteemme on Normandian tunnetuin ranta, Omaha Beach. Monet tuntevat maihinnousun Omaha Beachille Pelastakaa sotamies Ryan -elokuvan (alkup. Saving Private Ryan) alkukohtauksesta. Täällä liittoutuneet kohtasivat saksalaisilta voimakkainta vastarintaa ja täällä kaatui eniten liittoutuneiden sotilaita maihinnousupäivänä eli 6.6.1944. Käymme myös lähistöllä sijaitsevalla amerikkalaisella sotilashautausmaalla Colleville Cemeterylla, jonka tunnistaa pitkistä riveistä valkoisia ristejä.

Reittimme vie meidät Sainte-Mère-Églisen kylään. Siellä on kirkko, jonka ikkunoita koristavat laskuvarjosotilaiden kuvat. Kylässä on myös sotamuseo. Kylä on yksi ensimmäisistä paikoista, jonka liittoutuneet vapauttivat, kun amerikkalaiset laskuvarjojoukot valloittivat kylän hyökkäystä edeltävänä aamuna.

Jatkamme La Camben saksalaiselle sotilashautausmaalle, jonne on haudattu n. 21 000 saksalaista sotilasta. Päiväohjelman lopuksi käymme Pointe du Hocissa, linnoitetulla kallionkielekkeellä Omaha Beachin länsipuolella. Siellä amerikkalainen eliittijoukko toimi lähes mahdottomilta vaikuttaneissa olosuhteissa. Kolme komppaniaa laskeutui kallion juurelle ja kiipesi vihollisen tulittaessa koukkujen, köysien ja tikkaiden avulla seinämää ylös. Heidän onnistui vallata saksalaisten tykkiasema.

Viimeisenä yhteisenä iltana kävelemme Caenin keskustaan ja syömme yhdessä herkullisen ranskalaisen illallisen.

Päivä 7
Normandia – Pariisi. Lyhyt kaupunkikierros Pariisissa sekä kotimatka.
Ainutkertainen Pariisi

Myöhään aamulla on aika lähteä Normandiasta kohti itää ja Pariisia. Matkalla läpi kumpuilevan ranskalaisen maiseman ohitamme Normandian pääkaupungin Rouenin, jossa Jeanne D’Arc poltettiin roviolla 1400-luvulla. Pian saavumme romanttiseen ja aina niin lumoavaan Pariisiin. Ylhäällä Montmartrella näemme Sacre Coeur -kirkon, ja Eiffel-torni vahvistaa, että olemme todellakin Pariisissa. Seinen keskellä seisoo vastikään restauroitu Notre Dame valmiina kertomaan vierailijoille tarinoita Ranskan historiasta. Teemme pienen kaupunkikierroksen ja katselemme muutamia kaupungin lukuisista nähtävyyksistä ennen kuin suuntaamme lentokentälle.

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 1.398€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
390€
Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki – Lontoo/Pariisi – Helsinki turistiluokassa
 • Majoitus 6 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa keskitason hotelleissa
 • Aamiainen päivinä 2-7
 • Illallinen päivinä 1 ja 6
 • Lauttamatka Portsmouthista Caeniin (kansipaikat)
 • Sisäänpääsy Churchill War Rooms-museoon, Bletcheley Park-koodinmurtamiskeskukseen ja Bayeux-seinävaate/museo
 • Calvados-maistiaiset
 • Muut kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • Suomalainen matkanjohtaja
 • Verot ja viranomaismaksut

 

Hintaan ei sisälly
 • Yhden hengen huoneen lisämaksu
 • Muut juomat ja ruokailut matkan aikana

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hotellikuvaukset

Tiedot

St Giles Hotel, Lontoo
Kolmen tähden hotelli, joka sijaitsee loistavalla paikalla Oxford Streetillä keskellä Lontoota, kävelyetäisyyden päässä Piccadilly Circusista, British Museumista ja Covent Gardenista. Heti hotellin vieressä on metroasema. Hotellissa on useita ravintoloita ja melkoisen suosittu baari. Huoneissa on tallelokero, kahvin-/teenkeittovälineet sekä televisio. Hotellissa on käytössä Wi-Fi pientä maksua vastaan. Hotellin asiakkaana saat alennusta sisäänpääsymaksusta hotellin kellarikerroksessa sijaitsevalle kuntosalille, johon kuuluu uima-allas. Aamulla on tarjolla yksinkertainen englantilainen aamiainen. Yhden hengen huoneet ovat pieniä.
Hotellin kotisivut: www.stgileshotels.com/hotels/united-kingdom/london/stgiles-london
(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta)

Ibis Hotel Portsmouth Centre, Portsmouth
Moderni kolmen tähden hotelli Portsmouthin keskustassa ja lähellä trendikästä ostosaluetta Gunwharf Keysiä, jossa on monia ravintoloita. Huoneet ovat suhteellisen pieniä, mutta kutsuvasti ja kivasti sisustettuja. Huonevarustukseen kuuluu ilmainen Wi-Fi, televisio sekä kahvin-/teenkeittovälineet. Hotellissa on tilava ja värikäs baari sekä elegantti ravintola. Aamiainen on englantilainen. Koko hotelli on savuton.
Hotellin kotisivut: https://all.accor.com/hotel/1461/index.en.shtml
(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta)

Hotel des Quatrans, Caen
Kolmen tähden ranskalainen hotelli, jonka henkilökunta on palveluhenkistä ja puhuu englantia. Hotelli sijaitsee keskellä kaupunkia, lähellä nähtävyyksiä ja historiallisia rakennuksia. Koko hotelli on sisustettu modernisti tasapainoisin värein. Huoneet ovat mukavia ja käytännöllisiä, ja varustukseen kuuluu ilmainen Wi-Fi sekä televisio. Hotelli on saanut nimensä lähellä sijaitsevan 1400-luvulta peräisin olevan puuristikkorakenteisen talon, Maison des Quatransin mukaan.
Hotellin kotisivut: www.hotel-des-quatrans.com
(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta)

Käsi sydämellä

Tiedot

Tämä on matka heille, joita kiinnostaa sotahistoria yleensä ja erityisesti toinen maailmansota. Matkaohjelmassa on useita museokäyntejä ja vastaavia. Koska tiedämme, etteivät kaikki ole yhtä kiinnostuneita historiasta, olemme päättäneet, etteivät kaikki sisäänpääsymaksut sisälly matkan hintaan. Lue kohdasta Hintaan sisältyy, mitkä sisäänpääsymaksut sisältyvät matkan hintaan. Näin esim. toinen matkakumppanuksista voi ostaa pääsylipun ja mennä museoon ja toinen voi käydä kävelemässä, ostoksilla tai nauttia kupposen kahvia tai lasin viiniä kahvilassa lähistöllä. Alla on lueteltu eri paikkojen pääsylipun hinta:

HMS Belfast: n. GBP 23,60
Imperial War Museum: ilmainen
D-Day Story Museum Portsmouth: n. GBP 13,50/10,80 yli 60-vuotiaat
Sainte-Mère-Église Museum: n. EUR 9,90
Batteries Merville: n. EUR 6,50
Arromanches Museum n. EUR 7/6 yli 65-vuotiaat
Memorial Museum Omaha Beach: n. EUR 4,70

Hyvä tietää

Lauttamatka Portsmouthista Caeniin

Lauttamatka kestää noin 5 tuntia ja 45 min. Jokainen matkustaja huolehtii itse omat matkatavarat lauttaan ja lautasta. Bussi vie Englannissa meidät lauttarantaan ja saavuttaessa Caeniin ranskalainen bussi noutaa meidät lauttarannasta.

Kotimatka Pariisista

Saapumisaika Pariisin lentokentälle riippuu mm. liikenteestä sekä ruuhkasta lentokentällä. Yleensä lentokentälle suositellaan saapumaan 2 tuntia ennen lennon lähtöä, mutta Pariisissa meidän on joskus lähdettävä keskustasta aikaisemmin välttyäksemme ruuhkalta ja jotta olemme varmasti ajoissa perillä. Päätöksen tekevät paikan päällä matkanjohtaja ja bussinkuljettaja. Tästä syystä voimme saapua lentokentälle aikaisemmin kuin 2 tuntia ennen lähtöä.

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 20 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Yöpymiset

Lontoo 2 yötä, Portsmouth 1 ja Caen 3.

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Vastaavia matkoja