Churchillin matkassa Normandiassa

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Englannin kanaalin yli Portsmouthista Normandiaan! Matkan varrella historian jykevää havinaa, merkittäviä muistoja ja kepeää ranskalaista viehätysvoimaa.

Aloitamme matkan Englannista, jossa tutustumme HMS Belfast -alukseen, Churchill War Rooms -museoon, Bletchley Parkiin ja Portsmouthiin. Kuten liittoutuneiden joukot, mekin saavumme Normandiaan meriteitse Englannin kanaalin yli. Normandian maihinnousupaikat on muunnettu paikoiksi, joissa muistetaan ja juhlitaan perusarvoja, kuten rauha, vapaus ja sovinto – tärkeitä viestejä tuleville sukupolville.

Normandiassa meillä on hyvin aikaa käydä historiallisissa paikoissa, joista kaikki ovat kuulleet. Lisäksi ehdimme nauttia elämästä tässä kauniissa Ranskan osassa, joka vetoaa kaikkiin aisteihin.

 

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Kiertomatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta GBP, Euro

Päiväohjelma 7 päivää
Päivä 1
Lento Helsinki – Lontoo. Omaa aikaa. Tervetuloillallinen.
Päivä 2
Lontoo. Churchill War Rooms Westminsterissä, sotalaiva HMS Belfast ja Imperial War Museum Lambethissä.
Päivä 3
Lontoo – Portsmouth. Koodinmurtamiskeskus Bletchley Park, The D-Day Story Museum Portsmouthissa.
Päivä 4
Lautta Portsmouthista Caeniin Normandiaan, Ranskaan. Arromances, Sword Beach ja Juno Beach.
Päivä 5
Normandia. Bayeux’n seinävaate, Collevillen hautausmaa, Omaha Beach, La Cambe, Sainte-Mère-Église, Pointe du Hoc.
Päivä 6
Normandia. Pegasus-silta, Mervillen museo, calvados-maistiaiset, trendikäs Trouville.
Päivä 7
Caen - Compiégne - Pariisi

Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, näet sen suurempana

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
1.648€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lento Helsinki – Lontoo. Omaa aikaa. Tervetuloillallinen.
Metrolla on kätevä liikkua Lontoossa.

Laskeudumme Lontooseen ja ajamme hotellille, johon majoitumme. Päivä on varattu omille seikkailuille: voit vapaasti nauttia mahdollisuuksista, joita suurkaupunki tarjoaa. Asumme Lontoon keskustassa ja aivan hotellin välittömässä läheisyydessä on metroasema.

Muutamat haluavat ehkä tutustua Lontoon ostosmahdollisuuksiin. Tai mennä kävelylle kaupungin läpi Thamesin rannalle ja katsomaan Tower of Londonia. Joku haluaa kenties pistäytyä lähipubissa ja juoda tuopillisen. Illalla nautimme kevyen tervetuloillallisen yhdessä hotellin lähistöllä.

Päivä 2
Lontoo. Churchill War Rooms Westminsterissä, sotalaiva HMS Belfast ja Imperial War Museum Lambethissä.
Vanha sotalaiva HMS Belfast

Aloitamme matkamme liittoutuneiden jalanjäljissä käymällä Churchill War Rooms -museossa (sisäänpääsy sisältyy matkan hintaan). Tästä Lontoon ytimessä sijaitsevasta maanalaisesta bunkkerista käsin Iso-Britannian pääministeri Winston Churchill kabinettinsa ja sotilashenkilöstönsä kanssa johti Iso-Britannian puolustusta Lontoon pommitusten aikana. Heidän onnistui torjua Saksan uhkaava hyökkäys vuonna 1940.

Jatkamme kierrosta vanhalle sotalaivalle HMS Belfastille, joka seisoo laiturissa Thamesjoen varrella. HMS Belfast ampui ensimmäisen tykkitulen Saksan ”Atlantin muurille” maihinnousupäivänä. Meillä on mahdollisuus saada käsitys siitä, millaista elämä laivalla oli. Seuraava kohteemme on Imperial War Museum, jossa näemme sotilaallista laitteistoa, jota sekä saksalaiset että liittoutuneet käyttivät toisessa maailmansodassa. Kuljemme paikasta toiseen metrolla, minkä ansiosta voimme kuvitella, millaisissa olosuhteissa tavalliset englantilaiset elivät Lontoon pommitusten aikaan, sillä he käyttivät metroasemia pommisuojina. Lontoon metrossa voit maksaa helposti luottortin etämaksulla (korttia näytetään lukulaitteelle) tai ApplePayllä. Matkanjohtaja neuvoo ja auttaa tarvittaessa.

Päivä 3
Lontoo – Portsmouth. Koodinmurtamiskeskus Bletchley Park, The D-Day Story Museum Portsmouthissa.
Bletchley Parkin kartano Milton Keynesissa

Tänään siirrymme pohjoisemmaksi ja käymme tutustumassa Milton Keynesissa Bletchley Parkiin (sisäänpääsymaksu sisältyy matkan hintaan). Se toimi liittoutuneiden erittäin salaisena kryptoanalyysikeskuksena, jossa erikoistuneet matemaatikot onnistuivat purkamaan saksalaisten salaisia viestejä. Siitä oli merkittävää hyötyä liittoutuneiden sotaponnistuksille. Heidän työnsä säästi tuhansien sotilaiden hengen ja sen sanotaan lyhentäneen sodan kestoa.

Vierailun jälkeen matka jatkuu kohti etelää ja Portsmouthin satamakaupunkia, joka sijaitsee Englannin kanaalin rannalla. Siellä on Iso-Britannian suurin laivastotukikohta. Lisäksi Portsmouth on kaupunki, joka toimi Normandian maihinnousun valmistelunäyttämönä kesäkuussa 1944. Portsmouthissa on mahdollisuus käydä The D-Day Story  museossa, jossa saamme käsityksen liittoutuneiden Normandian-hyökkäyksen laajasta suunnittelusta. Kyse on maailmanhistorian suurimmasta sotilaallisesta maihinnoususta.

Yövymme keskustahotellissa.

Päivä 4
Lautta Portsmouthista Caeniin Normandiaan, Ranskaan. Arromances, Sword Beach ja Juno Beach.
Pointe du Hoc

Aloitamme päivän englantilaisella aamiaisella, jonka jälkeen astumme kunnolla liittoutuneiden jalanjälkiin ja nousemme lauttaan Portsmouthissa. Lautta lähtee kohti Normandiaa. Englantilainen bussi ei tule mukaamme, vaan Ranskan puolella meitä odottaa paikallinen bussi. Nousemme iltapäivällä maihin Caenissa, joka sijaitsee Calvadosin departementissa.

Aloitamme matkamme Normandiassa Arromancen Maihinnousumuseosta.

Saamme museossa hyvän käsityksen liittoutuneiden hyökkäyksestä ja ongelmista, jotka piti ratkaista hyökkäyksen yhteydessä. Museolta näemme keinotekoisten Mulberry-satamien jäänteet. Sieltä joukkojen elintärkeät tarvikkeet kuljetettiin maihin.

Päivän päätteeksi ohjelmassa on vielä hieman lisää sotahistoriaa: käymme Juno Beachin ja Sword Beachin maihinnousupaikoissa, joissa brittiläiset ja kanadalaiset joukot nousivat maihin.

Seuraavaksi ajamme historialliseen Caeniin, jossa on viihtyisä ja hurmaava keskusta. Vietämme Caenissa seuraavat kolme yötä. Päivä on ollut pitkä, ja saavumme hotelliin vasta suhteellisen myöhään.

Päivä 5
Normandia. Bayeux’n seinävaate, Collevillen hautausmaa, Omaha Beach, La Cambe, Sainte-Mère-Église, Pointe du Hoc.
Historiallinen Omaha Beach

Aloitamme päiväohjelman Bayeux’sta, jossa käymme museossa katsomassa kuuluisaa Bayeux’n seinävaatetta (sisäänpääsymaksu sisältyy matkan hintaan).

Bayeux'n seinävaate on epätavallinen kirjailtu historiallinen todistus tapahtumista, jotka liittyvät normannien Englannin valloittamiseen 1000-luvulla. Kauniisti kirjailtuna ja todenmukaisesti seinävaate vangitsee hetkiä menneisyydestä; kun sota, politiikka ja ihmisten kohtalot sulautuivat yhteen. 

Samalla tavalla kuin D-Day määritteli nykyhistoriaa, normannit nousivat kotimaastaan ​​uuteen aikakauteen Englannin rannoilla. Kuvakudoksen taidokkaasti kudotut yksityiskohdat välittävät paitsi eeppisen valloituksen, myös ihmisen kyvyn säilyttää muistoja tärkeistä tapahtumista. Aivan kuten D-Day oli monumentaalinen käännekohta 1900-luvulla, Bayeux'n kuvakudoksen tarinasta tuli ymmärryksen lähde ajasta, jolloin Englantia muovasivat vieraat voimat. Seinävaatteen ja D-Dayn välinen linkki heijastelee historian jatkumoa, jossa sota ja valloitukset edelleen määrittelevät ihmisen kehitystä, ja jossa kukin aikakausi liittyy aika- ja tapahtumasäikeiden kautta aikaisempaan. Näemme tarinan Viking Rollosta, joka valloittaa Normandian ja menee naimisiin frankkien kuninkaan tyttären kanssa. Rollosta tulee Normandian herttua vuonna 911. Skandinavian viikingit kehittivät maassa vahvan sotilaskulttuurin, jonka ansiosta Rollon jälkeläinen William Valloittaja pystyi valloittamaan koko Englannin voittamalla Hastingsin taistelun vuonna 1066.

Bayeuxissa on mahdollisuus syödä lounasta (omakustanteinen.)

Seuraava kohteemme on Normandian tunnetuin ranta, Omaha Beach. Monet tuntevat maihinnousun Omaha Beachille Pelastakaa sotamies Ryan -elokuvan (alkup. Saving Private Ryan) alkukohtauksesta. Täällä liittoutuneet kohtasivat saksalaisilta voimakkainta vastarintaa ja täällä kaatui eniten liittoutuneiden sotilaita maihinnousupäivänä eli 6.6.1944. Käymme myös lähistöllä sijaitsevalla amerikkalaisella sotilashautausmaalla Colleville Cemeterylla, jonka tunnistaa pitkistä riveistä valkoisia ristejä.

Reittimme vie meidät Sainte-Mère-Églisen kylään. Siellä on kirkko, jonka ikkunoita koristavat laskuvarjosotilaiden kuvat. Kylässä on myös sotamuseo. Kylä on yksi ensimmäisistä paikoista, jonka liittoutuneet vapauttivat, kun amerikkalaiset laskuvarjojoukot valloittivat kylän hyökkäystä edeltävänä aamuna.

Jatkamme La Camben saksalaiselle sotilashautausmaalle, jonne on haudattu n. 21 000 saksalaista sotilasta. Päiväohjelman lopuksi käymme Pointe du Hocissa, linnoitetulla kallionkielekkeellä Omaha Beachin länsipuolella. Siellä amerikkalainen eliittijoukko toimi lähes mahdottomilta vaikuttaneissa olosuhteissa. Kolme komppaniaa laskeutui kallion juurelle ja kiipesi vihollisen tulittaessa koukkujen, köysien ja tikkaiden avulla seinämää ylös. Heidän onnistui vallata saksalaisten tykkiasema.

Illalla kävelemme Caenin keskustaan ja syömme yhdessä herkullisen ranskalaisen illallisen (sisältyy hintaan).

Päivä 6
Normandia. Pegasus-silta, Mervillen museo, calvados-maistiaiset, trendikäs Trouville.
Trendikäs rannikkokaupunki Trouville

Aloitamme Pegasus-sillalta, joka oli ensimmäinen maihinnousupäivänä saksalaisten hallinnasta vapautettu maa-alue. Tänne brittisotilaat laskeutuivat yön pimeydessä purjelentokoneella ja yllättivät täydellisesti saksalaiset joukot, jotka tuhottiin nopeasti. Seuraava kohteemme on rannikkopatteri Mervillessä, joka oli yksi saksalaisten voimakkaimmin linnoitetuista alueista rannikolla. Sen voittaminen maksoi liittoutuneille suuria tappioita. Näemme yhden hyvin säilyneen saksalaisen kasematin ja bunkkereita sekä siihen liittyviä juoksuhautoja ja mielenkiintoisia näyttelyitä.

Trouvillen trendikkäässä kaupungissa, jonne rannat luovat Ranskan Rivieran merellisen tunnelman, on mahdollista käydä kävelyllä ja syödä lounasta jossakin monista kahviloista ja ravintoloista. Iltapäivällä käymme maailmankuulussa Pays d’Augen calvadostislaamossa, jossa saamme myös pienet maistiaiset.

Yöpyminen Caenissa.

Päivä 7
Caen - Compiégne - Pariisi
Ainutkertainen Pariisi

Tunnelmallisen matkamme historiaan, jossa D-Day on ollut yhtenä keskipisteenä, jätämme Ranskan pohjoisrannikon ja suuntaamme etelään kohti Pariisia. Matkalla kumpuilevan Ranskan maaseudun halki seuraamme Seineä, jonka ylitämme muutaman kerran. Kuljemme Normandian pääkaupungin Rouenin läpi, jossa Jeanne d'Arc poltettiin roviolla 1400-luvulla.

Päätämme matkan Compiègneen, paikkaan, jossa on toinen syvä kerros historiaa. Compiègne, viehättävä kaupunki Pariisin pohjoispuolella, on paikka, jossa ensimmäisen maailmansodan aselepo allekirjoitettiin 11. marraskuuta 1918. Tämä on tunnustettu ratkaisevaksi virstanpylvääksi, joka merkitsi tuhoisan konfliktin loppua.

Tämän symbolisen paikan Hitler valitsi myös allekirjoittaakseen aselevon Saksan ja Ranskan välillä vuonna 1940. Sen piti olla eräänlainen kosto Ranskalle ensimmäisen maailmansodan aiheuttamista nöyryytyksistä.Tässä kauniissa ja symbolisessa kohteessa meillä on mahdollisuus pohtia sitä traagista kohtaloa, jonka miljoonat sotilaat ja siviilit kohtasivat ensimmäisen maailmansodan aikana. 

Samalla tavalla kuin D-päivästä on tullut ikoninen symboli liittoutuneiden joukkojen rohkeudesta ja päättäväisyydestä toisen maailmansodan aikana, Compiègne edustaa lukemattomia uhrauksia ja loputonta kärsimystä, joita koettiin ensimmäisen maailmansodan aikana. 

Vierailu Compiègnessa ei vain anna meille käsitystä täällä tapahtuneista historiallisista tapahtumista, vaan antaa meille myös mahdollisuuden yhdistää molempien maailmansotien väliset langat ja tunnustaa menneisyyden muistamisen ja siitä oppimisen syvällisen merkityksen. Päätämme matkan kunnioittamalla niitä, jotka uhrasivat vapauden ja oikeuden puolesta. Eikä ole vaikeaa vetää rinnakkaisuutta kahden historian hetken välille, jotka omalla tavallaan ovat muokanneet nykymaailmaa.

Ajamme Charles de Gaullen lentokentälle ja kotimatka alkaa.

 

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 1.648€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu

365€

Hintaan sisältyy
 • Reittilennot Helsinki – Lontoo/Pariisi – Helsinki turistiluokassa
 • Majoitus 6 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa keskitason hotelleissa
 • Aamiainen päivinä 2-7
 • Illallinen päivinä 1 ja 5
 • Lauttamatka Portsmouthista Caeniin (kansipaikat)
 • Sisäänpääsy Churchill War Rooms-museoon, Bletcheley Park-koodinmurtamiskeskukseen ja Bayeux-seinävaate/museo
 • Calvados-maistiaiset
 • Muut kuljetukset ja retket ohjelman mukaan
 • Suomalainen matkanjohtaja
 • Verot ja viranomaismaksut

 

Hintaan ei sisälly
 • Yhden hengen huoneen lisämaksu
 • Muut juomat ja ruokailut matkan aikana

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hotellikuvaukset

Tiedot

Hotellimme Lontoossa

Lontoossa majoitumme hotelliin keskeisellä sijainnilla. Useimmilla matkoistamme majoitumme Ibis London City, Shoreditchissä keskellä Lontoota. Vahvistamme kaikki hotellit yhteystietoineen matkadokumenttien mukana, viimeistään noin viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Hotellin kotisivut: https://all.accor.com/hotel/5011/index.en.shtml

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta.)

Ibis London City - Shoreditch

Hotelli sijaitsee noin 20 m Aldgate Eastin metroasemalta. Hotellissa on modernit, värikkäästi sisustetut huoneet ja niissä on ilmastointi. Liverpool Street Station on noin 10 min. kävelymatkan päässä. Hotelli on keskustassa ja St. Paulin katedraaliin kävelee 15 minuutissa. Eläväinen South Bankin alue, jossa on mm- Tate Modern-museo ja Shakespeare Globe on noin 20 min. kävelymatkan päässä. Huoneissa on oma wc, kylpy/suihku, tee- ja kahvinkeitin, taulu-tv ja Wi-fi (myös yleisissä tiloissa.)

Ibis Hotel Portsmouth Centre, Portsmouth
Moderni kolmen tähden hotelli Portsmouthin keskustassa ja lähellä trendikästä ostosaluetta Gunwharf Keysiä, jossa on monia ravintoloita. Huoneet ovat suhteellisen pieniä, mutta kutsuvasti ja kivasti sisustettuja. Huonevarustukseen kuuluu ilmainen Wi-Fi, televisio sekä kahvin-/teenkeittovälineet. Hotellissa on tilava ja värikäs baari sekä elegantti ravintola. Aamiainen on englantilainen. Koko hotelli on savuton.

Hotellin kotisivut: https://all.accor.com/hotel/1461/index.en.shtml

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta)

Hotel des Quatrans, Caen
Kolmen tähden ranskalainen hotelli, jonka henkilökunta on palveluhenkistä ja puhuu englantia. Hotelli sijaitsee keskellä kaupunkia, lähellä nähtävyyksiä ja historiallisia rakennuksia. Koko hotelli on sisustettu modernisti tasapainoisin värein. Huoneet ovat mukavia ja käytännöllisiä, ja varustukseen kuuluu ilmainen Wi-Fi sekä televisio. Hotelli on saanut nimensä lähellä sijaitsevan 1400-luvulta peräisin olevan puuristikkorakenteisen talon, Maison des Quatransin mukaan.

Hotellin kotisivut: www.hotel-des-quatrans.com

(Albatros Travel ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta)  

Käsi sydämellä

Tiedot

Tämä on matka heille, joita kiinnostaa sotahistoria yleensä ja erityisesti toinen maailmansota. Matkaohjelmassa on useita museokäyntejä ja vastaavia. Koska tiedämme, etteivät kaikki ole yhtä kiinnostuneita historiasta, olemme päättäneet, etteivät kaikki sisäänpääsymaksut sisälly matkan hintaan. Lue kohdasta Hintaan sisältyy, mitkä sisäänpääsymaksut sisältyvät matkan hintaan. Näin esim. toinen matkakumppanuksista voi ostaa pääsylipun ja mennä museoon ja toinen voi käydä kävelemässä, ostoksilla tai nauttia kupposen kahvia tai lasin viiniä kahvilassa lähistöllä. Alla on lueteltu eri paikkojen pääsylipun noin hinta:

HMS Belfast: n. GBP 23,60
Imperial War Museum: ilmainen
D-Day Story Museum Portsmouth: n. GBP 13,50/10,80 yli 60-vuotiaat
Sainte-Mère-Église Museum: n. EUR 9,90
Batteries Merville: n. EUR 6,50
Arromanches Museum n. EUR 7/6 yli 65-vuotiaat
Memorial Museum Omaha Beach: n. EUR 4,70

Hyvä tietää

Lauttamatka Portsmouthista Caeniin

Lauttamatka kestää noin 5 tuntia ja 45 min. Jokainen matkustaja huolehtii itse omat matkatavarat lauttaan ja lautasta. Bussi vie Englannissa meidät lauttarantaan ja Caeniin saavuttaessa ranskalainen bussi noutaa meidät lauttarannasta. 

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 20 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Yöpymiset

Lontoo 2 yötä, Portsmouth 1 ja Caen 3.

Lue lisää matkakohteista

Lue lisää Englannista: https://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/eurooppa/englanti

Lue lisää Ranskasta: https://www.albatros-travel.fi/matkakohteet/eurooppa/ranska

Lue mm. ilmastosta ja säästä, aikaerosta, juomarahoista ja tarkista, tarvitsetko viisumia.

Yleistä matkustustietoa

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Matkustaminen alaikäisten lasten kanssa

Jos matkustat lasten kanssa, jotka eivät ole omia lapsiasi, esim. lapsenlapsesi kanssa, tai jos biologisena vanhempana matkustat lasten kanssa ilman toista vanhempaa, huomioi, että kohdemaasta riippuen matkustamiseen voidaan vaatia erityisiä asiakirjoja.

Suosittelemme ottamaan hyvissä ajoin ennen matkaa yhteyttä kyseisen maan suurlähetystöön tai konsulaattiin ja selvittämään, mitkä säännöt koskevat alaikäisten lasten maahan saapumista.

Vaikka alaikäisten lasten maahantuloon ei vaadittaisi mitään virallisia asiakirjoja, lentoyhtiö voi vaatia tällaisiä asi​​akirjoja ja estää lennolle pääsyn lähtöselvityksessä, jos asiakirjat puuttuvat.

Tämän vuoksi suosittelemme vahvasti joka tapauksessa ottamaan matkalle mukaan lasten englanninkieliset virkatodistukset, kopiot molempien vanhempien passin kuva-aukeamasta sekä englanninkielisen suostumusilmoituksen vanhemmalta/vanhemmilta, jotka eivät osallistu matkalle.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 4 out of 5 by from Hyvä idea matkalla, seurata Normandian maihinnousun reittiä Tietoa sai paljon, ehkä hieman liikaakin. Museot ovat niin täynnä tietoa, joten oli pakko karsia katsomista. Caenin kaupunki oli hyvin viehättävä, siellä olisi voinut viettää vähän kauemin aikaa, jos matka olisi ollut vaikka päivän pidempi. Sen sijaan Pariisi oli oikeastaan turha, ruuhka oli valtava rugbyn MM kisojen takia.
Date published: 2023-09-18
Rated 5 out of 5 by from Matkalla oli paljon nähtävää Olin matkalla Albatrosin Churchillin matkassa Normandiaan 8-14.9.2023. Matkanjohtaja oli asiantunteva ja huomioi hyvin kaikki mukana olevat. Nähtävää ja koettavaa matkalla oli runsaasti.
Date published: 2023-09-18
Rated 4 out of 5 by from Helppoa ja vaivatonta Paljon sisältöä. Tutusta Lontoosta uusia kulmia. Normandia jäänyt aina väliin.
Date published: 2023-09-17
Rated 4 out of 5 by from Tekemisen arvoinen matka Kohteeltaan hyvin mielenkiintoinen matka. Opas oli tosi hyvä, samoin matkaseura. Osa päivistä oli aika pitkiä, mutta ei mahdottomia. Pettymyksen tuotti sama asia kuin monelle aikaisemmallekin ryhmälle eli Lontoon keskustahotelli vaihdettiin pari päivää ennen lähtöä kauemmaksi keskustasta. Uusi hotelli oli kyllä parempi ja ilmastoitu, mutta kuitenkin aiheutti sen, että ei jaksanut käydä keskustassa kuin kerran.
Date published: 2023-09-17
Rated 4 out of 5 by from Sotahistoriaa Olin erittäin tyytyväinen oppaamme tietoihin ja palveluihin sekä matkaohjelmaan, mutta Englannin hotellien taso etenkin Portsmouthin osalta alentaa pisteitä.
Date published: 2023-09-15
Rated 4 out of 5 by from Pääosin hienot järjestelyt Olimme siis Churchillin jäljillä ja matka oli hyvin hoidettu kuvio. Huoneet Portsmouthissa ja Caenissa tosin olivat kovin pienet, mutta siistit ja aamiaiset hyviä kaikissa hotelleissa. Lontoon Holiday Inn West oli hyvä myös huoneen koon suhteen. Opas tiesi, mistä puhui ja oli helposti tavoitettavissa, joten matka oli ihan posa kokemus kaikkiaan.
Date published: 2023-09-15
Rated 4 out of 5 by from Runsas paketti sotahistoriaa Osallistuimme elokuun alussa kuuden hengen porukalla ¨Churchillin matkassa Normandiassa¨ kiertomatkalle. Nähtävää ja tutustumiskohteita oli runsaasti. Perehdytys nähtävyyksiin oli asiantuntevaa. Kokonaisarvosanaa pudottaa liankin tiiviiksi tehty ohjelma. Hieman vähemmän kohteita poistaisi kiireen tunteen. Lontoon ensimmäistä hotellia lukuunottamatta majoituspaikat olivat varsin vaatimattomia.
Date published: 2023-08-26
Rated 4 out of 5 by from Kiinnostavat kohteet! Pitkään ajattelemani vierailu Normandiassa toteutui ja vielä Englannin höysteillä!
Date published: 2023-08-14
 • y_2024, m_4, d_21, h_5
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.41
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_16
 • loc_fi_FI, sid_GBRTR07, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja