Andalusia - Málaga, Sevilla ja Granada

group-tour
Ryhmämatka suomalainen matkanjohtaja

Andalusiassa kohtaavat kaunis luonto, kiinnostava historia ja värikäs kulttuuri.

Tällä matkalla käymme mm. pienessä Nerjan rannikkokaupungissa sekä piipahdamme Frigilianan vuoristokylässä. Tutustumme myös Málagaan, Picasson synnyinkaupunkiin.

Granada on yksi Espanjan upeimmista kaupungeista, jossa arabialainen ja länsimainen kulttuuri kohtaavat. Täällä sijaitsee maailmankuulu Alhambra, upea palatsi, joka kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. 

Yksi kohteistamme on myös Andalusian pääkaupunki Sevilla sekä kaunis Ronda. Kevät, jolloin ei ole vielä paahtavan kuuma, on täydellinen ajankohta lomalle Espanjan Aurinkorannikolla.

 

Klikkaa karttaa, näet sen suurempana.
 • Tyyppi Ryhmämatka

 • Matkanjohtaja Suomalainen

 • Viisumi Ei

 • Rokotukset Ei

 • Valuutta Euro

Päiväohjelma
Päivä 1 Lento Helsinki - Málaga - Torremolinos
Päivä 2 Retki Frigilianaan, Competáan ja rannikkokaupunki Nerjaan
Päivä 3 Retki Málagaan
Päivä 4 Retki Rondaan, uskomattomalla paikalla sijaitsevaan vuoristokaupunkiin
Päivä 5 Retki Sevillaan: kaupunkikierros, kaupunkikävely vanhassakaupungissa ja omaa aikaa
Päivä 6 Retki Granadaan
Päivä 7 Koko päivä omaa aikaa tai retki Gibraltarille (lisämaksullinen)
Päivä 8 Lento Málaga - Helsinki

Hotelli

Hotel SMY Costa del Sol

 • 512 huonetta
 • Baari
 • Hissi
 • Maksuton wifi
 • Minigolf

Juuri remontoitu (2019) keskitason (paikallinen luokitus neljä tähteä) Hotel SMY Costa del Sol sijaitsee Los Alamoksen rannalla ja lähellä Torremolinosta. Hotellilta on hyvät kulkuyhteydet ja n. 300 metriä Los Alamon juna-asemalle, josta voi kätevästi ottaa junan vaikkapa Malagaan. Aivan hotelin vierestä ajaa päiväsaikaan noin tunnin välein paikallisbussi, jolla pääsee läheiseen Plaza Mayor -ostoskeskukseen ja sen vieressä olevaan juuri avattuun McArthurGlen Designer Outletiin sekä Benalmadenaan. Hotellin edustalla on pitkä hiekkaranta ja rantakatu houkuttelee liikkumaan.

Hotellissa on viihtyisät yleiset tilat ja iso uima-allasalue (allas ei lämmitetty). Hissi päärakennuksessa. Bungalow-alueella rakennuksessa on portaita.

Illallinen hotellissa

Monet haluavat mennä illalliselle heti ravintolan avauduttua. Tämä aiheuttaa usein ruuhkaa ja jonoja, suosittelemmekin menemään illalliselle hieman myöhemmin, espanjalaiseen tapaan. Tällöin ravintolassa on rauhallisempaa ja illalliskokemus miellyttävämpi.

Juomat illallisella

Hotelli tarjoaa juomarannekkeita edulliseen hintaan. (Hinta marraskuussa 2019 - 3€/päivä). Rannekkeen ostamalla voi illallisella nauttia viiniä, sangriaa, olutta tai kivennäisvettä. Viini on paikallista "pöytäviiniä", joka on juotavaa, mutta ei yllä laatuviinien joukkoon. Mikäli haluat juoda illallisella tasokkaampia viinejä, suosittelemme tilaamaan listalta pulloviinejä (lisämaksullisia).

Huoneet

Jaettu kahden hengen standardihuone päärakennuksessa, tyyppi 1 (sisältyy matkan perushintaan).
Huoneissa on kalustettu parveke ja suurimmassa osassa huoneista on rajoitettu merinäköala. N. 22 m2

Jaettu kahden hengen Studio-huone erillisessä bungalow-rakennuksessa, tyyppi 2. Lisämaksu 40€/hlö
Tilavampi huone ja pieni kalustettu parveke, sijaitsee 2.kerroksessa. Näkymä hotellin puutarhaan. N. 25 m2

Jaettu kahden hengen perhehuone erillisessä bulgalow-rakennuksessa, tyyppi 3. Lisämaksu 80€/hlö
Tilavampi huone, jossa pieni olohuone/lounge, sohva ja näkymä hotellin puutarhaan. Huoneet sijaitsevat maatasossa, pieni kalustettu terassi. N. 32 m2.

SMY Costa del Sol
Paseo Marítimo, 101, Av. la Riviera, 25
29620 Torremolinos, Spain
Puh: +34 952 38 30 55

Hotellin kotisivut:  www.smyhotels.com/smycostadelsol

(Albatros Travel ei vastaa yhteistyökumppanin kotisivujen ylläpidosta tai sisällöstä.)

Kuvagalleria

Lähtöpäivät

Lähtö Matkan kesto Hinta Lähtölentokenttä Huomaa
898€
Helsinki
898€
Helsinki
898€
Helsinki
Klikkaa päivämäärää nähdäksesi matkaohjelman

Päiväohjelma

Hae matkaohjelma HUOM. Joissakin matkoistamme ohjelma voi vaihdella, esim. lähtöpäivästä tai matkasesongista riippuen. Tulostathan matkaohjelman oman aiotun/valitun matkapäivämääräsi kohdalta, kiitos.

Päivä 1
Lento Helsinki - Málaga - Torremolinos

Lennämme Helsingistä Málagaan ja perille saavuttuamme ajamme suoraan hotelliimme. Hotellimme sijaitsee Los Alamoksen rannalla, Torremolinoksen pohjoispuolella. Hotellilta on käynti suoraan rantakadulle. Rantakadulla on useita pieniä putiikkeja ja kahviloita sekä ravintoloita. Hotellilta on n. 300 metriä Los Alamoksen juna-asemalle, josta voi kätevästi ottaa paikallisjunan Málagaan tai vaikkapa Fuengirolaan.

Nautimme hotellilla illallisen (mikäli saavumme myöhään nautimme pienen, kylmän iltapalan). Seuraavien päivien ja viikkojen aikana tiedossa on rentoa yhdessäoloa ja kokeneet matkanjohtajat järjestävät ohjelmassa olevien retkien lisäksi muutakin tekemistä, jotta sinulla olisi paljon mukavia muistoja kotiinviemisinä. Sinusta itsestäsi on tietenkin kiinni, kuinka paljon haluat osallistua yhteiseen ohjelmaan. Lomalla kaikki on vapaaehtoista.

Päivä 2
Retki Frigilianaan, Competáan ja rannikkokaupunki Nerjaan

Rannikolta Málagaan päin sijaitsee La Axarquían vuoristoalue, joka tunnetaan myös nimellä “Valkoiset kylät”. Täällä elanto saadaan pääasiassa maanviljelyksestä, ja alueella kasvaakin avokadoja, viiniä ja oliiveja. Pienissä maalaiskylissä näkee runsaasti merkkejä arabiarkkitehtuurista todisteena maurien valtakaudesta. Kun ajaa rannikolta ylös vuoristoon, siirtyy samalla ihan toiseen maailmaan. Aluetta ovat asuttaneet roomalaiset ja eritoten maurit, jotka elivät täällä vielä 400 vuotta sitten. Käymme pienessä Frigilianan kylässä, joka on nykyään suojeltu kansallisaarre. Kylän maurilainen osa on restauroitu.

Jatkamme matkaa Cómpetan pieneen kaupunkiin, joka tunnetaan Málaga -viinin tuotannostaan. Matkalla näihin vuoristokaupunkeihin koemme paikallista arkea ja näemme maaseudun elämää. Tutustuttuamme hetken kaupunkiin kävellen, jatkamme matkaa alas rantaan viehättävään Nerjan kaupunkiin, joka sijaitsee upealla paikalla Välimeren rannalla Sierra de Almijara -vuoriston juurella.

Nerjan kaupunki perustettiin yli 3 000 vuotta sitten. Kaupungista on löydetty Rooman valtakunnan aikaisia raunioita. Maurit rakensivat vanhankaupungin, jolle ovat leimallisia valkoiseksi kalkitut talot, kapeat kadut ja vehreät patiot. Nerjan keskustassa sijaitsee Balcón de Europa, Euroopan parveke, joka on pyöreä näköalaterassi korkealla kalliotasanteella. Aikaisemmin paikalla seisoi linnoitus, jolla oli tärkeä rooli taistelussa merirosvoja vastaan. Teemme kaupungilla pienen kävelykierroksen, ja meillä on myös aikaa nauttia kevyt lounas.

Päivä 3
Retki Málagaan

Aloitamme tutustumisen vierailulla alueen toiseksi suurimpaan kaupunkiin Málagaan. Kaupungissa on 560 000 asukasta ja se on Costa del Solin keskus. Tämä satamakaupunki on ollut varsinainen kansojen sulatusuuni. Foinikialaiset saapuivat mereltä ja perustivat Malacan, kuten he kaupunkia kutsuivat. Täältä purjehdittiin kaikkialle Rooman valtakuntaan laivat täynnä kalaa, silkkiä, viikunoita, rusinoita ja manteleita. Arabivallan aikana Málaga oli yksi alueen merkittävimmistä kaupungeista. Espanjalaisten löydettyä Amerikan kaupungista tuli yksi siirtovaltojen välisen kaupan keskus. Myöhemmin tekstiili- ja rautateollisuus pitivät pyörät pyörimässä, kunnes 1800-luvun lopulla teollisuuden kannattavuus romahti ja kaupunki kuihtui. Matkailusta tuli uusi valtti, joka nosti Costa del Solin takaisin kartalle.

Kuljeskelu Málagan katuja pitkin on matka läpi vuosisatojen. Näemme kiinnostavan kauppahallin ja vierailemme vanhassa tullikamarissa sijaitsevassa Museo Malagassa, joka on Andalusian suurin valtion omistama museo. Museota rakennettiin 18 vuotta ja se avattiin vuonna 2016.

Lounaaksi voit nauttia vaikkapa tapaksia yhdessä kaupungin tapasravintoloista. Lounaan jälkeen jatkamme matkaa pitkin sokkeloisia pikkukatuja ja pysähdymme yhteen intiimeistä bodegoista nauttimaan lasillisen paikallista malaga-viiniä. Viini tarjoillaan suoraan hanasta ja bodegassa tunnelma on rento. Viinimaistiaisten jälkeen sinulla on omaa aikaa. Käy vaikka Alcazabassa, maurilaisessa linnoituksessa. Vaikuttava rakennus koostui aikaisemmin yli sadasta tornista ja moskeijasta. Näet pieniä, viehättäviä patioita ja kauniin puutarhan. Alcazabaa kutsutaan ”Málagan Alhambraksi”. Kun olet käynyt siellä, tiedät miksi.

Iltapäivällä palaamme takaisin hotelliin. Málagan retki antaa hyvän kuvan kaupungista. Monet haluavat varmasti palata kaupunkiin myöhemmin omin päin.

Päivä 4
Retki Rondaan, uskomattomalla paikalla sijaitsevaan vuoristokaupunkiin

Ronda sijaitsee keskellä jyhkeitä kallioita ja vuoristomaisemaa sata metriä syvän Tajo-rotkon molemmin puolin. 

Kaupungin jakava Puente Nuevo -silta on Rondan toinen päänähtävyys. Sillan rakentaminen kesti 42 vuotta. Se sijaitsee Tajo-rotkon korkeimmalla ja kapeimmalla kohdalla. Silta on rakennettu 1700-luvulla ja sieltä on fantastiset näkymät rotkon pohjalle 90 metriä alaspäin. Myös Santa María la Mayorin tuomiokirkko on näkemisen arvoinen. Kirkko oli alun perin moskeija, jonka minareetti on muutettu kellotorniksi. Sisällä kirkossa huomaa, että barokkialttarin ja apsiksen rakentamisessa on otettu mallia Málagan tuomiokirkosta. (Etäisyys Rondaan on 100 km, ajoaika n. 1 t 45 min/suunta.)

Päivä 5
Retki Sevillaan: kaupunkikierros, kaupunkikävely vanhassakaupungissa ja omaa aikaa

Lähdemme heti aamusta kohti Andalusian pääkaupunkia, Sevillaa. Kaupunki on kuin pieni paratiisi maan päällä. Pienet viehättävät aukiot palmupuineen hehkuvat elämäniloa ja intohimoa. La Giraldan kellotorni symbolisoi kaupungin värikästä historiaa. Se on rakennettu maurilaiseen tyyliin ja sieltä on upeat näkymät yli kaupungin. Täällä ovat hallinneet visigootit, roomalaiset ja arabit – ja ne kaikki ovat jättäneet kaupunkiin jälkensä.

Kaupunki oli 1500-luvulla Espanjan tärkein satamakaupunki, ja laivat Uudesta maailmasta toivat tänne arvokkaan lastinsa. Laivojen lasti sekä lähdöt ja saapumiset Guadalquivir-jokea pitkin rekisteröitiin Torre del Oron tornissa (suom. Kultainen torni). Kosmopoliittinen kaupunki veti puoleensa kauppiaita, merimiehiä, taiteilijoita ja runoilijoita. Sevillasta tuli Espanjan varakkain kaupunki, ja vielä nykyäänkin sanotaan, että Madrid on Espanjan pääkaupunki, mutta Sevilla on maailman pääkaupunki.

Täällä syntyivät fiktiiviset hahmot kuten Carmen, myyttinen Don José ja jopa roomalaiskeisarit Trajanus ja Hadrianus. Täällä syntyi myös taiteilija Velazquez, joka saikin lisänimen ”El Sevillano”. Aloitamme kaupunkiin tutustumisen kaupunkikierroksella ja näemme joitakin tärkeimmistä nähtävyyksistä: oopperan, kauniin härkätaisteluareenan, vuoden 1992 maailmannäyttelyä varten rakennetun alueen sekä tupakkatehtaan, jossa Carmen rullasi sikareita.

Seuraavaksi tutustumme Sevillan historialliseen kaupunginosaan. Käymme legendaarisessa juutalaiskorttelissa, Barrio Santa Cruzissa, joka on tuttu oopperoista Sevillan parturi ja tietysti Bizet’n Carmen. Pittoreski kortteli tarjoaa välähdyksen aidosta Espanjasta sokkeloisine kujineen, kahviloineen, pihoineen, joilla kukat tuoksuvat ja suihkulähteet solisevat, valkoiseksi kalkittuine rakennuksineen ja tapasbaareineen. Korttelin tunnelma kuljettaa mukanaan menneeseen aikaan.

Halutessasi voit vierailla kaupungin kuuluisassa tuomiokirkossa, joka on paitsi maailman kolmanneksi suurin kirkko, myös maailman suurin goottilaistyylinen kirkko. Kirkko on vertaansa vailla oleva, valtavan kokoinen rakennus, jossa on muun muassa 30 kappelia ja Kristoffer Kolumbuksen hauta. Täällä voit ihailla valtavan kokoista, kullalla silattua alttaritaulua, joka on lajinsa vaikuttavin koko Espanjassa. Lounas nautitaan omin päin.

Palaamme hotellille myöhään iltapäivällä. Vaikka ajomatka voi tuntua pitkältä, on Sevilla ehdottomasti näkemisen arvoinen. (Ajomatka Sevillaan 221 km, ajoaika n. 2 t 45 min/suunta.)

Päivä 6
Retki Granadaan

Granada on yksi Espanjan kauneimmista kaupungeista, jossa arabialainen ja länsimainen kulttuuri kohtaavat. Täällä sijaitsee maailmankuulu Alhambra, upea palatsi, joka kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Alhambra, jota pidetään yhtenä maailman kauneimmista rakennuksista, koostuu useista palatseista, linnoituksista ja hallitsijoiden asuintiloista. Sierra Nevadan lumihuippuiset vuoret luovat dramaattisen taustan majesteettisena seisovalle Alhambralle. Palatsia rakensivat useat arabihallitsijat, ja ehkä nuo aiemmin aavikolla asuneet arabit yrittivät uskaliaasti haastaa kuoleman jälkeen odottavan paratiisin kauneuden ja luoda vastaavanlaisen paratiisin maan päälle.

Granada oli maurien viimeinen linnake Iberian niemimaalla, kunnes kuningaspari Ferdinand ja Isabella ajoivat viimeiset arabit maasta vuonna 1492.  Vähän sen jälkeen kuningaspari lähetti Kristoffer Kolumbuksen löytöretkelle, ja sen jälkeen maailma ei ollut enää entisensä. Se oli matka, joka muutti dramaattisesti Espanjan tulevaisuuden. Granadassa on paljon nähtävää Alhambran lisäksi ja se on ehdottomasti näkemisen arvoinen kaupunki.

Alhambraan on lähes mahdotonta saada lippuja. Mustanpörssin tyypit ja muut hämäräperäiset hahmot ostavat lippuja ja myyvät niitä edelleen törkeään ylihintaan. Tällaista toimintaa emme voi emmekä halua tukea, joten emme voi enää taata, että pääsemme vierailemaan Alhambrassa jokaisella lähdöllä. Joillakin kerroilla emme ole saaneet lippuja Nasrid-palatsiin, jossa sijaitsee Leijonapiha, toisilla kerroilla saamme liput “ainoastaan” puutarhoihin ja Generalifen kesäpalatsiin, joka on toki hieno elämys ja vähintään yhtä kiinnostava. Ja joillakin kerroilla emme ole saaneet laisinkaan lippuja. Mikäli emme saa lippuja, tutustumme niihin Alhambran osiin, joihin ei tarvita pääsylippua. Nekin ovat mielenkiintoisia, ja meillä on lisäksi enemmän aikaan itse Granadan kaupungille. Korvaukseksi nautimme ihanan lounaan ylhäällä Alhambran luona.

Alhambran jälkeen tutustumme lähemmin Granadan viehättävään kaupunkiin. Kuljemme alas keskustaan pitkin viihtyisiä pikku katuja ja ohitamme mm. kitarapajan  ja muita pikku putiikkeja, kunnes yhtäkkiä olemmekin keskustassa. Teemme kävelykierroksen keskustassa. Jos haluat, voit käydä Capilla Realissa, kuninkaallisessa kappelissa, johon kuningatar Isabella ja kuningas Ferdinand on haudattu. Myös majesteettinen katedraali, joka on espanjalaisen klassismin mestariteos, on näkemisen arvoinen. Kaupungissa on monia viehättäviä aukioita ja kivoja putiikkeja, ja entisestä silkkibasaarista löytyy kaikkea mahdollista maan ja taivaan väliltä. Kaupunkiin tutustumisen jälkeen palaamme takaisin hotellille.

(Ajomatka Granadaan ja Alhambraan 145 km, ajoaika n. 2 t/suunta.)

Päivä 7
Koko päivä omaa aikaa tai retki Gibraltarille (lisämaksullinen)

Tänään voit lähteä mukaan retkelle Euroopan manteren viimeiseen siirtokuntaan, nimittäin Britannian hallitsemaan Gibraltariin. Ajamme etelään ja ylitämme rajan La Linean kaupungissa. Täällä sijaitsee niemi, jota Britannia on hallinnut yli 300 vuotta. Gibraltar sijaitsee Euroopan ja Afrikan välisessä salmessa ja sillä oli suuri merkitys erityisesti toisen maailmansodan aikana mutta myös sen jälkeen.

Gibraltarilla käynti on vähän sama kuin jos piipahtaisi Englannissa, tosin sää on huomattavasti parempi. Verovapaita kauppoja, pubeja ja fish & chips -puoteja on vieri vieressä. Monet pitävät Gibraltaria hyvin turistisena, mutta historiallisesti sillä on oikeutuksensa. Tuntuu hassulta seistä Britannian kamaralla, jonka pitäisi maantieteellisesti katsottuna kuulua Espanjalle.

Gibraltar sijaitsee monien petolintujen muuttoreitillä ja on yksi Euroopan tärkeimmistä muuttolintujen levähdyspaikoista. Kreikkalaisen jumaltarun mukaan niemimaan maamerkki, korkea kalkkikivivuori The Rock, on yksi Herakleen pilareista, joka syntyi kun urhea sankari halkaisi nuijalla vuoren kahtia. Ylhäällä vuorella törmää magotteihin, Euroopan ainoihin villinä eläviin apinoihin. Vaikka Gibraltarin niemimaa onkin jatkuva kiistanaihe Espanjan ja Iso-Britannian välillä, sanotaan, että brittien hallintovalta Gibraltarilla säilyy niin kauan kuin apinat viihtyvät vuorella. Tutustumme alueeseen hiukan lähemmin ennen kuin lähdemme paluumatkalle. (Ajomatka Gibraltariin on 126 km, ajoaika n. 1 t 45 min/suunta. Retki Gibraltarille maksaa 45 €/henkilö. Retki toteutuu, jos osallistujia on vähintään 25. Retki varataan ja maksetaan ennen matkaa, viimeistään 45 päivää ennen lähtöä.)

Päivä 8
Lento Málaga - Helsinki

Tänään on kotimatkan aika.

Retki Gibraltarille

Lähde mukaan retkelle Euroopan mantereen viimeiseen siirtokuntaan, nimittäin Britannian hallitsemaan Gibraltariin. Ajamme etelään kohti La Linean rajakaupunkia. Täällä sijaitsee niemi, jota Britannia on hallinnut yli 300 vuotta. Gibraltar sijaitsee Euroopan ja Afrikan välisessä salmessa ja sillä oli suuri merkitys erityisesti toisen maailmansodan aikana ja myös sen jälkeen.

Gibraltarilla käynti on vähän sama kuin jos piipahtaisi Englannissa, tosin sää on todennäkösesti parempi. Keskustassa on tax free -kauppoja, pubeja ja fish & chips -puoteja vieri vieressä. Monet pitävät Gibraltaria hyvin turistisena. Tuntuukin hassulta seistä Britannian kamaralla, jonka pitäisi maantieteellisesti katsottuna kuulua Espanjalle.

Kreikkalaisen jumaltarun mukaan niemimaan maamerkki, korkea kalkkikivivuori The Rock, on yksi Herakleen pilareista, joka syntyi, kun urhea sankari halkaisi nuijalla vuoren kahtia. Ylhäällä vuorella törmää magotteihin, Euroopan ainoihin villinä eläviin apinoihin. Vaikka Gibraltarin niemimaa onkin jatkuva kiistanaihe Espanjan ja Iso-Britannian välillä, sanotaan, että brittien hallintovalta Gibraltarilla säilyy niin kauan kuin apinat viihtyvät vuorella. Gibraltar sijaitsee monien petolintujen muuttoreitillä ja on yksi Euroopan tärkeimmistä muuttolintujen levähdyspaikoista. Tutustumme alueeseen hiukan lähemmin ennen kuin lähdemme paluumatkalle. (Ajomatka Gibraltariin on 126 km, ajoaika noin 1 tunti 45 min/suunta.)

Retkiohjelma on alustava, muutokset mahdollisia. Vahvistamme lopullisen retkiohjelman lentolippujen mukana.

Hinta: 48€/hlö

(Retki tulee varata ja maksaa viimeistään 45 päivää ennen lähtöä. Vähimmäisosallistujamäärä 24 henkilöä.)

Hintatiedot

Matkan hinta

Hinta alkaen 898€ /hlö jaetussa kahden hengen huoneessa
Näytä kaikkien lähtöpäivien hinnat

Yhden hengen huoneen lisämaksu
195€
Hintaan sisältyy
 • reittilennot Helsinki – Malaga – Helsinki turistiluokassa
 • kirjattava matkatavara (ruumaan menevä): yksi kova matkalaukku tai kaksi pehmeää matkakassia lennoilla
 • majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa keskitason Hotel SMY Costa del Solissa
 • puolihoito hotellissa (buffet aamiainen ja illallinen)
 • kuljetukset ohjelman mukaan
 • retket Malagaan, Sevillaan, Granadaan, Rondaan sekä Nerjaan ja Frigilianaan
 • suomalainen matkanjohtaja
 • verot ja viranomaismaksut

Matkan ennakkomaksu on 300€/hlö.

Hintaan ei sisälly
 • lisämaksu yhden hengen huoneesta 195€
 • retki Gibraltarille 45€/hlö (Retki tulee varata ja maksaa viimeistään 45 päivää ennen lähtöä. Vähimmäisosallistujamäärä 25 henkilöä.)
 • juomarahat kuljettajille ja paikallisoppaalle n. 6€/hlö
 • muut juomat ja ruoat matkan aikana

Ennen matkaa

Lue nämä Albatrosin lisä- ja erityisehdot, ennen matkan varaamista.

Hyvä tietää

Ateriat

Ateriat nautitaan hotellin ravintolassa. Matkan hintaan sisältyy aamiainen ja illallinen (puolihoito).

Illalliskattaus on tarjolla kolme tuntia. Suosittelemme menemään illalliselle myöhemmin, eikä heti illallisen alettua, mikäli haluaa välttää pahimman ruuhkan ja jonot.

Hotellilta voi ostaa illallisia varten juomarannekkeen edullisesti (hinta lokakuussa 2019 - 3€/päivä) jolla voi nauttia juomia illallisen yhteydessä hotellin ravintolassa. Juomiin sisältyy: talon viini, sangria, olut ja virvoitusjuomat.

Sää

Andalusia on Euroopan aurinkoisin paikka. Marraskuussa, tammi- ja helmikuussa Aurinkorannikolla paistaa kokonaiset 170 tuntia/kuukausi, kun samaan aikaan vuodesta Pariisissa paistaa 54–75 tuntia ja Kööpenhaminassa 43–54 tuntia kuukaudessa. Keskimääräinen päivälämpötila marraskuussa on noin 20 astetta, joka vastaa Suomen heinäkuuta. Andalusiassa voi toki myös sataa, mutta sade tulee yleensä lyhyinä, voimakkaina kuuroina.

Retki Alhambraan

Alhambra kuuluu Espanjan suosituimpiin kohteisiin, ja sinne voi olla vaikea saada lippuja. Se tarkoittaa, että joudumme välillä muuttamaan retkipäivää. Nazaride-palatsiin on erityisen hankala saada lippuja (se suljetaan, kun päivän kävijämäärä – 8 800 henkilöä – tulee täyteen). Joskus voi käydä niin, ettemme pääse sisään isoon palatsikompleksiin. Siinä tapauksessa käymme katsomassa laajan alueen muita osia, kuten esim. Generalifea. Huomaathan, että näin on tapahtunut vain kerran vuoden 2009 jälkeen.

Osallistujamäärä

Tälle matkalle minimiosallistujamäärä on 25 henkilöä. Mikäli osallistujia on tätä vähemmän, pidätämme oikeuden peruuttaa matka. Tälläisessä tapauksessa peruutus tehdään yleensä viimeistään 4-6 viikkoa ennen matkan lähtöpäivää.

Yleistä matkustustietoa

Turvallinen matkakokemus

Haluamme, että tunnet olosi turvalliseksi Albatros-matkallasi. Aina siitä alkaen kun varaat matkasi, siihen saakka kun palaat kotiin monta kokemusta rikkaampana – siitäkin huolimatta, että maailmassa on koronavirusta. Tätä ajatellen olemme koonneet tietoa ja ohjeita, kuinka minimoida tartuntariski matkalla. Kuitenkin niin, että voit myös nauttia matkastasi ja sen suomista elämyksistä. Näihin toimiin kuuluu mm. seuraavaa:

 • Kaikki matkanjohtajamme ovat sertifioituneet WHO:n ohjeistusten mukaisesti tartuntojen minimoimiseksi.
 • Edellytämme kaikkia yhteistyökumppaneitamme matkakohteissa kiinnittämään erityistä huomiota siivoukseen ja puhtaanapitoon.
 • Tiedotamme kaikkia asiakkaitamme matkavakuutuksen tärkeydestä sekä siitä, miten minimoida tartuntariski.

 

Lue lisää täältä

Fyysinen kunto matkustettaessa

Pääsääntöisesti edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa. Myös bussi-, juna- ja laivamatkoillamme tutustumme nähtävyyksiin usein jalan. On mahdollista, että päivittäiset kävelymatkat voivat nousta useisiin kilometreihin. Pyydämme aina tarkistamaan myynnistä tai matkaohjelmasta, soveltuuko matka teille.

Vakuutukset

Matkoihin ei sisälly henkilökohtaisia vakuutuksia, matkatavaravakuutusta eikä peruutusturvaa. Matkojen erikoisluonteen vuoksi kehotamme ottamaan riittävän kattavat vakuutukset omasta vakuutusyhtiöstä, ja selvittämään mikä vakuutus sopii sinulle parhaiten ja mitä vakuutus korvaa. Vakuutuksia ei voi ottaa matkan aikana, ne on aina hankittava etukäteen. Matkalle on ehdottomasti mukavampi lähteä, kun tietää että oma vakuutusturva on kunnossa.

Albatros Travelin matkanjohtaja

Kaikilla ryhmämatkoillamme on mukana suomalainen matkanjohtaja, joka lentää kanssanne Helsingistä kohteeseen tai on vastaanottamassa teitä kohteen lentokentällä. Kerromme tästä kotiin lähetettävän kirjeen mukana, noin viikko ennen matkaa. Maasta riippuen matkalla on usein mukana paikallisopas, joka hoitaa käytännön järjestelyjä ja avustaa matkanjohtajaa. Joillain matkoillamme on mahdollisuus ostaa matkanpidennys. Albatrosin Yksilöllinen matka ja ryhmämatkojen matkan pidennetty osuus ei sisällä suomalaisen matkanjohtajan palveluja.

Mikäli matkanjohtaja sairastuu matkan aikana, pyrimme saamaan mahdollisuuksien mukaan paikalle ensisijaisesti suomalaisen matkanjohtajan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, Albatrosin pohjoismaalaisen matkanjohtajan.

Juomarahat

Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo teille maan juomaraha-käytännöistä, ja tietysti myös itse arvioitte palvelun tason. Kerromme sekä Ryhmä- että Yksilöllisten matkojen kohdalla suositeltavan juomarahasumman matkan ajalle. Emme sisällytä juomarahoja matkan hintaan. Juomarahan käytön ja summan suuruuden haluamme viime kädessä asiakkaan itse voivan päättää.

Yksin matkustavat

Jos matkustat yksin, edellytämme yhden hengen huoneen/hytin varaamista.  

Passi tai henkilökortti

Suomen kansalaisella on oltava koko matkan ajan voimassaoleva hyväkuntoinen passi. Passin tulisi olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan paluupäivän jälkeen. Tämä suositus koskee kaikkia matkojamme, vaikka säännökset voivatkin vaihdella maittain ja passin voimassoloaikavaatimus olla joissain maissa lyhyempi.
Useissa Euroopan maissa riittää kuvallinen henkilökortti matkustusasiakirjaksi. Katso ajankohtaiset tiedot: http://www.poliisi.fi

Passissa tulee olla tyhjiä sivuja mahdollisia leimoja tms. viisumeita varten. Lapsella tulee olla oma passi.
Passin nimitietojen tulee täsmätä lentolipun tietojen kanssa. Pyydämme muiden kuin Suomen kansalaisten tarkistamaan omasta lähetystöstään matkalle tarvittavat asiakirjat.

Rokotukset ja terveys

Pyydämme tarkistamaan matkakohteen kohdalta kunkin maan rokotussuositukset ja joihinkin maihin suositeltavan malarian estolääkesuosituksen. Mikäli olet epävarma omasta rokotussuojastasi tai haluat lisätietoa malarialääkityksen tarpeellisuudesta, otathan yhteyttä omaan lääkäriisi. Mahdolliset päivittäiset reseptilääkkeet on syytä pakata käsimatkatavaroihin (lentoyhtiöiden määräykset huomioiden). Ota varalta mukaan vähän reiluummin lääkkeitä, matkalla ei välttämättä ole mahdollista saada nopeasti käyttämääsi lääkettä. Matkamme ovat usein kiertomatkoja, joten liikumme paljon ja päivät voivat olla pitkiä, joten vesipullon mukana pitäminen on tärkeää.

Viisumi

Joihinkin maihin matkustettaessa tarvitaan viisumi. Kerromme matkakohteen yhteydessä, mikäli viisumi täytyy hankkia ennen matkaa ja miten sen voi hankkia. Ohjeet koskevat suomen kansalaisia. Mikäli olet jonkun muun maan kansalainen, ota yhteyttä oman maasi lähetystöön.

Istumapaikat ja erikoisruokavalioateriat kohteessa/hotellissa ja lentokoneessa

Matkustamme ryhmänä ja ns. ryhmälentolipuilla. Lentoyhtiö vastaa istumapaikkajaosta. Voit varausvaiheessa kertoa mahdollisesta istuinpaikkatoiveesta, kuten esimerkiksi ikkuna- tai käytäväpaikkatoiveesta, jonka toimitamme lentoyhtiölle. Huomioithan, että emme voi taata toivetta. 

Voit kertoa meille mahdollisesta erikoisruokatoiveesta lennolla/kohteessa tai hotellissa ja toimitamme pyynnön eteenpäin. Nämä toiveet tarvitsemme viimeistään 60 päivää ennen lähtöpäivää. Huomioithan, että emme voi taata toiveita. 

Matkatavarat

Tavallisimmin maksutta kuljetettavan matkatavaran määrä on max. 20kg tai 23 kg. Matkustamoon voi viedä yhden käsimatkatavaran, kooltaan yleensä enintään 55 x 40 x 20cm ja painoltaan enintään 5 kg tai 8 kg. Laukun ulkomitat, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien laukku ei saa ylittää annettuja mittoja. Lentoyhtiöt voivat halutessaan rajoittaa käsimatkatavaroiden kokoa. Reittilennoilla noudatetaan ylipainomaksuissa kansainvälisen ilmakuljetusjärjestön IATA:n/lentoyhtiön niistä määräämiä maksuja.

Sallitut kilomäärät voivat vaihdella lentoyhtiöittäin, joten tarkista sallittu kilomäärä lentoyhtiön omilta nettisivulta tai meiltä ennen matkaa. Maiden sisäisillä lennoilla konetyyypit voivat olla pienempiä, jolloin matkatavararajoitukset ovat usein tiukemmat.

Istumapaikat bussissa

Albatrosin ryhmämatkoilla ei ole mahdollista varata tai ostaa istumapaikkoja bussista. Matkustajat voivat paikan päällä sopia matkanjohtajan kanssa paikkojen vaihtamisesta matkan aikana, jotta jokaisella on mahdollisuus istua bussin etu- ja takapenkeillä. 

Muutokset lentoaikatauluihin ja matkaohjelmaan

Muutokset lentoaikatauluihin ovat mahdollisia. Kerromme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian saatuamme tiedon lentoyhtiöltä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmaan, jotka voivat johtua esim. muuttuneista aukioloajoista, jolloin päiväohjelman aikataulu saattaa muuttua.

Luonnonolosuhteet, liikenne, paikalliset pyhät, lakot tai vaalit voivat vaikuttaa matkaohjelmaan.

Huomioithan, että lisämaksulliset retket toteutuvat, kun osallistujia on riittävästi. Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, maksu palautetaan joko ennen matkaa tai matkan jälkeen, peruutusajankohdasta riippuen.

Rated 4 out of 5 by from Elämyksellinen viikko Sääennuste näytti erittäin vaihtelevalta, joten varustautuminen oli vähän haasteellista. Aurinko kuitenkin helli koko viikon ajan, ja kruunasi hienon loman. Ohjelma oli tiukka, mutta vähän iäkkäämmätkin pysyivät hyvin joukon mukana, kiitos erittäin ammattitaitoisen matkanjohtajan. Jouduimme kuitenkin loppuviikolla luopumaan yhdestä retkestä, koska muutoin varsinaista vapaa-aikaa ei olisi jäänyt. Toisaalta ohjelma ylitti odotuksemme, hyvin suunnitellut ja ajoitetut retket, ja ennen kaikkea loistava Alhambran linnoitus. Myös paikalliset oppaat toimivat ammattimaisesti. Retkikohteissa jäi sopivasti vapaa-aikaa lounastaukoa ja omaa kierrosta varten.
Date published: 2017-03-26
Rated 5 out of 5 by from Monipuolinen tutustumiskierros Andalusiaan Palasin matkalta vuorokausi sitten. Olen hyvin tyytyväinen matkaan ja iloinen, että tulin valinneeksi juuri sen. La Carihuela sopii hienosti majoituskohteeksi, siellä on kaikki tarvittavat palvelut ja hyvät liikenneyhteydet lähiseudulle. Retket Nerjaan, Rondaan, Malagaan, Granadaan ja Sevillaan sujuivat mukavasti hyvällä bussilla. Matkanjohtaja kertoi rauhalliseen ja asiantuntevaan tyyliin kiinnostavia asioita historiasta ja nykypäivästä. Saatiin valtavasti uutta tietoa. Kannattaa varautua varhaisiin heräämisiin ja retkien kävelymatkoihin eri kaupungeissa - avoimella mielellä saa kokea valtavasti kauniita maisemia, tutustua ihmisiin ja nauttia Andalausian tunnelmista.
Date published: 2019-03-21
Rated 4 out of 5 by from Hieno maa. Käsitykseni aurinkorannikosta oli todella vanhanaikainen. Hotelli oli hienolla paikalla ja tuultakin oli tilattu pojanpojalleni joka nautti aalloista juostessaan kilpaa niiden kanssa. Retkiohjelma oli minun tasoiselleni kävelijälle raskas, joku vapaapäivä olisi pitänyt ottaa. Opas oli jotain ihan käsittämätöntä, tietoa, taitoa, ihmisystävällisyyttä, kaikki samassa paketissa. Hänelle iso kiitos ja tervetuloa meille Siilinjärvelle jos joskus eksyy tännepäin. Hieno loma, kaikki vielä suhteellisen sekaisin päässä, mutta valokuvia katsellessa ja matkaohjelmaa seuraten tästä tulee hieno muisto edellisten jatkoksi.
Date published: 2019-03-29
Rated 5 out of 5 by from Espanjan kierros Lähdimme matkalle 21.3. Espanjassa oli jo ihana kevät, puut kukkivat, kaikki oli vihreää ja kaunista. Hotelli oli ihan Ok, aamiainen ja päivällinen olivat todella runsaat buffeet, paljon vaihtoehtoja ja hyvää ruokaa. Päivällinen tarjoiltiin 19.00-21.00, joten syömään voi mennä itselle sopivaan aikaan. Näimme matkalla vaikka mitä, kohokohtia ehkä Sevilla ja Gibraltar. Opas oli aivan mainio, hän kertoi paljon Espanjan historiasta ja nykytilasta. Matkat kuluivat nopeasti tarinoita kuunnellessa. Jouduimme lähtemään pois aikaisemmin kuin piti, mutta tämäkin korvattiin, joten ei se haitannut. Olemme olleet monella albatros-matkalla, joihin kaikkiin olen ollut tyytyväinen, mutta tämä oli ehkä paras. Vielä erikoiskiitos pätevälle oppaalle, joka hoiti kaiken viimeisen päälle.
Date published: 2019-03-30
Rated 4 out of 5 by from Matkan sisältö Olin viimo viikon 17.3.-24.3. Andalucian matkalla. Matka oli sisällöltäohjelmaa oli än hyvä, opas oli hyvä ja sääkin suosi. Viikon pituisen matkan aikana retkiä eri kohteisiin oli joka päivälle eli hieman liikaa. Osallistuin vain Granadaan ja Rondaan kumpikin retki mielenkiintoinen ja hyvin järjestetty. Ronda oli erittäin mielenkiintoinen. Kaksi viikkoa olisi ollut sopiva pituus matkalle, silloin olisi retkiä ollut joka toiselle päivälle ja matka ei olisi ollut niin vaativa. Kiitos
Date published: 2017-03-25
Rated 4 out of 5 by from Tiivis paketti ja hyvät aikataulut, lukuunottamatta menolentoa. Riittävän tiivis ja silti jäi iltaisin omaa aikaa kävelyille hotellin ympäristössä. Hotellin sijainti ja laatu hyvä.
Date published: 2017-04-04
Rated 3 out of 5 by from Kerralla monta upeaa kaupunkia. Matkalla näki paljon lyhyessä ajassa, viikon lepoloma päälle olisi ehkä ollut paikallaan.
Date published: 2019-03-22
Rated 5 out of 5 by from Andalucia 20. - 27.3.2017 Hyvä hinta-laatusuhde. Matka antoi hienon kuvan Andalucian merkittävimmistä paikoista. Upeat käyntikohteet palkitsivat aikaiset aamut ja tiiviin ohjelman. Hotellin ruuat (aamiainen ja illallinen) olivat hyvät ja valikoima monipuolinen. Hotelli Amaragua oli hyvällä paikalla ja rantabulevardille pääsi kätevästi suoraan hotellista. Asuminen yhdessä hotellissa oli miellyttävä vaihtoehto. Matkanjohtaja oli erittäin pätevä ja aikataulutti matkat onnistuneesti.
Date published: 2017-03-28
 • y_2020, m_9, d_27, h_15
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.12
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_3, tr_77
 • loc_fi_FI, sid_ESRTR06, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Vastaavia matkoja

21ESRTR06CFI0203